- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tnt512
tag
válasz
gerner1 #14509 üzenetére
Igazából csak a kora miatt akarom lecserélni, valamint a hátlap kezd elválni. A családban maradna olyannál aki jóval kevesebbet használja. A55 és Poco x6 pro között vacilálok, hogy a teljesítményt válasszam vagy maradjak a Samsungnál mert a oneui-t jobban szeretem.
De akkor ezek szerint nem egyértelmű előre lépés az a52s-ről. -
-
PirosHello
senior tag
válasz
gerner1 #14459 üzenetére
Szerintem hype a hvg írása. Ráadásul pongyola, mert nem azt írja, hogy "minden lent felsorolt készülék megkapja a bekarikázva keresés funkciót", hanem "a hibajavításokon túl a Samsung ezen frissítés részeként terjeszti ki több Galaxy modellre a bekarikázva keresés funkciót, melynek működése az alábbi videón látható." Ez lehet a felsorolásból olyan csúcsmodell, amely még nem kapta meg, de az A52s 5G, meg az A32 sohanapján....
-
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14340 üzenetére
Végül vettem komplett töltőt és kábelt és egy átalakítót is ami jó lesz a kocsiba mert abban nincs USB-C csatlakozó.
-
-
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
gerner1 #13869 üzenetére
Köszönöm szépen, jól működött a "dirty flash". Most szántam rá magam. Odinnal felraktam egy Android 14-es OneUI 6-ot egy Android 12-es OneUI 4 helyett (XID). Szóval elég nagy ugrás történt. Még BL1-es firmware volt. Győzött az aggodalmam a biztonság miatt. Home CSC-t használtam, így minden beállítás megmaradt. Csináltam egy clear cache -et, de mást nem. Egy gondom volt, a rutinokkal volt gond. Ott kellett egy clear data, utána már az is jó volt. Illetve az 1DM+ -ot kellett újratelepítenem. Ennyi volt, más nem.
Sebességben egyébként semmi különbséget nem érzek a OneUI 4.1 és 6 között.
-
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #14071 üzenetére
Mea ciulpa, ez lemaradt...:
Szóval, az ODIN -os & Recovery -s esetben akkor, ha azt megelőzően, a készüléken már volt/történt valamilyen biztonsági beállítás (pl: biometrikus, PIN, stb..), vagy google/samu fiókkal bejelentkezés.
Másik tesókkal (korábban), nálam volt olyan, hogy valamit teszteltem egy FR után, és közben beállítottam néhány biztonsági funkciót. Majd, a Recovery-ből indítottam egy FR -t még 1x, és kérte a google-fiók adataimat, miközben semmi ilyet nem állítottam be (még!) korábban . No, az olyasmi az érdekes (végül, szervizben nyitották ki). ... -
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14030 üzenetére
Azt se tudom hogyan lehet fix 4G-re rakni, de nem is érdekel dolog, mert nem is tudom mi az értelme a dolognak. Nekem elég ha van net és kész ha nincs mint írtam is vándorlok más hálózatra és már megy is. A peremvidék miatt amúgy még a hálózatválasztás is manuálison van mert ha nem azon lenne állandóan Román hálózatra kapcsolna, mert az erősebb mint a magyar Telekomé sok helyen még itthon a házban is például, de kint a határban ahol ma is voltam szó szerint a határsávon meg főleg átváltana.
-
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #14025 üzenetére
Hogy úgy mondjam én Telekom kártyával használom csak a telefont és egyel, és ha épp olyan helyen vagyok (elég sűrűn, mert román határ mellett lakok)ahol nincs 4G, attól még telefonálni tudok és ha hívnak is legtöbb esetben kicsörög a telefon és fel is tudom venni.
Mondjuk a mobilnet is csak akkor van bekapcsolva ha meg akarok valamit gyorsba nézni a neten. ha meg netán nem megy a magyar Telekom hálózatán a 4G ami több helyen előfordul akkor átváltok ideiglenesen roamingba pontosan a román Orange hálózatra és már megy is rajta a 4G. -
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #14023 üzenetére
Majd meglátjuk ha nincs engedélyezve a 2G, akkor is levált Edgere. Egyébként milyen gond lehet ebből, rosszabb térerejű helyeken, ahol csak 2G van, nem tudok majd telefonálni? Mondjuk fura volt a tegnapi eset, hogy csak 4G-re állítva a net tökéletesen működött a hívás meg nem. Aazt gondolnám, hogy a netnek stabilabb kapcsolat, nagyobb sávszélesség kell, mint a hívásnak. Ezek szerint itt hiába jelezte a VoLTE-t, a nethez elég volt a kapcsolat, a híváshoz meg nem? 3G-t kapcsolva a hívás is jó lett, de az valójában 2G volt.
-
válasz
gerner1 #14018 üzenetére
● 5G ¹ : DiGi -s kártyát, nem is engedi feljelentkezni, tehát már ezért is felesleges
Közérdekű információ: aki digi mobilos, és szeretne 5G-t, megoldható! A napokban mondták a diginél, hogy a Voda átveszi a digi mobil előfizetéseket, számhordozással, azonos feltételekkel (havi díj, adatkeret, stb), csak be kell menni és kérni. És akkor ad új SIM kártyákat, amivel megy az 5G is.
Sajnos új előfizetést így sem lehet kötni ebben a csomagban, 5G-re meg nincs szükségem, így nem bolygattam, de esetleg valakinek hasznos lehet.
Nem tudom, hogy van-e vmi buktatója, az ügyintéző azt mondta, hogy amíg hivatalosan nem olvad össze a két cég, addig nemigen változtatnak rajta.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #14012 üzenetére
Köszi! Valószínűleg az a probléma, ha egy kicsit erősebb a 2G, mint a 4G, akkor átvált arra.
Én pont a 2G-t szeretném elkerülni. Egyébként azon internet is van, vagy csak hang? Telefonálni még nem próbáltam, csak láttam, hogy Edge és nincs internet. Remélhetőleg, az 5G, 4G, 3G (ez utóbbival rejtély, hogy miért tudok telefonálni és engem is lehet hívni, amikor nincs is a Vodanál, ahogy az is, hogy csak 4G-vel miért nem) jó lesz. Ezzel a beállítással, az eddig problémás területen, Nyugati, Vígszínház környékén végig volt net. MobileVOIP hívás is tisztább volt, igaz lehet ez csak placebo.Viszont nem mondták, hogy nem hallanak. 5G-t lehet nem is kapok DIGI-sként, ugye őket eleve kitúrták ebből. Jelezte, hogy nincs kapcsolódva, majd eltűnt. Egyébként igaz az még, hogy jobb kikapcsolni az 5G-t? Igaz nekem lehet mindegy, mert nincs is kapcsolatom.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
gerner1 #14010 üzenetére
Köszi! Az a furcsa, hogy már tavaly lekapcsolta a Voda a 3G-t. Akkor, hogy tudok mégis azzal most telefonálni? Érdekes, hogy a 2G-t meghagyják, de azt is írják, mi lehet a probléma.
A probléma ott jelentkezik, hogy a 3G leállással a 2G-t is támogató eszközök forgalma ismét megjelent a hálózaton, így megnövekedett a 2G csatornákon kommunikálni “akaró” eszközök száma, így a sok eszköz torlódást vagy lassulást okoz.
Akkor igazából azért kell fenntartani a 2G-t, hogy akinek a telefonja nem tudja a 4G-t, az is tudjon telefonálni? Illetve azt sem értem, hogy csak 4G-re állítva miért nem tudok telefonálni. -
picur10
aktív tag
válasz
gerner1 #13854 üzenetére
hűha, köszönöm a kimerítő választ.
Sajnos már nem garis.
Tegnap a backup el sem indult, mondván, hogy túl meleg az akksi (kívülről tapintva, tok nélkül még langyosnak is alig mondtam volna pedig).
70-80% körül volt, a gyári állapot visszaállításakor is újraindult olyan pillanatban, amikor számomra úgy tűnt, hogy nem a visszaállítás része..
Amint felmentek a programok, még gyakoribb lett az újraindulás. Sima hívás közben, újraindulás után mikor megadtam a pin kódot, tehát akkor még nem indítottam el semmilyen progit és persze ugyanúgy messenger vagy játék közben isMegpróbálom amit írtál, hátha kiderül belőle valami okosság.
Köszönöm! -
GEPESZ66
veterán
-
picur10
aktív tag
válasz
gerner1 #13839 üzenetére
És az csak úgy tud kiderülni, hogy akksit cserélnek és (remélhetőleg) megszűnik a gond? Vagy lehet ezt előtte valahogy igazolni? A szervizben, természetesen.
Valaki nem tud egy nem horror árú szervizt a Mammut közelében? Értékelés alapján az ottani két gsm szervizet messze elkerülöm..
-
bmxbandita
tag
válasz
gerner1 #13835 üzenetére
Van elég szabad hely, ~95 giga foglalt a 128ból.
SD kártya van benne, de semmire nincs használva, régi telefonról a képek vannak rajta.Vagy, a felhasználói szokásaidhoz nem megfelelően ütemezett karbantartási gyakoriság (restart= nem karbantartási művelet)...
Ez alatt mit értesz?
-
birozoli7800
senior tag
válasz
gerner1 #13817 üzenetére
Az azt jelenti akkor, hogy egy 25-30%-os állapotromlása van jelenleg.
Sajnálom, mert megszerettem ezt a készüléket akkucserére viszont már nem szeretnék költeni ebben. Jó lenne, ha kibírná még egy darabig és cserélem majd egy olyanra aminél meglesz az android 15-ös támogatás. -
szaboi6512
őstag
válasz
gerner1 #13802 üzenetére
Ennyit tudtam kihámozni belőle...
SamFw FRP Tool 3.1
- Add [ADB] Add mobile data toggle
- Add [ADB] Install APK/xAPK
- Add [ADB] Install any app as Dual Messenger
Invalid CSC code
Invalid CSC code
Using port SAMSUNG Mobile USB Modem (COM3)
Reading... OK
Detect mode: MTP
Model : SM-A528B
CSC : EUX
AP version : A528BXXS5FWL4
BL version : A528BXXS5FWL4
CP version : A528BXXS5FWL4
CSC version : A528BOXM5FWK6
IMEI : 357645760139056
SN : R5CT413XAXK
Lock status : NONE
Phone number : ,
Country : DE
MCC : 216,
MNC : 30,
USB mode : AT,MTP
Unique number : CE032263F8415D5D1F7E
Firmware : https://samfw.com/firmware/SM-A528B/EUX -
szaboi6512
őstag
válasz
gerner1 #13786 üzenetére
Firmware frissítés, ha nem működik az OTA frissítés
● Töltsd le és telepítsd a Samsung Smart Switch PC-s verzióját (Windows vagy MacOS)
● Indítsd el a programot, majd dugd rá a mobilt USB-n keresztül a PC-re
● A Smart Switch jelezni fogja, hogy van update, és egy gombbal indíthatod a letöltését és telepítését
Nem talált frissítést. -
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #13786 üzenetére
Kimaradt: PC -vel, a PC-s Smart Switch -csel is van lehetőség frissíteni. A Tiédhez hasonló esetekben (máshol), volt, akiknek ez is segített (még szerviz előtt) ...
-
Krisztián12
tag
válasz
gerner1 #13714 üzenetére
Valószínűleg igen.
Én valószínűnek tartom ,hogy mivel kértem a VolTe-t a kártyára. Hiszen nekem alapból egy Digi mobilos van bent amivel soha nem csinálta ,holott a Digimobil is már a vodafone hálózatát használja. Viszont ott mikor beleraktam első perctől a digimobilos kártyám ki is írta a VolTe-t.Gondolom ha ott se lett volna VolTe-m ott is villogott volna..
-
Krisztián12
tag
válasz
gerner1 #13674 üzenetére
Nem hiszem ,hogy ezért érdemes kijelzőt meg alaplapot cseréltetni..az úgy már húzós lenne..többe kerülne a leves mint a hús.
Egyébként ezen a jelenségen kívül semmi más nincsen..azaz semmi baja.
Viszont remélem a kijelzőmet nem rontsa el ez a jelenség ,bár mint említettem ki is vettem azt a kártyát így meg is szűnt.. -
válasz
gerner1 #13674 üzenetére
[konteo on]
Állati furcsa ez a Samsungnál (biztos más gyártó más készülékei esetében is előfordul), hogy olyan, mintha több különböző készüléket/hardvert árusítanának egy márkanév alatt.Előjött már a téma az ujjlenyomatolvasó kapcsán, ez a 2G-kijelző probléma is furcsán csak egy részét érinti a készülékeknek. Aztán ott van, hogy némelyik frissítésre is máshogy reagál a készülékek egy része, mint a többi.
[konteo off] -
Marci112233
addikt
válasz
gerner1 #13663 üzenetére
Mivel az 5G még mindig csak a nagyvárosokban jellemző, és jómagam amúgy is peremvidéken élek, és még a 4G is néhol bajos, eleve a telefon energiatakarékos üzemmódban van így az 5G nem is működik, és ezzel még az akkuidő is több, bár dupla SIM esetén az akkuidő kb a fele a telefonnak így inkább 1 kártyával van használva.
-
Krisztián12
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest