Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
macssessz
tag
válasz
pimi50
üzenetére
Tehát
Note7 telefonnal csinálok képet. Átküldöm emilen vagy áttöltöm kábelen a W7-es Pc-re. Ott a fénykép nézegető nem tudja megnyitni, azt írja kevés a memória. Paint meg tudja nyitni, ha átmentem bmp v. png formátumba, azt megnyitja a kép nézegető is. Régebben meg más telefonnal készült fotót a W7-es pc képnézegetője simán használt. -
macssessz
tag
válasz
Fall-N
üzenetére
Régen meg tudta nyitni gond nélkül. Most csak a paint. Azzal mentés másként, png kiterjesztésre és csak utána nyitja meg a nézegető. (A telefonnál változott valami?) Egyébként kevés a memória szöveg. 16GB-nál ez nem valószínű. Más nem fut. A pc-n más progi soha nem problémázik.
-
macssessz
tag
Üdv!
Miért nem tudja a win7 fénykép nézegetője megnyitni a fényképeket? Mit állítgassak, hogy a jpg-t simán megnyissa? -
Archttila
veterán
Eddig ez az első ROM ami alá nem telepítettem fel a Nova Laucher-t

Egyetlen egy dolog zavar csak: a kijelző alján terpeszkedő eltűntethetetlen! Google kereső sáv. Egyszerűen nem fér a fejembe miért kell ennyire erőltetni...
hatalmas fekete pont. -
Archttila
veterán
válasz
vargalex
üzenetére
Ma kihasználva az időjárás okozta álmatlanságot én is felvarázsoltam a PixelExperience-t.

Remek kis ROM. Korábban (még a Note 4-en) sokat kísérleteztem, de szerintem most megtaláltam az igazit![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Smooth, gyönyörű, stabil!
nagyon tetszik!De csak hogy teljes legyen a móka húztam még egy merészet és a TWRP recovery helyett OrangeFox-ot telepítettem
és csak hogy meglegyen az "új telefonom van" érzés IS
kapott a kicsike zsír új screen és kamera védőfóliákat. 
Ráadásként (potom pénzért) rendeltem rá a 3D-s szürke háttér hez passzoló tokot.
Mivel az akksija kivételesen jó állapotban van, így minimum egy, de inkább másfél évig még tervezek vele.
-
pimi50
aktív tag
válasz
togvau
üzenetére
Elég sommásan ítélkezel. Nem kötelező "indiai" appokat használni, még a Googl-t sem. Ha megveszed az eszközt, békén hagyod, nem mókolod, (így tesz a tulajok 99%-a), a teljes elavulásig használhatod nagyobb probléma nélkül. Bizonyos "alap" műveletekre szerintem használható a csekély számú indiai felhasználó tapasztalata.
-
togvau
senior tag
válasz
tomy86
üzenetére
de, azon múlik. Elég egybehangzó véleménye van a szoftverfejlesztőknek arról, hogy az indiai fejlesztők borzalmasak, néha meg is lepődök rajta mennyire. (amúgy a HR, és salesesek is szeretik emlegetni az indiai angol szépségeit
).
Sokunk találkozott már nagy szerencsétlenségére indiai kódokkal, amiket fel kéne javítani, mégtöbb az india supporttal, akik legtöbbször úgy végzik a munkájukat, mint gizike a naaagy cucilista állami vállalatnál. Na meg az indiai telefonos scammerek, adathalászok... az évben már 20 különböző számát tiltottam le az egyiknek.Egyébként a leglesújtóbb véleményt pont egy indiai youtuber fogalmazott meg honfitársairól, hogy milyen törtetők, lefelé taposnak, fölfelé nyalnak, és minden elkövetnek, hogy szakértőnek látszódjanak, így gyorsan vezető pozicióba lefetyelve magukat, amúgy csupa hulladékot kiadva a kezeik közül, amik aranyozott papírba csomagolt ürülékhez hasonlíthatóak.
A google minőségbeli mélyrepülése is azóta tart mióta átvette az az indiai, és nyilván hozta a rokonságot is a céghez... Amióta nem igazán sűrű az új feature, viszont a hardverigény durván nő, egyre több semmit mondó "valami hiba történt
" hibaüzenetekkel, vagy 5xx errorokkal, nem csak androidon, hanem a webes alkalmazásaikban is.#13649 az mindegy milyen nemzetiségű cég, a nagyobbak már mind tömegével alkalmazzák az "ócó" indiaikat, a fáccsebúk is, az epl is, a gopro is, és a többi... hisz a profit a lényeg, a többit megoldja a reklám, na meg a birka már úgy se tud nagyon választani, hisz mit választasz a fáccsebúk helyett? Mit a gúgel helyett? Epl-t? Csöbörből vödörbe...
-
zorzy4
addikt
Sziasztok! A hotspotot szeretném használni, de semmilyen készülék nem látja. Újraindítást kipróbáltam, note 7 el simán működik.
-
moma
őstag
Sziasztok! Tegnap kitört valahogy az oldalsó bekapcsoló gombja
Most csak úgy tudom használni, ha beteszem a gombot a helyére és teszek tokot rá és akkor az belefogja és ok. De valahogy jó lenne megoldani. Van valami tippetek erre, van valami szerviz ahol esetleg lehet ilyet venni? Vagy normális összegben megoldják. Még 3d nyomtatás jutott eszembe esetleg ha van ilyen. De bármi ötletnek örülök. Így néz ki amúgy, látszik, hogy az egyik oldalsó pöcök tört el:
Szerk: közben találtam aliexpressen!! Nem hittem, hogy külön árulnak! wow. Azért ha van aki tud itthon azért jöhet, mert gondolom jó idő mire aliról ideér
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Várható még frissítés a telefonhoz? Vagy a jelenlegi Miui a végleges? -
vargalex
félisten
válasz
azimut
üzenetére
Tegnap kora este végül felraktam a PixelExperience 11 (Plus Edition-t), ami szintén Beta-ként van jelölve. Egyelőre nem találtam hibát, tökéletesen működik. Most először van 2 év után nem MIUI a készüléken. Kicsit szokni kell, mert előtte Note 5, az előtt Note 4, előtte pedig Note 4X volt szintén MIUI-val.
Esetemben egyébként azért lett 3 GB-os modell, mert ezt az útvonalat "jártam be" visszafelé garanciális cserékben és nem fizettünk rá soha... -
Bl.Gyo.
őstag
Én elégedett vagyok, nekem tökéletes, a kamerája meg baromi jó, 4 gigás és vételkor eszembe nem jutott 3gigasat venni. 2 éves már. Egyelőre még nem találtam más telefont amire érdemes lenne lecserélni, pénzkidobás lenne.
Általában csak azok írnak akiknek bajuk van vele. A többségnek nincs gondja a készülékkel. -
nyirog
tag
Napra pontosan 2 éve vettem, és én is teljesen elégedett vagyok a telefonnal, szép képeket csinál, nem lassult be, az akku is rendben van, minden működik tökéletesen. Gyári Miuit használok, volt fent xiaomi.eu, de visszatért a gyári. Nem akarok romokkal foglalkozni, csak használni a telefont.
Az egyetlen ami negatívum az, hogy egyre gyakrabban ég bele a kijelzőbe mindenféle app, és van hogy csak jó pár perc után tűnik el teljesen. Sajnos ez van, 2 éves a panel, és én eléggé heavy user vagyok. Amúgy már kinéztem az utódját, Redmi Note 10 Pro lesz nemsokára -
rebla
aktív tag
Köszi srácok! Akkor örüljenek a 4 gigások, hogy örülhetnek....
-
pimi50
aktív tag
Már említettem, hogy a nagy többség sokra becsüli ezt a telót. A nejem ezt használja 2 és fél éve, probléma nélkül. Én figyelem a fórumot, hogy információkat gyűjtsek. Akinek nincsen gondja, az minek panaszkodjon. Itt a gondokkal küzdők és a segítők találkoznak többnyire, ezt ne felejtsük el.
-
rebla
aktív tag
Van itt valaki aki elégedett a telefonnal? Én már lassan ide se nézek, mert mindenki fröcsög hogy milyen sz@r.... Nekem teljesen jol működik minden. ( Kivétel a gyári böngésző volt belassulva,de most a frissítés után teljesen jol működik. Nem értem a dolgot.... Ekkora a szórás lenne a gyártásba? Lassan 2 éves de le nem cserélném....
-
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Így lassan 2 év után kipróbálnék a MIUI-n kívül más custom romot is. Eddig csak gyári, illetve xiaomi.eu volt a készüléken (most is az van, MIUI 12.5). Melyik az, amit érdemes kipróbálni? Amin igazából minden működik.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, sajnos betört a telefonom kijelzője, így ideiglenesen egy note 7-et kell használnom, de nagyon nem szimpatikus a miui.
Mi a jelenleg ajánlott android 10es rom, amin minden megy, jó sebessége van (remélhetőleg a gyárinál gyorsabb) és mindennapi használatra alkalmas? -
Ermac
tag
nálunk is előjött a messengeres probléma h késve jönnek meg az üzik vagy nem is látszik az értesítő, messengeres videóhívás is alvó állapotba van h nem csöng ki és nem is látszik h hívtak volna ez már vagy 3x volt, hallottam erről az autostart és a messenger aksi kímélőből kiszedés segíthet dologról most belőttem meglátjuk mi lesz, vki tapasztalt ilyet ? hogyan oldódott meg a probléma ? note 7 és note 7 pro telefonok produkálják MIUI 12.0.5-el.
-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
De ki is vár csodát? A legtöbb gyártó is két évig adja a frissítéseket, és a Google is ezt irányozta elő a gyártóknak. Azért őszintén valljuk be, ha a legutolsó ROM nem tartalmaz nagy hibákat, nem mindegy hogy mi a verziószám? Az Android sem ad már akkora egetrengető újdonságokat. A MIUI is használható, így az sem baj, ha nem frissül. (Igen jó lenne egy 12.5 még utoljára nem erről van szó! De lehet megkapja még a telefon később, de egyelőre nem ez a prioritás.)
A Samsung önként vállalta a három év frissítést, de ott sem az összes telefonra értik, hanem a drágábbakra, meg egyébként is drágábbak a telefonjaik, így benne van az árába kalkulálva (spórolnak máson nem kell aggódni, lásd műanyag hátlap a csúcskategóriában, nincs SD slot stb.). De az átlagos user két évenként vagy hamarabb lecseréli a telefonját egyébként is, így lényegtelen a frissítés.
-
Reignman
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Illetve nekem az előző telefonom egy Xiaomi a2 lite volt, teljesen alap android one felület, havonta frissítve, ezt is lehet választani. Viszont az sem volt hibátlan...
-
aprokaroka87
nagyúr
Azért azt is lássuk be hogy le telt a 2 év support idő... szóval nem kell már csodát várni.
A Xiaomi sem a 2 éves telefonok supportjából él meg.
Meg amúgy is megteheti már, hogy kicsit trükközik a 2 év dologgal :)
-
Reignman
aktív tag
válasz
pimi50
üzenetére
Szerintem is picit túlreagálta. Ez csak egy telefon, egyszerű használati tárgy, az élet elhanyagolható kiegészítője... :)
Viccet félretéve az elmúlt 30 évben rengeteg telefonom volt, egyik sem volt hibátlan. Iphone, android, régi nokia, bármi. Valami hiba, kellemetlenség mindig volt egy, másfél év használat után. Néha hardveres, néha szoftveres. Nyilván van hatszor drágábban iphone, biztos jobb is, de hibátlan az sem lesz... -
pimi50
aktív tag
válasz
fluttershy
üzenetére
Egy kicsit túlzónak érzem az indulataidat. Szerintem van a világon néhány millió Xiaomi használó, akinek semmi baja sincs a készülékével, akik nem mókolnak és fórumoznak. Az a tesztek eredménye is, hogy az ár-érték viszony tette ilyen népszerűvé a márkát. Az viszont igaz, hogy ennek következtében egy kicsit elszaladtak.
-
Fall-N
veterán
válasz
fluttershy
üzenetére
Ugyanmár. Vannak kiváló és jó indiai programozók és fordítva is, trehány kókler nem indiai programozók.
Az általános trend miatt vannak hibák, azaz olcsóbb jelenleg a hardver mint a programozói költség. A határidő is rövid így utólag javítanak. Az amerikai Facebook a jó példa. Hiába USA meg minden egy épkézláb klienst nem tudnak összehegeszteni.
-
aelod
veterán
válasz
fluttershy
üzenetére
Egyébként igazat adok. Én korábban úgy voltam vele, hogy a szoftveres bugokat majd megoldom custom Rommal. Ez a 2. olyan telefonom ahol nem vagyok hajlandó romolni. Kiveszem, bekapcsolom, működjön. Ha már kiadtam 70ezret érte. Szerencsére nincsenek nagy gondok vele de a következő telefon nem tudom még mi lesz. Barátkozom az almával (családban sokvan) de még nem békéltem meg vele. Inkább maradnék droidon és pixel. Meglátjuk. Ennek most a kijelzője kezd ghostingolni. Kicsit már zavar...
-
tomy86
addikt
válasz
pimi50
üzenetére
De én nem az iparági trendekre reagáltam, hanem az indiai vonalat nem értem. A trend létezik és nekem sem tetszik, de ez nem azon múlik, hogy a programozó milyen nemzetiségű.
#13645 fluttershy: lottót ne vegyél. Az ismerőseim között is van pár, a rokonságban pedig van aki Németországban olyan cégnél van, ahol több különböző nemzetiségű programozóval is dolgozik. A többire lásd a válaszom első része.
Részemről ennyi.
-
fluttershy
tag
válasz
tomy86
üzenetére
Ha tippelnem kellene akkor te meg programozót sem ismersz max filmekből. Ha nincs igazam akkor én kérek bocsánatot. Indiai programmer nem becsípődés hanem egy szomorú tény. De nem kell messzire menni mert már nyugaton is ontja magából a sok főiskola meg képző centrum a gyorstalpalt okoska javascript pistikét. Ennek köszönhetően minden jó fos de legalább havonta van valami új buzi feature amit senki nem kért max a menedzsment hogy a marketingeseknek legyen mivel eladni az új szart, terméket szoftvert vagy bármit.
Nekem se lesz xiaomi telefonom többet az már tuti. De más androidos telefonom se. Mindegyiknél ugyanaz a kotta. A piacra dobás után kb 2 évig kínkeservesen szülnek 2-4 havonta updateket amik jól el vannak maradva az aktuális android security patch leveltől, android főverzió frissítésről meg nem is álmodok, de nem is vágyok rá igazán. Nekem az kell hogy működjön a telefon és lehetőleg hibamentesen. Nem akarom naponta újraindítani a rendszert mert megint valami faszságot csinál. Csak az elmúlt 1 hónapból pár példa:
- messengerben nem hall a másik fél, én tökéletesen hallom őt, újraindítás után megjavul
- telefon zárképernyő feloldáskor csontra fagy, ki tudja miért
- szövegmezőbe tapizva nem jön fel a gboard, újraindítás után működik
- random lassulásokMég mielőtt bárki kérdezné, magyarországon vásárolt 4 gb ram-os global modelt használok, 12es miui gyári stabil rommal, root nélkül, szinte minden alap beállításon, kb 40 telepített alkalmazás, azok is a play storeból.
Szemenköpöm magam mert sok évig úgy voltam vele hogy én biztos nem adok annyi pénz iphone-ért mert annyit nem ér, rühellem az applet mert egy túlárazott agyonmarketingelt walled garden sznoboknak, de milyen érdekes náluk tud működni normálisan minden és a szoftveres támogatás is megy 5 évig. Ha androidos akarsz maradni akkor vagy pixelt veszel (ami amúgy nem is kapható magyarországon) vagy szart. Romolgathatsz is de az se leányálom, várhatod hogy orosz meg indiai arcoknak akik szabadidejükben szórakozgatnak az egésszel, mikor lesz ideje kijavítani a bugokat vagy szoftverfrissítést kiadni, bétatesztelheted a szarjukat és ha minden jól megy és a csillagok is jól állnak akkor pár hónap alatt összejöhet egy használható rendszer ami megélhet pár frissítést, majd az új android főverzió vagy egy új gyártói firmware miatt megy az egész a levesbe és minden kezdődik előről. Elfogyott a türelmem. Gyári rendszer utolsó updatet január 20-án kapta, ami véleményem szerint egy rakás fos. Azóta eltelt 3 hónap. Rendesen félek hogy ha jön új frissítés akkor azzal milyen új bugok jönnek. Romolni nincs kedvem mert mindegyik romnak van valami baja, vagy a kamerája szar, vagy a widevine nem level 1, vagy valami random idegesítő hiba. Meg már időm sincsen rá, vannak ezerszer fontosabb dolgaim mint a telefont tutijgatni.
Szomorú de valószínű hogy ha ezt a telót végleg lelakom akkor iphone user leszek.
szerk: ja és még hozzáfűzném hogy a miui-nál én nagyobb rákos daganatot még nem láttam
-
togvau
senior tag
válasz
Fall-N
üzenetére
de csodálkozom, hisz nincs számottevő fejlődés a rendszer, és az alkalmazások képességeiben(úgy általánosságban az android ökoszisztémában), ennek ellenére nagyon durván nő a hardver, főleg a memóriaigény, amikor néhány éve még az 1 giga ramos galaxy s2--t használtam ugyanazekre, és nem volt gond. De ilyen amikor az indiai "youtube programming tutorial" fejlesztők elterjednek...
a 3 gigás note 7-el sem volt gond 1,5 éve amikor vettem, gyors volt. Aztán jött a miui 11, érezhetően többször lőtte ki az alkalmazásokat, és lassult is valamennyit, kicsit zavaró volt, de nem vészes. Aztán jött a 12, és azzal drámaian lassult, egy használhatatlan hulladékká vált... Eredeti állapotban kb 1200 mega szabad ram volt alapállapotban, nézve a kezdőképernyőt. 11-nél már csak 1000, 12-vel max 800 lett, de inkább 700 körül.
Fél gigányit nőtt a ram fogyasztás a... mire is?Ezzel nálam el is ásta magát a Xiaomi, főleg amit szüttyögnek ennek a borzalomnak a kijavításával (12.5). Én többet nem veszek xiaomit valószínűleg, amúgy is már ez a gyártó is elszállt, túl népszerű, hypeolt lett, tehát már nem az mint régen, hogy kiemelkedőt kapni, jó áron.
-
Fall-N
veterán
-
vargalex
félisten
válasz
Fall-N
üzenetére
Pontosan. És pont te sem írtad le, hogy milyen verzióról írsz... Anno, mikor én kaptam céges telefonnak (2019 június) bizony kb. 15% árkülönbség volt a két kiszerelés között. És amikor kijött ez a készülék, bőven elég volt a 3 GB RAM. Az, hogy a MIUI 12-nek nem elég, szerintem nem a vásárló hibája. A gyártó adta ki a készülékre, nem a felhasználó hack-elte rá... Hasonló a helyzet, mint a Cyberpunk+PS4, vagy Xbox One. Elindul, de nincs benne köszönet.
Egyébként én Xiaomi.eu dev-en vagyok, a 12.5 egész jó.
-
Fall-N
veterán
válasz
togvau
üzenetére
Azt azért szögezzük le, hogy milyen telefonról van szó? Ha a 3/32-es a telefon, akkor ne csodálkozz! 3 GB RAM ma már csak koca telefonosoknak való, akik alapszinten használják csak, meg persze kisebb felbontás való mellé (HD). Nekem és sokunknak a 4/64-es modell van és eszembe sem jutott volna a kisebbet választani vásárláskor (nagyon kicsi volt a felár és hivatalos helyeken nem is árulták a 3/32-es kiszerelést).
Ha le is cserélem a telefont, akkor a 6/64 vagy 6/128 alá nem megyek. Azaz legyen legalább 6 GB RAM vagy több. Persze pofátlan módon még árulnak low budget kategóriában 2 GB RAM-mal is telefont, de az tényleg már önkínzás. Az már jó pár éve volt csak elég (olyan 6-7 éve, Samsung S4-emben volt 2 GB memória).
Szóval ha a 3 GB-os telefon van akkor érdemes lecserélni. Van most jó áron ezer helyen Redmi 9 (nem a Note, bár az nyilván még jobb) és az is már Full HD kijelzős, 4 GB RAM, 64 GB tárhelyes telefon. Vagy ott a Redmi Note 8T.
Van még acustom ROM lehetősége is, de abban nem vagyok otthon, mert nem érdekel.
A rendszer meg nem fogyaszt több memóriát, mert akkor nem lenne gyorsabb a 12 a 11-nél. Inkább a 3 GB RAM alá nem tudták jól megcsinálni.
-
togvau
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nemcsak a kilövés. Iszonyú lassú volt, mindent töltögetett, még a virtuális billentyűzetet is, másodperceket kellett rá várni. Rosszabb volt mint egy Windows.
Katasztrófa 12, nem véletlenül jön elvileg a 12.5 ami pont az optimalizálása koncentrál, kiküszöböli ezt a brutális memóriahasználat emelkedést, akkor amikor gyakorlatilag semmi sem fut a rendszeren kívül.
-
aelod
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Következő telefonom bizonyos, hogy 4 gb Ramnál többel fog rendelkezni

-
Fall-N
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem lő ki semmit. Nem tudom mit csináltok a telefonnal, se egyáltalán nem rosszabb a MIUI 12 alatt.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Lehet rosszul emlékszem de mint ha Togvau-nak is a 3/32-es modell van.
Nekem is az volt / van.
Hidd el a Miui 11-hez képest van gond, nem kicsi.
Olyan alapvető appokat lött ki mint pl a Tasker, hiába volt beállítva minden.
Miui 11 esetén erre, jóval kevesebb esetben van példa.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Fall-N
üzenetére
Én se tervezem cserélni, mert hasonló teljesítmény+üzemidő kellene csak kisebb méretben, az pedig vagy drága (Pixel 4a), vagy nem létezik

Mondjuk most "idegbe' vótam", mert a telibevert MiFit egyik napról a másikra közölte, hogy regisztráljak, vagy adjam meg a user/pass-t így az eddigi adataimat se érem el benne

Ha van tipp jobb alternatív app-ra ami kezeli a myband4-et és tud mindent amit a mifit azt megköszönöm

-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Fall-N
üzenetére
Én sem értem. Mi az, hogy "használhatatlan volt a miui 12 miatt"...? Tökéletesen működik minden, amióta megvan. Nekem is októberben lesz 2 éves, akksi simán bírja több mint egy napig, nem lassul, semmi baja.
Ha valami zavar a telefonnal kapcsolatban, az az, hogy a Kínai Kommunista Párt bármikor "belenézhet", de ez egyelőre nem gond
-
Fall-N
veterán
válasz
togvau
üzenetére
Ezt sosem értem. Nekem még mindig semmi bajom vele, októberben lesz két éves az akksi is szinte tökéletes. Nem is tervezek még cserélni. Pedig én nem átlag felhasználó vagyok a 200+ telepített alkalmazással. Launcherből "csak" 4 van telepítve. Azt használom éppen amihez kedvem van. CoD is szépen fut rajta (viszonylag, nyilván nem max részletességgel). -
togvau
senior tag
bepókhálósodott az enyém kijelzője. Nem sajnálom, mert már úgy is használhatatlan volt a miui 12 miatt, de kellene róla pár dolog.
ADB-t nem tudom használni, mert bár engedélyezve van, de a második engedélyezés (feloldás után) nem megy, mert folyamatosan nyomogatja a menü gombokat lent, így egy pillanatra felbukkan az ellenőrzés, de ki is lövi.
OTG-n egérrel se tudok mit kezdeni, mert ugyanúgy nyomogat ott alul...
fastbootnál bármi értelmeshez (pl twrp felrakáshoz) unlockolt bootloader kell, ami nincs.
Ötlet? -
vlevi
nagyúr
Nálam automatikusan frissül, amikor akar.
MIUI-ban nincs kikapcsolva az akku kimélő, és a Messenger Lite appnál is a gyári, ajánlott akku kímélő beállítás van megadva hozzá.
Csak néhány navigációs, tracklog készítő apphoz, mint pl. Strava állítottam be, hogy nincs korlát, mert azokat galád módon felfüggeszti a MIUI, ha nincs bekapcsolva a képernő. -
aelod
veterán
Nektek működik az fb messenger? Csak akkor kapom meg az üzeneteket ha belemegyek...
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Találkozott valaki olyan jelenséggel, hogy hívás közben kb. 15-20 perccel a hívás indítása után megszakad a vonal? Nem minden esetben, de van, hogy egy nap lenne egy hosszabb telefonbeszélgetésem egy emberrel, de 15 perces etapokban tudok csak vele beszélni.
-
Fuvaros
senior tag
Na elkelt 2 nap alatt a telo, immár X3 futkos velem
-
cirkus
aktív tag
a 1270-es ügyfélszolgálatot hívnám, de a telefon mindig odateszi a +36-t a szám elé, ezért ismeretlen számként nem érem el őket. Hol tudom orvosolni androidon belül, hogy ne tegye oda az országhívókodot ?
-
lacentos
tag
Nálatok nem jelenik meg ez az üzenet?
"Google Play Billing Error Please restart the app"
Nem tudom mi a fenét kellene újra inditani. -
pimi50
aktív tag
válasz
hedgehog01
üzenetére
Én hasonló helyzetben az eset súlyosságától függően kétféleképpen cselekedtem. Az első teljes rendszermentés (nyitott bootloader és custom recovery kell hozzá), lájtosabb esetben valamilyen mobil manager (pl.TunesGo) backup funkciója és ha kell, gyári visszaállítás majd restore.
-
macssessz
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
[link]
én nem a teljes lefedettségűt választottam, nehogy a tok lenyomja.
Kb. 0,3-0,4mm vastag, kemény tokban adták. Körben kb 1-1,5 mm-t hagy a tok szélétől. Kamera védőt is vettem, az is jó, azt is kemény műanyag dobozban adták. mindkettő törlőkendős. Helyszínen bontsd ki, nézd meg, hogy jó fajtát kapj!
A3-hoz vettem kamera védőt, az nem is látszott a hordozón, olyan vékony. A szervizes mikor bizonyította, hogy rajta van, el is törte csak úgy tudta leszedni. Vettem másikat, én sem tudtam leszedni róla sérülés mentesen. Az túl vékony, nem jó.
Xiaomi Redmi Note 7 / 7S / 7 Pro
Karcálló,ütésálló kijelzővédő
üvegfólia, 9H tempered glass,
törlőkendővel
Partnumber: Temp-glass006088, 5824AXiaomi Redmi Note 7 / 7S / 7 Pro
hátsó kamera védő fólia
tempered Glass (edzett üveg)
Partnumber: Temp-glass006293, 6328A -
Mercutio_
félisten
Szakik, van valakinél esetleg elfekvőben 1 üvegfólia

-
_stick_
őstag
válasz
hedgehog01
üzenetére
Szerintem próbálj ki egy FR-et, kb időszerű is lenne.
Én kb 3 frissítésként mindig újrahúzom a telót, mondjuk legtöbbször volt is valami, ami miatt kellett. A biztonsági mentés (tapasztalatból mondom) felejtsd el, tiszta FR és beállítani mindent 0-ról. -
macssessz
tag
válasz
hedgehog01
üzenetére
Bocs. A Gps testre gondoltam. Talán reset sem rossz gondolat.
Az SW mókolást és a mentés dolgokat nem tudom, én sem mókolok.
esetleg nem jobb mindent újra telepíteni? Hátha a beállításoknál van valami probléma? A mentés visszapakolhatná azt is? -
hedgehog01
tag
válasz
macssessz
üzenetére
Úgy érted, korábbi MIUI verziót?
Sose mókoltam ezt a telefont, a szoftver full gyári, a hivatalos frissítéseket tettem csak fel, amikor jöttek. Szóval ha nem muszáj, nem sz*patnám magam ezzel.
Még csak egy factory reset sem volt soha, mert nem kellett. Lehet, hogy most kelleni fog.
Viszont így újabb amatőr kérdés merül fel: hogy csináljam a mentést úgy, hogy minden megmaradjon ahogy volt? Programok, ikonok, beállítások... A beépített "mentés és helyreállítás" funkció jó erre? Elnézést a sok kérdésért, kb 10 éve nem csináltam ilyet, az előző 3 telefonom mind a gyári rendszerrel ment. -
azimut
aktív tag
Április 4-én újabb frissítés érkezett a Crdroidhoz. A gps 5 másodperc alatt talált jelet, ilyen korábban egyáltalán nem volt, tavaly év végén már el is hagytam rövid időre azt a romot, mivel egyáltalán nem volt jel. Március óta nagyon mozgolódnak az új fejlesztők, havi két frissítés jön ota-n. A teljes googletalanítás nem sikerült, gmailre és névjegyzékre - emiatt google fiókra - szükség van. Play áruház letiltva, Aurora store-ból merítkezek. Akku szivárgás minimális, a telefon piszok gyors. Na, szóval én rendben vagyok, jó dolog az alternatív vonal.
Gps-t a népnek!
-
vlevi
nagyúr
válasz
_stick_
üzenetére
Nekem tavaly volt hasonló gondom.
Nem segített a gyári visszaállítás. Az sem, hogy az MI Flash Tool-al raktam újra a rendszert.
Bootloadert nyitottam, kipróbáltam a Pixel Experience ROM-ot, azzal sem működött.
Aztán a szerviz valamit mókolt vele, nem tudom pontosan mit (természetesen a munkalapra ráírták, hogy sw frissítés... ), de azóta működik. -
_stick_
őstag
válasz
hedgehog01
üzenetére
Sajnos vagyunk páran, akik szenvednek a GPS-el. Nekem a legutóbbi FR után kb 3/4 évig működött, de tegnap megint nem talált jelet. Nem a GPS vevő hibája ez, mert mobilnetről is szedhetné a helyadatokat, de az egész szolgáltatás nem működik. Sajnos nem nagyon van rá megoldás, esetleg FR.
-
macssessz
tag
válasz
hedgehog01
üzenetére
Próbálj régebbi verziót hátha jobb?
-
hedgehog01
tag
Sziasztok!
Gps témakörben szeretnék segítséget kérni:
Futáshoz használom a telefont egy Amazfit Verge Lite órával. Mivel az óra gps vevője sokkal gyengébb, ezért a telefont is magammal viszem. Ez működött is eddig szépen. Viszont az elmúlt 1-2 hétben nem tudom mitől, de a gps teljesen használhatatlan lett.
Ahogy korábban működött: [kép]
Ahogy két napja működött: [kép]
Ahogy ma sikerült: [kép]A beállítások között semmit nem változtattam (hiszen a telefon rendesen navigált). Teljesen gyári 12.0.3 EU global rom van a telefonon. [kép] A tartózkodási hely beállításoknál minden rendben levőnek tűnik. [kép] [kép]
A GPS test programban az A-GPS adatok clear and update megvolt. Kb 1 perc várakozás után szabad ég alatt, épületektől távol ez fogad: [kép] A pontosság 8 és 15 méter között váltakozik. Ugyanakkor ahogy a képernyőt lezárom, azonnal elveszíti a jelet, amikor újra feloldom, megint nincs fix.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baj? Már ott tartok, hogy szétverem egy kalapáccsal...
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 64GB Space Gray Megkímélt állapot 82% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hatalmas fekete pont.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nagyon tetszik!
" hibaüzenetekkel, vagy 5xx errorokkal, nem csak androidon, hanem a webes alkalmazásaikban is.
Most csak úgy tudom használni, ha beteszem a gombot a helyére és teszek tokot rá és akkor az belefogja és ok. De valahogy jó lenne megoldani. Van valami tippetek erre, van valami szerviz ahol esetleg lehet ilyet venni? Vagy normális összegben megoldják. Még 3d nyomtatás jutott eszembe esetleg ha van ilyen. De bármi ötletnek örülök. Így néz ki amúgy, látszik, hogy az egyik oldalsó pöcök tört el:
Ennyi...
prediktív a barátunk

Ezt sosem értem. Nekem még mindig semmi bajom vele, októberben lesz két éves az akksi is szinte tökéletes. Nem is tervezek még cserélni. Pedig én nem átlag felhasználó vagyok a 200+ telepített alkalmazással. Launcherből "csak" 4 van telepítve. Azt használom éppen amihez kedvem van. CoD is szépen fut rajta (viszonylag, nyilván nem max részletességgel).