- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
addikt
válasz
-FreaK- #36125 üzenetére
Ennyiért nekem sem lesz most
189000 egyben semmi esetre sem, de a havidíjamat sem akarom megdobni 10000-el
úgyhogy marad a one x amíg nem normalizálnak valamit ezenMondjuk arról nem is beszélve, hogy már elvileg idén jönnek 64 bites procik, meg gondolom egy kicsit az android is újul, minél későbbi telefonnal indítok annál később jár le a 18 hónap...
Engem az halálra idegel, hogy one x-re is simán dobálhatnák még a firmware-eket, de már nem érdekli őket é év után... -
wopi
aktív tag
válasz
-FreaK- #36001 üzenetére
Nos fent is van az új rom a telefonon. Letöltöttem a zip-et, viszont még egy kérdés... Értem, hogy flashelem a kiválasztott kernel img-ét, majd recoveryből az egész zip-et, viszont a zip kernel mappájában (az mv verzión belül) li, lm, lq verzió is található. Melyik kell nekem? Te melyiket tetted fel? Továbbra is panaszmentes a telefon?
-
-
Lacopapi
addikt
válasz
-FreaK- #35959 üzenetére
Kíváncsi vagyok,a 4.2.7-hez képest milyen különbségek vannak.Mondjuk,nekem a status nem laggol ezen sem,csak a mappák megnyitásánál akadozgat néha...saját kernelével.
A Viper-nek még a Lyapotával sincs olyan jó akkuideje,mint a MIUI.nak..állítom,hogy ez az egyik legjobb rom ebben a tekintetben. -
kirkri
addikt
válasz
-FreaK- #35839 üzenetére
Kár, hogy nem készített róla nagyobb felbontású képet, ilyen tákolt panelt még nem láttam.
A csatlakozók, amivel a panel a hátlaphoz csatlakozik teljesen eltérőek egymástól, illett volna legalább a párban lévőknél ugyanolyat ráültetni a panelra. Ehhez képes olyan került rá, ami éppen a kezébe akadt a kínai barátunknak.Pogo-Pin csati az nem volt a panelen, csak a helye volt meg. Aztán az antenna kábel is hosszabb volt 1.5 centivel, semmi probléma, szépen be volt tekerve a házba.
A megbotránkoztatóbb számomra a magyar szerviz hozzáállása, ugyanis a Vaterás nem biztos, hogy tudta mit adott el, ő inkább megörült annak, hogy olcsón sikerült vennie és keresett rajta ~20k-t.
A szerviz viszont tisztában volt vele, hogy mi van nála és ezt nem tudja megjavítani, így nagyon gáz amit csinált. Ráadásul az említett One S akku amit beletettek, a jéghegy csúcsa..
Nem tudom, hogy direkt tettek-e bele ilyet, de azért annak fel kellett volna tűnnie, hogy a csatlakozó a másik oldalon van ahhoz képest, mint ami eredetileg a telefonban volt. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
-FreaK- #35589 üzenetére
Mikor rátettem a miui-t a one-ra, akkor döbbentem rá, hogy a miui csak a tw-nek volt az ellenfele, de a sense-nek nem.
valahogy jobban tetszik az egész megjelenés.
A funkcionalitás szempontjából vannak jó dolgok a miui-ban, ez nem vitás, olyan dolgok, amelyek jól jönnének itt is, de nem ad annyi élményt már mint régen, így mikor itt HOX-on is kipróbáltam, már nem fogott meg.
Erre az érzetre rátett még az is, hogy itt ott akadozik, amitől már teljesen elszoktam... -
nagyamte
tag
válasz
-FreaK- #35496 üzenetére
igen igen. Ez volt a probléma.
Ellenben most én mindig a philz-t használtam, mert nem működött a TWRP-nél az érintés. De most hogy kipróbáltam egy újabb verzióval, így most még mindig nem működik!És a CWM-nél sem. Csak a hangerő gombokkal harcolva tudtam beállítani a telepítést.
De köszönöm a segítséget. Már rajtol a telefon!
Ha esetleg van gyógymód az érintő részére, szívesen fogadom!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
-FreaK- #35457 üzenetére
Én azt mondom, hogy jo ez a miui, és sokat fejlődött a v5, de sajnos nekem valamiért "már nem jön be".
A samu ui-t érdemes volt lecserélni anno, mert ugye az nem nagy durranás, de a sense, ráadásul nekem az új sense 5 letisztult egésze verhetetlen.
A miui itt ott azért laggolósabb, pl. sms-ek, híváslisták scrollozásánál, de amúgy tényleg jóval jobb, mint a korábbi verziók, ez már összességében hozza a régi miui használati élményt!
Most utóbb az előző hetit tettem fel, amit Lacopapi ajánlott.
Azt megelőzően meg a te általad jelölt tegnap megjelentet raktam fel.kirkri!
A baj az, hogy szerintem ez hardveres gond lesz, amiben én nem tudok sajna segíteni.... -
Lacopapi
addikt
válasz
-FreaK- #35425 üzenetére
Elnézést,ha megbántottalak volna,összességében mondtam el a véleményemet,címzett nélkül,általánosságban
Valaha a Defy-on szerettem bele a Miui-ba és most örömmel vettem,hogy végre problémamentes verzióüt találtam a HOX-ra is. Mint mondtam,az akksikezelése szenzációs. És a többi is
A MIUI.hu-nál lévő legújabb (ami 4.1-nek van írva),messze nem olyan jó,mint ez,amit használok éppen.Egyébként a frissítésnél sem ajánl fel semmit,gondolom a másik nem multilanguage...vagy nem tudom. ez nagyon szalad,nekem tökéletsen megfelel ..
-
Lacopapi
addikt
válasz
-FreaK- #35422 üzenetére
IOS-en kívül én még nem láttam mikrolagg nélküli gépet - ettől még lehet -, mindenesetre simán lépi azt a szintet,amit bármelyik főzött rom.Kényelmi funkciói és beállíthatósága messze túlmutatnak az általam eddig használtakon. Pedig volt már néhány....itt-ott mindegyik megakad,még fullra állítva is. Használhatóság és komfort szempontjából szerintem alázza a konkurrenciát. És itt el kell vonatkoztatni az "almától",mert maximum hasonló,de nem ugyanaz. Persze,aki a kínai "gagyit" nem tudja elviselni,annak nem jó.
-
Lacopapi
addikt
válasz
-FreaK- #35190 üzenetére
Mivel a telefonban van,szerintem a védelem aktív így is,ez csak valamiféle mókolás a továbbtöltés érdekében.Mindig a zöld ledig kell tölteni,az meg csak nem hülye...remélem. Még nem próbáltam ki,de ördög tudja,néha még a ráolvasás is hatásos
Egyébként a telezum.hu nevezetű telefonos társaság kiadványában van,sok egyéb (rengeteg kód pl.) ,androidos okosság mellett. -
ferob
őstag
válasz
-FreaK- #35136 üzenetére
Amit írsz az rendben is van, bár egy ilyen beszerzése ~1000 dollár, így az a tény, hogy neki itthon 6 ezer forintért egy ilyen segítségével majd feloldják a hálózati zárat az eléggé elképzelhetetlen számomra, főleg mert ezek a kártyák kredit alapúak, így végesek.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen lehetőségnek hamar híre menne itthon, mert az illető mindenáron pénzt akarna csinálni belőle.Akit érdekel, az pl. ezen a videón meg tudja nézni, hogy hogyan zajlik, bár nagyon sok látnivaló nincs.
-
szunyi777
őstag
válasz
-FreaK- #35038 üzenetére
Centaurium nagyon szépen leirta.
Nem csak vizuális tweak van hozzá, hanem más hasznos modulok..
Ha telepited a keretrendszeren belül találsz Letöltés fület, ott van jonehany és folyamatosan bővül.
Az a lényege, hogy a modulokkal extra beállítások, ficsőröket, stb lehet elérni..
A Greenify Donate hez is szükséges
Egy szép modul gyűjtemény.Én nagyon megszerettem, és nagyon sok lehetőség rejlik benne..
Vissza olvasta xda szálon, és lehet hogy a selinux okozza a gondot a mi cm11 nel..
A slim fejlesztője feszegette ezt a kérdést..
Amíg ezt nem javítják, nálam esélye nem lesz a 4.4 nek! -
szunyi777
őstag
válasz
-FreaK- #34341 üzenetére
Kössz, rákeresek!
centaurium
Kiváncsi leszek SlimBean-el !
Akkor remélem ez már ténylegesen a Final.
SlimBean_Hu_Update_Final.zip
Sajnos a tárcsázoban található dolgokat nem tudom forditani, mert módositás nélkül sem csomagolja vissza a progim..De azért szerintem igy már használhatóbb!
-
Lacopapi
addikt
válasz
-FreaK- #34313 üzenetére
Köszi! A forgatást utólag is állíthatod-gondolom,ez nem gond. Fogyasztás jól alakul?
Más : Furcsa számomra,hogy ez a SlimBean rom,amit jelenleg használok ugye karcsúbb,mint a többi (111 Mb). Node. Amikor csinálok wipe-okat,akkor ugye van egy olyan,hogy az alkalmazások optimalizálása,és ki is van írva a számuk. Ez nálam jelenleg 114 db. Viszont a stock romnál ugyanez az adat 37 (!!!) . No most akkor melyik a karcsúbb.....?
Tyer....abban nem lehet beállítani,hogy pl. böngésző nyitáskor váltson? Úgy tudom,hogy nagyon jól testreszabható.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
-FreaK- #33503 üzenetére
a miui addig volt jo (velemenyem szerint) amig cm-re epult. (v3)
azert volt gyorsabb is, mint maga a gyari gb rendszer pl. s1-en.
mar a v4-nel (ics) valtottak cm-rol, ami meg is latszott azonnal.
akadozossa valt, ment a foltozgatas.
a v4 "vege fele" mar egeszen hasznalhato volt, sot pl. samsungokon kifejezetten jobbnak ereztem a gyari romnal.
v5 (jb) megjeleneskor botranyosan rossz volt pl. s3-an.
hetekig, honapokig semmi erdemi valtozas nem volt. (aztan valtottam htc-re)
a mostani hox-os portolas mar annyira nem rossz, es itt-ott hozza siman a sense 5 sebesseget, simasagat, de neha meg megakad, gondolkodik..., pl. a bongeszo es az sms le-fel gorgetese.
en ezt mar nem tudom megszokni.
hebe hoba ranezek majd, hatha.....
de most is mar megy az idegeskedes, szitkozodas, hogy a v6 (kitkat) nem jelenik meg a mi3-al, kozben a mi2-re mar portoltak az uj androidos rendszert, igaz cm formaban.
egyes forrasok szerint v6 csak 2014 q2-re varhato...
szoval amennyire "szerelmes" voltam a kinai romba, annyira lehangolodtam az elmult kb. 6-8 honapban, es igazabol 100 %-ig megelegedett felhasznalorol egyik keszuleknel sem hallottam. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
-FreaK- #33498 üzenetére
egyertelmuen kernel hiba.(hianya, vagy rosszul lefutott kernel feltetel)
a rom installalas elott (ugye mindig) es ha kell utana is volt mar olyan eset, amikor flash-elni kellett a kernelt.
van, amikor elindul a rendszer a korabbi kernellel, de en ugy latom egyszerubb azt a kb. 20 mp-et raszanni az ismetelt kernel feltetelre.
ezt csinald meg, jo lesz! -
Steve1207
veterán
válasz
-FreaK- #33496 üzenetére
Kernel és radio váltásoknál gyakran van összezuhanás és wipeolhatsz bármit, nem fog megjavulni. Full wipe és újra kell tenni a (kernelt) rom-ot, utána meg csak azt felrakni (kernel, radio), amit tényleg akarsz használni. Nem kísérletezgettem vele sokat, lehet valaki tudja pontosan, hogy lehet helyrerakni, de próbáltam a módosított fájlok gyári felülírásától kezdve full wipe, dalvik, cache-t (akár kernelt is a hozzávalókkal) és együttesen se kérte utána sem a pin-t.
A 0 mappa általában a symlink hiányosság a telepítő scriptben, ha jól emlékszem. Ilyenkor a régi cuccok oda kerülnek át az újak pedig külön kívülre, ahogy szokás.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
-FreaK- #33458 üzenetére
itt van a multilang-os verzió.
a gapps link nem működik valamiért, így azt valahonnan be kell szerezned.a gyári kernelel itt is akadozós, így ajánlott a csere.
én még nem cseréltem, de rápróbálok az alex-re... -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
-FreaK- #33456 üzenetére
En is feltettem az e heti "hivatalos" miui-t.
Mar kozel sem annyira rossz, minr volt kb. 3-4 honapja.
Par napig en is hasznalni fogom, mert nagyon minosegi az uj v5 kidolgozasa, szep, igenyes megoldasokkal.
Lehet kernelt cserelek... de meg azt sem tudom milyen jo hozza.
Szerintem az alex jo lesz, mivel a gyari htc rendszerre epul mar.Igazabol en is nezegettem a mi3-at, biztos popec gep, en csak a mi2s-et fogtam kezbe, es probalgattam (vagyula kollegae volt, nem tudom emlekszel-e ra "samsung miui"-s volt o is) az is meggyozo volt. Kidolgazasi minosege a keszuleknek szuper, es szerintem az uj model meg jobb.
Ami nem tetszik spec. nekem a 3-asban, az a sok kihasznalatlan also es felso resz, ami nagyon megnoveli a keszulekhaz meretet.
Amugy a kamerabol szerintem a piacon levo legjobb kerult bele (sony 13mp-s) hardverben is a mai csucs, raadasul egy brutalgyors, a legjobban optimalizalt androiddal.
A szintetikus tesztben az elso helyen all, ami azert mutat valamit... talan a note 3 az, ami kb. ugyanazt az eredmenyeket hozza.
Szoval biztos jo valasztas lehet. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
-FreaK- #33439 üzenetére
sajna nem igazan jo a miui.
legyen az barmelyik verzio.
laggol es akadozos, amit mar nem birok megszokni.
tudod mennyire szerettem es hasznaltam is one-ig az osszes telefonomon, mert jobb volt, mint a gyari rendszer.
a v5-ost viszont nem tudtak meg egy telefonra sem hibatlanul port-olni.
szoval egyelore maradok a sense-nel. -
szunyi777
őstag
válasz
-FreaK- #33437 üzenetére
Ahol megtaláltad a file-t, nem volt leirás?
Én amikor frissiteni akartam a hboot-ot, akkor nem csak egyszerően kellet flashelni recovery-ből, meg Én toolkittel csináltam.
Én úgy tudom, hogy 2x kell flashelni egymás után!@centaurium fórumtárs már csinálta a frissitést, Ő lehet többet tud ebben segiteni..
De Én is kiváncsi lennék a downgrade-re! -
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #33432 üzenetére
Na most kell egy kis help..
Találtam egy firmware .zip-et az 1.72-es hboot-hoz, telepíteni akartam.fastboot oem lock
Erre kiírja hogy:
... INFOLock sucessfully...
FAILED (status read failed (Too many links))A teló újraindult a bootloaderbe és a relocked felirat alatt az van hogy security warning
Ezt most így miért csinálta?
Ja most olvasom, hogy mit csinált HUTCHDB, az oké hogy letöltöm a gyári nandroid mentést, de nincs gyári recoverym és nem tudom, hogy hogy rakom fel a hboot-ot.
-
szunyi777
őstag
-
szunyi777
őstag
válasz
-FreaK- #33143 üzenetére
B@sszus, annak éppen nincs fent linkje az oldalon!
Csak a többinek...
Ezek vannak fent: 2.7 Classic PA 3, 2.7 Classic PA 1, 2.7 Classic, stb...
Most a 2.7 Classic-ot tettem fel, azt tesztelgetem.
Trickster mód ezzel 1-2 opcióval többet lát a kernelből mint a PA 3..
És az OTG is megy pendrival szépen, nem kell újrainditani.
Igaz Én az USB OTG Helper [root]+ a KEY (sötét áruházból)
használom.
Nem tennéd fel egy oldalra, lecsekkolnám akkor azt is?!@HUTCHDB Látom egy a problémánk!
-
Steve1207
veterán
válasz
-FreaK- #32688 üzenetére
Jaja megnéztem, kíváncsi voltam valami újdonságra.
Maga a felület teljesen rendben van, ahhoz képest, hogy ilyen puritán. Olyan idősebbeknek valónak hinné az ember, de nem! Egyszerű használathoz baromi optimális. Kb, mint egy MIUI még csupaszabb változatban.
A sebessége rossz, akadozik kicsit, lagol, akárcsak a MIUI, napi szintre nem ajánlott... Az alkalmazások sebessége nagyon jó. Csak ámultam pl a névjegyzéken, úgy pörög egyből ide-oda, tiszta iphone sebesség.
A felület mindenhol nagyon szép, egységes (amivel foglalkoztak). Zenelejátszó egy elég régi, még GB dizájn, kamera rosszabb képeket lő, de ez is szép.Valami ilyesmi sebességet várnék egy telótól, ha nem lagolna a köztes launcheres részeken. De egyelőre ebből se lesz semmi...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
-FreaK- #32399 üzenetére
azért annyira nem rossz a MIUI itt HOX-on, mint a többi telefonon....pl. s3-an volt.
vannak hibák, de teljesen használható, itt-ott meg meg akad, illetve vannak kicsi laggok.MÁS:
az alex kernelt használja valaki, a sense 5-ös romokhoz?
érdemes próbálgatni, kínlódni vele, vagy jobb a gyári? -
ferob
őstag
-
szrobi66
aktív tag
válasz
-FreaK- #32012 üzenetére
Tegnap a 3ik factory reseten voltam túl, ugyan azokat az appokat használom, mint 4+-nál, sőt akkoriban tele volt "szeméttel" a teló. a world at arms, és az age of warring empire játékokkal játszok, amik elvileg folyamatosan netet használnak, de ezekkel játszottam 4+ sense és android 4.1.1 alatt is. Nagyon bízom valami optimalizáló frissítésben, mert így ez nagyon sz@r.
Nálam még a facebook is le van tiltva. Hasonlítottam a haver desire 500-át cpu z-vel, nála 2-5% alaphelyzetben a cpu használat, nálam 30% felett (nagyon ritkán ugrik alá), és tényleg olyan, mint Icee79 írta, mintha a +magot nem is használná, ráadásul a 4mag véletlenszerüen váltakozik... -
lcee79
addikt
válasz
-FreaK- #32012 üzenetére
Nekem szinte semmi nincs fenn így nem is nagyon van semmi ami beragadhat, és ugyanez van mint szrobi66-nál.
Max a facebook ami folyton ott figyel.
Meg olyan mintha kiiktatták volna azt az 5. energiakímélő magot és lekapcsolt kijelzőnél is pörögne a gép, ahelyett hogy pihenne...
De szervizbe nem fogom vinni, biztosan, majd egyszercsak küldenek egy javítást.
A másik dolog meg az lehet hogy van olyan folyamat ami mégiscsak dolgozik, és a feladatkezelő meg az egyéb progik sem mutatják, hogy ne lehessen kilőni...NSA-nak könnyebb dolga legyen velünk
-
qltsar
veterán
válasz
-FreaK- #31864 üzenetére
Bootloader nyitva, CM-et feltoltam viszont a phone.process folyamatosan összeomlik, feltolok egy PA-t. kernelt nem néztem, lehet, hogy nem flashelte, és akkor az lesz a ludas, de ha jól értem, akkor fastboot-ból fastboot flash boot xyboot.img-vel fel tudom flashelni, az adott ROM-hoz tartozó boot.img-t?
Edit: PA fent, megint összeomlott a phone process :S. Most felflasheltem manuálisan, kíváncsi leszek...
-
pmSpeedy
csendes tag
válasz
-FreaK- #31513 üzenetére
A médiás problémán már túl vagyok, snassz merül az akksim, mintha muszáj lenne neki, meg a legidegesitőbb gond, hogy képernyőzár feloldás után bedobja a foursquare-t. Átlag használat mellet óránként 20%-ot merül az akksi. Ez nálam mind idáig óránként 6-8% volt folyamatos 3g, szinkronizálás, és nyomkodás mellett. Abban is biztos vagyok, hogy egy újabb hard reset nem fogja rendbe hozni.
-
Agony
aktív tag
válasz
-FreaK- #29573 üzenetére
Ugyanolyan gyorsan tölt mint a hálózati töltő és ahogy belekerül a telefon elindítja a dokkoló képernyőt (vagy egy kért alkalmazást).
Igen csak fehér színben van. A hangja szerintem (bár nem vagyok vájtfülű) meglepően jó, az egyedüli tervezési hiba mindössze annyit, hogy magán a dokkolón elég nagy lépésekben álltja a hangerőt, szóval célszerűbb a dokkolót fixen belőni, aztán a telefonon csúszkával lehet finoman állítani a hangerőt.
-
Agony
aktív tag
válasz
-FreaK- #24510 üzenetére
Egyenlőre nálam nem volt probléma vele, de ha újra előfordul tedd vissza a #106-ost az is tökéletes és nem sokat változtattak azóta ami a hétköznapokat érintené, max a s2w -t bukod.
Ja és a CPU beállitásoknál érdemes SIO + Smartmax-ot használni. Noop + smartmaxal elvileg még lehetne kicsit jobb az akksi, de ott van egy kis lagg, mert talán lassabban skálázza a procit, de valaki leirta XDA topicban normálisan, hogy melyiknek milyen hatása van, azt érdemes átolvasni. -
hurrikan
addikt
válasz
-FreaK- #21769 üzenetére
A HOX-on alig látszik?
pedig azon bazi nagy van. Ezen meg épp hogy tűhegynyi.Pár érdekesség még:
-MostWanted nem kompatibilis, hivatalosan le se tölthető
-itt nincs gond a fájlok másolásával és az MTP móddal mint HOX-on
-az akksi jóval gyorsabban töltődik, 1,5óra alatt fullon van ahhoz képest hogy nagyobb -
LouiS22
veterán
válasz
-FreaK- #21132 üzenetére
Benne van mind, egyetlen apró változással: amikor belépsz a tweak appba, akkor van egy 5 másodperces visszaszámláló (adományt gyűjtenek), de ennyi szerintem belefér.
Más. Valaki emlékszik annak a Viperes modnak a nevére, amivel színes wifi-ikont lehetett előcsalni? (Ahol az erősség függvényében változtak a pálcika színei).
-
-
eladogeppc
veterán
válasz
-FreaK- #20314 üzenetére
Na most végigolvastam.
Akkor mi a helyzet, melyszerint:
"The misplaced NvCPLSvc.apk file was discovered in the /system/bin folder by mike1986 while developing a custom ROM for the HTC One X. To correct HTC’s mistake, users can push the file to /system/app via ADB."
Pont ott van nekünk is, mint ahogy a cikk is írja.
Nekünk is rossz helyen van ezek szerint. /System/bin-ben van. És hol kellene lennie ?
Új hozzászólás Aktív témák
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest