- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem csak simán nagycég betegségben szenvednek náluk is, vagyis a vezetés kitalálja, hogy mire akarnak pénzt költeni, és csak számokban látják a piacot, nem emberekben. Másrészt pedig igyekeznek mindenben a sikeres konkurenciától nyúlni, így például a Samsungtól, és ennek is a következménye, hogy kezdik egyre inkább azt a fajta értékesítést követni, hogy minél többet adjanak el valami kulcsszóval, aztán onnantól mindegy. Az ár vagy egyéb előny miatt úgyis lesz elég új felhasználó, aki tőlük vesz majd telefont, hogy kompenzálja a kihulló csalódott embereket. Amíg mindenki más is ezt csinálja, addig igazából nincs nagyon lehetőség hova menni a piacon, pár kör után úgyis végigjárja az ember a márkákat, és kb mindenhol ez van, minden márkával vannak negatív tapasztalatok, és mindenhol vannak olyan szerencsések, akik elégedettek teljesen (egy darabig).
-
törölt tag
Akármennyire is antipatikus ez a fajta üzletpolitika, de azért gondolom te is érzed, hogy ilyen (méretű) cégeknél olyanok hozzák a döntéseket, akik számokban látják a fejlesztéseket, költségként a terméktámogatást, és ott spórolnak, ahol tudnak, keveset törődve a piac reakciójával.
Sokan amúgy azt sem tudják, hogy mi az a frissítés, vagy miért kellene nekik az ilyesmi. Annak idején az Apple sikeresen beverte a köztudatba az okostelefont (második próbálkozásra, mert eredeileg igen buta volt a szifon), de mivel a nem éppen tudatos felhasználókon keresztül nyílt így meg a piac, így sajnos a biztonság, vagy frissítések/funkciók utáni igény nincs benne annyira az emberekben. Ezért lehet szerintem megtenni azt, hogy egy kiadott termékkel soha többet nem foglalkoznak, mert az emberek döntő többsége nem lát bennük többet, mint amit egy tévében vagy kávéfőzőben, azokat pedig nem szokás frissíteni... -
törölt tag
válasz
nightmare13 #1904 üzenetére
A magyar részleg lényegében csak marketing és értékesíés, plusz még odatettek egy logisztikai központot, tehát nem k&f központ, semmit nem csinálnak a készülékekkel, csak elosztják a régióba és eladják lokálisan. Szóval az, hogy nem kapható otthon a Mate2, nagyjából egyáltalán nem érinti a régebbi modellt sajnos
joestone: Igen, ebben mind tökéletesen igazad van. Sőt, igazából én még azt sem látom, hogy mi értelme a 4.4 frissíésnek, ha továbbra is a régi kernelt hagyják alatta, és ha amúgy is annyira szét van cincálva a rendszer is, hogy kb semmi nem emlékeztet az alap androidra, és ez jórészt funkciók kihagyásából áll.
Mondjuk amúgy a forráskód kiadása amúgy sem erőssége a kínaiaknak, emlékszem még a Meizu időszakból, hogy arra is azért nem voltak rom-ok, mert nem voltak hajlandóak kiadni a drivereket és kernel forrást -
törölt tag
válasz
joestone #1902 üzenetére
Értem amit mondasz, igazából csodálkozom is, hogy ilyen telefont vettél. Sajnos viszont ez egyáltalán nem egyedülálló eset a piacon, sőt, igazából szinte az a kivétel, ahol nem próbálnak korlátozni. Mint például a Nexus vonal vagy most majd a Oneplus talán. Én nem vagyok amúgy fejlesztő, mgé hobbiból sem, de nem nagyon vennék más készüléket, mint ami engedi a CM vagy hasonló szoftverek telepítését. Laptopból is ezért nem opció többek közt az alma, mert ott is a hülye bootloaderük miatt nehézkes letolni róla az OSX-et.
Mondjuk én annó még a TI-et joban csíptem, mint a Qualcomm-ot, csak ők sajnos kiszálltak a játékból, így lassan teljesen QC monopólium lesz, ha valaki nem talál ki valamit, mert már a Samsung sem igazán használja az Sxynos chipeket, a Tegrák sem kellenek a kutyának sem, TI nincs, így lényegében az van, hogy olcsóbb (kínai) cuccokban MTK, amúgy meg QC, ami nem feltétlen tesz jót a piacnak. -
törölt tag
válasz
joestone #1900 üzenetére
Hát, ilyeneket sajnos nem tudok... Nem nagyon van egyelőre közvetlen kapcsolatom a fejlesztőkkel, bár gyanítom, hogy amúgy sem feltétlen publikus infó
Amúgy szerintem a Mate már eléggé eltemetett modell
Még az újabbaknál is elég esetleges a frissítés, és már ugye van Mate2 is, szóval nem tudom, hogy az előd mennyi szeretet kaphat. De ami bosszantó, hogy amúgy a fejlesztők gőzerővel dolgoznak újdonságokon, jó részük nem is rossz amúgy, de nagyon elhanyagolják a már kiadott modelleket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kerékpársportok
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged