- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
F-ECT$ #23918 üzenetére
Én p30prot vettem, kizárólag a kamera miatt és csak fényképezni. Sok tesztet végignéztem, elolvastam, a legjobb kamerát keresve. A P30pronak hardveresen jobb a kamerája, mint az utódainak. A P40proban két dolog jobb, a nagylátó 40MP (ami kb felesleges) és van valami éjszakai módja, amiben kisebb a zaja. De alapvetően a P30Pro a csúcs kamerában.
A fő előnyei a sokkal jobb gyújtótávolság kiosztás (16/27 mm vs 18/23mm), a szupermakró és a jobb optikai minőség. A p50prora nem is emlékszem, az annyira visszalépés, hogy bele se vettem anno döntésbe.
Ha kamera+telefon is kell egyszerre, az döntés kérdése, hogy melyikből enged az ember többet. -
Sántha Lajos
aktív tag
válasz
F-ECT$ #23807 üzenetére
Ha nem nyomogatom, nem merül annyira. (milyen meglepő )
Majd ha muszály lesz költök rá, de nem most. Egyébként nagyon tetszik a telefon, így már hogy saját kezemben tartom, értem miért dícsérik annyira sokan ezt a mobilt, baromi jó a mérete a az aránylag keskeny szélessége, nagyon kézre áll. Szép a lekerekített kijelző is kameráról nincs mit írni amit ne tudna bárki aki itt olvasgat. Mai napig bőven megálja a helyét szerintem.
-
Sántha Lajos
aktív tag
válasz
F-ECT$ #23807 üzenetére
Köszönöm a választ , természetesen nem is várom el hogy olyan legyen az akkumulátor mint ha új lenne , csak azért azt látom , hogy kicsit gyorsabban merül , mint a Honor 20 Pro telefonom . Gondolom szerepet játszhat ebben hogy itt még ips kijelző van , meg hogy 1. tulajdonoskét figyeltam arra hogy nagyjából 20 és 80 -85 % között volt szinte mindig a töltés .
-
Balúkapitány
tag
válasz
F-ECT$ #23739 üzenetére
Pontosan ahogy mondod.
Nálam is az accubattery 80%-nál "beakadt", már kb. 3 éve.
Szóval egyértelmű mindenkinél a kapacitásvesztés,
csak épp azt nem tudjuk pontosabban számszerűsíteni
(legalább annyira mint a HWiNFO64 -el egy laptopnál).
Ezért tudunk csak olyan betűket írkálni mint, hogy "bírja az akksi, élhető, elfogadható." Ami persze nem tud releváns információ lenni másoknak, csak "el kell higgyük". -
-
Lacccca87
addikt
válasz
F-ECT$ #23732 üzenetére
Most kérdeztem meg a boltot (Fixity). 2 db van nekik jelenleg készleten. Abból 1-et félretettek nekem. Jövőhéten 16.-án ki is cserélik. Korrekt tájékoztatást kaptam, tök normális volt az ügyintéző hölgy.
Remélem utána további 3-4 évig gond nélkül használom majd ahogy eddig is 2019-óta
Én egyébként 90% a asját töltőjével és a hozzá kapott kábellel tölöttem gyors töltésen, tök radnom módon, nem gondoltam hogy eddig kihuzza ilyen jó állapotban. -
Technoman
őstag
válasz
F-ECT$ #23735 üzenetére
Lehet, hogy igazad van (AccuBattery) Ehhez nem értek.
Akkor úgy fogalmazok -hogy legyen viszonyításod-, hogy minden napi használat mellett (reggel fullra feltöltve) cca 50%-ra merül le, ha este (22.00-ra) hazaérek. Ebben a szokásos van: cca 30 perc telefonálás, állandó GPS/mobil net/Wi-Fi kapcsolat, pár fotó, 1-1 óra zenehallgatás és netezés. Tehát úgy a nagy átlag.
Kirándulás/túrázásnál már neccesebb, ez igaz. Ott már délre-kora délutánra lemegy akár 50%-ra is. Igaz, ott folyamatos a Waze, és más túra GPS használata (Mapy.cz, Kommoot) és a rengeteg fotó.
Szerintem ezek az értékek, egy öt éves telónál még vállalhatók.
A Pixel telefonokkal kapcsolatban pedig: a próféta szóljon belőled -
Technoman
őstag
válasz
F-ECT$ #23732 üzenetére
A telót nagyon szeretem, hisz immár az 5. évét tapossa nálam. (igaz, nem vagyok már az a huszonéves sem, aki fél évente cseréli a telókat, mert rá un) Eddig tökéletesen végezte a dolgát egy-két dolgot eltekintve, de az/azok is csak ritkán jönnek elő (pld. fizetés mobillal)
Kinéztem az utódját (Pixel 9/9XL), de annak egyelőre horror az ára. Várnék arra még, vagy fél-egy évet. -
bokrosolajos
őstag
válasz
F-ECT$ #23670 üzenetére
Honor Magic 6 Pro röviden: egy napot bír, nincs Zoom és a kamerája gyakorlatilag mindenben rosszabb az elő és hátlapi kamerákkal együtt, éjjel és nappal is, nagyobb és nehezebb, jobban kiáll a kamerasziget, rosszabb a PPI, sokszorosa az ára mint a P30 Pronak használtan, de mégis szerinted jobb készülék.
Vagy inkább csak a tudatalattid próbálja megmagyarázni, miért választottad utódnak, mert nem az!? -
Sztyepadzso
őstag
válasz
F-ECT$ #23693 üzenetére
Biztos. Ha jól emlékszem, nem volt mindegy, hogyan, miként rakod fel, melyiket, a melyik EMUIra.
Ha jól rémlik az utolsó verziójú EMUI-n megy az előző, ha felrakod, vagy fel van rakve és frisíted rá, de egyel az előtt már nem. Meg kellett várnunk, míg az indiaiak kigyomlálják és elküldik. -
F-ECT$
titán
válasz
F-ECT$ #23646 üzenetére
"Kis" Honor Magic 6 Pro beszámoló így ~2 hét után.
TL/DR: A telefon használata nem okozott akkora wow élményt, mint anno a P30 Pro, de ezzel együtt kell élni, már nincs akkora fejlődés, mint néhány éve. Viszont talán nem mondok nagyot azzal, hogy ez a telefon méltó utódja a P30 Pro-nak, mindenben jó, amiben az jó volt, és mindenben előrelépés is ahhoz képest.
A P30 Pro-mat nagyon szerettem, de már kezdte megadni magát. A hátlap elrepedt, a kijelző sarka szintén berepedt, a bekapcsoló és hangerő gombok már alig működtek, bár a második akku volt benne, de már az is vesztett annyit a kapacitásból, hogy néha rá kellett tölteni nap közben, volt 1-2 bug (Telex app nem mutatta a cikkeket, Chrome-ban gépelés közben néha megakadt és csak bezárás / megnyitás után lehetett folytatni), a komolyabb játékokhoz már picit kevés volt.
Kicsit bővebben:
Akku: én mindig is 1 napos használatot vártam el a telefonoktól, azaz reggel 7-kor lehúzom, kb éjfélkor feldugom, és a 2 közötti időt bírja ki, akár 8-10 óra SoT-tal is. Ezt simán hozza a Honor 6, sőt akár 2 napot is elmegy (pl az előző töltésnél 40 órát ment a telefon, 10.5 óra képernyőidővel és még volt 25% az akkuban). 80W-os töltést is tud, ha mégis "bajba" kerülnél, akkor egy 5 perces töltéssel is több órányi használatot lehet nyerni.Kijelző: 40%-kal több pixel, 15%-kal nagyobb ppi. Nem volt rossz felbontása a P30 Pro-nak se, de azért nem volt "tűéles" se. Fényerő: 450 helyett 1600 nit, mondanom se kell, hogy ez mekkora fejlődés, napon használva ez ég és föld. (Persze benn használva ennek nincs jelentősége.) A 120 Hz a 60 Hz-hez képest nekem nem jelent olyan sokat, már ez utóbbi is elég volt a legtöbb szituációban.
SoC, sebesség: érezhető már a mindennapi használat során is, és néhány erőforrásigényesebb játék esetén meg pláne. Szerencsére melegedős gondom nem volt eddig. Több a memória, több a háttértár, ezek se ártanak 4-5 éves távlatban. (UFS is 4.0 a P30 Pro-ban lévő 2.1-gyel szemben.)
Hangszóró: a monohoz képest ennek stereo hangszórója van, ettől sokat vártam, de azért itt eléggé limitáltak a telefon (fizikai) lehetőségei, nem éreztem nagy előrelépést. Egy fülessel sokkal jobb az élmény.
5G: kell, mert ez a jövő. A peak letöltési sebességem 790 Mbit volt. Persze a legtöbb esetben elég lenne a 4G is, viszont az 5G kell majd a következő években.
Méret, súly: csak egy picit nagyobb, csak egy picit nehezebb, de szokni kell. A kamera sziget is eléggé kiemelkedik. Ebben jobb volt a P30 Pro.
Kamera: amikor meglett a P30 Pro, akkor egy pár hétig tök jó volt szórakozni a zoom és az éjszakai móddal, (+kamu hold fotóval), de 5 évnyi használat után elmondhatom, hogy a fotóim 99%-a zoom nélkül, normál fényviszonyok között készült. A zoomot leginkább arra használtam, hogy el tudjak olvasni egy távoli szöveget, az éjszakai módot meg még ennyire se. Még nem sokat használtam a Magic 6-ot, de az látszik, hogy jobb képeket készít, és a videóban is van előrelépés. (Bár itt meg kell jegyezni, hogy a 4k@60 fps esetén frame drop van, talán lesz rá javítás.) Éjszakai módban szerintem jobb a P30 Pro, de hát azt nem igazán használtam eddig se. A selfie kamera is jobb, de azt se sokat használtam.
OS, támogatás: Android 14 van, ez már azért nem ártott a 10 után. No nem azért, mert akkora újdonságokat hozna, de vannak appok, aminek már lassan kevés lesz a 10. Elvileg 4 főverzió frissítés az ígéret, addigra meg a telefon is csereérett lesz.
Egyebek: maradt az infra port (néha kell csak, de akkor jó), maradt a hívásrögzítés (nekem fontos, és nem minden új telefonban megoldható), IP68.
Ár: a P30 Pro 330k volt megjelenéskor, ez mai áron az inflációval korrigálva ~510k. Ennél már olcsóbb a telefon, az Alzában 430k, a sufnigsm-ben 330-360k, használtan szintén 350k körül elhozható, ami szerintem már vállalható ár a kezdőárhoz képest (550k).
-
hori-zoli
tag
-
Technoman
őstag
válasz
F-ECT$ #23533 üzenetére
Nemhiába írtam az 5 évet:
A mai világban egy 5 éves telefon hihetetlen, főleg úgy, hogy az nem egy iPhone, hanem egy kínai androidos teló. Soraimmal is fejet hajtva ezzel, a márkának/típusnak.....és nemhiába írtam a magam 4 évét sem:
Sosem veszek friss megjelenésű telefont -azt meghagyom az early adoptereknek- talán már a korom is mondatja velem, hogy várjam meg a teszteket és csak utána vegyek. Így volt ez a P30 Pro-nál is (rá egy évre vettem meg)Mindentől függetlenül nem bántam meg, főleg, hogy a kollégáim 80%-a azóta már vagy 2x cseréltek telót.
-
Diokhan
addikt
válasz
F-ECT$ #23467 üzenetére
Üdv, köszi mindenkinek a választ!
F-ECT$ -Nem, hanem a hangerő fel+bekapcsoló gomb tartása egyszerre addig, amíg elsötétül, onnan hangerő elenged és bekapcsoló gomb tartása az első rezzenésig. Ez egy úgynevezett "kényszerített újraindítás" vagy force restart ahogy az angolban nevezik. Ezzel teljesen újra indul a készülék nulláról és közben az is lehet, hogy cache-t is töröl, bár abban nem vagyok biztos.
#23468rasotamas - Szia. Az automata fényerő az ott van, hogy beállítások - kijelző és fényerő - ott pedig felül a csúszka alatt kell lennie egy kapcsolónak.
#23469pcnet - Szia. Nincs rajta semmilyen fólia, nyilván erre gyanakodtam volna én is akkor. Ahogy az eset mutatja valószínüleg szoftveres beakadás volt a gond, mert jelenleg ismét jól működik.
-
-
Sztyepadzso
őstag
válasz
F-ECT$ #23444 üzenetére
Valami ilyesmi, amihez hozzátartozik, hogy én is minden este töltöm, igaz bekapcsolva a teszt alatt kikapcsolt akkukímélő dolgokat, ráadásul Qi lapon(jó öreg NOKIA), néha, ha nagyon gyepálom aznap, akkor rá kell tölteni, de ilyenkor wifit osztok meg, meg Dashcamként is funkcionál néha
-
Technoman
őstag
válasz
F-ECT$ #23432 üzenetére
Bevallom, hogy durván használom (olvasva, az alábbi soraimat, lehet hogy forgatni fogod a szemeidet
Szóval:
- a megvásárlás pillanata óta szuper gyors töltésre van állítva
- éjszaka rádugom, reggel leveszem
- sosem alkalmaztam "készülékbarát" töltést (20-80% közötti üzemelést, ha olyan helyen vagyok ahol rátölthetek, már dugom is fel, akár már 80%-nál is)
- volt amikor hagytam lemerülésig/kikapcsolásig is működni
- túrázás alkalmával -akár nyáron, árnyékban 100°-on- is töltöttem, a sajátmárkás Super Charge töltővelAhogy látod, mindenhogy "kínoztam", talán csak víz alatt nem töltöttem
(ő van értem, nem én érte elv alapján)
De mégis, lassan 4 éves és még mindig hozza a napi, néha 2 napi üzemelést (no FB, Insta, YouTube és tsai, helyette telefonálás, lite-os netezés, napi 1 óra zenehallgatás, mobilfizetés, stb)
Túrázásnál szokott "megreccseni" az aksi, de akkor is min. egy 6-8 órát elketyeg (folyamatos Waze ill. többféle túra GPS, útvonal rögzítés és fotózás)
SOT-tal sajnos nem tudok szolgálni, mert nem szokott érdekelni. Az én felhasználási szokásomnál az nem mérvadó.
Mindent figyelembevéve nagyon elégedett vagyok a teló teljesítményével. Sosem volt még ilyen bika telóm.
Ezért is lesz nehéz, az utódját megtalálnom. -
Peace
nagyúr
válasz
F-ECT$ #23428 üzenetére
Nem hinném hogy gyenge, mivel mindig is ennyit bírt. Én legalábbis nem vettem észre drasztikus romlást 2020 decemberéhez képest. De nem is szeretem nagyon merülni hagyni a telót, minden este töltöm. Nagyon ritkán volt 30% alatt és talán egyszer az életben merült le teljesen.
-
-
-
-
Lacccca87
addikt
válasz
F-ECT$ #23318 üzenetére
Melyik bank appja? Nekem eddig csak az MBH s appal volt gondom (de ott nem a telo hibaja, nem tudnak ertelmesen uzemeltetninsemmit). De pl amiota Unicredit es szamlat hasznalok meg 1x sem volt gond (egyik legstabilabb banki app szerintem)
Revolute is eleg regota hiba nelkul megy.
Meg azert biztos van legalabb 1 evunk mire a telo gondot okozna a bankolas oldalon szerintem. -
thesound
addikt
válasz
F-ECT$ #23259 üzenetére
Talán avval van összefüggésben, hogy frissült a gyári widgethez kapcsolódó szolgáltatás és ha a gyári időjárás appot megnyitottam, el kellett fogadni valamit. Utána a megfelelő locationt mutatta frissítés után. Addig nekem is V. ker. volt.
Igaz, te beléptél és frissítettél, szóval... -
Peace
nagyúr
válasz
F-ECT$ #23247 üzenetére
Értem, hogy infláció, de szerintem nincs egy olyan telefon sem a piacon, amire azt mondod, hogy megérte a váltás ennyi pénzért. Kollégám is sima P30-ast váltott le tavaly 500k-ért egy Iphone-ra és azt mondja, hogy rohadtul nem ért meg ennyi pénzt. Minimális gyorsulás van meg kicsit szebb képek, de az össz felhasználói élmény minimálisan lett jobb egy rahedli pénzért.
Írom mindezt úgy, hogy tudom jól miért ennyi jelenleg minden. De lélektanilag akkor is egy pusztulat lesz ez a telefonváltás. Bár én a végsőkig ragaszkodni fogok, mert még mindig tökéletesen megfelel az igényeimnek.
-
Diokhan
addikt
válasz
F-ECT$ #23226 üzenetére
Igen, de a kolléga azt is említette, idézem: "este 8 körül 50% alá esik", valamint "igazából bőven tudnám többet használni,aktívabban,de akkor kb 30% lenne estére"
Azt nem értem, hogy mi a gond azzal, ha nap végén nem 50% az akku, hanem csak 30%. Mindenképpen fel kell tenni tölteni, sok különbség nincs közte és egy akku, amit ha levesznek reggel mondjuk 8-kor töltőről és este 8-ra esik le 50% alá, az semmiképpen nem mondható rossznak. Egy iPhone ennyi idő alatt teljesen lemerül tök átlagos felhasználás mellett is. Tudom, mert arról váltottam P30 Pro-ra.
-
yodee_
őstag
válasz
F-ECT$ #23226 üzenetére
Nekem érdekes volt a dolog. A 3 éves gari utolsó hónapjában mondom cseréltetek akkut, szakszervízben (akkor még volt) ha esetleg félre megy valami az Ő gondjuk legyen. Kiderült, hogy a gari idő alatt ingyen volt az akku csere is. Elkezdtem használni az új akkuval és semmi pozitív változást nem vettem észre. Most, hogy 5 éves a telefon, az akku meg 2 szerintem szoftveresen van leterhelve a teló... De érezhető, hogy minimális feladatok elvégzése közben is jobban merül.
-
Diokhan
addikt
válasz
F-ECT$ #23223 üzenetére
Nyilván jobb egy új akku, mint egy használt, de szignifikáns különbséget már nem tudsz produkálni. Két napot már nem bír ki úgy, hogy mondjuk reggel hétkor leveszed töltőről és csak másnap este kell újra tölteni. Nyilván használat függő, de az átlag használat mellett szerintem már nem bír két napot új akkuval sem.
-
jegenye77
addikt
válasz
F-ECT$ #23195 üzenetére
HM6 ra vártam én is de lehet inkább az 5 - ös lesz. Pár hónapos készüléket 250 ért már lehet venni. A 6-os nagyon drága lett ( nekem)
P30 pro nekem most azt csinálja, hogy wifi utána nem kapcsolódik automatikusan mobilnetre. Az se segít ha a mobilnetet ki-be kapcsolom. Újra kell indítani a telót. -
válasz
F-ECT$ #22749 üzenetére
Igazad van neked is.
A 120Hz hiányát nagyon érzem, mióta az asszonynak olyan van.
Monitotom már rég 144Hz-es.Új telefon, hát nem tudom mi lenne jó. Iphone HW-esen ok, van egy céges SE 2020, utálatos, semmi reszponzivitás, kényelmetlen minden, utálatos gyári klavi, ékezeteshez hosszan kell nyomni, 3rd party teamsben és outlookban le van tiltva, másra meg nem használom.
Egy 13/14/15 pro talán, nem tetszenek ezek az új telefonok, már ez is túl kijelzős.
Az optikai ujjlenyomatolvasót ezen rühellem, Mate10 Pron volt jó. -
válasz
F-ECT$ #22733 üzenetére
3D játékot nem játszok (mondjál már egy pár jót, mert valóban kíváncsi lennék 1-2 ilyen címre, de fos reklámmal teletömt baromságokon kívül én mobil játékot még nem láttam)
Sudoku, Angry Birds, Hill Climb Racing, Black Jack meg 2248 nem szaggat. De még a San Andreas sem.
Videózni ritkán szoktam, fotóba nekem megfelelő, főleg a zoom
Hangszóró, hát lehet van jobb, a céges HP tabletlaptop bang&olufsenje odab*sz az igaz, de nem volt még gondom sosem egy youtube videóval. Zenét meg kocsiban, headseten vagy hifin hallgatok.
5G valóban nincs, de nem járok olyan helyen, ahol van. Illetve többet mutat a telekom lefedettségi térképe és jóval kevesebbet a callmapper, lehet lenne itt-ott.
A támogatás valóban gáz. -
Nikaré
őstag
válasz
F-ECT$ #22736 üzenetére
Igen, ez a számítás lefedi az arányokat, de sejthető, hogy közel fél milliót kiadni egy telefonért az nagyon nagyon sokaknak nem elérhető. Az, hogy mi anno (akkor is húzós) magas áron megvettük vagy 1-2 év múlva használtan mert tudtuk, hogy egy qrvajo teló ööö ahogy írtam a fizetőképesség úgy általában ezt most gátolja.
Tehát kompromisszumot kötnek simán.
Dilemma az nálam, hogy tudok e, akarok e 4-500 ezer közeli összeget fizetni, miközben a mostani jó, de avuló telefonom bármikor bedobhatja a törölközőtegy ugyan ilyen, de a mai elvárásoknak megfelelő zászlóshajó igénnyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest