- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
becenevem
aktív tag
válasz
hatala #17764 üzenetére
DJI Osmo Mobile 2-m van. Tok nélkül jól dolgozik vele a telefon. A szoftver lehetne jobb, de elégedett vagyok a stabilizátorral.
Ajánlom, ha venni szeretnél. Nagyon jó videókat lehet készíteni.
Van,hogy a Sanmsunk saját kamera szoftverrel videózok a 60fps miatt. Megszoktam, Hogyan kell használni a stabilizátort,mozgatni a kezemPlusz info: a kettőnek együtt már szép súlya van.
-
Taci
addikt
válasz
hatala #17761 üzenetére
Szia! Én anno venni akartam hozzá, akkor DJI Osmo Mobile 2-t és Zhiyun Smooth Q-t néztem, a YouTube-os tesztvideók alapján mindkettő gond nélkül használta. A súlyra kellett figyelni, hogy a gyártó által megadott maximumot ne lépje túl, de tok nélkül nem volt vele baj.
Az újabb változatokkal sem lehet gond, de előtte azért nézegess videókat. -
Arthemi$
csendes tag
Mióta felraktam az uj updatet azota mukodik a smart lock GPS re, tehát otthon nem lockol, zsiiir
Más:
Miota valaki irta ezt a BK disablert sikerult kiirtani a facebookot meg a fasza kis letörölhetetlen microfost. Mondjuk a gmailt se nagyon hiányolomValaki tapasztalt már beégést?
Bocs nem válasz akart lenni
-
balika333
tag
Szia. Én ilyennel kezdtem, tökéletesen sikerült felrakni, mindkét oldalt ugyanannyira nyúlt le, a kivágások tökéletes helyen voltak. Másnapra a teljes bal oldal a lehajlásnál felvált az aljától a tetejéig. Nagyon nem ajánlom, mert több száz fóliát raktam már fel, nem az első alakalom volt de nem sikerült rajta maradni.
Én a tokshop.hu-ról [link] ezt vettem. Ők tették fel, 2 hete van fent és hibátlan. Bátran ajánlom. Van olyan tok amivel nem működik szépen, de a Nillkin Nature tok tökéletes hozzá. -
Capella
senior tag
Van ezzel egy kis keveredés. Az van, hogy ez a képernyővédő nem üveg, nem "tempered glass", hanem műanyag. Abból viszont elég minőségi. Gondolom én.
Mentségére legyen bárkinek, a Nillkin maga írja tempered glassnak, de valójában nem az. Ha lemész a saját weboldaluk legaljára, ott írják a rétegezettséget, és ez bizony nem üveg, hanem PE.
Először én is benyaltam a főcímet látva, bár az is gyanús, hogy hajlékony, ami üvegnél elég furcsa.
Nillkin 3D AP+ Pro for Samsung Galaxy Note
A lényeg, hogy az AP típus az műanyag, a CP pedig tényleg tempered glass. Íme:
Nillkin Amazing 3D CP+ Max tempered glass screen protector for Samsung Galaxy Note 8Összegezném a véleményem a fóliákról, üvegekről.
A Gorilla Glass 4 az olyan 5-6H keménységű. A Gorilla Glass 5 úgy tudom keményebb nem lett, csak az leejtésben lett inkább jobb, rugalmasabb.
Ami kismillió karcolás teszt van a neten, ott általában 3H keménységű kulccsal, sniccerrel meg egyéb hasonló gyilkos szerszámmal karistolják a telefonokat, amely értelemszerűen olyan nagyon maradandó károsodást nem okoz az 5-6H-s üvegen. Persze a fém széleken látványos karcok lesznek.
A problémát, mint többen írták, a kvarc, homok, hasonló apró, de kemény érdes felületű dolgok okozzák a Gorilla Glassnak. Ezért nem árt rá valami védelem.
A műanyag fóliákról valamikor régen azt olvastam, hogy olyan 2H keménységűek, tehát karcnak kevésbé állnak ellent, ráadásul az átlátszóság is romlik valamennyit.
A tempered glass védelmek viszont 9H keménységűek, kevésbé torzítják a kijelző képét. Már ha jól fel lehet tenni. Szóval érdemes lenne tempered glass védelmet használni.
Azonban itt jött be a gyártók hülyesége(?), mert elkezdtek lekerekített szélű telefonokat gyártani. Többnyire azért, mert hogy fitogtassák, képesek erre. Gyakorlati haszna semmi, inkább rontja a használatot, törékenyebbé teszi a kijelzőt leeséskor. Hogy szebb-e, az szubjektív.
A Note8-nál sincs ennek valódi értelme. Talán annyi, hogy ennyivel is keskenyebb tudott lenni a telefon. És ha már kerekített szélű, akkor legyen Edge funkció.
Az üvegfóliával az lett a baj, hogy a lekerekítés miatt problémák keletkeztek az illeszkedéssel, említitek a szivárványosodást, ha nem tökéletesen fekszik, illetve letolhatja a tok.Viszont ha valamit teszünk a kijelzőre, nem csak a keménység számít, hanem az is igen lényeges, hogy a védelem oleofób legyen, különben gyorsan elég csúnya lesz a baromi drága készülék kinézete.
Műanyagfóliában kevésbé vannak oleofób megoldások, bár akad. A Nillkin AP-t is annak írják. A tempered glass az oleofób szokott lenni.Note telefonoknál külön téma a toll használata a fóliával. A műanyag itt megint kevésbé rúg labdába.
Szóval végül is szerintem vagy tempered glass legyen a kijelzőn, az összes nyűgjével, vagy semmi.
Műanyagot azok rakjanak, akik csak azért védenék, hogy eladáskor ne legyen karcos. De az meg milyen már.Addig meg kínlódnak a tollal, elviselik, hogy nem annyira szép, és esetleg cseréltetik 9 havonta a nem olcsó vacak műanyagot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- SkyShowtime
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest