- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Xiaomi Scooter 5 Pro - emelkedőkre, városba, megfelelve a szabályoknak
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
-
Mobilarena
HTC U11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mint írtam, van máshol is ugyanez: csak akkor mondanak árat, ha megnézték, az viszont pénzbe kerül. Megteheti, nem garanciális a javítás, így a bevizsgálási díj egy teljesen standard lehetőség nekik.
htc esetén tudni az okot is (részben): TMX csak begyűjt, de nem ő javít, viszont vele beszélsz, nem tehet (és valszeg nem is akar, leszarja, stb) árajánlatot a Regenersis nevében.szerk:
Oneplus más tészta, tudtommal saját kézben van a javítás és az ügyfélszolgálat is -
ferob
őstag
Több évvel ezelőtt sem volt a gyártónak a regionális szervizen kívül más, mivel ahhoz az ország is kicsi, és továbbra sem Magyarország a világ közepe, hogy ezen múljon egy vállalat anyagi helyzete.
Továbbá inkább pozitív, hogy nincs, mert többen fognák a fejüket, ha az ilyen rossz logisztika mellé megkapná a javítást is a Telemax.
Ugyanúgy az előző hozzászólásaimra tudok hivatkozni. -
-
kekkola
senior tag
Minden készüléknek van hibája, innentől kezdve az a kérdés, hogy a terméken szereplő logónak mennyi hibát vagy képes elnézni. Véleményem szerint az U11 egyetlen "hibája", hogy nem kap havonta google frissítést. Persze azt nem értem, hogy akinek ez preferencia, az miért htc-t vesz és miért nem pixelt? Mi a probléma a szervízzel? Elküldöd, megjavítják, visszajön. Gyári garanciás készüléket kell venni, de ez azt hiszem egyik gyártó esetén sem hátrány.
-
Aryon87
félisten
Azt nem neztem. De miutan 10-11 korul lehuzom toltorol, es delutan 6-7 korul mar fel kell tennem, hogy majd hazafele is tudjam hasznalni az baj. A tabalyi is hasonlo volt, de nem remlik hogy ennyire eroteljesen merult volna.
De 4 oranaln incs tobb SoTban, akkuido meg eddig 8 ora korul akakult.
Amugy dual simes telo, de csak 1 kartya van benne -
Dr. Maci
tag
Ez biztos, gyógyszertári alkohol megfelelő lesz a ragasztó letisztítására? Hogyan kellene végrehajtani ezt a műveletet? Felviszem az alkoholt fültisztító vattára és megtörölgetem vele a kérdéses részeket? Nem fogja szétmarni az üveget, illetve az előlapot?
Ugyanis alul a hátlap és a fém keret közötti érintkezésnél folyt ki, illetve a hangerőszabályozó gomb környékén van egy-egy plecsnyi, illetve a másik oldalán is foltokban oldalt megfigyelhető a ragasztó maradványa.
Ferob, esetleg ebben tudsz valami biztosat ajánlani?
Update: A telemax válaszolt a vízállósággal kapcsolatban. Mivel a készüléket a javítás után különböző teszteknek vetik alá, amely között szerepel a vízállóság is, és tekintettel arra, hogy a javított készülék ennek is megfelelt, így az ip67 védelem maradt.
-
opr
nagyúr
De erkeznek, csak rohadt lassan, europaba meg aztan plane keson ernek el.
Nekem az azsiai regios telefonra mar jott secu patch, jelenleg Android security patch level: 2018.06.01Elvileg nemsokara az EU regioba is megerkezik. Mondjuk ilyen teren osszekapirgalhatna magat a htc, mert ez a resze engem is zavar.
-
Az, hogy a htc nem csinálja a havi biztonsági frissítéseket egy dolog. Az meg megint egy másik, hogy a főverziók jönnek-e és mikor, ez utóbbi szerintem lényegesebb.
Tényleg érdekel amúgy, hogy bárki tud-e olyanról, olvasott-e olyat hiteles forrásból, akit bármi bizonyított hátrány ért a biztonsági frissítés hiánya miatt.
-
MAGUS7
tag
7.1.1.csak a biztonsági csomagot frissítettem eddig,2017.október.1 , 23 órája van akkumulátoron,és most vagyok 20%-on.
Használat
-pár hívás,Wifi,bluetooth,location,automata fényerő,Chrome
-play zene gyári fülessel,FB,Messenger,Instagram
-Játék Hearthstone,Elder Scrolls Legends,Duolingo
-pár kép
még nincs annyira használva,amúgy a fehér dobozon kell lennie fóliának ? az enyémen nem volt,viszont kicsomagoló videón meg volt rajt,nekem amúgy a kijelzőt kicsit nehéz megszokni amoled után,ugye Lumia 930-óta csak amoled kijelzős telefonom volt,VR-t használ valaki ? Gear VR-ba sajnos nem fér bele,Google Camera tapasztalatok ? -
kano
nagyúr
Én innen rendeltem: [link]
Ez tuti, hogy tökéletes, ha jól teszed fel. Én elkövettem azt a hibát elsőre, hogy hozzáértem az üveg belső feléhez és akkor szivárványos lett. De a következővel már nincs ilyen gondom.
Viszont nagyon pontosan kell feltenni a gombok világítása miatt. -
opr
nagyúr
Sajnos gyarilag 8-al jott, ugyhogy nem tokoltem, ami jott ket update (egy 750mb-os es egy kisebb, 250mb-os), azokat is feldobtam ra.
Egyelore ugy all, hogy 1,5 ora aktivan hasznalt kijelzo utan 77% az akku.
Toltorol kb 2 oraja vettem le.A hasznalat:
Alap infok: mobilnet, wifi, nfc, location, stb bekapcsolva, automatia fenyero
- netezes (chrome)
- zenehallgatas spotify-al (minden very high quality-ra allitva) bluetooth fejhallgatoval
- manhwa es manga olvasas
- hangouts
- nemi mobilbankSzoval igy most azt mondom, hogy nem kiemelkedo az akkuideje, de azert korrekt. Persze ez par teljes ciklus utan fog beallni, de ha tartja ezt a szintet, az nekem mar eleg.
-
sirokipatrik
aktív tag
-
opr
nagyúr
Oszinten szolva ez engem annyira nem zavar, 30 napig van return, ha meg bontatlan es addig nincs semmi baja, akkor utana se lesz valszeg.
Ujabban egy telefonnal ugyis 1 evre szamolok, ha annal tovabb birja, az ajandek.
Persze meg fogom nezni ha megerkezett, hogy EU-s e, es mindenkeppen megirom az eredmenyt. -
opr
nagyúr
[link]
Ugy latom, meg van nekik par darab. Kollega nagyon ajanlotta a boltot, ugyhogy proba szemcsere...
Legroszabb esetben kerek erre is egy refundot es kifizetem a realis arat valami amazon prime-os boltban es kesz.£420 (~150kHUF) most a bontatlan 6/128gb-os dual simes, szerintem eleg korrekt ar erte, mashol mindenhol £600 (~220kHUF) korul/felett van.
-
Varoz
addikt
Itt hagyom a PH!-t egy időre és erre kell visszajönnöm, hogy ekkora hülyeséget terjeszt valaki?
Nem akad, nem röccen meg! Soha, sehol! Több, mint fél éve nyúzom és olyan, mint a villám.
Szóval, az, hogy te állítod, hogy akad és rajtad kívül érdekes módon senki más nem tapasztalja, az talán azt jelenti, hogy a hiba egyedi és csak nálad áll fent! Csak mondom! -
_Moriarty_
aktív tag
S7-ről váltottam, az akksijuk ugyankkora, ott 4-4,5 óra SOT-om volt, itt 7-8 óra. Ugyanazok az appok, szinkronizálás, wifi vagy mobilnet és ugyanolyan felhasználói szokások.
Nekem csak az always on display funkció hiányzik az S7-ből, ja és a mérete. Szvsz ez egy nagyon jó telefon. -
ghiottone
nagyúr
Eltérőek a használati szokásaink. Nálam 2 simmel, 3 gmail fiókkal wifin, 4g-n kifejezetten jó a fogyasztás más 3000-es aksival szerelt telefonokhoz képest.
Én például, ha ezt a kamerát megkapnám egy Motorolába, akkor biztos nem váltanék más gyártóra. Az X4-nél a méret és a szoftver + a frissítések is rendben vannak (és nekem a 630-as proci is elég mindenre), csak nem tudnak jó szenzorhoz megfelelő szoftvert eszkábálni és ois-t belerakni a telóikba. A htc-t is elsődlegesen a méret miatt fogom leváltani dual simes S8-ra -
Badboys
őstag
Jó ideje figyelem a folyamatos fikázásod ami 99% ban nem jogos.Mindent letiltasz,törölsz mert azt hiszed ettől javul a helyzet, nem csak romlik. A többségnek szinte semmi problémája a telefonnal,neked napi szinten problémáid vannak.Tudjuk,hogy tökéletes telefon nincs és nem is lesz erről gondoskodnak a gyártók.Szvsz. ezt a telefont nem neked találták ki ,talán a legjobb megoldás az eladás lenne. Rengeteg idegességtől kímélnéd meg magad ami nem tesz jót hosszútávon. .Ami a HTC számlájára írható legkirívóbb probléma a biztonsági frissítés azt szeretik elbagatelizálni. Ne is várj semmi rendszer javítást a közeljövőben ami megoldja a vélt problémáidat. Ugyanis a hibák már csak az új főverzió érkezésével lesznek orvosolva.Viszont ami biztosan újabb hibákat fog hozni számodra. Kezdődik előröl a szélmalom harc részedre. Sajnálom,de ezt nem bántásként írtam csupán idegesítő a napi fikázás.Én rövid időn belül megszabadultam az idegesítő hibáktól hemzsegő telefonoktól. Szerintem neked is ideje elgondolkodni egy ilyen szar telefon nem ér meg ennyi idegeskedést.
-
HeadHunter98
tag
MrPetya19: Én sem értem, hogy mi ebben a szégyen.
Bármilyen erős SoC van egy telefonban, animációkkal mindig több ideig tart az adott művelet elvégzése, mint azok nélkül. Az animációknak a ki/bekapcsolásán kívül a sebességét is lehet állítani, tehát meg lehet tartani őket mégis 'gyorsabbá' tenni a telefont. Az akkumulátor szempontjából szerintem nem sokat tesz hozzá, talán pár százalékot, de ennek még utána nézek. Mégis, praktikusabb őket kikapcsolni mert több dolgot tudsz csinálni a telefonon ugyanannyi idő alatt és ugyakkora akkumulátor kapacitással.
-
Nahát!
tag
"Azért bírom ezt a hozzáállást Magyarországon, mindenki csak azt bizonygatta, hogy fölösleges kiállni az igazunkért és hogy inkább k*ssoljunk és fogadjuk el, hogy hülyének néznek. Ez még a régi idők beállítottsága."
Itt mutatkozik meg a nézőpontok különbsége.
Nekem inkább arról szólt a dolog, hogy amennyiben már több esetben bebizonyosodott, hogy az IP67 minősítés ellenére bizony előfordul, hogy beázik a telefon, akkor ne fürdőzzek vele (sem kádban, sem tengerben), mert a mai Magyarországon nagyon nehéz a fogyasztói jogok érvényesítése. Nem azért mert bátorság kell kiállni az igazunkért, hanem mert a jogszabályi, jogalkalmazói környezet olyan, amilyen: a békéltető testületnek nincs jogosultsága végrehajtható határozatot hozni, a bírósági eljárás pedig költséges és sok időbe telik (értsd: többszörös a költsége, mint a készüléké, évekig tart - vagyis nagyobb a ráfordítás, mint a haszon, tehát nem éri meg.)
Ez a realitás, a való világ.
Vízbe tenni a telefont egyébként nem tartozik a rendeltetésszerű használat fogalomkörébe.Amúgy a békéltető testületi eljárás hozhat eredményt is, nekem például pozitív lett a kimenetele, méghozzá új autóról volt szó, viszonylag nagy értékről egy telefonhoz képest (ellenfél a kereskedés és a magyarországi forgalmazó). De ehhez az kell, hogy alávessék magukat a határozatban foglaltaknak - gondolom mérlegelték, hogy egy bírósági per kapcsán nyilvánoságra került volna: a sérelmezett dolog típushiba, így nem csak engem kellett volna kártalanítani.
Hogy az IP67 minősítés/tanúsítás ellenére beázhat a telefon és gyártási hiba miatt - ez sérti a fogyasztói jogokat.
De én biztos nem fogom vízbe mártani az enyémet, hogy kiderüljön ez éppen vízálló-e.
Ha véletlenül esne a vízbe és beázna, akkor nem tudom mit tennék, én Írországból rendeltem, így fogalmam sincs hogyan tudnám a vásárlói jogaimat érvényesíteni, ha nem javítanák garanciában. -
Nahát!
tag
Volt "szerencsém" békéltető testületi eljáráshoz és bár én tényleg jól jöttem ki belőle, de azt tudni kell, hogy a testület által hozott határozat csak egy ajánlás, nem kötelezi egyik felet sem - a bíróság sem veszi figyelembe, ha esetleg oda kerül később az ügy.
Mindössze annyi következménye van, ha nem tartják be, hogy feltüntetik a nem közreműködő felet (kereskedőt, vagy gyártót) annak a megyei kereskedelmi és iparkamarának a honlapján, melynél a békéltető testületi eljárás lezajlott.
Érdemes egyébként ilyen listát nézegetni, nem is gondolnád, hogy milyen nagy cégek nem foglalkoznak a békéltető testületi határozattal (pl.: mobilszolgáltatók, áruházláncok...). -
BenHans
addikt
Oké, akkor pl Samsungot vagy Sony-t sem kell venni.
Írd pl az S8 topikban a keresőbe a "beáz" kulcsszót és megtalálod a pórul járt embereket akiknek megvonták a garit. Egyszerűen a nem rendeltetésszerű használatra fogják miután azt állítják náluk kimért labor környezetben teljesítette a tesztet. Jöhetnek SIM-tálcával, takaróelemekkel, sós vízzel, magas klór tartalommal vagy egyéb szennyeződéssel, külső tényezővel ami már nem az IP-t kérdőjelezi meg hanem mindenestül a készülék rendeltetésszerű használatát. Sony-val homár-on is van ilyen ügy, és a Sony be is védte magát.
Vagy olvasd el ezt, jó kis angol nyelvű cikk.
Bonyolult történet ez, pl lehet észre sem veszed amikor víz került bele nem kapcsolod ki, használod és szépen "teszi a dolgát", míg egy nem IP minősített telefont egyből beteszed a tál rizsbe és lehet megmented vagy régebben gyorsan szétkaptad aksi ki és így...
De tegyük fel, egy hibátlan készüléket veszel, lehet csak a használatból adódóan (hideg, meleg, zsebben megfeszül, még ha szőnyegre is de leejted) 1 év múlva már nem 100%-os a vízállóság.Papíron tehát bírnia kellene, de volt dolgom orvosi rehab készülékkel ami IP minősített mégis fel van tüntetve rajta, hogy nem lehet a fürdőben a használni, tehát csak egy biztosíték ha esetleg mégis nedvesség éri, ezért nincs feltüntetve a kézikönyvében és a specifikációban is csak apró betűvel kiegészítésként. A mobilgyártóknak viszont jó marketing fogás nyomhatják a medencés reklámokat, aki nem követte az több vásárló szemében is hátrányba került. Azóta is sokan írják feltételként a Melyik okostelefont vegyem? topikban, pedig a nagy IP áttörés előtt is jórészt kibírták a telefonok a hétköznapi nedvességet (a One M7 pl többet is bírt nálam mint "kellett volna"), tehát nem fekete és fehér ez vagyis vagy védett vagy nem, csak az egységes feltüntetés egységesebb "biztosítékot" adott arra hogy valami szigetelés és esélyes hogy nem fog tönkremenni ha megázol. Én azt ajánlom hogy erre mindenki egyfajta biztosítékként gondoljon, elvonatkoztatva a reklámoktól. Ez olyan kb mint az autók brosúráiban a fogyasztás, elvileg képes rá, de gyakorlatban nem fogsz tudni minden körülményt ehhez igazítani mint ők a laborban tették. A GorillaGlass is sokat bír, mégsem ajánlják hogy teszteljük.
Elnézést kérek a topikgazdától. Befejezem az offolást.
-
Nahát!
tag
Másrészt viszont szerintem nincs ember Mo-n, aki ilyen perbe kezdene:
- aki nincs otthon a jogban érdemes ügyvédet megbíznia - nagyon nem olcsó és előre meg kell finanszírozni;
- várhatóan több évig tart egy per;
- az eljárás megindítása illeték ellenében történik, ezt is meg kell előlegezni;
- a bizonyítási teher a tiéd, vagyis fogadhatsz szakértőt, aki megállapítja, hogy a telefon gyártási hibája a beázás oka - ennek is van díja, amit ki kell fizetni;
- és ha nyersz a végén (pár év múlva) ítélnek meg kártérítést és a perköltség megtérítését.Utána jön a másodfokú eljárás, ha a vesztes fél nem fogadja el az ítéletet és húzódik tovább.
Ilyen értéknél nem éri meg.
És akkor azt még nem is néztük, hogy nem is magyarországi cég/képviselet ellen folyna az eljárás.
A szervíz Romániában, európai képviselet Írországban... :-( -
kano
nagyúr
Ja és ahogy nézem ezen is vannak érzékelő pontok -> nem tapad az átlátszó felületén.
Nincs olyan TG-vel tapasztalata valakinek ami teljes felületén tapad és nem "pontozott"?
Köszönöm!#3542 aki955
Én nem gondolom, hogy ezt ilyen egyszerűen el lehetne intézni, ha a gyártó ráírja, hogy IP67. Az IP67 definíciója szerint pedig:
- 6 Teljes mértékben védett por ellen és 7 Vízbe merülés ellen védett korlátozott ideig (0,15 – 1m között 30 percig).
Innentől kezdve, ha nekem beleesik a vízbe és beázik, akkor az a gyártó hibája. Nem hinném, hogy nem lenne nyerhető egy ilyen per. -
aki955
csendes tag
Szia!
Szolgáltatónál dolgozok és annyit mondhatok mivel nem rendeltetésszerű használatból ered a kár ezért elhajtanak beázott telefont sose csinálnak garanciában. Attól hogy IP67 vagy 68 nem mondja senki hogy fürödj vele... sőt felhívják a figyelmedet külön hogy ez nem azt jelenti hogy vidd víz alá. -
BenHans
addikt
Ez sajnos nem így működik, sehol sem... Lehet nem értetted amit írtam.
S8 használati útmutató (5. oldal)
U11 használati útmutató (28. oldal)Innentől nincs rá garancia hogy garanciában javítják, az elutasításra számos példa volt már Sony és Samsung részről is. Az IP védettséget úgy kell felfogni, hogy nem ugrik ki a szíved ha megázik a táskádban, vagy ha záporban kell hívást intézned, de úszni mégsem kéne vele hiába sugallják a reklámok.
Amúgy IP védettség nélküli telefonok is általában kibírják, de azoknál nincs rá labor körülmények közt végzett teszt sem, így lutri, míg a védetteknél legalább nagyobb az esély hogy túléli mert direkt szigetelve lett. -
ferob
őstag
Olyan hátrányai vannak, hogy bármi, amihez nincs kiadott forrás, az nem lesz elérhető alatta, esetleg korlátozottan csak, így ez érintheti hátrányosan a kamera képességeit vagy bármi mást is.
A készülékre nem a kernel flashelése a probléma, az nem fogja tönkretenni a készüléket, de ha pl. túlhevül, mert valaki egy módosított kernelt használ, akkor abba te tehetsz akár öt IC-t is, nem fog segíteni, de ezen kívül megannyi más gondot is lehet okozni, hidd el, hogy tudják, mit csinálnak. Az igény kapcsán pedig... épp ezért van a nyitható bootloader, hogy aki akarja, az csinálhatja.
A Project Treble nem csak a forrástól függ, hanem ez partíciós változtatást is igényel, így nem véletlenül nem lépik meg általában ezt, mert egy OTA frissítés, ami hozzányúl a partíciós táblához, az komoly gondokat okozhat. -
ferob
őstag
Amennyiben egy HTC készüléken azonos verziójú android fut, akkor semmi értelme pl. egy Lineage ROM-ot felrakni, mert inkább csak hátrányai lesznek, mint előnyei, és több dolgot veszít vele az ember, mint amit nyerne. Így még mindig, ahogy sok éve már, ha módosított szoftver, akkor a gyári jön leginkább szóba alapként.
A zárt bootloader azért létezik, mert a gyártó nem kíván arra pluszban nem kevés forrást elkülöníteni, hogyha pl. egyesek módosított kernelekkel tönkreteszik a készüléket, ami nem kötelezően előforduló dolog, de megtörténhet sok más dologgal együtt.
A Project Treble kapcsán pedig nincs mit kommunikálni, mivel minden készülék, ami legalább Oreo szoftververzióval került forgalomba, az támogatja, minden más esetben semmilyen kötelezettség nincs.
Olyanról soha nem volt szó, hogy a regionális szerviz nem veszi figyelembe a módosított szoftvert, sőt ebben a régióban kifejezetten foglalkoznak vele.
A márka kapcsán nyilvános fórum nincs, ahol bármilyen véleményt tudnál nyilvánítani, így maximum a Twitter és egyéb hasonló felületek vannak, ahol meg tudod írni, amit szeretnél. -
Badboys
őstag
Egy szösszenet a HTC szerviz BL nyitásához.Még M7 korból. Lejárt a 2 év garancia nem gyári rom volt rajta. Vettem egy autós töltőt 12-24 voltost .Labancékhoz mentem fuvarba sajnos a 24 voltnál elélvezett a töltő és vele együtt a telefon csati egy része is.Reklamáció a töltőt árúsító boltnál.Elismerték a hibát állták a javítással fölmerülő költséget. A szerviz annak ellenére nem akarta meg csinálni,hogy kp s lett volna a javítás mivel módosított volt a szoftver. Ez konkrétan a cseh szerviz volt. Tehát kp es javításnál is problémáztak.
-
-
-
Kobun1980
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest