Hirdetés
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Kiszervezett ultrazoommal érkezett meg a Vivo kameratelefonja
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
balint355 #10946 üzenetére
Amíg szervizben volt a redmi vissza váltottam G300-ra, és a SlimKat rom vált be a legjobban. Fél giga rammal ez sem tesz csodát de mégis értékelhető teljesítményt nyújtott. Ebből gondoltam érdemes lenne tenni egy próbát redmi-n is. Volt fenn tiszta AOSP is(techexhibeo féle) az a nexus feeling miatt jó, de szinte zéró beállítási lehetőség van. Alkalmazások értesítéseit sem lehet tiltani, a Slim ettől egy fokkal jobb, ott lehetőség van erre is, de mégsem veszek el a beállítási lehetőségekben mint a CM nél.
-
vadkörte
addikt
válasz
balint355 #10860 üzenetére
Kösz, ez megvan/megvolt. Én a God's-ra gondoltam. Sajnos nem jött be. A többi lejjebb.
(#10861) attilav2:
Köszönöm.Időközben megtaláltam, de vissza is kellett állítanom az előző rendszert.
Bár jónak tűnt a God's kernel, de "kinyírta" a Wi-Fi-t. Működött, bekapcsolt, de nem csatlakozott semmihez. TWRP-ből ment vissza az Xcelerate kerneles mentésem. Lehet, hogy itt-ott kehes kicsit, de legalább a telefon minden része működik -
attilav2
őstag
válasz
balint355 #10860 üzenetére
De az Xcelerate fejlesztése befejeződött, benne is van a topic címében: [Updated:SAYONARA]
Utolsó hsz:
kairi_zeroblade
I'd like to present you the last build for Xcelerate..Changelog?? just check my Git..its not hidden..
for the nagging devs, just so your work shines I made this release as derpy as it could..for the users, this has been a regretful decision..I don't want any spotlight on the Dev scene here or anywhere I post..all I want is the user-experience feedback from the people who have used it, In short I just want to help users..
and for the record this build has no Hotplugs and bling crap..I have the source for Qualcomm's proprietary binaries(mpdecision and thermal-engine) and having time to examine the code, I simply found "Gold" and understood deeply how Qualcomm wants things running inside every Snapdragon powered Smartphone(well of course excluding OEM stuff)..
Now down to business grab them here [link]
Sayonara guys!!
-
attilav2
őstag
válasz
balint355 #10852 üzenetére
Én az opengapps micro-t próbáltam, mokee 5.1-re felment. AOSP 6.0.1-re is látszólag, de "segfaultolt" tőle. Így újra kellett rakni, így inkább a fejlesztő által ajánlott gapps-t tettem fel. Valószínű nálam is felment volna a nano, csak nem akartam már vele kísérletezni, így inkább a fejlesztő által ajánlott gappst tettem fel. A képernyőgombokat a build.prop ban vagy valahol máshol ki lehet kapcsolni, vannak leírások a neten.
-
Canonfan
senior tag
válasz
balint355 #10840 üzenetére
Igen, ha most vennék telefont (és nem tartaléknak venném) én is inkább redmi3-at vennék, bár ott zavar a nem kivehető aksi, nem tudom a note széria milyen ilyen téren
Viszont, most, hogy már jól belaktam a mokee lp-t és az AIMP Playerel úgy túnik megoldódott a zene akadás is, igazából nem érzek kimondott okot a cserére.
Játszani nem játszok rajt (csak néha) másra meg simán elég nekem ez a proci, a mokee-val meg meglátjuk mire elég az 1 giga ram
Az is jó hogy van támogatása, ha nem is MIUI oldalról de már most van stabil LP, és van már rá MM is ami majd szintén kiforrja magát és akkor át is térek rá, és ha következő android nem is lenne már rá, az MM és az LP akkor is egy jó darabig elég lesz.Szerencsére itt nem az a helyzet mint az előző telefonomnál (ZTE GrandX IN) ahol sajnos eléggé magára hagyták volt egy gyári ICS és ennyi JB meg volt rá ígérve de abból sem lett semmi a forrást meg nem adták ki külső fejlesztőknek, így váltottam is róla 2 év után bár a hibái ellenére szerettem
-
vadkörte
addikt
válasz
balint355 #10840 üzenetére
Igen.
Tartalék illetve másodlagos telefonnak vettem bringázáshoz. Oda nem számít a korosság. Egy Huawei Y300-at váltott.
Elsődleges telefonnak most egy Huawei G700-at használok. Ezt még idén le szeretném váltani egy Redmi Note2 Prime-ra, vagy Note 3 Pro-ra. Majd meglátom melyikhez lesz kedvem. ($) -
Canonfan
senior tag
válasz
balint355 #10680 üzenetére
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni tőletek, hogy mi a tapasztalatotok az új Xcelerate kernelek közül melyiket érdemes használni?
Én még a 7es buildet használom a stabil miui7-es multival, és csak az a gondom vele, hogy időről időre újraindul vele magától a telefon. ezért gondoltam kipróbálnék egy frissebb buildet, de nem tudom mit lenne érdemes, a 8-9 bugos sajnos, a 10-esnél a töltés van akinél nem működik, szóval nem tudom, érdemes lenne-e váltani 7-esről, és ha igen melyikre.Ti melyik kiadást használjátok jelenleg, melyiket tudnátok ajánlani?
Válaszotokat előre is köszi!
-
barackle
tag
válasz
balint355 #10625 üzenetére
Köszi a választ, de az a baj, hogy a telefont nem én használom, hanem apukám, és mostanában aránylag keveset vagyok otthon, hogy segítsek neki megszokni az új felületet. Ő az a felhasználó, aki csak használni akarja a telefont, és nem mindig frissíteni, meg próbálgatni az új romokat, ezért is maradt a 45-ös stabil, mert az ő felhasználói szokásait kielégítette (nem hallgat rajta zenét böngészés közben, meg ilyenek). De akkor megpróbálom majd meggyőzni, hogy frissítsük 7-esre, remélhetőleg nemsokára megjelenik a miuihu-ból a stabil 7-es.
-
DonCosta
tag
válasz
balint355 #10619 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod. Megpróbáltam az sd kártyáról a bemásolást, de nem segít.
A MIUIHU fórumán tettem fel először a kérdést de azóta nem válaszolt senki. Időközben utánaolvasva világossá vált számomra, hogy ebben a formában ez nem működik.
Most néhány alkalmazást visszapakolok és beállítok, majd csinálok egy Titanium Backup -os mentést. Utána, ha már TWRP-t amúgy is felraktam, kipróbálom a CM romot is.Egy év használat után újrafelfedezem a telefonom
Köszi mégegyszer a választ!
-
dioka7
senior tag
válasz
balint355 #10612 üzenetére
Hello, nem igazán volt időm válaszolni, amiért elnézést. Jelenleg az "A telefonról" menüben az alábbi MIUI verzió van feltüntetve: "MIUIHU 5.11.19 Fejlesztői"
Na most ez teljes képzavart okoz nálam, mert ezidáig abban a hitben voltam, hogy v6-om van. Vagy akkor ez most V6 csak annak az 5.xxxxx verziója?!
Amikor felraktam ezt a ROM-ot, akkor nagyon sokat szenvedtem, nem akart a tel. elindulni egyikkel sem, ez kb a 6.-7. ROM ami végül jó is lett. Az asszonyén V5 van (még a gyári) és attól nagyon sokban eltér az enyém: szebb, jobb, gyorsabb, akku is tovább bírja. -
DonCosta
tag
válasz
balint355 #10612 üzenetére
Szia!
A másik fórumon már feltettem a kérdést de egyelőre senki nem reagált.
Látom itt hasonló témában válaszoltál.
Ezek alapján van esély rá, hogy a MIUI5-ös (talán multilang volt, magyar nyelvvel, de biztos hogy nem a vagyula féle)V50.0 -esről ha csináltam egy backupot akkor a MIUIHU7 5.11.19 -es fejlesztői romon azt valahogy be tudom olvastatni?Eléggé fontos lenne, mert már szépen belaktam és így csupaszon...
-
zeno79
őstag
válasz
balint355 #10573 üzenetére
lehet a miupdater-ből indított telepítés miatt tette fel a mirecovery-t.
viszont rájöttem mi merítette annyira az akkut éjjelente: a 9-es xcelerate. 7-est használva jobb volt a helyzet.
Illetve feltűnt, hogy sok a felébresztés, szabályos ütemben, és lineárisan merült az akksi. Gyanakodtam a MiKey-re. Letöröltem a MiKey progit, és éjjel egy awake nem volt az alvás ideje alatt. (igaz, most cm11 van fent, nem bírom elfogadni az életlen/homályos, grízes fényképeket amit csinál a telefon miuin és újabban a cm12.1-n R20 óta) -
Carline
őstag
válasz
balint355 #10570 üzenetére
Temaseket több telóval használtam már, azért van az rajta.
CM13-at inkább hanyagolom. Eléggé gyerekcipőben járhat még.
MIUI-t lehet megnézem. Mikor feltettem a kalibráláshoz a 43 valahányas verziót, jelezte is OTA, hogy van 50.0.0 elérhető frissítés. Az lett volna az a stabil 7-es? -
sicc33
aktív tag
válasz
balint355 #10548 üzenetére
bálint365: Nem tudom, de nem látta.
attilav2: Sokat segítettél. Sikerült ismét felmásolni a belső tárhelyre a zip fájlt. Így TWRP alól meg sikerült az update.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Leizzadtam rendesen. v7 alatt hogyan lehet a memóriát üríteni? Korábbiaknál menü hosszan nyom és utána tisztít. Itt ez nem adott.
Még egyszer nagyon köszönöm!
-
Oldman2
nagyúr
válasz
balint355 #10527 üzenetére
CM 12.1 + Akadozó hang
Ugyan nem kizárólagos CM sajátosság, de valakinek van-e bármiféle infója arról, hogy ez az elb...tt hang akadozás mi okból jelentkezik?
Nekem gyakorlatilag bármely ROM alatt létező probléma (leginkább Poweramp alkalmazást használok, de előjött már a gyári MIUI Player alatt is)!
-
zeno79
őstag
válasz
balint355 #10522 üzenetére
Valószínű a 9-es xcelerate-kernel a ludas. 7-est ki fogom próbálni.
Viszont xcelerate nélkül stabil miui v7-et használni.... nap végére már tölteni kéne a telót. Használt CPU-frekvenciák mik nálad? Én néztem stabil szinte csak 1593-at használta ha ment valami..., friss dev. v7-ek kicsit jobbak, pörgősebbek. Kár hogy kivették az energiatakarékos profilt, így kell mókolni.
Hány óra kijelzőidőd van? 2 napot kibír kevés használat mellett??? -
Swiss_audio
tag
válasz
balint355 #10467 üzenetére
Xcelerate kernelt valamiért nem viseli el a telóm CM alatt, más is jelezte ezt a problémát, így én enélkül használom. Procik maximális órajelét csökkentettem le. Egyébként nálam sem mindig csinálja a fókuszálási problémát videózás alatt. Érdekes mindenesetre. Ha valóban stabil lesz beszámolók alapján akkor lehet adok MIUI-nak még 1 esélyt.
-
ORCA58
addikt
válasz
balint355 #10314 üzenetére
Nem hiába mondják "holtig tanul az ember".
Eszembe sem jutott, hogy ezt a telefon tudja. Szándékosan nem nyomkodom a fejlesztői lehetőségeket az USB hibakeresést kivéve, mert az Alcatel telómon sikerült valamit úgy beállítanom, hogy semmit sem lehetett látni a szétesett képen kívül. Nem szándékosan lett megnyomva az biztos.
Azért ártani nem ártott a telefonnak egy újratelepítés. -
Upo
addikt
válasz
balint355 #10310 üzenetére
minden romolásnál kell minimum 2 újraindítás mire beáll. Némelyik leírásba bele is teszik. Első indítás után kell várni 5-10-15 percet, utána még egy reboot, és utána lesz jó. Illetve olyan romnál, amelyik ebben a fázisban is még állítgat, akkor még egy reboot, de a mi miui romunknál nincs ilyen.
-
Canonfan
senior tag
válasz
balint355 #10300 üzenetére
Köszi!
Azóta fel is raktam a magyar V7-est tiszta telepítéssel, de első indítás után ment is rá az Xcelerate kernel egyből, mert még az első induláskor eljátszotta azt hogy azt jelezte hogy lemerült az aksi, és a google fiókomat is csak többszöri próbálkozásra fogadta el, úgyhogy nem is próbálkoztam a gyári kernellel
De ez szerencsére eddig nem ismétlődött meg, és eddig tetszik.
A zenelejátszás az sajnos itt is akadozik nálam, bár most megpróbálok 1-2 dolgot max ha azután sem javul akkor megpróbálkozok a multival
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
balint355 #10209 üzenetére
"Ha elfogy a tárhely, akkor egyszerűen kevés a 8 giga."
Nem csak 2-2,7 Gbyte van az app-oknak, és a többi az "internal SD"? Neked egybe látja a rendszer a 8 Gbyte-ot??
Na, előkerestem azt a képernyőt, amin látszik a két verzió. A bal oldalon a régi "osztott partíciós" felállás, a jobb oldalon az összevont, "unified storage"-os. (Az ne zavarjon, hogy nem Miui-s a felület. Csinálhattam volna ott is a képeket, de ment fel rögtön egy AOSP-s 5.1.1, mert a 6-os annyira nem jön be.). Ami nálam (az elsőn) 3,49 Gbyte, az nálad 2-2,7 Gbyte, a maradék (a 8-ból) pedig az int. SD, nem? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
balint355 #10207 üzenetére
Az "unified storage" alatt azt értem, hogy a data és a storage egy nagy partíción osztozik. Ez az én 32 Gbyte-os Mi2s-emnél kb. 27 Gbyte. Ennek az az előnye, hogy én döntöm el, hogy inkább több programot és kevesebb adatot (zene, kép, film, stb.) teszek fel, vagy fordítva.
Korábban be voltam "korlátozva". Az előbb említett 27 Gbyte fel volt osztva 3,7 Gbyte data-ra és 23 Gbyte storage-ra. Ha annyi programot tettem fel, hogy elértem a 3,7 Gbyte-ot, akkor "megtelt" a telefon, hiába volt még az 23 Gbyte-on hely. Olyan mintha a HDD-d fel lenne kétfelé osztva, és hiába van helyed a második partíción, ha csak mondjuk az elsőre tudsz telepíteni. Szóval nagy jó ez az "unified storage". Remélem érthető voltam.
Ja, hogy "átalakuljon" ilyenné a telefon, nekünk, Mi2 tulajoknak "flash all"-al (teljes gyalu) kellett feltenni a ROM-ot.A munkatársnak egyébként pont az a baja, hogy az új 6-os Miui-val nagyon hamar kifut a tárhelyből, miközben a belső SD-n még elvileg lenne helye. Korábban (v5 alatt) használt erre valamilyen "move to folder" progit, de azt mondja az most nem megy. Szóval "b-tervnek" az is megfelelne, ha tudnátok olyan megoldást ajánlani, amivel 6-os Miui alatt ki, ill. át tudja pakolni a programokat a belső, vagy külső SD-re.
Köszi!
-
Bass
addikt
válasz
balint355 #10199 üzenetére
Nem tudom sajnos ,gondolom kinabol vehette. Egy haverom haverjae akit en nem ismerek. Es csak kinai es angol nyelv van benne. Amugy total ugyan olyan mint ami nekem volt csak mig az nem szaggatott addig ez eloszeretettel. 17-s verzioszamu rom van benne es nem ad fel semmifele frissitest. Erdekes ez a telo ugyan annak a minosegnek tunik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Huszonkilencezer forintnak megfelelő áron debütálhat a Xiaomi alsó szegmensbe szánt csúcsmobilja.
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Gumi és felni topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- iPhone topik
- Honda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Iphone 14 promax 128Gb arany 1 hónapos garanciaban
- Szép állapotú Apple Iphone 8 Plus 64GB független fekete - akku 74%-os - 1 hét próbagaranciával! -
- Eladó makulátlan állapotú iPhone 13 Pro (128 GB, Grafitszürke)
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG Z390 TOMAHAWK alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest