Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gerner1

nagyúr

válasz pinnacle #14016 üzenetére

"Valószínűleg az a probléma, ha egy kicsit erősebb a 2G, mint a 4G, akkor átvált arra."
    - Nem zárható ki (ӿ), de akkor mindenhol máshol is nagyjából így kéne tennie -és mindenki másnál is- mert az jellemzően általában vastagabb. Mégis, egészen más realizálódik (többségnél is) . Azért, csak kérdéseket vet fel ez is, vagy nem ?

"Egyébként azon internet is van, vagy csak hang?"
    - Itt van (a DiGi -s hálózaton nem volt), de, az azon elérhető sávszél miatt, inkább csak emillt lekérdezni lehet ~'okés'.

"Remélhetőleg, az 5G, 4G, 3G (ez utóbbival rejtély, hogy miért tudok telefonálni és engem is lehet hívni, amikor nincs is a Vodanál, ahogy az is, hogy csak 4G-vel miért nem) jó lesz" ... -szétbontva:
    ● 5G ¹ : DiGi -s kártyát, nem is engedi feljelentkezni, tehát már ezért is felesleges .
    ● 4G ² : Amennyiben ezen kiszolgál a torony VoLTE -val is(!), akkor a hívásforgalom ezen bonyolódik . Amikor nincs, akkor híváskor(ki⇔bejövő= mindegy) biztosan 'fallback' van 2G -re, akárcsak a többi szolgáltatónál....
    ● 3G : Lekapcsolva (B1), így használatban sincs . A frekije (B1) a 4G rendszerükbe integrálódott 2x5MHz spektrummal .
    a zárójeles rész : - Ahogy a #14012 elején is írtam, + ismételve az itt(⇑)...- még 1x.
    ӿ Beszúrt képek: :
    - ⓐ : - Amennyiben, azok, a jelölt problémás lokáción készültek, akkor azok cáfolják a gyenge 4G térerőt.
    - ⓑ : - Amennyiben, azok, nem a kérdéses lokáción készültek, akkor nem tudom, hogy azt, a jelzett lokációval kapcsolatos hibával együtt, hová(?) tegyük...

¹ + csak rontja az üzemidőt, mert a készülék azzal, azon a SiM -n is állandóan keresni fogja az 5G -t, másrészt teljesen indokolatlan (lenne, ha fel is engedne..), mert eleve olyan adat-forgalom limittel üzemel (a DiGi -s SiM), amelyet a 4G is bőven ki tud szolgálni.

² Szóval, amennyiben külön tudod választani őket, és elfogadni, hogy nem szentírás, hogy a VoLTE mindig-mindenhol & mindenkor van, és használható... - akkor érteni fogod. Ahogy azt is, hogy akkor miért tudtál (és az említett lokációt leszámítva) , és tudsz jelenleg is máshol jobb hangminőséggel telefonálni.
    Amikor van (VoLTE), akkor nagy valószínűséggel nem fog a torony lekényszeríteni 2G -re . Csak akkor, ha valóban elégtelen a 'VoLTE-s 4G térerő' , vagy éppen nincs VoLTE (vagy a kijelzés ellenére valójában nem szolgál ki azzal a torony..), vagy megáll valamelyik -akár kombinációban- a már korábban említettek közül.
    Szóval, az általad eddig leírtakból, én annak látom a legnagyobb valószínűségét a Te esetedben is, hogy az, nálad is lokációra szűkíthető. Ezzel pedig, továbbra is, más lehetőségek valószínűsége vastagodik.

"Egyébként igaz az még, hogy jobb kikapcsolni az 5G-t? Igaz nekem lehet mindegy, mert nincs is kapcsolatom."
    - Amennyiben, valaki/bárki a hívásainak minimum 80+% -át már VoIP bonyolítja (pl a 3rd-party: Viber, WhatsApp, stb), akkor már előnyösebb lehet, mivel ebben az esetben már nagyon kevés a normál értelembe vett hívásokkal biztosan együttjáró : fallback + annak hatásai. Többször volt már téma itt is (kereső) , de ez nyilvánvalóan Téged a DiGi -s kártyával nem érint. A másik kártyáddal pedig, neked kell tudni.

• domper2015

senior tag

válasz pinnacle #14016 üzenetére

Digit használsz roaming módban és mellette van Telekom kártyád Samsung telefonban?

Új hozzászólás Aktív témák