- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Kroni1 #58226 üzenetére
Annyira elviselhetetlenül nagyra és nehézre nőnek a csúcs android telefononk, hogy a végén nem lesz más választás, mint átállni a másik oldalra és bevállalni egy iphone se-t vagy 12 mini-t.
Már az is szomorú, hogy ilyenen gondolkozom, mert nem vagyok az ios rajongója, sőt... -
dnelb
veterán
válasz
A 2. Vesztes #58215 üzenetére
szerintem újabb 3évet már nem bír ki ez, nekem most lesz 4 éves áprilisban, érezni már hogy kevés a ram(böngészőt kb rögtön tölti újra ha 2 appot nyitsz) , az appok sem olyan fürgén nyílnak mint 2 éve.. Frissítés még biztonsági fog jönni kb májusig, aztán marad az xda. Bár nagyon szeretem, szerintem rossz döntés volt ezt venned.
Ha nyugodt 3 évre tervezel androiddal, akkor csakis aktuális csúcsmodellt szabad, ez nem iOS, itt gyorsabban avulnak a dolgok. -
A 2. Vesztes
senior tag
Sziasztok!
3 év után visszatértem IOS-ről androidra, azon belül is az allant megnevezett készülékre. Érdekelne, hogy mik a ti tapasztalataitok az S8-al kapcsolatban. 3 év után is megbízható, jönnek rá frissítések, szeretitek még?
Én ezt a készülékemet ugy 3 évre tervezem, remélem jól döntöttem, ami a Samsung megbízhatóságát illeti.
Köszi előre is!
Vuff.
-
viktorhu
veterán
válasz
bigdady #55474 üzenetére
Nálam angolra van állítva, így néz ki:
az Optimize battery usage alatt az "apps not optimized" csoportban van az összes ilyen üzenő app.
Ez az android szabadságából eredő bénaság, hogy engedi a háttérben garázdálkodni az alkalmazásokat, és a gyártók próbálnak ilyen megoldásokat belehackelni a rendszerbe, ami meg nem standard android megoldás és működési gondokat okozhat.
Az ios meg a windows phone is úgy oldották ezt meg, hogy amit háttérbe teszel, az aludni megy (lefagyasztja az utolsó állapotát a memóriában, és amikor visszanyitod, onnan folytatja, ahol abbahagytad), és az alkalmazás (messenger, viber stb.) szervere az üzenetközpontnak szól, ha üzenete van az appnak, és az üzenetközpont ébreszti fel az alkalmazást. A Google-nak is van ilyen üzenetközpontja, de később jött létre, és nem is kötelező, így minden alkalmazás a háttérben meríti az akkut meg foglalja a processzort. Így meg a gyártókra marad az optimalizálás, aztán nem kapod meg az üzeneteket.
-
fjudors
aktív tag
azok fontosak ám, a frissítések
újabbnál újabb lehetőségek tűnnek el a süllyesztőben..
még pár év, és eljutunk ios szintre, hogy központilag döntik el, hogyan hadfinéjuk a telefont, mert túl hülyének tűnnünk az önállósághoz..
komolyan, a 9-es stílus egy csomó mindenben visszalépés pl a 7-eshez..az előtűnő kapcsolók, a harmadik fél programjainak tiltása..
nem a minőségre mennek rá,a lehetőséget szüntetik meg
de,a lényeg, az előre telepített social media, az fontos... -
mazsiii92
aktív tag
Sziasztok,
Mivel nem találtam külön Galaxys topicot, ezért ide írnék..
Én voltam az, aki nagyon szerette volna, ha rádumáltok egy S8-ra, és sikerült is..
Lassan kézbe veszem, de addig is van egy dolog amihez vagy hozzászokom, vagy elmondjátok hol tudom beállítani, hogy új működjön mint IOS-on.
Jelenleg egy Galaxy A5 2017-et használok cégesnek, de haverom S8+-ja is ugyanazt produkálja, miszerint ha pl kapsz egy új smst, vagy üzenetet messengeren vagy értesítést facebookon, akkor ugye jelez a telefon és kirakja az ikon fölé a számot, hogy mennyi olvasatlan üzeneted / értesítésed van.
Na most, ha neked tegyük fel 5 olvasatlan mailed, bemész a mail appba, és anélkül hogy elolvasnál egyet is kilépsz, leveszi az 5-ös miniszámot az ikon felől és nem jelzi tovább, de ha elolvasol egyet akkor sem írja ki ,hogy van még 4.. ugyanúgy semmi. Ez szinte minden alkalmazásra ráhúzható, messenger, facebook, gmail, üzenetek, talán még a hívásra is, de ebben nem vagyok biztos. Nézegettem haver telóját, meg a sajátomat is de nem találtam rá módot, hogy ott maradjon.
Én személy szerint ezt arra használom, hogy ne felejtsek el valamire válaszolni ha akkor nincs időm amikor az értesítés jön, vagy reminderként magamnak, elolvason de visszarakom a mailt olvasatlanba, hogy kint maradjon az 1-es, legyen ez magán jellegű levél vagy közösségi média, vagy munka. De ha eltűnik onnan a szám miközben valójában olvasatlan, akkor ez nem működik jól, vagy az én agyam gondolkodik másképp.
Nálatok mi a helyzet, van aki próbálkozott megoldani?
-
Mr.Silkó
veterán
-
bigdady
nagyúr
válasz
Gaberiellb #46047 üzenetére
Én is 6sről váltottam egy éve, előtte 5 évig iPhoneon volt, és nem hiányzik vissza, pedig tartottam az androidtól korábbi tapasztalataim alapján.
Én akkor aksi miatt gondoltam váltani elsősorban, de végül bejött sokkal több jobb dolog az s8-al (vízálló, vezető nélküli töltés vékonyabb stb) Egy fagyás vagy újratöltés akadás nincs rajta és egy év után is smooth a rendszer, ellentétben ios-el ahol rendszeres volt a böngésző újratöltés meg a röcögés..
Probléma nélkül old fel az iris szkenner is de én inkább ujjlenyomattal használom az gyorsabb (nem kell nyomni). -
Gaberiellb
senior tag
Sziasztok! Jelen pillanatban iPhone 6s felhasználó vagyok immár lassan két éve, teljesen elégedett vagyok vele, nem fagy, nem akad, teszi a dolgát ami megbízhatóságból nekem jeles! Viszont jó ideje gondolkozok az s8-on, mindig elhesegetem aztán vissza jön 😂
Most adódott egy jó lehetőség és tudnék cserélni! A kérdésem az lenne mire kell figyelnem? Azt látom hogy elég sok a beégés, ezen kívül van valami széria hiba? Azon kívül mennyire stabil a telefon? Gondolok itt a mindennapi hasznalatra( böngészés, hívás, viber, Messenger, ) 4gb ramja mire elég? Gyakran újra tőlt? A tulaj szerint az s8-án van egy repedés hátul, gondolom az ip68-nak így vége...😢
Mennyibe kerül egy hátlap csere...? Gondolom nem két fillér, utánna ha kicserelem lesz az ip68? Gondolom szakember függő...😊
Összeségében mennyire smooth? Vannak akadások, összeomlások? 4 éve vagyok ios-en, itt nincs ilyen, régen volt droidom és kiváncsi vagyok változott-e azóta!!?
Nyilván kamerában veri a 6s-t mindenestől!?Az optikai stabilizátort sikerül szoftveresen javítani? Olvastam hogy régen nem talált fókuszt, és meg kellett kocogtatni..
Bocs a sok kérdésért de ezen múlik ma cserélek vagy nem! KösziIlletve tud olyat hogyha magam felé fordítom feléled a kijelző és szépen fel old vagy scannerrel vagy ujjlenyomat olvasóval mindenféle nyomogatás nélkül? (FONTOS!!!!)
-
Hatvan9
senior tag
válasz
tuki2200 #45787 üzenetére
Bocs hogy ide szólok, de ahogy kolléga is írta i6 -nál biztos nem, de már azt megelőzően sem volt egyszerű ilyet csinálni iOS esetében.Ha nem volt belépve az iCloud -ba akkor nincs akadálya a reset -nek.Azóta egyetlen megoldásként alaplap csere ami alkalmazható.Ez költségesebb lehet mint egy használt biztos forrású készülék, egy ideje erre épül a fekete telefonpiac ezt nagyjából mindenki tudja.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
NETWAVE36 #45720 üzenetére
Szia!
Én elég sok iOS-t futtató eszközt használtam eddig, de nem volt csalódás az S8+ sem, ami elég jó választás most, ahogy az S9 párost is el lehet csípni mostanság elég akciósan (az üzemidő igényed miatt a nagyobb modellt vedd, bármelyiket is választod majd).
Az Android a töredezettsége miatt sosem lesz annyira fluid, mint az iOS, de pár éve már ezt áthidalják a nagy droidos gyártók erőből, a csúcsmodelleknél. Szóval nem fog laggolni a leendő telefonod.
-
NETWAVE36
csendes újonc
Sziasztok, iphone -ot és egyéb ios termékeket használok már régóta de meguntam. És árérték arányban néztem ezt a telefont meg a méret miatt. Megéri még az s8+-t vásárolni vagy inkább a legújabbat az s9+-t? (+fontos lenne az akkuidő) Az android már röccenőmentes és jó?
-
sebgutkopf
őstag
válasz
renee7 #45462 üzenetére
Alkalmazás adatokat szerintem a telefon telepítésekor vagy a google vagy, ha van samsung fiókos biztonsági mentés, abból érdemes felhőből visszaállítani.
Sajnos egyik se tökéletes megoldás, nagy álmom lenne, hogy egy új telefon belakása, vagy csak nagy reset esetén a visszaállítás a korábban mentett teljes állapotot 1:1-ben állítaná vissza és semmit se kéne állítgatni, csak használni mintha mi se történt volna. Ebben sajnos az ios féle megoldás sokkal jobb. -
Mr.Silkó
veterán
válasz
#91166208 #43792 üzenetére
Akku: normál használattal, automata fényerővel, nagyjából 1-1,5 napig bírja az S8 páros, a nagyobbik modell természetesen tovább elketyeghet a kistesónál a nagyobb aksi miatt. Az aktív kijelzőidő kábé 4-6 óra lehet, modelltől függően. Rossz térerő mellett gyengébben muzsikálnak ezek a mobilok is.
Fényerő beállítás: szerintem a legjobb, ha rábízod az automatikára a fényerő állítását, de ha néhol nem érzed majd helyesnek a gép által belőtt szintet, akkor manuálisan is fel/lehúzhatod a csúszkát, megtanulja a telefon az ilyenkor megadott értéket is. Maximum automata fényerő mellett a legerősebb nyári napsütésben is olvasható az S8 kijelzője, ezzel sosem lesz gondod.
Háttérben futó alkalmazások: gyakorlatilag a leginkább erőforrás igényes appokon kívül (pl.: torrent, aktív navigáció) maradhat minden a RAM-ban, hiszen arra való. Ettől nem fogsz jobban merülni. A 4GB RAM is el tud fogyni helyenként, nem bánik annyira jól a memóriával az Android és a Samsung launchere, mint például az iOS, erre azért számíts.
Beégés: valós jelenség, az AMOLED technológia egyetlen rákfenéje, de azért a legtöbbeknek csak vagy nagyon hosszú idő után jelentkezik (évek), vagy olyan appokat használtak, amik a statikus tartalmakat részesítik előnyben (navigáció, fix státuszbar).
-
törölt tag
Sziasztok.megrendeltem az s8 at holnap utan erkezik. Ios rol terek vissza. Tippek vagy tanacsokat illetve beallitasokkal kapcsolatban tudtok valamit tanacsolni hogy mire figyeljek ? Koszonom
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Airness23 #42606 üzenetére
Nehéz általános verdiktet mondani a két platformról, mert elég eltérő vélemények és szempontok vannak. Mint készülék szerintem is sokkal szebb az s8 mint akármelyik iphone és a kijelző is jobb.
Viszont összességében, ha a vasat nézem szerintem nagyon jó készülékek az iphone-ok. Veled ellentétben én viszont az IOS-t ki nem állhatom és pont azt tartom a rendszer gyengéjének. A rugalmatlan, sandboxing engem egyszerűen az őrületbe kerget (sajnos ipad-et használnom kell, ami mint vas szintén szuper). Az ios 11 pedig sajnos az eddig historikusan leggyengébb ios verzió az apple történetében, egyszerűen botrányosan rossz, bughalmaz. Azt se szeretem, hogy mivel nincs fix vissza gomb, ezért minden appban máshova pakolják, ami miatt nem lehet odafigyelés nélkül rutinból nyomkodni.
A iphone nagy előnye, hogy szép és bolondbiztos (feleségemnek is pont ezért vettem). Aki nem ért, nem érdekli a készülék beállítása annak sokkal jobb választás az iphone mint a droid. Kevesebb baja lesz vele, valószínűleg soha se fogja zavarni a fájlkezelés teljes hiánya és a rugalmatlanság. -
Tujmos
tag
tudtok olyan angol oldalt, ahol szokott lenni akciós s8, s8+, s9, s9+ vagy note8?
milyen külföldi fórumokat vagy oldalakat szoktatok olvasni, ami androiddal, samsung telefonokkal foglalkozik? januárban tértem át iosről, az androidpolicet szoktam olvasgatni azóta -
-
California1
őstag
Nem akarok vitázni veled isten őrizz, és nem akarom a samut és a droidot védeni de anyósom SGS4 (i9506 ) telója Android5.0-val úgy megy mint a Doxa és persze sebesen. Mikor is jött ki? Kb. az iPhone 5 után . Mikor megvettem a SGS7 Edge telót már rég kint volt a GalaxyS8Plus és a Note 8 is. Oreoval se vettem észre jelentős lassulást, sőt. Érdekes dolgok ezek . És változatlanul azt gondolom az Almás cég eléggé hülyének nézte a usereket. Pláne az akksis balhé után változtattak az iOS-en is és az iOS12-nél hangsúlyos a sebesség kérdése és a stabilitás. Azért ezek beszédes dolgok elfogultság nélkül. Ismét leírom nem a droid systemet akarom magasztalni de a tények makacs dolgok.
-
LoGeN90
aktív tag
Hasonlóan látom. Persze nem marad mindenki a Samunál/droidnál, sokan visszaváltanak, de a megbízható teljesítmény és a brutál dizájn/hardver azért sokakat átcsábít, még ha csak ideiglenesen is.
V.hol olvastam egy felmérést, hogy az amerikai felnőtt lakosság már jobban preferálja a Samsungot (vagy más prémium androidot), a tinik körében viszont még mindig az iOS hódít.
-
ToBeY
nagyúr
Ahogy látom egyre több ios/iphone tulaj kezd áttérni droid-ra,ez elég menő.Ugyan ezt tapasztalom a saját baráti körömben is egyébként.
-
Tujmos
tag
válasz
én is ios-ről jövök, nagyon sok év után..automatikus javítást nem használtam se ott se itt, de a gépelés az elején tényleg egy kicsit zavaró volt, de már kezdem megszokni a gboardot, azóta egyre kevesebb a melléütésem még "vakon" gépelés mellett is
az viszont tetszik, hogy mindent, tényleg mindent meg tudok csinálni androidon
-
dnelb
veterán
válasz
Samsung böngészőben az alsó sávban balra jobbra húzva lehet lapozni. Egyébként ez ember függő, valószínűleg aki mindig iOS user volt annak nehéz atszokni, de pl én i8p-vel 2 napig bírtam, mert végig olyan érzésem volt hogy buta embernek van írva az egész. Minden eldugva, kevés beállítási lehetőség, minden megbonyolitva. Még egy rohadt mp3at se tudok leszedni hogy aztán szóljon az autóban.. A 2000 képem rendezésehez macbook. kellett volna, mert nem tudja a rendszer, mas progi meg csak az utána készült képeket látta.. Szóval szánalom volt. A gépelés és a készenléti fogyasztás viszont tényleg jó volt, de ez kevés.
-
Airness23
csendes tag
válasz
California1 #42595 üzenetére
szerintem maga a vas jobb, de az OS még messze nem. A kijelző+kamera kombóban nagyon lenyomta a Samsung az Apple-t, és ezek elég sarkallatos pontok egy felhasználónak ma. A szoftver azonban más. Nyilván meghatározza az iOS előnyét, hogy hány készüléktípusra kell optimalizálni egy Oreot és mennyire egy iOS 11-et. Ez az előny behozhatatlan véleményem szerint. Másrészt, amit az iPhone-on nagyon szeretek, és hiányzik:
- a kurzor mozgatása (sokszor az S8 nem enged a kijelző szélére kattintani sem, pedig ott a szöveg. Nemhogy úgy tudnám mozgatni a kurzort, mint a 6S-en)
- valamiért kevesebb az elütésem az iPhone-on. Fogalmam sincs miért, kisebbek a betűk is, mégis pontosabban írok.
- az automatikus javítás okosabb
- a visszalapozás előző oldalra egyetlen gesztussal (igen, van Androidra is ilyen telepíthető izé, de az újratölti az oldalt, és messze nem olyan a felhasználói érzés sem)
- kb fél éves S8 felülete nem olyan gördülékeny, gyakran darabosak az animációk. Frissítés telepítése után is.Ezzel együtt én is azt mondom, le a kalappal, hogy mennyit fejlődött az Android, és a Samsung. Mind a két platformnak megvannak az erősségei, gyenge pontjai. Tényleg csak ki kell választani, hogy kinek mi a fontosabb a használat során.
-
California1
őstag
válasz
patomi #42591 üzenetére
Hosszú hosszú évekig iPhone volt a fő telóm (i6SPlus-ig legutóbb) , aztán vettem 5hónapja egy SGS7Edge telót és nem hittem el massziv iPhone felhasználóként ,hogy mekkorát ugrott a Samsung és az Android is. Mégegyszer leírom (!) masszív iPhone felhasználóként... Aztán 1 hónapja vettem SGS8Plus telót . Van a családban i8Plus amivel napokon keresztül próbáltam / használtam teszteltem nézegettem stb....bla bla... és igen de igen megerősödött benne az, hogy tényleg az Apple hülyének nézett de nagyon. (iOS lassítások, akksizűrök stb...) nem akarom itt a flamet és isteníteni a zöld robotot meg a samut de nagyon ezt érzem és gondolom is.
-
patomi
őstag
Sziasztok. Most került a kis családunkba egy galaxy s8+ és az Oreo frissítés meg is érkezett rá. Viszont még nem mertem felengedni, mert itt olvastam néhány negatív tapasztalatot. Mit tegyek szerintetek? A készülék hivatalos magyar forrásból származik.(bocsi ha láma a kérdés, de jó ideje IOS-on vagyunk)
Köszi előre is. -
sebgutkopf
őstag
válasz
icemad #42050 üzenetére
Főleg az egyénileg definiálható összetett parancssorok végrehajtása nagyon jó. Kimondok egy szót és egy csomó mindent beállít, ki/be kapcsol stb... egy hi Bixby és az általam kitalált utasítás kell.
A chrome is olyan buta androidon, hogy nem tud egy mozdulattal a lap tetejére menni (míg IOS alatt ez megy), de egy scroll to the top kérésre megteszi.
és még sorolhatnám. Ja tudhatna magyarul még jobb lenne. -
mSchumi87
senior tag
Semmi értelme ezeknek a gyors android verzio valtásoknak, inkáb gyurnának rá a stabilitásra meg minel keveseb hiba lehetoségre mint hogy versenyezzenek az ios-el hogy kinek van tobb verzioja. Nevetséges
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
sebgutkopf #39897 üzenetére
Én pont az akkuidő miatt váltanék, mert az IOS elkezdett buz*zni az akkuval, meg az új IOS és rakás szemét.. és hamar merül a telefonom. Plusz váltanék a szépség és jobb kamera miatt.
-
Tujmos
tag
válasz
mazsiii92 #39851 üzenetére
januárban váltottam sok év iOS után, kellemesen csalódtam
s8+ t használok, nálam mondjuk 1 napot kibír a telefon, de a melóhelyen vezeték nélkül töltöm, a kocsiba meg gyári samsung töltővel, így otthon nem is kell töltsem a telefont, és internetezés közben nincs az a parám, hogy bármikor lemerülhet a telefon, mint az iphone 6s plus nál.. -
T_Stark
őstag
Üdv!
A hétvégi akcióban rendeltem egy S8-at 154K-ért a MM-ból.
Régóta szemeztem vele, ennyiért meg tuti ajánlat volt, szóval most várom.
Első androidos telóm lesz, iOS-ről váltok, szóval biztos jövök majd kérdezni. -
bylow
senior tag
Köszi srácok a "térerő, aksi problémára" a válszokat !
Próbálkozunk akkor más hálózat mód választásával...csak az azért érdekes, hogy az IOS rendszer ezt a hálózat problémát ennyire másképp kezelné
-
juhaszroli
tag
Sziasztok!
Láttam egy képen fentebb, ahol a Gmail ikonjánál van értesítés, ami az olvasatlan leveleket mutatja szerintem. Kérdésem az, hogy akkor ezt úgy kell érteni, mint iOS esetében? Alkalmazások ikonjánál írja az értesítések számát az android?
-
Divinity
őstag
Én pont az i7 Plus után értem meg mennyire fontos is.
Gyakran előfordult velem a követekző scenario:
- Spotifyon megy a zene
- Böngészek a neten (Chrome)
- Közben kapok egy Messenger üzenetet, átváltok megnézem, visszaírok etc
- Fellépek Facere vagy Twitterre szétnézni ha már ott tartok
- Vissza böngélsző -> Újratölt és megáll a SpotifyAz iOS-es ismerőseim mindig mondták, hogy ez velük még sose fordult elő de nekem 2-3 app után mindig elkezdett szenvedni.
-
Plebi
senior tag
válasz
Divinity #39071 üzenetére
Én nem érezem előnyét annak, hogy a háttérben appok futnak és ilyen mértékű fogyasztást képesek generálni egyeseknél készenlétben is, illetve mondjuk úgy, hogy ipaden és iphone-on sem éreztem hátrányát annak, hogy ott ez nem így van, ugyanúgy megkaptam minden értesítést és ugyanúgy nem maradtam le semmiről sem.
Nekem a telefon csak android, tablet csak ipad. iPadből 4G-s van, java részt netezésre és youtube videó nézésre használom. Készenléti fogyasztása szinte 0, közben minden mailt és viber, vagy messenger üzenetet időben megkapok. A többi üzemidőt pedig mérete és akku kapacitása miatt nem érdemes nézni.
Ettől függetlenül az is biztos, hogy páromnak az iphone-ja is két napot ment el, most az S7-e is két napot bír, és nekem az S8-is..., szóval az IOS előnye inkább tableten jön ki, nincs más tablet a piacon ami ekkora üzemidőre képes.
-
batai15
félisten
válasz
eladogeppc #39008 üzenetére
Ez nem igaz. Itt sem rocog, ahogyan az ios sem fluid. Tényleg, senki nem kövezmeg mert váltottál, de egyrészt nem te vagy itt az egyetlen ios user , illetve nem kell on igazolni hogy a lelki béke meg legyen amiért váltottál, magadnak.
-
madgie
titán
válasz
saddybaddy #38993 üzenetére
Igazából nem, mert fenszi, meg szupi ez a faltól falig kijelző, csak qrvára elnyomkodok mindent mindig a széleken.
A billentyűzetet mondjuk androidon szeretem, mert iPhone-on nem tudsz normális sebességgel, ékezetekkel írni (nem swiftkey meg hasonlókkal, rendese kézzel).
De amikor kézbe veszem az iPad Pro-t (nem, nem az új, ez még a régi 9.7"), elsírom magam, annyival pattogósabb rajta az iOS 11.3, mint az S8-on akár az Oreo.
De mindegy is, lapozzunk, ez az S8 topik, bocs.
-
Tujmos
tag
én iosről jöttem, a garancia egy hulladék volt, a 1,5 éves iphone 6s pluson cserélni kellett beszédhangszórót, meg akkumulátort 2x.. persze pénzért mert garancia csak egy év van.. itt meg van 3 év garanciám, ha valami nem stimmel beviszem a SES-be és készségesen segítenek! sok minden szokatlan volt az elején, pont az akksira nem tudnék panaszkodni..
-
-
*Mukeey*
addikt
válasz
eladogeppc #38979 üzenetére
Tisztában vagyunk sztem sokan,hogy nem rossz az ios,de valamiért mégse iPhone-t vettünk😁
i7 egy S8 mellett úgy néz ki,mintha egy jó 7-8 év tervezési lemaradásban lenne... -
eladogeppc
veterán
válasz
Snoop27 #38987 üzenetére
Direkt írtam, hogy félre ne értsétek, csak meghökkentem, hogy mennyire fluid az app betöltés, sajnos.
A multitaskingról csak annyit, hogy például a DigiOnline adás akár kikapcsolt kijelzővel is megy, akár másik app mellett is, míg S8-on nyom egy szép stoppot. Plusz ha osztott képen akarom használni S8-on, akkor is nyom egy stoppot.
iOS-en már nem zárok be semmit, mert nincs értelme. Ahol álltam, onnan megy tovább. De S8-on még mindig nincs ez így sajnos. Működik olyan 4-5 app-ig, talán.
Többnyire ez szerintem a programozók hibája. Főleg, hogy például a youtube a rákért nem tud a háttérben menni ? Miért csak trükközésekkel ?
Plusz ami még negatívum az S8 esetében az az, hogy ha nem használom is merült szegény AOD nélkül, ami szerintem komoly hiba. -
DefJamHUN
aktív tag
Na meg jo is, hogy feljott az ios!
Regebben kerdeztem, hogy tud e valaki olyan beallitasrol hogy tiltja az alkalmazas internetelereset, (mint iosen) de valahogy elbeszeltunk egymas mellett!
Most viszont megtalaltam: Netguard. Hasznalja valaki? -
Mr.Silkó
veterán
válasz
eladogeppc #38979 üzenetére
Azért bánik jobban a memóriával az iOS, mert amint elhagyod az aktuálisan használt alkalmazást, egyből hibernálja a rendszer, így nem is fogyaszt gyakorlatilag semmit, míg Androidnál ez nincs így, utóbbinál valósabb a multitasking.
Az ujjlenyomat-olvasó kérdésében egyetértünk.
Volt nekem 2 i7-em is, alapvetően szerettem használni őket, de főleg kijelzőben egy S8 után nagyon karcsú a hetes iPhone.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
batai15 #38919 üzenetére
Nem fogom felsorolni, mire érdemes odafigyelni, az összefoglalóban le van írva részletesen. Ha annyira rossz a telefon akkuja, akkor hogyan lehet az, hogy jópár embernek itt a fórumon másfél-kétszeres SoT jön ki a gyengébb eredményekhez képest, hasonló felhasználással..? Ha rendesen kihasználjuk egy csúcstelefon képességeit, akkor merülni fog, ezen nem kell meglepődni, de lehet azért is tenni, hogy ez kisebb mértékben legyen jelen. Ettől függetlenül sosem lesz a készenléti fogyasztás az iOS szintjén, így ahhoz nem fair viszonyítani, ahogy gyengébb képességű és kijelzőjű (stb.) készülékekhez sem, amiket tudtommal korábban használtál.
-
batai15
félisten
válasz
sebgutkopf #38920 üzenetére
Egyrészt volt ios, nem jön be. másrészt öreg motoros vagyok droid fronton, (rengeteg romolas, ismerem androidot etc etc.) szóval nekem ne akarj be magyarázni semmit., az ilyen okos tanácsokat mellőzzétek.
Tartom hogy nem bennem van a hiba. -
sebgutkopf
őstag
válasz
batai15 #38919 üzenetére
Lehet neked el kéne engednek ezt az android projektet és pár évig használj ios-t. Azt tényleg nem kell és nem is lehet állítgatni csak használni, ami vagy tetszik vagy nem.
Utána meg eldöntöd, hogy mégis szereted a készüléket testre szabni és állítgatni, akkor visszatérsz, vagy ha nem akkor maradsz. Így megoldás nélkül kár ezen most pörögni és idegesíteni magad. -
donpedrito
csendes tag
Sziasztok!
4 év iOs használat után tennék ismét egy próbát Android fronton, és van pár alternatívám, köztük az S8 ill. S9.
esetleg szóbajöhet ezeknek a +-os változatai..
Amire használom a telefont: webes böngészés, 8-10-12 oldal simán megnyitva, youtube, faceb., messenger, insta, whatsapp, viber, 3 mail fiók, banki appok, gps (waze), játékból semmi extra (kb top eleven, clash royal).. illetve sok sok fotó, ha kirándulunk, nyaralunk mindig telóval készítek képeket, profi manuális beállításokhoz nem sokat konyítok. 2-2,5 max 3 évre keresek telót.
Előfizetés hosszabítással csapnék bele, jelenleg úgy néz ki, hogy S8 99Eur, S9 249 Euro..
Melyiket lenne érdemese eme célokra és erre az időtávra beszerezni?
a +-os variánsokra erősebb HW miatt gondoltam, hogy tovább kihúzhatják, a jövőbeli frissítésekkel gördülékenyebbek lennének esetleg.. de őszintén szólva a sima S8 és S9 ami rohadt kényelmes használatot ad, és kicsit jobban is tetszik. Nekem nagyon kézbesimulósak, míg a + már kicsit kényelmetlen.. nem vészes, lehet megszoknám..
(csak zárójelben, a Mate 10 pro is eléggé bejön (tudom, az is tepsi), egyik rendszerrel sincs tapasztalatom) -
Mr.Silkó
veterán
válasz
juhaszroli #38419 üzenetére
Én is használtam pár évig iOS-t (i5, i6, i7, SE), sok hasznos tulajdonsága van, de összességében számomra sokkal kezesebb a droid, ezerszer több dologra tudom alkalmazni, tudom, hogy elcsépelt lehet manapság, de sokkal szabadabb mozgásteret ad, mint az Apple rendszere.
Egyébként itt a fórumon is jópáran váltottak iPhone-ról S8-ra, nem nagyon emlékszem, hogy bárki is elégedetlen lett volna a döntésével.
-
Sziasztok!
Létezik olyan app amivel lezárt képernyőn is lehet youtube videókat hallgatni? iOS volt de droidon nem nagyon találok megfelelőt.
-
batai15
félisten
válasz
<Lacy85> #36394 üzenetére
Én se vagyok nagy szaki, régebben olvasgattam a témában. Amig az ios pl jegeli az appot és kb mint egy játék mentést töltene vissza (nyilván vannak valósan háttérbe futó appok, mert pl nem lenne zene lejátszás)
Addig a droidon javarészt futnak appok háttérbe,be vannak gyorsító tarazva is.
Vannak különböző API, meg egyéb szintek ami alapján priorálja melyik futhat, melyik nem. Azt is nézi ha jól emlékszem melyiket használod sűrven, melyiket kevésbé. Doze meg pl hosszabb ideig ha le van zárva a telefon, hibernalja az appokat, és csak annyi fut belőlük mint pl a push értesítés email esetén. (értesítés van, de nem fut folyamatosan maga az app ha nincs olyan apija, vagy szinten) Ezért van pl olyan hogy ami app szokott értesítést küldeni de pl nem használod régóta,, akkor alacsony szintre kerül és nem fut sose és nem küldi egy idő után az értesítést sem. Ha megint használod akkor ismét elő veszi magasabb listára a rendszer, futhat háttérbe, nem őt lövi ki elsőnek srb stb. Össze tett dolog, remélem nagyjából jól írtam. -
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy létezik-e olyan megoldás S8-nál biztonsági mentés terén, mint pl egy iOS-eszköznél? Mármint hogy minden setting-et, sms-t, hívásnaplót, kontaktot, appot, képet, stb-t lement és egy factory reset után visszateszi és mindent tudok gond nélkül használni.
Sajnos az Oreo update nagyon nem tetszett szegény kis telefonomnak, és mivel a mobilnet instabil, és naponta minimum 2x töltenem kell a telefont, gondoltam kap egy resetet mielőtt megválnék tőle végleg, mert így használhatatlan.
-
válasz
Locutus #35903 üzenetére
Edig ez rendben is, de kicsit úgy érzem, mióta megvettem lassult a telefon, illetve pár anomáliát is felfedeztem. Azért gondoltam.
Ilyen megvilágításban akkor a kérdéseimre mik a válaszok? Köszönöm.
iOS-en is volt, hogy főverzió váltáskor inkább restore-oltam és újra belaktam, jobb is volt a rendszer utána.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
4 év iOS után visszatértem ősszel a droidra egy S8-al, és mindeddig imádtam. Viszont tegnap bepittyent a frissítés, és az iOS-es rutinnal egyből engedtem is neki, hogy menjen szépen fel rá, rontani biztos nem fog.
A problémám, hogy az update után a Mobile Hotspot funkció kissé megbolondult. Mióta megvan, erről osztottunk a többi telefonnak, iPad-nek, laptopnak netet, mert a routerünk nem képes ilyen erősen szórni a Wifit a házban, mint ez a kis masina.
Viszont mióta fenntvan az Oreo, minden különösebb figyelmeztetés nélkül egyszercsak elmegy a mobilnet a telefonról, és így egyik csatlakozott eszköznek se lesz nete. Restart szokott csak segíteni, viszont ez napi 5-6x is előfordul.
Van valami tippetek, hogy hogy lehetne megoldani ezt a hibát? Kissé idegesítő, és nem szeretnék emiatt telefont cserélni, viszont ha nem oldódik meg, akkor muszáj leszek.
-
Divinity
őstag
válasz
janosibaja #34599 üzenetére
Igen, mivel a CRB7-et kell felrakni nem a CRAP-et.
Leállították a CRAP-et aztán jött a CRB7 ami azóta is megy.Amúgy mindenhol ilyenek az OTA-k ha nem Pixelt/Nexust/Andrid One vagy pedig iOS eszközt hazsnálsz.
Régiónként mennek az OTA-k nem egybe mindenkinek. -
Tujmos
tag
Nem biztos, hogy ebben a topikban van a helye, de ti használtok valami programot, hogy ne olyan hirtelen váltson a kijelző fényereje vagy lehet egyáltalán valahol ezt állítani? Új vagyok androidon iOS-ről jöttem nemrég
-
eladogeppc
veterán
Meglátjuk még. Annó S4 mini-nek mindent beígértek, aztán semmi.
Most is nyögvenyelősen jönnek a frissítése. Állítólag iOS 12-őt mi is megkapjuk !Ateszpapa: Nekem 2%-ot merült 1 este csak. Ott van valami akkor. FullReset volt ? Nálam bluetooth óra is rajta van pedig.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Leslie1966 #34302 üzenetére
1% 2 óra alatt? Én ugyan nem panaszkodom, de a készenléti fogyasztásom soha nem volt ilyen jó Androidon, csak iOS-en.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
eladogeppc #33305 üzenetére
Nagyon jó rom az a AQL5...
@Mr.Silkó Nálam se fogja meg a felbontás a telót,teljesen fluid minden.Volt sok iPhone-om is,ott is vannak ugyan így mikrólaggok...
@Magdie FB app viszont tényleg jobb ios-re,bár mind a kettőn egy f.s meg igy is😶
-
madgie
titán
válasz
Mr.Silkó #33291 üzenetére
De miért kötöd az ebet a karóhoz? Icecave, meg én is iOS-ről jöttünk, mindketten leírtuk a véleményünket, mindketten tudjuk, milyen bugos az iOS 11, de mindkettőnknek szemet szúrt, hogy be-beszaggat az S8(+), WQHD-n. A fejlesztői beállításokat is ismerem, kábé a Kitkat óta, szóval szerintem nyugodtan elfogadhatjuk, hogy ha valaki folyamatosabbnak látja a (belakott) Oreo-t, az nem azért van, hogy kitalálja magának, hanem azért, mert esetleg zavarta az addigi röcögés.
BTW a FB Androidon borzalom továbbra is, a feleségem i6-osán jobbanegy, mint az S8-on nekem. Amúgy még az i7 is megvan, szóval látom, melyik hogy működik.
Sok mindenért szeretem az S8-at, de az eléggé gáz, hogy ilyen hardvernek túl nagy falat néha á WQHD+. Persze lehet nem véletlen, hogy az iPhone X kisebb felbontású kijelzőt kapott, talán nem a pixelmániára mentek rá, hanem a folyamatos 60 fps-re.
-
Mr.Silkó
veterán
Sokkal igényesebb alapjáraton. Kinőttem már abból – majd te is ki fogsz –, hogy aprólékosan állítgassak minden egyes lényegtelen beállítást, nekem pont, hogy kifejezetten zavaróan hat, ha mindent az utolsó ikonig egyesével kell személyre szabni. Ez számomra ugyanolyan haszontalan véglet, mint az iOS 0 testreszabhatósága. Az Experience felület egy arany középút.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
madgie #33287 üzenetére
Az iOS felület pörgősségét hagyjuk, használtam eleget, amit az utóbbi időben csináltak vele, az kritikán aluli. Egyfajta berögződés az emberek agyában, hogy az iOS smoothabb, pedig dehogy.
Lejjebb kell venni a különböző animációk skálázását a fejlesztői beállításokban, és máris pattogós lesz a felület.
-
-
válasz
eladogeppc #32855 üzenetére
Ez megint ilyen user specifikus dolog. Én is mint írtam i7 és i7 Plus-ról jöttem, nekem volt bug rendesen. Nem ahhoz szoktam iOS-en, az biztos. Itt sincs se kevesebb, se több, csak más területeken. Mindneki döntse el, melyik élhető neki. Ennyi.
-
eladogeppc
veterán
Bugos IOS 11
Ez jó !
iPhone 7 Plus-ról jöttem, nem volt ott bug, hidd el. Asszony 5S-e is iOS11-et futtat, ott sincs bug.OREO felrakva ! Tesztelem.
-
S e t h
nagyúr
válasz
eladogeppc #32791 üzenetére
Az röhej inkább az, hogy a bugos ios 11-et hasonlítod egy stabil nougathoz.
-
no more
veterán
válasz
A Xiaomi is egyszer már visszahívta, a Sony is. Ez utóbbi kiadta újra, már a harmadik frissítést küldték Oreora és még mindig bugos (pl gps kikapcsolhatatlan). Ha ilyen minőségű szoftvert kapnál, akkor meg az lenne a baj. Az iOS pedig jelen állapotában kb semmire sem jó, annyi hiba van benne.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Hagyjuk már ezeket a Xiaomi, Huawei és egyéb szarkacatokat - konkrétan ingyen sem kellene egyik sem.
Az IOS-t meg szintén nem nagyon emlegetném, főleg mostanában.
A minél előbb az konkrétan pont rájuk nem igaz!Rendben lesz Galaxy S8 - csak kis csúszás van, mint kb bármelyik gyártónál.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Ha átnézel egy tetszőleges iPhone fórumba, bőven olvashatsz iOS 11-hez kapcsolódó problémáról, szóval abszolút nem igaz, hogy az Apple előrébb jár ebben. Tudom, hiszen elég sokáig használtam almát. A gyors frissítésekkel meg lópikulát sem érsz, ha vackok, vagy rontanak a telefon valamilyen képességén/teljesítményén (ismét csak Apple). Inkább legyen hosszabb ideig Nougaton az S8, minthogy esetleg egy hibás Oreo rendszert kapjon. Egyébként jópár tavalyi csúcsmodellnél vonták vissza az Oreo update-et egy időre, ha utánaolvasol, láthatod.
Az emberekbe beleivódik ez a mesterségesen generált frissítési pánik, pedig nem leszel sokkal előrébb a 8.0-val sem.
-
válasz
Ugyan, azért az más tészta, mint mikor az Apple kiadja egy bughalomként az iOS 11-et. Emlékszem, az i7-em és 7 plus-om is miket produkált arról nem is beszélve, hogy fele annyi idő alatt lemerültek, mint előtte. Még akkor is, amikor kijött a javítás, ami megoldotta ezt a hibát. Hát nem, nem oldotta meg. Ott a Nougat, nincs bajom vele, jól megy, stb. ha az Oreo is lesz legalább ilyen, örülni fogok. Egetverő funkciók nincsenek, amik újak, nekem a 8.1 volna jó, abban már benne a normális bluetooth eszköz akku kijelzés is, az hiányzik.
-
eladogeppc
veterán
Picit kezd nevetségessé válni a Samsung.
Oké hogy fel lehet fél hivatalosan rakni a korábban kiadott OREO-t, de mi az hogy visszavonnak egy új verziót ? És még mi szidjuk az Apple-t, hogy mekkora fos és mennyi hibát követ el ? Azok legalább javítják minél előbb a hibákat, lásd iOS 11.
Kezd LG-sedni a Samsung, csakhogy az LG-nél nem több mint 1db fejlesztő dolgozik spanyolban.
Huawei jól koncentrál a palettára, és szinte minden fosra kitolja az OREO-t.
Nem beszélve az ultragagyi Xiaomi szériákra. Brutálisan gyorsan fejlesztenek.
Szóval rosszul esik azoknak, akik egy valag pénzt kiadnak egy egyébként jó hardverre, hogy szarnak a pofájára.
Most már 8.0 után lehet hogy 8.1, aztán várunk a 8.2-re, a 9.0-ra, a 10.3-ra.
RÖHEJ !Plusz meglátásom szerint az Android sem tud már nagyon hova fejlődni. Szinte nincs már mit hova.
Osztott kép már 1000 éve volt LG-n, arcfelismerés szintén korábbi kütyükben. Áhhhhh.IOS kezd felzárkózni, és kezd Android kinézetű lenni, már egy csomó funkciót beraktak IOS alá.
-
S e t h
nagyúr
válasz
marquuard #32008 üzenetére
Az én tapasztalatom szerint látványosan, sok panasz is van fent a neten ezzel kapcsolatban.
Nálam egy nem lassította le a netet, sőt, még talán gyorsabbá is tette, amivel egyébként reklámozták is magukat, a Disconnect Pro, aminek igen borsos ára van a galaxy appsban, viszont pár napja leszedték onnan, a hivatalos oldalukon még elérhető.Block trackers & malware across your entire device. Up to 44% faster, 39% less bandwidth, and better battery life.
Ami viszont gond lehet és gyanítom ezért szedhették le, elvileg oreoval nem kompatibilis, de nougaton nagyon hatékony.
Most nézem az oldalukat, elvileg leszedték onnan is, ioson viszont maradt. Kár érte, jó app volt, aki kifizette érte a 6300 forintot, az meg szívhatja a fogát.
szerk: a panasz nem a lassulás miatt volt olvasható, hanem az aksinak nem tesz jót, gyorsabban merül. Azt én tapasztaltam ,hogy a net is lassabb vele. Én háromszor használtam az évek alatt, pár nap múlva mindig leszedtem, mert nem tetszett, hogy lassabb a böngészés és a teló is gyorsabban merült.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
T_Stark #31040 üzenetére
Szia!
Ezek csak a saját gondolataim a témában, de rajtam kívül is elég sokan írtak véleményt iOS-ről áttérve. Mondjuk nálam csak egy 2 éves kitérő volt az iPhone, előtte is droidot használtam.
Ha GSM-ből vásárolnád az S8-at, arra figyelj – a bontatlan csomagoláson túl –, hogy EU piacos legyen a telefon. Úgy jár rá az 1 év gari.
Az elmúlt évek tapasztalatai szerint az új csúcsmodell (S9) érkezése nem igazán nyomja le az előd árát.
-
T_Stark
őstag
Sziasztok!
Több év iPhone-ozás után forog a fejemben, hogy az öregedő i6-ot i7 helyett S8-ra cserélem.
Van még itt olyan aki iOS-ről jött? Érdekelne mik a tapasztalatai, miben jobb/rosszabb stb.Honnan érdemes megvenni, ha olcsón akarok hozzájutni? MM és társai drágák nekem, sufni gsm-ektől meg nem tudom szabad-e...
Érdemes lehet esetleg várni az S9-re, hátha leveri az S8 árát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest