-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
racerx
őstag
válasz
#67656192 #18144 üzenetére
Viszont a Gboardnál ha hosszannyomod az a-t például, akkor felette rogtön az á lesz, Switnél meg e kell húzni ehhez. És ez azért rosszabb mint a gboard féle megoldás. De nálam is maradt a SwiftKey, mert már olyan szinten megtanult, hogy szinte a gondoltaimat is tudja
-
sgeza
veterán
válasz
#67656192 #18133 üzenetére
Ja, hát igen. Ez valóban csak azoknak opció, akik oda tudják vinni személyesen. Bár még akkor is megérheti a biztonság, ha mondjuk 1,5 órát kell utazni érte. :-) Ott van a Nyugati közelében egyébként.
Nem tudom pontosan, hogy ott mit javítanak és mit nem, de tudtommal például egy kijelzőcserét néhány óra alatt megcsinálnak ott helyben. -
zseko
veterán
válasz
#67656192 #17705 üzenetére
Dettó
A spica-t vásárlás után két héttel már rootoltam és romot cseréltem, annyira elcseszett volt. Előtte WinMobile 5-ös rendszerű telefonom volt, (Mio A501) ami rendszert egyébként bizonyos szempontok alapján a mai napig jobbnak tartok az androidnál. Az után az android évekig csak gány munkának tűnt. És azt a 200MHz-es telefont minden szempontból jobb élmény volt használni, mint a 800MHz-es Spicát, vagy az akkori androidos telefonokat.
Minden telefonom több évig volt meg, a S4 például 4 évig, a Spicát ellenben csak 8 hónapig bírtam elviselni, havonta egyszer rendszeresen összeomlott, és az egyik ilyen után annyira felhúzott a munkahelyemen, hogy még abban az órában megrendeltem az S2-t, az se érdekelt mennyibe kerül, és másnap már azt használtam. Azóta nem vettem alsó- vagy középkategóriás telefont, 2013-ban az S4, és most az S8, azóta elégedett vagyok a telefonjaimmal
(még ha bőven lehetett is volna mit javítani rajtuk) -
zseko
veterán
válasz
#67656192 #17691 üzenetére
A Clean Mastert azóta rühellem, mióta az S4-emen egy FR-t kellett csinálni miatta
. Csak akkor egyszer tettem fel, nem is a memóriatakarító része miatt, de először és utoljára került fel egy telefonomra. Az első telefonom egy Spica volt még 2011-ben, már annál rájöttem, hogy a 'memóriatakarító' program többet árt mint használ.
Az android tervezése ebből a szempontból egy gyökérség szerintem, de ez magánvélemény. Lehet önműködőnek tervezték, de hogy szarul csinálják, az biztos. A memória tele van mindenféle szeméttel amit önkényesen elindít, ha akarom ha nem, ha használom ha nem, ha 4 év alatt egyszer kell, akkor is, sőt, még csak kezelni sem lehet a helyzetet. A pc-m se tölti be a memóriába a böngészőt, számológépet, videolejátszót, az office alkalmazásait, meg minden szart, csak mert majd talán kelleni fog.
És ehhez még hozzájön az a hazugság, hogy a memóriában 'alvó' állapotban lévő alkalmazások nem fogyasztanak semmit. A fenéket nem. -
racerx
őstag
válasz
#67656192 #17661 üzenetére
Az a baj még ezekkel a SOT-okkal, hogy mivel a sima és a + egy topic, sokan a sima nyolcasok közül a szívükhöz kapnak ezeknél a 7-8-9 órás SOT-oknál , ha az illető nem írja oda hogy S8+
. a sima azért nagy általánosságban 30% kal gyengébb. Meg ugy van AOD vagy nincs, napi szinten az is egy 10-es. Vagy ahogy talán tegnap említettem, otthon wifi.. majd dupla SOT idő..48 óra alatt volt asszem 6v7 óra. MA meg nem volt időm semmire, jöttem mentem 15 perc SOT, 75 %... Na akkor mi van, vágjak eret magamon, vagy szarabb lett 1 nap alatt a telefon, , vagy beragadt valami... ez ilyen, nem igen van mit tenni.
-
SharpSA
veterán
válasz
#67656192 #17618 üzenetére
Leírtad már egybe valahová, hogy nálad milyen appok vannak telepítve, nagyjából miket használsz naponta és miket tiltottál le, illetve milyen beállításaid vannak? Talán sokan tanulnának belőle. Persze a mobil és wifi lefedettségen nem mindig lehet javítani, de a többi is sokat számíthat.
-
kengyel
nagyúr
-
S e t h
nagyúr
válasz
#67656192 #17582 üzenetére
Jártamban-keltemben azt olvastam a neten, hogy az aksi élettartamát befolyásolja, hogy tökig merítjük-e.
Sőt, a többszöri kis töltéseket preferálják, úgy hogy 40-80% között legyen a töltöttség.
Igaz-e vagy sem, van e hatással arra mennyi ciklust bír így az aksi, passz. -
viera
őstag
válasz
#67656192 #17582 üzenetére
Ez igen,köszönjük a megosztást.
Én nem használom egyik disabler progit sem,de egyre jobban gondolkodom rajta.
Mondjuk én így is elégedett vagyok,kibírja nap végéig az már nekem elég.
4-5 óra SOT így is szokott lenni,csak törölve meg tiltva van amit nem használok,az AOD 6-22-ig aktív.
Többnyire mobilneten használom,csak hétvégén van több wifi. -
khorvat
senior tag
válasz
#67656192 #17563 üzenetére
Nekem S8+, 15óra működés ebből 5óra SOT és most 10%-on áll. Itt vmi nagy gáz lehet vagy ez ennyit tud? Auto fényerő, folyamatos wifi, lépés számláló aktív, bixby gomb kikapcsolva de semmi sincs tiltva, AOD 20 órában megy.
Térerőm 4G vagy minibázisos 3G szal az megfelelő mindig.
Hol kellene esetleg nézelődni? Alkalmazások max 3%-ot ettek a nagy fogyasztó a rendszer a kijelző mögött. -
sgeza
veterán
válasz
#67656192 #17553 üzenetére
Az más, az samsungos cucc. Más samsung eszközön látható lesz az általad beállított profil. Tehát elég a telefonszámod tudnia az ismerősnek, és az összes profil adatodat láthatja.
A hívó azonosító egy hiya nevű cég szolgáltatása. Szerintem ők - gondolom nyilvános adatbázisok bevonása mellett - a név és szám megosztása funkció bekapcsolása esetén gyűjti be a névjegy adatokat. Illetve azt is el tudom képzelni, hogy az sem kell hozzá, hanem már önmagában a szolgáltatás bekapcsolásával elfogadjuk az adatgyűjtést. Ehhez el kellene végig olvasni a felhasználási feltételeket! Én csak belepillantottam az adatvédelmi nyilatkozatnál leírtakba, és abban szerepelt valami olyasmi, hogy adatokat gyűjthet ez a cucc. -
Trigo
csendes tag
válasz
#67656192 #17228 üzenetére
Na, elhoztam a szervizből a megkarcolt hátlapcsere után. Nem volt lefényképezve náluk a hátlap a múltkori szerelés előtt, tehát bevették (bár szerintem enélkül is bevették volna).
Egy nap alatt kicserélték egy újra (kicserélték volna már aznap is, de a vízállósági tesztet (ez is kötelező nekik) valamiért nem tudták aznap megcsinálni). Persze mondták, hogy melegítés után csak két tappancsal szedik szét, és ők bizony nem nyúlnak alá semmi más cuccal, de hát láttuk a kis sérülésen, hogy bizony rásegítettek. Na, de mindegy is, a 2 hetes telefon máris kapott új kijelzőt, aksit, és hátlapot is.
Remélem egy ideig elkerülhetem a szervizt.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#67656192 #17401 üzenetére
Az ilyen arcpirító üzemidőket már be sem teszem ide a fórumra, mert olyankor mindig jön pár okos, aki megmagyarázza, hogy akkor is szar az akksija a telónak. Nekik legyen szar, én meg használom egészséggel.
Volt már olyan, hogy egész nap neten lógtam mobilnettel, használtam a navigációt is, telefonáltam is minimum fél órát, spotify, stb.
5 óra SoT után 58%-on volt az akksi, 2 és fél óra után 70%-on, stb.. Erre megmagyarázták, hogy ez a kép nem jelent semmit. Akkor ne jelentsen.
Pedig simán kihozható belőle ennyi, csak okosan kell használni.- Energiatakarékos mód be van kapcsolva (erre valaki azt írta, nem azért vesz ilyen telefont, hogy ne használja ki teljesen. Mintha bármi különbséget észre lehetne venni a sebességben).
- Felbontás HD+-on van, mert nem tudom, hogy csinálják, de a felbontások között szó szerint semmi különbséget nem látni. E-pénisznek jó az 1440p, 720-on meg nem merül annyira a telefon.
- Na meg a fekete téma, ami ugye jót tesz az amoled fogyasztásának. mondjuk ez ízlés kérdése. Sokaknak elhiszem, hogy nem jön be. Én baromira szeretem, és még nem gyengén jól is néz ki a káva mentes amoleddel párosítva. -
törölt tag
válasz
#67656192 #17336 üzenetére
Ezt benéztem,elnézést.
Tegnap átnéztem a tmx-es papírokat és tényleg, note4-ben csak az egyikben cserélték beégés miatt a kijelzőt.
Volt 4db Note-om(4), egyikben felvált a kettőben ferde hézagos volt a kijelző, azokat ezért cserélték. Tehát nem mind égett be, csak az első, amit több mint egy évig használtam. -
<Lacy85>
addikt
válasz
#67656192 #17318 üzenetére
"Amúgy meg minden kijelző technológiának megvannak az előnyei és a hátrányai, "
IPS-ekkel szívtam már eleget. 2 Sony volt itthon, mind a kettő a szervizben kötött ki sárgásodással, pedig 1 évesek sem voltak.
Ez meg ha beég, hát beég. majd kicserélik.
Összességében akkor is szívesebben használok amoled-et. Főleg, hogy a fekete témákat / háttereket preferálom. -
Deck
titán
válasz
#67656192 #17316 üzenetére
Bár nekem sem volt sose gondom a beégéssel de előfordulhat majd. De nem érdekel, erre van a garancia. Amoled parti vagyok, IPS vicc mellette.
Na meg az IPS kijelző sárgásodnak, fehér foltosak leszek, pixelhibááak stb.. Sok másik telóm volt mindnél előjöttek. Persze ezt elfelejtik emlegetni, csak az Amoled beég, ezért szar dolog megy sokaknál. Összegezve az IPS-el több a gond, a színek gyengék, a fekete nem fekete, többet fogyaszt. -
<Lacy85>
addikt
válasz
#67656192 #17316 üzenetére
"ird be, hogy beégés és látni fogod, hogy az igazán heavy usereknél előfordul"
Ezt nem is vitatom, csak az volt egy kicsit erős, hogy mindegyik beég.
Persze, hogy nem tökéletesek, ezt nem is mondta senki."Na de ezért vesszük hivatalos viszonteladótól...."
Sufni GSM-ből soha nem vennék telefont. Főleg nem ilyen árban.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
#67656192 #17304 üzenetére
Fura, mert rengeteg samu van a környezetemben, és egy sem égett még be.
Régebbi J3, S6 Edge+, de még egy ősrégi S4 is. Asszony S7 Edge-e lassan 1 éves, és ő nagyon durván nyúzza a telefont.
Egyiknek sincs baja.
Nem lehet, hogy tényleg user error? mert ez a "kivétel nélkül mind beég" azért erős túlzás. -
alasoh
aktív tag
válasz
#67656192 #17304 üzenetére
Egész pontosan mit értesz ez alatt: "mindössze használni kell hozzá arra amire való." ?
Hogy égette be a böngésző? Folyamatosan max fényerőn használtad? Nem kötekszem, kérdezek, hogy mit kell elkerülni a megelőzés érdekében. Ez az első amoledes telefonom, semmi ilyen irányú tapasztalatom nincs és szeretném sokáig használni. -
-
Trigo
csendes tag
válasz
#67656192 #17220 üzenetére
Te vagy az én emberem látom
Akkor tuti így sérült meg, mert kívülről semmi érzete nincsen.
Csak mi a garancia, hogy legközelebb nem lesz hibás? Hányszor kell szerencsétleneknek próbálkozniuk?
Mennyire kívánhatnak a pokolba?
Másrészről meg negyedmilliós telefon. Ne b.sszák el!Bizonyítani nyilván nem tudom. Tudják ők jól , hogy ők ejthetnek ilyen nyomot.
-
Zsozsoka 74
senior tag
válasz
#67656192 #16830 üzenetére
Én is erősen gondolkodtam régebben hogy melyik legyen a befutó a sima S8 vagy a plusz de a simánál maradtam mert jobban kézreesik az ujjlenyomat - olvasó valamint jobban áttérem a telefont így egy kézzel. Persze hozzáteszem hogy számomra mutatósabb a plusz de kézben tartva nekem már elég nagyocska.
-
bombibmw
veterán
válasz
#67656192 #16817 üzenetére
Még Disabler nélkül is annyi volt a SOTom, mint Edge-el, a Disablerrel csak több lesz.
Semmi tiltást nem használtam, de most már fogok, mert amire nincs szükségem, az minek menjen?
Ha Te kezdted el promótálni, akkor köszönöm neked.
Nekem ez a telefon egy kis ékszer és nagyon szeretem.
Érdekes, hogy vannak emberek, akik erről a telóról Iphone X-re váltáson gondolkoznak, miközben eddig ajnározták az S8-at.
Na nem offolok tovább. -
bombibmw
veterán
válasz
#67656192 #16808 üzenetére
Nekem ugyanannyi a SOT most a Sima8-al, mint az S7E-el volt.
Most sikerült megvennem a BK-t(nem voltak megadva az engedélyek eddig, azért nem tudtam korábban megvenni) és a SOT csak javulni fog a Bixby baromságok és a Samu Healt+pár felesleges app kiiktatásával.
Nekem összességében nagyon tetszik az S8, mégha korábban voltak is SOT gondjaim, amik már megoldódtak.
A best buy nyílván az S7E, de én nem bántam meg a váltást, főleg úgy, hogy az Edge is a családban maradt. -
Zsozsoka 74
senior tag
válasz
#67656192 #16808 üzenetére
Ebben tökéletesen egyetértek hogyha valakinek kevesebb pénze van akkor ideálisabb megoldás lehet ha az S7e - et választja. Régebben nem merültem el ennyire hogy utána olvastam volna hogy az én problémám orvosolhatóak lennének az S7e telefonon.
Itt már az elejétől a végéig olvasom a topicot és így már be tudtam én is állítani a telefont a saját igényeimhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest