- De mennyi az annyi?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
Ma nekem is megérkezett a frissítés myHuaweien keresztűl, de nem tudom milyen régiós a telefonom. Azt, hogy lehet megnézni?
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
kenzoli
csendes tag
válasz bontabela73 #19700 üzenetére
Voda-nál vásárolt példányomra ma a MyHuawei app alatt megtaláltam végre a 134-est
-
F-ECT$
titán
válasz Occon adom #19794 üzenetére
Te nem érted a lényeget. Ha mindenki szembe jön az autópályán, akkor lehet, hogy nem mindenki hülye...
Egyébként olyan kérdéseket feszegetsz, amiket lehetne jobban is szabályozni, de ameddig lesznek ügyeskedő emberek, addig ez nem fog megszűnni.
Dive ever, work never.
-
knox83
senior tag
válasz pontyos #19784 üzenetére
Nem újdonság, igazából minden flagship ezen a szinten mozog. Oppo find x5 pro is hasonló, samsung, xiaomi, oneplus, apple. Régen a nagy ájfon volt a státusz szimbólum mert annyival drágább volt mint a többi, ez most már nem állja meg a helyét. Bár az is igaz ha veszel egy mai flagshipet 4 évig jó vagy..
-
Macika66
őstag
Te, nem nyugszol, míg mindenkivel össze nem ugrasz.
Eddig érintve voltam, azért nem szóltam, mint topicgazda, mostmár nem vagyok, így szólnék, hogy fejezd be.
Köszönöm szépen, ha megérted. -
yodee_
őstag
Amennyiben más gyártó termékét veszed ilyen eladóktól akkor ugyan így be fogod szívni vele Ez nem Huawei probléma. Szürke importnak nevezik.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Occon adom
aktív tag
válasz rolandrepasi #19793 üzenetére
Ha neked most erre áll fel, van eredeti számlám az eladótól természetesen,
Áfás számla Made in Hungary, hogy min ment át, azt nem tudhatom, nincs ráírva a készülékre.
Látom a lényeget nem érted, de nem is akarod, ebben az országban van egy fő diner, akitől veheted a telót, akkor van rá minden, vagy eredeti vagy a mit fent írtak, ha más veszi meg a telót és itt eladja , az meg a pfűű de rossz ember , pedig az anyacég megkapta érte az árát.
Hogy Franciába 20Ft ba árulta itt meg 1020ba az senkit sem érdekel, lényeg az anyacég álláspontja a korrektség példája. De mint fent is linkeltem az itteni szerviz se 37 be kapja a kijelzőt, valszeg, jó esetben 10be és a fenti áron javítja meg, az korrekt?
Többet sosem veszek ilyen gyártói terméket! -
rolandrepasi
tag
válasz Occon adom #19791 üzenetére
-
yodee_
őstag
válasz Occon adom #19791 üzenetére
Ezen lehet lovagolni akármeddig, csak értelme nincs. Olvasom napok óta hogy próbálod az igazad bizonygatni, de itt most vesztettél. Mint Én anno. Mondjuk ki: beszoptad. Vásárlás előtt mindig meg kell nézni mi a hivatalos forgalmazó. Anno HTC-vel szívtam így. Azóta mindig azzal kezdek, illetve pl itt a fórumon ahol az is le van írva hogy hol lehet hivatalos garanciával venni.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Occon adom
aktív tag
válasz rolandrepasi #19790 üzenetére
[link] Miért is? Egyértelműen a Huawei Szerviz oldalán található adatok vannak megadva.
Javítás esetére a postai költségeket elvileg állnia kéne a Huaweinek, oda van írva , ha esetleg addig elolvastad.
Egyébként a terméket, a kijelzőt ennyiért adják, nem ennyiért veszik, és ha esetleg minőségi probléma merülne fel az átvétel során, a vásárlóvédelem a lóvét visszaadja, szóval ne keverjük a szezont a f..-l. Ott van vásárlóvédelem, itt a Huawei a vállalásait nem hajlandó teljesíteni.
Postai szervizszolgáltatás, hatálybalépés France, remélem ezen sorokat is meg tudod érteni! -
rolandrepasi
tag
válasz Occon adom #19783 üzenetére
Ne haragudj, de a hirdetésed alapján te sem jársz el egyenesebben, mint a bolt akitől vetted. Azt állítod hogy garis a teló. Csakhogy ez nem fedi teljesen az igazságot.. És nem a boltodat akarom rontani...
-
rolandrepasi
tag
válasz Occon adom #19786 üzenetére
Ez a kijelző(aliexpress) is pont annyira zsákbamacska mint a bolt ahonnan vetted a telefont. Vagy eredeti vagy sem. Kínai barátaink azt írnak amit nem szégyelnek. Úgy látom még mindig nehéz beismerni hogy 20-30-40 vagy akár 50 ezer forintért lemondtál a garidról amikor az olcsó boltból megvetted a telót. Ezért senki más nem felelős, a Huawei pláne nem... És ezt nem piszkálódásból írom, sőt együtt is érzek veled! De ezt te nézted be sajnos.
-
kisyoda
csendes újonc
válasz bontabela73 #19778 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!
Megnézem amiket küldtél.
Kiváncsi leszek a Mate 10 Pro után milyen érdekes beállítások lesznek majd benne.
Akkor elindulok a 12 útján, mert én szeretem amikor külön lehet dolgokat irányítani. -
szemesi69
addikt
válasz Occon adom #19783 üzenetére
Másik gyártó is így fog eljárni, ha szürke importos készüléket veszel
Xiaomi redmi note 12 pro
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! Hosszú keresgélés után talán, végre lehet utódja a telónak a HONOR Magic4 Pro személyében. Természetesen meg kell várni a teszteket, illetve az ára.. hát... 469ezer
-
Occon adom
aktív tag
válasz szemesi69 #19781 üzenetére
Huawei P30 Pro kijelző csere
Ár: 79.900 Ft ennyiért árulom mert átvágtak a kedves cég által, hogy dual alkalmazásokat tudja kezelni aztán az sem volt igaz, amennyire egyenes a cég! Többet az életben nem veszek ettől a gyártótól semmit sem![ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
válasz Occon adom #19780 üzenetére
Én a My Huawei appban néztem. Támogatás / cserealkatrészek.
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
szemesi69
addikt
válasz Occon adom #19780 üzenetére
Ha garis lenne, akkor ingyen. Szerviz árak [link]
[ Szerkesztve ]
Xiaomi redmi note 12 pro
-
thesound
addikt
válasz BalanceR #19777 üzenetére
A szerviznap elvileg -8e-t jelent nem garis telóra.
Az enyém sem garis már és bizony a múltkor leejtettem, persze a sarkára. Repült már nagyobbat is sérülés nélkül, de most repedés lett rajta a jobb felső sarokban. Ez az első törött okostelóm . 62-63+áfa +úgy tűnik ragasztó lenne a csere. Használom így inkább, meglátom mit hoz a jövő.Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
bontabela73
aktív tag
válasz kisyoda #19771 üzenetére
Szia!
Szerintem nagyon jól választottál, hogy P30 Pro-t vettél. Az EMUI 12-re való frissítéssel kapcsolatban Neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e frissíteni. Ami nagy változás az EMUI 11-hez képest az az, hogy az értesítési panel és a gyorskapcsolók (vezérlőpult) szét lettek választva. Vagyis: ha a kijelző bal felső sarkából húzod le az ujjad, az órát, a dátumot és az értesítéseket fogod látni, illetve, ha a jobb felső sarok felől húzod le az ujjad, a vezérlőpultot fogod látni. EMUI 11-nél a 2 dolog még együtt volt. Nos, erről a szétválasztásról megoszlanak a vélemények itt a fórumon is. Van akinek tetszik, van akinek nem. Pontosan 2 hónapja van fent a telefonomon az EMUI 12 (még mindig Android 10 alapokon), és már megszoktam ezt a kettéosztást, sőt nekem kifejezetten hasznosnak bizonyul sok esetben. De egészsében véve is tetszik az EMUI 12.
Megér egy próbát. Ha esetleg mégsem tetszik az új felület, a HiSuite segítségével, számítógéppel összekötve, vissza lehet állni EMUI 11-re (11.0.0.190). Az EMUI 12 build száma 12.0.0.132. Azóta volt egy kis méretű hibajavító frissítés, illetve jó néhányan már megkapták a 2022. májusi Huawei és Android biztonsági javítócsomagot is, 12.0.0.134 build számmal. De még innen is vissza lehet menni EMUI 11-re (ezt azért írom, mert vannak olyan verziók, ahol a HiSuite nem ajánlja fel a korábbi verzióra visszaállás lehetőségét).
Amennyiben úgy döntenél, hogy visszaállsz EMUI 11-re, nagyon ajánlott az adatok lementése, mert a visszaállítás minden adatot törölni fog.
Ha esetleg érdekel, van gyári hívásrögzítő app. Ebben a posztban írtam le, honnan lehet letölteni.
Ja, még snnyi, hogy ha esetleg az EMUI 12-re frissítés után esetleg azt tapasztalnád, hogy gyorsabban merül az akku, nem kell aggódni, az aakku üzemidő helyre fog állni. Nálam kb. 1,5-2 hét után tért vissza a "normális" merülési szint. De esetleg ezt is meg lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
Da pacem, Domine!
-
BalanceR
addikt
válasz thesound #19776 üzenetére
4300at fizettem a bevizsgálásért...
Ráadásul ma, (mint minden hónap utolsó csütörtök-péntekén) "szerviz nap" van, kedvezményes javítás / bevizsgálás...
Nem tudom, mennyi lett volna ha normál napon viszem...
Itt -ott sufniGSM-ekben 30-40K a kameracsere, de nem merem bevéllalni, honnan tudjam, hogy gyári cuccot tesznek bele?
AliExpresen 4-8K között lehet teljes hátlapi kameramodul szettet venni, a kommentek alapján működik, viszont közel sem olyan minőségű, mint a gyári...
Egy PRO kamerás telefonban meg ne legyen már közepes kamera...
Alapvetően ha egy tucat kamera lenne minden p30 Pro-ban, bukná a flagship mivoltját, hiszen egyéb fronton ma már csak egy full átlagos teló...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
thesound
addikt
válasz Sztyepadzso #19773 üzenetére
De a ragasztót fizetni kell külön...
Ajánlatért kellett fizetni?Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
BalanceR
addikt
Voltam a Központi, hivatalos Huawei szervízben a kamera
homályos szélű képei miatt...
Már nem garanciális, szóval adtak egy szolid 116 ezer forintos árajánlatot a javításra...
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
kisyoda
csendes újonc
Sziasztok!
Most szereztem be egy szép P30Prot.
A kérdésem, hogy gyári visszaállítás után Emui 11 és Android 10 van rajta.
Mielőtt beélesíteném, kérdezlek Titeket, hogy kell e valamire extrán figyelnem? Frissítsek e 12-re?
Tudom, tudom, hogy biztos leírtátok, de ha a legfontosabbakat valaki nekem megírná, nagyon örülnék neki, mert akkor nem kell átnyálaznom a 19770 hozzászólást.
Vagy ha tudjátok, hogy hol van összegyűjtve az is nagy segítség.
Előre is köszönöm! -
Piotor
tag
válasz Occon adom #19711 üzenetére
Én pont ezért adtam el az enyémet, mert német származású volt es szóba se állt velem a Huawei szerviz. Közölte, hogy vigyem Németországba szervizbe. Régiós korlátozás miatt csomó dolog nem ment rajta, McDonald's app, gpay, frissítések nem jöttek. A következőt beegve vettem, csont nélkül fizette vissza az eredeti árát az alza, az se magyar származású volt, viszont vitte ki garanciáztatni Csehországba. Most egy telekomost használok, flottul megy minden rajta. Nem tudsz mit tenni, le kell nyelni a békát vagy eladni. Csomó ilyet árulnak, független, aztán jössz rá mit vettél es ez mivel jár.
[ Szerkesztve ]
-
Piotor
tag
Kijött a 134 frissítés
-
Technoman
őstag
Sziasztok
Van ez a többablakos mód, amikor két alkalmazást tudok egyszerre futtatni a képernyőn.
Ha beállítok 2 kedvenc appot, lehet ezt valahogy menteni, engedi ezt az EMUI 12? Az A52 Samun megoldható.
Thx -
Occon adom
aktív tag
válasz Macika66 #19763 üzenetére
[link] Ez egy eladói lista, van olcsóbb drágább eladási ár.
Ha tízen cég az olcsóbb beszerzésből él , és úgy is adja tovább mindenki ismeri a beszerzési kapcsolatot, és valami nem törvényes benne akkor a gyártó miért nem azokkal intézkedik, Nekem van áfás számlám a vásárlásról, hogy kifizette az eladó ezután az áfát, ahhoz sincs semmi közöm, de a gyártónak sem. (rendőrség, és az APEH dolga).
Mégis a vásárló sziv a garival, azért az durva! -
direwolf
őstag
Én meg ezt az "igyekeznek besározni a születési országukat, lenézik a végtelenségig" mondatot nem tudom értelmezni
De amúgy ezt a szervizköltség dolgot is kifejthetnéd, mert erről az üzleti modellről még nem hallottam, hogy a gyártó a nagyker eladási áron felül még plusz díjakat fizettetne a kereskedőkkel.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
NoOne1976
őstag
Én nem értem ezt a befizette-e a szervizköltséget vagy sem dolgot. Telefont a gyártó gyártja és ő indítja el a kereskedelmi láncot. Ő határozza meg az árat a disztribútor felé. Az, hogy az értékesítési láncban a francia és a magyar "szürke" telefonos cég mit csinál, a garancia szempontjából mit számít? Ők az áfával trükköznek, ami nem a telefongyártó problémája, hanem az államé. Érteném ezt, ha a gyárból lopott készülékekről beszélnénk stb. Illetve egy dologra tudok még gondolni. Különböző piacokra különböző áron megy a készülék, más a garancia feltétele és az árazás is igazodik ehhez. De azt, hogy valamelyik telefon után nem lett megfizetve a "garanciális" rész, nekem furcsa.
-
Occon adom
aktív tag
a francia piacra gyártotta" Ezt a szervize mondta a telefonról pár perc átnézés után.
Egyébként egy eladás során sosem tapasztaltam hogy egy számlára írják a termék ára mellé a "szervizköltség egy készülékre eső részt" befizette vagy sem. Biztos nem ingyen adták el Franciaországban. -
Macika66
őstag
válasz Occon adom #19762 üzenetére
"a francia piacra gyártotta és adta el az ottani márkaképviseletnek, vagy a disztribútornak."
Ezt Te honnan tudod? Kijelenteni csak akkor jelentheted ezt ki, ha rendelkezel az eredeti francia beszerzési számlával, vagy másolattal róla, melyen látszik az eladó...
Jól írták előttem, azért, mert a Place Pigalle egyik arab mobilüzletében eladták a francia piacra szánt modellt, attól nem lesz rá Magyarországon hivatalos gyári garancia.
Konkrét példát írok, van a Bajcsy-Zsilinszky közben egy jól menő, korerekt GSM üzlet (nevet nem írok), ő pl. lengyel, cseh, ritkábban német beszerzésű mobilokat árusít. Garancia őnála van, hozzá visszajuttatva.
Pedig hivatalos német, cseh vagy lengyel készülékeket árul, melyek ugye az EU-ban kerültek forgalomba. Csak épp nem lett kifizetve rájuk a szervizköltség egy készülékre eső része, ezért nem hivatalos gyári eladású.
Erre találták ki a gyártók (a Nokia óta szinte az összes cég), hogy csak akkor van garancia, ha hivatalos Huawei garanciával rendelkezik a készülék. Ennek a feltétele a névre szóló számla.
Én értem, hogy sokan igyekeznek besározni a születési országukat, lenézik a végtelenségig, de szeretném megjegyezni, hogy mivel nincs magyar mobiltelefon-márka, így CSAK külföldi cégek azok, melyek megtagadják a garanciális javítást ilyen esetben.... -
Occon adom
aktív tag
válasz Nikaré #19761 üzenetére
Megírtam már párszor, a Huawei a telefont a francia piacra gyártotta és adta el az ottani márkaképviseletnek, vagy a disztribútornak.
Francia régiós a telefon, hogy írjam érthetőbben?
Onnan került Magyarországra, a készülék értékesítésre.
[kép] a telefon sorszáma szerinti garancia -
Nikaré
őstag
válasz Occon adom #19754 üzenetére
Elvesztettem a fonalat (bocs, de közben meló ezerrel megy)
Honnan tudod, hogy "a Huawei adta Franciaországba ennyiért a telefon" ?
Mert, ha az ottani arab gsm boltos állította ki a számlát, amit egy hazai gsm boltos tovább adott neked számláááával.
"Ez megint a rendőrség és az APEH dolga volna, és nem a vásárlóé."
Igen az lenne, ha áfa csalás! Ez az? Ha igen akkor tegyél feljelentést és dolguk lesz.
Merci példa nem jó mert mobil vonalon ilyet még nem hallottam. (mármint a visszahívást) -
thesound
addikt
válasz direwolf #19758 üzenetére
Szerintem mindenki vele van. Az elvet amit képvisel senki sem vitatja. Bárcsak így működnenek a dolgok, de sajnos nem így működnek és erről a huaweit kell meggyőznie, nem bennünket. A miértekre vilagítottunk rá páran.
-
direwolf
őstag
válasz Occon adom #19757 üzenetére
Én veled vagyok!
A többieknek szántam az írást, akik szerint rendben van, hogy elhajt a gyártó."I've seen things you people wouldn't believe"
-
direwolf
őstag
"Garancia ügyileg, ha egy készülék gyári hibás, akkor jellemtelen dolog a garanciával ezt játszani, gyártói hibát köteles kell legyen javítani, akárhonnét van a telefon"
Erre próbáltam rávilágítani, hogy gyártói/kereskedelmi oldalon a piac védelme jogilag jól szabályozott az EU-ban, de a fogyasztó védelmét az egyes tagországokra bízzák laza szabályozási kerettel. És ezzel élnek vissza gyártók/kereskedők amikor azt mondják, hogy nem itt vetted, nem foglalkozom vele. Nyilván ami nem EU-n kívülről magán importból származik (pl. kínai webshopok) ott mások a jogi keretek.
[ Szerkesztve ]
-
Occon adom
aktív tag
Még egy adalék ehhez, 2 perc alatt kiderült a gyári hiba és hogy a telefon honnét való, kértem tőlük jegyzőkönyvet, hogy ha már ilyen állításokat fogalmaznak meg akkor vessük papírra, ezt a Huawei szervize nem volt hajlandó megtenni, majd 4-5 óra múlva, vagy másnapra ígértek jegyzőkönyvet, de akkor, mikor ott voltam eszük ágában sem volt a sérelmet és az indokokat papírra vetni. Ez sem teljesen törvényes!
-
Occon adom
aktív tag
válasz direwolf #19750 üzenetére
Az igazsághoz tartozik, hogy a Huawei adta Franciaországba ennyiért a telefont, a készülék onnan lett ideszállítva, és adta el az eladó az áfás számlával.Hogy ki az eladó az nyitott kérdés, webáruház... passz a tulaj ki lehet és honnét került oda.
Ez megint a rendőrség és az APEH dolga volna, és nem a vásárlóé.
Garancia ügyileg, ha egy készülék gyári hibás, akkor jellemtelen dolog a garanciával ezt játszani, gyártói hibát köteles kell legyen javítani, akárhonnét van a telefon, azt a gyártónak kell állnia és nem az itteni magyar disztribútornak, max készít róla egy papírt.
Példa, ha egy Merciről kiderül, hogy rossz a légzsák, de a kocsinak már 5. tulajdonosa van akinél az első német volt, a gyártó azt a szériát országtól függetlenül berendelteti és ingyen javitja.Megjegyezném, sokat vásárolok pár ezer forintos dolgokat az Ebay , Aliexpress oldaláról, de ott is jobb a vásárlóvédelem mint itt.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz Macika66 #19751 üzenetére
"A "szegény" kereskedőket nem korlátozzák nemzeti szinten"
Nem is ezt írtam, hanem ha felmerül a legkisebb gyanú, hogy egy EU országban korlátozzák a piacot, rögtön megy a sírás-rívás. De a fogyasztóvédelem messze nem áll ilyen erős jogi védelem alatt. Mo.-n pl. a béka segge alatt van. Ha valamit nem sikerül elérned a békéltetőtestület nevű vicc intézménnyel, akkor marad a polgári per a remek anyagi kilátásokkal. Régen a Fogyasztóvédelmi Hivatalnak kötelező érvényű döntései voltak a cégekre nézve. Ugye érzed az aránytalanságot?"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Nikaré
őstag
Egységes az EU -ban, csak nálunk nem mert harcolnak a mi érdekünkben, az ő zsebükre.
Persze jogaid vannak csak nem tudod érvényesíteni.
Lassan ott tartunk, hogy külföldi cégtől, külföldön vásárolt termékek jogilag (jobban) rendezettek.
Persze mindig van kivétel.
Most, hogy inflálodik minden szerintem egyre több ilyen "olcsósított" megoldás lesz. Sajnos. -
Macika66
őstag
Ne feledd, ha nem tiszta a számlázás, az ÁFA-fizetés, az adócsalás.
Az adócsaláson kapott cégek ügyfeleinek kártalanítása nem a gyártó cég feladata...
A "szegény" kereskedőket nem korlátozzák nemzeti szinten, pusztán csak a számviteli törvények és az adózási törvények betartását írják elő, nem szabadon választható módon... -
direwolf
őstag
válasz Occon adom #19745 üzenetére
Én azért megdobnám egy kérdéssel a fogyasztóvédelmet, hogy hogy is van ez az EU-s szabad piac szabályozás. Ez nem kerül semmibe...
Mert ugye ha arról van szó, hogy "szegény" kereskedőket korlátozzák nemzeti szinten akkor mindig előkerül, hogy az EU-ban a piac egységes, de ha a fogyasztó panaszkodik, akkor megy a kéztárogatás
[ Szerkesztve ]
-
Macika66
őstag
A telefon hivatalosan 2023-ig Huawei garanciás!
Lehet az, csak nem Nálad!!
Neked szerződésed a Neked eladó céggel van mindössze. Kizárt dolognak tartom, hogy az eltűnt cég hivatalos Huawei garanciajegyet töltött volna ki. Legjobb esetben is csak saját garijegyet állíthat ki, ami csak saját maguknál érvényes...
Az lehetséges, hogy úgy tervezték, a hozzájuk gariba visszakerülő készüléket ŐK MAJD megjavíttatják a Huaweinél, hivatalosan.
Te azonban ezt biztosan nem tudod megtenni, hiszen semmilyen kapcsolatban nem vagy a Huawei céggel.
A gyártó megkapja a pénzét, maximum a magyar disztribútor vagy ki nem.
Ez így igaz, jól írod!
Az erősen szomorú a dologban, hogy PONT EZ a cég, aki nem kapta meg a pénzét, az tartja fenn az itthoni hivatalos gyári szervizhálózatot...
---------------------
Nagyon jó dolog azt elmondani a haveroknak, hogy (hasraütök) 30%-kal olcsóbban jutottál egy mobiltelefon-készülékhez, mint ők, csak aztán ilyenkor, amikor MÉLYEN zsebbe nyúlós a javítós dolog, akkor kerül le a szélesvásznű mosoly az arcról...
Ezért vesszük sokan (egyre többen) hivatalos helyen a készülékeinket.
Vagy ha nem, akkor pedig elfogadjuk, hogy mi az olcsóság ára.
Én egészen biztos vagyok abban, hogy a közelében sem volt az az ár, amit kifizettél a készülékért, mint amennyibe a hivatalos márkaboltban került.
Amúgy az ÁFA-s számla is megérne egy vizsgálatot, hogy valóban került-e megfizetésre az állam felé az általános forgalmi adó.
Utána már csak azt kellene végiggondolni, hogy hogyan lehet az, hogy egy készülék netto beszerzési ára úgy 20-30ezer Ft-tal alacsonyabb, mint amennyiért az itthoni nagyker kapja a gyártótól.... -
szemesi69
addikt
Hivatalos viszonteladók [link] Az itt vásárolt készülékek gyártói garancát kapnak.
A tiédre nincs hivatalos huawei garancia Magyarországon, ha nem a linken lévő üzletek egyikéből származik. Ahogy fentebb is írta a fórumtárs nem voltál elég körültekintő.Xiaomi redmi note 12 pro
-
thesound
addikt
Értjük, hogy bosszant a dolog, de Macika66 elég érthetően leírta a miérteket. Sajnos nem voltál körültekintő a vásárláskor. Amivel nincs is baj, addig amíg a termékel nincs baj.
-
Occon adom
aktív tag
válasz Macika66 #19742 üzenetére
Kezdeném azzal, hogy a készülék gyári hibás lett, képernyő foltosodott.
[link] Már irtam , az eladó cég eltűnt.
Továbbá ha előfordulnak ilyen üzletek, arra való az APEH és rendőrség.
A gyártó eladta amennyiért eladta, azt megvették, mindenkinek megvan a haszna, kivéve annak, aki számlával a neten vásárolta, áfával.
[link] mindegyik cég él és virul és a mai napig árulja a termékét annyiért amennyiért neki is jó.
A gyártó megkapja a pénzét, maximum a magyar disztribútor vagy ki nem.
A telefon hivatalosan 2023-ig Huawei garanciás! -
direwolf
őstag
válasz Sztyepadzso #19743 üzenetére
Ez így igaz! Még annyi kiegészítés, hogy aki szeretne jó fotókat, az tanuljon meg fotózni. Nem elég egy jó technológia, a technika legalább annyira fontos!
-
Sztyepadzso
őstag
válasz direwolf #19741 üzenetére
Jogos, amit írsz, nem lehet megqrni, de ha minden stimmel, és a telefonnak nem kell nagy különbségekkel dolgoznia, vagy nincs sötét vagy mozgó téma, azaz a körülmények ideálisak, akkor összevethetőek a képek
Az utóbbi évek épp a "fizikát megqurni nem lehet" miatt mentek el a többkamerás rendszerek, a 40(10), 50(12,5) stb. MPx-ek, és a szoftveres okosságok irányába. Ez utóbbit lehetővé tette a teljesen általános 8magos SoC és PC szintű memória, meg a telefonok általános írási/olvasási sebessége, ami miatt pikk-pakk megcsinál (pl a P30 Pro) is pár felvételt, amiből aztán összegyúrja az "ideális" fotót. A lumia 1020 két felvétele között van pl 3-5 másodperc, addig nem tudok újat lőni.
Sajnos más dolgok kivesztek(xenon, Pureview oversampling) , a filterek száma meg csak emelkedik. -
Macika66
őstag
válasz Occon adom #19713 üzenetére
Igen, kötelesek, csakhogy neked NINCS érvényes garanciád FELÉJÜK.
A cégnek, akitől vásároltad, nekik van garanciális kötelezettségük.
Igen régóta él már az a jogszabály (már a Nokia virágzásának idején is élt), mely kimondja, hogy BÁRHOL a világon vásárolhatsz olyan készüléket (nem csak telefont, szinte bármit), aminek - ha van itthon márkaszervize - érvényes garanciával rendelkezel.
Tokioban vettem iPod-ot, amit itthon SZÓ NÉLKÜL javatottak.
Egyetlen feltétel van, a kinti eladásnál a Te nevedre kell szóljon a számla.
Ezzel akarják azt megakadályozni (és szépen is működik a dolog), hogy a kint mennyiségi kedvezménnyel, garancia nélkül eladott, de hivatalos származású készülékeket egy más országban garanciában javíttathassanak.
Úgy gondolom, Te sem azért vetted nem a Huawei-nél, mert ugyanannyiért adták máshol, mint ők, hanem jelentősen olcsóbban jutottál hozzá, épp azért, mert az eredeti beszerzők "jóárasították", hogy nekik több maradjon a zsebben...
Ha valaki megspórolta a garanciális költségek rá eső részét, akkor a garanciális javytás nem jár.
Az csak akkor jár, ha rendelékezel a kinti eladásról saját névre szóló számlával. -
direwolf
őstag
válasz Sztyepadzso #19740 üzenetére
A Lumia 1020-ban hatalmas szenzor van a mobilos mezőnyben:
41 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/1.5", 1.12µm, AF, OIS + Carl Zeiss optics !!!
Az LG G2 viszont elég sovány:
13 MP, f/2.4, 29mm (standard), 1/3.1", 1.12µm, AF, OIS
Ezzel nehezen tudom elképzelni, hogy jobb képek készüljenek, mint a p30pro-val, ami:
40 MP, f/1.6, 27mm (wide), 1/1.7", PDAF, OIS + Leica optics
Az az f érték azért... szoftveresen lehet bűvészkedni, meg sokat rontani, de a fizikát megqrni nem lehet."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Sztyepadzso
őstag
válasz VOLTCRAFT(1) #19739 üzenetére
Én elhiszem nem hiába birtoklok és használok régebbi (nem Androidos) telefonokat, bravúros fotós képességekkel: Lumia 1020, 950.
Azok, azokba még vót anyag! -
VOLTCRAFT(1)
tag
válasz Sztyepadzso #19735 üzenetére
Igazad van pont nem jó példa amit LG G2-vel készítettem.Ha időm engedi rakok fel másikat ami bőven hozza a mai csúcskategóriát! A G2-nek korát megelőző minőségű optikai rendszere volt ezt bátran állíthatom. Még a Huawei Mate 10 pro telefonom intelligens kamerarendszere sem tudta hozni azt a minőséget amit anno az produkált!
[ Szerkesztve ]
VOLTCRAFT IPC-1L , SANYO ENELOOP AA,AAA
-
direwolf
őstag
válasz VOLTCRAFT(1) #19722 üzenetére
Ezt tudja egy jól működő P30pro:
Fúj a szél, és kicsit párás a levegő, szóval ennél még biztos lehetett volna jobb is...
Itt az AI-val fotózott verzió is:
Nem mindig rossz az AI, de nekem nem tetszik, hogy mesterséges kinézete lesz. Olyan, mintha be lenne világítva a fa.
Szóval ha rendesen működik a teló, akkor igenis jó képeket lő a kamera."I've seen things you people wouldn't believe"
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Occon adom #19734 üzenetére
Sajnos, itt futhatsz a pénzed után.
Nagyon sokszor feljött itt a szürkeimport, sufniGSM téma, nem volt ez máshogy sosem. -
Sztyepadzso
őstag
Ne haragudj, de itt nincs beégve az égbolt? Pont annyira, mint ennél a képednél. Csak itt a kép kb 5%-a égbolt. A többi terület kb hasonló fényerővel bír. Erról nem is beszélve, hogy az egyenként látszó levelek az LG natív 13MPx-én közelebb vannak, mint a téma, de a téma mögöttiek is kb 5 méterre. Nálad 4 méter magasan, 15 méterre vannak a levelek , de még ezen is vagy 8 méterre(arról nem is beszélve, hogy az utóbbinak valami akácszerű, összetett levelei vannak, alapból kisebbek). A te képeid pedig 10Mpx-ek, hiába 40-ről készülnek.
Szerintem a képeid valahogy úgy készültek, hogy elvártad volna, hogy a káprázó égbolt felhői(vagy a fehéren csillogó járda) meg a sötét lombú, árnyékot adó fák egyszerre, minden hernyóval a hegyükön látszanak. Erre van a HDR mód, meg közelebb kell menni. De külön tudod a a fókuszt és azt a pontot állítani, ahonnan a fényerő értékét veszi, és akkor élőben látod, milyen fényes lesz. -
knox83
senior tag
Akit esetleg érdekel, téma is volt korábban:
https://tech2.hu/megvan-a-honor-magic4-pro-hazai-ara/
-
M@Db0Y
senior tag
válasz Occon adom #19730 üzenetére
Ez inkább a szervizes hanyagsága.
Garanciális szempontból pedig mondj egy másik márkát aki a szürke importos készülékeket szó nélkül javítja.
Vidd vissza a vásárlás eredeti helyére és fogják javítani amennyiben van róla számlád. -
punky10
addikt
válasz VOLTCRAFT(1) #19715 üzenetére
Aha...
Tehát Te egy valószínűleg rosszul szervizelt készülék miatt gondolod fostalicskának a telefont.Ami voltaképpen igaz is.
Vettél egy fostalicskát.Egy jobb sorsra érdemes,de gányul javított készüléket.Ami megpróbál még most is jó képeket készíteni,de mivel valószínűleg gagyi alkatrészek lettek beszerelve,így az istenért sem tud normàlis fotòt lőni..
De hidd el,gyári cuccokkal egész elfogadható képeket lő...Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
M@Db0Y
senior tag
válasz VOLTCRAFT(1) #19727 üzenetére
Pedig én megesküdtem volna, hogy tof szenzor lesz, főleg, hogy javítva volt. De ha leragasztottad valamivel és úgyis előjön akkor akármi is lehet.
Minden lencsével előjön a jelenség vagy csak a főkamerával?
-
M@Db0Y
senior tag
válasz VOLTCRAFT(1) #19721 üzenetére
Ez javított készülék volt? Ilyen képeket a szakszerűtlen javítás utáni TOF szenzor hiba miatt láttam már.
Ha letakarod a TOF szenzort akkor is ilyen képeket csinál?
-
hockeyapu
aktív tag
Ki is csinálták az LG-t, túl jó volt!
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
VOLTCRAFT(1)
tag
[ Szerkesztve ]
-
VOLTCRAFT(1)
tag
[ Szerkesztve ]
-
VOLTCRAFT(1)
tag
[ Szerkesztve ]
-
VOLTCRAFT(1)
tag
Ez lett a legjobb amit kitudtam belőle sajtolni,de itt is a szegélyek élek homályosak [URL=http://keptarhely.eu/view.php?file=20220523v01xjcznm.jpeg][IMG]http://keptarhely.eu/thumbs/2022/05/23/v01/20220523v01xjcznm.jpg[/IMG][/URL]
[ Szerkesztve ]
-
Occon adom
aktív tag
válasz thesound #19714 üzenetére
Elhiszem, de a gyári hiba azt gyári hiba. Kérdés, Francia régiós a telefon azaz EU tagállam, ha kiküldöm a Francia Huawei szervizbe, ott megcsinálhatják?
A Másik gondolatom, ha csaló weboldalak vannak is, az a rendőrség és az APEH dolga, nem a Huaweé, az végezze az eladói és szervizelési KÖTELESSÉGÉT, ö egy gyártó.[ Szerkesztve ]
-
Thoty
senior tag
válasz VOLTCRAFT(1) #19715 üzenetére
Tölts már ide fel néhány képet, hadd lássuk, mi a gond.
-
VOLTCRAFT(1)
tag
Nem tudom mit ronthatok el ,de az LG G2-es telóm szebb képeket készített mint ez a fostalicska P30 Pro nak nevezett hulladék.Egy hete vettem ,de nagyon nem azt tapasztalom amit a tesztekben ódaként zengtek róla! A jövő héten megy a levesbe nagy kár volt megvennem!
[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
válasz Occon adom #19713 üzenetére
Amennyire tudom, a Huawei a honlapján közzétette, hogy Magyarországon mely forgalmazóktól való vásárlás estén van biztosan garancia.
Sajnos az ilyen áfa csaló webshopok, jönnek, mennek, eltünnek. Pont az a gond velük, hogy olcsóak, de ha probléma van, már a fasorban sincsenek.
Ha a Huawei elutasította a garanciális ügyintézést, szerintem nem sokat lehet tenni. Max. asztalt borogatni, ha úgy látod.[ Szerkesztve ]
-
thesound
addikt
válasz Occon adom #19711 üzenetére
Sajnos nagyjából semmit, fizeted a javítást.
-
Occon adom
aktív tag
Mit lehet olyankor tenni, ha a telefonról kiderül, hogy bár garanciás [link] ,
gyári hiba keletkezett a kijelzőn, ami a foltosodás [link] .
A garanciaprobléma oka a szürke kereskedelem, a készülék Franciaországból került ide, Magyarországon vásároltam, bontatlan csomagolásban áfás számlán a neten, mégsem hajlandó a gyári hibás készüléket a Huawei javítani.
Az eladó cég eltűnt [link] oda se tudom küldeni. -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Az alapértelmezett google assistantot át lehet állÍtani valahogy alexára?Köszi!
-
knox83
senior tag
134 után a galéria nemrég töröltnél megjelent alul egy összes törlés gomb. Így azért kényelmesebb.
-
knox83
senior tag
válasz BalanceR #19706 üzenetére
Mérlegelni kell, lehet hogy sok a javítás a telefon jelenlegi értékéhez képest, de egy új flagship 350-450 között van..Nekem 2 éves lesz lassan és semmi, van a családban egy 3 éves is, azzal sincs gond. Ha én járnék így biztos megcsináltatnám plusz az akkumulátort is cseréltetném ha már szét van szedve..
-
BalanceR
addikt
válasz knox83 #19705 üzenetére
Már beütemeztem egy szervizt a jövő hétre, csak félek, hogy akkora összeget mondanak, hogy nem éri meg a javítás...
Még egy olyat is észrevettem, hogy verőfényes, déli napsütésben is rendszeresen feldob egy üzit fotózás közben, hogy tartsa egyenesen a kamerát.... Nem tudom, hogy ez normális-e, nem csak gyenge fényviszonyoknál kellene szólnia, amikor a hosszabb zár miat bemozdulhat? 1/1300-nál egy földrengés sem mozdítaná be.
Külföldi fórumokon viszont elég sokaknál jelentkezett ez az életlenség probléma. (Bár jellemzően ott az egész kép homályos volt).
Minden esetben 2-2,5, éves telóknál jelent meg, és csak kameracsere volt a megoldás.
Talán egy idő után valami kikopik az AF / OIS rendszerben?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
knox83
senior tag
válasz bontabela73 #19700 üzenetére
Köszi, nekem is. Szokás szerint a my huawei alatt.
-
Ernesst
aktív tag
válasz kisyoda #19696 üzenetére
Előtte P20 Pro készülékem volt. A P30 Pro szerintem erősebb, fürgébb, kamerában is jobb (optikai zoom, ultra wide), szoftveresen támogatva is tovább lesz. Ami még nekem szempont volt: alacsony fényerőn érzékeny a szemem az amoled pwm-re, a P30 Pro esetében a "villogáscsökkentés" sokat segített (ilyen a P20 Pro beállításaiban nem volt).
Ezzel szemben amiben szerintem sokkal jobb volt a P20 Pro:
Lapos (nem kerekített élű) kijelző, fizikai ujjlenyomat olvasó (sokkal pontosabb, sokkal gyorsabb), kisebb méret.
Összességében szerintem a P30 Pro jobb választás, ha a kettő közül kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest