- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
válasz
Ronny3 #37550 üzenetére
Nem, félreértesz.
Nekem nem kell a wipe.Sima gyáriromok felfelé telepíthetőek egymásra, akár verzióváltással is.
Ami miatt ajánlott a wipe, már többen is megfogalmazták --> sok progi, esetleges inkompatibilitásokat okoz, tele lesz egyre több szeméttel a telefon, mindenféle fájl/beállítás maradványokkal, akku problémák, stb. is előfordulhatnak, ezek következményei pedig lehetnek: FC, újraindulás, fagyás, battery drain, stb.Custom romok verzióváltásánál szintén nem kötelező, csak ahol a készítő kéri.
Az origi --> custom vagy custom --> origi váltásnál, pedig mondhatni kötelező a full wipe, de ezt minden romkészítő említi is, akár csak az android verzió visszalépésnél.
Tehát mégegyszer, nem nekem kell, hanem kell és kész.
-
-
lafaty80
addikt
-
Piwi
veterán
válasz
Ronny3 #37457 üzenetére
kivételesen egyet kell értsek Gizmoval...
az emberek nagy része azért sír itt hogy így merül-úgy merül,ez fc-zik az fc-zik,mert nem nyomtak wipeokat romváltásnál. teljesen mindegy hogy lefelé vagy felfelé vált az ember,ha azt szeretné hogy normálisan működjön minden funkció és alkalmazás akkor igenis kell a full wipeaki erre lusta az utána köszönje saját magának ha nem úgy működik a telefonja mint másnak.
az meg hogy neten olvastad...hát,elég gáz. főleg hogy tele van az internet sok "értelmes" tanáccsal
-
rjg
őstag
válasz
Ronny3 #37457 üzenetére
Full wipe valóban nem kötelező, de verzión belül is érdemes a dalvik cache-t és a cache-t törölni, ez adatvesztéssel nem jár, de megelőzheti a későbbi FC-ket, amik persze nem törvényszerű, de esélyesebb, hogy e nélkül jelentkeznének.. Legegyszerűbb talán az Ultimate Kernel Clearing script-tel lehet, az a nem csak a cache-t pucolja ki, de eltávolítja a régi, nem használt kernel beállításait, maradékát is. Verziócserénél, vagy stock-ról CM-re - esetleg vissza - váltásnál viszont javasolt a full wipe, akár sd formázással összekötve.
-
gaben1117
senior tag
válasz
Ronny3 #37450 üzenetére
Nekem azt mutatja, hogy date: 2013 March, nyomok egy prnt screent ha kell.
Akkor frissítés előtt mindenképp rootolom és mentek egy EFS-t. Írták azt is, hogy frissítés előtt wipe-oljak. Ezt recovery-ből tegyem? 4.0.4 van a telón, nem lehet gond belőle? S2-n korábban volt brick bug gond. Nem szeretném gallyra vágni a telót, mivel nem az enyém, azért vagyok ilyen óvatos.
-
apaszka
veterán
válasz
Ronny3 #37328 üzenetére
Tetszik!
És milyen sok típusa van?
-
fuximaxi
senior tag
válasz
Ronny3 #37241 üzenetére
"Ugyanis nem küldhetik sehova a telefont 3 napon belül bevizsgálásra sem!!!!!! Ez nagyon fontos és csak idő húzásként szokták alkalmazni az eladók"
Jellemzően a szürke-importos készülékekre szokták alkalmazni ezt a kedves GSM boltosok. Mivel azok a készülékek hivatalosan használtak az úgymond "nagykerek" nem veszik őket vissza, ezért szoktak ezzel próbálkozni. Ha elég erélyes az ügyfél, akkor persze ott helyben kicserélik neki, és eladják valaki másnak. Ezért is kérik vissza az összes fóliát és minden egyebet a készülékkel. Amikor kicserélik azt mondják, azért kell, mert a gyártó megköveteli és persze az új készülékedre rápakolják a te régi fóliáidat, mert ő nem küldheti vissza a gyártóhoz azzal a használt fóliával. Persze a gyártó pont leszarja, hogy van e rajta fólia vagy nem.
Szánalmas ami ebben az üzletágban folyik itthon. Óvakodjatok a NEM gyári jótállással rendelkező készülékektől.
Egy gsm bolt honlapján található:
"felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy ne frissítsék a készülékükön a szoftvert, mert meghibásodásokkal járhat, aminek a javítási költségét cégünk nem vállalja!"
"... de tipikus probléma a helytelen nyelvi telepítés is."
"... A 3 napos csere igénynek csak akkor tudunk eleget tenni, ha a készüléknek minden tartozéka, csomagoló anyaga (védőfóliái) megvannak, és egy bevizsgálás után bebizonyosodott a készülék hibája. A bevizsgálást minden esetben szakszerviz végzi. Ezek a feltételek egyes modelleknél módosulhatnak."
-
törölt tag
válasz
Ronny3 #37241 üzenetére
Teljesen egyetértek. Az a baj a jogszabályokkal, hogy ha helyben kell dönteni, vagy mint legtöbbször, nem feltétlenül áll rendelkezésre az összes szükséges vizsgálat, akkor igencsak az "erősebb" nyer. Ez valahol igazságtalan lehet (mint a kolléga, akinek telefonon hülyeséget mondtak, vagy elhajtották), de persze lehet is vele játszani, amit ha kicsit ügyesebb az ember, kihasznál. Én értem annak az erejét, ha úgy sétálsz be a boltba, hogy ismered az adott jogszabályt, de sokszor sajnos ez így önmagában nem elég.
Ugyanakkor viszont ha tudod, hogy nincs igazad, még akkor is van remény, csak nem szabad nagyon naivan előadni a dolgokat.
Jaj, bocs apaszka kenyérsütőjéről eszembe jutott a pirítónk, aminek eltört a lapátja, mert egy kicsit lenyomtam a szelet kenyeret.
A jótállásban az állt, hogy késsel tilos belenyúlni, amit a boltban is rám akartak bizonyítani elsőre. De mivel pici vagyok és kékszemű, leráztam az agresszió vádját. Végülis villa volt, de azt senki nem kérdezte. Lett is új pirítónk.
Sry az offért, csak bátorítani akartam mindenkit, hogy menjetek nyugodtan csini csajokkal vagy szekrény haverokkal gariztatni, az is működhet éppúgy, mint a §.
-
válasz
Ronny3 #37221 üzenetére
Igen, de a gyakorlatban ez csak a bontatlan termékekre vonatkozott, ami szerintem nagyon más eset, mint a nyolc munkanapos indokolás nélküli elállás. Az esetek döntő többségében a nem tetsző vagy duplán kapott ajándékok esetén volt érvényesíthető.
Nagyon csendben megjegyezném, hogy tőlünk nyugatra általános az ügyfél-elégedettségi garancia, tehát szinte mindent vissza lehet vinni a BOLTBA, nem csak rendelés esetén. Ez engem először akkor sokkolt, amikor éppen szinte napra húsz éve álltam egy skót műszaki áruházban és azon vacilláltam, hogy melyik walkmant vegyem meg. Aztán jött az eladó, és azt tanácsolta, hogy vigyem el azt amelyik tetszik, legfeljebb visszaviszem -- és nevetve hozzátette, hogy a kb. húsz típusból az egyik előbb-utóbb csak megtetszik.
Üdv: MaCS
-
#TOTTI
őstag
válasz
Ronny3 #37219 üzenetére
Itt egy olyan módosulás van, hogy csak akkor köteles vissza venni 3 napon belül, ha egyértelműen gyártási hiba, ha ez nem egyértelműen bizonyítható, akkor el kell küldeni a beszállítóhoz és ilyenkor tényleg csak a kereskedő jóindulatára van bízva, hogy vállalja e a következményeket.
Nekem most cserélte ki a T-mobile a telefonom, mert leesett szerencsére volt biztosításom rá. -
Gizmo94
veterán
válasz
Ronny3 #36533 üzenetére
Akkor codec ütközik, más nemigen lehet. A Nortont inkább khm.. ez off lenne. A codeceket nézd át, ez ha nem vírus, akkor ütközés. Explorer szórakozásból nem indul újra.. Normális, gyári XP-d van remélhetőleg, SP3-mal és nem Winter XP, stb.. Valamint nyilván csak a szükséges kodekek, nem full codec pack?
-
Gizmo94
veterán
válasz
Ronny3 #36514 üzenetére
Ez azért van, mert szar a windowsod, valószínűleg vírusos. Ez nem telefonhiba. Ha az explorer bármilyen kép vagy videofájl megnyitása során újraindul, az valószínűleg egy worm műve.
Lehet a codec packodban, vagy bárhol, de ez vírus. Újrahúzás, vagy kaspersky rescue cd segíthet. Sajna ez a szomorú helyzet.
-
Đ10Đ4
aktív tag
válasz
Ronny3 #36527 üzenetére
Értem..
erre gondoltam én is.
(De tételezzük fel, amit még nem tudhatunk.. És, nem lesz baja..
Akkor jobban megéri a független nem?)
Őszintén, milyen hibákat javítanak gariba?
Leejtést és saját felelőtlenségből adódót nem csinálnak.. Ez tény.Na már most hogy, magától meg hibásodik a kijelző vagy valamelyik része, elég valószínűtlen.
Nem de? Vagy sűrű az ilyen?!RAID 22:
Ez vastag.
Nekem vékony.. (Ultravékony/Ultra thin kellene..) .. szeretnék. -
törölt tag
válasz
Ronny3 #36514 üzenetére
Én is ugyanúgy tudok mozgatni mindent,oda-vissza,mint ahogy "Gizmo" írja,pedig az én telcsim totál szűz!
Az első csatlakozás óta mindent lát a pc. így szoktam pl. filmeket felrakni,vagy bármit.
A TC is látja egyébként,feltettem azt a kiegészítőt amit itt ajánlottak anno,és megy minden rendesen, 64-es win7 rendszeren. -
oggy71
tag
válasz
Ronny3 #36504 üzenetére
Üdv!
Csak beírtam a Google-ba, hogy T C (nem a mobil verz.) plugin Android és ott az v. második találatnál esett szó róla, de mostmár mindegy, felteszem ezt a plugint és reménykedek működni fog, mert amúgy is valami gebasz lehet az xp-vel a gépen (sp2) mivel hagyományos sajátgépes verzióban is legalább tízszer próbálkoztam, mire lett kapcsolat a gép és a teló között, hogy pár nyomorult képet rátegyek a gépre.
..de azért köszi!
Gizmo94 : Nem szeretném rootolni telefonom és nem is tudnám!
Mint már írtam láma vagyok, meg amikor írjátok, hogy tégla így meg tégla úgy, kiráz a hideg!
D10D4 Ilyen szupervékony tok engem is érdekelne, de multkor láttam a Vaterán teljes fólia készletet is a telóra (hátulra, oldalra, szóval mindenhova).
A karcok ellen ez is jó lehet (de kitudja, hogyan passzol), de ez már az erősebb mechanikai behatásoktól nem véd. -
Gizmo94
veterán
válasz
Ronny3 #36510 üzenetére
Az az, hogy nem kell semmi extra a telefonra = sem root, sem busybox.
Egyébként érdekes, mert TC nélkül úgy másolok fájlokat a telefonról pc-re és vissza, ahogy kell. Rádugom, felismeri, látja telefonként, megnyitom, phone, megnyitom, megnyílik egy mappában a belső sd , egyszerű áthúzgálással, vagy copy-paste-tel minden gond nélkül másolok fájlokat mindkét irányban.. Igaz, rootolt, busybox, cwm, minden van. Ja, XP-n és Win7-en egyaránt megy hibátlanul.
-
dancsuri
veterán
válasz
Ronny3 #35994 üzenetére
fogalmam sincs aki felrakta [szilasz007
] -
dancsuri
veterán
-
Yeffy
veterán
-
-
Varszegig
veterán
válasz
Ronny3 #35423 üzenetére
Ha átrakom másik telefonba a simemet (mondjuk ilyen nem fordult elő az elmúlt 5-6 évben, de tegyük fel), akkor az is valamilyen okostelefon, gmail szinkron és máris ott vannak a neveim, teljes infótartalommal, nem csak annyi hogy "KISSJOZSI" és egy telefonszám, hanem emailcím stb. Ezért nem látom értelmét bármit is a simen tárolni.
-
mobilefan
aktív tag
válasz
Ronny3 #34688 üzenetére
Értem értem.
Ez mennyire szokott előfordulni,vagy milyen esetekben még ?Frankón farmerba berakom,beülök vezetni és ha neki nem tetszik kvázi szűkebb a hely akkor gondol 1-et és reccs ?bencze:elhozom aztán meglátom,hogy az én kezem alatt meddig bírja,de én mindig automata fényerőn használom,igaz adatkapcsolat menni fog de csak 2g.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ASUS 18W USB ADAPTER
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest