- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
janaman01 #1128 üzenetére
Köszi. A Jiayu kamerahátránya nekem is kevésbé döntő szempont, mert fényképezőgéppel fényképezek.
Persze, fej-/fülhallgatón érdekelne a hangminőség, zenehallgatásilag! A Meizu hangminőségét tegnap próbálgattam is a PingDigitalnál, de az S3-at elfelejtettem meghallgatni, mert akkor még csak az M1 Note volt az érdeklődésem homlokterében, részben a tőle várt jó hangminőség miatt (nem véletlenül volt már egy-két Meizu médialejátszóm korábban). Csakhogy közben az M1 Note eleve diszkvalifikálta magát nálam egy-két ma kiderült hibája miatt (nem bővíthető, nincs rádiója...), ezért érdekelne, a tapasztalatod az S3 fej-/fülhallgatós hangminőségéről az M1 Note-hoz viszonyítva. Persze igyekszem majd meghallgatni is, mert nálam alapszempont a zenehallgatási hangminőség. Köszi előre is, ha tudsz erről egy-két tapasztalatot mondani.
-
törölt tag
válasz
janaman01 #1122 üzenetére
Utólag szerkesztettem is, hogy a tesztben eleve a bővíthetőség hiányából indulnak ki, csak a specifikáció írja ezt a SIM2-es bővíthetőséget.
Te visszatérnél az M1 Note-hoz képest a Jiayu S3-ra? A kettő egymáshoz képesti (zenehallgatási) hangminőségéről mondjál légyszíves valamit!
-
-
South Velen
addikt
válasz
janaman01 #1079 üzenetére
és [link]
beszéljenek helyettem a cikkek.
a lényeg dióhéjban, hogy az emberek 10%-a éli meg fejfájással illetve szemfáradással a PWM-es monitorokat, de az tuti, h az egész emberiségre (azokra is akik nem érzékenyek) káros, mert lényegében egy stoboszkópot nézel folyamatosan....(ha csökkented a fényerőt, az nem csökken le, mivel analóg vezérlés híján a LED-ek csak max fényerőn tudnak üzemelni, ezért a ledeket a másodperc törtészeire kikapcsolják, azaz villogtatják, ezért az agyad azt hiszi a fényerő csökken, de NEM, a pupillád emiatt kitágul és szembecsapja a maximális erőn felvillanó LED.) Én sajnos beletartozom a 10%-ba is, és 10 perc PWM-es monitor bámulása után szédülni kezdek, és a gondolkodásom kb lelassul. Brutális. A LED-es monitorok többsége még PWM vezérelt, de a gyártók egyre inkább kezdenek analóg szabályzásra váltani, ami ugyan drágább és kevésbé tartósabb, de legalább nem hülyít meg...
-
South Velen
addikt
válasz
janaman01 #1077 üzenetére
Viszont nyilvánvaló előnyei is vannak: jóval élénkebb kijelző (pedig a note-é is rendben van.) illetve lehet egy kézzel kezelni, míg a nótát már nehézkes, és valami fenomenálisan gyönyörű telefon. A note mellett viszont a jobb akksi, a hűvösebb működés szól és kevesebb a szoftveres bug. Nehéz döntés, legalább lenne matt a note, de ez a glossy hányinger.
Persze tudtam, amikor megvettem, de ezzel együtt is bestbuy egyébként. Egy matt hátlaptok pedig tovább növeli a méretét.
Az MX4 óránként 3-4%-ot merül, ha a mobilnet megy rajta, ez nálam elég tragikus... olyan 4 óra kijelzőidőket tud a note 6+ óráival szemben.
Melegedés: most csináltam egy összehasonlítást, böngészés alatt 8-10 fokkal melegebb a CPU az MX4-ben mint a Note-ban. Van egy 5,1 mm vékony Gionee Elife is a házban, az is olyan hűvös mint a M1 note, pedig ott nem nagyon van hely hűtőbordácskának.
Nem tudom, elcseszték a hőelvezetést vagy az M6595 ilyen kazán...
-
eladogeppc
veterán
válasz
janaman01 #1065 üzenetére
Láthatóan máshogy dolgozik.
Valószínűleg, csak a záridőt vette picit hosszabra az MX4, egyébként nem is értem, miért vaku nélkül készültek a fotók ?Hozzáteszem, hogy az MX4-nél kinagyítva látszik, hogy dolgozik keményen a JPG tömörítés.
Az M1 Note lehet hogy zajosabb, de kisebb a JPG tömörítés mértéke. Ezért "pöttyös" a kép amit csinált.Egyébként a képek alapján nem mondanám azt, hogy "sokkal jobb". Erre azt mondanám, más.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1029 üzenetére
Az a baj, hogy nincs ötletem, csak a minap mintha láttam volna egy érdekes jelenséget, amikor is intenzív 3D-nél elkezdett volna egy picit belassulni, majd mintha valami képernyőszinkron hiba lenne, egyirányú, pixel vastagságú csíkok jelentek meg a képen. ... Kicsit összefolynak a napok, úgyhogy lehet, hogy nem is a telón láttam, de az biztos, hogy nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, szóval az sem kizárt, hogy valahol máshol láttam.
Majd ha megint tapasztalnám, megírom.
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #1025 üzenetére
Csak a bal felső sarokban, meghatározott pixelek helyén látod ezt a "koszolást"? Mert ha máshol is jelentkezik, akkor nem biztos, hogy pixel hiba. Néhány napja nekem is mintha lett volna ilyenem, de az inkább a képernyőn mindenfelé jelent meg véletlenszerűen, talán amikor ráeresztettem egy 3D Mark-ot, tehát amikor a gép erőlködött. Most megnézem még egyszer, de nem tudom, jól emlékszem-e.
AllTheBest, az összefoglalóba lehet, hogy be kéne írni még az alábbi negatív jelenségeket:
- Nem ismeri a saját képpont sűrűségét és képernyőméretét (bár ez lehet, hogy Android hiba).
- Alkalmazás fejlesztéskor a fejlesztő környezet (legalábbis Ubuntu + Eclipse környezetben) első körben nem ismeri fel a telefont (bár úgy tudom, erre már találtak megoldást, csak én még nem jártam utána). -
purpledonkey
tag
válasz
janaman01 #984 üzenetére
Sajnálattal olvasom a problémád. Egyik ismerősömnek LG G2-n volt elszíneződés problémája, neki a kijelző bal felső sarka színeződött sárgásra. Az ő esetében gariban cserélték a kijelzőt. Bár pont ma mutatta, hogy ugyanott újra kezd színeződni.
Lehet, hogy esetleg gyártástechnológiai hiba, sztem érdemes lenne jelezni az eladónak. -
rasky
senior tag
válasz
janaman01 #966 üzenetére
Nincs tökéletes OKOStelefon, ott van nálad a Jiayu S3...hívásminőség ritka sza..vagy a minőségnek mondott iPhone-nál is sokszor sor áll a szervizekben...az új 6-os nál is elcsúszik az első kamera...no comment. Samsung telefonokról ne is beszéljünk...
(#969) janaman01: Ismerősöm is panaszkodott a jiayu S3 hangminőségére én onnan tudom, szóval csak sokan nem írják be, vagy nem foglalkoznak vele...pedig jelen van a dolog.
-
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #935 üzenetére
Az én screenshot-jaim is 1080x1920-asok (4.2.3U)
(#929) blackrulz
Egy darabig görcsöltem a gyárival, aztán próbálkoztam a Hacker's Keyboarddal (ez tablet-en bejött), viszont most én is kipróbáltam a Swipe Free-t (a telón az a neve, hogy Swipe + Dragon Trial) de mind használhatóság, mind szótár szempontjából eddig ez a leginkább tetsző. Ráadásul két szótárat is használok rajta (angolt és magyart) és a kettő jól megfér egymás mellett, nem nagyon téveszt. -
Goose-T
veterán
válasz
janaman01 #935 üzenetére
Nekem a tesztben lévő screenshotok 1080-asnak tűnnek.
-
rasky
senior tag
válasz
janaman01 #928 üzenetére
Már nem lényeges
Általánosságban 4.2V feletti feszültség már nincs jó hatással az akkura, csodálkoztam is, hogy 90-93% környékén (ekkor érheti el a 4.2V-ot) lekapcsol a xiaomi powerbankom ( valószínüleg 4.2V a túltöltés elleni max érték a powerbankban).
Viszont utánanéztem és
A limited charge voltage of a high voltage type battery pack can be 4.35V, while a limited charge voltage of a normal voltage type battery pack can be 4.2V.
Ennek alapján vannak típusok amiben 4.35V a max, ilyen akku van az M1 Note-nál is, így no problem
blackrulz: Anysoftkeyboard, tökéletes.
-
AllTheBest
őstag
válasz
janaman01 #886 üzenetére
Tudom, kb 1 éve nyomon követem a kínai telefonok evolúcióját
. Csak 2 márkát merek bevállalni közölük(Xiaomi, Meizu). Végül a Meizu győzött a jobb árral
Nyilván egy akármilyen nevenincs telefont nem vállalnék be vakon.
Engem főleg maga a Flyme OS győzött meg, ha stock androiddal lennének a Meizuk, akkor szerintem maradtam volna a nagyobb márkáknál... -
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #873 üzenetére
Szerintem ez Android hiba lesz. Ma fejlesztés közben találkoztam egy olyan jelenséggel, hogy mintha 320 és 480 ppi között nem is lenne előre definiált pixel sűrűség az API-ban. Ez meg ugye pont félúton, 400 ppi sűrűséget képvisel. Na pont az nem létezik, de olyannyira, hogy ha rá is akarnám erőltetni, az alkalmazás lefagy.
Furi...
Legközelebb 416-ot tudtam rá belőni.
-
Matutitu
csendes tag
válasz
janaman01 #847 üzenetére
Én is így jártam... és nagy meglepetésemre azonnal be is jelentkezett egy ügyfélszolgálatos, ő mondta el a további teendőket (megjegyzem rosszul, de az már más kérdés)
SMS 1430-ra (díjmentes): negatív jel, aztán csupa nagybetűvel, ékezet nélkül számtiltás, szóköz és a jelszavad.
Tehát: -SZAMTILTAS 12345
Ezután újraindítás és jónak kell lennie -
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #794 üzenetére
Nagyon imádom ezt a sikamlós tepsit, de most én is szólok róla egy-két rossz szót:
1. Nem lesz stúdió kellék:
Minimumra véve a fényerőt (bár ez lehet, hogy irreleváns) és viszonylag halkan hallgatva fülessel, a képernyőn történt változások behallatszanak a fülesbe.Konkrétan tegnap éjjel néztem rajta egy filmet minimum fényerőn fülessel és ahogy az MX Playeren hozzárve a kijelzőhöz megjelent a vezérlő sáv, cicergést hallottam a fülesből. Xperia acro S-en ez nem jelentkezik.
2. Gőze nincs róla, mekkora:
Írtam egy alkalmazást, ami a rendszerből kiolvasott képernyőméret-adatok alapján lövi be a saját méretezését, hogy az egyes elemek minden képernyőn ugyanakkorák legyenek (felbontástól és képernyőmérettől függetlenül). A minap, amikor beindítottam, furcsán minden nagyobbnak tűnt. Ma megnéztem Developer Tools-szal a képernyő adatokat, és ezt láttam:Konkrétan ő azt hiszi magáról, hogy 4,6"-es a kijelzője.
Vajon lesz ennek javítása, vagy lehet ezt jelezni valahol a Meizunak?
-
-
cinemazealot
addikt
-
AllTheBest
őstag
válasz
janaman01 #753 üzenetére
Reméljük
A mai napon elég sokat nyomogattam a telefont, full fényerőn teljesítmény üzemmódban, 3 óra kijelzőidő, reggel óta folyamatos 3g-vel, elég sok fényképezéssel és kb másfél óra zenehallgatással, most van 39%-on(ja és végig full fényerőn).
1 nap alatt nem találtam semmi hibát sem, az összeszerelés kiváló, sehol sem recseg-ropog a telefon, nagyon pozitívat csalódtam most ebben a márkában -
cinemazealot
addikt
válasz
janaman01 #740 üzenetére
Ezt én sem nagyon értettem. Volt egy tabletem, annak csak egy bizonyos szintig lehetett levenni a fényerejét, az alá nem, ezért éjszaka nem is nagyon tudtam használni, mert egyrészt kifolyt a szemem, másrészt zavarta a páromat.
Ennek a fényerő szabályozása viszont most nagyon tetszik.
-
South Velen
addikt
válasz
janaman01 #731 üzenetére
De áruld már el, ez miért baj? Szerintem marha jó, hogy ennyire le lehet szabályozni, és ott sem PWM-mel szabályoz, mint sok ocsmány AMOLED pl...
Nagyon is jó ez a kijelző, nekem is G2-m volt előtte, annak legendásan jó és élénk a kijelzője és nem érzem visszalépésnek.
ui.: eddig soha nem tapasztaltam melegedést. Minden király, matt hátlappal szinte tökéletes telefon lenne. Ja igen, a hangszóró elég gyér, de nekem nem szempont.
-
AllTheBest
őstag
-
AllTheBest
őstag
válasz
janaman01 #731 üzenetére
Ha teljesen leveszem, akkor világosban alig látható, viszont sötétben böngészésre és olvasásra a legjobb. És ilyenkor se sárgás a kép
Szívesen csinálnék róla képet/ket, csak sajnos egy akciókamera áll rendelkezésemre, ami nem épp a legjobb közeli képek készítésében( a nagy látószög miatt)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Xbox Series X|S
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Futás, futópályák
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OLED TV topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest