- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
-
törölt tag
válasz
CactuS #15665 üzenetére
Tévedsz. Tegnap elmentem egy cég ügyfélszolgálati irodájához, aminek a címe a cég honlapján szerepel. De, nem jutottam be, mert a portás szerint oda nem lehet "csak úgy", előzetes egyeztetés nélkül bemenni. Csak egy párszázezres bízniszt akartam vinni nekik, nem nagy ügy. De, az esemény után úgy döntöttem, hogy inkább lehúzom őket arra a párszázezerre.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CactuS #15533 üzenetére
Az első két dolog nem feltétlenül problémás, viszont az a bad block at ... az bizony szektorhibát jelez. Sajnos én is belefutottam ebbe a problémába, de nekem már lejárt a garim. Attól függetlenül minden oké vele, csak nem szabad frissítenem.
Hát igen, a ZyXEL kicsit rosszul választott az emmc kártyával NAND memóriaként...
Lassú, régi és könnyen rongálódik, ha sok kis fájllal terheljük...
Gariztasd le, ez így elég szerencsétlen párosítás.
@szjoci
Közben találtam egy látszólag működőképes onedrive programot a githubon. A fejlesztő azt írja, h in progress, de ahogy néztem a business fiók kivételével mindent tud.
Az egyetlen hátránya, hogy python alapú, így néhány paranccsal hosszabb lesz a telepítés és természetesen csak a 3.* verziójú python jöhet szóba... A probléma az, hogy a legfrissebb br2 féle python 2.7-es... Tehát készítenem kellett gyorsan egy 3.5.1-es pythont. Ebben viszont eltérő elérési utakat használtam, mint barmalej annó, így ha van más python alapú program fent, akkor lehet, hogy gondjai lesznek az elérési utakkal. Tehát azt javaslom, hha vannak python kódjaid, akkor várj, ha meg nincsenek, akkor használhatod ezt is.
Tehát a telepítés:
wget http://users.atw.hu/mrdini/packages/testing/python-3.5.1-arm-0.txz -O /tmp/python-3.5.1-arm-0.txz; funpkg -u python-3.5.1-arm-0.txz; rm /tmp/python-3.5.1-arm-0.txz
Ezután kell még maga a forrás, aminek a leszedéséhez először is szerezd be magát a git toolt:
slacker -Uui git
(Csillagozz meg 1 szimpatikusat)
Majd hozz létre egy mappát a leendő forrásnak és cd-zz bele, majd add ki ezt:
git clone https://github.com/xybu/onedrive-d; cd ./onedrive-d/
Eztán már csak ezeket kell kiadnod szép sorjában:
pip install --upgrade setuptools
python ./setup.py build
python ./setup.py install
Ha sikeresen lefutott minden, akkor a fordítással már kész is vagyunk, a onedrive-pref paranccsal már indíthatjuk is a beállítási varázslót, majd a onedrive-d paranccsal lehet indítani a szinkront.
Ui.: ehhez nem kell linux gurunak lenni. Szerintem tök logikusak a parancsok.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CactuS #15530 üzenetére
Szia!
Csak gyorsan átfutottam, de ami feltűnt róla az az, amit már Tonyk ia megállapított, hogy valamiért ragaszkodik az ipv6-hoz a nasod. Legalábbis azt a modult tölti be. Reset nem oldja meg?
Amit ilyenkor javasolnék, hogy tedd fel az ffp-t és próbáld meg betölteni kézzel az ipv4 modult és tedd át az egiga0-át rá. Meg is lehetne csinálni, viszont ha jól látom nsa326-od van, amiben ugye arm7-es proci van. Na, a régi nasokban pedig arm5 van, ami hatalmas előrelépés a ZyXEL eszközök fejlettsége terén, viszont tudtommal még nem készültek el a Mijzelf féle modulok arm7-es verziói...
Illetve mintha láttam volna bad block hibaüzenetet a NAND memóriánál. Ha ez így van, akkor azt javaslom, h vedd fel a kapcsolatot a ZyXELlel és ha van garid, akkor kicserélik Neked.
De a dmesg nem mutat semmi mást.
Σ: azt tudom javasolni, amit a többiek már mondtak, hogy tedd át az ipv6-ot ipv4-re, ha lehet, illetve a dns beállításokban tedd be a 8.8.8.8-at.
Illetve amit még tesztelhetsz, h pl haverhoz átviszed a nas-t, hogy másik routerrel mi a helyzet.
@szjoci
Githubon szerintem van egy rakás linuxon is működő cli cucc, ami onedrive kliensként is használható, simán le tudod fordítani ffp-n magadnak (szinte) bármelyiket.
Pl ezt találtam guglin így első találatként (nem teszteltem): [link]
De ha nem menne a dolog és van rá igény, akkor megpróbálhatom összehozni a nasra.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CactuS #15504 üzenetére
Igen. Miután bedugtad a netre.
@stroge
Csak állítsd le a tm-eket és utána add ki a funpkg -u <csomag helye> parancsot. Ez frissíti a transmission-t, ha már van fent ffp-s. Ha nincs, akkor nem csinál semmit, szóval telepített ffp-s tm mellett add ki. (De gondolom telepítve van vmi, ha mindig elindul)
-
Tonyk
veterán
válasz
CactuS #15489 üzenetére
Ping belső hálóra megy minden gond nélkül?
Külső hálóra ip pingelésre van-e válasz? Tehát nem domaint, hanem a hozzá tartozó ip-t pingeled.
pl index.hu esetében:
ping 217.20.130.99
(#15490) stroge
"továbbá szeretném kérdezni, hogy funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/transmission-2.92-arm-1.txz miért mondja azt, hogy nincs ilyen mappa?"
Egyrészről ennek a vége egy fájlnév, tehát nem mappa.
Másrészről ha pedig a tényleges hibaüzenet az, hogy nincs ilyen fájl, akkor kisbetű-nagybetű probléma lehet, ami linux alatt nem mindegy! De nézd meg, hogy erre mit köp:ls -l /i-data/md0/admin/nsa/transmission-2.92-arm-1.txz
Ha azt, hogy nincs ilyen, akkor valamit elírtál az útvonalban. Javaslom, hogy útvonal írásakor egy-egy betű beírása (könyvtárnév vagy fájlnév) után nyomkodd a tab-ot, majd az kiegészíti a helyes névre, ha van olyan. Így nem lehet elírni, ha pedig csipog, akkor nincs olyan kezdetű könyvtár vagy fájlnév.
-
Tonyk
veterán
válasz
CactuS #15485 üzenetére
"Kellene neki egy restart?"
Ez így ideiglenes, restart után visszaáll. Tehát kiadtad ezt az utasítást:
su
sh -c 'echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/egiga0/disable_ipv6'ez után a cat /proc/sys/net/ipv6/conf/all/disable_ipv6 -nak 1-et kéne visszaadni eredményül. Ha ez így van, akkor próbáljuk meg az interfészt ki-be kapcsolni:
ifdown egiga0 && ifup egiga0
teszt
Szerk: Ha így sem megy, lehet megpróbálnék egy reset-et. Adatot nem érint majd a reset! Bár lehet valami blődség a hiba, ami kiszúrja a szemünket.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
CactuS #15471 üzenetére
Jó, tehát nem a nast nem tudod pingelni, hanem a nasról kifelé nem tudsz, és gondolom nem is belső hálózati ip-t akarsz nyösztetni, hanem valami külső ip-t.
Nos, ha ez nem megy, akkor valóban a dns beállításokkal lesz a gond.
Nem véletlen T-s neted van D-link routerrel?
Gateway maradjon a router ip-je, de a dns-nek a 8.8.8.8 és a 8.8.4.4-et add meg. Most nézd meg, hogy van-e ping a távoli hoszton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- GF63 Thin 11UD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest