- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Eurós ártippek a Redmi Note 14 családhoz
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A50 - minden, ami kell
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteveJobs
őstag
Most keltem föl már civakodtok nélkülem.
-
Gizmo94
veterán
Ok.. hagyjuk.. Kijelzőcsere kompletten kerettel = Front panel csere. Gondolom, nagyon félrevezető volt a megfogalmazás. Tényleg nincs köze a kijelzőhöz, csak annyi, hogy tartalmazza a kijelzőt, egy megbonthatatlan blokk gyárilag az egész. A továbbiakban inkább hagyjuk a kérdést. Kezdek gondolkozni, hogy érdemes-e ide bármit berakni segítő szándékkal, vagy inkább hagyjam a faszba az egészet. :S
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz kelzsoca #77790 üzenetére
Tudom, kicsit máshogy vannak a dolgai, az imei-t sem ott tárolja a piszok, mint az eddig Samsungok..
Mindent, amit csak le tudsz scriptelni, kivéve az efs storage-t, mert az vices lenne.
Grande Ale:: Szarok a fényképek, de azért a lényeg látszik.
Üveg nékül: a két kis négyzet alakú gumikörömmel akad be. Ha alámegy valami, na az baljós..
Mond: Még mindig azt mondod, hogy nem igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz Grande Ale #77784 üzenetére
Én írtam, nem is lehet, csak kijelzővel együtt cserélni a Home gombot, mert az üveg alatt van a keret belső felén.. Ha a szervizes elfogadja a problémádat és valóban hibás a gomb, akkor komplett kijelzőcsere lesz kerettel.
-
Mond
senior tag
válasz Grande Ale #77786 üzenetére
Hívom őket én is, ezért vannak!
-
Grande Ale
őstag
válasz Frozzy #77781 üzenetére
A home gomb nem olyan "puha", mint az elején(két hónapos sincs a telefon), hanem olyan, mintha be lenne ragadva, mikor megnyomom, kattan egyet. Nem mindig csinálja, de zavaró. Nem ilyen volt, szerintem hiba. Kíváncsi leszek, mit csinál vele, itt írta egy fórumtárs azt is, hogy nem is lehet cserélni, csak kijelzővel együtt. Hát ez egy nagy balfaszság lenne a Samsungtól szerintem, egy gomb miatt kijelzőt cserélni...
Természetesen megírom, hogy mit csinált a szervizes, péntekre rendeltem, remélem ideér.
[ Szerkesztve ]
-
[P]laci
senior tag
válasz Grande Ale #77779 üzenetére
majd írd meg mi volt, mert néha nekem is ezt csinálja (bár nagyon ritkán)...
[ Szerkesztve ]
-
Frozzy
őstag
-
Mond
senior tag
-
Grande Ale
őstag
Megrendeltem a házhoz jövünk szervizt a kattogó középső gomb miatt. Kíváncsi leszek, anno a Galaxy Nexusomnál nagyon korrektek voltak. Ebben verhetetlen a Samsung szerintem.
-
kelzsoca
félisten
válasz balazs1022 #77775 üzenetére
Mármint a CWM menün felül nem látható semmi, így értettem, tehát biztos hogy normálisan lefutott.
-
balazs1022
őstag
válasz kelzsoca #77774 üzenetére
Értem köszi!
Bocsi, nem vettem észre h szerkesztetted. :S
Már csak ezt nem értem: "A telefonon semmi sem látszik, viszont a parancssorban látható minden művelet, direkt nem rejtettem el" Akkor valami csak nem volt jó, mert a telefonon végig láttam a CWM-et, (+ a CWM menüt) -
kelzsoca
félisten
válasz balazs1022 #77773 üzenetére
Itt a válasz: (#77762) kelzsoca
Ameddig a partíciós kiosztás nem változik, az enyém biztosan működni fog, mert közvetlenül a partíciókat hívom meg, ott nem tud hibázni.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
válasz kelzsoca #77770 üzenetére
Szia!
Erre vmi? Csak azért parázok mert nem biztos h sikeres volt a művelet. Pl akkor sem működött a megawipe ha custom rom-ról indítottam azt írta ki h: "Error: It is not international...."
Lehet most is az volt a baj h nem gyári szoftverrel csináltam (NeatRom-ről történt a folyamat)??[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
válasz AndrewTdi #77765 üzenetére
Én ezt korábban így zongoráztam le:
Új szoftver fel (tehát amit használni szerettem volna) itt kapott egy root-ot és TA-val kinulláztam a számlálót, majd fogtam a romból a system.img-t és becsomagoltam .tar formátumra, ezt meg felküldtem odinnal, így eltűnt a root, az eszköz állapota hivatalos lett, számláló a 0-án állt.
(#77766) szunyi777
A boot partíción a ramdisk és a kernel lakik.
Az IMEI és egyéb fontos dolgokat az EFS tartalmazza, többnyire bináris formában.[ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
válasz kelzsoca #77762 üzenetére
Köszi
Csak azért kérdeztem, mert eddig nem igen tudtam, hogy mit is rejt maga a boot partició, de igy sem nagyon...
Megmondom miért kérdeztm..
Lehet megint bagatell, és köze nem lesz a particióknak hozzá, de fontos lenne tudnom.Használtan, és függetlenül vettem a készüléket, csak nem vagyok benne biztos, hogy gyárilag független-e?!
Nem tudom, hogy miként és hol tárolja a készülék, hogy független..
Ez csak az miatt érdekel, hogy nehogy ellőjjem...Információm szerint, az EFS tartalmazza az imeit, de hogy köze van-e hozzá, nem tudom...
Tájékoztatnál légyszives, hogy véletlen sem lőjjem el a függetlenitést?!
Csak CWM-el cserélek romot, odint csak a root és CWM erejéig használtam, és nincs is szándékomba vele vergődni..Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
balazs1022
őstag
válasz kelzsoca #77758 üzenetére
A műveletek eleje rendben zajoltt egészen a "gomb megnyomása a folytatáshoz"-ig.
Az gond ha nem indult újra a telefon? Csak akkor jelent meg a zöld robot mikor kivettem az akksit meg vissza bekapcsoltam, mert amúgy végig recovery módban maradt. Mikor az .exe fájl dolgozik a PC-n akkor a telefonon kéne látszódni valami műveletnek? -
kelzsoca
félisten
válasz AndrewTdi #77760 üzenetére
Fogod rootolni a friss romot egyébként?
Mert ugye a custom recovery vagy a root csomag ODIN-al történő flashelése után a számláló ugrik 1-et.
Sajnos a gyári recoveryvel nem működik az adb, így mindenképpen kell a custom recovery a telefon<=>PC kapcsolathoz.(#77761) szunyi777
Lehet, persze.
(#77763) balazs1022
Jogos a kérdés, a leírásban még ott az automatikus újraindulás (mindjárt javítom is) de egyébként kivettem a parancssorból, tehát akksi ki, vagy kikapcsolás manuálisan.
A telefonon semmi sem látszik, viszont a parancssorban látható minden művelet, direkt nem rejtettem el.[ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
válasz kelzsoca #77748 üzenetére
Köszi Én is!!!
Lehet bagatell a kérdés...
A - boot particiót romolás előtt minden probléma nélkül lehet formázni recoveryből is, mint a system, preload és egyéb particiókat?Köszi
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
AndrewTdi
addikt
válasz kelzsoca #77748 üzenetére
Nemsokára ki is próbálom.
Elötte egy kérdés. ha most a régebbi gyári 4.3 svájci van fent rootolva, és szeretném feltenni a frisset, elötte pedig használni szeretném a Gigawipeot, a TA-t mikor használjam a számláló nullázására?
A mostani állapotba indítsak TA-t, majd nullázzam, a telefon kikapcsol gondolom. Onanntól tegyem fel a philz touchot aztán recov modban mehet a giga? -
kelzsoca
félisten
válasz balazs1022 #77757 üzenetére
Igazából nem számít, persze, használhatsz sajátot is, akik sűrűn romoznak ezekre nincs szükségük.
A többieknek is köszönöm, ha a megawipe nem csak törölne, hanem formázna is, nem készítettem volna el a kis appot, mert felesleges lett volna.
(#77756) Gizmo94
Az ikont a google-ból horgásztam ki, szóval lehet valami tényleges alkalmazás ikonja ez.
Mivel futó rendszeren kívüli a történet, így nem mehet fel playre, egyébként alkalmazást írtam volna rá természetesen.
S4 van a környezetemben, arra lehet megcsinálom, S2 sajnos nincs.[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
Ha jól használtam a keresőt, eza legújabb svájci, ugye? AUT-I9300XXUGNA5-20140129183554.zip
-
kelzsoca
félisten
Kedves felhasználók!
Az utóbbi időben nem szólt másról a topic, mint a megawipe, mivel eddig nem volt más, mindenki ezt a scriptet használta a partíciók pucolására, sajnos ezt szó szerint kell érteni, nem történt más mint pucolás, vagy mondhatok fájltörlést is, a lényeg hogy közel sem volt ez a módszer alapos!
Ezért készítettem egy kis alkalmazást, amit most nem a telefonról, hanem a PC-ről kell futtatni, és garantáltan letakarít mindent az adott partíciókról (pontosabb formázásról van szó) ennél hatásosabb már csak a PIT-el (Partition Information Table) való NAND újra partícionálás lehet (de az is csak azért mert abban az esetben minden partíció formázásra kerül)
Tehát a lényeg, az általam készített alkalmazás a következő partíciókat formázza meg:
- boot
- system
- data (belső tárhely is!!)
- cache
- preloadTehát az összesen 12 partícióból álló NAND-on 5 partíció kerül megformázásra.
A megawipe a boot partíciót egyébként nem törölte, pedig itt fordulhat elő hogy szemét marad a partíción, mivel itt lakik a ramdisk, és a kernel is, és mint tudjuk, sokan szeretnek kernelt cserélni, akár napjában többször is.
Az alkalmazás a GigaWipe nevet kapta.A csomagot ide feltöltöttem: >>>letöltés<<<
MD5: 971b81fcbc0ec51dded9a98d855d5bc0
Minden szükséges dolgot megtaláltok benne, többek között azt is miként kell használni!
Természetesen nem kötelező ezt használni, ez csak egy lehetőség, és a használatából eredő esetleges károkért sem tudok felelősséget vállalni, nem mintha lehetne gond, de hát mégis le kell írnom.
Az alkalmazást természetesen teszteltem a saját készülékemen.
[ Szerkesztve ]
-
szunyi777
őstag
válasz Dákesz #77743 üzenetére
Tegnap kilinkeltem a legfrissebb CWM et, ha nem az van fent, próbáld ki azzal.
A wipe okról ne feledkezz meg!Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
szunyi777
őstag
Én a ProBeam hajtom Boeffla kernellel, stabil gyors szerintem. A többit nem használtam.
Xdan az ilyen kérdésre a válasz : Próbálgasd ki!Dákesz status 7 általában régi, vagy inkompatibilis CWM re utal. Micro sd re tegyél egy romot, és cseréld le a recoveryt.
Nandroid meg mindig legyen Micro sd, az ilyen probléma elkerülése érdekében!
Jah, melyik romot szeretted volna feltenni?[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
Dákesz
tag
Sziasztok!
Új vagyok andorid téren, adott egy S3, szerettem volna főzött romot teni rá, a root,recovery sikerült, de amikor felraknám a romot kiirja ,h aborted (status 7 )...sajnos backup ot nem csináltam, és hogyan tudnám életre kelteni a telot mert jelenleg csaka recovery ill. a downloader mod jön be. -
sid87
senior tag
Szánjatok már meg pls hogy melyik romot lenne érdemes feltenni.
Neatrom?
Temasek 4.4?
Svájci?
AOSB Project?iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
SteveJobs
őstag
Látom összehoztam a csapatot
-
Watt25
veterán
Bár tegnap írtam, hogy nincsen S3-am, ez estére megváltozott.
Vettem T-Mobile-nál egyet, rögtön rá is engedtem a 4.3-as hivatalos frissítést. ZTE Skate-ről álltam át, szóval, van egy kis minőségi ugrás. Azonban ma reggel munkába jövet volt egy kellemetlen tapasztalatom. Négyszer (számoltam!) megakadt egy-egy pillanatra a Google Play-es zenelejátszás. (Miközben semmit nem csináltam a telefonon, az övtáskámban volt.) Ilyet még a Skate-em sem csinált. Ezzel kapcsolatban van tapasztalat? Mi lehet az oka? Nem hiszem, hogy ez normális.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
snow2014
aktív tag
na vegre most jutottam oda hogy van idom felrakni az uj svajci 4.3-at. aki hasznalja irna par sort hogy az aku ido milyen ? eddig a 4.1 angolt hasznaltam ami remekul muzsikalt a telon !
Mindég legyetek rosszak ;)
-
[P]laci
senior tag
válasz eszter6666 #77715 üzenetére
hát neked is hivatalos van, nekem is...
annyi a különbség, hogy ami nekem van fent az egy frissebb verzió és szerintem (valamint sokak szerint is), ez gyorsabb, meg még van pár apróbb előnyös javítás. viszont ugyanolyan garanciás software, mint ami a telódon van. -
eszter6666
csendes tag
válasz [P]laci #77711 üzenetére
Hát akkor ízlelgetem még pár hétig hogy alakul az üzemidő, aztán meglátom legyen e svájci rom
Ez amúgy hivatalos? Miben, mennyivel jobb?Az előző SGS advancem-re tettem fel odinnal egyszer a hivatalos jelly beant, de vagy 3x szivrohamot kaptam mert azt hittem elrontottam ez a telefon meg megint más kategória szóval nagyon félve állnék neki...
-
törölt tag
válasz [P]laci #77711 üzenetére
Tudom. Csak kiemeltem, hogy az egyébként alsóbb kategóriás telóknál alap memóriapucolgatás itt felesleges, ahogy már mások is írták. (Wildfire S-en én is folyton cache-t/RAM-ot irtottam, különben a lejátszó sem ment. Az S3 kicsit más kategória!) Arra nem, de másra jók lehetnek az ilyen app-ek. Amúgy csak megjegyzem, én is vonakodó root-oló vagyok (tudom, tudom), egyelőre nincs számomra ami megérje a macerát. Viszont amint tuti lesz, hogy nem jön a samutól 4.4, nem lesz, ami visszatart. Majd rendezhetünk láma együttrootolós estét!
-
[P]laci
senior tag
válasz eszter6666 #77708 üzenetére
nem csinálnál belőle téglát ez tuti, de ám legyen. legfeljebb később visszatérünk erre, ha kell segítünk. viszont fl0werstar kollegina rátapintott a lényegre amúgyis: használd egy pár napig/hétig, kell egy kis idő az egész szerkezetnek, mire beáll.
(#77709) fl0werstar:
ez nem ellened irányult! csak mostanában leszoktam a használatáról, mert láttam hogy hiába nincs bekapcsolva az állandó figyelés, mindig ott csücsült a memóriában és "figyel"... nos meguntam. ettől függetlenül, lehet rakom fel újra, mert amúgy tényleg hasznos cucc.[ Szerkesztve ]
-
sid87
senior tag
Temasek V73 helyett mit ajánlanátok ami jobb akku időben, és hasonlóan gyors? Zavar már egy ideje hogy másfél - két órát tud csak kijelzőidőben..
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
törölt tag
válasz [P]laci #77706 üzenetére
hát nekem az android assistant tök fölöslegesnek tűnik, de nyilván szíved joga, hogy mit használsz. a cleaner mastert én is szeretem, csak az utóbbi időben nem raktam fel, mert megcsinálom inkább én néha manuálisan.
Én is csak arra az esetre írtam, csak akkor használom (CleanMaster-t), ha pl. skype/facebook után nem akarok rebootolni. Mert ezek bizony nekem beragadnak, bár mostanában a sima FB-t fel sem rakom, mást használok helyette.
De az eredeti kérdésre visszatérve: használd egy pár napig/hétig, kell egy kis idő az egész szerkezetnek, mire beáll. Ja, és a gyári visszaállítás is jó ötlet lehet.
-
eszter6666
csendes tag
válasz [P]laci #77706 üzenetére
Használtan vettem, lehet a kedves eladónak is ez lehetett a baja vele csak "elfelejtette" említeni.
Gyári visszaállítással kaptam meg (minden az eredeti állapotba volt) úgy laktam be értelmét nem látnám, hogy most megint factory reset legyen..
Ja, én nem igazán szeretek így bűvészkedni a telefonnal még a végén tégla lesz belőle, túl drága mulatság lenne -
[P]laci
senior tag
válasz eszter6666 #77704 üzenetére
hát nekem az android assistant tök fölöslegesnek tűnik, de nyilván szíved joga, hogy mit használsz. a cleaner mastert én is szeretem, csak az utóbbi időben nem raktam fel, mert megcsinálom inkább én néha manuálisan.
teljesen új a telefon? mert akkor még szinte természetes, hogy nincs beállva az akkuja.
hát figyelj, lehet a rendszer is az oka akár, de ha nem nagyon akarsz ezzel vacakolni egy gyári visszaállítást is csinálhatsz. legtöbbször az is megoldja a gondot. viszont ha te is bevállalós miskolci vagy, akkor nyugodtan felmehet a legfrissebb svájci rom. eddig nincs okom panaszra és szépen működik.
[ Szerkesztve ]
-
eszter6666
csendes tag
-
[P]laci
senior tag
válasz eszter6666 #77701 üzenetére
hát tényleg felesleges, a legtöbb ilyen app amúgyis csak még jobban meríti a telefont.
milyen appok vannak telepítve? mert nekem a viber, fb, fb messenger használat közben néha eskü jobban merül a telefon, mint néhány játék alatt. -
ViSAS
senior tag
válasz eszter6666 #77701 üzenetére
A bekapcsolt idő mindig resetelődik értelemszerűen a telefon újraindításakor. Azonban ha az akkud is teljesen fel volt töltve 1 ó 15 perce, akkor igen, baromi kevés, ott nagy gondok vannak.
A memória ürítési műveletek feleslegesek, többségében több "kárt" hoznak mint hasznot, ugyanis a kilőtt alkalmazások többségét az Android újra megnyitja/gyorsítótárazza, ezzel a procit is pörgetve.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
- Iphone 12 Pro max 256Gb (sok tartozék!)
- IPhone SE3 2022 128GB bontatlan 1 év Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest