- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Nem megy parancssorból a meghajtó csatlakoztatása. Természetesen írni olvasni lehet a mappát, de ez működik is mert a Transmission szépen letölt a mappába. Én azért gondolom hogy a Win kever be, mert ha nem lenne jó az NFS megosztás akkor az Oppo se látná meg a Transmission se működne. A Transmissionba ezt írtam elérési útnak és működik. Az IP-t innen vettem, de a NAS IP-je nem ez hanem 192.168.1.140 amit a routerben fixre állítottam már a kezdetektől.
Hogy a fenébe látja az Oppo lejátszó a megosztást a Windows meg nem? -
Joshi
titán
Köszi bepipáltam az NFS szolgáltatást, meg is jelent a Hálózatoknál egy NSA320.lan megosztás, de azt írja a Win hogy nem jó az elérési út. Az a röhej hogy ezt nem én adtam hozzá hanem magától megjelent. Az Oppo lejátszó továbbra is hibátlanul eléri a megosztást, de ugye ott IP címet lát és azon belül az i-data... stb mappát. Mi lehet a gond?
-
Mr Dini
addikt
Hát, én csak azt tudom mondani, amit látok a screenshoton.
Egyébként próbáld ki. Akkor nem frissíti a listát, ha a '-u' és a '--search' kapcsoló egyszerre van neki megadva. A slackernél működik, itt nem.
De így más a helyzet, ahogy látom, az én repóm nincs hozzáadva a slapt-get-hez.
Szerkeszd át a /ffp/etc/slapt-get/slapt-getrc fájlt, hogy a két lényeges sor (látni fogod), így nézzen ki:
SOURCE=http://users.atw.hu/mrdini/packages/:PREFERRED
SOURCE=http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/:OFFICIALAztán mehet neki az update ismét.
-
Mr Dini
addikt
Ha a függőségekkel van gondja, mert akár nincs meg a library, vagy egy symbol hiányzik belőle, már jelzi indulás helyett (vagy nem indul el, s strace kimenetből kiolvasható a gondja/ha nincs strippelve, akkor írja, illetve ugye gdb bt). Viszont a Transmission alapból túl sok memóriát foglalna le UDP kapcsolatok esetén, ezért készült a transmission és a transmission_5 verzió. Mivel a két szérián más a rendszer által engedélyezett lefoglalható memória értéke. Amúgy crashel a TM a gyári értékkel.
Illetve mivel ha megnézed, a third-party könyvtárat, ott nem a legfrissebbek a források, így azt is be szoktam patchelni, hogy frissebb könyvtárakkal dolgozzon.
A slapt-getből meg nekem látszik mindkét csomag:
root@NSA320S:~# slapt-get --search transmission
transmission-2.92-arm-1 [inst=no]: Transmission is open source cross-platform BitTorrent client. It has the most features you can want
transmission-2.93-arm-2 [inst=yes]: Homepage: https://www.transmissionbt.com/
transmission_5-2.93-arm-1 [inst=no]: Homepage: https://www.transmissionbt.com/A screenshotod alapján azt tudnám mondani, hogy a cache frissítő kapcsolót külön kell futtatni mindenképp. Tehát:
slapt-get -u
slapt-get --search transmission -
Mr Dini
addikt
Köszönjük!
Igen, fordítottam én is egy 2.93-at, bár erre csak ma este került sor.
A repómból telepíthető slackerrel, illetve slapt-gettel is.
A frissebb NAS326-okra, illetve a NAS5** szériára a transmission_5 csomagot, a többi NAS-ra pedig a sima transmission nevű csomagot javaslom.
-
Joshi
titán
A lejátszó(Oppo 203) oldalról nincs lehetőség semmilyen útvonal beírására, egyszerűen csak keres és talál. Na annyi előrelépés van, hogy ma már látja az NFS megosztást. De miért kellett neki egy nap hogy látható legyen?
A NAS-on belül hogy tudok fájlokat átmozgatni? Zyxel NSA320. Köszi a segítséget.
-
Joshi
titán
"Felrakod az NFS csomagot, majd beállítasz egy NFS megosztást és átmozgatod ide a filmeidet."
Van NFS csomag sőt már aktiváltam is. De hogy a fenébe mozgatom át a filmjeimet? Igazából nekem az is jó lenne, ha eleve ide tölteném le a filmjeimet és akkor nem is kellene átmozgatnom. A megosztásoknál kellene valahogy mappát hozzárendelni? Vagy hogy? Nekem az a furcsa, hogy egyszerűen nem látja a médialejátszóm a megosztást. -
Tonyk
veterán
Most nézem, hogy van hivatalos 2.93-as verzió is, szerintem Mr. Dini felrakja a repóba hamarosan, így elérhető lesz slackerrel is.
Ebben (2.93) csak 2018.01.23-ig kiadott javítások vannak benne!
Viszont 2018.01.25-én nem kevés folt került be a nightly(2.93+)-ba: https://build.transmissionbt.com/job/trunk-linux/9309/.
-
Downsampling
senior tag
Basszus, nekem 3 beep volt... és valóban, sem a MiniDLNA sem megy, sem az NFS... a rohadt életbe... MrDini csinálta a beállításokat. Magamtól hülye vagyok ezekhez. Akkor most lőttek mindennek? Elvileg az alkalmazáscsomagok fent vannak a NAS-on, legalábbis úgy látom, csak éppen hirtelen lett vagy 40 gigával több üres helyem...
Miért nem vártam meg a válaszod???
-
CoolBoy323
nagyúr
Sose próbáltam, sosem használtam. Nem is volt forwardolva a 9091 port.
De a Zyxel Cloud-on keresztül elvileg elérhető a TM is...
Maga a NAS admin jelszóval van ellátva természetesen. Pl. PC kliens is kér jelszót, és telóra a Torrrnado is...
Én már meg nem mondom milyen TM-em van
Rég volt... És tudod h nekem ez kínai nem kicsit
Ez van fent: Transmission 2.84 (14307)
-
zsolt20
tag
Csak nem boldogulok. A megnyitott Port tesztelése jó mind a kettő .itt teszteltem [link] Router ddns szervehez csatlakozva ( OK ) virtual server beállítása pedig ez
Hostnév:9091 re webhely nem elérhető
Hostnév:10080 ra webhely nem elérhető
Hostnév + enter router beállitása jön beWan ip-mel ugyanez a helyzet .
-
Somatom
veterán
-
Tonyk
veterán
-
Somatom
veterán
A 310 -ben arra is van lehetőség, hogy az admin felület elérését átrakjuk 80 -ról, mondjuk a 92 -es portra. Én így csináltam, mert a 80 -on a webes megosztás van, hogy a haverjaimnak ne kelljen portot beírni a böngészőjükbe, ha streamelni, vagy letölteni szeretnének a NAS -ról belső hálón.
-
zsolt20
tag
szia nem egyezik ! A saját külső ip más.
Transmission/web -ben találtam a settings.json file-ot"recent-download-dir-1": "/i-data/md0/admin/download/Transmission/recentdownload",
"rename-partial-files": true,
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "{e21c159c23c09ad866d232fe3383a39b25afc331ym/xBQa8",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1",
"rpc-whitelist-enabled": false,
"scrape-paused-torrents-enabled": true,
"script-torrent-done-enabled": false,
"script-torrent-done-filename": "",
"seed-queue-enabled": false,
"seed-queue-size": 10,
"show-backup-trackers": false,
"show-desktop-notification": true,
"show-extra-peer-details": false,
"show-filterbar": true,
"show-notification-area-icon": false,
"show-options-window": true,
"show-statusbar": true,
"show-toolbar": true,
"show-tracker-scrapes": false,
"sort-mode": "sort-by-name",
"sort-reversed": false,
"speed-limit-down": 100, -
junkpod
veterán
valami féllrement nálam...
admin@NSA325:~$ slacker -a iperf
/ffp/bin/slacker: line 31: /ffp/funpkg/cache/sites: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 252: /ffp/funpkg/cache/installed: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 260: /ffp/funpkg/cache/report: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 291: /ffp/funpkg/cache/report: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 305: /ffp/funpkg/cache/menu: Permission denied
cmp: /ffp/funpkg/cache/menu: No such file or directory
/ffp/bin/slacker: line 321: /ffp/funpkg/cache/menu: No such file or directory
Aborted -
zsolt20
tag
Hogy pontosabb legyek nem tölt/dolgozik a nas akkor, üres járatban csak ritkán olvas a hdd-röl valamit sőt le is áll 5perc után. Ez lenne a normális működés. Viszont ha elkezdi ezt a egyforma ritmusú töltést akkor 20-30 percig csinálja. Reset/leálitás után is. Ercs jól pc esetében inditásnál ha belépsz a bios -ba akkor a vinyó csak pörög . Nálam pedig nasnak uboot szakasznál is dolgozik a hdd valamit .
Smart :
Hőmérséklet 33 °C
Állapot Good
Teljesítmény GoodRészletes információ
Kérjük, várjon...
Model Family Toshiba 3.5 HDD DT01ACA...
Device Model TOSHIBA DT01ACA300
Serial Number X7RZZB0AS
LU WWN Device Id 5 000039 fe6dc2c96
Firmware Version MX6OABB0
User Capacity 2804.00 GB
Sector Sizes 512 Bytes logical/4096 Bytes physical
Rotation Rate 7200 rpm
ATA Version is ATA8-ACS T13/1699-D revision 4
SATA Version is SATA 3.0 - 6.0 Gb/s (current: 3.0 Gb/s)
Local Time is Sun Dec 24 11:16:03 2017 GMT
SMART support is Available - device has SMART capability.
SMART support is EnabledOK
ID Attribútum neve Jelző Érték Legrosszabb Küszöb Típus Aktualizált Ha sikertelen Nyers érték
197 Current_Pending_Sector 0x0022 100 100 000 Old_age Always - 0
193 Load_Cycle_Count 0x0012 100 100 000 Old_age Always - 46
198 Offline_Uncorrectable 0x0008 100 100 000 Old_age Offline - 0
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 46
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 19
9 Power_On_Hours 0x0012 100 100 000 Old_age Always - 59
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000b 100 100 016 Pre-fail Always - 0
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 100 100 005 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x000b 100 100 067 Pre-fail Always - 0
8 Seek_Time_Performance 0x0005 100 100 020 Pre-fail Offline - 0
10 Spin_Retry_Count 0x0013 100 100 060 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0007 141 141 024 Pre-fail Always - 405 (Average 409)
4 Start_Stop_Count 0x0012 100 100 000 Old_age Always - 46
194 Temperature_Celsius 0x0002 181 181 000 Old_age Always - 33 (Min/Max 12/37)
2 Throughput_Performance 0x0005 100 100 054 Pre-fail Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x000a 200 200 000 Old_age Always - 0Kérjük, várjon...
OK -
Mr Dini
addikt
Igen, ez én leszek. De nem álítottam ilyesmit, csak azt, hogy a gyári programcsomagos NFS csomaggal nem lehet akármilyen fizikai elérési utat betallózni, hanem mindent az NFS mappa alól akar megosztani. Viszont attól még oda lehet másolni/tölteni etc.
Nyílván ez FFp-vel/Entware-ng-vel áthidalható.
Az nfs-utils meg már elég öreg, NFSv2-es szervert tartalmaz. Az unfsd viszont 3-as NFS már.
@Downsampling
Nem, nem mondtam le Rólad, csupán nem voltam gépközelben.
Ahogy írtam privátban is, a reset helyett elég lett volna egy restart. Most az FFp-t újra fel kell tenned a MetaRepositoryból. Az adatai viszont megmaradnak.Mondjuk ha access deniedet dob, akkor ott fut valami... adminnal beenged? A jelszó biztosan jó? Reboot után is ezt csinálja? -
Downsampling
senior tag
Szia! és naná, hogy peace!
Huhh, itt valami nagyon félre ment. Értelmezésben - vagy én fogalmaztam rosszul. Nem, ő nem állította azt hogy nem lehet megcsinálni, ezt én állítottam, hogy én nem leszek képes rá ilyen FFP-vel, meg mindenféle egyébbel.
Amúgy nekiálltam, és még a Putty-t is használtam, egész jól haladtam vele, amíg a negyedik lépés után (mikor lefutott egy rakás dolog a Putty ablakában) ki nem léptem az ablakból. Na, utána már nem tudtam elindítani, mert a root beírása után kéri megint a jelszót, amit én nem változtattam meg, de már nem enged belépni. A NAS-ra sem tudtam belépni, de csináltam egy resetet, így a jelszó visszaállt a gyárira. De a Puttyba továbbra sem tudok belépni (acces denined - miután beírom a jelszót), tehát megakadtam az egésszel... Mit lehet ilyenkor tenni? -
Downsampling
senior tag
Megtisztelő, hogy válaszoltál!
Tudom, hogy milyen az SMB. Tudom, hogy oda is kell másolni. A beszúrt fotón semmi sem látszik, de igen, túl vagyok azon, hogy ott beállítsam, amit be kell. Utána viszont hiába másolok bármit is a létrejött, általam elnevezett NFS mappába, semmi sem látszik, mert ugyanúgy üres marad, sőt, néha egy ilyen másolás után az NFS létrehozása menüben már csak halványszürke lesz a létrehozott NFS megosztásom, vagy ha másolni akarok bele, akkor azt írja ki, hogy nincs ilyen célmappa - angolul. De ezek a ritkábban előforduló verziók, a legtöbbször simán semmit nem másol bele, és csak ennyi...
"Megoldás az lenne, pl, hogy FFP alá felteszel egy smb szervert (gyárit kikapcsolod) és azzal hozod létre a megosztásokat. Itt fel tudnád csatolni az NFS-t is. Egy könyvárba dolgozhatnál a kettővel.De pl. választhatod azt is, hogy használod a gyári SMB-t és felteszel FFP alatt egy NFS szervert (a gyárit kikapcsolod) és ott azzal osztasz meg amit akarsz (nem fog a köteten létrejövő nfs könyvtárba kényszeríteni), akár egy smb megosztás elérési könyvtárát. (Nálam is így működik, szóval lehetséges)
Harmadik megoldás a legegyszerűbb. FFP-re felraksz egy MC-t, és mint total commander alatt azt másolsz az nfs megosztásodba a nasodról amit akarsz."
Na, ettől féltem. Ebben olyan dolgokról írsz, amihez én nem értek, és nem is tudom, hogy mi az az FFP, a MC, és a szöveg nagy része nekem kínai.
Aki ezeket a dolgokat elmondta nekem, nem állított valótlanságot, nekem úgy tűnik, hogy elég sok blogja megjelent itt a PH-n a Zyxel NAS-okkal kapcsolatban. Párhuzamosan írtam ide és neki segítséget kérni, és amikor leírta, hogy ez mivel jár, akkor tudattam vele is hogy nekem ez nem fog menni... Szerintem azóta már le is mondott rólam... Eddig annyit tettem, hogy felraktam a laptopomra (Win10-es) egy Putty nevű programot, de innentől kezdve azt sem tudom, hogy mit csináljak. Szóval, eddig jutottam, és ha valaki nem fogja a kezem "minden betűnél", akkor ez nekem nem fog menni. Ott tartok, hogy vagy veszek egy modernebb, nagyobb és jóval gyorsabb (és természetesen lényegesen drágább) NAS-t, vagy egy jó nagy külső HDD-t (mint amilyenek vannak pl. a WD-nek, akár 10-12-16 terrás méretben), és akkor megszűnnek ezek a problémák. Nem akarok és nem is tudok mókolni, nem hivatalos dolgokkal szakbarbárkodni a gépemen, ami nekem munkaeszköz is. Nekem a nyugalom megér némi plusz pénzt (még ha az nem is kevés). Szóval, ha így nem megy, akkor türelemmel várom, hogy meg tudjak venni valami rendes, méltó eszközt, amivel már ki lehet szolgálni egy nem éppen kétfilléres otthoni audio-video berendezést.
És eddig a témában sehol semmit találtam, kivéve az említett PH-tag írásait. Szóval, ez a jól van dokumentálva nem állja meg a helyét. A 300 ezer forintos médiajátszóm, na az jól van dokumentálva, még úgy is, hogy van rajta egy CFW. Ott érdekes módon nem kell nem hivataloson, ezer helyről összevadászgatni, hogy egyáltalán működjön... Nekem ezt jelenti a jól dokumentált. -
Downsampling
senior tag
Szia!
Ha tényleg csak kattintgatni kell, akkor leírnád ennek a menetét? Mert nyolcvanszor megcsináltam, de nem sikerül. A neten egyetlen leírás, videó nincs, hogy erre a típusra hogyan kell NFS megosztást létrehozni. Amúgy már megírta valaki privátban, hogy miért. Mert ez a NAS csak azt osztja meg, amit az NFS megosztás után hozol létre, vagy másolsz a NAS-ra.
De ha tudsz egy megoldást, kérlek, tényleg írd le! Nagyon örülnék neki végre! Tényleg!
Köszönöm szépen! -
Thomas16
tag
A következők a fejlemények:
- HDD-nélkül napokig el tudtam érni a nas-t hálózatról
- plusz simán ki tudtam kapcsolni, egy csippanás, és kikapcsol (HDD-vel csak hosszan nyomva, 2 csippanás után kapcsolt ki)
- a vinyót megnéztem HD Sentinellel, semmi hibát nem talált.Szóval külön-külön jól működik a nas, meg a vinyó, de együtt nem.
Ismét várom a lehetséges megoldásokat!
Én már kezdek kifogyni belőlük -
zsolt20
tag
Köszönöm örök hálám így már jól működik LGtv-n .
PLAYz Media LG apps letöltöttem saját weboldalról , sikerült usb-ről elindítani a tévén az app-ot , csak sajnos nem tudom telepíteni a saját alkalmazásaim közzé! Ha esetleg valaki tudja hogyan kell usb-röl alkalmazást telepitünk lg tv-n kérem segítsen.
-
zsolt20
tag
Köszi a hozzaszolást. Ha a transzkódolás kikapcsolása alatt plex server beálitásoknál kódolast eredetire állitom ,sőt mindent eredetire álitok a szerveren es a lejatszón is, feliret ki kapcsolva. De igy sem működnek a videok csak mp4.
Ha más hogyan kell kikapcsolni a kodolást parancssoros légyszi ird meg hogyan kapcsoljam ki.
Köszönöm -
zsolt20
tag
Köszönöm a segítséget legalább te próbáltál segíteni a plex server problémámba nsa320s re. Azért jó ez a fórum sok mindent megtalálok , 4 napom ment eddig rá mondhatom fölöslegesen mert még mindig nem működik a plex server tökéletesen ( csak az MP4 videokat tudom lejátszani plex klienssel LG TV-n vagy Telefonon . ) A többi videó formátumot nem játsza le. Viszont plex DLNA-val csatlakozva mindent játszik a tv de igy olyan mint az NSA gyári media server.
telepítéseknél: csomagtelepítőből zypkg (én már a plexi is beleraktam)!
-( folyamatban 98% ffp 0.7zypkg004 (Repo: Mijzelf) Fonz Fun Plug)
98%-nál megáll a telepítés , de kb 10 perc után újraindítom a gépet és engedélyezve jelenik meg. Ez baj?-Engedélyezett MetaRepository : Bár nem tudom mire használható
-Szóval bevalom nem értek a linux-hoz de az itteni leirásokból elméletileg nem nehéz a plex telepitése .
Van telnet , Hss-n belépve puty terminál-ba root jogal .Eztán jön a plexi telepítés a leírt módon : jelezném kb 10 x végigcsináltam a folyamatot mindig valami hiba volt a parancssorok bevitele után. (nem sikerült a telepités ) .
Bár rájöttem ma : hs funpkg -i plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz (igy helyes a parancssor) és lás csodát működik.
Most sikerült igy is telepitenem a plex-t de most sem jó , az avi filmeket nem inditja el. (nem támogatott formátum az a hibaüzenet)- Nsa HOME (lejátszási zóna) menüben van a WMP telepitése lehetőség (windows-media-player-firefox-plugin-download) . Rákattintva a weboldal nem elérhető : Ez a plugin nem lehet az oka jelenlegi hibának? Esetleg van valami megoldás a (windows-media-player-firefox-plugin ) telepitésére más módon ?
Valami tipp valakinek mi a gond ?
Még valami a gyári torrentletöltő 1aktiv file-nál csak 20-500kb/s szakadozva tölt 400mb letöltése akár 20-30 perc több torrentnél órák : Mi lehet a baj ? (proci használat ilyenkor max 10%)
Vagy valami más torrent kliens nincs ? Transmission nem jó mert nincs benne letöltési ütemező. Sajnos mobil netem van éjszaka töltenék.
Köszönöm válaszokat előre is .
-
Mr Dini
addikt
Csupán kiváncsiságból érdeklődöm, hogy az openSSH féle SFTP miért nem volt jó? Valami speciális chroot/jogosultság kellett? Az én csomagom is tud SFTP-t, de eddig csak az FTPS (TLS) modult használtam élesben.
Egyébként ez az rc1 valami béta/dev verzió? Múltkor nem találtam a stabil verziók között, csak az 1.3.6-ot.
Lassan már Neked is lesz jó pár csomagod.
Nem csinálsz Te is egy repository-t?
-
zsolt20
tag
Köszönöm de közben már sikerült feltenem. A ZYPKGS kellet átírni így mint egy saját alkalmazás teleitettem volna .
Most a gondom a Plex server kezelőfelülete tökéletesen működik, de sajnos se a web serveren nem játsza le a filmet / másik gépről se. (Hiba film inditásánál a szerver erőforása kevés a videok konvertálására. )A DNLA plex-ben bevan kapcsolva . minden egyéb eredetire álitva hogy ne konvertáljon. Valakinek tapasztalata van e téren?
Szerintem valami baj van DNLA beálitásban
koszonom -
-
Viktorinogsz
újonc
igen próbáltam. mindenféle androidos böngészőt letöltöttem, ugyanaz a probléma. Arra gondolnék hogy esetleg az androidok bizonyos verzióktól nem kezelik megfelelően a Java-t, ha egyáltalán Java alapú. Nem tudom mi lehet. A Lumiák, és iPhonok, meg az S1 tökéletesen működik vele.
-
Mr Dini
addikt
Nem is néztem bele nagyon a csomagodba még, s nem is Neked címeztem azt a részt. Mindössze csak párhuzamosan pont előkerült ez a téma egy privát beszélgetésben, az egyik fórumtárssal, s szerettem volna a kérdéseket előre megválaszolni ezzel kapcsolatban.
Egyébként mivel készíted a csomagokat? Sima tar-ral/gzip-pel, vagy a makepkg paranccsal?
-
Doky1988
senior tag
Logolás úgy van állítva ahogy írtad, minidlna.log -ban pedig csak ennyit találtam:
Annak ellenére, hogy a log azt írja, hogy fut a minidlna.. nem fut!
root@nsa310:~# sh /ffp/start/minidlna.sh status
PROCESS STATUS INFO: minidlna is not runningszerk: Nemtudom mi volt vele, újraindítottam a NAS-t, most elindult
-
Tonyk
veterán
Bocsi, kifutottam a szerkesztési időből.
Klónozáskor természetesen a megfelelő partíciókat a megfelelő helyre (partícióra) kell klónozni!
(#18300) Doky1988
Belenézel a /ffp/etc/mindilna.conf-ba és megnézed hova van beállítva a logolás (
log_dir=
) és onnan. Amennyiben a log csak valami gyenge logolásra van beállítva, úgy a minidlna.conf-ban a kritikus részeket debug-ra rakod.pl.:
log_level=general=debug,artwork=error,database=debug,inotify=debug,scanner=debug,metadata=error,http=debug,ssdp=error,tivo=error
-
-
8nemesis8
veterán
Oké, semmi gond, már azt hittem én vagyok, hülye, pedig alap szinten értek a linuxhoz, command-linehoz.
A lényeg, hogy most már jó lesz, leszedem és elrakom hátha kell még később!Egyébként 0 konfigurálással el kellene tudnom érni, ha már statusa szerint futó állapotban van nem?
-
Tonyk
veterán
A hiba azért nem tűnt fel, mert mindhárom nason volt már előtte proftpd. Valószínűleg ottmaradt a két kérdéses file. Szűz nason valóban nem került be valamiért a sh és a conf.
Ugyanazt és ugyanúgy újracsomagolva jónak tűnik. Legalább 10x le- és felraktam, töröltem, újraindítottam. -
8nemesis8
veterán
Véletlen lemaradt...
Felraktam a csomagot, amit letöltöttem a funpkg-vel (máshogyan kellett volna), aztán gyanús volt, hogy a sh sok hivatkozása rossz. Telepítéskor gondolom mind1, hogy mi az aktuális útvonal, amin vagyok, nem? Hiszen nem az aktuális könyvtárba telepít!
Tehát újraindítás után eltűntek azok a fájlok, amik nem a /ffp alá kerültek és nálam nem oda kerültek...funpkg -i
-vel telepítettem!
Persze én elhiszem, hogy nálam nem kerek a dolog, de Metarepo-s FFP van telepítve és semmi buherálás nincs. Amin kipróbáltad milyen fw verziós? Bár lehetséges, hogy az egyes telepített csomagok nem nagyon különböznek a NAS fw verziójától függően!? -
8nemesis8
veterán
Feltettem a libcap-ot, most conf fájl hiányra rinyál. Ha frissíteni akarom a csomag alapján, akkor ugyanúgy funpkg-val mehet rá felülírja?
Mr Dini: Köszi a slacker-t! Most, hogy már fent van a proftpd mit csináljak kiadhatum a cmd-ot ami írtál vagy valami törléssel innen onnan gyomláljam ki, amit felrakott?
Időrendbe le tudom sztem rendezni a fájlokat és azokat célzottan törölni!Az FFP-t a MetaRepo felrakása után csomagból telepítettem vagyis kapcsoltam be majd restart.
Verziója: 0.7zypkg004 -
-
Tonyk
veterán
-
Mr Dini
addikt
Ez sem tűnik rossz megoldásnak, de azért egy userspace védekezésnél mérföldekkel optimálisabb a már említett iptables tűzfal lenne, ami ugye kernel szintű beavatkozás. Sokkal gyorsabb packet állapotban eldobni a kapcsolatot, mint a proftpd-hez vezető rögös utat végigjárni... Sajnos viszont ez gyári kernellel nem megvalósítható.
-
Mr Dini
addikt
Azért a pendriveos FFp-nek is van pár előnye... Pl. annyi FFp sticked lehet, amennyit szeretnél. Hiszen amint kihúzod, nincs nyoma. Ez például akkor hasznos, ha van egy éles konfigurációd, viszont mellette fejlesztessz/fordítgatsz is, aminek van egy külön pendriveja. Illetve egy friss telepítés sem árt csomagteszteléskor.
Illetve ha véletlenül felkerül egy "veszélyes" csomag, mint pl az eglibc (senkinek nem javaslom a telepítését
), akkor nem kell az egész NAS-t újratelepíteni, hanem elég a sticket kihúzni.
A logolást pedig ki lehet kapcsolni, vagy lehet RAM-ra irányítani.
-
8nemesis8
veterán
Amikor telepítettem, akkor volt eléggé friss a cucc, éppen volt ffp támogatás
Most halt meg a pendrive, nem érdekelt, mert egy 2GBos akkor is kukázni kívánt pendrivera tettem. Most haldokolni kezdett, szóval 4-5 vagy mennyi évért cserébe tökéletes volt.
Most megteljes reinstall és torrentek helyre pakolása -
Bazijoe73
senior tag
Az a konkrét problémám, hogy angliában élek. És elkezdték figyelni hogy ki mit töltöget. Nem csak nekem másnak is küldtek már sms-t, hogy na na. Előfizettem az expresszvpn-re. Nincs is vele nagy baj nagyon gyors. A routerrel kapcsolodok rá, de így minden eszközöm kapcsolodik. Valaki irta, hogy olyan torrent klienst használ, hogy be lehet kapcsolni benne a tikosítást és onnan tol nem látják, hogy mit töltesz! De azért szeretném csak a nas-t az expresszvpn-hez kapcsolni, mert ahogy most van ugy pl. a Fifában igen lassan talál online játékost!
-
Mr Dini
addikt
Nem bash hiba, hanem hogy amikor az FFp elindulna, akkor az első sorában meghívja az FFp-s sh-t (
#!/ffp/bin/sh
), ez viszont nem tud elindulni, mert a függőségeit nem a /ffp/lib mappából tölti be, hanem a /lib mappából (mert ezt találja első libeket tartalmazó mappának). Ez utóbbi pedig a rendszeré, s itt kevesebb/más függőségek vannak. Így nem tud elindulni rendesen az FFp, s ezért nem indul el az összes futtatható szkripted a /ffp/start mappában.A barmalej féle bash csomag viszont statikusan a /ffp/lib alatt keresi a függőségeit (ezt lehet elérni az említett RPATH változóval fordítás közben). Így Ő minden további nélkül tud működni.
És a csattanó az egészben az, hogy az FFp indítója lenne felelős az LD_LIBRARY_PATH változó állításáért, ami pont arra hivatott, hogy az függőségeket a változóban deklarált útvonalakon keresse először.
És ez a jelenség azért viszonylag újkeletű, mivel az FFp is frissül néha. S mivel nemrég telepítettél szűzen FFp-t, így egy frissebb verzió került fel, ami rendelkezik sajnos ezzel a problémával. De már jeleztük a jelenséget Mijzelfnek (Ő csinálta és azóta is karbantartja az FFp-t ZyXEL NASokra). Remélhetőleg hamarosan javítva lesz majd és nem lesz szükség a kézi beavatkozásra friss telepítésnél...
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Tipikus FFp és ZyXEL fw bug. Az FFp indítója a saját bash binárisát akarja használni, viszont az nem tud elindulni, mert még nincs beállítva a /ffp/lib/ mappára az LD_LIBRARY_PATH változó. Ezért nem fut le az indító, ami felelős többek közt a start szkriptek boot közbeni indításáért is.
Elméletileg hamarosan javítva lesz (magában az FFp-ben), addig is gyors fixnek a bash csomag frissítését ajánlom:
slacker -UuiA br2:bash
Csak a barmalej2 féle legfrissebb bash csomagba van beleégetve, hogy a szükséges libeket a /ffp/lib mappában keresse elsődlegesen (statikus RPATH-szal lett fordítva)!
-
footy
addikt
De ha már VPN-en benn vagy, akkor miért nem közvetlen egy könyvtárba töltöd le a .torrent fájlt és azt figyelteted a TM-el
Nem tudom kozvetlenul a sharet megnyitni file mentesekor. Valami alkalmazast kell megadnom.
Tudsz valami appot amivel meg lehet oldani? Esetleg valami ilyesmivel?A watchdir ugy van beallitva ahogy irod, a "start-added-torrents": viszont lehet hogy nincs true-ra allitva, este megnezem.
-
footy
addikt
Az a baj hogy az utolso frissites(iOS) ota meg kulon at kell kapcsolnom asztali nezetbe, hogy rendesen megjelenitse a feluletet. Eddig praktikus volt hogy a remote gui-val siman meg tudtam nyitni.
Most azt csinaltam, hogy a masik nasomra (BPI) raktam fel egy owncloudot es letrehoztam egy mappat ami be van mountolva a zyxelen is es oda toltom a torrent filet. Ezt a mappat beallitottam watchdirnek, viszont valami meg mindig nem kerek, mert nem kezdi el automatikusan tolteni -
footy
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest