- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
razzorr #6476 üzenetére
Az A52s újabb, arra talán tovább lesz frissítés, de nem tudom pontosan. Kamerában biztos jobb az S20 FE (3x optikai zoom is jól jöhet néha). Van fotós topic, ott tudsz nézni képeket. Mondjuk nekem még tetszik az S21 FE, ott a kamera is jó, a frissítés is tovább van és a kijelző nagyon durva az A52s-hez képest (jó értelemben), illetve a sebessége is iszonyatosan pattogós. Persze az árban még drágább.
-
osonte
őstag
válasz
razzorr #6474 üzenetére
Olyanom is volt, már mint S20 FE. Sajnos csak 2 napig, mert visszaküldtem. Kamerában az a legjobb! Viszont mint telefon, nekem nem jött be. Lehet az enyém hibás is volt, mert az érintést a kijelző másodszorra érzékelte sokszor. Nekem gyorsan merült, melegedett is és amikor használtam és közben töltöttem, azt hittem soha nem tölti fel. Méretre is kicsi volt a 6.4", előtte 6.7" volt, ezért a 6.5" is necces, de azt megemésztettem. Nincs rajta jack a fejhallgatónak, amit én még használok. Hirtelen ennyi emlékem van. Ami hiányzik az S20 FE-ből a kamerák, másban jobban szeretem az A52s-t.
-
osonte
őstag
válasz
razzorr #6472 üzenetére
Nekem volt Redmi Note 9 Pro, abban nincs optikai képstabilizázor, ezért élesebb fotókat fogsz lőni a Samsungnál. Note 9 Pro lassabb/nagyobb az akksija, ezért jobb az üzemidő, de az A52s sem szégyenkezhet (visszaolvasol egy kicsit), cserébe a Samsung baromira gyors. A rezgőmotorja extra jó a Xiaominak, a Samsungnak pedig simán jó. Makró fotót tud szebbet csinálni a Xiaomi az autófókusz miatt, de gondolom ez nem a legfontosabb.
Drágább Xiaomit (11T) cseréltem az A52s-re, pont a kamera miatt (kellett az OIS), nem bántam meg.
Összességében jobb a Samsung, főleg a rendszer és szinte 1-2 havonta frissül.
-
agy73p
senior tag
válasz
razzorr #3742 üzenetére
Nem tudom, a kérdés nekem szólt vagy magadnak? :)
Kínai állítólagos hallgatózás,
optikai stabilizátor (amit a fényképezőgépnél sajnos nem veszek észre),
bíztam a jó kamerában (S6-ot szerettem),
alapvetően jó az összerakás minősége,
akkumulátor nekem Samuban nekem nem púposodott még fel, Xiaomiban viszont igen,
helyi szerviz,
Amoled, bár nem tudom jól döntöttem-e.Most hirtelen ennyi jut eszembe.
A kép-a-képben funkciót vagy osztott képernyőt ilyen mélységben nem használtam, meglepően jó.
Egyébként nekem napi töltés van, mert a max 30 órát bírná ki sztem. Este töltőre fel, reggel le. Tudom, hogy nem az igazi, de nem tudom máskor. -
válasz
razzorr #3701 üzenetére
Szerintem mindenféleképpen.
Xiaomi Redmi Note 9 Pro-ról váltottam és nagyon nem bántam meg.
Nekem fontos volt a jack aljzat.
A bixby rutinokkal nagyon jól lehet sok dolgot automatizálni, amihez más készüléknél 3rd party alkalmazásra volt szükség.
Kijelző nekem gyönyörű, a rendszer fluid.
Talán egyedüli "csalódás", hogy a WiFi nem MIMO, de gyakorlatilag mindenre elég az a sávszélesség, amit a készülék tud.
A munkahelyemen történő 4G eldobálásokat betudom a Yettel-nek...
Tegnap voltam Kerepes - Cserkeszőlő - Kerepes úrvonalon és egyszer nem volt probléma a hálózattal. Néha még 5G-t is mutatott. -
osonte
őstag
válasz
razzorr #3560 üzenetére
Akku időben tényleg minden gyengébb lesz mint a Note 9 Pro, cserében sokkal gyorsabb lesz az A52s és a fényképező is szepp képeket csinál. Sötétben nézd meg a Note 9 Pro-nál mennyire szürkén világít a fekete, nekem nagy csalódás volt a Note 8 Pro után, ami szintén IPS panellal rendelkezik, de sokkal jobb feketét tudott. A Samsungnak meg az Amoleddel tökéletes a fekete, de ez természetes. Ami egyedül király dolog a Note 9 Pro-ban (az üzemidőn kívül), a rezgőmotor, azt nagyon eltalálták. Az A52s sem rossz, sokkal jobb mint az A71, de nem olyan mint a 9 Pro-ban a Haptikus visszajelzés.
-
skroy
senior tag
válasz
razzorr #3553 üzenetére
Szintén a kettő között vacilláltam, végül egy T-s akció miatt a Xiaomi-ra esett a választásom, pedig mindig Samsungjaim voltak. Meg is bántam. 1 hónapig használtam a 11 lite 5g-t, de egyszerűen nem bírtam megszokni a miui-t a sok évnyi samu után. De a megszokás csak egy dolog. Elég bugos az a rendszer, az engedélyeket és a hangokat nem győztem újraállítgatni, mert folyton "elfelejtette". Az oldalsó ujjlenyomat olvasót és az AOD hiányát sem sikerült megszoknom.
Váltottam A52S-re és teljes mértékben elégedett vagyok, jópár évre megvan a telóm. -
osonte
őstag
válasz
razzorr #3553 üzenetére
Pl.: a 11 Lite nem véletlenül 158 gramm, valaki az autóstartóba betette és ahogy szorította, csíkos lett a kijelző... Az 52s-re is írják, hogy be lehet valahol nyomni az oldalát (én nem próbáltam), de azért jó pár grammal nehezebb és olyat sem olvastam, hogy nem bírná el az autóstartó szorítását.
-
osonte
őstag
válasz
razzorr #3452 üzenetére
Fotóban az S20 FE lenne a legjobb, de én például kifogtam egy hibás példányt és a szemem sem bírta a kijelzőjét, ezért gyorsan visszaküldtem (pedig az lett volna álmaim telefonja). Szóval az adott típuson belül sem árt egy hibátlan példányt kifogni... Én ez miatt le is álltam a telefoncserélgetéssel. Szerencsére online ott van a 14 napos elállás, ha kifogsz egy rossz telefont vagy csak egyszerűen nem tetszik.
-
sanyci
senior tag
válasz
razzorr #3407 üzenetére
9Pro-ról váltottam.
Egyedül az akku/üzemidő ami kevesebb, illetve a Xiaomi-nál sokkal jobban ki lehet gyomlálni a nemkellő appokat (a Samsungnál sokkal több felesleges hülyeség van, amit még tiltani se lehet), illetve a MIUI-n sokkal jobban be tudtam állítani az app-engedélyeket. A Samu pl. önkényesen akar mélyaltatni olyan appokat, amiket ritkán nyitok meg, de kell hogy midig fussanak a háttérben (pl. ipari vészjelzéseket fogadó app)...
Illetve talán a térerő is gyengébb, de erre nem esküdnék meg.
Alapvetően a KNOX és a frissítések, meg az AMOLED, és a mágneses tok miatt váltottam (a Redmi Note-okból pár generációval a 9. előtt kivették a kijelző mögötti HAL-szenzort)... -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
razzorr #3407 üzenetére
Itt van egy készülékajánló, érdemes lehet átolvasnod. Nem pont a Mi 11 Lite szerepel benne, de attól még hasznos lehet.
-
válasz
razzorr #3407 üzenetére
Én is arról váltottam, dual simmel használva üzemidőben nem látok nagy különbséget, de picit gyengébb a Samsung. Kb. azzal a 10%-kal ami elvileg a fizikai különbség a két akku kapacitása közt. Egy napot simán elmegy. Gyári kamera app tekintetében viszont szerintem jobb a Samsung (nem az érzékelő vagy az optika - nyilván a stabilizátor pluszpont - hanem az utófeldolgozásban, kevésbé csinál olajfestményt), kivéve a szelfikamerát, ha ez is szempont. Ha gcam-et használsz, akkor minimális lesz különbség.
-
sxxorp
őstag
válasz
razzorr #3407 üzenetére
Redmi 4X -> Xiaomi Mi 9 SE -> ez. Én a Realme GT Master-rel és az Mi 11 Lite 5G NE-vel versenyeztettem. A kamera sokkal jobb az eddigi telefonjaiménál, VISZONT mókás, hogy közhiedelemmel ellentétben a dxomark-ra nézve szerintük az Mi 11 Lite-é (111 pont) veri az A52-t (102) (A52s nem volt, de elég hasonló lehet) OIS ide vagy oda
.
1 napos az üzemidőm úgy, hogy sokat használom a telefont: bő 6 óra képernyőidőt érek el a telefont 85%-ig töltve (lekorlátozható), ->15%.
Ami miatt majdnem Mi 11 Lite lett: tényleg Lite, nincs 160g vs 189g A52s. Ami miatt nem: frissítések, így jövőállóság, és IP-védelem, szoftver. -
osonte
őstag
válasz
razzorr #3407 üzenetére
Nekem volt. Azóta 3x váltottam Xiaomi / Samsung között. A Samsung szerintem szoftveresen többet tud (pl.: Bixby rutinok), sűrűbben jönnek a frissítések. Teljesítményben A52s jobb, akkuban a 9 Pro. Ennek ellenére 1 nap simán megvan, akár 2 is kijön. A főkamera ugyanaz a kategória (lehet ugyanaz a szenzor is), de a Samsung jobb az optikai képstabilizátor miatt, illetve a kamera app algoritmusa is nekem jobban tetszik. Ez előtti telefonom Xiaomi 11T volt, ami drágább kategória, de nem bántam meg a cserét. Pont a fotózás miatt cseréltem. A Lite-ot hanyagolnám a Xiaomi fronton, nekem általában negatív tapasztalatom volt velük, mármint ami Lite, főleg Pro után... Azért írtam többször, hogy "nekem", mert ez az én tapasztalatom, lehet más nem így látja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest