- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- DIGI Mobil
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
F-ECT$
titán
válasz Technoman #23734 üzenetére
5 év után kicsit hihetetlen a 80%-os aksi (pláne ahogy használtad), nekem kb 2-3 év alatt érte el ezt a szintet. Viszont ha még azt is cseréltetsz benne, akkor 1-2 évig még akár maradhat is ez a telefonod. (Kérdés, hogy szoftveresen mennyire lesznek vele gondok, illetve, hogy más alkatrész megadja-e magát.) Az Accubattery nálam már több telefonnál is mutatott hülyeséget, én nem bíznék benne 100%-osan.
A Pixel telefonok jövő tavasszal már szerintem belépnek az elfogadható ársávba.[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Technoman
őstag
válasz Technoman #23733 üzenetére
(bocs, lejárt a szerkesztési idő)
....sok emberrel ellentétben, nekem még az akksi bírja. Bár kapott az tőlem már mindent, ami állítólag gyilkos dolog: többször fullra lemerült, egész éjszaka a töltőn lógott, csak gyorsan töltöm, csak 100%-on veszem le a töltőről, stb... és mégis, az AkkuBattery szerint az állapota még mindig 80%-os. Én ezért nem hiszek ezekben.
Tehát, adnék még egy esélyt a kicsinek, amennyiben normális áron megtudnám reparáltatni.
Így az ünnepek előtt (BF/karácsony) szerintem nem igazán van értelme mobilt venni. -
F-ECT$
titán
válasz Technoman #23731 üzenetére
Ha még meg vagy elégedve a telefonnal, akkor 20-30e Ft-ot megérhet a javítása, ha ezzel további fél-egy évvel meghosszabítod az életútját. Én telefonálnék párat, mert lehet hogy ki vannak írva az árak, de nincs épp cserealkatrész. A TMX régebben kerülendő volt, a többiről nem sokat tudok, nekem a Fixity cserélt akkut, az jó lett.
Dive ever, work never.
-
Lacccca87
addikt
válasz Technoman #23658 üzenetére
Akkor ugyanarról beszélünk.
Érdekes hogy nálad jól működik és nem kell x naponta újra regisztrálni hogy beengedjen.
Ha megnézed az utóbbi értékeléseket kb ez most a legnagyobb probléma, és fogalmuk sincs mi okozza.Ezt kaptam amugy a fejlesztőktől (bulshit) válasznak a értékelésemre:
-
Lacccca87
addikt
válasz Technoman #23649 üzenetére
Melyiket csak hogy biztos ugyanarról beszélünk-e? Mert van pár és még majd jön jövőre még 1 új közös. (ez ami problémás)
A régi MKB-soknak való MBH-s app működik gond nélkül (persze kéri hogy jelentkezzek át az újba), de az új MBH-s app (amit a BB-s mobilapp alapjaira készítettek) kb megy pár napot aztán egyszer csak ugymarad nem jelentkezik be hiába adom meg jól a pin-t vagy használom az újlenyomatot.
Értékeléseket ha elolvassa az ember akkor rájön hogy nem egedi a hiba rengeteg felhasználónál van ez a hiba.[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz Technoman #23534 üzenetére
Engem óvva intettek tőle, hogy megvegyem 2020 decemberében, de nem bántam meg! 3,5 évig használtam, de imádtam. Most a Honor Magic5 Pro is tavalyi modell, amit vettem. Remélhetőleg bírni fogja ez is legalább 4 évig. P30 Pro-val is ellettem volna még, csak nem bírtam már magammal. SW Hunters nagyon jó móka 60 FPS-el!
-
F-ECT$
titán
válasz Technoman #23530 üzenetére
Ok, hogy a megjelenés 5 éve volt, de a te telefonod még "csak" 4 éves
Az enyém egyébként 5, és nálam ezek vannak:
-Kijelző - Most épp nem találom a kijelző tesztelő szervíz kódot, de ránézésre nekem sincs beégve.
-Akku: Már egyszer cserélve volt, és ez a második is vesztett már 10-15%-ot a kapacitásából. Persze így se rossz, de már nincs meg a 10 óra SoT.
-Kamera: Régebben 10-ből 9 kép lett jó, most meg 10-ből 5-7. (Szerencsére nekem nem jött elő semmilyen hiba még, de pár embernél már igen.)
-Stabilitás: Nagyon jó, inkább 1-2 appra háklis picit.
-Sebesség: A játékok közül már sok nem fut jól, de azt leszámítva még egész jó.Sokaknál előjött a mikrofon hiba is már, engem még elkerült.
Dive ever, work never.
-
thesound
addikt
válasz Technoman #23530 üzenetére
Szintén 2020 elején vettem, de a legjobb telefonom ami volt eddig. (mindig hosszútávra választok és eddig ~4 évet bírtak)
Akku cserét lehet elbírna, de 1-1,5 nap megvan így is. Nagyobb igénybevételnél is hozza a napot.
Kemara számomra elegendő, a szoftvert szeretem nagyon. Sajnos a kijelző sarka repedt (szerencsés módon, de ott van...), de amíg megy minden ugyanígy, nem cserélek.
Tényleg, nekem eddig az A telefon.[ Szerkesztve ]
Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán
-
punky10
addikt
válasz Technoman #23451 üzenetére
Úgy tudom,hogy Almát USB-n,csak az ITunes appal lehet fájlátvitelre bírni.
Az meg kétlem,hogy lenne droidra.
De az is lehet,hogy ez már nem így van,a IOS egyre jobban nyit(míg sajnos a droid egyre zártabb lesz)
Most olvasom,hogy talán tud az IPhone pendrive-ra másolni,de a droicból túlnyomórészt hiányzik a storage mód,
Pedig régen volt...[ Szerkesztve ]
Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
F-ECT$
titán
válasz Technoman #23441 üzenetére
Én is ugyanígy használom: minden éjszaka gyorstöltés reggelig 100%-ra. Nálam annyi a különbség, hogy sosem tudott 2 napot elmenni, teljesen új korában néha csak 60%-ig merült estére, de akkor is rádugtam tölteni, mert lehet, hogy másnap többet kell használnom. Nekem kb 3 évesen jutott oda, hogy a kezdeti akár 8-10 órás SoT lement 5-7 órára, ami néha már kevés volt, így cseréltettem aksit, ami kb visszahozta a kezdeti üzemidőt.
Dive ever, work never.
-
F-ECT$
titán
válasz Technoman #23429 üzenetére
Nekem volt hogy jól mért az AccuBattery, de volt hogy teljesen hülyeséget mutatott. A 4 év utáni 83% túl jónak tűnik, persze ha nem töltötted minden nap, akkor talán reális is lehet. (Napi töltéssel havi 0.5-1% körül szokott degradálódni az aksi.)
Nem az a kérdés, hogy elmegy-e 2 napot, hanem hogy közben mennyi a SoT. Nálam is elmegy 5 napot is, ha rá se nézek
Dive ever, work never.
-
Peace
nagyúr
válasz Technoman #23343 üzenetére
A Pixel 8 Pro engem nem győzött meg maradéktalanul. Amit gondolkodás nélkül megvennék, ha nem sajnálnám rá a pénzt, az a Honor Magic6 Pro. Megkérdeztem Telekomnál, természetesen nem tervezik behozni a kínálatukba. Úgyhogy marad a jó öreg P30 Pro, amíg ki nem leheli a lelkét. A maximumot fogom kihozni belőle.
-
Technoman
őstag
válasz Technoman #23274 üzenetére
Sajnos úgy néz ki, hogy kezd behalni a telóm Legalább is egyenlőre csak egy üzemmódnál vettem ezt észre -ahogy azt már 2 hete is írtam- , az NFC fizetésnél.
Most a hétvégén, bementem az egyik budai pékségbe és vettem magamnak valami reggeli harapnivalót. 1 perc múlva megjelent a haver, akinek nagyvonalúan kiakartam volna fizetni a kajáját. Sajnos, fizetésnél -uazon a POS terminálon, amin 1 perce fizettem- már nem fogadta el a telót, csak a szokásos "Kérem igazolja személyazonosságát" üzenetet dobálta fel a telefon (fekete háttér, kék szöveggel, teljes képernyős felületen, egy ujjlenyomat ábrával) Hiába oldottam fel a telót, majd tartottam oda.
A dologban az a szép, hogy teljesen random módon müxik Van amikor/ahol jó (pld Tesco), van ahol nem (Auchan) -
-
Piotor
tag
válasz Technoman #22639 üzenetére
Nekem is 85% volt, aztán kicseréltem és hatalmas a különbség, persze az enyémet nem az akku miatt kellett szétszedni, viszont ha már ki lett bontva gondoltam kap egy újat. Igaz akkora akku van benne gyárilag, hogy a csökkent kapacitással is brutál üzemideje volt. A ragasztós kérdésre, hogy mennyire bírja 4 én után: körömmel szedtem le a hátlapot mindenféle melegítés nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
gringoka
aktív tag
-
Bferibörs
addikt
válasz Technoman #22151 üzenetére
Van amiben jobb a p30 p,pld éjszakai fotózás, elvileg most jön frissítés az s23u- ra amiben javítják.
Alapvetően nekem jobban tetszenek az s23u képei,de ugye újabb kiadás,meg az ízlésünk sem egyforma,van akinek nem tetszik. Főleg autómata módban fotózok,nem állítgatok semmit.
A macro fotózásban az 23u sem tökéletes, a p30p sem volt az.3x nagyításnál,12 mpixellel fotóz. Szerintem mindkettőnél jobb vol e térent a p20p .
Hirtelen ennyi jut eszembe.Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
knox83
senior tag
válasz Technoman #21662 üzenetére
Azért az opponak adnék egy esélyt... már a find x5 prot is dicsérték, ha olyan lesz az x6 pro amit írnak én arra fogok váltani. Xiaomi 13 széria sem tűnik rossznak, nem tudom hogy a miui javult-e a 14es verzióval. Ott mindig a szoftvert szidták sokan..
Samu meg, én hater vagyok mert ami termékem volt tőlük anno az mind elbaszódott. (2016 óta nincs már) De komolyan. Telefon, tv, ssd, hdd. A röhej az, hogy anyámnak a csilivili samsung tvjén is led bart kellett cserélni elég hamar, a szerelő mondta ezek ennyit bírnak...aha, akkor az én ugyanolyan LG tvm miért megy hiba nélkül hetedik éve? Barátom samsung ssdje pedig szintén néhány hete halt meg. Zenét ír, rengeteg projekt, stb a gépen. Szerencse hogy nem hülye és hetente klónozta a gépét. Elhiszem hogy sokkal jobb lett sd soccal, az s23 széria, 2x megnéztem a mediaba de kösz nem. És rohadt vastag a telefon, nekem nem tetszik. Pixel meg egy vicc. Rohadt jó kamera, támogatás, jó rendszer és egy gagyi kivitelezés. A problémákhoz való hozzáállás pedig részemről teljesen kizárja őket. Szóval ahogyan kb 1000x megénekeltük már nagyon jó telefont csinált a huawei a p30p személyében és keserves lesz a váltás.. -
Lacccca87
addikt
válasz Technoman #21448 üzenetére
Az a durva hogy kb minden 10. hsz-re előjön ez a téma valószínüleg mert túl jól sikerült a teló annó. Én is gondolkodtam rajta már párszor, nézegettem is lehetőségeket (lehet az alma átcsábít majd magához, de csak azért mert a családban több is van és így egyszerűbb a használat).
Úgy egyébként 1 dolgo fogalmazódott meg bennem ezzel a témával kapcsolatban. Nem az kell keresni hogy mire cserélnéd le, hanem hogy miért (pl 5g, wifi6-7, kamera, szolgáltatások stb...). Ha nem tudsz olyat mondani ami nélkül nem tudod elképzelni a telefon használatát akkor nem kell még cserélni
-
knox83
senior tag
válasz Technoman #21448 üzenetére
Xiaomi 13 pro első ránézésre jónak tűnik de majd meglátjuk ha megjelenik itthon. Várom még az oppo find x6 prot. Vivo 90 pro plust néztem még, az is elég komoly lett.
Samsung és apple nálam kizárt. Pixelel most is gond van, nem szeretnék 350ert egy telefont aminek ki tudja mikor robban be a kamera üvege... Pedig a kamera képessége meggyőző. -
Bferibörs
addikt
válasz Technoman #20848 üzenetére
Vettem egy xiaomi 12T-t, háát,megszoktam a P30p-t, ez most elég furcsa. Addig viszont kihúzom vele talán,amíg nem kerül a piacra,valami normális teló,nem 1 milláért. sajnos jobb ötletem nem volt, a p30 p- t is használom még.
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
-
kp78
addikt
válasz Technoman #20019 üzenetére
A megosztásra bökve találsz egy "közeli megosztás" lehetőséget (egy puzzle a jele), az szerintem elég jó erre Google-os telefonok között.
Ezt próbáltad már?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
knox83
senior tag
válasz Technoman #19582 üzenetére
Nekem is nagyon merült, a google play szolgáltatásokat nullazd le az alkalmazás alatt, utána jónak kell lennie. Majdnem 2 éves a telefon és tegnap 9 óra feletti SOT-ot hoztam össze. Amúgy a retek Facebook alkalmazás is rengeteget fogyasztott, most jött rá frissítés és látványosan lecsökkent..(accubattery alapján)
-
-
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Technoman #18280 üzenetére
Ne haragudj, hogy csak most írok, de majdnemkocka válasza után felesleges lett volna.
Ugyanakkor ő a hozzászólásában azt mondja, hogy jobb eredmény lesz több képből, majd a széleslátószögű kamerát akarja erre használi . Gondolom, a kíváncsiság miatt mondja.Mindenesetre, ha ezt olvassa, akkor már feltenném neki a kérdést, hogy nem lenne-e jobb az 5× optikai zoomos lencsével? Illetve ha azzal működik, akkor hogyan rakja össze a program? Valami előzetes "terv" szerint kell a tájat körbefotóznj, és utána azt dobálja fel kézzel, a progiban négyzetrácsra, a program meg "gömbfelületté torítja? Utána milyen appal lehet ismét értelmes formában megtekinteni(úgy értem, hogy mintha a gömbben lennék) van erre opció? Vagy a marad az alul - felül torzított kép, kilátószög esetén is?
Én nem vagyok egy nagy utószedkesztő, de egy ilyen BIGNAGY panorámát egyszer megcsinálnék, mondjuk a teraszról, az is elég melós lenne...
-
majdnemkocka
tag
válasz Technoman #18314 üzenetére
360: Igen, a túl közeli tárgyak okozhatnak gondot, pontosabban az, hogy ha elmozdítod a kamerát kép készítése között, akkor ezek a közeli tárgyak mást fognak kitakarni és nehéz a két képet összeilleszteni. (Emeld egy ujjadat magad elé, nézd meg először az egyik, majd a másik szemeddel és figyeld meg, mennyire különböző részeket takar; aztán képzel el, hogy szegény Street View ezt a két képet próbálja összefűzni. Az ujjad legyen a referencia vagy a háttér?)
Megnyomkodtam egy kicsit a Street View appot (korábban nem nagyon használtam), és az van, hogy simán engedi lementeni a képet publikálás nélkül, csak egy kicsit el van dugva az opció:
1, elkészíted a képet a szokott módon (Create gomb)
2, átlépsz a profilodba, ahol a többi panoráma is van,
3, NEM publikálod, csak megnyitod megtekintésre,
4, a "Publish to Google Maps" HELYETT a megosztás ikonra kattintasz
5, a figyelmeztetés elolvasása után (ami csak annyiról szól, hogy bizonyos alkalmazások nem biztos, hogy felismerik a panorámát panorámának) a "Share privately" gombra koppintasz és itt átadod a szívednek kedves alkalmazásnak (email, Drive, mifene) Így: [kép]
A kép egyébként a /storage/emulated/0/Pictures/panoramas mappába kerül, ahol a Galéria is látja (a további albumok között) és a Google Photos is rákérdez, hogy mentse-e automatikusan.Töltés: A kolléga nem mondott hülyeséget, csak más miatt volt igaza.
(Hehe, pont ugyanilyen üveg és tok van az én telefonomon is, Spigen FTW ) A tok nem olyan vastag, hogy számottevő mértékben szigeteljen, az átmelegedés oka a tippem szerint a töltő melegedéséből (is) átvett hő. (A LIVBOJ nem tud hová szellőzni, mert alul az asztal, felül a telefon.)
Én egyébként éppen ma fogom visszavinni az összes töltőmet az IKEÁba (két LIVBOJ és egy NORDMARKE), mert arra jutottam, hogy nincs értelme, ráadásul a LIVBOJ-ról azt olvastam pár helyen, hogy hajlamosak nagyon (elfüstölésig) átforrósodni (pl. [link] , de volt egy svéd fórum is, csak azt most valamiért nem találom). (A NORDMARKE belseje egy kicsit komolyabb [link] , de arra meg egyszerűen nincs szükségem a fentiek miatt.)A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.
-
majdnemkocka
tag
válasz Technoman #18251 üzenetére
Hááát, tkp igaza van, finomítanék a képen:
1, "nem állnak le": de, leállnak – ha kell. A Qi szabvány szerint az átadő (töltő) egység folyamatosan kommunikál az átvevő (telefon) egységgel arról, hogy az kér-e és ha igen, mennyi energiát. (A kezdeti kapcsolatfelvételt és képesség-egyeztetést követően fél másodpercenként pingelik meg egymást és ha bármi gubanc van, az adó azonnal leáll az energiaátadással, de próbál tovább kommunikálni. Közben még egy egész dolgot csinál, pl. idegentest-érzékelést, NFC/RFID kártyavédelmet...) A töltést a telefon szabályozza, ahogy vezetékes töltésnél is. Az viszont igaz, hogy a 100% elérése utána telefon átállhat csepptöltésre, illetve szintentartásra, amihez időnként kér egy kis energiát.
Ez itt egy átlagos éjszaka egy IKEA NORDMARKE (5 W-s) töltőn, a második képen kinagyítva egy rövidebb időszak:
A lilás szín a töltés, a zöldes a nem-töltés, a vékony vonal középen a hőmérséklet. Szépen látszik, hogy szépen szinten tartotta magát (közben ment egy alvásfigyelő alkalmazás, emiatt folyamatosan fogyott is a delej).
(Új a telefon (nálam), még nem tanulta meg, mikor alszom, az "először 80%-ra, aztán reggel fullra" trükkje ezért nem látszik.)
2, "állatira felmelegszik (ami ugye nem jó az aksinak)": a magas hőmérsékletet valóban nem tes jót az akksiknak, ezért kell vigyázni arra, hogy ne melegedjenek túl. Minél gyorsabban töltesz egy akksit, annál jobban melegszik és annál hamarabb megy tönkre. (Szóval a modern vezetékes gyorstöltések roppant kényelmesek, de megrövidítik az akksi életét.) A fenti 5W-s IKEA töltő egy nem túl gyors (~5V/1A) töltést tesz lehetővé, picivel több, mint 3 óra alatt tölti 0-ról 100%-ra a telefont. (Megfelelő töltővel a P30 Pro 15W-vel is tud vezetékmentesen töltődni.) Közben a telefon egy picit, de melegszik (a fullos töltés alatt 37 fokra ment fel, a szintentartás alatt 30 fokra áll be). A hő nagy része viszont nem a töltésből származik, hanem abból, hogy a vezetéknélküli töltők nem túl atékonyak, az energia 20-30%-át egyszerűen elfűtik (nem véletlenül van az izmosabbakban aktív hűtés). (Nem mellesleg ez többletfogyasztással is jár: ebben a cikkben pl 47%-kal több energiába telt vezeték nélkül tölteni egy Pixelt, mint vezetékkel: [link] ) Szóval minden túlzás nélkül egy indukciós főzőlapon van a telefon töltés közben, ami biztosan nem tesz jót neki (még ha próbál is vigyázni mindenki: a telefon is visszafogja magát, ha nagyon melegszik és ha minden igaz, a vezetéknélküli töltőnek is illik visszafognia magát, ha azt érzi, hogy maga vagy a töltött készülék melegszik).
Summa summarum, éjszakai töltéshez felesleges wireless tölteni. Ha napközben fontos, hogy mindig fel legyen töltve és sokszor van emelgetve, kézbevéve, elvíve, akkor melóban hasznos lehet egy vezetéknélküli töltő. Így, amikor elkezd merülni, akkor csak annyit kell változtatni, hogy az asztal helyett a töltőre/-ről rakja le/veszi fel az ember (és az USB csatlakozót is kíméli). (Én meg asszem visszaviszem az Ikeába a töltőimet, most hogy ilyen jl megbeszéltem magammal, högy hülyeség. )A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.
-
majdnemkocka
tag
válasz Technoman #18278 üzenetére
TLDR: a telefonoddal nincs baj, de telefonos panorámázáshoz inkább használj állványt és inkább fűzd össze PC-n a képeket. (Vagy használd a Samut.)
Az erdős képen illesztési problémák látszanak, alighanem nagyon elmozdult a telefon a képek között és a szoftver nem tudta megfejteni a helyzetet (nagy lett a parallaxis-hiba). A jó panorámafotókhoz ugyanis a telefonnak (egészen pontosan fogalmazva a kamera gyújtópontjának) lehetőség szerint egy pontban kell maradnia, azaz ideálisan nem te forogsz a saját tengelyed körül (különböző távolságokba és szögekben kinyújtott kézzel), hanem "körbejárod" a telefont, mintha az egy állványon lenne és csak forgatni lehetne. (Egyébként az is megoldás, ha ténylegesen rárakod egy állványra. Telefonokhoz is van panoráma gömbfej, pl. ez, ami beltéren nagyon ajánlott: [link] )
A havas táj több okból is különbözik. Egyrészt nincsenek közeli objektumok, és a fenyők nagyjából egy síkban vannak (kisebb a parallaxis-hiba). Másrészt kevesebb a jól érzékelhető mintázat, amin észre lehetne venni a hibákat (az ég ugye kb egyszínű, a hó meg szintén nem egybefüggő mintázatú -- mondjuk ahol igen, ott van is hiba, lásd pl. a keréknyomokat a jobb alsó szélnél).
Amúgy több képből összerakva jobb minőségű panorámát lehet készíteni, mint a 360-as kamerákkal, mert egyrészt minden irányban éles és jól exponált képeket lehet készíteni, másrészt nagyobb felbontást lehet elérni (hiába a 15 Mpx-es szenzor, a halszemoptika miatt a széleken nagy a torzítás, a visszaalakításkor ott rosszabb lesz a kép minősége), harmadrészt szebb lesz az illesztés (a 360-as kameráknál a két kamera képének illesztése sosem tökéletes, mert nagyon pici az átfedés, ráadásul előfordul, hogy a két kamera képe az eltér (sötétebb-világosabb); mozaiknál ugye nagyobb az átfedés). A dedikált 360-as kamerákkal cserébe azonnal elkészül a kép és videót is lehet készíteni velük.
(Egyébként a Huaweinek is van (nem különálló, hanem telefonba dugható) 360-as kamerája, de nem valami jó a tesztek szerint.)
Sajnos igazán jó androidos gömbpanorámás app kettő van és mindkettőt a Google adta ki: az egyik ugye az Utcanézet, ami elég jó, de felhőalapú és nem lehet privát képeket csinálni vele (továbbá nem használja a P30 Pro nagylátószögű objektívét); a másik a Pixel telefonok kameraappja, a Google Camera, ami helyben (és tapasztalataim szerint szebben) fűzi össze a képeket és aminek elvileg van P30 Pro-ra portolt (értelemszerűen nemhivatalos) változata, de a hírek szerint nincs a kamerahardverre optimalizálva, úgyhogy rosszabb képeket készít, mint a gyári.
Én személy szerint az állványról fotózok a gyári kamera appal egy csomó képet és Huginnal ( [link] ) fűzetem össze. P30 Pro-m csak egy hete van és nem volt még alkalmam ilyesmire használni, de a nagylátószögű kamerához nagy reményeket fűzök (kevesebb képből kijöhet egy panoráma és/vagy nagyobb átfedéssel lehet fotózni).A tiny flurry of human activity against the impeccable backdrop of stars and void.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Technoman #18278 üzenetére
Ezt nem értem, minden külső eszköz nélkül lehet 360-ast felvenni, a gyári fotó appal
Igen, amikor írtam, arra gondoltam, hogy ezzel az appal, minden egyéb hardveres eszköz nélkül lehet ilyen képeket csinálni, a telefon főkamerájával.
Az appunk azonos, de megmondom őszintén, nem tudom, hogy mire gondolsz. Mert a kettő kép nagyon nem azonos: a fenti egy a gömbvetület "északi" részét láthatólag összetekeri, mert hisz ez a dolga. Ez a kép nem síkban, hanem ebben az appban adja vissza, amit lefotóztál, míg az alsó részen ez a terület szürke felhőkből áll, a tekeredés nem észrevehető. Egy kocka kimaradt középen, ez lehet user error, hisz nem kell 360°-ban fotózni, bármikor mentheted. A kép 80%-át lefedő párhuzamos törzsekből álló erdő meg soha nem lesz egyenes vagy szemnek tetsző egy gömbfelületből kihajtogatott síkvetületen. -
CsHuszi
csendes tag
válasz Technoman #18010 üzenetére
Nekem is van egy ilyen tartóm. Én még nem tapasztaltam hasonlót eddig.
Lévén hogy faék egyszerű, a használati útmutatót ki is dobtam, de van benne egy olyan, hogyha 10percig nincs használva, akkor készenlétibe megy. A gomb egyszeri rövid megnyomásával visszahozható. [kép]
Az indikátor led ilyenkor világít, kialszik vagy villog?P30 pro, Wach GT2e (Sony Z3C, Honor 9, Miband4)
-
bontabela73
aktív tag
válasz Technoman #18010 üzenetére
Szia!
Nem használok ilyen eszközt a telefonnal, de az okoskarkötő, a vezeék nélküli füles és a hangszóró kifogástalanul működik, nem szakad meg a kapcsolat.
"Régen jól működött": más telefonnal vagy a P30 Pro-val is jól működött korábban?
"más eszközt nem lő le a P30 Pro": szerintem akkor éppen, hogy nem a telefon a "hibás".
Az akku beállításoknál nincs bekapcsolva az energiatakarékos mód? Mert ott előfordulhat, hogy bizonyos folyamatokat a rendszer leállít.
Az eszköz (Grip) appon keresztül párosítható a telefonnal? Mert akkor az appot kell beállítani úgy, hogy a telefon automatikusan kezelje, illetve az akkumulátorkímélő mód ne zárja be.
Beállítások > Akkumulátor > Alkalmazás indítás. Itt az app neve mellett a csúszkát ki kell kapcsolni, ezután a jobb felső sarokban a 3 pöttynél a manuális kezelésre kell koppintani. Itt meg kell keresni az app nevét és mindhárom négyzetbe be kell tenni a pipát.
Az akkukíméló módnál az appot hozzá kell adni a kivételekhez, hogy a rendszer ne zárja azt be. Beállítások > Alkalmazások > Alkalmazások, jobb felső sarok 3 pötty > Speciális hozzáférs > Akkumulátorkíméló mód. Itt pedig hozzáadni az appot.
A fentieket azért írtam le, mert nem ismerem az eszközt, nem tudom, hogy közvetlenül vagy appon keresztül lehet-e párosítani a telefonnal.
Előfordulhat, hogy az eszköz régebbi Bluetooth-szabvánnyal rendelkezik, mint a telefon. Illetve, már korábban egy fórumtársunk írt róla, hogy bizotnyos eszközök gond nélkül csatlakoznak, mások nem. Azt javasoltam, hogy meg kell nézni, hogy a párosítás idején a párosítandó eszközön nem kell-e nyomva tartani valamilyen gombot. Előfordulhat, hogy a telefon észleli az eszközt, de a megfelelő párosításhoz az eszközön kell nyomva tartani valamilyen gombot. Nálam a hangszóró ilyen.
Da pacem, Domine!
-
anonymus89
addikt
válasz Technoman #17479 üzenetére
Rendben ezen infók alapján akkor én is spigen-t fogok rendelni.
Sajnos nem talált , én is mint faterom majd minden héten járunk túrázni de faternak is csak egy xiaomi telója van természetsen spigen tokban.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
anonymus89
addikt
-
bontabela73
aktív tag
válasz Technoman #17318 üzenetére
Szia!
Rákérdeztem erre a csengőhang témára a Huawei Support-nál. Mint kiderült a válaszból, nincs semmi hiba, csak EMUI 11-en a saját csengőhangot a 'Zene a készüléken' opció kiválasztásával lehet beállítani. Teljesen mindegy, hogy melyik mappában van a hangfájl.
"Az EMUI ezen verziójában nincs jelentősége, hogy hol tartja a zenét a készüléken. Kérem menjen a Beállítások - Hangok és Rezgés - Telefon csengőhangja menübe, majd itt felül kell találnia egy "Zene a készüléken" menüpontot. Itt megtalál minden, a telefonon levő zeneszámot, és természetesen amennyiben a formátum megfelelő, be tudja ezeket állítani csengőhangnak."
Da pacem, Domine!
-
bontabela73
aktív tag
válasz Technoman #17316 üzenetére
Szia!
Nálam is előfordult, hogy a 'Ringtones' mappába helyezett hangfájlt nem tudtam csengőhangnak kiválasztani, viszont a 'Notifications' msppában lévő fájl ott volt az értesítési hangok listájában.
Szerintem ez egy bug lehet.
Úgy sikerült megoldanom a helyzetet, hogy a 'Music' mappába másoltam a fájlt és a csengőhang kiválasztásánál a 'Zene a készüléken opciót választottam, és ott már látható volt a fájl.
Da pacem, Domine!
-
Ernesst
aktív tag
válasz Technoman #17018 üzenetére
Ezeket ellenőrizném a helyedben a mobil beállításaiban:
A Beállítások / Alkalmazások / Alkalmazásindítás menüben jobbra fent a "3 pontos menüben" állítsd a szűrőt erre: "rendszerfolyamatok mutatása", a listából válaszd ki a "Biztonsági mentés" appot, kapcsold kézi kezelésre és a felugró ablakban mindhárom lehetőséget engedélyezd.
Emellett:
Beállítások / Rendszer és frissítések / Biztonsági mentés és visszaállítás
Első megnyitáskor egy halom engedélyt kér, ezeket add meg neki. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz Technoman #16589 üzenetére
Háttérben futó alkalmazáslistát előcsalod (hagyományos vezérlésnél a négyszög érintőgomb), majd az APP ablakát lefelé húzod. Ilyenkor az előnézeti kép felső részén a lakat lezáródik.
De ne éld magad bele, mert több alkalmazás futtatása esetén véletlenszerűen így is ki fogja lőni...legalábbis nálam ez rendszeresen előfordul 6GB-os P30-on
szerk.
Alkalmazás indításnál nincs a listában és rendszerfolyamatok megjelenítése se rakja be, tehát ott nem lehet ezzel matatni...nem is értem miért nincs ott
Ja és akkukezelésnél nálam Tiltás-on van, ennek ellenére kilövöldözi időnként, több más APP-al egyetemben (tehát nem csak a Healt-el kivételez)
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Ernesst
aktív tag
válasz Technoman #16589 üzenetére
Az automatikus memóriatisztítás "ellen" ezeket együtt javaslom:
Beállítások / Akkumulátor / Alkalmazásindítás -> itt az adott app melletti kapcsoló legyen "ki" állásban, és a kézi kezelés mindhárom opciója legyen bekapcsolva (ahogyan xcsabo is írja)
Emellett:
Beállítások / Alkalmazások / Alkalmazások / "3 pontos menü" / Speciális hozzáférés / Akkumulátor optimalizálás -> itt a szűrőt állítsd "Összes alkalmazásra", utána a kívánt appot kikeresed és optimalizáció tiltása[ Szerkesztve ]
-
tirszin
senior tag
válasz Technoman #14358 üzenetére
Nem tudom, nekem nem túl logikus, hogy ne u.oda, az akku management elé legyen kötve a telefonon belül a vezetéknélküli töltés is.
Gondolom, előáll valami feszültség odabent, amit pont úgy lehet szabályozni, mintha a USB csatlakozón töltenéd.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
Sztyepadzso
őstag
válasz Technoman #13407 üzenetére
Erről lenne szó.
[link]
Az ujjlenyomatra és a duplakoppra nem panaszkodtam, hanem a képernyőfelvételhez meg hasonlókhoz tartozó "kopogás". A gesztusvezérlés.
Ahol így kattog az üveg(mert először összenyomod az üveget meg a kijelzőt, ott rés van. Emiatt valamiért ez a gesztus-technológai nem működik, sima taperászás lesz belőle. -
Integreat
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- DIGI kábel TV
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- BestBuy topik
- Amazon Prime Video
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest