- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
macssessz
tag
válasz
pimi50 #13709 üzenetére
Bocsánatot kérek. Úgylátszik nem fogalmaztam pontosan. Tehát:
Nem az a kérdés hogyan tudom különböző progikkal használni a problémás képet. (azt megoldottam mint írtam)Az a kérdés mit kell állítgatni a telón, hogy Ne Legyen Problémás a kép mint ahogy régen nem volt. (Talán a 12.03 előtt?)
-
macssessz
tag
válasz
pimi50 #13699 üzenetére
Tehát
Note7 telefonnal csinálok képet. Átküldöm emilen vagy áttöltöm kábelen a W7-es Pc-re. Ott a fénykép nézegető nem tudja megnyitni, azt írja kevés a memória. Paint meg tudja nyitni, ha átmentem bmp v. png formátumba, azt megnyitja a kép nézegető is. Régebben meg más telefonnal készült fotót a W7-es pc képnézegetője simán használt. -
Reignman
aktív tag
válasz
pimi50 #13650 üzenetére
Szerintem is picit túlreagálta. Ez csak egy telefon, egyszerű használati tárgy, az élet elhanyagolható kiegészítője... :)
Viccet félretéve az elmúlt 30 évben rengeteg telefonom volt, egyik sem volt hibátlan. Iphone, android, régi nokia, bármi. Valami hiba, kellemetlenség mindig volt egy, másfél év használat után. Néha hardveres, néha szoftveres. Nyilván van hatszor drágábban iphone, biztos jobb is, de hibátlan az sem lesz... -
tomy86
addikt
válasz
pimi50 #13644 üzenetére
De én nem az iparági trendekre reagáltam, hanem az indiai vonalat nem értem. A trend létezik és nekem sem tetszik, de ez nem azon múlik, hogy a programozó milyen nemzetiségű.
#13645 fluttershy: lottót ne vegyél. Az ismerőseim között is van pár, a rokonságban pedig van aki Németországban olyan cégnél van, ahol több különböző nemzetiségű programozóval is dolgozik. A többire lásd a válaszom első része.
Részemről ennyi.
-
Антей
tag
válasz
pimi50 #13502 üzenetére
N. De a P30-at kaptam az 55. szülinapomra. Ha besz@rt vna a RN7, én tuti újra Xiaomit veszek, szeretem, h lehet vele 'játszani', majd' minden héten új eu-s romot feldobálni. Csak mivel lassan 2 éves, már bejelentették, h már nsokáig lesz több eu-s rom rá. De amíg bírja a strapát marad. Aztán ha P30 is 'lejár', +int lesz majd vmi best buy Xiaomi...
-
Антей
tag
válasz
pimi50 #13495 üzenetére
Huawei P30. Nem pro. Kisebb, nekem jobban kézre áll, de mivel a bootloader nyitás macerás, így semmi móka, csak teszi a dolgát. Viszont néhány alkalmázás amit szeretek és a RN7-en rajta van, a P30 esetében n lehetséges, mert root nincs. Igaz, ott a gombok gyárilag eltüntethetők, és felhúzhatók.
-
Mercutio_
félisten
válasz
pimi50 #13289 üzenetére
Eszem megáll, a pontok nélkül szépen elfogadta
A leírásban a 7. pontnál járok, viszont Ryzen procis (3400G) gépem van, még mindig áll az, hogy AMD-s gépeken megfekszik a folyamat, vagy ez már az új prociknál nem áll fenn?
Még egy kérdés: 10. pont ezt írja "A BL-nyitó felismeri a telefonodat, ellenőrzi, hogy össze van-e kapcsolva a Mi Unlock állapot menüben a telefon és a Mi Fiók, majd lefuttatod a a bootloader nyitást (párszor meg fogja kérdezni, hogy biztos akarod-e és hogy ez mindent töröl a telefonról) tehát BL nyitás előtt minden mentsek le a telefonról, mert szimplán maga a BL nyitás legyalul mindent, függetlenül attól, hogy esetleg nem is rakok fel új rendszert, vagy csak a recovery-t akarom lecserélni???
-
nihill
őstag
válasz
pimi50 #13023 üzenetére
Nem baromság, de kivéve a kártyát sincs net, másik, adatforgalmas kártyát bele rakva felül mutatja hogy 4G kapcsolat van, forgalmazást is mutat, de továbbra sincs net.
Nincs valami ini fájl vagy bármi amire rá lehetne nézni a telefonban, számítógépre rádugva?
Itt valami teljesen alapszintű dolog nem működik. -
nihill
őstag
-
wanted5
őstag
válasz
pimi50 #12083 üzenetére
Én első körben azt csinálnám, hogy letesztelném, ha van lehetőség rá, akkor egy másik note 7-el, ha nincs, akkor bármilyen újabb telóval, ugyanakkor, ugyanott, ugyanazzal a simmel mit mutat. Ha mind2 szar, akkor lehet a szolgáltatót nyaggatni.
Ha ez már megvolt, akkor bocsi.
-
sepsi0
őstag
válasz
pimi50 #12083 üzenetére
Nekem Telenoros flottás netem van a telefonban. Az utóbbi 1 hónapban egyre több helyen van 4G+, előtte nem is láttam a telefonon ilyet. Nincs itt baj a Note 7-el LTE téren. Ott ahol mindig alig volt 4g térerő, most fullos 4g+ van.
A második kártyám (beszéd) Telekomos céges, azon főként csak 3G van, ritka, hogy talál 4g-t,engedélyezve van a kettős 4g mód... -
-
Gloob
addikt
válasz
pimi50 #12062 üzenetére
Oké! Gondolom Deep Flash Cable nem mindenkinek van otthon. Igaz, lehet csinálni is, legalábbis úgy tudom. A telefon nem indul el rendesen, így ha nincs bekapcsolva az usb debugg, akkor nem is lesz egyelőre. A fastboot nem működik valamiért. Így 3 lehetőség akár ki is eshetett. Marad kettő. Az egyik a szétszedés, a másik a gombokkal. Hát nem tudom. Ezt már jobb lenne talán hozzáértőbbre bízni. Ne legyen igazam, és sikerüljön megoldani. Megszenvedte már, megérdemli a sikert. Ezt kívánom.
-
miqlas
őstag
válasz
pimi50 #12050 üzenetére
... mondjuk azt nem tartom túl valószínûnek, hogy egy „brickelt” telefonon belehetne kapcsolni az USB-debuggingot!
„The basic flow process is: launch XiaoMiTool V2, connect your device to your PC using the cable, enable USB debug, choose the rom you want to install when asked, wait, done.”
-
trebrona
nagyúr
válasz
pimi50 #11497 üzenetére
Mobillal fizetés bankkártya helyett, NFC tag-ekkel profilozás pl.
Példák az NFC használatára:
Mikrotranzakciók, vagyis vezeték nélküli fizetések a boltokban Google Pay, Apple Pay, esetleg Garmin Pay használatával, mely okosórákhoz terveztekA Bluetooth gyors párosítása, például két mobiltelefon közöttA névjegyek gyors átküldése telefonok közöttAjtónyitás – azokhoz az ajtókhoz, amelyek NFC zárrendszert használnak, csak érintsd oda NFC-s mobilodat és már nyílnak isAz éttermi menük olvasása – az étterem ajtajára egy NFC-tag van felragasztva, amire ha ráhelyezed a mobilodat, a kijelzőn megjelenik az étlapNévjegyek importálása – például egy NFC-chip használatával a névjegykártyán – a névjegykártyát érintsd a telefonodhoz és ezt követően megjelennek az adott személy elérhetőségei, amelyek el is menthetőekA WiFi jelszó megosztása barátaiddalA telefon rezgésre állítása vagy az ébresztőóra bekapcsolása a telefon éjjeliszekrényre helyezésekorA navigáció elindítása, ahogy a mobilt az autós tartóba helyezedÉbresztőóra, amely mindenképp felébreszt - beállíthatod úgy, hogy csak akkor kapcsoljon ki, ha a telefont egy NFC-matricara helyezed, például egy másik szobábanGyorsabb csatlakozás vezeték nélküli hangszórókhozElõre beállított SOS üzenet küldése - ideális gyermekeknek, akik nem tudnak írni, vagy idõseknekDobozok címkézése költözéskor -
wanted5
őstag
válasz
pimi50 #11346 üzenetére
A hivatalos szervíz csak rendes alkatrészeket használ, ha meg nem akkor lehet reklamálni (észre lehet venni a különbséget). És nem az összeszerelés minőségéről beszéltem, hanem magának az alkatrésznek.
Silány minőségű üveg (tapintásra is érzik), gyenge panel körben tele light bleed effekttel, gyenge fényerő stb.
Ezeket főleg akkor látod ha melléraksz egy ugyanolyan telefont
Adott esetben a keret nem tökéletes, nincs kivágva mindenhol -> nekiállsz faragni vagy egyszerűen nem tudod összerakniHa nem ripityára van törve én lehet használnám úgy tovább, az ilyen "olcsó" telefonoknál nem biztos hogy megéri a javítás + ugye meg kell tanulni vigyázni rá
szerk.: egyébként meg ki kell próbálni, az az 5-6k tanulópénznek belefér
-
Joker88
őstag
válasz
pimi50 #10623 üzenetére
nem vetünk meg,ki mit szeret.
Én azért nem szeretem az ilyen 'flip' tokokat,mert zavar a fotózás közben a tok "előlapja" .
A sima ún. TPU tokok meg csúsznak a kezemben.
A Nillkin kemény tokot szeretem. Bár a #10622 -es hozzászólásban írta Plug Life, hogy "oszlásnak indult" a tok.. Ez igaz,nemtudom miért. A régebbi telefonjaimnál, Lumia 640 XL , Redmi S2 ilyen probléma nem volt velük.. -
vlevi
nagyúr
válasz
pimi50 #10328 üzenetére
Az sajnos nem fogja tudni. Ha jól rémlik, az egy 2011-es TV, a most szóban lévő Google Cast-ot pedig 2013-ban találták ki (ha wiki nem téved).
3 dolgot tehetsz (ami igazából kettő).
Vagy TV-t cserélsz,
vagy veszel egy Chromecast eszközt,
vagy egy olyan androidos TV okosítót, ami tudja a cast-ot.
Mindkét utóbbi megoldás arról szól, hoyg HDMI-n adják a jelent a TV-nek, a Chromecast értelemszerűen csak az így küldött tartalmakat tudja megjeleníteni, de az lehet Youtube, Facebook videó, böngészőben lévő videó link, képgaléria, satöbbi.
A másik az többet tud, gyakorlatilag egy teljes android van rajta. -
AttilaMvh
tag
válasz
pimi50 #10323 üzenetére
Ha bekapcsolod az okostévét, és ugyanazon a wifi hálózaton van mint a telefonod, a youtube video indítása után nézd meg nincs-e a jobb felső sarokban egy TV ikon, azzal kivetíti minden egyéb nélkül. Nekem a Max3- on Miui11-en működik Samsung TV-vel. Az asszonynak van note7, ha hazajön kipróbálom.
-
Milestone2
nagyúr
Jártam közelében párnak.
Egyikben sem gyárit raknak, hanem "refurbished" gyárit - felújítottakat.
Nagy tételben veszik 3-6e forintért darabját és 15-25-ért adják tovább
Valóban horror pimaszság. (Finoman fogalmazva)
Közben a vevő azt hiszi gyári újat kap...Hozzátéve a hivatalos m.o.-i forgalmazó szervízben nem jártam, ott nem tudom mit kapsz.
-
Peterhappy
őstag
Fejlesztői menü + MiFlash Unlock megoldás és azonnal újra nyitott lesz, nem kell újra kivárni.
szerk: És előbb adatmentés! Mert utána is kell a Wipe+data format (épp a fenti jelszavas balhét is
elkerülendő) -
vond
MODERÁTOR
Még egyszer utoljára ebben a témában:
Szerinted tényleg az a normális, ha minden betévedő embernek egyesével leírunk/leírtok mindent, ami az összefoglalóban is szerepel? Akkor minek az összefoglaló?
Továbbra sem értem, mi volt a bántó a hozzászólásomban. Mert szerintem semmi. Inkább az a bántó, hogy sokan nem képesek az irányelveket figyelembe véve fórumozni, kérdés előtt két percet körülnézni, és ezzel pl. az összefoglaló elkészítésébe ölt rengeteg energiát és időt veszik semmibe.
Arról nem is beszélve, ahogy és amilyen szavakkal Te pl. reagáltál a megjegyzésemre, meg hogy ilyeneket gondolsz mögé, hogy a védelmemre kelt egy másik moderátor, meg hogy meg akarod mondani, hogy mi a "dolgom", meg hogy menjek el modort tanulni. Hogy micsoda?
Nem mintha számítana, de az utolsó 1000 hozzászólást se sikerült jól átnézned. Segítek, itt van az összes HSZ-em. Azt hiszem, van közte pár hasznos hozzászólás is. Plusz az elején én vontam össze a két Redmi Note 7-es topikot.
De nyugodtan utánanézhetsz a PH-n eltöltött 9 évemnek (ebből 6+ arcképesként), hogy hogyan állok a segítség, a megbecsülés, és a szerénység témákban.
-
Miksa1
csendes tag
Öööööö... hááát, igen... még mielőtt olvasztgatjuk a SIMeket, inkább így:
https://www.youtube.com/watch?v=aalRZoIbSU8
Ha nem átlátszó a tok, akkor fel se tűnik. Igen, tudom, buhera megoldás, de működik, és 2 napot kibír a teló.
-
-
-
vond
MODERÁTOR
Ja-ja, én se az 1-2 dollárosokra gondoltam.
Szerintem rendelek egy ilyen 3in1 szettet. Ebben 0.45-ös a nagylátó, és ha még az sem lenne elég, akkor ott a halszem is.
Ha megjön, majd írok, hogy mennyire vált be.
-
G48
senior tag
[All-in-One] Redmi Note 7 (lavender): Unlock Bootloader, Flash TWRP, Root, Flash ROM
adb parancssor -> TWRP -> OFRP
-
Gloob
addikt
Én most nyaralok Gödön a Duna parton, így linket nem tudok adni, de én fastboot alól feltettem egy olyan TWRP-t, ami látta a data partíciót. Régi TWRP volt,megvan a telefonon eltéve. Abból flasheltem az OrangeFox-ot, még annó egy béta verziót. Nem sokkal utána jelent meg a stable. Semmi gond nem volt. Lehet, hogy szerencsém volt, lehet, hogy más, nem tudom.....
-
azimut
aktív tag
-
Gloob
addikt
Valami nem kerek nekem. Azt írtad, hogy adb nem látja a telefont. Akkor hogyan próbáltad feltenni a recovery-t? Azt adb parancsoros módon kell. Én a parancsokat nem tudom fejből, de le van írva a neten több helyen is. Egyáltalán telepítettél adb-t a gépre? Ez valami user error lesz. Téglázni így szinte lehetetlen. Kell valaki a közelben, aki megcsinálja. Vagy te átrágod magad a dolgokon, és megoldod.
-
szunyi777
őstag
Nem könnyű téglázni még nyitott bl nél sem, ameddig van fastboot és látja a gép simán flashelhető fastboot rom, vagy twrp! Lavender twrp tettél fel biztos?!
Ha meg netán a fastboot is elmenne, bár kétlem akkor is még van lehetőség!
-
Gloob
addikt
Itt találsz EU-s global fastboot romot. Tgz kiterjesztésű csomagolt állomány. Ki kell bontani egy könyvtárba a PC-n. 7zip tömörítő biztosan ismeri a formátumot.
Mellesleg írtad, hogy a flash lefutott! Milyen flash? Mit csinálsz tulajdonképp? És mit csináltál, hogy ide jutott? -
Gloob
addikt
Fastboot módban látja a PC adb-n keresztül? Ha igen, akkor tedd fel mégegyszer a TWRP-t, de ne indítsd el adb parancssorból, hanem a telepítés befejezése után kapcsold ki, és gombkombinációval indítsd el TWRP-ben. Ha elindul, akkor javasolt az OrangeFox-ot feltenni TWRP-ben. Majd újraindítás recovery-be. Ekkor már az Orange fog elindulni. Ott csinálsz egy data formatot, system, data, dalvik wipe-ot, majd mehet fel a kiválasztott rom.
Ha ez nem megy, akkor az előbb már írt fastboot rom, és kezdeni előlről.
Nem olyan könnyű ezt a telefont hazavágni, persze nincs lehetetlen.
A gari vesztés nem biztos. Xiaominál nem volt jellemző. Függ a szerviztől!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged