- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajby
senior tag
válasz
hockeyapu #23893 üzenetére
Forgalmazza a(z): Lonelydance ,ilyeneket látok.Szerintem felejtős.
-
yodee_
őstag
-
Lacccca87
addikt
válasz
hockeyapu #22186 üzenetére
Igen, 50e drágább vagy ugyanaz, boltol fuggoen. Ugy plane tobbet er hogy stabil. Minden ugy mukodik rajta ahogy azt leirjak, meg nem lesz tiltva x ev mulva igy nezve jobb vetel. Sajnos mar nincs meg az az elony amikor ugyanazt a tudast 100e olcsoban megkaptad kis minosegbeli kompromisszum mellett. Az utolso ilyen keszulek pont a p30pro.
-
F-ECT$
titán
válasz
hockeyapu #22034 üzenetére
Lehet nélküle élni, csak ha az ember 3-4 évre vesz telefont (pláne ennyiért), akkor nem érdemes olyat választani, ami már most le van maradva technológiailag. A 2G szinte csak hívásra jó, a 3G-t már szinte minden szolgáltató lekapcsolta, szóval a 4G-5G marad, ha ebből az egyik nem elérhető a telefon miatt, az lehet szívás bizonyos helyzetekben.
De tudom, egy elvakult hívőt az ilyen érvek úgysem tudnak meggyőzni
-
knox83
senior tag
válasz
hockeyapu #21757 üzenetére
Oké oké de a tavalyi magic 4 pro szarba se volt sehol, ahhoz képest most nagyot gurítottak (szerintem). Ha a részletes teszten nem jön valami probléma és a find x6 pro sem pörget meg a saját tengelyem körül akkor meg van a p30p utód. Nekem ez tetszik, leszámítva a kapszulát de képes lennék megszokni. Legalább nem akkora mint a p40 pron.
-
F-ECT$
titán
válasz
hockeyapu #21652 üzenetére
Töltési sebesség: P30 Pro 40W, S23U 45W. Persze, manapság menő a 80 meg 120W töltés, de ha 1 napot kibír a telefonod, akkor tök mindegy hogy éjjel 20 vagy 60 perc alatt töltöd fel.
@Bferibörs: ahogy más is írta, ne az S22U-ból indulj ki, az egy "hulladék" az S23U-hoz képest.
@aureeel: hagyd, teljesen elvakult. Persze, szerintem is a P30 Pro az egyik legjobb telefon, amit valaha készítettek, de lassan eljár felette is az idő. Lehet azon is sírni, hogy milyen drágán kapsz jobb telefont, de ez van. Idővel majd neki is csak egy szép emlék lesz a fiókban ez a készülék, igaz pár évig még ki lehet vele húzni.
@Peace: dettó, még egy ideig nálam is marad, de már nézegetem a lehetséges utódokat.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
hockeyapu #21652 üzenetére
Mi a bajod a samsungal amúgy? Mert százszor leírod, de érveket nem igazán látok. A töltési sebesség egy vicc, de ezenkívűl? Most is ezt írod: "ezek száraz adatok" Mik? Mik a száraz adatok, ha csak egy dologról írtál, amihez nem tartozik semmilyen adat? Kicsit olyan erőlködésnek tűnik nekem, az amit csinálsz/írkálsz.
Pedig elvileg asszonykádnak samsungja van, sokat szidja? Vagy miből ez az utálat? Csak kíváncsi vagyok.
-
ffodi
veterán
válasz
hockeyapu #21640 üzenetére
A második mondattal egyetértek...ugyanakkor, nálam a P30 PRO hamarosan 4 éves lesz (talán a Nokia N73-at használtam ilyen sokáig
) és eljött ez ideje a cserének. Az akkuidő érezhetően gyengébb, mint gyári állapotában (kb. 1 napot így is simán kibír), már nem érkezik több Android fő verzió update, és az igazat megvallva, kell már valami új.
Eredetileg Huawei vonalon akartam maradni, de a GMS hiánya nálam jelenleg kizáró ok. Félreértés ne essék, jól megvagyok a klasszikus Google szolgáltatások nélkül, azonban az Android Auto-t nem tudom pótolni. Így aztán kb. egy éve kezdtem utód után nézni, ami -ahogy itt sokaknak- nem volt egyszerű. Több potenciális jelölt is volt (mindig csak vártam és vártam a megjelenéseket), végül egyiket sem vettem meg. Főbb szempontok az alábbiak, amik alapján kerestem:
- Komolyabb kamerás képességek, mint a P30 PRO esetén, kell a min 3x (de inkább 5x) optikai zoom
- Jó akkuidő
- Jó kijelző (OLED), nagy fényerővel
- IP67/68
- Kijelző alatti ujjlenyomat olvasó (ami kellően gyors)
- GMS
- Korszerű HW
Ezek alapján a potenciális jelöltek (nem sorrendben):
1, Honor Magic 4 Pro --> Kb. ugyan azt tudja, mint a P30 PRO, nem éri meg a csere
2, Honor Magic 4 Ultimate --> Nincs GMS
3, Huawei P50 --> Nincs GMS
4, Huawei Mate50 --> Nincs GMS, cserébe brutál drága. A kamerás képességek tetszenek.
5, Xiaomi 12S ULTRA --> Végül nem jött az európai piacra, nincs B20 LTE, így kuka
6, Xiaomi 13 Pro --> Tetszetős, de global még nem jelent meg.
7, Vivo X90 PRO Plus --> Talán ezt vártam a leginkább, végül ez sem jött az európai piacra. Van GMS, de a kínai piacos mivolta miatt nem működik az Android Auto.
8, Oneplus 11 --> Kamera nem hozza az elvárásokat és csak IP64 védelemmel rendelkezikAkkor mi is lett végül (hiszen nem hiába írtam ennyit)?
....egy S23 Ultra. Korábban fáztam a Samsungtól, nem tetszett a rendszer, az Exynos meg pláne. Ebben a készülékben viszont pozitívan csalódtam. Az akku idő meglepően jó, nem forrósodik, szép a kijelző (főleg a nagy felbontás +120 Hz), Snapdragon 8 Gen2 (gyárilag magasabb órajelen ráadásul), illetve a kamerás képességek is meggyőzőek idáig. Nagyobb ugrás ez az S22 Ultra-ról, mint egyesek gondolják. Persze van pár apróság, ami a Huawei-ből hiányzik (bár szerintem ezen
funkciók egy részét eleve kevesen használják):
- külön állíthatóság, hogy melyik app használhatja a háttérben a mobilnetet és a wifit (Samsungnál összevonva állítható)
- alvó állapotban kapcsolja ki a telefon a mobilnetet és a wifit
- lezárt állapotban közelítésre megvilágítja az ujjlenyomatolvasó helyét (persze az ultrahangos érzékelő miatt az S23-ban nincs szükség extra megvilágításra, de akkor is)
- Kamerában külön makró mód -
F-ECT$
titán
válasz
hockeyapu #21587 üzenetére
Nekem meg ingyen sör kell, aztán mégsincs
Annyira nem követem a piacot, hogy fejből mondjam a bővíthető telefonokat, így azt magadnak kell megkeresni
Azt tudom, hogy nekem mi kell, és ott azért már gyűlnek a jelöltek (Oneplus 11, S23U), és még csak most indult az év.
-
F-ECT$
titán
válasz
hockeyapu #21564 üzenetére
Rossz hírem van, nincs olyan ami mindazt tudja, amit a P30 pro a megjelenése idején
De már akadnak erős trónkövetelőkÉn is figyelgetem a piacot, aztán egyszer csak eljön a csere ideje. Szerencsére még nincs olyan idegesítő hiányosság, ami miatt azonnal kellene vennem valamit.
-
-
Attila9711
tag
válasz
hockeyapu #21540 üzenetére
Az általad felsorolt kritériumok közül a kijelző, vez. nélküli töltés hozható más márkától is, a Huawei userek nagy többsége pedig nem használt saját gyártású memokártyát tárhely bővítésére (én sem a dual SIM miatt), a kamera igazából nekem is fájó pont (főleg, hogy mennyire a Huawei-féle képekre "állt rá a szemem" szemben pl. a túlszaturált Samsungos fotókkal) de már a csúcs kínai telók eléggé top minőséget hoznak, csak hát azok meg piszok drágák.. A Sony kamerái hardveresen jók, de nincs mögötte olyan képalkotó szoftver, ami kihozná belőlük a maxot.
-
Attila9711
tag
válasz
hockeyapu #21537 üzenetére
Ha Samu, akkor az S21 FE modell (nekem), illetve Oppo (Find széria) és Vivo telefonokra érdemes ránézni. Hazaárulok, de a P 50 és Mate 50 pro túlárazott, GMS nélkül pedig sok átlag felhasználó nem tud meglenni. Xiaomi nekem nagyon nem áll kézre, iPhone hamarabb.. fura. A Sony meg.. hát.. nem tudom. Z1 Compact votl az uccsó Sony telefonom még az nagyon régről, inkébb nevezném rétegmobiloknak az új szériát
-
törölt tag
válasz
hockeyapu #21530 üzenetére
Mondjuk, már most is vannak olyan készülékek, amelyek nem sokáig működnek megfelelően. DE: ki fogja azokat megvenni, ha az árak a csillagos egekben vannak/lesznek?
Az én laptopom hamarosan 5 éves lesz. Tavaly augusztusban lett belerakva SSD. Remélem még pár évig bírni fogja.
-
-
rolandrepasi
tag
válasz
hockeyapu #21252 üzenetére
Azt hírdetik hogy tesztelik a telefonokat. Azt nem láttam hogy felújítanák. Különböző állapotú telefonok között lehet válogatni. Van újszerű, nagyon jó állapotú, jó állapotú meg talán még egy kategória. Az 1 év garijuk nem kamu. Egy samut cseréltek ki mert pixelhibás lett. Szerintem nem is javítanak. Max javíttatnak. Mert a samut se cserélték volna ha helyben javítanak. De lehet tévedek. Sok használt telefon eladótól azért szerintem korrektebbek. De majd az idő adja meg erre a választ.
-
Tulku
veterán
válasz
hockeyapu #21249 üzenetére
Azt nem tudom...az biztos, hogy van egy cég, amelyik gondolom ügyvédekkel van körülbástyázva és ad vesz (azt hiszem ismerünk ilyet számtalant) ahol is a bekerülő készüléket ellenőrzik szagemberek (gondolom) megállapítanak egy vételi és eladási árat, majd közlik az eladóval, aztán felteszik a weboldalra és ha eladták akkor kifizetik az eladót.
Na most itt azon van a hangsúly, hogy jóskapista hirdetheti 10 forintért, ha ez a cég 15 ért adja de a vevő jobban megbízik benne mint jóskapistában, akkor a cégtől veszi meg, mondván ez egy ismert vállalkozás, nem pedig magánszemély.
Kis betűs részt nem olvassa el, nyilván ha meghibásodik, mindent hárítanak, én sem vennék tőlük marha drágán semmit, de ne a mi eszünkkel gondolkodjunk, van egy más életérzés...
Leírtam a feleségem történetét, megrendelte ettől volt boldog, ki tudjuk fizetni a nagyobb összeget, én pedig nem vitázom vele, felnőtt ember...
Az már más kérdés, hogy egy cégnél dolgozunk, aztán rávilágítootam, hogy 21fe-t ingyen kaphatott volna, illetve havi 10 ezres törleszővel egy évig, ami ezzel egyenértékű és akkor lett volna új telója, így meg van egy használt 2-3 éves készüléke, de Ő szereti a p30pro-t és ragaszkodik hozzá.
Semmi nem fekete vagy fehér....szerintem. -
pcnet
addikt
válasz
hockeyapu #21205 üzenetére
Már megvan 2 hónapja. Volt már régebben is iPhoneom igen. 3GS, 4, 4S, itt egy nagyobb szünet, majd 8, SE 2020 és most a 11.
Mire vagy kíváncsi? Nem fotózok, ellenben sokat játszok mobilon. Ingress, Cash of Clans, Shakes & Fidgets… Ingressel ezt is ki lehet nyírni, ahogy az androidosokat is. Tetszik a simább görgetés, a rendszeres frissítések, szeretem a pontos billentyűzetét, szinte abszolút nem gépelek el, a diktálást is imádom, mikor egy hosszabb szöveget nincs kedvem bepötyögni… Ha nem Ingressezek, 40%on teszem töltőre este, hétvégén elmegy 1.5 napot. Igen, Ingress gyilkolja, P30 Pro jobban bírta ez tény. De én nem bírtam megszokni a lekerekített kijelzőt, első sorban ezért váltottam és android vonalon sem találtam értelmesebb alternatívát 120-130 e ft körül amennyiért megvettem a 11et. Újra kipróbáltam és úgy néz ki itt ragadtam.
Szerk FaceID is pontosabb nálam mint az ujjlenyomat olvasók. Munkámból adódóan sokszor sérül az ujjlenyomatom, vagy lesikálom és az ujjlenyomat olvasókkal meggyűlt a bajom. (SE 2020al is félreértés ne essék). Valamint nekem az NFC-s fizetéssel is hackelnem kellett mindig droidon, itt alapból megy, csak scannelni kellett a kártyámat. Most így hirtelen ennyi. -
Sztyepadzso
őstag
válasz
hockeyapu #21181 üzenetére
SONY.
Az USB-C ->USB-C + JACK adapeterekkel(spliterekkel)az a baj, hogy a huaweinek nincs sajátja, amivel a saját töltését támogatná. Van 60W-os, PD-t támogató(nem próbáltam, csak a leírásában szerepel), de az 3A-s nem 5A, ahogy a Huawei-féle Supercharge, ezért nem is fog úgy tölteni, habár gyorsabban, mint egy sima 1A-s töltő. Meg melegenek, mint a disznó. -
Macika66
őstag
válasz
hockeyapu #21181 üzenetére
Mint írták előttem, van Type-C -> 3,5 mm jack adapter, a váltás idején néhány készülékhez adtak is, Aliról ma is rendelhető fillérekért.
Csak hát körülményes a használata, no meg a legtöbb adapteren nincs töltési lehetőség, így vagy wireless lehet hallgatás közben tölteni, vagy sehogy....
A nagyobbik baj, hogy a Type-C kijáraton digitális jel jön ki, azt a 3,5-es füleshez vissza kell alakítani analóggá, így több szükségtelen konverzión megy át az audio anyag. Ez értelemszerűen (bár nem biztos, hogy nagyon hallhatóan) minőségvesztéssel jár.... -
Bennyboy
őstag
válasz
hockeyapu #21175 üzenetére
Fontos a gugli támogatás hekkelés nélkül és úgy hallom biztonságos az ios rendszere adatvédelem szempontjából (már amennyire ez lehetséges) Talán Vitya nehezebben tud lekövetni
Honorom volt már több is és nagyon szerettem.
Aminek nagyon tudnék örülni az egy jack bemenet. Van egy fasza studió fülesem és ha nincs nagy meleg inkább azzal hallgatnék zenét.
Asszem az asus-ban van.
Igazából addig nem is érdemes nézelődnöm amíg el nem jön a csere mert addig úgy is változnak az árak. Az tuti, h használtat fogok venni mert nálam max 250 amit majd telefonra szánok. -
válasz
hockeyapu #21152 üzenetére
Már egy ideje figyelem a topikot és utolsó tömb hsz-ek csak a váltásról szólnak meg arról, hogy sértegetik egymást a tagok meg vélemények, hogy melyik a megfelelő utód... Ezeknek a hsz-eknek nincs helye itt szerintem, hiszen itt magáról a P30 Pro-ról beszélgettünk, mert ez egy nagyon jó telefon mai napig is, minden igényt kielégít szerintem. Akinek meg több kell, mint HBO max meg ilyenek, akkor célirányosan kell keresni...
Bezzeg a régi szép idők amikor még Aryon a szebbnél szebb fotókat lőtte és azokról társalogtunk meg sok egyéb másról is, hogy kihozzuk a lehető legjobbat a funkcionalitásból.
Macika tényleg sokkal szorosabbra vehetnéd a moderálást, illetve az összefoglalóban Szemesi topiktárs által készített logout blog linkje is halott, ez a helyes.
Aki meg váltáson gondolkodik, annak én is ezt a topikot ajánlom, itt nagyon segítőkészek a fórumtársak és rengeteg hasznos infó is létezik ! -
Bferibörs
addikt
válasz
hockeyapu #21146 üzenetére
Nem,dehogy,egy szuper telefon lehet. Nekem a GMS fontos,mókolni nem szeretek. A P30p-n is vannak már appok ( app?), ami nem tölthető le a g.playról. Ahonnan beszerezhető,az számomra nem szimpi.
Pld:
[kép]Ez így nekem nem gyere be. Így a Huaweit kihagyom az életemből egyenlőre.
-
Bferibörs
addikt
válasz
hockeyapu #21141 üzenetére
Nekem meg van a p30p,használom is (2 telót használok). Vettem egy xiaomi 12T-t.
Nem kellett volna.a 108 megapixeles kamerája egy kalap kaki a p30p- hez képest,nekem a kamera is fontos. Árban ugyan annyi volt mint a p30p anno. Piszok nagy csalódás.
Soha nem volt xiaomi telefonom,ezután sem lesz.
Gondolkodom,hogy eladom,de mi a fenét lehetne helyette venni,a GMS sajna fontos számomra,na meg az akku is. Átmeneti időszakra talán megtartom,amíg valami elfogadható teló megjelenik a piacon árban,tudásban.
Gondolkodom rajta,hogy visszapakolom a p30p- t,elsődleges telefonnak.
A xiaomi a p20p- mat váltotta,tesómnak adtam,az is jobb mint a 12T.😠 -
Lacccca87
addikt
válasz
hockeyapu #21132 üzenetére
Az ilyen ember sem lehet a legélesebb kés a fiókban ha ennyitől "elgurul a gyógyszere". Arról nem is beszélve hogy mások kérdeztek alternatívát a témát indító telefonról váltáshoz, legyen az bármi ( Samu,Xiaomi,Oppo,Iphone,Nokia,Huawei stb....sorrend nem számít még mielőtt ebbe is belekeötne valami elvakult).
Szóval bármennyire is fáj a rajongók lelkivilágának hogy megbecsteleníti a leírt nevek és tapasztaltok a kis szentélyeiket, el kell fogadni. -
Lacccca87
addikt
válasz
hockeyapu #21103 üzenetére
Szeretem az ilyne megmondó embereket. Azt meg mi döntsük már el hogy reagálunk-e egy kommentedre egy nyilvános fórumon, még akkor is ha nem tetszik amit írunk esetleg.
"Csomó mindent nem tud amit az android igen"
Emelj már ki egy csomó mindent legyél kedves (az hogy nem telepíthető rá külső forrásból, meg nem lehet a romot buzerálni az 2 dolog)"Ezért mondtam, hogy nem használtátok igazán a telót"
Kívánics vagyok a te kihasználom a telót szokásaidra, hogy mire is lehetne/kellene használni.Felshős tárhely mellett meg 256 os belső memória mellet ne mtudom miért kellnemég nanomemkártya a telefonba. Amire ekkora tárhely kell az RAW fotózás/videózás, vagy torrent.
Lehetsz Huawei fan, csak ettől még a témában lehetőség szerint objektív tapasztalat/tények/bizonyítékkokal támaszd alá az állításokat.
-
Lacccca87
addikt
válasz
hockeyapu #21088 üzenetére
Azt nem értem minek 2 csucstelefon a kezedbe? Egy nem elég vagy nem jó mindenre? Én már azt is utálom hogy a céges is van, nem elég csak 1 sim. Egyébként simán váltanék syfon 13 ra. Amire én használom a p30pro-t azt simán tudja ( jó fényképezésbe nincs macro de 1 évben 1 kezem meg tudom számolni a macrós képeimet, nekem amugy sok is a fotós képessége felét nem hasznlom ki).
-
rolandrepasi
tag
válasz
hockeyapu #21088 üzenetére
Szerintem te csak spontán huawei fan vagy. Nincs ezzel semmi gond. De attól még lehet más márkának életképes alternativája a p30 pro-ra. Én 3 év után cseréltem. Azelőtt 3-4-5 havonta próbálgattam ezt azt. Tehát igen jól feküdt a huawei! Még sem küldök senkit dokihoz….
-
rolandrepasi
tag
válasz
hockeyapu #21040 üzenetére
Most mi azzal a gond ha valaki konkrét tapasztalatot ír le p30 pro-ról való váltásról. Neked nem jött be a váltás értem én de másnak még bejöhet. És megvallom, ki másnak hinnék hogy mire érdemes váltani ha nem az ős p30 pro tukajoknak…?? Én is itt olvasgattam mire eldöntöttem. És most meg is köszönöm a korrekt tagok által megosztott tapasztalatokat!!
-
törölt tag
válasz
hockeyapu #20901 üzenetére
Szia!
Nekem van egy tippem:
Ha a zárképernyőn alul legyintesz egyet felfelé bejön néhány app gyorsindító ikonja (hangrögzítő, lámpa/vaku, számológép, stopperóra és QR-kód olvasó).
Lehet, hogy egy véletlen érintéstől bekapcsolt a lámpa/vaku (balról a második ikon).
A családban előfordult ilyen nemrég Huawei készüléken. Beletelt egy kis időbe, amíg rájöttem, hogy mi a gond és hogyan kell megoldani.
-
Technoman
őstag
válasz
hockeyapu #20849 üzenetére
Hidd el, nekem is vérzik a szívem, mert baromira megvettem volna már a P40/P50 Prot (főleg annak tükrében, hogy mennyibe kerül ma egy csúcs Samu), de nekem kell a GMS
Elnézve a piacot, jelen pillanatban nincs épeszű ajánlat, a P30 Pro kiváltására. Kacérkodtam az idei Pixel telóval, de túl sok a "de "(de nincs hazai hiv. viszonteladó, de gagyi az aksi és a térerő ill. a GPS sem túl acélos, stb....) Addig marad a P30 Pro. -
Technoman
őstag
válasz
hockeyapu #20844 üzenetére
Nagyon szeretem a p30 Pro telómat (idestova 2,5 éve), de ha megfigyeled a dxomark rendre top1-nek hozza ki mindig, a megjelenő P és Mate Pro típusokat.
Nem vagyok egy conteo hívő, de:
- a másik két fő márka (Samsung/Apple) szinte alig-alig, vagy ha igen, épphogy csak nyalogatják a top 10 alsó szegletét. (jó, azt látom, hogy most a z "előkelő" 4. a 14 Pro Max, de samuéknak már csak a 14. helyre futotta)
- nem is emlékszem, hogy gugli telefon, az utóbbi 2 évben volt-e valaha -akárcsak egy napig- is no.1 (ezért lepett meg a 7 Pro itteni helyezete)
- a jelenlegi 10-es listában 5 kínai teló van. Elhiszem, hogy Kínában van a know-how, de azért nehogy már ennyire lelennének maradva, az amcsik vagy a koreaiak
- ennyire jó lenne, a Leica nélküli világ?
- az egyik samu csúcs készülékére (talán az S21-esre) valami fél évet kellett várni, mire megjött a tesztje, az akkori Huawei csúcs már a megjelenése napján no.1 volt.Még1x, nem vagyok konteós (legutolsó Samum az S2 volt, az almát meg rühelem, pedig ingyé' megdobtak, anno, egy 5S-el), de a fentieken azért az ember elgondolkozik.
Egyébként F-Ect$ kollégával értek egyet. Sajna nálam, nagy a gugli hatalma és a kényelmi faktora. A GSpace cikk elolvasása sem hozta meg a kedvem, hogy a köv. vásárlásomnál maradjak, a Huawei-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest