- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
sepsi0 #15759 üzenetére
Szia!
Kész az umurmur cakli-pakli. Készítettem hozzá start szkriptet is.
Kicsit sokat szenvedtem vele, mivel maga a protobuf fordítás ~4 és fél óra volt, ezzel majdnem megdöntve a rekordot, amit az ffmpeg és libav tart a maga 7 órájával.
Aztán kellett nekem libconfig is. Ezt egész egyszerű volt lefordítani. Majd kiderült, hogy nem elég a protobuf, kell még nekem protobuf-c is... :/ Jó, az is meg van, már csak a polarssl-ért vinnyogott... De a polarssl megszűnt, helyette lett belőle mbedtls és természetesen az elérési utak is másak lettek benne. Na ekkor lett elegem az umurmurból és újraírtam egy elég nagy részét a kódnak, hogy menjen openssl-lel is.
Mivel elég nagy részét átírtam, így elég gyors és kompakt is lett a cucc, mivel közvetlenül a nasra készült.
Arra kérlek, hogy telepítéshez próbáld már ki a slacker repómat, mivel még semmi visszajelzést nem kaptam, hogy megy-e másnak. És nem tudom, hogy van-e értelme ennyit szenvedni vele így...
Tehát, ha még nincs bent a repók között, akkor elsőként tedd be:
echo -e "mrdini\thttp://users.atw.hu/mrdini/packages/" >> /ffp/etc/funpkg/sites
Majd add ki ezt:
slacker -UaA mrdini:protobuf mrdini:protobuf-c mrdini:libconfig mrdini:umurmur
Illetve ha régi az openssl-ed, akkor frissítsd azt is:
slacker -uiA br2:openssl br2:opensshEzután le kell generálni a kulcsokat a murmur szerverhez. Ehhez írtam egy szkriptet, hogy egyszerű legyen:
/ffp/etc/umurmur/genkeys.sh
Ezután kérdezni fog mindenféle adatot. Mind1 mit adsz meg neki, de e-mailből pl érdemes valósat megadni, mert ezt fel fogja dobni a kliensek első csatlakozásakor.
Ezután, ha óhajtod, szerkeszteheted a konfigját a saját szájízed szerint. Az alap openWRT-s konfigot meghagytam, csak kiszedtem belőle 2 fölösleges dolgot (mivel ezt a kódból is kiszedtem, mert a nason az öreg kernel miatt nem működne) és az elérési utakat lecseréltem. Tehát így tudod szerkeszteni:
mcedit /ffp/etc/umurmur/umurmur.conf
Majd adj futtatási jogot a start szkriptre és próbáld meg elindítani:
chmod a+x /ffp/start/umurmur.sh
/ffp/start/umurmur.sh startHa hiányolna még vmi függőséget, akkor azt a repómban, illetve a többi slacker repóban fellelheted.
-
Mr Dini
addikt
válasz
sepsi0 #15756 üzenetére
Szia!
Mumble szerver van a NAS-ra (NSA320)?
Tudtommal eddig senki nem foglalkozott ilyesmivel, de jó ötlet! Esetleg entware-ng-ben lehet, de tapasztalatom szerint az arm5-ös entware-ng csomagok nem stabilak...
Az eredeti mumble szerverhez 1. igen gyenge a hardver 2. qt-t kéne fordítanom a csomagkreáláshoz és a qt forrása ~390 mb. A probléma az, hogy szívesen lefordítanám, de az atw-s webtárhelyem 500 megát enged sajnos, így nem tudnám felrakni a repóba. Illetve az FFp-t is lelassítaná egy ilyen hatalmas keretrendszer.
De jó, hogy szerkesztetted a hsz-t és megemlítetted ezt a µMurmur-t, mivel ebben látok fantáziát. Már készítem is Neked!
Holnapra remélhetőleg kész lesz, de start szkriptet még nem fogok tudni gyártani hozzá. (feltéve, ha sikerül) A protobuf miatt várnod kell picit.Szerk.: na ehhez meg protobuf kell. :/ Mind1, megpróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- Macbook Air M1 98%-os akksi, makulátlan állapot
- Lenovo T480S Touch (érintő képernyő) Intel Core i5-8350, 16Gb ddr4, 12 hónap garancia, áfás számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest