- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bcl
senior tag
válasz
Pr3ciSioN #19497 üzenetére
Nem lehet, hogy a Knox ugrott?
Így tudod ellenőrizniSzerk: megelőztek, míg szüttyögtem a telefonon a hozzászólással
-
bcl
senior tag
Náluk kettő is van használatban, nincs rájuk panasz
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Milyen fóliát, vagy üveget (talán inkább üveget) érdemes most a telefonra tenni / tetetni?
Inkább az üveg lenne az érdekes, hogy jobban védje. Nem baj, ha nem védi oldalt is. Ha van tipp, ötlet, vagy tapasztalat, azt is szívesen fogadnám, hogy hol érdemes megvenni?Köszönöm!
-
bcl
senior tag
válasz
gyuri81 #19213 üzenetére
A darabszám... mondjuk úgy, hogy nem korrelál a felhasználás komolyságával...
Elsősorban a tablet/laptop miatt veszem őket (ott tényleg napi használatban vannak), de nagy melegben, vagy egy-egy apróság elintézéséhez nem feltétlenül kell gép. Sőt, volt egy-egy nap, hogy olvasgatás, levelezés, alap office feladatokra elég is volt a telefon.
A Windows vonal miatt van RJ45, de szerencsére a telefonnal is megy, talán itt írtam, hogy anno a Note 8-cal egy jobbféle, de kínai, Ali-s hubbal mértem majdnem 700 Mbit/s-t a speedtest-tel, gigabites hálózatra dugva.
Csak azért kupászom a (legalább) WQHD-képes hubokat, mert bent 32"/2k, itthon 43"/4k van, és ne FullHD-t kelljen már néznem rajtuk...
Amúgy eredetileg kettő volt, de egy meghalt, egy meg elkezdett bizonytalankodni. Nos, vettem még kettőt, aztán kaptam is kettőt, így lett ennyi...Ja, még valami, bár ez csak lazán kapcsolódik: a pc-s DEX alkalmazást viszont használom, sokat. Tök jó, hogy egy ablakban fut, és a személyes dolgaim ott vannak (a rakat chat app, stb), a Windows meg nem lát belőlük semmit
De ez nem hub-téma- meg ha jól tudom, N8-ra nem jött végül ki. Kár, mert nyilván ez üzleti döntés volt, szerintem technikai oka nincs, nem lenne.
-
bcl
senior tag
válasz
gyuri81 #19208 üzenetére
No, azért kiszemezem a pm-emből a releváns részeket
Pici magyarázat: a Note8-amat tavaly nyáron összetörtem, volt is itt a video a topicban.
Én váltottam N10+-ra, de az asszonyt a tavasszal becsaptam egy vadi új, két év garis Note 8-ra, szóval a kötődésem megmaradt. Igaz, ő DEX-et nem használ, de nem nagyon van különbség ebben a két telefon között.Szóval...
A Note10+ -hoz próbából vetettem a céggel egy Type-C - DP kábelt, azzal is megy, a DEX, legalábbis a N10+-en. De ez is csak fullhd-ben (mondjuk valami "Cablematters" vagymi "márkájú", szóóóval...) a monitor 43"-as 4k-s, szóval éppen mehetne...Van most 5 hubom, kettőn 2db, hármon 3db USB3, és mindegyiken még egy gigabit Ethernet, egy HDMI, egy type-C töltő port, meg egy kártyaolvasó (micro sd + teljes méretű sd slotokkal).
Eddig 6db volt összesen...
(egy meghalt, de az 5-ből is az egyik kicsit bizonytalanul működik ), de a FullHD-tól nagyobb felbontás sajnos elég lutri DEX alatt.
Sőt, a Type-C-DP kábellel sem megy FHD fölé, pedig abban nagyon bíztam... A HDMI-vel is max FullHD, de az adapter (van egy ilyenem is; hótt noném, az ebayről van, asszem) amúgy jó. Még felirat sincs rajta...Két hub tud 2k-t, az egyik bizonytalanul működik egy ideje (de ha megy, akkor jó), a másik a kettőből az egyik az, amit a cégtől kaptam. Az magyar beszerzés, majdnem 20k volt.
A monitoromnak is vagy Type-C bemenete, de ott sem hajlandó FUllHD fölé menni, sajnos.
Azért ragadtam le mindeféle nem-Samsung huboknál, mert a tabletemmel (Dell Latitude 11 5179) is használom őket, és ugye a Samsungét nem tudom ebbe beledugdosni. Fontos megjegyezni, hogy a
- Type - C - DP adapterrel a tablet kiadja a 4k/60Hz-et
- és az összes hubbal a 4k/30Hz-et a HDMI-n keresztül.Csak a telefon finnyás...
-
bcl
senior tag
válasz
Diokhan #18977 üzenetére
Ha bele gondolsz, nincs ebben semmi érdekes... a Samsung érdeke, hogy úgy írja meg a saját "migráló szoftverét", hogy minél több más platformról/OS verzióról működjön. Pont a legnagyobb riválist nem fogja kihagyni... Hasonló, mint mikor a Firefox, vagy a Chrome megkérdezi, hogy akarsz-e importálni másik böngészőből.
Az Apple nem akar ilyet... így az nem látja a Samu mentést. -
bcl
senior tag
válasz
laszlolczka #18617 üzenetére
Köszi!
Írtam, de az nagyon erősen off, majd látod... -
bcl
senior tag
válasz
laszlolczka #18598 üzenetére
Nemá, most segítettél gatyába rázni a telefont, erre mennél??? Nem-nem!
Még egyszer köszönöm itt, nyilvánosan is! -
bcl
senior tag
válasz
laszlolczka #18565 üzenetére
Köszönöm a segítséget, megnézem.
A linket megnéznéd? Szerintem lehet, hogy nem jól illesztetted begoogle "friya"
Superfood-frink próbaszett...
szerk: látom, javítottad
szerk2: wow! Le is jött, és ha minden igaz, pont ezt kerestem! Tényleg köszönöm! -
bcl
senior tag
válasz
laszlolczka #18561 üzenetére
Köszönöm!
De... hááát, ilyet sose csináltam, és bár valószínűleg meg tudnám ugrani, két bajom van:
1. az egyik, hogy sose csináltam(a "ne a home cs-ét tallózd az Odinba" nem tudom, menne-e)
2. sehol sem találok olyan fw-t, ami viszonylag gyorsan lejönne. Illetve fizetősen csak. A telefon meg kell ám!Ha nem lesz vele baj, és megjönnek az OTA frissítések, akkor nem is tudom, hogy igazán akarom-e.
Csábító lenne a német T-mobil dolgaitól megszabadulni, az igaz, de... ld. 1 & 2...Ha a firmware-rel kapcsolatban valaki tudna segíteni, azt megköszönném, akkor azért lehet, hogy kísérleteznék, meg utána olvasnék, hátha...
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Vettünk az asszonynak egy vadiúj (majdnem
)Note 8-at, két év garival a napokban
Én már tovább mentem (ha valaki még emlékszik a topictársak közül, én törtem rommá az enyém kijelzőjét tavaly nyáron...), de most neki kellett telefon, és ugyan kicsit nagy neki, de ilyen tudást, ennyiért, pláne garival még ma is nehéz szerezni...Oké, a kérdés:
A beállítás során nem volt benne a sim, és amikor bele tettük, szólt a telefopn, hogy újra kéne indítani valami szolgáltató-specifikus beállítások érvényesítéséhez (bocsi, nem jegyeztem meg a pontos szöveget), és akkor gyalu lesz minden. Gyanús volt a setup során, hogy mindenféle német T-s appot akart letölteni (le is töltött végül párat).
DE tök magyar, MediaMarktos zárócimke van rajta, magyarok a papírjai. Duos.
A sw-verzió pedig:
DTM/TMH/XEH.Mi amúgy T-mobilosok vagyunk, de az én 8-am, meg a 10-em is XEH/XEH/XEH
Érdemes-e megcsinálni a resetet (ha igen, hogy kell?), ér-e valamilyen hátrány ezzel a sw-vel, vagy maradhat így?
Nekem is volt Note8-am (most 10+ van), de sosem volt benne a sim a kezdeti beállítások során, és nem volt ilyen. Ez most mi?
Ha azt mondjátok, hogy érdemes, akkor még inkább most, mielőtt még jobban belakja...Köszi!
Még 7.1.1-gyel volt (elfejetettem lefényképezni, ebben a topicban már muzeális érték lenne, némi nosztalgia-faktorral fűszerezve ez a sw-verzió...
) , frissítget azóta is.
-
bcl
senior tag
válasz
Massmurderer #17966 üzenetére
Természetesen általában rizikós ilyesmit venni ebay-ről, pláne Kínából. Azonban a lent linkelt eladó (sinceritytrading) évek óta stabilan nagyon jó értékeléseket kap, és valóban, valamelyik adathordozós topikban, itt a PH-n is kiemelten említik, mint megbízható beszerzési forrást.
Szerintem megbízhat benne, nem véletlen az eladó 99,8%-os értékelése sem.Notabene, én két hamis eszközt is vettem már, mindkettőt itt, a hardveraprón. Volt egy memóriakártya, meg egy pendrive. Még az áruk sem volt gyanús. Csak a csomagolás, majd a beltartalom...
-
bcl
senior tag
válasz
james008bond #17812 üzenetére
400-assal használtam, gond nélkül. Gondolom a 256-os is rendben megy...
-
bcl
senior tag
válasz
Massmurderer #17718 üzenetére
A hivatalos Samsung szervizek csak nyomáspróba után adhatják ki a kezükből a készüléket. Sőt, egy szervizes srác mesélte, hogy a rendszer ráadásul be van kötve a Samusnghoz, és nagyrészt automatizált, tehát addig le sem tudja zárni a munkalapot, amíg rendben nincs a telefon.
-
bcl
senior tag
Még a tavasszal találtam ezt a HUB-ot, most megint bele botlottam. (Vagy ilyenbe; azért a kínai márkákat nem mindig jegyzem meg...
)
Akkor talán eBay-en, most Amazonon. -
bcl
senior tag
válasz
California1 #17502 üzenetére
Nem hinném. Az enyém brutálisan össze tört, még két hónapja. Touch rendben, így most ezzel vártam a 10-et (és... nem győzött meg...)
Szóval nem lett rosszabb a helyzet, pedig két nyaraláson is túl van...Ezzel már pár helyre adós vagyok (családban is
), elkészült egy video, hogy a telefon mennyire elkészült... Amúgy a látottakon kívül semmi baja, tökéletesen működik!
https://youtu.be/SO1RgQ43fKASzóval nem, szerintem nem lesz hálósodás, nekem sem lett rosszabb...
-
bcl
senior tag
válasz
domerator #17494 üzenetére
Van olyan dokkoló, amin van HDMI, DVI, meg VGA is. Tetszőleges kombinációban. Van olyan (igaz, azok már Kínából is drágábbak!), amiken van mind a három.
Ali-n, eBAy-en, Amazonon keress rá, és vedd meg a legjobb értékeléssel a legjobb árút
(nem árut, hanem a legjobb árral, na, azért hosszú "ú"
)
-
bcl
senior tag
válasz
MCMLXXXII #17492 üzenetére
Ezt vettem tavaly decemberben az Amazonról.
Ez ment Oreo-val. A pici baja az, hogy csak két usb van rajta, ami billentyűzet, egér + pendrive -hoz kevés. Elég sokat túrtam a netet, mire találtam ilyet. Egyébként volt több is, de vagy aránytalanul drága volt, vagy kevés volt rajta a port (nekem)
Vettem még 2017 decemberben egyet, ezt Aliról:
Ez anno nem ment oreo-val, de elég jól felszerelt, és most a Pie óta megy ez is.
Az első tud 2K-t is a telefonnal, ez utóbbi csak FHD-t. Amit említettem Speedtest-et, azt ez utóbbi dokkolóval mértem, szerintem nem rossz az a 700Mbps
Amúgy az első (az újabb) játszotta azt egy ideig, hogy leszakadozott elég gyakran, még az Oreo alatt. Aztán a Pite óta atom stabil, akár órákig jó.
Szerk: Emlegettem itt a portokat, meg a drótos netet. Ez azért érdekes, mert ezeket a dokkolókat nem csak a telefonnal, hanem a Dell
table...laptop... vagy mi a franc ez (Dell Latitude 5179) is használom, és mivel hébe-hóba utazok, praktikus a DEX is, meg az is, hogy a tabletet is tudom "dokkolni". Így talán érthetőbb a "mániám" -
bcl
senior tag
válasz
Capella #17489 üzenetére
Van olyan adapter, ami megy Oreo-val is! Nehezebb találni, de nem lehetetlen. Az egyiket így vettem (asszem Amazonról), meg használtam is. Szólj rám holnap, megnézem, ha gondolod, hogy melyik eladótól van. Ráadásul tudja az 2560x1440-et is a telefonnal!
(vagy ha környékbeli vagy, el is jöhetsz kipróbálni!)
-
bcl
senior tag
válasz
gyuri81 #17475 üzenetére
Igen, de ha kell "rendes" net (egyszer kimértem, GBe-n olyan 700Mbps körül mért a speedtest.net), kell egy háttértár (pendrive, esetleg külső hdd), akkor már nem baj, ha van a hdmi-n kivül más csati is
Azt már nem is mondom, hogy (ugyan nem utazáshoz / utazáskor, de) egy 1000 ft-os bill + egérrel még kényelmesebb használni. -
bcl
senior tag
Azt még nem is írtam, hogy volt a tavasszal még egy...
Akkor a kamera romlott el, és akkor is cseréltek kijelzőt is. Akkor mondták a srácok, hogy a gari második évében kötelező kijelzőt is cserélni, ha megbontják a telefont.
Ezt most még nem cseréltettem ki, de kettő már volt - ingyen
Picit várok, hogy kitaláljam, mi legyen. Az előzetesek alapján a Note 10 nem biztos befutó, úgyhogy lehet, hogy veszek egy S10 plusz-t, és várom az S 11 nagy dobását, amit mostanában kezdtek pedzegetni. Az S10-nek már egész jó ára van, talán még jól ki lehet majd belőle szállni. Ha nagyon hiányzik majd a toll, akkor lesz fél év múlva egy N10. És várom majd az S11-et azzal tovább... -
bcl
senior tag
Lehet, hogy én voltam a 120, de az asszem tavaly őszi infó...
Nekem akkor is kellet kijelzőt cserélni, de végül gariban volt, ingyen. Csak azt hittem, nem úgy lesz, és kérdeztem árat. Én is meglepődtem, hogy jóval lejjebb ment, mikor a múltkor megkérdeztem.
Jó azért, hogy már nem 120, de még így is sok... -
bcl
senior tag
válasz
#46922752 #17411 üzenetére
Én kb egy hónapja jártam így, igaz, szerencsére csak az üveg tört (az viszont durván...), az érintés rendben.
Itt, Szegeden a SES-ben bruttó 71 ezret mondtak, de miután még az enyém is garis, azt mondták, hogy új hátlap + USB csati + akksi is jár a kijelzővel ennyiért.
Ezek szerint, ha nem garis, csak a kijelzőt cserélik.
-
bcl
senior tag
válasz
Massmurderer #17243 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy hol laksz (nem jegyzem meg, bocsi
), de
- ha a környéken, valahol közelebb Szegedhez, akkor akár meg is érheti (oké, kiderült, hogy nem)- nem tudom, van-e SES Győrben (vagy valahol közelebb hozzád.), de ha van, lehet, hogy van ott is szervíz; nem hinném, hogy vidéken csak itt van, Szegeden. És akkor lehet, hogy oda el tudod vinni.
Amúgy meg nem csak neked írtam - ahogy írtam is - hanem a "népemlékezet"-nek. Hátha van, akinek jól jön.
...nekem pl most teljesen mindegy, sajnos...
-
bcl
senior tag
Megint leírom, csak hogy ne felejtődjön el: Szegeden a SES-ben helyben csinálják a telefonokat!
Ráadásul nagyon rendesek, és szépen dolgoznak!
-
bcl
senior tag
válasz
laci1892 #17144 üzenetére
Igen, meglepődtem én is hogy a Note 9, akár az 512-s verzió, mennyire jó áron van már! Igaz, mint lentebb írtam, van egy 400-as kártyám, és így elég a 64GB (a 9-nél, ha jól tudom, a legkisebb a 128-as).
Éppen az a bajom a sok/nagy "fedélzeti" háttértárolóval, hogy egy ha egy hasonló esetet (mint ahogy én jártam), nem úszik meg a telefon, akkor az adatok kuka. Az sd ezért nagyobb eséllyel éli túl az ilyesmi inzultusokat, és ugyan az adatok egy része akkor is oda van, de mégis jóval kevesebb, kisebb a veszteség.
...ráadásul a "kisebb" Note 9 még kicsit olcsóbb
(tudom, a ram is kevesebb, de a 6 vs 8... hát, a Note 8 6GB-ja is elég szokott lenni) -
bcl
senior tag
válasz
Massmurderer #17141 üzenetére
Ez érdekes, bevallom, "élőben" még nem láttam a P30 Pro képeit. Anyumnak kb egy hónapja vettünk P20 Pro-t, az nagyon szép képeket készít, de tudom, hogy az utódok persze sokat változtattak. Mindegy, amúgy is írtam, hogy csábító, de más okból nem, szóval ilyenformán mindegy is....
Ráadásul igaz, a Note 9, meg az S10 + is olcsóbb. -
bcl
senior tag
Pont ez a bajom, hogy ahogy hallom, a Note 10-ben nem lesz még 5x-ös zoom. Ha mégis, akkor nem számít mennyi lesz, tuti vevő leszek rá!
Nekem a P30 Pro-val az a bajom, hogy az a hülye NM kártya megy bele, ami horror áron van, és ráadásul olyan pici kapacitású, hogy az nekem nem elég... A 256-ost, ahogy látom, nem nagyon lehet kapni, de amúgy is most egy 400 GB-s kártya van a telefonomban, és olyan jó 2/3 részt tele is van...
Amúgy a Huawei körüli hiszti különösebben nem zavar, sőt, most kicsit lejjebb mentek az áraik, ami végül is nem rossz
- de a tároló kevés, az NM meg mintha nem is lenne...
-
bcl
senior tag
Igen, gyakorlatilag minden működik, szombat óta már kipróbáltam. Vezeték nélküli töltés, NFC-s fizetés, kamera (oké, első kamerát nem próbáltam, nem is nagyon fogom...
), a hang oké, rezgés oké, és a kijelzőn is gyakorlatilag nagyon-nagyon pici, ráadásul amúgy is a hajlaton levő területeken nem megy az érintés.
Azért nem rossz egy csupa üveg telefontól!A Note 10 nagyon közel van valóban, de lehet, hogy nem Note lesz, ezt még majd meglátom.
Tok: attól tartok, hogy már egy gyengébb esést sem biztos, hogy kibír, szóval most aztán nagyon kell rá vigyáznom!
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Picit off leszek, és ugyan körvonalazódik, de a döntés még tényleg nincs meg. Viszont kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Tegnap előtt sikerült rommá törni a telefont
Igazából működik mindene, a digitalizáló is, de a kijelző üvege totálkáros.
Megcsináltatni nyilván nem nagyon éri meg; utolsó infóim szerint (de nem sokára megkérdezem majd) olyan 120k + munkadíj körül van a kijelzőcsere.A kérdésem az, hogy ti mit vennétek a Note 8 helyett / után? A tollat ritkán használtam, de amikor kellett, akkor nagyon jól jött. A DEX is néha jól jött (főleg a frissítés óta, hogy bármilyen HDMI-t tudó adapterrel megy)
Viszont sokat (sokat!) fényképezek. Igazából anno azért vettem ezt a telefont, mert 2017-ben ez volt az egyetlen, ami a zoom kamerán is tudott OIS-t. (Meg talán valamelyik Apple, de azt nem...). Így lett Note, nem a toll miatt
Az S10+ (több fényképezéssel kapcsolatos szolgáltatás, modernebb HW) és a Note 9 (a 8/512-es verzió, toll, DEX, még mindig elég jó fotós tiulajdonságok) kb ugyanannyiba jönne ki.
A Note 10 lassan jön, nem tudom, érdemes-e most a N9-be fektetni, ha augusztus 7-én bejelentik a 10-et, gondolom esik az ára.Szóval csak érdekel, hogy ti hogy döntenétek, és miért?
-
bcl
senior tag
válasz
bobace #17006 üzenetére
Nekem a múltkor azt mondták, hogy a gari második évében a Samsung előírásai szerint cserélni KELL a kijelzőt. Remélem, nem értettem félre
Ebben az esetben az akksival együtt cserélik.Szegeden a SES teljes értékű szerviz, itt helyben csinálják, és NAGYON rendesek a srácok
-
bcl
senior tag
válasz
ktamas55 #16606 üzenetére
ACR - ügyben a megoldás az lehet, hogy - mint lejjebb ajánlották nekem is - a Samsung store-ban levő verziót kell felrakni.
Az új (március 26-iki), neveket is ment, meg így nem is nyavalyog a Play Store.
És akkor nem kell semmit kerülgetni, meg frissítéseket tiltani.
A másikra passz. Nekem sajnos a szervíz miatt frissült (volna egyébként is, de aznap aztán csak felrakta magától...
), így huss, nincs hívás rögzítés; mármint "rendes" - és többé a rendszer sem rinyál...
-
bcl
senior tag
válasz
#86973952 #16595 üzenetére
Nekem tegnap frissült Pie-ra (ma meg szervízben volt, és ott még újabb ROM-ot húztak rá), és ugyanezt csinálja: ha nem ujjlenyomattal oldom fel, akkor addig nem dobja fel a biilentyűzetet, míg bele nem bökök a mezőbe.
Más kérdés, hogy ez nálam csak percekig volt így, mert éppen a kamera modult cserélték, és nem tudtam ujjlenyomattal oldani.
De ki tudtam próbálni.
FR nem volt, emiatt nem is lesz... -
bcl
senior tag
válasz
bigsee #16576 üzenetére
No, ez jó hír, köszönöm!
Azt használom, amióta Androidos telefonjaim voltak - vannak, és éppen a nem régen itt olvasottak miatt telepítettem én is a Galaxy store-os verziót (a nevek miatt), és pontosan ez jutott eszembe, hogy hátha...
Mondjuk - szintén ahogy itt olvastam - van különbség a gyárilag Pie-os és az utólagosan pitésített telefonok között, de hátha ez az ötlet beválik. Mondjuk legkésőbb kedden megtudom...
Köszi a tippet még egyszer!
-
bcl
senior tag
Kis mérgelődés a cég, meg kis dícséret a szegedi SES felé:
a zoom kamerán megjelent egy pötty, ami vagy belül valami kosz, vagy a ccd döglődik. Az elmentett képeken is rajta van, és nem kosznak tűnik.
Bevittem a szervízbe, itt Szegeden (van SES az Árkádban), és a srácok megint lenyűgöztek, milyen jófejek!
Szóval ha valakinek a környékben gondja van, melegen ajánlom, hogy hozza ide a telefonját! Fullos szerviz, helyben csinálnak mindent!Lesz kamera modul csere, kamera üveg csere, hátlap csere, új kijelző (mint kiderült, a második évben, ha kinyitják a telefont, azt is ki kell cserélniük), így új akksit is kapok, meg egy új usb csatit. Ja igen, meg új hátlapot...
Ezek nagy részét szeptemberben is megkaptam (akkor lett egy folt a kijelzőn), de most megint kapok egy 2/3 részt új telefont
Majd szólni fognak, aznap beviszem, és pár óra múlva meg is lesz. (Így volt szeptemberben is). Sőt, igazából már megbeszéltük, hogy mikor.A (nekem) rossz hír: frissíteni fognak Pie-ra. Amit el akartam odázni, akár a telefon élettartamának végéig, mert a hívásrögzítés, ha nem is életbe vágóan fontos, de néha nagyon kell...
Root-olni meg nem akarom. Részben, mert a Knox-ot is használom (a titkos mappát), részben a gari miatt - ami most is jól jött.
-
bcl
senior tag
válasz
Firehand #16454 üzenetére
Egyszer már írtam a topicba (tavaly szeptember magasságában), hogy Szegeden is van SES, és itt helyben javítják. Ha van alkatrész, aznap.
Velem nagyon rendesek voltak, kijelzőcsere volt. Nem volt, hozzá, megrendelték, és szóltak, mikor megérkezett hozzájuk.
kb 3 óra alatt kész volt, és csak addig volt ott a telefon.Ha itt, vagy a környéken laksz, ajánlom őket!
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Ez most direkt új, és nem válasz.
Én is - írtam is talán egy hete - azért várok a frissítéssel, mert számomra a hívás felvétele fontos. Nem létszükséglet, de fontos.
Ha valaki, vagy valakik, akik már Pie-on van(nak), és esetleg ki tudná(k) próbálni hogy melyik módszer, ami működik, azért én is, de ahogy olvasom, itt még jópáran nagyon hálásak lennénk!!Köszönöm, köszönjük!
-
bcl
senior tag
válasz
S e t h #16004 üzenetére
Ahha...nos, nem nagyon követem a fejlesztéseket (mármint verzióról verzióra az újdonságokat), de nálam ez már nem kívánatossá teszi a Pitét. Pedig nagyon vártam...
Így viszont adja magát a kérdés, hogy hogyan tudom lebeszélni a telefonomat a frissítés telepítéséről?
Független, és még nem ajánlotta fel, de így nem is akarom annyira telepíteni...
Köszi!
-
bcl
senior tag
Milyen dokkoló?
A Samsung-féle eleve USB2-es, ha jól tudom (talán az újabbik már USB3-as, de nem vagyok benne biztos).Viszont Kínából lehet rogyásig ilyesmit rendelni, és elég szépen működnek. Nekem van egy ilyen, és ugyan a héten nem vagyok otthon (a dokkoló itt van velem, csak nincs mire rádugni...
), de a jövő héten kipróbálom szívesen neked. Ha működik, linket is tudok küldeni, az Amazonról vettem, olyan 35 USD volt. (Vagy GPB??)
-
bcl
senior tag
válasz
bandi0000 #15646 üzenetére
Én magam is járta így, a telefon pofára esett, ráadásul betonra... úgy kb derékmagasságból (2m-es vagyok). Igaz, egy vékony tokban volt, de volt benne egy usb-a-usb-c konverter, amire ráesett.
Hát, az ütő megállt bennem. Nem tört el, meg sem karcolódott, de lett a kijelzőn egy folt, kb akkora, mint a kollégának.
Gariban cserélték, szó nélkül.
-
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Picit off, picit nem
Szeptember 21-én volt egy éves a telefonom, az évforduló környékén lett pixelhiás a kijelző. Szegeden a SES-ben van helyi szervíz, rendesek is a srácok nagyon, elvittem, megcsinálták. Ahogy a Samu előírja, új akksit is kaptam.
Hát, az után elkezdett randán merülni a telefon. Igazából minden este töltőn van/volt, és lassan kezdtem érezni, hogy nem hoz annyit, mint régen. Még örültem is, hogy új akksival kezdhetek új érát, hurrá.
Nos... nem... de annyira nem, hogy a hét elején már kínomban du 3 körül töltenem kellett, hogy estig valahogy (de így is alig) kibírja. Meg napközben itt-ott, ha volt lehetőségem.
Már kezdtem azt hinni, hogy az akksi mégis maradt, és bő egy évesen kezdi magát megadni a mindennapos töltés miatt.Nos, csak megnéztem már az akku használatot (amúgy nem nagyon nézegetem...
), és mit látok? Az Outlook zabálja az akksit. Volt, hogy mindössze 6-8 perc működési idő mellett 50%-ot megevett.
Szerettem használni, Lumia 950/XL páros volt előtte, ott nagyon jó volt. Itt, Androidon is az, ezért tettem fel, majd maradt.
Eddig.
Leszedtem.Nos, ma fényképeztem, volt fél óra futás gps-sel, chat, telefon, ez-az, és reggel 9 óta
47%-on, nem, most ugrott le 46-ra, szóval 46%-on van az akksi.
A net tele ezzel a problémával, de már évek óta, Nekem eddig nem tűnt fel, az utóbbi 1 hónapban kezdődött, de igazán durva az elmúlt kb másfél hétben kezdett lenni.
Péntek óta nyugi van.Hátha segít valakinek
-
bcl
senior tag
válasz
mateus #14900 üzenetére
Fel lehet programozni a bekapcsológomb dupla nyomására a fényképező indítását.
Ekkor csak elindul, de egy újabb nyomásra (szintén beállítás kérdése), megvan a kép.
Persze... ha csak kétszer, és nem mondjuk egyszer, vagy háromszor nyomod véletlenül meg...... Szóval így kevesebb, mint egy másodpercen belül elkészül a kép.
Jó telefon, használd egészséggel!
-
bcl
senior tag
válasz
treker42 #14709 üzenetére
Juhé!
Ma ejtettem pofára csípő magasságból (197 cm vagyok), betonra... szinte semmi baja nem lett, de nagyon megijedtem, és éppen azon morfondíroztam egész délután, hogy hogyan kérdezzem meg, hogy milyen flipes tokot ajánlotok, úgy, hogy ne harapja le senki a fejemet, hogy keressek vissza...Szóval asszem én választottam, a clear view tetszik.
Meg az első...
...meg igazából mind jó valamiben/valamiért.... -
bcl
senior tag
Sziasztok!
Ha vannak szegediek, Szeged környékiek itt, talán nem baj, ha tudják, hogy az Árkád Samsung pontban TELJESKÖRŰ szerviz van, nyomáspróbával, szőröstül-bőröstül kívül-belül hivatalos Samsung támogatással, eszközökkel, háttérrel.
Ha gond van, megrendelik a szükséges alkatrészt (ha nincs), és helyben szervizelik a telefonokat, nem küldik Bp-re; gyakorlatilag aznap megvan.Nekem újdonság volt, talán másnak is az.
Note8-at vittem be kijelzőhibával, és ezt a felvilágosítást kaptam. Még nem csináltattam meg, mert a hiba nem nagy, és a telefon nagyon kell a következő héten, de adott telefonszámot, hogy szóljak, ha nekem jó, ő megrendeli az alkatrészt, és csak a javítás napján lesz ott a telefon. Nagyon készséges, rendes volt a szervizes srác.
Ja (bár erről azt hiszem, volt itt szó), a kijelzőcserével lesz akksi+hátlap csere is; ez utóbbi kettő kötelező a Samsung vállalási feltételei szerint, Az új akksinak örülök- naponta töltöm, és kezdi éreztetni a hatását...
-
bcl
senior tag
Az első kérdéssel kapcsolatban vállalom is
Bááár... megnéztem, és tényleg ott van.
Ami megtévesztett az az, hogy a téma, amit beállítottam (meg lehet, hogy egy-egy beállítását anno meg is változtattam) alaposan megviccelt.
Készítettem képet, látszik, hogy mi nem látszik - illetve alig, de ha az ember nem figyel eléggé, mint én is tettem, nos... akkor szívás...A másodikkal kapcsolatban nem hinném. Ott egészen biztosan az semmit nem nyomkodtam, legalábbis a szoftveren belül. Rendben tette a dolgát, nem piszkáltam, nem volt miért.
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Két kérdés:
- hogy a retekbe lehet egy olyan telefonszámot elmenteni, amiről először kaptam hívást??? Lassan egy éve megvan a telefon, és ugyan sok ilyenem nem volt, de sose találtam meg. Végül mindig copy-új név-paste lett a vége, de nem hiszem el, hogy csak így lehet... Valamit nagyon nem találok...
- a OneDrive megszűnt szinkronizálni, valamikor aug 6 környékén. Akkor jött ki egy frissítés, és azóta semmi. "megosztani" tudok rá, tehát amit így töltök fel a telefonról, az látszik az összes pc-n, de aug 6 óta SEMMI újat nem látok a telefonon. Pedig ott van minden...
Az app-ot leszedni nem lehet, a cache-t már töröltem, az app-ot alaphelyzetbe állítottam, illetve a frissítéseket is leszedtem, majd vissza raktam. Semmi...
Emiatt nagyon nem szívesen gyalulnék mindent...
Valaki találkozott már ilyennel?Köszönöm!
-
bcl
senior tag
válasz
Maxximus #13183 üzenetére
Ezt hogy??
Nekem, akármit próbálok, csak a telefon hallható a kihangosítón, minden más (így mindegyik navi is) a telefonon dumál.
Azért baj, mert pl zenehallgatás közben az nem nagyon hallatszik, míg a régebbi telefonjaim (ugyanezzel a fejegységgel), ha meg akartak szólalni, szépen megtették, a lehalkítva a zenét.Ami gyanús, hogy azt hiszem, azt írja ki a telefon a csatlakozáskor, hogy "csatlakoztatva: hívás hangja".
Lehet ezt valahol állítani? -
bcl
senior tag
Nekem egy 560,51 MB-s frissítés érkezett független DS XEH/XEH/XEH-re.
Április 1-i biztonsági frissítési szinttel.
Meglátjuk, majd 10-kor tudom felrakni, addig kell a telefon.
szerk: Mármint Oreo-ra
-
bcl
senior tag
válasz
Száguldo #11902 üzenetére
Egy pár percig én is kellemetlenül kezdtem érezni magam...
...de aztán elmúlt....
Mondom, tuti, hogy az első próba alkalmával "vágott" beszélgetést hallottam. Aztán pár perc múlva másik, sőt ugyanaz is jó lett. Nem értem, de mivel többen is írták, hogy jó (és végül nálam is jó lett), nyilván rendben a dolog.Már csak az "alkalmazásinfó" hiányzik... :/
-
bcl
senior tag
válasz
james008bond #11900 üzenetére
Köszi, ugyanez.
...és, mint javítottam is, működik...Bocsi a zajért, és köszi a segítséget!
-
bcl
senior tag
válasz
james008bond #11896 üzenetére
Mire van állítva a Beállítások ->Felvétel -> Audio forrás ?
Nekem eddig (szeptember óta) "Automatikus" volt, és vette a kihangosítón keresztüli, meg a "rendes" hívásokat is.
Most tuti nem jó, a maiak egyike sem jó (de valószínűleg a tegnapiak sem - tegnap tettem fel az O-t)Szerk: mégis jó... de dögöljek meg, ha az előbb nem csak a "megvágott" beszélgetést hallottam...
Oké, akkor megnyugodtam.
De hogy mi volt az előbb...
-
bcl
senior tag
válasz
Maxximus #11895 üzenetére
Sajnos nem...Most néztem (pontosabban hallgattam vissza), hogy nem...- csak az én hangom hallatszik. Eddig tuti jó volt.
Basszus eszembe sem jutott ennek utána nézni, most meg itt állok...Mégis jó, ld fentebb
-
bcl
senior tag
válasz
#61600768 #11798 üzenetére
Az a baj, hogy ez így pont nem jó.
Nem azt szeretném, hogy mindig lelője, ha nem használom, hanem én szeretném néha lelőni.Mondok egy példát: a nap igen nagy részében használom a Vibert. Viszont néha van, amikor jó lenne, ha nem jelezne, nem kapnék üzenetet, és a másik fél is látná, hogy nem érkeznek meg. A net egyébként, illetve más programok jelzései, az, hogy elérhető legyek, kellenek.
Nos, ezt pont így, a kényszerített leállítással lehet megoldani.Szóval az a lehetőség pont tökéletes volt. Volt...
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Ma felment az oreo (mint lentebb is írtam, valahol...
), és azt vettem észre, hogy az alkalmazás ikonra hosszan nyomva a felugró menü itt-ott jóval butább lett. Máshol meg okosabb, oké, hurrá...
Amit keresek az az, hogy volt olyan menüpont, hogy "Alkalmazás info", ahol pl lehetett az alkalmazást "kényszerítetten leállítani".Na pont ez az, amit keresek. Persze, tudom, valahol a beállításokban el lehet érni, de az nem egy mozdulat lesz...
Ez azért van, mert nem csináltam FR-t, vagy ez van, kész, együtt kell vele élnem, hogy az élet számomra egy kicsit bonyolultabb lesz a várt Oreo alatt...??
Tudja valaki? -
bcl
senior tag
válasz
james008bond #11749 üzenetére
És tényleg, most, hogy mondod, dereng, hogy ott más ikon volt eddig...
...és kipróbáltam, és téényleg...
Köszi!
-
bcl
senior tag
Én a télen elég sok kört futottam ebben az ügyben.
Van olyan, amelyik tudja a DEX mode-ot, sőt, olyan "sima" type-c - hdmi konverter is van, ami tud dex mode-ot, de jellemzően olyanok érhetők el, amik hdmi + usb + type-c (tölteni) portokkal rendelkeznek csak.Olyan kerestem (keresek még mindig, de mostanában nem volt érkezésem), ami hdmi + usb + ethernet lenne.
...na ilyen nincs.Az eredeti dokkolóval az a bajom, hogy nem jó a tabletemhez - mert az is type-c-s, csak ugye azt nem tudom beleállítani a samu dokkolójába...
-
bcl
senior tag
Beröffen a digitális képstabilizálás.
A szenzor széleit fenntartja annak, onnan nem rözgít, csak a maradék ("bentebb levő") területről.
A napokban botlottam bele egy videóba, amin nagyon jól látszik, de most nem találom. Ha meglesz, belinkelem majd
Szerk: nem ezek azok, de az elsőn jól eltúlozva látszik a lényeg, a második meg 4 percben elmagyarázza (hang nélkül néztem, szóval lehet, nem angolul, de a lényeg látszik
-
bcl
senior tag
válasz
Somatom #8427 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem!
Talán csak annyi, hogy amit ajánlottál, nem frissült 2016 óta, viszont a Play feldobta az Audio Routert, ami 2018. jan. 21-én frissült, és az értékelése is magasabb.
Kipróbálom, és majd jelzem, hogy mi a helyzet.
Köszi még egyszer!
-
bcl
senior tag
Igen, ezek mind be voltak állítva. Ezek szerint már megtaláltam máskor.
Mégsem szólt...
...egészen addig, amíg ki nem próbáltam más üzemmódban kapcsolódni...Szóval a rádión "normál" esetben USB-ről hallgat a család zenét. Ilyenkor csak a hívás szól, meg a zene. Most, hogy kicsit jobban ránéztem, láttam, hogy a telefon azt írja: "hívás hangja".
A beállítások között megtaláltam, hogy be lehetne állítani a "média hangja"-t is, de a csúszkát hiába állítom át, vissza kikapcsol.Ha "BT Audio" módba állítom a fejegységet, szól a hívás, meg a navi is kihangosítva dumál, de ugye olyankor nem az USB-ről megy a zene...
Úgy emlékszek, korábban (más telefonokkal) ment USB üzemmódban is a kihangosított navi.
...hát, legalábbis úgy emlékszek...Hogy ez most a Note8 hisztije, vagy eddig is így volt, csak más telefonok letojták... azt hiszem, sosem fogom megtudni.
Ezzel kapcsolatban van valakinek valami ötlete? A fejegység beállításai között nem találtam olyasmit, ami erre utalna. Gondolom, más profilt ajánl fel más-más üzemmódban ez a dög...
(#8371) T0rnad0
Na ez az, pont ezt nem tudom. Visszabillen a csúszka kikapcsolt állapotra...(#8374) apaszka, (#8375) csocsoszán
Nekem csak az megy. Illetve csak az megy, ha úgy kapcsolom őket össze, ahogy szeretném; ld fentebb... -
bcl
senior tag
Sziasztok!
Egyszer már kérdeztem hasonlót, akkor annyi választ kaptam, hogy az alkalmazásoknál kellene beállítani. De hogy hol...?
Szóval: a Note8-at BT-n összekapcsoltam az autós fejegységgel (egy Pioneer MVH-X370BT, ha ez számít). Nos, a telefonos kihangosítás hibátlanul megy, de bármilyen navit indítok, a telefonon beszél, nem a kihangosítón (rádión).
Elég kellemetlen, mert zene is szól, az autónak is van hangja, a forgalomnak is alkamasint, szóval így nem az igazi.
De se a Waze-ban, se a Here we go-ban, se a Google Térképekben, vagy a Trafihunterben nem találok kifejezetten olyan (vagy arra emlékeztető) opciót, hogy bluetooth-on dumáljon.
Ez pedig ment Symbian-on, KitKat-on, Win10-en (Lumia), ugyanezzel a fejegységgel, külön beállítás nélkül.A mai út alkalmával viszont az történt, hogy az egyik hangutasítás bemondása közben bejött egy hívás, és így a rádión fejezte be a telefon a dumát. De csak míg csörgött is. Aztán felvettem, lebeszéltünk, majd minden visszatért az eredeti kerékvágásba. Szóval valami csak van... ha más nem, bug...
Van valakinek ötlete, hogyan lehetne bármit (de főleg navit) BT-n hallgatni?
-
bcl
senior tag
válasz
Somatom #7474 üzenetére
Uh, köszönöm, ez pont jó!
Pont ezt nem próbáltam ki (pedig láttam); vagy 3-4 másikat igen.
Picit még ismerkedünk, de úgy tűnik, jó lesz.
(#7473) Ákkk : aha, köszi, megvan. Azt hittem, valahol a fórumon kellene keresni. De az Anysoft-tal, úgy tűnik, el leszek; nem feltétlenül akarok mindenféléket ráhegeszteni
-
bcl
senior tag
Bocsi, picit off, és talán nem gond, ha itt kérdezek.
Nagyon tetszik párom Sony-jának a billentyűzete (Z3c).
Igazából olyat keresek, ahol a számok helyett az ékezetes betűk vannak.Megtaláltam ezt az XDA-n
...viszont honnan tudom letölteni?
Vagy (ekvivalens): tud valaki ilyen billentyűzetet?
Próbáltam párat, nem annyira jöttek be.
A gyári jó lenne, ha a vessző kirakható lenne - többet kell, mint a pont, aminek van dedikált gombja, nem beszélve arról, hogy dupla space-re (azt hiszem), tesz pont + szóközt.
Illetve ha a felső számsor lecserélhető lenne az ékezetes betűkre (mondjuk hosszú nyomásra számokkal) -
bcl
senior tag
válasz
Somatom #6670 üzenetére
Vettem egy ilyet decemberben Aliexpress-ről:
Dodocool 8-in-1 Type-C hub
(talán pont ettől az eladótól ), és tök jól működik a tablettel, meg a telefonnal is (sans Dex mode).
Ebben a Windows szerint "Realtek USB GBe Family Controller" van, ami a telefonnal is tökéletesen, pöccre működött.
Elég jól hasított, mindjárt a tabos mérés itt van:
A telefonos pedig itt:Ugyanazt a drótot dugtam át.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kés topik
- Nyaralás topik
- Milyen videókártyát?
- Star Trek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest