- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #4295 üzenetére
A bal hüvelykujjamat egyszer, míg a jobb hüvelykujjamat kétszer is rögzítettem. A jobb hüvelykujjam lentebbi részét is felvittem, mert az ujjhegynél nem nagyon tudja olvasni. De nekem nincs gondom az ujjlenyomat olvasó pontosságával. Nem éri el a régi Xiaomi Redmi 4 Primeom olvasási minőségét, de ott a hátlapon volt egy külön érzékelő erre.
-
gippazoid
őstag
-
agy73p
senior tag
válasz
gerner1 #3981 üzenetére
Hiba nálam lesz szerintem, valami üzenet jött a múlt héten, de csak dereng, mert éppen valami vírus kiütött és feküdtem, én meg rányomtam természetesen értelmezés nélkül, hogy jólvanna.... Csak hagyjon békén....
Akkor sikerült valamit jól elcseszni.Valahogy meg lehet találni a korábbi névjegyeket a Google fiókban, ha nem készült biztonsági mentés?
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #3926 üzenetére
A Telefon alkalmazásnak nem volt minden engedély megadva, ezeket megadtam. Az is lehet, hogy a Bixby rutin vagy a Macrodroid kavart be, nem tudom. Kitöröltem a makrókat mindkettőből, töröltem a céges wifit is, majd újra felvettem őket. Nálam a munkahelyi wifire való felcsatlakozás rezgőre állítja a telefont, a lecsatlakozás pedig normál hangmódra. Újra is indítottam a készüléket. Most jó (nem tudom melyik segített).
Köszönöm, hogy ránéztél!
-
-
kmarci25
veterán
válasz
gerner1 #3896 üzenetére
Halásztam, de nem fogtam semmit. Eszembe nem jutott volna, hogy az app infók alatt, az értesítés típusoknál egy-egy típusra hosszan nyomva jön elő még egy menü, és ott lehet állítani. De így már világos.
Phoen|x: egy ideig nekem is az volt, most egy ideje Halloween főcímzenére csörög.
-
-
válasz
gerner1 #3755 üzenetére
Akkor viszont, ugye felmerül a kérdés, hogy egy alapos 'mély+széles merítés' eredménye, mely elemek (??) valószínűségét erősíti/gyengít...
Bocs, de ezt a mondatot nem értem.
Az A52s eddig nálam elég konstans 8-9 órás SOT-okat hoz, ami ahhoz képest is jó eredmény, hogy soha ennyi üzenetküldő meg fiók (4 különböző Google fiók, telegram, Facebook, banki appok stb.) nem volt telepítve egyik korábbi telómra se, sőt, ahogy írtam, atomstabil a legutóbbi FW, jelenleg 26 napja megy a telefon újraindítás nélkül, és nem veszek észre lassulást vagy bármilyen problémát. Ilyenkor szoktam aggódni, hogy egy következő frissítés után behoznak egy új bugot, ami elrontja ezt, sajnos sűrűn előfordul.
-
vince
őstag
válasz
gerner1 #3746 üzenetére
Jól elrejtették
Messages app, három pötty, majd beállítások, általános, értesítések, értesítéskategóriák, bejövő üzenetek (ami trükkös, mert elsőre simán csak kapcsolónak gondoltam) és itt már valóban be lehet állítani a hangot. Külön a sim kártyákhoz nem, de erre nincs is szükségem. -
válasz
gerner1 #3749 üzenetére
Mert az felső kategóriás, arra tudtommal nem jellemző.
Én eddig csak alsó-középkategóriás telefonokat használtam, azoknál tendencia, sajnos. Az utolsó, ami még megszivatott, az A3(2016) volt, hülye fejjel frissítettem... Az utána következő A3(2017)-nél már nem engedtem fel a frissítést, csak olvastam a rengeteg panaszt, miután felment rá az Oreo. Én Nougat-on 3 évig használtam gond és FR nélkül.
Ugyanez igaz a Tab S3 tabletemre (pedig az eléggé prémium kategóriás), ott a Pie tette be a kaput, én maradtam Oreo-n.
Igen, sajnos az appok egyre kevésbé vannak optimalizálva, ezért is kellett cserélnem az A3-at, pedig imádtam, szinte már egy böngésző is alig fért el a 2G RAM-on
Bezzeg a régi szép időkben... Első Android telefonom egy Galaxy Spica volt, 256MB ramon minden elfutott és 180(!)MB belső tárhelyen elfért 60+ alkalmazás... Akkoriban nem bloatware-eket fejlesztettek.
Még ma is telepítve van a telefonomon egy zseblámpa app abból a korszakból, 59,9kbyte(!) volt.
-
vince
őstag
válasz
gerner1 #3744 üzenetére
A saját jelzőhang oké, ismertem ezt a megoldást.
A Messages alkalmazásban én nem látok olyan lehetőséget, hogy külön hangot állíthatok be csak ennek az alkalmazásnak. Én csak annyit látok itt, hogy csendes jelzés legyen vagy hang és rezgés. Más hangot nem tudok beállítani itt sajnos. -
agy73p
senior tag
válasz
gerner1 #3718 üzenetére
Nincs trükk, nincs hókusz-pókusz?
Szomorú vagyok, ugyanis az appok szerkesztői erre nem gondolnak, nem teszik lehetővé az információ megosztását.
Nem igazán értem, hogy miért nem döntheti el a kedves felhasználó, hogy a biometrikus azonosítás után mit kezdjen a saját adataival. Miért akarják jobban tudni, mint én.
Az külön vicc, hogy a CIB bank alkalmazásból messengeren keresztül semmilyen infót nem lehet küldeni. Viber menne, de Messengerben nem. És sajnos nem mindenki használ Viber-t.
És akkor arról még nem is beszéltem, hogy megosztáskor mit művel a Samsung a messengert történet/chattel.
Egy vicc. -
válasz
gerner1 #3681 üzenetére
Nekem például annyira nem fontos a frissítés, hogy kifejezetten bosszant, ha új jön (amúgy se értem ezt a "frissítsünk mindent azonnal, bármi áron" hozzáállást, vannak 5 éve nem frissített appok a telefonomon, mert a későbbi verziók bugosak...). Az eggyel ezelőtti frissítés annyira stabil, hogy konkrétan azóta (~24 napja) nem volt újraindítva a telefonom.
-
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #3648 üzenetére
'MS féle' : v2.17.16.0
-
-
osonte
őstag
válasz
gerner1 #3602 üzenetére
Nekem lehet azért nem merül, mert amikor például megyek Budapestre, akkor kikapcsolt kijelzővel fut a Waze, elég a hang, mivel az utat úgy is tudom, csak a traffipax miatt kell, de amikor közelítek Budapestre, akkor már megy a kijelző is, viszont manuálisan alacsonyra van állítva a fényerő, ahol még pont látom, így az sem fogyaszt sokat (nem akarom, hogy beégjen...).
-
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #3508 üzenetére
Bocs, hogy nekem a Telekomot jelző 1) "TMH 'aktív-CSC'-re aktiválódó szolgáltatós szoftvercsomag", vagyis a menüben a 2) Szoftver adatai között található Telekomos Szolgáltatói szoftververzió: az röviden Telekomos szoftver
(A firmware is csak szoftver, a Telekomos = Telekomhoz köthető).
Szóval a Telekomos szoftver, amit továbbra is nehéz megváltoztatni (részletek nálad) azonnal árulkodott, a listaár továbbra is mellément, pont nincs, ahogy gond sem hiszen picit furcsák a körülmények, de korrekt a készülék.
Jobban érdekel, hogy DrBubo77 megerősítse, hogy ilyen későn is gyártottak még A52s-t (vagy esetleg más relatíve friss tulajdonos megnézze a *#12581*369# kóddal); lehet, hogy hosszabban velünk lesz? -
sxxorp
őstag
válasz
gerner1 #3504 üzenetére
Azért ahhoz óriási szekértelem kell, hogy a Telekomos szoftverrel a Telekomtól került ki valahogy a telefon, főleg, hogy tudjuk milyen körülményes átvariálni másra
Ezért nem jár pont, ráadásul a listaár bukó, de te arra osztasz, amire jólesik
A lényegben egyetértünk, én sem értettem, hogyha ennyire ráfeszül a témára miért nem körültekintőbben vásárolt - de ráadásul egy kielégítő példányt kapott
DrBubo77: ezt dobta arra a fenti kódra? Hm, ez olyan késői, hogy nagyon nehezen hiszem el az A53 érkezésének fényében... -
-
haiduo82
aktív tag
válasz
gerner1 #3427 üzenetére
Köszönöm, valószínűleg az lesz. Nem vagyok túl nagy telefonguru. Szerencsére eddig nem kellett ilyenekkel szórakozni. A lemerülest azért várban, hogy a hang fel+powert tudjam alkalmazni. De lehet megy majd szervizbe, bár nagyon nincs hangulatom egy fél napos telefont szervizbe vinni. Mint mondtam is, korábban sosem volt ilyen probléma.
Egyébként így be tudok lépni a szervízmenübe? -
haiduo82
aktív tag
válasz
gerner1 #3420 üzenetére
Köszönöm a választ.
Recovery reset egyelőre nem működik, mert a telefon nincs lemerülve.
Tegnap délután újonnan vásárolt készülék. Párom sosem ad meg más kódot. De ahogy olvastam pár hsz-szel feljebb, más is járt hasonlóan. A SIM pint elfogadja, ez valamilyen képernyőzár vagy mi. Valószínűleg akkor szervíz lesz, bár elég nagy csalódás, hogy a 3 órás telefon frissítést követően egy ilyen "hiba" miatt nem használható. Milyen biztonsági beállítás az, amit senki nem aktivál, mégis előjön -
tbc2
tag
válasz
gerner1 #3186 üzenetére
Na, azt gondolom, hogy felgyúrtam magam a szükséges minimális szintre. Letöltöttem innen: https://galaxyfirmware.com/model/SM-A528B/XID ezt: A528BXXU1CVC6.
Ez egy eggyel régebbi firmware, mint ami nekem van, nekem az A528BXXS1CVD1 van most fent. Gondolom az, hogy a végén a két karakter különbözik (márciusi hatodik vs. áprilisi első release), az nem okoz komolyabb gondot, még ha downgrade is, idővel gondolom OTA jönni fog a D1-es az indonézből is, viszont a bootloader száma előtt található S és U különbsége az mit jelent? Vagy érdemes megvárni az indonézből is az áprilisi első release-t?
Illetve: a fenti oldalon a download-ra kattintva még van egy legördülő menü, ahol tudok változtatni országokat és hozzájuk tartozó kódokat. Ott mit változtatok, amikor balra már egyértelműen Region: XID? Jobb oldalon is XID-t kell kiválasztani a legördülő menüből?
Más: ha nem sértek vele semmiféle fórum-szabályzatot, akkor megkérdezem, hogy az ODIN 3.14-et honnan töltsem le, ami biztonságos hely?
Ezt követően az OEM-feloldást bekapcsolom a fejlesztési lehetőségek között, ODIN-nal a CSC-kezdetű file-t (hogy FR legyen) tolom fel rá (nyilván az AP-t, CP-t, BL-vel együtt), és elvileg kész is vagyok, ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged