- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bcl
senior tag
válasz
Diokhan #18977 üzenetére
Ha bele gondolsz, nincs ebben semmi érdekes... a Samsung érdeke, hogy úgy írja meg a saját "migráló szoftverét", hogy minél több más platformról/OS verzióról működjön. Pont a legnagyobb riválist nem fogja kihagyni... Hasonló, mint mikor a Firefox, vagy a Chrome megkérdezi, hogy akarsz-e importálni másik böngészőből.
Az Apple nem akar ilyet... így az nem látja a Samu mentést. -
mateus
senior tag
válasz
Diokhan #18964 üzenetére
Én is gondolkoztam iPhone-on, de végül S10 lett, kifogtam jó áron egyet gyári garival. Iphone-ból min a 11-re érte volna meg váltanom, az meg nem ér annyit számomra.
Imádom/imádtam a Note-ot, de nekem nagy volt a hétköznapokon, és közeledett a gyári gari lejárta, igy leadtam Samsung-nál ahol szó nélkül cseréltek alaplapot, akksit, kijelzőt és keretet, tehát egy új telót kaptam vissza, amit baráti körben azonnal el is vittek tőlem, hirdetni se kellett.
Amúgy nem éreztem gyengének még az S10 mellett sem, csak kellett az ultrawide kamera meg kisebb méret. -
laszlolczka
őstag
válasz
Diokhan #18882 üzenetére
Szeretném tudni milyen törléseket alkalmaztál a rom elinditása előtt.1-format data(yes).2=wipénél az otg és a memória kártya kivételével pipa került mindenhová?Aromán belül is teljes törlést végeztél?Ha ezeket végre hajtottad az általad felsorolt hibáknak nem szabad jelen lenni.A bizt.mentésből vissza pakolt cuccok is generálhatják a hibákat.Egyik romon sem jelentkeztek a hibák.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Diokhan #18869 üzenetére
Köszi!
SD kártya nélkül is megy, mivel TWRP alól a Mount opciót választva PC-ről látható az eszköz, ugyanúgy mint futó Android alól, ha ott az MTP (pontosabban a "Fájlok átvitele") módot választjuk ki.
A "Data Format"-ot végül kifelejtetted!?
Végül ment a legújabb TWRP-vel is?
Én jelenleg még a 3.3.1-1-es TWRP-n vagyok, a v24-es Deluxe ROM-mal.
-
Diokhan
addikt
válasz
Diokhan #18867 üzenetére
Szóval akkor DeluxeRom install:
Amire szükségünk van:
-Samsung smart switch a biztonsági mentéshez [link]
-Odin a TWRP telepítéséhez [link]
-TWRP custom recovery [link]
-Legfrissebb DeluxeRom [link]
-Samsung device driver [link]
-Egy USB kábel
-...és sok türelemElső lépésként telepíteni kell a samsung drivereket, majd elindítani a Samsung smart switch-et, és készíteni a telefonról biztonsági mentést.
Ezután el kell indítani az odin-t és csatlakoztatni rá a telefont.
A telefont "download" módba kell tenni. Ehhez kapcsoljuk ki a készüléket, majd nyomjuk meg egyszerre a "volume down" a "bixby" és a "power" gombokat addig, amíg be nem jön a download mód figyelmeztető ablaka. Itt "volume up" gombbal tudomásul vesszük a figyelmeztetést.
Az odin abalában az opciók fülön ki kell venni a pipát az auto reboot opció mellől, majd az AP (régebbi verziókon PDA) gombnál be kell tallózni az előzőleg letöltött TWRP....tar filet.
Ha ez megvan, akkor klikk a start gombra. Miután végez az odin, a zöld PASS! feliratot kell látnunk.Innen nem készültek képek, igyekszem érthetően leírni, amit csináltam.
Ezzel kész van a TWRP install a telefonra.
Húzzuk le a kábelt a telefonról és ezzel egyidőben (nekem ehhez segítség kellett) nyomjuk a A "volume up" +"bixby"+"power" gombokat, hogy ezzel lépjünk be a TWRP-be. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a reboot-al a telefon vissza állítja a gyári recovery-t. Amennyiben nem sikerült időben megnyomni a gombot, és a rendszer kezd el betölteni, akkor újra kell flashelni a TWRP-t.
Ha sikeresen beléptünk a TWRP-be, utána már a TWRP gondoskodik róla, hogy ne tegye vissza a telefon a gyári recovery-t.
Mindeközben felmásolhatjuk a DeluxeRom-ot a memória kártyára. Minimum 8 GB kártya kell hozzá, mivel a zip file majdnem 4 GB mérettel rendelkezik.
Másolás után helyezzük a kártyát a telefonba.
TWRP főoldalán nyomjunk a wipe opcióra és csináljunk gyári visszaálltást. Ezt csak simán alul jobbra húzással meg tudjuk tenni, nem igényel különösebb beállítást.
Ha kész, akkor lépjünk vissza a főoldalra és nyomjunk az install lehetőségre. Válasszuk ki alul a meghajtót, jelen esetben az SD kártyát, majd nyomjunk az ott megjelenő, előzőleg felmásolt DeluxeRom zip file-ra. Ezután jobbra húzással kezdhetjük az installálást. Ekkor elindul az aroma installer, és ott lépésről lépésre végig vezet minket a teleítési folyamaton, amelyet most csak azért nem írok le, mert mindenki maga tudja személyre szabni a telepített romot úgy, ahogy szeretné.Ezzel miutána telepytás kész van, elkezdhetjük belakni a friss új romot.
A jelen leírás a saját tapasztalataimon alapszik, nem vállalok felelősséget a folyamat közben fellépő esetleges hibákért.
Remélem segíthettem néhány fórumtársnak.
-
válasz
Diokhan #18848 üzenetére
Nincs benne olyan ami nem működne. Alapvetően a gyári romra építkeznek, az lett kigyomlálva és 1-2 extra funkcióval megspékelve.
A HTC HD és HD2 egy más korszak voltOldman2: Gyanítom, hogy nem kompatibilis a telefonnal az említett töltő. Elég válogatós a Samsung. PL : az okosórákat sem lehet akármivel tölteni
-
válasz
Diokhan #18841 üzenetére
Alapvetően stabilnak mondom a gyári romot.
Speciel én azért cseréltem le mert a készenléti fogyasztás a sírba vitt. Az ég világon mindent, de tényleg mindent leoptimalizáltam, de ő úgy gondolta, hogy eszi az akksit.
A DeluxeRom egy fokkal azért jobban kezeli az aksit.
A többi már csak ha a tortán, mint a full testreszabható statusbar, duplakoppos ébresztés, testre szabható reboot menü stb stb...nem sorolom fel, itt mindent megtalálni:
DeluxeRom -
válasz
Diokhan #18797 üzenetére
Igaz, de ha csak komplett kijelzőt lehet, akkor mindegy.
Kijelző novemberben volt cserélve gariban, csak én trehány módon nem tettem fel üvegfóliát (szeretek veszélyesen élni), aztán van egy mélyebb, néha zavaró karc. De komplett kijelzőt emiatt nem cseréltetek, annyira nem zavar.Inkább teszek rá egy üvegfóliát, akkor talán kevésbé fog látszani.
-
válasz
Diokhan #18760 üzenetére
nem szeretném a Note8-at oda tartani a terminálhoz, már anno az iPhone-t is olyan természetellenes volt használni erre a célra.
Miért természetellenes? Speciel én már a kezdetek óta telefonnal fizetek, nekem baromi kényelmes és praktikus. ( kb 10cm-ről érzékel az Google Pay, tehát még rá sem kell tenni a terminálra a telefont) -
Kasya
nagyúr
válasz
Diokhan #18756 üzenetére
Igan, az az. A Samsung appok S rövidítést kapnak. S Health, S Pay, stb...
Itthon nem működik az S Pay. Revolut kártyával elvileg működésre bírható, de más topikban úgy láttam, ez már nem működik. Nincs benne tapasztalatom.
Se S Pay (knox ugratás miatt), se Revolut kártyám nincs (és ne is lesz).
-
laszlolczka
őstag
válasz
Diokhan #18732 üzenetére
Konkrétan:tegnapelőtt beállitottam a max felbontást,teló újra indit és elkezdtem használni.50%-os akku használat után képernyő mentést készitettem.Tegnap szintén felbontás(Fhd),teló újra indit és 50%-os használat után megnéztem és megvolt a külömbség.A háttétben ugyan úgy futott minden(óra,wifi,stb).Mindkét esetben a crome+facebok volt a fő fogyasztó.De én is néztem komoly videókat(megfogadva a tanácsodat),és mindenhol volt külömbség.Volt ahol 100%-os merülésnél közel 20%.De az itteni szerviz vezetője(igazi guru) is alátámasztotta az állitásomat.Sőt különböző márkáknál másképpen jelentkezik.S8+S8+-nál lényeges külömbség van.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Diokhan #18687 üzenetére
Bocsi, csak most lattam...
Tollal jobbara IDLE (pl. Almost a hero), bejeweled (pl. Homescape) es hasonlo jatekokat. De tobb jateknal is jol jon, ahova az egeret betudod "helyetesiteni".
Nekem fel ev utan a sok szemet a letoltott anyagok miatt alakul ki. Tobb applikaciot csak egy-egy napig-hetig hasznalok, utana torlok (foleg utazasok eseten (Talinja, Wien/Graz jegyvasarlo appok, meg ehhez hasonlo utazasfigyelok (AirFrance, KLM, MSC for me, stb..)).
Ott van a rengeteg zip, dokumentum (Onedrive is), amit a telefonra toltok le, PDF + szerkesztett verizioi. A telefon is sok plusz mentest csinal, amiket aztan manualisan kell torolgetni...
Atlag fel ev-év utan aprobb akadasokat erzek, esetleg gyorsabb merulest, de van hogy a tarhely csokkeneset latom, pedig nem latok nagyobb meretu fajlokat. Ilyenkor ujrahuzom es minden ujra megy flottul. -
Kasya
nagyúr
válasz
Diokhan #18682 üzenetére
Kb 5 hónapot voltam az augusztusi Delux romon. Utana is csak azert tettem ujra, mert teleszemeteltem mar a telefont...
Root nelkul is lehet "mokolni" a telefonnal. Pl. valaki fizet a debloater programokert, mas meg ADB parancsokkal ingyen megoldja.Az, hogy a Pent kevesebbet hasznalod szerintem abbol is eredhet, hogy a rendszer nagyon jol osszerakott a kezi hasznalatra. Egyre tobb funkcio jelenik meg S szeriara is, ami nem tamogatja a Pent.
Nekem a Pen pl. must have a területmérésekhet, tervezésekhez. PDF jegyzeteleshez, kepszerkesztéshez. AOD jegyzeteleshez. De sok jatekot is tollal jatszok.
Ami nagyon kellene még, de a Note8 nem tudja, a fényképezés S-Pen-ről. -
-
Kasya
nagyúr
válasz
Diokhan #18557 üzenetére
Új root metódus, ami úgy enged hozzáférést a rendszerhez, hogy azt nem módosítja...pongyolan megfogalmazva.
A lenyege, hogy a google nem akad vele össze. Ezen kívül az alkalmazásokat elrejti a root elől, így banki app és mas is hibatlanul tud mukodni. Egyeb modulokat is lehet hozza letolteni. -
tothak
tag
válasz
Diokhan #18369 üzenetére
Szia!
Nagyon sokáig használtam, de nekem hiányzik belőle az a lehetőség, hogy mutassa a következő naptáreseményt (nem tudom, hogy azóta ez belekerült-e már), illetve a Taskeriatt a shortcut kezelés is hiányzik.
Amúgy egy nagyon jól használható launcher, szerettem, de a fenti 2 probléma miatt végül váltottam Nova-ra (most Note9-en pedig a gesztus vezérlés miatt One UI 2-re).
Ha a fenti 2 feature nem kell, akkor használd nyugodtan. Üdítő színfolt az egy kaptafára készült megoldások között (ugyan az az elv, csak több-kevesebb funkcionalitás).
Üdv,
Ákos -
laszlolczka
őstag
-
-
laszlolczka
őstag
-
Kasya
nagyúr
válasz
Diokhan #18228 üzenetére
Én a Google naptárhoz adtam hozza egy nevnap adatbázist. Így a Naptár mindig jelez automatikusan.
Talán itt egy leírás. -
laszlolczka
őstag
-
laszlolczka
őstag
válasz
Diokhan #18103 üzenetére
Ellenőrizze,hogy az autó reboot funkció tiltva van-e.Az odin alap beállitását mutatja ahol a funkció aktiv.A pipát ki kell venni(tiltani).Igy megspórolsz egy újrainditást,egyből TWRP-be tudsz lépni.A másik funkcióval nem kell foglalkozni,lehet a kép régebbi odint tartalmaz.
-
Diokhan
addikt
válasz
Diokhan #18035 üzenetére
Sziasztok.
Ismét van valami, ami kissé zavar. Az air view ugyebár arra való, hogy ha galériában a kis kép felé teszem a tollat, akkor megmutatja a kis képet, ez működik is, de a samsung internetet használom böngészésre, és ha a link felé teszem a tollat, at alakul ugyan a kurzor egy kis mutató ujjra, de nem jön elő kis ablakban az oldal, amire a link mutat. Mit rontok el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged