Hirdetés

Nokia Lumia 1520 - ablak-zsiráf

Bevezető

Van mostanában a nokiás bejelentéseknek és sajtóeseményeknek valami finom mélabúja. Némi melankólia, kis szomorúság tapintható a levegőben, még az is lehet, hogy csak beleképzelem. De mintha érezni, hogy emberek, itt a Lumia 1520, ez a legdurvább WP8-as telefon, amit valaha készítettek a platform köré, mi a Nokiánál ezt megcsináltuk, piacra dobjuk, és aztán nem tudjuk, hogy mi lesz pár hónap múlva. Hogy a fejlesztőink még együtt fognak-e dolgozni, vagy teljesen beolvadunk a Microsoft munkatársai közé, hogy egyáltalán szükség lesz-e mindannyiunkra. De ez igazából nem fontos, itt van ez a termék, beleadtunk apait-anyait, szeressétek, használjátok, mert szerintünk nagyon jó.

Nokia Lumia 1520
[+]

És ha csak a puszta számokat nézem, akkor tényleg nagyon jó. Az első Nokia, amin Full HD kijelző van. Az első Nokia, amiben négymagos processzor dolgozik. Az első Lumia, aminek 6 inches kijelzője van, az első finn gyártmány, amibe nanoSIM-et kell betolni. Mondjuk ezt pont a legidiótább dolog, amit a telefonnal kapcsolatban el lehet mondani, egy ekkora péklapátba még az ősöreg, bankkártya méretű SIM is vidáman befért volna. (És egyébként megnézném mindezt dual kiadásban is.) De tényleg, ez egy nagyon erős, nagyon komoly és nagyon nagy okostelefon. Ez a definíció szerinti phablet. Hozzánk pedig az XXL GSM futárja pottyantotta le a készüléket.

Nokia Lumia 1520
[+]

És egyébként ahhoz képest nem is olyan irreálisan drága. Mert elkérnek érte 160-170 ezer forintot, de ez tényleg egy bivaly, arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy ennél bivalyabb Nokia soha, de soha többé nem lesz. Maximum Lumia, ha a Microsoft megtartja a brand nevét. Ennek a gépnek egy évvel ezelőtt kellett volna kijönnie, akkor olyat ütött volna, hogy talán minden másképp alakul. Akkor kellett volna piacra lépni vele, amikor a második Note is kijött, amikor már simán lehetett látni, hogy a tepsik komoly részesedést tudnak szerezni, a hardvert össze lehetett volna rakni, a WP8 meg úgyis rohadtul ugyanolyan mindig. Illetve nem, most nem, mert már három oszlopos a kezdőképernyő. Azannya.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia Lumia 1020 - fényképesztő

    Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.

Hirdetés