Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
válasz
zeno79 #10399 üzenetére
Hát sajnos nem tudok angolul. De valami olyasmit mondhat amit én ,hogy a lock screen mellett neki is le csatlakozik a wifiről (de maga a wifi bekapcsolva marad!).
És ugye tiszta telepítést szokott scinálni (ahogy én is)...Na már most ugye felraktam a sima cm12.1-et is .. Nem volt jó! Felraktam a 5.8.27 miuihu v7et(eddig semmi ilyet nem tapasztaltam ez alatt!). Semmit se állítgattam csak felraktam beléptem az OS-be és rácsatiztam az akkori (egyetemes) wifire. Kb 10perc mulva feloldom a képernyőt le voltam dobva ...
Láttam , hogy van olyan funkció , hogy "automatikus csatlakozás" ha azt kipipálom akkor (eddig!!) nem dob le. De ugye ez a funkció a többi rom alatt nincs ( vagy legalábbis én nem láttam!).Szerinted ez lehet hardveres gond ? (mert ha az akkor még most el kell küldenem gariba .. mert nov 3ig van kb a xiaomishop hunál) ..
Bár még próbálkozok meg meg nézegetem a romokat - bítva benne , hogy szoftveres bug.Szerk.: Néha láttam a resurection / aicp / cm12.1 romnál , hogy azt írja ki hogy nincs szolgáltatás .. De mégis letudtam kérni a telefonomon levő egyenleget (tehát akkor mégis csak van!?)
Illetve a hálózati jel melleti felkiáltó jel mi szokott lenni L-nél ? -
zeno79
őstag
válasz
Roxkex #10398 üzenetére
Az xda-n valaki más is panaszkodik sima cm12.1-nél a wifire (hátha Te jobban érted mit is mond)
[link]the wifi problem still exist. when HH, which is connected to wifi, goes to sleep (screen off) and wifi goes restart, HH couldn't reconnect to wifi. same thing goes when the current wifi is out of range so supposedly HH connect to other wifi in range, but it doesn't. I have to wake HH up (screen on) to make HH connect to wifi. any solution?
ps. I always do clean install (wipe system,dalvik cache, cache, internal storage) everytime newer version of this ROM is available.
-
Roxkex
senior tag
Na ismét .. Megint jelentkezik a wifi droppolási hiba aicpnél .. xcelerate kernellel.. Még egy teljesen friss romnál is.
Most töltöm a sima cm 12.1-et -> Remélem azzal jó lesz :3 -
attilav2
őstag
válasz
Roxkex #10395 üzenetére
A miuihu fórumon többen is bld7-es xcelerate-t használnak miui7 mellett [link]
Hátha ezzel együttműködik a global rom, zeno79 panaszkodott hogy a bld8-as nem működik teljesen együtt a globallal.
Először próbáld ki gyári kernellel, aztán bld7.
Leszoktam ezekről a custom kernelekről mert érezhető gyorsulást szerintem nem hoznak, ellenben minden OTA-nál lehet újrarakni -
attilav2
őstag
válasz
zeno79 #10385 üzenetére
Én nem használok xcelerate kernelt. Szerintem a global anélkül is jó.
Már a hivatalos oldalon is kinn van az 5.9.25!
[link]
Ha a böngészőben nem nyitsz 2-nél több tabot, és nem tartasz sok appot a memóriában akkor egész jó a global developer. A vagyula féle miuihu és a xiaomi.eu féle multi romok is developer romok, csak a china developer romra épülnek, ami gyakrabban frissül ezért több hiba van benne, és maradnak benne kínai dolgok a vagyula féle átdolgozás után. A global vonal azért jobb mert egyrészt nemzetközi piacra optimalizált, másrészt kevesebb benne a hiba, azért csak ügyelnek a nemzetközi változatnál hogy súlyos hibák ne legyenek. -
Roxkex
senior tag
válasz
zeno79 #10382 üzenetére
Köszi !
Most felraktam a legfrissebb AICP-t de most is dobálja le a wifit .. :\
Ugye le lockolom a telefont (mert óra van) és óra vége előtt ránézek 1 óra után és azt látom ,hogy nincs rá csatlakozva és a hálózati jelnél is ott van egy felkiáltó jel (tényleg az miért !?). Ugyan ez volt a Resurection romnál is :\Valaki esetleg a WiFi problémát megoldotta valahogy ?
-
zeno79
őstag
válasz
Stonerice #10386 üzenetére
Melyik miuival jobbak szted a fényképek? (V5 jo volt, a 6os is egy darabig, a 7 ujra javul, de még nem oké)Nyilván mindenki máshogy látja, nekem a cm12.1 altal keszultek a legjobbak, ettol valoban kissé rosszabbak a cm11-el készultek. 95%-osra kell beallitani a tomoritest, ne 100-ra, és a zajcsökkentést kivenni!
LED értesites nekem csak a hivasok/email/naptar. Messengert nem hasznalok, nem tudom mitol fugg h mukodik-e?
Egy bajom h kissé halkan csöng maxon isKevés angoltudasom ellenére forumokon olvasni vélem hogy masok is bizakodnak hogy most hogy elérhetövé vált a kernel, lesz uj kiadas még. Sokan hasznaljak ezt a romot még
-
Stonerice
őstag
Üdv!
Felraktam én is a CM 11 et! Jó -jó így egy nap után, de a led értesítésekre lehetne több beállítás! Nem mindig jelez a led mesennger esetében! Amire még panaszom van az a kamera minősége! Miui- jobb volt (Opencamerát használom) Viszont a beépített app jobb mint CM 12 ben.balint355 köszi az appot
-
zeno79
őstag
válasz
attilav2 #10384 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam! Nem onnan szedtem le mert amit te linkeltél ott csak 9.16 van, én a 9.25-t próbáltam ki. Sajnos először feltettem az xcelerate kernelt is, akkor nem volt wifi... Újratettem: Xcelerate kernel nélkül meg ugyan minden működött, csak hát tudjuk mire képes nélküle.
Igen érdekes ez a global béta. Még a nyelvi hiányosságok nem is zavarnának. Sajnos sokkal lassabb mint a developer romok. Másabb kicsit, de tetszik hogy nincs benne annyi kínai cucc.
Kipróbáltam, megnéztem.
Te Xcelerate kernellel használod (bld8), és minden működik? -
attilav2
őstag
válasz
zeno79 #10383 üzenetére
Igen felülírja a stabil global miui-nál a twrp-t ha jön egy OTA frissítés. De fastboot-ból könnyen vissza tudod tenni, és a stabil csak néhány havonta frissül. Igen lassabb a stabil, nekem a 6.6.2.0 global volt fenn utoljára, utána visszatértem a fejlesztői romokra. De azóta van újabb stabil, az lehet jobb. Próbálkozz először a developer global-al, az már miui7 és gyorsabb is a stabilnál. Ráadásul az első indításkor ki tudod választani a magyar nyelvet, bár nagyon részlegesen lesz csak magyar! Utána a locale-nak mindegy mit választasz nincs jelentősége, én az oroszt választottam. A play mellett minden google alkalmazás része a global (előretelepítve kapod többek között: youtube, térkép, stb)romoknak, és a gyári böngésző alapértelmezett keresője a google.
Innen tudod leszedni a global developert és stabilt:
[link]
Ha a developert akarod leszedni akkor a Developer ROM>Full ROM pack
alatti zöld gombra kattints. Full wipe, és ezt is ajánlott twrp alól felrakni, mert a gyári recovery nem küld semmilyen értelmezhető hibaüzenetet ha gond lenne. -
zeno79
őstag
válasz
attilav2 #10381 üzenetére
Köszönöm a bőséges ismertetőt, úgy sem tudtam sokat a global verziókról.
Eddig a multi verziókat nézegettem, azok tűntek jobbnak, némi hiba azért becsúszik. A miuihu-ba pedig +még némi hiba, amit azért gyorsan javítanak is, de tényleg jó lenne ha többet tesztelnék a fejlesztők (cm, miui, ...) mielőtt kiadnak egy rom-ot.
Úgy tudom a stabil miui szörnyű, ráadásul a twrp-t is felülírja.
Egyáltalán nem ragaszkodok a MIUI-hoz, nem megyek bele a részletekbe, de a legtöbb app helyett úgyis mást használnék.
Egyedül az szól talán mellette, hogy hangosabb mint a CM, és talán a telefonálás minősége is jobb picit, és a Lollipopnál talán erősebb a GPS, GSM vételi jele (cm11-nél viszont nem jobb). Csak épp ki tudja mi nem megy az épp aktuális ROM-ban.
Nem tudom megszokni/megszeretni a miui-s naptárat/böngészőt/emilt/zenelejátszót/képszerkesztőt/hívásfogadás-gombokat stb., és akkor ott van még a készített képek minősége amivel szintúgy nem vagyok elégedett. -
zeno79
őstag
válasz
Roxkex #10380 üzenetére
Neem, nálam egyáltalán nem volt gond a deepsleep-pel. Nem rossz alap kernellel (a kernel adiutor be van építve, azzal lehet finomítani), de én alápakoltam az xcelerate-kernelt is és azzal még tovább bírta. Csak hát ugye gyakran frissülő rom (már ha rányomsz).
Én a 10.09-et használtam legutóbb...
Vissza kéne olvasni, valamely kollégánál valami hiba jelentkezett a romnál, nem emlékszem... Nálam se random reboot, se wifi gond nem volt, csak a gps szűnik meg 1-2-5 percenként... mint a többi LP-nél. -
attilav2
őstag
válasz
zeno79 #10379 üzenetére
Próbáld ki a Global stabil vagy a Global developer romot, ha miui kell. Utóbbi is miui7 alapú, de lassabban frissül ezért stabilabb is. A stabil rom még v6 os az elég lassú de azzal sincs gond. Egyetlen hátrány hogy a stabil rom egyáltalán nem, a global developer pedig csak részben magyar. Nekem most global developer van fenn, nagyjából elégedett vagyok vele. A global romoknál külön ki lehet választani a nyelvet és a locale-t, bár ez utóbbi tapasztalatom szerint semmit nem számít, global developer első indításakor kiválasztottam a magyar nyelvet és mivel magyar nem volt az orosz locale-t. A locale beállítást ellenőriztem morelocale2-vel, hu HU volt, és a rendszer részben magyar lett, de nagyrészt maradt angol. A stabil globalnál magyar nyelvet nem tudsz választani, itt rootolás után a morelocale2-vel a custom locale-val állíthatsz hu HU localet. A stabil romon mindenképp át kell állítani a locale-t utólag ezzel az app-al mert különben a lefordított programok is angol nyelvűek lesznek. A redmi 1s global v6 rootolásáról van egy topic az en.miui.com on, most nem tudom belinkelni mert telóról vagyok. Illetve van egy másik módszer is amivel ideiglenes rootot lehet adni a morelocale2 nek adb alól a locale átállításához. Ha jól tudom mind a miuihu mind pedig az eu-s multirom alapja a kínai fejlesztői rom, ami elég pörgős ütemben frissül és főleg a kínai sajátosságokra optimalizálják, megjelennek néha csirkelábas értesítések, stb. Szerintem a global egy stabilabb de ritkábban frissülő vonal.
-
zeno79
őstag
válasz
Roxkex #10378 üzenetére
Most épp nem cm12.1 fut a telón hanem cm11, de úgy emlékszem a Téma-beállításoknál az aktuális témát lehet módosítani, és emlékeim szerint van ilyen tétel hogy képernyőzár képe. Sőt, egyes romoknál külön, a beállításokban valahol mintha lenne... (aicp talán?)
Amúgy az első kérdésedre: ha épp cm12.1-t használnék, akkor az jó eséllyel az AICP nightly lenne, az én felhasználási szokásaimnak megfelelne, csak nálam az ÖSSZES LP rom DOBÁLJA A GPS-JELET.
(sőt, a legújabb multi miui-ban meg egyenesen nem is működik a gps) ezért besokalltam, cm11 restore.a wifit eddig nem vettem észre hogy kikapcsolná
-
Roxkex
senior tag
Bocsi megkésve de eszembe jutott még 1 kérdés.
A képernyőzár hátterét nem lehet valahogy másra beállítani mint ami a háttérkép ? (Esetleg ha befolyásolja -> Nova Launchert használok) -
Roxkex
senior tag
Hali!
Felraktam a Resurrection-Remix LP v5.5.6-t. Android 5.1.1 alapú.
Tetszik eddig minden , aksi időt még kitesztelni nem volt teljes mértékben alkalmam sajnos.
Viszont azt már most észre vettem ,hogy ha rá csatlakozok a WiFinkre és lockolom a telefont .. akkor kb 5-10 perc után ha feloldom akkor azt veszem észre, hogy a WiFi ledobott. Valaki tapasztalt ilyet ?
Ez eléggé zavaró egy tényező!
Természetesen az be van kapcsolva , hogy mindig tartsa bekapcsolva a wifit alvóban!Előre is köszi a segítséget
Esetleg ha van másik ROM ami hasonlóan jó és van benne ilyen sok kellemes beállítás is és ott jó a WiFi akkor szívesen fogadom azokat is ! -
attilav2
őstag
Nekem hosszú tapasztalatok után az a meglátásom hogy ez a készülék nem ismeri a 900-as 3g-t. Lassú a 3g net, főleg beltérben gyakran visszavált edge-re. A 3g térerő általában 90-100-110dbm-en van. Kültéren jobb.
Mostanában cseréltettem simet, talán valamit gyorsult a net, és kicsit stabilabb lett a kültéri 3g térerő. Más is panaszkodott már hogy szakadozik neki a a net.
Lehet hogy hosszú karrierjük után befejezem a kínai telefonok használatát. Egy munkatársam honor6-ot vett, ez már bőven felsős telefon, és gondjai vannak a térerővel, de annyira hogy néha arréb kell mennie. Mondjuk ez lehet a nagyon régi simjétől is. Nekem a régi simem 2006-os volt, a mostani meg friss, még a nano is kitörhető belőle, de a térerő értékeim nem lettek jobbak, talán net hajszálnyival gyorsabb és stabilabb lett. Lehet hogy valójában semelyik kínai telefon sem ismeri a 900-as 3g-t? Annak ellenére hogy feltüntetik a speckóban? Szervizmenüt kétfélét is megnéztem amit a voda topikban, illetve a nemzetközi miui fórumon láttam de a redmi 1s sajnos nem jelzi ki melyik frekvencián van, így nem tudhatjuk valójában van e 900-as 3g.Csak nem tudom mi kéne helyette, a simem már alkalmas az új telókhoz, mint említettem a nano is kitörhető, talán egy lg g3s vagy moto g? Esetleg bekockáztatom a redmi2 pro-t most elég jó áron van, hátha jön az lte a vodával.
-
Stonerice
őstag
Valaki tudna esetleg ilyen flashalhető zippet CM 11-re amivel már hálózati sebességmérő is lenne az értesítési sávon?
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna egy zsírkirály romot ajánlani? Üzemidő, és a kamera megfelelő működése lenne az elsődleges! Nyilván ne droppolja az akkut, és ha lehet legyen stabil, ne omoljanak össze az appok
Értesítések is jó lenne ha megérkeznének!
-
Upo
addikt
válasz
sicc33 #10365 üzenetére
EZT szokták ajánlani, bevált készülék, 3 portos. Az angol oldalon vannak adatok:
3 USB ports.
Voltage USB ports: 5Vdc.
Current USB ports in total: Max. 3400mA.
Current per USB port: Max. 2400mA.Szerintem érdemes egyszer egy megbízhatót megvenni, szerintem a te kínai szopórollerezéseid árából is simán kijött volna ez. A kínából rendeltnél sose tudod hogy hamis vagy eredeti amíg meg nem jön, sokszor még úgy sem, csak jönnek egy idő után a gondok.
-
sicc33
aktív tag
válasz
szmyky #10366 üzenetére
Ilyennel fürödtem be sajnos már 2-szer is. Egyet rendeltem ebay-ről, de nem mertem használni mert olyan volt a kidolgozása hogy nem kockáztattam. Másodjára pedig egy TV Stick-hez csomagoltak ilyet amit bedugva a konnektorba a kattogó hangja miatt egyből ki is húztam mielőtt baj lett volna.
-
sicc33
aktív tag
Eddig úgy néz ki nem lett gond a készülékkel. Viszont találtam egy ilyet. Merjem megvenni? Nagyon hasonlít a gyárira csak EU kialakítása van.
-
maczera
aktív tag
válasz
sicc33 #10357 üzenetére
- Csak olyan töltőt használj, ami stabilizált kimenetű (max. 5.1 V terheletlenül), különben túlfeszültséget kaphat a telefon! Sok gagyi töltő stabilizálatlan feszültséget ad ki...
- A kimenő feszültségre ráülő zaj vagy brumm is okozhat gondot.Nálam beváltak:
- Xiaomi gyári töltő
- OLYMPUS fényképezőgép töltője (bár ez < 1A)
- Nillkin 2A töltő -
sicc33
aktív tag
Megnézem mi történik egy tiszta telepítés után.
-
ttt1
őstag
Én egy Nokia E52-es töltöjével töltöm ( de szinte minden eszközömet, tablet wp telefon) ami 1250 mah-s. ezzel gond nélkül működik.
-
sicc33
aktív tag
válasz
maczera #10356 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Közben visszaolvasgattam és másnál is volt olyan jelenség mint nálam. Ha nem a gyári töltőt használom az érintőpanel megbolondul. Nem ott érzékel ahol megérintem. Mi lehet ennek az oka?
Mondjuk nem értem mert eddig nem volt gondja vele.Mindenesetre száműzöm ezt a töltőt. Marad a gyári. Van esetleg itthon valahol eredeti EU xiaomi töltő? Találkozott valaki már vele?
-
sicc33
aktív tag
Okozhat bármilyen problémát, ha nem 1A-es hanem 2A-es töltővel van töltve a telefon?
-
LantosBerry8
senior tag
Búcsúzom tőletek!
Ma megváltam a kis Redmitől, holnap már egy MeiZu M2 Note -ot nyomkodok! -
maczera
aktív tag
válasz
celeron #10348 üzenetére
MIUI V45, illetve v50 megy nálam egy éve, nem volt gondom a SIM-ekkel.
Egy dolog nem tetszett csak: ha több címre küldök egyszerre SMS-t, akkor csak az elsőt küldi a kiválasztott SIM szerinti szolgáltatótól, a többit már mindenképp a SIM1-ről. Ez csak azért ütött szíven, mert a 3G miatt SIM1 nálam egy feltöltőkártyás mobilinternetes kártya volt, a másikról meg mehetett volna "ingyen" (sohasem használom ki a havi keretet).
-
zeno79
őstag
Mondom nem hitvitát akarok, valakinek ez jó, valakinek az. A kérdező meg pont a véleményekre kíváncsi.
Nézegettem azt is, sőt, legutóbb pont a MIUIHU 9.24-et próbáltam. A képernyőzár-háttérkép rendszeresen elmegy, az xperia billentyűzet szaggat/lassú, az egyéni összemixelt témám is gyakran visszaállt a default-ra egy reboot után (milyen megoldás már ez a nyakatekert témaállítási lehetőség??? , vagy a zenelejátszó nem kezeli az ékezetes id-tag-et (még a magyar miui sem???)???), és hasonló apróságok amikkel együtt lehet élni, de akkor is ott van az, hogy kiherélem az appokat, mást használok a beépített helyett, akkor meg miért is kell MIUI? Az meg hogy nem tetszik a fényképező által készített kép, az súlyos érv ellene! A képszerkesztő, meg az effektek is vicc, ráderöltet valami használhatatlant, és még a kép minősége is romlik.
Még a reggeli ébresztő-képernyő is béna számomra, nem beszélve a hívás-fogadás gombjairól. Ilyen szinten nem tetszik a miui. A cm12.1-el meg mindenhogyan elégedett vagyok, sőt, minden gyárilag szállított megoldása - S Z Á M O M R A - szimpatikus. (bárcsak a tabletemen is ilyen jó minőségű CM lenne...)
Ezek csak az én véleményeim, és tisztelet a magyar fejlesztőknek. -
zeno79
őstag
válasz
celeron #10348 üzenetére
Fú, ezzel elindulhat a MIUI-CM vita... :-)
Ez így elég tág kérdés, szűkíteni kellene mi érdekel, milyen felhasználás, de:
Két kártyát használtam egy héttel ezelőttig, kra1o5-féle CM-ekkel. (eleinte cm11, aug. vége óta már inkább cm12.1). Híváskor eldönthetem melyikről hívok, sms dettó, ennél több nekem nem kell. SIM1-en kevés mobilnet, de leginkább wifi, gond nélkül. GPS erősebb a cm11-ben mint a cm12.1-ben de használható. A fényképezőgép esetében én mindenképp a CM12.1 mellett teszem le a voksom, a MIUI nem csinál szép képet. Videózás esetén viszont inkább a miui, kisebb bitrátával dolgozik, és nem fókuszál zavaróan (mint a CM). Persze gyári HDR sincs a CM-ben, de meg vagyok nélküle. Inkább éles legyen a kép.
Messenger, waccapp, víber stb-t nem használok, böngészőből vagy esetleg FB Lite -ot használok csak.
Mik az igények? Csoportok, meg csengőhangok? CM-ben működik.
Miuiban kicsit több a "kényelmi" funkció, viszont ÉN szinte semmi miui-s appot nem szeretek, ezért ha már úgy is mindenből mást használnék, ezért inkább CM12.1, ami tetszik is, és tovább bírja akkuval.
Nekem a MIUI csinált néha furcsaságokat, gyakran belekavarodik abba, hogy megkerülöm a MIUI-s dolgokat és a másik appot használom... ezért inkább CM, ahol jó nekem a gyári naptár, a gyári böngésző, a gyári zenelejátszó, a gyári fájlkezelő...
ÉN csakis a CM12.1-et ajánlanám. Ha kevésbé fontos a sok-sok beállítás, megbízható CM ROM-ot akarsz, az szerintem a kra105-féle rom. Frissebb, több minden van benne de hasonlóan jó lehet az AICP-rom (most ezt használom), valamint pl. a ResurrectionRemix is.
(az a baj a miui-val, hogy a heti új kiadásban mindig valami elromlik ami eddig ment, és annyi mindent ki kell gyomlálni belőle... A CM-ek meg csak jobbak lesznek)
szerk.: miui-nál nekem az tette be a kaput, amikor új névjegyet akartam felvenni, és csak a Mi-accountomat és a telefont ajánlotta fel mentési helynek. A google-t fel sem ajánlotta. Na kösz, nem.
-
celeron
senior tag
Sziasztok!
Elsősorban azoktól kérdezem, akik kihasználják a Dual SIM-et, hogy melyik az a ROM amelyik nektek legjobban bevált? Tehát amely gond nélkül kezeli a két SIM kártyát, valamint mindennapi alap alkalmazások használata során nincs túl nagy fennakadás.
-
Roxkex
senior tag
válasz
kriszpontaz #10346 üzenetére
Olyanom (még!) nincsen
De egyszer csak szert teszek rá !
-
Roxkex
senior tag
Hali!
Valaki cm12.1 fefi féle romja alatt találkozott már azzal ,hogy a facebook messenger nem akarja az értesítési hangokat megszülni ? Eléggé idegesítő és zavaró tényező.
Esetleg Ti ,hogy oldottátok meg ? -
Hege1234
addikt
double tap-et akarom aktiválni
nem akarok külön appot használni hozzá
esetleg benne van alapból ebben a romban ?vagy marad az app ?
-
zeno79
őstag
Hasznal valaki Nightly cm12.1 romot???
Jelenleg temasek 17.2 fut a keszulekemen, de az IGO szulinapp-ot nem engedi visszatelepiteni a play, azt mondja nem kompatibilis. Tudja valaki miért? LCD suruseg 320-ra teve, de ugy sem...
Sima cm12.1-el, miuival mindig tudtam telepiteni, még ~300dpi is -
attilav2
őstag
válasz
dioka7 #10336 üzenetére
Fejlesztői miuihu v6-ok volt fenn pár, de egyikben sem tudtam offline keresni, stabil global v6 6.6.1.0 és 6.6.2.0 is volt fenn a keresés opció az online résszel együtt ki lett véve a zenéből. Fejlesztői miuihu v7 két verziója volt fenn a keresésre nem adott találatot se on se offline. Most v7 global fejlesztői van fenn, a többi globalhoz hasonlóan kivették a keresést és az online részt a zenéből. Melyik romot használod?
-
attilav2
őstag
Kiváncsiságból felraktam az 5.9.16 globalt. Vannak benne magyar részek, de nem teljesen magyar, a magyar nyelv kiválasztható első indításkor, de magyar locale nem, orosz locale-t választottam. Ennek ellenére a morelocale2 hu_HU locale beállítást jelzett és a play és onnan telepített alkalmazások magyarok.
Most kísérletezek egy új locale beállítással hu HU UTF-8-at állíottam be locale-nak a morelocale2-ben. Amit észrevettem hogy a picotts pár percenként elszállt, meg a sygicben egyes román városok nevei hiányosan jelentek meg.
A global rom az összes google appot tartalmazza, a miui zenében nincsen online szolgáltatás, és a keresés opció is hiányzik. A kínai fejlesztőiből készülő MIUIHU-ban van a zenében keresés de csak az online tartalomban keres, távábbi különbség hogy nincs mivideo, a videot a galéria játssza le. Ugyebár a mivideo is elsősorban kínai online szolgáltatáson alapszik, még szép hogy nincs benne a nemzetközi romban. -
-
attilav2
őstag
Akinek nem CM vagy CM alapú rom van fenn, hanem MIUI annak ajánlom a CM Apps-t [link] CM alkalmazások gyűjteménye, a rendszerverziónak megfelelőt tölti le, MIUI6-7 esetén 4.4-es CM alkalmazásokat. Fel lehet vele tenni a trebuchet launchert de ez nálam miui7-en nem működött. Felraktam az apollo-t ez működik van helyi keresés, a MIUI zenét a v6 óta elrontották, mert helyi keresés nincs, csak online kínai zenék között keres
-
johniee
senior tag
Nekem még mindig az Xperia ROM vált be, először márciusban raktam fel, legalább 1-2 hónapot fent is volt, most vissza is raktam, mert a többi csak rosszabb volt
-
wincmd32
tag
Sziasztok!
Kb 2 hónapja használom a cm11 20150414-unoffical-armani romot, minden gond nélkül, de az utóbbi napokban jelentkezett egy probléma a kamerával:
ellővők egy képet, majd mikor mentenie kellene, megdermed a kép, és onnantól nem is lehet több fotót készíteni, kényszerbezárás után meg már csatlakozni sem tud a kamerához, csak a restart segít.
2-3 kép erejéig megint jó és kezdődik előröl a probléma.
belső sd-re mentek, cm kamera appja és a miui kamera is ugyanezt a hibát produkálja.
Valaki tapasztalt már hasonlót?
Gondoltam rá, hogy visszateszek miui6-os romot, azt cwm-ből tudom telepíteni?
Köszönöm! -
trebrona
nagyúr
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Sima Hongmi 1-re (s nélküli, MTK chipset) mit ajánlotok? -
gabor#
tag
MIUI 7 alatt nem találom a Desktop backup password opciót. MIUI alatt ez nincs?
Settings > Developer Options > Desktop backup password -
ORCA58
addikt
válasz
Oldman2 #10322 üzenetére
Mióta mobil telefonom van, még nem találkoztam olyan töltővel, mely ne melegedett volna töltés közben. A tablet töltője is melegszik, amikor a kicsi akkuval megáldott Samsung "buta telefont" töltöm vele. Akkor veszem le a töltőről a telefont, ha töltő nem meleg. A100% jel után is tölt általában egy darabig.
-
pakkerpista
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a utolsó 5.9.1 verzió alatt nem jönnek meg az értesítések, konkrétan twitter, facebook messenger, hangouts, skype. Ami még érdekes, páromnak is 1S van, ugyancsak 5.9.1-el, neki a mail értesítések sem jönnek meg. Azokat legalább én megkapom.
Valakinek ötlete?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
attilav2 #10318 üzenetére
Mivel a gyári töltőm elromlott, gondolkodtam (eddig) egy Nillkin 2A-es töltőn távol-keletről...
Ma viszont teljesen véletlen rátaláltam erre a Koppla márkanevű 3 portos USB töltőre. Erősen meggondolandó!
Az angol adatlap szerint:
3 USB ports.
Voltage USB ports: 5Vdc.
Current USB ports in total: Max. 3400mA.
Current per USB port: Max. 2400mA.1 év garanciával szerintem inkább veszek egy ilyet!
-
attilav2
őstag
Ez az ali eladó biztosan eu csatlakozóval küldi: [link]
A te linkeden meg az van hogy vagy eu vagy usa csatlakozós töltőt küld meg hozzá egy az országnak megfelelő átalakító adaptert. Zsákbamacska, hamár van egy faxa töltőm akkor ne kelljen átalakítókkal szenvedni. Erre érdemes figyelni. Igy érdemes rákeresni, és figyelni hogy eu-s legyen: Tronsmart TS-WC1Q EUViszont amit te linkeltél az megbízhatóbb eladónak tűnik, csak nehogy véletlenül usa csatlakozós töltőt küldjön, aztán adapterekkel kelljen szórakozni.
-
Canonfan
senior tag
válasz
Jojo22 #10316 üzenetére
Szia!
Én nem használom sem a Skypeot, sem a hangouts-ot (mobilon), de nekem is az 5.6.1 (magyar) van fent, és a hétvégén belemerültem kicsit a menüjébe a zene megállás problémakört vizsgálva.
Szóval csak egy tipp, de talán segíthet.
Ha a rendszerbeállításokban az akkumulátor részbe bemész, ott van egy olyan beállítás hogy rejtett alklamazások, vagy hide apps, ami annyit takar, hogy azok az alkalmazások amik ebbe a listába benne vannak (nekem alapból berakta az összeset) nem használhatják a háttérbe pl kikapcsolt képernyőnél a wifit, mobilnetet, gps-t (bár a gps-ben nem vagyok biztos most nincs előttem a teló).Szerintem próbáld meg kivenni a Skypeot ebből a listából, hátha ezért nem kapod meg az üzenteket mert emiatt nem tud kommunikálni a net hiánya miatt.
-
Jojo22
tag
Sziasztok, hol lehet beállìta hogy Skypet v. a hangouts ha leteszem a háttérbe meg kapjam az üziket mert most csak akkor jelezz ha vissza lèpek, hiába hùzom rá a lakatott, már csináltam belőlük rendszer appot, inditòpultba is be raktam de semmi változás, 5.9.1 van fent.
-
ORCA58
addikt
válasz
balint355 #10314 üzenetére
Nem hiába mondják "holtig tanul az ember".
Eszembe sem jutott, hogy ezt a telefon tudja. Szándékosan nem nyomkodom a fejlesztői lehetőségeket az USB hibakeresést kivéve, mert az Alcatel telómon sikerült valamit úgy beállítanom, hogy semmit sem lehetett látni a szétesett képen kívül. Nem szándékosan lett megnyomva az biztos.
Azért ártani nem ártott a telefonnak egy újratelepítés. -
ORCA58
addikt
válasz
dioka7 #10281 üzenetére
Nem kell egy egész napot elkínlódni egy gyári visszaállítás után.
A hát végén a Huawei telómon a Forma 1 egy alatt kétszer csináltam gyári beállítást, és vissza is tettem rá mindent. 95 app + 11 féle rendszer adat. Gondolom a MIUI alatt is működnek olyan programok, melyekkel a névjegyeket hívásokat stb. + az app-okat adatokkal együtt el lehet menteni, és vissza lehet állítani. Mivel van ROOT szinte 100%. A szemét így nem kerül vissza, a memória foglalásból is látszik.Mondjuk nekem könnyű dolgom van, a telóban van egy gyári tökéletes mentő app SD-re ment.
A gond az volt, hogy valami bekavart, és ahol hozzáértem a képernyőhöz egy szép fehér pont jelent meg. Ment minden, de baromira idegesített. A visszaállításnál a rendszer adatokat nem volt szabad visszatenni, mert az tette vissza pöttyöt is. A névjegyeket és naptárat általában a Google szinkronnal teszem vissza, ha van rendszeres szinkron, mert a tapasztalat az, hogy minden más hibázott. -
Upo
addikt
válasz
balint355 #10310 üzenetére
minden romolásnál kell minimum 2 újraindítás mire beáll. Némelyik leírásba bele is teszik. Első indítás után kell várni 5-10-15 percet, utána még egy reboot, és utána lesz jó. Illetve olyan romnál, amelyik ebben a fázisban is még állítgat, akkor még egy reboot, de a mi miui romunknál nincs ilyen.
-
attilav2
őstag
válasz
Canonfan #10308 üzenetére
"de első indítás után ment is rá az Xcelerate kernel egyből, mert még az első induláskor eljátszotta azt hogy azt jelezte hogy lemerült az aksi"
Igen nekem is ez volt, de restart után úgy tűnik hogy egyelőre nem csinálja. Gyorsabb mint a stabil global 6.6.2.0, de nem egy szélvész. A zenelejátszóban megint lehet kereseni, de csak az online zeneszolgáltatásban keres
Ott nagyrészt kínai zenék vannak. A stabil 6.6.2.0 alól csináltam backupot a telepített alkalmazásokról a google és a MI fiókról a beépített lehetőséggel. Miuihu v7 alá szépen vissza tudtam tenni. A beállítások menü áttekinthetőbb lett, más változást még nem vettem észre, talán még megemlíthető hogy a korábbi MIUIHU v6-osokhoz képest van némi gyorsulás.
-
Canonfan
senior tag
válasz
balint355 #10300 üzenetére
Köszi!
Azóta fel is raktam a magyar V7-est tiszta telepítéssel, de első indítás után ment is rá az Xcelerate kernel egyből, mert még az első induláskor eljátszotta azt hogy azt jelezte hogy lemerült az aksi, és a google fiókomat is csak többszöri próbálkozásra fogadta el, úgyhogy nem is próbálkoztam a gyári kernellel
De ez szerencsére eddig nem ismétlődött meg, és eddig tetszik.
A zenelejátszás az sajnos itt is akadozik nálam, bár most megpróbálok 1-2 dolgot max ha azután sem javul akkor megpróbálkozok a multival
-
szmyky
aktív tag
Üdv!
Hol találok "xcelerate kernelt" a Vagyula MIUIHU V7 -hez, vagy bármelyik jó hozzá?
Ti melyiket és honnan töltitek?
Köszi! -
Jojo22
tag
Sziasztok, olyan tèmát talált már valaki, aminèl ha hìvnak oldalra kell felveni/lerakni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Huszonkilencezer forintnak megfelelő áron debütálhat a Xiaomi alsó szegmensbe szánt csúcsmobilja.
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB Awesome Graphite
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- IPHONE 15 128GB ELADÓ!!!
- S23 ultra 8/256gb 2026.12.18 ig garancialis
- Nubia Redmagic 9S Pro 5G 12GB/256GB Sleet, Alza, 2 év garival.
- Samsung galaxy A70 128gb független dualsimes okostelefon
- Nubia Redmagic 10 Pro 5G 12GB/256GB , Alza, Shadow, bontatlan
- Eladó Apple S7 plus telefon, kártyafüggetlen Képernyője törött, de működik. Ára: 25.000.-
- 2 darab iphone akciósan 7 és 7 plus
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest