- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
-
Doky1988
senior tag
válasz
Mr Dini #15982 üzenetére
Utóbbival oksa
root@nsa310:~# /zyxel/sbin/fw_printenv
bootargs=console=ttyS0,115200 mtdparts=nand_mtd:0x100000(uboot),0x80000(uboot_en v),0x80000(key_store),0x80000(info),0xA00000(etc),0xA00000(kernel_1),0x2FC0000(r ootfs1),0xA00000(kernel_2),0x2FC0000(rootfs2) root=/dev/nfs rw init=/init
bootcmd=nand read.e 0x2000000 $(kernel_addr) 0xA00000; bootm 0x2000000
bootdelay=2
baudrate=115200
loads_echo=0
eth1addr=00:19B:00:51:82
ipaddr=10.4.50.165
serverip=10.4.50.5
rootpath=/mnt/ARM_FS/
netmask=255.255.255.0
nandEcc=1bit
kernel_addr=480000
MODEL_ID=A203
PRODUCT_NAME=NSA-310
FEATURE_BIT=00
CONTRY_TYPE=FF
VENDOR_NAME=ZyXEL Communications Corp.
run_diag=yes
ethaddr=FC5:28:76
7:93
root@nsa310:~# -
Doky1988
senior tag
válasz
Mr Dini #15980 üzenetére
Ha a másodikat választom, azaz a pendriveos dolgot, akkor semmi kábel nem kell?
Mert az jó lenne, így másodrendszernek pendrivera egy debian
Szóval akkor legyen az!Egyébként kiadtam terminálba a parancsot:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA310_ZyXEL nsa310, firmware V4.70(AFK.3) ==
root@nsa310:~# fw_printenv
-sh: fw_printenv: command not found
root@nsa310:~# -
Doky1988
senior tag
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15942 üzenetére
Nah, újrabuildeltem az egész 8192cu chip modulját és mostmár nem döglik meg a kernel ha valami váratlan történik*.
Szóval megy szuperül mostmár tényleg a cucc, a sebesség gyorsabb (!
) egy licit, mint kábelről viszont a torrent nem akar feltölteni. Annyira nem fontos, csak érdekelne, h mi a gondja. Ugyanezekkel a beállításokkal megy kábelről...
*@Tonyk
Valószínűleg hasonló probléma lehetett a Te kamerádnál a gspca drivernél, csak akkor még nem ismertem ennyire a nas kernelét és nem tudtam elképzelni, h ilyen is előfordulhat...
Ha érdekel még a modul, akkor megpróbálhatom "feljavítani"...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15941 üzenetére
Akkor válaszolok magamnak!
Szóval az első megoldás nem jött be, mert ahogy kiadtam az ip link set egiga0 down parancsot, meghalt a cucc... Tehát a lecsatolás nem megoldás.
Aztán kiváncsiságból kipróbáltam, hogy mi van akkor, ha kihúzom a kábelt...
...hát az, h továbbra is el tudom érni a szervert!
--> megy a wifi.
Kipróbáltam a torrentet is, egy ubuntu isoval, a sebesség megegyezik a kábeles sebességgel. Viszont a feltöltés nem akar menni. A port forwardolva van, randomize port ki van kapcsolva és a portra azt írja, h Open. De mégis 0 a feltöltés... Kábelről perfekt!
Találkozott már valaki hasonlóval?
Mert én nézegettem a settings.json-t, de sehol nem lehetett interface-t megadni...
Illetve BT terén is haladtam, mert már látja az eszközöket és tudok fájlt küldeni és fogadni.
-
törölt tag
-
Doky1988
senior tag
-
bezzegz
csendes tag
válasz
Mr Dini #15882 üzenetére
Köszi,közben megorvosoltam
Felülvágtam a a törlés előtti mentéssel...így működik....
Köszönöm a segítséget!!!!!!!!!!!!
Nem szoktam sokat állítgatni de volt 1-2 áramszünet ami megzavarta a winyót így a 4 év alatt most kellett 2. alkalommal újraraknm és nem vagyok gyakorlatbanKöszi, mégegyszer!
-
bezzegz
csendes tag
válasz
Mr Dini #15874 üzenetére
Köszi, így már elindul...
csak az elérésel vannak gondjaim...
403: ForbiddenUnauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #15877 üzenetére
Nekem 210/310 van, de úgy emlékszem, hogy azokat másképpen kell szétkapni. Ezt a venti mizériát sem értem. Ha az enyémen egyszer odalesz, akkor fogom a dekopírt, vágok egy hatalmas lyukat a NAS oldalába, belerakok egy lassú, de 120 -as ventit, és letakarom egy autós oldalhangszóró fekete takarórácsával.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Mr Dini #15875 üzenetére
Szerintem semmi baja nem lesz 2 óra alatt (meg több alatt sem).
Ha már vörösen izzik és füstül, akkor meg már úgyis mindegy.
A winchesternek sem lesz semmi baja, régebben sok olyan winchester volt, ami nagyon forró volt működés közben, ezek a mostaniak meg messze hidegebbek már.
Azért még nincs nyár, meg 40 fok lakásban... -
bezzegz
csendes tag
válasz
Mr Dini #15868 üzenetére
root@nsa310:~# slacker -a rtmp
Slacker
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqlqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqPackage list (rtmp)qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqk
x lqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqk x
x x [*] reinstall br2:ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0.txz x x
x x [ ] upgrade memiks:rtmpdump-2.3-arm-1.txz x x
x x [ ] upgrade mz:rtmpdump-2.4-arm-1.txz x x
x mqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqj x
x x
x x
x x
tqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqu
x < OK > <Cancel> x
mqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqjInstalled: rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0
fetch: found /ffp/funpkg/cache/br2/ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0.txz
/ffp/funpkg/cache/br2/ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0.txz: OK/ffp/bin/funpkg -I /ffp/funpkg/cache/br2/ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0. txz
Scanning /ffp/funpkg/cache/br2/ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0.txz ...
#
# Description of rtmpdump:
# rtmpdump is a toolkit for RTMP streams. All forms of RTMP are supported includ ing
# rtmp://, rtmpt://, rtmpe://, rtmpte://, and rtmps://
# Version:2.4_git20130907
# Homepage:http://rtmpdump.mplayerhq.hu
#
# Requires libraries from: openssl
#
Reinstalling rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0
Removing rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0,reinstalled,20160527_122025Searching for *.new files: /ffp/etc /ffp/start
/ffp/start/transmission.sh.new
Done.
root@nsa310:~# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
/ffp/bin/transmission-daemon: can't load library 'librtmp.so.1'
root@nsa310:~#
A helyzet sajnos változatlan -
Tonyk
veterán
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15765 üzenetére
Úhh, ezer bocsánat... Valamiért a sima protobuf nem került fel a repómban. Szóval aki próbálkozott felrakni, annak jogosan nem működött...
A fentebbi hszben írt slacker parancsot futtasd le megint, vagy csak simán a slacker -UaA mrdini:protobuf parancsot.
2. Mostantól újra "aktív" vagyok, szóval mostmár lehet kérdezni/kérni stb. Ennek örömére készítettem egy asciinema csomagot.
Telepítés:
slacker -UaA mrdini:asciinema
Főleg azoknak ajánlom, aki valami hibát tapasztal a nason, annak nem kell mondjuk ide hosszú kimeneteket (debug outputs) bemásolni, hanem egyszerűen kiadja az asciinema rec parancsot, majd megnyílik egy alshell, ahova az összes beírt parancsot rögzíti, majd ha végeztünk egy Ctrl+D, illetve egy enter után feltölti az asciinema oldalára és ad hozzá linket is.
Lehet csatolni hozzá fiókot is, az asciinema auth paranccsal. Ezt azért érdemes meglépni, mert így módosíthatjuk a felvétel láthatóságát, törölhetjük stb.
Illetve azoknak is tudom ajánlani, akik vmilyen how-to-t készítenek FFp-s telepítésekről. Pl egy minidlna telepítés how-to-t jó lenne összehozni egyszer és akkor mindenki meg tudja "nézni" lépésről lépésre a telepítés menetét.
Csak az a gond, h nekem eléggé be van lakva jelenleg az FFp-m és nem tervezem legyalulni. De ha van rá igény, akkor egy stickre feltehetem. (Vagy más is megcsinálhatja)
3. Megjelent a webDAVos cikkem végre!
Keresd a címlapon, vagy a blogomban!
-
R3plica70
aktív tag
válasz
Mr Dini #15781 üzenetére
path áthelyezéssel ez is működött
Ezután már tovább tudtam lépni a TM beállításában, de ott is át kellett helyeznem a path-t
Ez miért kell egyébként nálam ?
json fájlt beállítottam erre most előjött a whitelist probléma, azaz nem érem el a TM-et a 9091-es portonHogyan tudom eltávolítani az eddig felrakott csomagokat, milyen parancs kell hozzá? De legalább a TM ne induljon el, visszarakom a gyárit...
-
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #15777 üzenetére
(#15777) Mr Dini
Töltöm...Köszi. remélem valami jó fog KISÜLNI belőle.
(#15779) ecet
re. -
R3plica70
aktív tag
válasz
Mr Dini #15771 üzenetére
Azért egy echo $PATH kimenettel meg tudsz dobni?
/ffp/sbin:/usr/sbin:/sbin:/ffp/bin:/usr/bin:/binA Path áthelyezése után lefutott az uwsiteloader, ahogy nézem ugyanúgy mint amikor én egyenként futtattam a javított wget paranaccsal.
funpkg -i /i-data/053f150d/admin/nsa/transmission-2.90-arm-0.txz
a csomag ezzel már fel ment egyszer, mondja is hogy már fent van ha újra kiadom a parancsotmkdir /ffp/tm megvolt, könyvtár a helyén
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/053f150d/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*
természetesen a user és a password helyettesitve a megfelelővel, az alábbi hibát adja:
transmission-daemon: can't load library 'librtmp.so.1'ja és persze a gyári csomagban lévő 2.84 le van állítva.
-
z123456789
addikt
válasz
Mr Dini #15773 üzenetére
Először is ne haragudj, de átsiklottam a hsz felett, másodszor meg azért, mert ebből én egy szót nem értek. A legutolsó beszélgetésünk óta sem fejlődött sokat a Linux ismeretem. De nem is volt rá igényem, mert működött minden. Tartok tőle, hogy most is csak a meghajtó krepált be, és mivel pótolható (bár 4TB-ról beszélünk) az adatok legjava, sokkal több idő lenne számomra megcsinálni azokat amiket leírtál, mint leformázni a meghajtót, feltenni az FFP-t újra, TM-et lekdolni (atya ég, már fogalmam sincs hogyan csináltam.
Kaparhatom elő a korábbi PM-eket...), és várni, hogy produkálja-e újra a hibát. Ha igen, akkor meghajtó hiba, ha nem, akkor csak valami összeakadt, és kideríthető lett volna a Te módszereddel. De ahogy mondtam, nekem azt szájba kéne rágni, és én nem várom el senkitől, hogy a Pünkösdi hétvégéjét erre áldozza. Mert az kellene minimum.
Aztán még ott van az is, hogy szerintem számodra én annyira idegesítően keveset értek ebből a nyelvből, hogy ha félúton azt mondod "ez hülye b+!" és ott hagysz, akkor sok értelme nem volt. Márpedig erre van esély, hidd el!
Minden esetre köszi a segítséget.u.i.: már ezt az iso-t sem tudtam feltelepíteni usb-re...
-
sepsi0
őstag
válasz
Mr Dini #15765 üzenetére
Te egy istenkirály tag vagy!
Remélem itt megbecsülitek, hogy van valaki aki ilyet tesz a közösségért.A lényeg. Felraktam a parancsaidat követve. Ez a parancs nem megy, de gondolom azért, mert még nem raktam fel az MC-t. mcedit /ffp/etc/umurmur/umurmur.conf
Mindjárt rákeresek itt...
Nagyon köszönöm!
A többit, majd privátban..... -
R3plica70
aktív tag
válasz
Mr Dini #15763 üzenetére
Szia
Megcsináltam a wget frissítését de sajnos az uwsiteloader továbbra is ugyanazzal a hibával száll el, hogy nem ismeri a -N kapcsolót.
Leírásod szerint módosítottam a script fájlban /ffp/bin/wget-re, de csak egyetlen helyen volt. Ezt többször átnéztem, ill. használtam az mc replace funkcióját, de az is csak egy helyen találta meg.
Ezután futtatva minden kicsillagozva ugyanúgy elszállt a hibával
Fogtam és egyenkénti kicsillagozással futtattam a uwsiteloadert az összes repo-ra (remélem jól írom), és amikor hibát írt, kézzel kijavítottam és futtattam az /ffp/bin/wget .... parancsot.
Eredmény: ugyanúgy elszáll a transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/053f150d/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.* parancsHát én itt most feladom. Közben bekonfigoltam a gyári csomagban lévő 2.84-es TM-et és működik is szépen.
miniDLNA helyett most jó a Twonky, szerencsére ezen is javítottak és megy vele az LG tv-m lejátszójával a felirat. Egyelőre nincs többre szükségem, ha majd lesz addigra talán több tapasztalat lesz a 326-ossal.
ill. kedden fogok egy 310-est okosítani ffp-vel és majd kiderül, hogy követve a leírásomat sikerül-e a művelet, és én hibázok valahol vagy a 326-osban van valami másképpen.Nagyon köszönöm, hogy próbáltál segíteni és időt áldoztál a problémám megoldására
ui: nem tudtam hogy linuxra is van hdsentinel
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15763 üzenetére
Kész a testdisk is. Ha a repóm benne van a slacker listában, akkor:
slacker -UaA mrdini:testdisk
Majd a testdisk parancsot kiadva feljön a guija, ami szerintem nagyon egyszerű és logikus.
A csomag tartalmazza még a photorec-et. Ez arra jó, hogy az elveszett (törölt) képeket vissza tudja állítani, ha a rendszer még nem írta fölül.
@imis
Nézz rá a blogomban a Hasznos eszközök nsa tulajoknak 1-re.
-
R3plica70
aktív tag
válasz
Mr Dini #15755 üzenetére
Szia!
Először is köszi a válaszod
Így azt tudnám javasolni, hogy próbáld meg feltenni a wgetet ezzel:
slacker -Ua wgetennek a parancsnak ez lett az eredménye
Amúgy ez vmi nagyon régi ffp lehet, mivel közel 5 éve tartalmazza a wget binárist az ffp.
Az ffp-t a MetaRepository-val tettem fel innen
Ahol eszerint a leírás szerint jártam el:
How to install
Enter the url http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/ in a text file web_prefix, or download the text file here, and put the text file in \\<NAS>\admin\zy-pkgs\. Then in the package menu press on the 'Retreive List From Internet' button. Only the MetaRepository package should show up. Install it, and re-request the list. You should see the official Taiwanese repository, merged with mine (ffp, btsync, anyterm, MetaRepository, Tweaks, Dropbear, MidnightCommander). If you still see only MetaRepository, disable it, enable it again, and retry.Szerk.: illetve szerkesztheted az uwsiteloader.sh-t, mondjuk mc-vel (mivel látom fent van):
mcedit /ffp/bin/uwsiteloader.sh
khmm... , belenéztem, de elsőre esélytelennek találtam hogy én ebbe bármit beleszerkesszek, aztán második nekifutásra isTehát ha jól értem, akkor alapvetően az ffp-vel van valami gond? Az nem jelezhet valamit, hogy root-ként bejelentkezve az a szöveg fogad, hogy 'Welcome at FFP versiom 0.7/arm, running on Unknown-B303 NAS326..." ?
-
sepsi0
őstag
válasz
Mr Dini #15758 üzenetére
Nagyon keményen tolod!
Hozzá teszem, hogy én csak csomagokat tudok listából telepíteni és teljesen láma vagyok még a linuxhoz
Ha valami komolyabbat kell, akkor ctrl-v - ctrl-c és általában bejön, magyarán az általatok leirt parancsokat másolgatom aztán imádkozok...
De ha megcsinálod, szerintem másnak is kellhet.
Szóval, ha lesz én nagyon köszönöm Neked.Jelenleg évi 16000ft-ot költünk (20 slotos) Teamspeak szerverre, amit a NAS szerintem simán ki tudna váltani.... a routereim nem hiszem a hardver miatt (WDR4300 és WDR3600).
"várnod kell picit." akármeddig tudok várni!
-
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #15742 üzenetére
gondoltam egyszerűbb a dolog, mert szabad helyem nincs, ahova mentsem a régiről a cuccot, és csak egy dokkolóm van 3,5-s vinyóhoz.
Most elindítottam a Puppy Linux-t de azzal sem látom a tartalmát:Most úgy látom, az utolsó lehetőség szereznem valami usb-s hátértárat, és a nasból menteni az adatokat, majd visszamásolni egy ntfs partícióra. azután az új vinyót meg telepíteni a nasba és mindent újra beállítani.
Ahogy néztem ez elég lassú folyamat lesz, de jobb ötletem nincs hardver hiányában. -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #15730 üzenetére
wgetnek ehhez semmi köze. Mint írtam is már letöltött mind a külön letöltött állománnyal, mind a telepítővel letöltve is u.e. csinálja. + akkor a 0.9.8-al csinálná..., de azzal meg jó.
AngelH
Nem, sajna, nem. Már oda - vissza, jobbra - balra uninstallálva, törölve lett minden. Gyanítom valami függőség lesz a hiba oka.
-
Rengete
aktív tag
válasz
Mr Dini #15712 üzenetére
Feltétel: FFP megléte.
Lépjünk be puttyal ssh-n a nas-ba.
Ezeket írjuk be sorba:
cd /i-data/md0/admin
funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz
/ffp/start/plexmediaserver.sh install
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
várjunk 5-10 percet még elindul.
Ha minden jól ment akkor elérjük az admin felületet a 32400 porton.
Tehát írjuk be a böngészöbe:
nas_ip:32400/managea második lépésnél pl ez:
login as: root
root@192.168.1.100's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NSA310_ZyXEL NSA310, firmware V4.70(AFK.3) ==
root@NSA310:~# cd /i-data/md0/admin
root@NSA310:/i-data/md0/admin# funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz
Skipping cd: Invalid package filename
Skipping /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz: Already installed
root@NSA310:/i-data/md0/admin# login as: root -
imis
senior tag
válasz
Mr Dini #15701 üzenetére
Köszi.
Laikusként kérdezném, mivel csak notim van és egy vinyó dokkolóm.
Működik-e a dolog több partícióval, aminél az elsőn kívül a többi NTFS, mert sajna csak sakkozni tudnék az adataimmal (egyszerre csak egy 3,5" HDD-t tudok feltenni a notira, vagy a nas-ról tudnék másolni a dokkolóra?) -
-
válasz
Mr Dini #15537 üzenetére
Írtam a Zyxelnek még akkor, azóta sem válaszoltak, így felhívtam őket. Hát, eddig azt hittem az MS-nél van a legalja a törtmagyaros beszédű supportosoknál, de tévedtem. Gyakorlatilag minden 3. mondatot sikerült megérteni, úgy raccsolt a kolléga, kb. 5 percbe tellett neki kinyögni, hogy oda vigyen vissza a NASt, ahol vettem. De, a pozitív oldala, hogy innen csak jobb lehet.
-
borrudi
csendes tag
válasz
Mr Dini #15652 üzenetére
Dini egy kicsit sokáig tartott, nem tudtam SSh-n csatlakozni a géphez. Most sikerült.
Megcsináltam az módosítést, kiadtam a két parancsot. Itt tartunk most. Ja meg előtte TOP parancsal megnéztem miért ilyen lassú , de nincsen túlterhelve.
http://prntscr.com/azfyfxHogyan tovább?
-
szjoci
őstag
válasz
Mr Dini #15655 üzenetére
Szia!
Próbáltam ismételten fordítani, de a pip parancsnál megbukik a mutatvány. Kiadtam a javasolt parancsot, uClibc-kből a legfrissebb van fent már, helyzet változatlan.
Sajnos a pip --help sem megy. pastebin(#15656) Mr Dini: felraktam, így sem működik.
Ha esetleg egy Neked megfelelő időpontban nyitnék portot ahol be tudnál ssh-zni, rá tudnál nézni? Bár szerintem mindent úgy csináltam ahogy leírtad, de ha ott lenne előtted lehet egyből rájönnél hogy mi a probléma nálam.
-
-
borrudi
csendes tag
válasz
Mr Dini #15638 üzenetére
Próbálom értelmezni.
tehát a httpd_zld.con fileban keresem az általad írt dolgokat.
Sajnos olyan nincsen, hogy AllowOverride All egyik conf fileben sem.
De direktoryt ahol nincs utána semmi 3-at találok nem kettőt. Kitörlöm a direktory szót a conffileból félkövéren kiszedtem miket törölnék?
1.
Header set X-UA-Compatible "IE=EmulateIE8"
Options FollowSymLinks
AllowOverride none
Order allow,deny
Allow from all
Options ExecCGI
</Directory>
UserDir diabled2.
Header set X-UA-Compatible "IE=EmulateIE8"
AllowOverride None
Options None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
#WebService Start#3.
Options All
Allow from all
</Directory>
#Listen 80
#WebService End#A pendriven, nincsen log file. Egyáltalán nem csinált rá semmilyen filet. A pen FAT-ra van formázva.
-
borrudi
csendes tag
válasz
Mr Dini #15633 üzenetére
a slacker -u val kiadott összes frissítést feltettem a csomagokra.
buta voltam
kicsomagoltam a megfelelő fileket feltettem a bint is. újra indítottam a NAS-t de szerintem nem sok minden történt. a HDD LEd piros volt folyamatosan, mutatva, hogy ír vártam vele vagy fél napot nem változott semmi -
borrudi
csendes tag
válasz
Mr Dini #15623 üzenetére
ez a Meta..... fent van a NASon már a hiba előtt felkerült.
Sajnos a webes felület nem jön be ez a probléma, pingre válaszol, SSh-n bent vagyok.
Tehát így az FFP-t nem tudom, hogy szedjem le.
A reset gombot a 2. csippanás után pár másodpercig kell nyomni akkor fog 3at csippanni. Na nekem ez nem működik, pedig a gombot biztos nyomom érzem a rugólemez mozgását.
1 csippanásra már törölni kellene az IP-t stb de az se történik meg. -
Geripapa
aktív tag
válasz
Mr Dini #15613 üzenetére
root@NSA320:~# wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz -O /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz; funpkg -i /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz; rm /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz
--14:45:25-- http://users.atw.hu/mrdini/packages/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz
=> `/tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz'
Resolving users.atw.hu... 88.151.96.4
Connecting to users.atw.hu[88.151.96.4]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 3,669,344 [application/octet-stream]
100%[==========================================================================>] 3,669,344 2.16M/s
14:45:27 (2.15 MB/s) - `/tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz' saved [3669344/3669344]
Skipping /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz: Already installed (found: apache-httpd-2.4.18-arm-2)
root@NSA320:~#Így nem teszi újra?
Vagy nem is kell? -
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15606 üzenetére
Javítottam egy hibát a csomagban, illetve picit módosítottam a leíráson.
Aki segítene még tesztelni, az mostmár így tudja feltenni:
wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz -O /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz; funpkg -i /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz; rm /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-3.txz
Köszi!
@vanRobert
Nekem NSA320S-en az van fent már kb 1,5 hónapja és tökéletesen teszi a dolgát.
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Mr Dini #15606 üzenetére
Mindkettőtöknek köszi a kódot már elindult a admin felület
root@NSA320:~# wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz -O /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz; funpkg -i /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz; rm /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz
--13:04:29-- http://users.atw.hu/mrdini/packages/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz
=> `/tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz'
Resolving users.atw.hu... 88.151.96.4
Connecting to users.atw.hu[88.151.96.4]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 3,668,796 [application/octet-stream]
100%[====================================>] 3,668,796 2.18M/s
13:04:31 (2.18 MB/s) - `/tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz' saved [3668796/3668796]
Scanning /tmp/apache-httpd-2.4.18-arm-2.txz ...
#
# The Apache HTTP Server Project is a collaborative software development effort aimed at creating a robust, commercial-grade, featureful, and freely-available source code implementation of an HTTP (Web) server. The project is jointly managed by a group of volunteers located around the world, using the Internet and the Web to communicate, plan, and develop the server and its related documentation. This project is part of the Apache Software Foundation. In addition, hundreds of users have contributed ideas, code, and documentation to the project. This file is intended to briefly describe the history of the Apache HTTP Server and recognize the many contributors.
#
# Homepage: https://httpd.apache.org/
# Version: 2.4.18
#
# Included php support. If You need it, You have to install the php package too from the slacker repository.
#
# Compiled by: Mr Dini
Installing apache-httpd-2.4.18-arm-2
Running doinst.sh ...
root@NSA320:~# apachectl start
/ffp/apache/bin/httpd: can't load library 'libaprutil-1.so.0'
root@NSA320:~# -
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #15601 üzenetére
Nem belekötés!
Csak amikor leírsz valamit, gondolj bele abba, hogy esetleg olyan fogja olvasni, aki nem ért hozzá és ebből fogja levonni azt a végkövetkeztetést, hogy csak a vpn-t routerrel tudja megoldani, mert ugye Openvpn pont megvalósítható mindkét esetben épp úgy mint a routeresen pptp, l2tp, ipsec, de akár github közbeiktatásával a nason is. Nyilván ez utóbbit a bátortalan kezdő messziről el fogja kerülni
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15593 üzenetére
Kicsit pontosítok.
Nem a nast, hanem a nason elhelyezett fájlokat lehet elérni vele.
Illetve kell még hozzá egy dinamikus dns/domain.
+olyan szempontból jobb, mint a vpn és az ftp, hogy a vpn-t tiltani szokták munkahelyeken, míg a https elérése szinte bárhol engedélyezett, illetve a vpn-hez olyan router kell (vagy openvpn), aminek tudnia kell a vpn szerver funkciót, míg ezt a megoldást bármilyen routerrel el lehet játszani.
Az ftp-t pedig sebességben és biztonságban is veri. Illetve a streamelés is működik rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Temu
- Autodesk - Revit
- Hardcore pizza és kenyér topik
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Battlefield 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- votlage71: Kábel menedzsment
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest