- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megtalálta kínai AI-partnerét az Apple
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coulson
tag
-
BobTail
őstag
Csak hogy tudjátok / lássátok, mire is számíthattok
[link]
-
ma frissult a finn regios 1520 denim-re.
Mukodik 4k videozas - de akad es kockasodik.
Mukodik a video kozben a fokusz allitas is. Ez eleg hasznos, bar latszik a videon hogy ujrafokuszal mint a hulye...
Cortanat nem probaltam meg, hogy angolra allitva reagal-e a 'hey cortana' megszolitasra.
Mas ujdonsag nem tudom van-e. -
Ati1979
veterán
-
-
jeni
félisten
Sziasztok! Nokia Lumia 1520 táborlakók!
Tegnap el lett adva a telcsim. Nagyon jó telefon,csak a méretét nem tudtam megszokni. Működésileg az egyik legjobb amit valaha a kezembe fogtam. Az aksi brutális,volt,hogy nem kellett tartanom,hogy este elfelejtem töltésre tenni. Semmi akadás,semmi fagyás,bár az utóbbi frissítéskor csinált egy-két dolgot de ez a szoftverre vezethető vissza,nyilván majd a rendes FULL stabil változat megjelenik akkor szuper pöpec lesz a Nokia 1520!
Hardverileg szinte a maga kategóriájában a legjobb, jó pár évig a TOP 3-ban lesz.
Még kapható a Pólus Media-Markt boltjában akciósan 150 ropiért.
Csak a fránya méret,szinte úton mindig a táskámban kellett hordanom.
Egy értelmiségi vette meg a mobilomat. Szintén egy Windows Phone FAN,szinte az egész családját megfertőzte. Terjed a góc világszerte az nem baj, emberiségnek ebből nem lesz baja,egyre több és több ember kezében látni.De azért benézzek néha hozzátok,mert a családomban szintén van 2db Nokia Lumia 820 tulaj általam!
Lehet,hogy egyszer ha valaki megdob engem egy 1520-s telcsivel,nem átkozni fogom az illetőt hanem még megköszönöm neki.
Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok nektek. Sok-sok 1520 örömteli perceket nektek.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Persze ebben igazad van.
A meghallgatás a legfontosabb.
"szerintem ez a véleményed ismerethiányból adódott"
Ez nem így van. Pont az ellenkezője igaz. Több fülhallgatós találkozón is részt vettem (a szervezésükben is).
Igyekeztünk minél több fülest meghallgatni, összehasonlítani. Ezen meghallgatások alapján van összeállítva a fülhallgatós topic témaösszefoglalója és fülhallgató vásárlási tanácsokat is ezek alapján adunk.A hifimanból az re 400-at hallottam, annak az árkategóriájában elég jó hangja van.
Az ismereteim természetesen hiányosak, de valamennyi rálátásom van a dologra. Amúgy van egy sony mp3 lejátszóm és az ahhoz csomagolt füles elfogadható az 5-6 ezres árkategóriában. Nem mondom, hogy nincs nála jobb, de nem rossz. A sony viszonylag jó füleseket csomagol a telefonjaihoz is. Ez a többi gyártóra általában nem jellemző.
(#3162) zack
Ok ezzel tényleg inkább menjünk át a füles topicba. Ha kell ott többen alátámasztják majd azt amit most leírtam. Azt hiszem talán az első füles találkozóra hozott az egyik srác egy ie8-at. Ezt teszteltük és akik ott voltak mindenki szerint hangban a vsonic gr06 szintjén volt.
(Ak120-ról hallgatunk össze több fülest. )
Ezzel a fülhallgató tulajdonosa is egyetértett. Az ie8 nem volt rossz füles csak eljárt felette az idő. A sennheiser az a cég aki tud jót alkotni, viszont ezt nagyon drágán teszi. De ezt meg is engedheti magának mert van neve a szakmában.
Én pl. eléggé sokra tartom pl. hd800-as fejhallgatójukat. Az ie800 sem rossz, dinamikusban nem is hallottam jobbat. Viszont 3-4 armatúrás westone vagy egy 4 armatúrás shure ellen nincs esélye hangban.A head fi a sennheiser és más cégek által szponzorált oldal. Természetesen én is olvasom, de az ott leírt vélemények csak iránymutatónak jók.
(#3164) Kavinton75
Pl. én.
Most egy 1000 dolláros shure846-ot használok. Viszont ehhez már megfelelő lejátszó is kell.
Amúgy nem véletlenül kerülnek ezek a fülesek ennyibe.Igem amúgy fül sem árt hozzá.
-
kazuma92
csendes tag
Sziasztok!
Hol találom a telefonon a nagyobb felbontásu képeket? Mert olvastam, hogy csinál egyet 5 illetve 16 mpx-ben is. Illetve gépen hogy tudom elő varázsolni? Előre is köszi. ^^ -
zack
nagyúr
válasz
Ati1979 #3159 üzenetére
Olyat is tudok, aki az SE535-nél jobbnak tartja az IE8-cat, pedig 2x annyiba kerül, és ugye nem ez a papírforma a topikban sem. Ha már a Shure az isten, gondoltam megjegyzem.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz
Ati1979 #3159 üzenetére
Na persze. Ez egy ordas nagy f@szság, és nem azért mert IE8 használok.
Nem nyitok vitát, lehet ez a te véleményed, és a füles topikban levő tagoké, nálatok menő fikázni a drágát, és ajnározni az olcsót. A Sennheiser-t fikázni pedig egyenesen csúcs. Az, hogy más mivel szopott, amit ajánlottatok, vagy mit vett, ami nem tetszett neki és ti meg az egekbe ajnároztátok, az már más kérdés. Mindig van egy aktuális számotokra menő cucc, aztán hirtelen eltűnik. Lásd Xears. Fűnek fának ajánlgatva lett wc kefe helyett is, aztán amikor elkezdtek széthullani, és a gari problémás volt a külföldre szállítás miatt, mindenki lapított.
Egy dolog nem változott. A Sennheiser-t és az IE szériát fikázni. Ez állandó.
Gondolom olvasod a Head-Fi-t...Érdekes, ott sosem tartották rossznak az IE8-cat, és úgy globálisan máshol sem. De ha így jobban alszol, legyen 5k kategória hang alapján, csak legközelebb sződd bele az ilyen egyéni véleményezésbe, hogy "szerinted", mert általánosságban nagyon nincs így.Más:
Note 4 fülese viszont nagyon baba. Meg is lepődtem, mert ilyen jó fülest telefonhoz csomagolva nem hallottam. Bár az eddigi mércét nem volt túl nehéz átugorni.
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
jeni
félisten
gyorsba érdekes üzit kaptam az értesítő sávon 1 perce.
Üdvözöl a Denim az extrák+ infóban kár,hogy ne fotóztam le.
rákattintottam és ugyanazt láttam,frissítést nem dobott ki. -
válasz
Ati1979 #3159 üzenetére
Köszi, de tényleg el tudom dönteni, hogy melyik füles jó, vagy melyik nem, két fülem is van
Viccet félretéve, annyira ma már nem érzem magam tétovának, hogy másoktól kérdezzem meg, hogy melyik fülesnek tetszik a hangja. De ha igazolást keresünk, akkor rákeresve az MH1 azért tényleg elég jó [link], szerintem hangminőségre nagyon kellemesen nyilatkoznak róla a tesztben. Nem az ie 800 kategóriája, az igaz, de az messze nem igaz, hogy "nagyon gyenge fülesek", szerintem ez a véleményed ismerethiányból adódott.Egyébként egy Hifiman Re-Zero-t használok már egy ideje, ahhoz szokva is az a véleményem, hogy mind az MH1-nek, mind az MH-750-nek jó hangja van.
-
Ati1979
veterán
Ezek nagyon gyenge fülesek hidd el. Ha jó fülest akarsz akkor nézz be füles topicba, ott megmondják milyet érdemes venni.
(#3158) Plazmacucci
Sennheiser? Hát az nagyon nem ok. Az egyedüli elfogadható fülesük az ie800. Az meg elég drága.
Az ie80, ie8 körülbelül a 10-20 ezres kategóriában versenyeznek a hangjuk alapján. Vicces az ár érték arányuk.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Plazmacucci #3153 üzenetére
Nem feltétlenül. A másik telefonom (Sony Z3) gyári fülese állati jó. Attól már csak a Z2-é (aktív zajszűrős) jobb.
-
jeni
félisten
-
-
Vegitaa
senior tag
válasz
Plazmacucci #3151 üzenetére
Esetleg van valami hír előfoszlány a gyártótól?
-
-
Most volt alkalmam kipróbálni a 1520 fülesét. Nos, az elmúlt 5 évre visszatekintve körülbelülre se tudok olyat mondani se hangminőségre, se minőségérzetre, ami ennyire feneketlenül gagyi lett volna! Egy 520-ashoz nem méltó, nem hogy ehhez!
-
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Nem tudjátok, hogy a 1520-nak várható valami utódja?
-
Yoretto
tag
pedig abba biztos lehetsz hogy vannak kulonbsegek az elelmiszeri szabvanyokba, torvenyekbe, (ami az ilyen ettermekre is nyilvan kihat) mint pl a GMP es ahogy a HACCP is mas szabvanyoknak kell hogy megfeleljen kulonbozo orszagokba (persze eu-n belul azert nagyjabol hasonlo, de azert elteres van)... es igazabol azon kivul akik csinaljak ezt es tesztelik ezeket nem nagyon lat bele senki
de peldaul, eleg sok pekseg megnyitasaba vettem ki a reszem ott magyarba, alban peksegek, a gyartmanylap teljesen ugyanaz volt mindegyikbe, mivel a termekeik is ugyanolyanok/ugyanazok voltak, ennek ellenere megis kulonboztek, persze ez nem a legjobb pelda... nyilvan hiaba ugyanaz a recept, ha mashonnan van beszerezve az alapanyag akkor elterhet egyik a masiktol, es ezekben az esetekben el is tert, volt ahol jocskan
na ez mar tenyleg eleg nagyon off
BlackBerry Passport silver, Iphone 6S 128Gb, Surface pro 3 i7, Apple MacBook Pro, Sony Alpha SLT-A77VQ
-
Azie
őstag
Ennek örömére holnap tolok egy séket, ezer éve nem ittam/ettem. Tényleg, azt eszik v. isszák?
)
Amúgy meg ne offold az offot.********* https://www.whiskybase.com/profile/azie ******* https://boardgamegeek.com/user/XAzie ******* "Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Yoretto
tag
pl meretbeli kulonbsegek is vannak a mekinel, amerikaba es europaba... nemkell messzire menni amugy, hasonlitsd ossze az osztrak mekit es a magyart... a "hus" is teljesen mas... ahogy nemetbe is masabb, ezt annak ellenere irom, hogy nem vagyok egy nagy mekifogyaszto, vagy burger vagy hasonlo, de kostoltam mar mindegyik etelenek nevezett valamiet... plusz eleg nagy kulonbseg van kfc es kfc kozt is... eleve mas szabvanyoknak is kell megfelelni, ami eladhato amerikaba az nem biztos hogy eladhato magyarba vagy osztrakba vagy nemetbe vagy lengyelbe vagy stb stb... de ez csak talalgatas reszemrol
termeszetesen nem "ertek" hozza es nem altok ebbe bele, bar ami azt illeti nem is akarok/erdekel
[ Szerkesztve ]
BlackBerry Passport silver, Iphone 6S 128Gb, Surface pro 3 i7, Apple MacBook Pro, Sony Alpha SLT-A77VQ
-
Azie
őstag
Mivel helyi beszállítókkal dolgoznak, tévedsz.
Teljesen más ízű egy x ország húspépje, mint egy y-é. És ezt már akkor megtapasztalod, ha egy sima mezei virslit vagy felvágottat nézel.
********* https://www.whiskybase.com/profile/azie ******* https://boardgamegeek.com/user/XAzie ******* "Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
válasz
Yoretto #3131 üzenetére
Ez egy mekkora városi legenda, hogy a gyorsláncok között ilyen különbségek vannak. Mondjuk én a mekit nem annyira szeretem, inkább Burger King. A világ kb 10 vagy 11 országában voltam ezekben, olyan eltérések voltak csak, hogy pl volt egyik helyen olyan kaja, ami másik helyen nem (pl tenegerentúlon tripla whopper, ami nagyon masszív). De egyébként ízre és tartalomra aki "érzi" a különbséget, az a placebo áldozata.
-
Azie
őstag
válasz
Yoretto #3133 üzenetére
Két kezem összetenném, ha itthon is olyan minőségű és mennyiségű lenne a török kaja, mint Németországban. És főleg annyiért.
********* https://www.whiskybase.com/profile/azie ******* https://boardgamegeek.com/user/XAzie ******* "Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
Yoretto
tag
-
Yoretto
tag
válasz
Ati1979 #3130 üzenetére
amcsiba nincs ara a mekinek, es nem olyan muanyag mint pl magyarba, es ott a mekibe nem irnam le inkabb hogy kik jarnak :S ... de csak egy pelda, nemetbe is kicsit mas meg osztrakba is mint pl magyarba... pedig elvileg ugyanannak kene lennie... bar mondjuk annyira nem erint, nem szeretem az ilyesfagyta gyorskajakat, nem fel az eletvitelbe
[ Szerkesztve ]
-
-
Yoretto
tag
válasz
Ati1979 #3126 üzenetére
iphone csak magyarba trendi
foleg a 16 gigas
hitelre anyucitol apucitol
ezt leszamitva eleg minosegi es megbizhato telefon es a ios eleg stabil szerintem, bar magyarba ahogy neztem elegge tul van arazva, bar ott minden
[ Szerkesztve ]
-
Azie
őstag
válasz
Ati1979 #3121 üzenetére
Picit necces 1 kézzel fogni (/felvenni zsebből/bujtatós tokból) buszon, ha mondjuk van nálad még egy kézitáska+esernyő.
Így.
Mondjuk BT headset csodákra képes ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
Yoretto
tag
válasz
Ati1979 #3119 üzenetére
Szerintem sose volt veszes az ara... En pl 499ert vettem elovetelbe meg tavaly oktoberbe (majd novemberbe hozta a futar) microsoft store-rol... Ahhoz kepest tartja az arat rendesen, bar mar joideje nem lehet kapni store-n se...
-
Azie
őstag
válasz
Ati1979 #3119 üzenetére
Nem talán.
Sajnos én mindig féltem a használt cuccoktól, ha nyák-van bennük.
+ma egy srác elővette mellettem a buszon. nem éppen az az előkapom kategória. Már a 920 sem az.[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Igaz.
Viszont az ára is mérséklődött azért egy kicsit az utóbbi időben. A szürke importos 1520-at meg lehet venni olyan 110k körül. Használtan meg 100k alá is becsúszhat az ára.
(tudom a bolti gari messze van a nokia garitól)
Ennyi pénzért ez a telefon egyszerűen best buy. Talán nincs is jobb vétel jelen pillanatban a felső kategóriás telefonok között.
-
Azie
őstag
válasz
Ati1979 #3106 üzenetére
Már bocs, de nem lement az ára, hanem elfogyott a készlet. A kevés hely ahol lehet kapni, mind 500 euró körül mozog. ez nem épp a "lement" kategória, tekintve, hogy 450-550 eurós áron volt megjelenéskor.
De utálom ismételni magam.
-
Egy olyan lehetőség lenne még nekem jó, mint a Samsungon van, hogy beállítható hogy x óra és y óra között egy "blokkolás üzemmód" legyen, amiben meghatározott személyeknek kicsörög, de nem pittyeg emailre, meg minden más hülyeségre, illetve ha nem a listán szereplő személyek telefonálnak, akkor nem csörög ki.
Ha tud ilyet a telefon, és ökörséget írtam, akkor világosítsatok fel, de tényleg nem volt még időm semmit mélyebben megnézni benne.
-
válasz
Ati1979 #3113 üzenetére
Nekem is tetszik, holott előtte eléggé wp-ellenes voltam.
Csak az a baj, hogy mióta megvettem, gyakorlatilag nem volt időm semmit megnézni rajta, kipróbálni. Beállítottam az email fiókokat és kész.Annyit észre is vettem, mintha nem jelezne, ha emailt kapok, mármint hangjelzéssel. Most néztem rá, teljesen evidens hogy hol lehet postafiókonként a hangot állítani hozzá. Mást a cégesre és mást a magánra.
-
Yoretto
tag
nem 1820 meg 1525?
szeritnem majd talan a win 10el egyutt jonnek valami ujabbak... bar ahogy a denim se erkezik meg iden (bar meg van par nap az evbol), pedig negyedik negyedevre mondtak ha jol emlekszem, igy nyilvan win10 is csuszik szerintem
-
Ati1979
veterán
Ez még csak pletyka szinten van. 5" meg nekem nagyon kicsi már. Én tuti nem váltanék rá.
(#3105) lugosi
Kell utód mert nagyon lement az 1520 ára.
Az újat nagyobb felbontással jobb kamerával 2* ennyiért is el lehetne adni.
Szóval előbb utóbb megjelenik majd.
[ Szerkesztve ]
-
Minden rosszindulat nélkül, de mégis minek utódot állítani a 1520-nak? Létezik egyáltalán olyan app, ami megakasztja a hardverét?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az eddigi legnagyobb és legerősebb Windows alapú telefont dobta a patinás gyártó, minden benne van, amit jelenleg tudnak. Ezen még rajta van a Nokia felirat.