Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
miqlas
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
... ahogy elnéztem az Android 11 feature listáját, nem is nagyon izgat, hogy lenne-e rá hivatalosan (a Xiaomit ismerve - ahogy te is említetted - nem is lesz). Ha lesz olyan Android verzió, ami felkelti az érdeklõdésemet, akkor azt majd custom romként felrakom ...
-
vlevi
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Miui-t meg nagyon valószínű, hogy fog kapni sokáig, mert a miui12-t is kapott elég sok, régebbi készülék.
Legalábbis ezen a listán note5 is szerepel.
[link]
Android11 viszont már lehet, hogy tényleg nem fog érkezni a note7-re. -
miqlas
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
... én meg már nem is várom! Ha kiadják, telepítem, de inkább csak a pöcsölés megy. Eredetileg valamikor az elsõ negyedévre tervezték az Android 10-et, majd a Csajomi közölte, hogy az Android 10 a MIUI12-vel jön, majd @#$% aztán meg *&%$$$ ... most meg megy a kifogás keresés ...
-
aprokaroka87
nagyúr
Én Október vége, vagy November közepe felé tippelem az EEA Miui 12-t.
persze bármi változhat, de várhatóan nem fogják gyorsan kiadni. :)
-
vlevi
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
MIU12-rol olvastam októberi dátumokat.
Sajnos nem hivatalos, és csak India van említve a cikkben.
[link] -
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A nagyobb probléma az, hogy azóta sem volt biztonsági frissítés a telefonhoz.
-
laca1052
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Köszi majd a VOLTE topikban megkérdezem
-
laca1052
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Először a MIUI 11.0.8.0 szaladt fel és az után dobta fel ezt még nem firissìtettem ezért kérdeztem hogy még éri fel rakni működik a VOLTE rajta vodás vagyok.
-
laca1052
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Eddig MIUI 10 en voltam nem akartam frissíteni egy nem oda figyelés és megtörtént. Látom hogy a VOLTE kapcsoló eltűnt igaz működik de nem tudom miért vették ki. Amúgy nagy változás nincs vagy nem vettem észre.
-
laca1052
tag
El néztem a topikot
-
Biqci
aktív tag
Ja, szerencsére van klíma. De ez a gond csak strandon fordult elő, navigálás közben nem.
Nem úgy mint több offos telóval amiket régebben használtam. Eddig mind vagy meghülyült egy idő után, vagy egyszerűen elvesztette a műholdakat és össze-vissza rakott a térképen, szóval használhatatlanná váltak -
Biqci
aktív tag
válasz
Fuvaros
üzenetére
Nekem a nyári melegben pl. a strandon többször annyira felmelegedett, hogy először kiírta, hogy a telefont a túlmelegedés miatt a védelem le fogja korlátozni (vagy valami ilyesmit), majd levett mindent, a fényerőt, a wifit, a 4G-t, csak telefonálni lehetett...volna ha láttam volna valamit
-
vlevi
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mert nem a Play áruház app a nagy fogyasztó, hanem az egész alatt lévő gugli service, ami viszont nem olyan alkalmazás, amit az átlag felhasználó nézeget.
És rendesen kiszűrni sem lehet, mert a push üzenetektől kezdve, rengeteg dolog kapcsolódik a Google Play Services-hez, és az, hogy többet fogyaszt, abból nem derül ki, hogy melyik része az, ami problémás. -
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nemrég jött rá frissítés, lehet, hogy abban már javították a hibát.
-
Fuvaros
senior tag
válasz
neophyte79
üzenetére
Forróságot én is tapasztaltam az elmúlt hetekben. Nyáron még elfogadtam, mert a biciklis táskában nem volt szellőzése, de azóta enyhült az idő. Nem kellett volna túlmelegednie. Zenelejátszáskor csinálta és ment a térkép is. Ha megy valami erősebb alkalmazás, jobban melegszik a telefon és ha nincs rendes szellőzés, jön a túlmelegedés. El kell fogadni ezt
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Semennyire, mivel ennek is már Android 10 az alapja, így a saját UI-jukat kell frissíteni a MIUI 12-re. Ezt sikerült is megtenniük a kínai és indiai ROM-okra.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A gyorsabb merülés a Google Play miatt van, valamit elszúrt a Google, és még nem javították.
-
aelod
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az semennyire viszont az adott készülékből a 4-5 féle variáns china, eu, és global romokkal annál inkább...
Asszony Redmi 9-e sokkal reszponzívabb azt vettem észre. Az enyémen rendesen laggolnak animációk, viszont ha nyomok egy restartot akkor pár napig fluid. Ez az utolsó frissítés óta van.
-
22Dávid22
aktív tag
Nem egészen 1 hónappal a legutóbbi clean install óta megint előjött a GPS probléma.
Ugyanakkor érdekes, a frissítő alkalmazásban rámentem a legújabb frissítőcsomag letöltésére, most megint működik, annak ellenére, hogy egy sima újraindítás nem oldotta meg a problémát. Kíváncsi leszek, hogy ez előjön-e mégegyszer vagy hogy idővel javítva lesz-e. -
Gerasz
aktív tag
válasz
wenti5000
üzenetére
Nagyot nem hibázhatsz vele.
----------------
Egy ideig stabil Miui 12-re ne számítsunk:
https://piunikaweb.com/2020/09/29/latest-redmi-note-7-miui-12-beta-update-suspended-due-to-a-bug/ -
wenti5000
csendes tag
Sziasztok, lehet volt már téma, de felvázolom a problémát. A telefon kamerája érdekes anomáliát produkál, előfordul hogy egy képet többször is elkészít. Na de nem úgy, mintha kétszer lenyomtam volna egy időben a gombot, hanem lövök egy képet, arrébb megyek 10 métert, megint készítek egy képet, megint arrébb megyek, megint lövök egy képet, és miután megnézem, ugyanazt a képet látom háromszor is. Teljesen random produkálja, van amikor 100 képet is gond nélkül elkészít, van amikor már az 5. után "duplikálódik", volt olyan hogy legalább 30 képen pontosan ugyanazt a jelenetet láttam. Viszont érdekes, hogy a bal alsó sarkon mutatott kisképnél mindig azt mutatja, amit valójában fotóztam, de megnézve már csak a hibás képeket látom.
Próbáltam kikapcsolni minden csicsát, hdr meg a többi hülyeség off, felhő mentéseket is kikapcsoltam. A képeket egyébként rövid időn belül lövöm, percenként kb. 5-6. Lehet szimplán csak túlmelegszik valami? Hó elején találkoztam a problémával, akkor még tűzött a nap, mostanában nem volt alkalmam tesztelni. A kamerából és az androidból a gyárit használom, felfrissítve. Valami ötlet? Vagy szimplán váltsak Gcamra és minden megoldódik?
-
Szerintem nem, de lehet, hogy csak én bénázok...

Edit: ILYEN leírást találtam, én ennek most nem ugranék neki és nem Xaomi-ra van, de ebből kiindulva lehetséges.
Az alap Kamera app viszont hulladék - kell a GCam.
Ezen csak azért akadtam fenn, mert a gyári MIUI 11 rom alatt kifejezetten szép képeket lőttem a telefonnal. -
aelod
veterán
válasz
SektorFlop
üzenetére
Kijelzőről az érintőpanelt nem hiszem, hogy lefejtették.
-
aelod
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
VoLTE működik alatta?
-
Joker88
őstag
válasz
SektorFlop
üzenetére
akkor kicserélték a kijelzőt gariban? vagy hogy lett megolva ? csak a teljesség igénye miatt kérdem,hátha másnak is hasznos lehet..
-
neophyte79
tag
válasz
Fuvaros
üzenetére
Nem, dehogyis. Érezni, hogy működik. Ráadásul, amikor már annyira gyenge volt az akksi, hogy lemerült, 3 másodpercenként újraindult. Forró volt a telefon, a töltést is nehezen vette fel, az üzletben is csak nézték.
Bekapcsol, Redmi feliratig eljut, újraindul. Akksi épphogy élt, ez ment egész nap. -
SektorFlop
aktív tag
Sziasztok, néhány hete írtam ide, azzal kapcsolatban, hogy a párom telefonja nagyon csúnyán szellemképes, akkor többen is jeleztétek, hogy nektek is hasonló tüneteket produkál a telefon. Még pont volt rá garancia, úgyhogy tettünk vele egy próbát. Mivel ő is a frissítés környékén kezdte el tapasztalni, így meggyőződésem volt, hogy szoftveres gond lesz.
Gondoltam megosztom veletek, hogy nagy meglepetésemre kiderült, hogy hardveres gond volt, és sikerült is megoldaniuk.
-
Fuvaros
senior tag
válasz
neophyte79
üzenetére
nincs beragadva a gomb?
-
válasz
amadeus11
üzenetére
Két nap használat után lehet, hogy nem leszek mérvadó, de nekem a Lineage OS egyelőre nagyon-nagyon bejön, sokkal inkább tetszik, mint a gyári MIUI (igaz én 11-t használtam).
Tegnap 14.00-kor szedtem le a töltőről, most 51%-on áll non-stop wifi, 4G és GPS mellett, a BT kb. 12 órát ment. kijelző használati idő: 2:19 óra és nagyon minimum egy órát telefonáltam ma.
APP-os hívást még nem próbáltam. -
amadeus11
senior tag
Sziasztok! Melyik a legjobb nem MIUI alapú custom ROM jelenleg? Fontos az üzemidő és a hívások minősége az üzenőprogramokban is ( egyes ROM-okban visszhangzik a hívás) Köszönöm!
-
neophyte79
tag
Sziasztok,
este letettem a telefont, töltőn volt. Rezgett, nem lett volna szabad. 5-6 másodpercenként újraindul, Redmi felirat bejön, restart. Hard reset menüig eljut, de ott ugyanaz, a gombokkal lehet navigálni, de szinte rögtön újraindul. Gariba megy vissza, de előtte kérdezek, találkozott valaki ilyennel? Kinyitva nincs, a neten szinte semmit nem találni erről.
Itt van pár fórum. [link] -
Melyik GCam verziót használjátok?
Nekem Parrot 7.4.104 van fenn, de szívesen kipróbálnám másik fejlesztő változatát is, ha van jobb. -
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy az is megérne egy misét hogy több hozzá adott google account esetén miért szinkronizálja mindegyikbe alapból.
Bár ha elég gyors és ügyes vagy, megoldható hogy csak 1-be szinkronizálja le. :)
Ahogy tapasztalom hozzá adási sorrendben történik a szinkronizálás.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Én is a Google fiókodat javaslom mentésre. Előfordult már velem, hogy a MI fiók is be volt állítva, és egy átköltözésnél megduplázta a névjegyeket.
-
wolf88
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ujjlenyomatot használok,de akkor is zavaró,ha csak véletlenül is,de mindig elindítom a kamerát vagy a lámpát.
-
wolf88
aktív tag
Hali!
Hol tudom azt beállítani, hogy zárolt képernyőnél a kamera ikonja meg most jelen esetben a lámpáé, eltűnjön?Nem kell nekem semmi gyors elérés. Kicsit zavaró,hogy éjszaka ha ránézek mennyi az idő,akkor a lámpát sikerül bekapcsolni valahogy.Vagy az is lehet,hogy ezek a téma váltás miatt jöttek oda elő?Nem emlékszem,hogy az előző témán rajta lettek volna. Köszi -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Fuvaros
üzenetére
Nekem nincs most beléptetett miui account-om.
Viszont felkínálja a helyi mentést is.
Szerintem ha a Google-be mented jobb lesz.
Azt nem tudom hogy a Miui fiók megléte vagy nemléte okozza-e a dolgot.
De elvileg a telefon memóriára is tudnia kellene mentenie alapból.
De majd okosabb-ak megírják :)
Amúgy melyik Firmware verzió van fent?
-
Fuvaros
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
ok de ott csak Sim kártyát - Mi fiókot - Google-t kiván fel
Mentsek a Mi fiókba?
-
Fuvaros
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
hol találom a névjegy mentése mint funkciót
-
Fuvaros
senior tag
Segítséget kérnék, az új névjegyeket a sim kártyára akarja menteni a telo, ahol csak rövid név írható be
A telefonra menteném a névjegyeket, hosszú névvel, mit kell beállítsak, hova mentsen, a Mi fiókot kell beállítsam ?
köszi a segítséget
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon csak nekem merül pár napja jobban a telefon?
Miui 11.0.1.0 QEUXM. -
Én kukáztam mindent az SD-kártyát leszámítva, az utolsó pár verzióváltást így csináltam meg, bevált a módszer. 'Manage partitions'-ba be sem mentem. Ott szerintem csak többet ártottam volna.
Most annyi a gubanc, amit írtam - két app history-ja kuka, túlélem. Plusz a Magisk safetynet check cts elhasal, de holnap beállítom, ma már nem volt agyam bohóckodni vele

-
vlevi
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Azt én is megszivtam első alkalommal.
Nem elég a wipe, hanem formát data kell.
Twrp részvény egyébként a wipe esetén is formatot csinal, ott ezért nincs ez a gond, az orangefox reciveryben viszont külön kell formázni a data partíciót. -
válasz
Raptor™
üzenetére
Még egyszer köszi, felment nálam is a Lineage, 11.0.1.0 Stable-t váltott, egyelőre nagyon tetszik, igaz még a nano-ban is akadt féltucatnyi program, amit tiltottam, de nem mertem a pico-t feltenni.
Egy-két app van, amit nem hozott át a MIUI11-es gyáriból (SMS, tárcsázás), így sajnos ezeket backup-ból nem tudtam visszaállítani - erre számítson, aki esetleg váltana.
Illetve annyi, a telepítésnél felment a rom, wipe cache, addonsu..., wipe cache, opengapps, wipe cache és utána restart és húsz percig semmi.
Újra tudtam indítani recovery-be, töröltem mindent (SD-kártya kivételével), ahogy az első próbálkozás előtt is és mind a rom, mind az addonsu, mind az opengapps, mind a magisk után wipe cache+reboot volt (egyből recovery-be). Így simán ment.Ez lehet, hogy másnál alap, és én szúrtam el, de inkább leírom, hátha egyszer még valakinek jól jöhet.
-
Dinter
addikt
Sziasztok! Valami ötlet, hogy honnan lehetne antennát szerezni? Előre is köszi.
-
maczera
aktív tag
válasz
Joker88
üzenetére
Ha jól emlékszem, az az 1-es számú, amelyik a memóriakártyával közös hely.
Az viszont a Beállítások menüben a SIM kártyáknál beállíthatod, hogy melyik kártya legyen az alapértelmezett hang, illetve a mobilinternet. Nálam most a 2. Sim az alapértelmezett mobilinternet és az 1. SIM az alapértelmezett hang. -
-
Raptor™
tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Arm64 10.0 nano opengapps-ot tettem fel, eddig jól működik.
Gcam-ot még egyelőre nem tettem fel, de keresni fogok valamit.
-
-
Dinter
addikt
Üdv!
Redmi Note 7 Pro-nál a kijelzőbe van építve a közelségérzékelő? Rendeltem egy új kijelzőt, és nem működik, mindig 0-t mutat, eltakartnak érzékeli. Kalibrációra sem lehet rányomni. Valami nem érintkezhet, vagy át kell rakni, mint a hangszórót, vagy alapból rossz lehet? -
Raptor™
tag
Megjelenéskor váltottam a xiaomi.eu-s miui12 stabil romra, de kezdett elegem lenni a bugokból illetve a túlságosan agresszív ram-kezeléséből a rendszernek. Pár napja átálltam a lineage os 17.1-re, sokkal jobban tetszik a letisztult rendszer. Semmi felesleges dolog nincs benne, gyorsabbnak érződik az egész telefon és az akku időben sem nagyon észleltem változást.
-
Joker88
őstag
alap kérdés lesz, de melyik az első számú SIM kártya ha két kártyát használok?
Lenne egy Vodafone-os, ez lenne az első számú,ezen megy minden adat+hívás
viszont lenne egy céges SIM kártya,ezen csak a céges hívások.
/csak nem akarok két telefont cipelni..
/ -
aelod
veterán
Melyik a legstabilabb custom rom most a RN7re? Nem kell semmi csicsa csak legyen bug mentes. Pusztán érdeklődöm.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Hogyan és hol tudom beállítani hogy kapjak értesítést mikor a gmail fiókomba érkezik egy e-mail ?
Az értesítés menüben bekapcsoltam hogy értesítsen, de sajna semmilyen visszajelzést nem kapok hogy üzenetem érkezett.
Hogyan tudnám ezt megoldani ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Linux kezdőknek
- Fotók, videók mobillal
- Micro Four Thirds
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4355
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ugyanakkor érdekes, a frissítő alkalmazásban rámentem a legújabb frissítőcsomag letöltésére, most megint működik, annak ellenére, hogy egy sima újraindítás nem oldotta meg a problémát. Kíváncsi leszek, hogy ez előjön-e mégegyszer vagy hogy idővel javítva lesz-e.