- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
válasz
kisyoda #20629 üzenetére
Igen, azt írja a szakirodalom, hogy az az ideális állapot a li akkuknak, ha 20-80 között tartod, meg 20 fok környékén stb. Viszont ez nem azt jelenti, hogy ezeken a paramétereken túl meg is döglik. Szerintem egy józan használattal nem sokat veszítesz az élettartamból.
Nekem van egy Samsung tabletem napi használatban. Szinte mindig 10-100% között ingázik a töltés, de sosem gyorstöltve (mivel nem is tud) 6 éves volt idén, még bírja wifin lógva 3-4 napot, és az Accubattery azt mondja 150 ciklus alapján, hogy 82%-os
De van egy 6 éves Samsung teló is a családban eredeti akkuval, ami bírja az egy napot még mindig. Pedig az volt gyorstöltve is néha. -
Lacccca87
addikt
válasz
kisyoda #20629 üzenetére
Erre van a beépített elektornika + AI ahogy Zoz is írja. Alkalmazkodik a felhasználói szokásokhoz. Szerintem nem érdemes ezt figyelni. Ha nem éjszaka töltöd akkor ugyis észre fogod venni ha 80% felett van és lehúzod majd, de azt se fog kárt okozni ha néha eléri a 100 at.
-
törölt tag
válasz
kisyoda #19771 üzenetére
Szia!
Szerintem nagyon jól választottál, hogy P30 Pro-t vettél. Az EMUI 12-re való frissítéssel kapcsolatban Neked kell eldöntened, hogy szeretnél-e frissíteni. Ami nagy változás az EMUI 11-hez képest az az, hogy az értesítési panel és a gyorskapcsolók (vezérlőpult) szét lettek választva. Vagyis: ha a kijelző bal felső sarkából húzod le az ujjad, az órát, a dátumot és az értesítéseket fogod látni, illetve, ha a jobb felső sarok felől húzod le az ujjad, a vezérlőpultot fogod látni. EMUI 11-nél a 2 dolog még együtt volt. Nos, erről a szétválasztásról megoszlanak a vélemények itt a fórumon is. Van akinek tetszik, van akinek nem. Pontosan 2 hónapja van fent a telefonomon az EMUI 12 (még mindig Android 10 alapokon), és már megszoktam ezt a kettéosztást, sőt nekem kifejezetten hasznosnak bizonyul sok esetben. De egészsében véve is tetszik az EMUI 12.
Megér egy próbát. Ha esetleg mégsem tetszik az új felület, a HiSuite segítségével, számítógéppel összekötve, vissza lehet állni EMUI 11-re (11.0.0.190). Az EMUI 12 build száma 12.0.0.132. Azóta volt egy kis méretű hibajavító frissítés, illetve jó néhányan már megkapták a 2022. májusi Huawei és Android biztonsági javítócsomagot is, 12.0.0.134 build számmal. De még innen is vissza lehet menni EMUI 11-re (ezt azért írom, mert vannak olyan verziók, ahol a HiSuite nem ajánlja fel a korábbi verzióra visszaállás lehetőségét).
Amennyiben úgy döntenél, hogy visszaállsz EMUI 11-re, nagyon ajánlott az adatok lementése, mert a visszaállítás minden adatot törölni fog.
Ha esetleg érdekel, van gyári hívásrögzítő app. Ebben a posztban írtam le, honnan lehet letölteni.
Ja, még snnyi, hogy ha esetleg az EMUI 12-re frissítés után esetleg azt tapasztalnád, hogy gyorsabban merül az akku, nem kell aggódni, az aakku üzemidő helyre fog állni. Nálam kb. 1,5-2 hét után tért vissza a "normális" merülési szint. De esetleg ezt is meg lehet próbálni.
-
Ernesst
aktív tag
válasz
kisyoda #19696 üzenetére
Előtte P20 Pro készülékem volt. A P30 Pro szerintem erősebb, fürgébb, kamerában is jobb (optikai zoom, ultra wide), szoftveresen támogatva is tovább lesz. Ami még nekem szempont volt: alacsony fényerőn érzékeny a szemem az amoled pwm-re, a P30 Pro esetében a "villogáscsökkentés" sokat segített (ilyen a P20 Pro beállításaiban nem volt).
Ezzel szemben amiben szerintem sokkal jobb volt a P20 Pro:
Lapos (nem kerekített élű) kijelző, fizikai ujjlenyomat olvasó (sokkal pontosabb, sokkal gyorsabb), kisebb méret.
Összességében szerintem a P30 Pro jobb választás, ha a kettő közül kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Stellar Blade
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Külföldi SIM-ek itthon
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest