- iPhone topik
- Yettel topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
laccy88
senior tag
válasz
Cooley18 #6545 üzenetére
a Nokia 6-ot már Volt szerencsém kézbe fogni.. Nagyon kellemes fogása van. Főleg, hogy végre nem műanyag az egész. Ez tetszik. Az viszont nagyon nem, hogy az eleje(6,8) semmi egyénit nem mutat :\ nagy kávák, tipikus középső gomb alul stb... ennek ellenére csalogató
Várjuk a véleményt!
-
törölt tag
válasz
Cooley18 #6258 üzenetére
A Microsoft szerződéseket kötött az Intellel idén, az első negyedévben.
Igaz, ez csak pár régebbi eszköz supportjának meghosszabbításáról, valamint az új eszközök dolgairól szólt.
Mobileszköz is van a szerződésben, de csak annyi került említésre, hogy "mobile device". Ez meg ugye ennyi erővel lehet tablet is...A Surface Phonera rákérdeztek a legutóbbi előadáson. Valami véletlen folytán nem tértek vissza a válaszra... Ez megint olyan, hogy vagy baromi jó cucc készül és magabiztos a Microsoft, vagy a mobil részleg lemegy a budin.
Hiába ültem át jelenleg droidra, ha a Microsoft összeszedi magát és lesz normális OS, használható Continuum, valamint az alkalmazásokat is támogatni fogják, nem pedig legombolni a készítőket, akkor ismét Windows fronton lesz a helyem!
Desktopon hagyom is az Insidert, mert érdekelnek a változások.
Persze nem az, hogy a Word megkapta a dizájnos külsőt a mostani frissítésben...Ez sem mellékes, de na...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Cooley18 #5895 üzenetére
Jah, ez!
Maradjunk annyiban, hogy ez nem éppen ugyanaz...volt.
A valóságot senki sem ismeri, de ennyi év alatt lekövethető, hogy nyomják le neked, nekem meg mindenkinek azt a nagy büdös ló...semmit, ami nem fér már a szánkba, felesleges erről egymást cseszegetni. A véleményem továbbra is az, hogy szándékos volt. Ha meg nem, akkor arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy redvás mai forgalomban lévő készüléken legalább 1 napot teszteljenek! -
törölt tag
válasz
Cooley18 #5890 üzenetére
Oké, hogy bizonyos fokig vállalja az ember a kockázatot. Tesztelnék is nekik, és tőlem aztán gyűjthetik a mindenféle infót. De azt azért ne úgy tegyék már, hogy teljesen beszarik a cucc!
Ha valamelyik alkalmazás nem fut, vagy hasonló dolgok fordulnak elő, az annyiban jó, hogy visszajelzés után tudnak mire figyelni. De annyit hagy várjon már el az ember, hogy mielőtt kiengedik a rendszert, legalább nézzék meg... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Cooley18 #5816 üzenetére
Ennek az almához semmi köze! Van itt is kínálat, csak igen szerényen.
1. Ha hypeolták volna a W10M rendszert, akkor itt is hasonló lenne a kínálat.
2. A másik két platformon nem tudom mennyiért lehet appot publikálni, de a Microsoftnál húzós!Még komolyabbra fordítva a szót, felhasználófüggő, hogy kinek melyik rendszer jön be! Átlag okostelefonként mindegyik ugyanazt kínálja. Vannak átjárható appok, és sajnos vannak amik vagy még nincsenek, vagy már nincsenek W10M palettán!
Aki például droidon éli az életét, annak az iOS is ugyanolyan kényelmetlen, mint a Windows rendszer. De ez desktopon ugyanúgy igaz! A linuxosok nem akarnak Wint és fordítva. -
törölt tag
válasz
Cooley18 #5798 üzenetére
Fast ringen tolom, 10.0.15215.0-s buildel.
Értesítési probléma nincs!
Ez a bugjelenség, hogy fagy, a kijelző néha csak power gombbal kapcsol ki jelen van. De ritkán tapasztalom!
Szerintem összefüggésben lehet azzal, hogy mennyi dolog futott előtte. Szerintem a 32 bites vasra erős valahol ez a rendszer és hiába van egy jó CPU illetve RAM páros, ha nincs pár dolog optimalizálva!
Galaxy S6-on ugyanezt tapasztaltam. Úgyhogy nem tudom W10M hibának felróni. -
Gymnova81
tag
válasz
Cooley18 #5788 üzenetére
A próféta beszéljen belőled!
Nagyon én sem vágynék Droidra egyébként, de muszály leszek, mert IOS nekem túl zárt.
Igaz, nincs 950-esem, sem a sima, sem az XL (930-am van), és nem tudom milyen lehet az élet igazán a 15063.XXX verzió után, de így olvasva a hsz.-eket, hát nem hiszem hogy sok értelme lenne hardware-esen fentebb váltanom platformon belül.
Szomorú egyébként hogy nincs igazán választása az embernek.Nem tudom mikorra jön össze a pénzem, de jelen állás szerint a platform válás felé billen a mérce.
Aztán ki tudja..... Igazából nem rajtam múlik hanem a MS-on. De ha nekik nem kell a pénzem/pénzünk..... -
törölt tag
válasz
Cooley18 #5780 üzenetére
Desktop vonalon van haladás ugye. De ez egyértelmű, hiszen gépen jóval többen dolgoznak, mint mobilon.
Tudom, joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mi a tosznak mondják, hogy ugyanazt tudja mobilon?
A kérdés jogos! A válasz szerintem az, hogy hibás a kampánymanager! Vizuális reklámban olyat mutatnak ami odabasz. A gyakorlatban viszont a user basz oda!Az alap ötlet, hogy egy dokkolóval kapok egy alap asztali gépet, ez megdobta a W10M népszerűségét egy időre. Aztán jött a probléma, hogy nincs mögötte olyan vas, ami kellene egy alap pl. Windows 10 Core-hoz. Ez már egy gyomros volt!
Aztán jöttek az alkalmazások. Álom, ígéret, aztán ismét álom, és a végén szerencsétlenkedés...
A fejlesztők között pedig ott a másik adag idióta, aki belekezdett jó dolgokba, majd tett is rá még pár lapáttal, hogy jó mélyre legyen temetve az amúgy jónak induló elképzelés!
A Microsoft pedig ahelyett, hogy abból a szűkös kis költségvetéséből megdobta volna ösztönzésnek azt a pár fejlesztőt akik még ezt a platformot támogatják, helyette magasról tesz rájuk!Volt nem egy előadás, amin a Microsoft okos dolgokat beszélt. Csak azt nem tudom, hogy most ebből mi lesz?
A Surface Phone például mivel akarna/tudna többet adni, mint jelenleg a L950?
Új W10M eddig csak dizájnban lett. Az ujjlenyomat olvasó meg egyéb baromságok már nem azok a dolgok amik juj de nagyot dobnak, mint újítás. Ha belepakolnak több RAM-ot, az sem dob semmit!
Viszont, ha egy 64 bites, 6-8 gigás készüléket hoznak ki, amin konkrétan nem Mobile, hanem Desktop OS futna, az már érdekesebbé tenné az új Microsoft telefont!A folyamatosan előre lépő build számok ugyan szépen mutatnak, de effektíve a user maximum azt érzékeli, hogy csicsás lett a rendszer itt-ott. Amivel ugye a user úgy lesz, hogy dizájnra ott a droid!
Felmerül azonban a kérdés, hogy mégis mi az az elvárás amit a user szeretné, ha, mint újítás megoldaná a Microsoft?
-
törölt tag
válasz
Cooley18 #5333 üzenetére
Mobile verzió esetében az Insider kiadás CSAK AKKOR frissül, ha a Recovery Toolal visszaküldöd gyárira, majd utána OTA alapon frissíted, majd azután engedélyezed az Insidert. Addig nem!
Legalábbis nálam, ha kijön egy új build ezt a kört nyomom le pihenésképp.Gépen az Education kiadásból fut Insider, ma frissült 15061.0-ra, és semmi problémám nincs.
Telefonon addig botlottam bele a random restartba, amíg nem nulláztam le csutkára.
-
-
Zoliee
senior tag
válasz
Cooley18 #5193 üzenetére
Igazad van, nem vitatkozom. Én is próbáltam magammal ugyanezt éveken át elhitetni, amíg wp-t használtam.
Ott telt be a pohár, hogy annak a pár "fapados"-nak a működése is bizonytalan volt már az utóbbi időben.
Korábban írtam: én is csak pár appot használok, nem tonnányit, viszont a választás lehetősége már ne korlátozott. Nem beszélve arról, hogy tényleg jobbak... -
hroberto
veterán
válasz
Cooley18 #5186 üzenetére
Az enyém biztos nem ázsiai. Egy javíthatatlan 925-ös helyett adta az MS. Tehát biztos, hogy EU régiós.
Én azért még bízom abban, hogy fogok normális Windows telefont használni, mert nem akarom elhinni, hogy egy ekkora piacot elenged a Microsoft. Persze ehhez gyökeres változás és hozzáállás kell.
-
-
Sjkolrd
aktív tag
válasz
Cooley18 #4985 üzenetére
x86, én ebben látom az MS jövőjét, mivel amit okostelefonnak nevezünk az nem telefon, s azért jó lenne ha egy telefon segítségével alap dolgokat ellehetne végezni. Meg ne kelljen nyaraláskor magammal cipelni egy laptopot, meg külső hdd-t.. Bizom benne, hogy ezt a fejlesztők se ...k el.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Cooley18 #4087 üzenetére
"Mi köze az UWP-nek ahhoz, hogy fészbúkék nem foglalkoznak a platformmal?"
Mindig megmagyarázzuk/megmagyarázzák, miért nincs normális fejlesztés az appok terén. MS most is hitegette a felhasználókat, hogy majd az UWP-al lesz változás. Hát nem, és ez az app nem is google termék, amit sokszor hallunk más esetben.
Írtad: kevés a felhasználó... eddig is az volt, ez köztudott. És ezen csak rontott a béta állapotú W10M piacra dobása tavaly. (szvsz idén áprilisra lett használható)
Azért vagyok wp felhasználóként dühös, mert ami lehetőség lett volna ebben a platformban, a tizedét sem aknázta ki a MS. (befejezetlen projektek, kapkodás, rossz menedzselés stb) -
Clemi
veterán
válasz
Cooley18 #4008 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az USB 3.1-el nincs gond...
Ha jól értem akkor TV-re kötve ha az FHD felbontású akkor átmegy a kép hanggal együtt? Merthogy TV-re kötve próbáltam először, utána egyenesen az erősítőre küldtem a jelet, de sehol semmi. Ami még érdekes volt, hogy a TV-n a HDMI csati csak akkor volt kiválasztható, mikor a töltőt is csatlakoztattam az adapterhez, különben szürke maradt a bemenet választó listában.
Valakinek van ilyen kütyüje ami működik?
-
bazsika89
tag
válasz
Cooley18 #3396 üzenetére
Nekem normálisan leírták a problémákat, még sem csináltak meg mindent. Mondtam is a szervizben, hogy akkor egy hónap múlva jövök újra, csak már szükség van a telefonra. Magyarázkodott, hogy hát nem Ők csinálták. Mondtam is, hogy semmi baj, erre van ideje az embernek hogy havonta, két havonta ide járjon a Nokia-Microsoft telefonjaival.
( Novemberben eladó lesz.... )
Más: Azóta sem találkozott senki olyan hibával, hogy a kijelző szélén lévő lakk réteg darabokban leválik? A legszebb, hogy maga a szervizes kérdezte, hogy sokat melegszik e a telefon, mert attól szokott. Mondtam is neki, hogy igen, szokott "tüzelni", ennek ellenére, nem sikerült cserélni...
-
válasz
Cooley18 #3396 üzenetére
Kollégám 8xx-as telefonján gyakorlatilag mindent kicseréltek. Beadta, hogy a kijelzőn van egy halvány folt. Felírták, hogy a fém keret sérült, lepattogzás, plusz mondták, hogy nem biztos, hogy ezért cserélek, mert ugye van sérülés a telefonon. Gyakorlatilag talán alaplapot nem cseréltek neki: hangszóró, kijelző, üveg, fémkeret (!) stb...
-
válasz
Cooley18 #3303 üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy minél ritkábban kell tölteni. Ezek az akksik csak meghatározott töltési ciklust bírnak ki. Ez a hatás a telefonnál (különösen a zászlóshajóknál) a tervezett avulás egyik legfontosabb alappillére.
Tehát aki naponta tölti a telefonját, annak fele addig lesz fitt az akksija (és ezáltal a telefonja), mint aki 2 naponta tölti stb... stb... A hardcore userek telefonjai, vagy a hozzánemértőké', akiknél -valami szívja- probléma van kb. ugyanakkor adja meg az akksi magát... -
spidersoft
senior tag
válasz
Cooley18 #2977 üzenetére
Az LG-ben olyan a GPS, hogy ha nem kapcsolok mobilnetet, kb. 2 óra kell neki, mire megtalálja, hogy hol vagyok. Lát egy csomó műholdat, de nem tudja megtalálni magát... Ha kapcsolok mobilnetet, akkor max. 1-2 perc, és máris meg van a helyzet... valami AGPS vagymiaszösz. Akkor ebben már nem olyan van?
Appokról: akkor egy wp8/wp8.1-re való app egyelőre nem fut ezen a készüléken, igaz? Random például ez. -
Gusztáv
addikt
-
turbulencia8
őstag
válasz
Cooley18 #2936 üzenetére
Na ez nekem szivas, a Blackberrymet szerintem joval tobbet nyomkodom, es pl. a BBM videohivas messze nem zabal ennyire. Ev vegen viszont megszunik a Whatsapp support BB10-en, szoval valtanom kellene. Szifon SE, Huawei P9, vagy a Lumia 950 kozott fogok donteni (amugy a szifont akarom legkevesbe).
-
pikszel
addikt
-
pprod94
aktív tag
-
-
-
válasz
Cooley18 #2742 üzenetére
Én egyik iphone-ra sem cserélném le. Elismerem a rendszer gördülékenységét, de tőlem nagyon idegen. Én dos-on és windows-on nőttem fel. Kollégám Iphone / macbook pro-jától is lábrázást kapok, annyira más benne minden.
Szerintem sem, vagyis gondolom, ilyen dolgokra szeretek ráparázni. Tényleg csak azért érdekelt, mert naponta azért vagy 50x tuti belenyomom a képem, jó lenne, ha 2 év múlva és látnék még valamit.
Tegnap a költözés után volt egy nagyobb update, de nem találtam a menüben ilyet ( verzió 1511, 10.0.10586.420), bár lehet, hogy rossz helyen kerestem. Rá kéne eresztenem a Recovery-t és az már egy újabb verziót tenne a telefonra?
-
-
jeni
félisten
válasz
Cooley18 #2636 üzenetére
mivel nem a sajátom a hirdetés,így nem is fűződik anyagi érdekem,hogy azt is vegyék meg.
igen korábban is jelezve lett,azért írtam szinte tuti újat kapna a srác kevesebb kockázattal.
a 950 nem nyújtana annyival többletet.
na jó ,modernebb,két maggal több és +1GB rammal több+dokkolóval praktikus a használata.
viszont meg lep,hogy mennyien is adják el. -
sum-blink
aktív tag
válasz
Cooley18 #2450 üzenetére
Igen, megegyezik a számsor. Insider buildekkel még nem mahináltam, nem nagyon merem piszkálni. Igen a képek kártyán vannak, de kipróbáltam telefonon is, ott is jelentkezett a hiba. Igen, én is ezt olvastam külföldi fórumon. De eleve sok a reset a készüléknél. Megpróbálom a háttérben futást kiiktatni, hátha segít, köszi.
Szerinted, akik itt azt írják, nekik nem resetel, hogy érték el?
-
cerb
tag
válasz
Cooley18 #2452 üzenetére
én be merem, már vettem hozzá szerszámoat is, de egyrészt attól félek, hogy ezek a kijelzők nem eredtiek, másrészt nagyon telefon formájuk van, ezért megfognák a vámon, így rögtön sokkal drágább lenne. :S esetleg valami már próbálta ezeket az alkatsézeket( az első betörés óta, tehát egy éve nézegetem őket)
nagyon feltünő, hogy az összes képről le van photoshoppozva a nokia logó, hogy ne lehessen belekötni, hogy eredetinek van hirdetve... -
sum-blink
aktív tag
válasz
Cooley18 #2438 üzenetére
Másik kártyával is ki tudnám, de nem a kártya hibája, ebben biztos vagyok. Inkább árulom. Azt, hogy 950-en belül milyen modell hol látom? 1 simes. Firmware-t nem tudom, legyalultam HR-rel, minden progit egyenként leszedtem és telefonra telepítettem, aztán legújabb frissítést, de nem javult meg. Böngészőt és social app-okat használok: messenger, twitter, instagram... Köszi előre is a válaszod. (Remélem azért el tudom adni.
)
-
Trevize1987
aktív tag
válasz
Cooley18 #2405 üzenetére
Lényegében ha sokat fotózol és utána törölsz egy párat, néhány másik alkalmazásban rámész (vagy file explorerben) és ott vannak a régi fotók (talán cacheben, de mégsem lehet törölni). Ez globális probléma, nálad is van, csak nem láttad még. Rengeteg topic van róla a fórumokon. És ég a pofám amikor ilyesmit látok és barátnő kérdezi, hogy ez miért van... Az MS nem nagyon ismerte eddig el és tudomást sem nagyon vettek róla, ha jól tudom. Pedig jelzem, mindenkinél van ez, nem egyedi vagy szeparált eset.
u.i.: és az, hogy ezt nem másnap egyből javították amikor az első fórumposzt megjelent, rohadt ciki. erről a hozzáállásról beszéltem amúgy. kiadnak egy rendszert a 8.1 után és megint 1 évet kell várni minimum mire eltűnnek az ilyesmik. nem kételkedem, hogy előbb-utóbb javítják, csak nem értem, hogy miért nincs már hivatalos orvoslat erre.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Cooley18 #2379 üzenetére
Köszi, valamiért au UK régiót nem szerette
. Jó lesz ez, bár a Continuumot még annyira nem szereti (el van csúszva a kép), meg a 650-en elég lassú. A 950-en nincs sebesség gond.
Egyre bizakodóbb vagyok, az Anniversary update-re talán összeáll a rendszer. A Continuum is iszonyat mennyit fejlődött a bemutatás óta, januárban még kínszenvedés volt használni az Edge-t, most gyönyörűen, és jó sebességgel működik meg komolyabb oldalon is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest