- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Netfone
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeno79
őstag
válasz
dioka7 #10877 üzenetére
Üzemidő szempontjából semmiképpen sem a MIUI a jó választás!
Ha a leges-legtöbbet akarod kihozni belőle, akkor a CM11 r29 (+ a hozzá való xcelerate kernel) a legjobb, a mai napig!
Nem tudom a Te szokásaiddal mennyit bírna, de sokkal többet, mint a miui, de tény, hogy csak telefonálásra jobb egy butafon. -
balint355
aktív tag
válasz
dioka7 #10832 üzenetére
Szia!
CM ROM-ok nem fognak felmenni MiRecovery-vel, jobb ha nem próbálod meg
A TWRP is egy recovery, több mindent tud, mint a MiRecovery (biztonsági mentés/helyreállítás stb.) A legegyszerűbben ezzel a PC-s programmal teheted fel.
Ha fent van, akkor:
0. ROM és hozzá tartozó gapps (Google alkalmazások, itt keresd meg az android verziónak megfelelőt) letöltése, és a firmware
1. BACKUP (jó ha kéznél van...)
2. Wipe -> Advanced wipe: cache, dalvik cache, system, data (minden telepített app törlődik!)
3. Install -> firmware, ROM és gapps
4. Újraindít -
attilav2
őstag
válasz
dioka7 #10336 üzenetére
Fejlesztői miuihu v6-ok volt fenn pár, de egyikben sem tudtam offline keresni, stabil global v6 6.6.1.0 és 6.6.2.0 is volt fenn a keresés opció az online résszel együtt ki lett véve a zenéből. Fejlesztői miuihu v7 két verziója volt fenn a keresésre nem adott találatot se on se offline. Most v7 global fejlesztői van fenn, a többi globalhoz hasonlóan kivették a keresést és az online részt a zenéből. Melyik romot használod?
-
ORCA58
addikt
válasz
dioka7 #10281 üzenetére
Nem kell egy egész napot elkínlódni egy gyári visszaállítás után.
A hát végén a Huawei telómon a Forma 1 egy alatt kétszer csináltam gyári beállítást, és vissza is tettem rá mindent. 95 app + 11 féle rendszer adat. Gondolom a MIUI alatt is működnek olyan programok, melyekkel a névjegyeket hívásokat stb. + az app-okat adatokkal együtt el lehet menteni, és vissza lehet állítani. Mivel van ROOT szinte 100%. A szemét így nem kerül vissza, a memória foglalásból is látszik.Mondjuk nekem könnyű dolgom van, a telóban van egy gyári tökéletes mentő app SD-re ment.
A gond az volt, hogy valami bekavart, és ahol hozzáértem a képernyőhöz egy szép fehér pont jelent meg. Ment minden, de baromira idegesített. A visszaállításnál a rendszer adatokat nem volt szabad visszatenni, mert az tette vissza pöttyöt is. A névjegyeket és naptárat általában a Google szinkronnal teszem vissza, ha van rendszeres szinkron, mert a tapasztalat az, hogy minden más hibázott. -
trebrona
nagyúr
válasz
dioka7 #10280 üzenetére
Persze, lehet másik OS-t próbálgatni, de máshol is van baj gazdagon. Nyilván a fan-ek bizonygatják az ellenkezőjét, akár vérre menő vitával is, de mindegyiknek megvan a maga rákfenéje.
(#10281):
Nem kell, a valóban szükséges alkalmazásokról mentés, névjegyek szinkronizálása felhőbe, és máris lehet takarítani a "szemetet". És akkor még nem is beszéltünk egy egyszerű gyorsítótár törlésről. -
attilav2
őstag
válasz
dioka7 #10275 üzenetére
Azért az 5s-el biztosan nincs ennyi szopás
Egyik munkatársam sima 5-öt kapott, androidos vackok után dícséri, hát akkor az 5s maga a kánaán a combosabb hardverével, másik munkatársam vett részletre 5s-t, azt mondja baromira megérte.
Lehet hogy kevesebb rá az app, de wp-re is kevesebb, kompromisszumot kötni tudni kell!
Vagy megveszed az aktuális csamcsung lg csúcstelót százezrekért, és még azokkal is sok a probléma. -
Upo
addikt
válasz
dioka7 #10272 üzenetére
A factory reset csodákra képes! Ha az új rom telepítésnél olyanra gondolsz hogy a beállításokat megtartottad akkor az nem számít "újratelepítésnek", sőt inkább fokozza az általad írt problémákat. Az általad írt készülékek a maguk idejében is csak maximum jó közepes konfigok voltak, ezeknél jobban oda kell figyelni, átgondolt használat vagy gyakori reset a megoldás, egy idő után izomból nem tudják kihajtani a szemetes rendszert. Volt már itt a fórumon is nem egy ilyen eset, a fentieket ráadásul mindenféle "cleaner" progikkal meg factory reset nélküli rom telepítgetésekkel próbálta megoldani, mikor már új telefont akart, akkor sikerült végre rávenni egy factory resetre, utána nem győzött hálálkodni hogy "új" telefonja lett.
Ha használod a factory resetet, akkor pedig a használati módon kellene alakítani, a párom 1S-e másfél éve gond nélül megy, igaz kialakult az a néhány szoftver amit használ, azok akkor fel lettek rakva, azóta is használja őket, és most is úgy megy mint akkor.
Vagy tényleg vegyél most egy 10-12 magos telót 6-8 giga rammal, az lehet hogy kibír 2 évet is mire felemészti a szemét a rendelkezésre álló teljesítményt.Én egy kicsit próbálkozósabb vagyok, de annyival egyszerűbb a helyzetem, hogy mindig akad a fiókban olyan teló vagy tab amin lehet próbálkozni, és amin bármikor dobok egy factory-t, van hogy még fiók sincs bállítva és már kapja a következő resetet. A használati telefonom meg köszöni jól van, azt tudatosan használom.
-
balika011
senior tag
válasz
dioka7 #10132 üzenetére
Gyári állapot vissza + miui6hu + nem teszel fel minden szart a playről => megint jó lesz
Az aki minden fost fel akar tenni, annak tényleg az ifos való, az úgynevezett buta telefon.
A Google nem szűri az appokat, ezért nagyon sok a silány szar közte, míg az apple, pont a sok hülye miatt megteszi, mert különben mindenki az ő túlárazott szarját szidná.
Amúgy a Mi 4i-re sok a panasz. -
micsu
tag
A cpu spy screenshot mutatja azt, hogy
1) a cpu nem váltott deep sleep-be,
2) ráadásul nem is alapjáraton (300 MHz) üzemeltKét dolgot kell megnézni:
1) Miért nem ment deep sleep üzemmódba?
feltételezem, hogy tesztüzem alatt nem világított folyamatosan a kijelződ, tehát deep sleep-be kellett volna váltania. Ha ez nem történt meg, annak az oka wakelock lesz. A wakelock ellenőrzésére a betterbatterystat (kernelwakelock, partial wakelocks) és a gsambatterymonitor (view num times waking device, view time held awake, view kernel wakelocks) is biztosít lehetőségeket.
2) Miért 1000 MHz felett működött a cpu?
szintén a betterbatterystat (processes) és a gsambatterymonitor (view cpu minutes used) alkalmazásokkal nézd meg, hogy mi okozta a legnagyobb cpu terhelést. -
Jojo22
tag
fogalmam sincs de ugyan annál a % huzom le kb, csak más időpontban, egyszer 10 máskor 2 % merülés logikátlan, mindegy végülis, de érdekes!
Nem akkarom egész este a töltőn hagyni mert a speciális töltője egész éjszaka cicereg és van hogy álmomból kelthetnek fel a munkám miatt, így a szobából nem viszem ki.
-
kisza25
félisten
vannak programok amiből kilépsz fut tovább a háttérben, pl. most egy játékkal jártam így Plants vs Zombis 2 nem csak fut a háttérben, de figyelmeztet is, hogy kioldódott egy extra, mert letelt az idő
Arra is rájöttem, hogy van olyan program amiből, ha nem lépsz ki rendesen, akkor lépeget ki más programokból random és utána azt a programot meg sem lehet nyitni, újraindítás segít -
kisza25
félisten
egyre bonyolultabb rendszerek vannak a számítógépeken és okostelókon, mellette ott van a szabadság, hogy bármit telepíthetsz és a végtelen lehetőség is, hogy valamelyik program összeakadjon a másikkal, ha gyári állapotban használsz egy okostelót (nem telepítesz semmi + programot) és rendszeresen adnak rá frissítéseket, akkor lenne esély a hibátlan működésre, de így végtelen lehetőséget nem tudnak tesztelni, egyesével letesztelhetnek adott programokat, de másképpen viselkedhetnek, ha több van egymás mellett.
pl. több videólejátszó programhoz tartozó codec-ek összeakadnak és hasonlók -
trebrona
nagyúr
Igazából ne százalékokat nézz, hanem hogy mi ébresztette hányszor, illetve meddig volt ébren!
Van olyan menüpont, hogy ébren tartás ideje, illetve felébresztések száma.Ha tudod, hogy 2 órát fogod használni navigációra, alap az autós töltő. (ez majdnem minden telefonra igaz) wifit is kapcsold ki, ha nem használod!
-
-
bagkri01
őstag
Tapasztalataim szerint ha ki van hangosítva, akkor a közelség érzékelőt kikapcsolja telefonálás során (nem csak ez a készülék, a kezeim között járt összes ezt csinálta), feltételezi a rendszer, hogy elvetted a füledtől a készüléket és csókolom. Kapcsolt ki azt a funkciót, bekapcs gombra tegye le, akkor fel tudod éleszteni a kijelzőt ha kialszik kihangosítás során. Én mindig ezt csináltam, de hátha mond még valaki valami más megoldást.
-
-
Minden programnál, amit szeretnél, hogy magától induljon, illetve a MIUI ne kérdezzen rá minden műveletre (pl. telefonkönyv-elérés, SMS-küldés, stb...).
Miután egyszer elindítottad, lépj ki belőle, majd a home gomb hosszan, a felbukkanó listában katt hosszan az ikonjára, görgess az oldal aljára, itt az "Engedélyek kezelése" részen jelöld be a "Megbízom az alkalmazásban" és az "Automatikus indítás engedélyezése" lehetőségeket.Arra, hogy ne "dobja ki" a memóriából a programot a memória ürítésekor, szintén a home gomb hosszan, majd húzd lefelé az ikont a felugró listában.
-
LantosBerry8
senior tag
-
Gloob
addikt
Jó reggelt
Tisztán látszik, hogy a baj forrása az email kliens. Hány email fiókot szinkronizáltatsz a klienssel, és a szinkronizálási idő mire van állítva? Ha sokat, és 2 percenként szinkel, akkor ne is csodálkozz rajt. Ezért írtam, hogy az emailok esetében át kéne gondolni, hogy mire van szükség. Nem hiszem, hogy éjszaka szükség lenne 2 percenként mondjuk 5 fiók szinkronizálására. Sőt azt sem tudom igazából, hogy éjszaka szükség van-e egyáltalán a szinkelésre. Reggel felébredsz, leszinkeled az összeset és kész. Persze van akinek ez nem jó, de az viszont sajnos ezzel a dologgal kell, hogy szembenézzen. -
Gloob
addikt
Nincs mit. Lejjebb ajánlották a Taskert, én ajánlom az E-Robotot. Igaz nem a legolcsóbb, de jó, és magyar fejlesztés. Én megvettem, de hozzá lehet jutni más forrásokból is. Ez azonban nem e fórum témája! Az E-Robot nagyon-nagyon sokat tud már jelenleg is, és folyamatosan fejlesztik.
-
tachikoma
aktív tag
Kicsit egyszerűbben kezelhető, mint a Tasker
-
Gloob
addikt
Igen, az látszik, hogy a wifi folyamatosan ment, az e-mail kliens nagyon sokat szinkronizált, és a képernyő a másik nagy fogyasztó. A többi az rendben lévőnek látszik. Ha a wifi folyamatosan kell azzal nem nagyon lehet kezdeni valamit. Ha nem kell folyanatosan, akkor a wifi házirendet át lehet állítani, hogy csak akkor kapcsoljon be, amikor a képernyő bekapcsolt állapotban van. A szinkronizálást át kéne gondolni, hogy mire van szükség. Javasolnám, már többedszer a GSamBattery app felrakását. Ezzel meg lehet nézni, hogy melyik app mennyit fogyasztott, bár az e-mail az látszik, hogy sokat. Azt is le kéne ellenőrizni, hogy mennyit volt a telefon Deep Sleep módban. Egy újraindítás nekem megoldotta egyszer a nagy merülést. Nálam akkor a telefon valami miatt nem ment le alvó módba. Újraindítáás (esetleg aksi ki) után nálam renbejött, és azóta nem is jelentkezett. Én viszont jelenleg nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz egykét alkalmazást a Titaniummal lefagyasztottam, ami nekem nem kell, lecseréltem a launchert a Nova Prime-re, a tárcsázót az ExDialer Pro-ra, és így most majdnem tökéletes a fogyasztása is, és a sebessége is.
-
sesshou
senior tag
Nekem cm alattkezdte el ezt csinalni es most miui alatt is elojott probald ki hogy bemesz a beallitasokba ott mobile network kivalasztod a megfelelo sim et network operations automatikus valasztas ki(nekem mar itt vissza kapcsolt a net) es utanna kivalasztod a neked megfelelo szolgaltato halozatat.
-
icemad
nagyúr
Most olvasom, hogy svédben vagytok. Ha tudtok valahol netezni, akkor nézzétek meg a szolgáltató honlapján az apn beállításokat, lehet, hogy az alapból beállított apn nem jó. Vagy kérjetek meg egy helyit, szívesen segítenek. (hotel recepcióst pl.) Majd egy évig éltem Göteborgban, ismerem a helyi mentalitást, rendesek a svédek. Ha Göteborgban jártok érdemes megnézni a kikötőt, és a vidámparkot. (Privátban még tudok írni pár jó helyet.)
A jó hír az, hogy tuti nem a telóval van gond, ha itthon jól működött!
-
icemad
nagyúr
Esetleg, ha a beállításokban átállítod a mobilhálózatoknál fix szolgáltatóra az automatikus helyett?
A másik hibalehetőség, ha régi/vágott sim kártyát használtok.
Első körben én a szolgáltatót venném elő, hogy szerintük mi a hiba.
Milyen szoftververzió van a telefonon, és melyik szolgáltató? -
kriszpontaz
veterán
A system cache partíció gyakorlatilag a ideiglenes rendszer adatokat tárol. Arra szolgál hogy a rendszer a telepített szoftvereket gyorsabban és könnyebben elérje, de egy idő után az adatok elavulhatnak vagy csak szimplán hibás működést okozhatnak pl. szoftver frissítés után.
Ajánlott a törlése a wipe cache menüponttal a recovery menü alól. Ez nem azonos a telefon szoftverén belül az alkalmazások alóli cache törléssel. Ez nem bántja a telepített alkalmazásokat, személyes adatokat, tehát nyugodtan törölhető.A legegyszerűbb módja:
Menj a beállítások - telefonról menü - rendszerfrissítések gombra.
Ha a szoftver verziós képernyőn vagy -> kapacitív menügomb - Újraindítás recovery módban
Amint újraindult, belép a telefon automatikusan a recovery menübe. Itt, ebben a menüben navigálni a hangerő fel - le gombokkal tudsz, menüpontba belépni a bekapcsológomb rövid megnyomásával.Ha beindult a recovery, kiválasztod az angol nyelvet. Megkeresed a Wipe/Reset menüt, belépsz és a Wipe Cache menüpontból megcsinálod a Cache törlést.
Ha ez megvan visszatérsz egy menüvel fentebb, majd a Reboot menü alól Reboot to system menüponttal újraindítod a telefont.Röviden ennyi.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- Apple MacBook
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged