- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege1234
addikt
válasz
zeno79 #10889 üzenetére
100 alatt tényleg nincs jó kamera mert itt inkább a játékosokra fókuszálnak (csak a belső miatt gondolom)
100 felett meg foglalkoznak a kamera lencséjével is
de ott is ha nincs fény mindegyik elvérzik
persze ez csak az én véleményem...a miuit (két hónapja volt fenn az akkori friss) még mindig kiakassza egy zenelejátszás ugyh abból nem kérek
ezt a kezdetek óta nem tudják megcsinálni.... -
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10884 üzenetére
Köszönöm én is a választ, pont ez lett volna a kérdésem nekem is
Akkor még jó ideig maradok a mokee lp-nél már azt mondom hogy csatlakozom a másik oldalhoz és nem raknám vissza a MIUI-t
Bár a mentését meghagyom az sd kártyán, de nagyon tetszik a mokee lp fóleg hogy már megszoktam és belaktam
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a 7-es god's kernelt próbáltátok már, mi a tapasztalat?
-
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10830 üzenetére
Sziasztok!
Igen, valóban nagyon érdekes ez az egész zene akadozás probléma, főleg hogy egyik rommal/kernellel csinálja, mással nem...
Nekem pl egyedül a V5-nél nem akadt gyári kernellel, mind V6-nál, mind V7-nál igen volt amikor számonként, illetve számonként többször is. Egyedül a V7 fejlesztői globalnál volt elfogadható mértékű az akadás gyári kernellel emlékeim szerint, a V7 multi stabilnál is nagyon akadt alapból, ott Xcelerate kernel megoldotta a dolgot.
Ezért lepett meg hogy mokee-nál custom kernellel akad a zene...
Tegnap zeno79 írásán felbuzdulva, nekiálltam tesztelni hátha valamit sikerül kitapasztalni. elsősorban a gyári lejátszót próbáltam, pár alkalommal a Morth plalyert is, de mindegyiknél akadt. Kipróbáltam 384 mhz min procival smartmax, smartmax_eps, és interactive governorral is mindegyiknél akadt. Próbáltam "lebutítani" a gyári lejátszót, kikapcsoltam a vizuális hatásokat és az album borítót a zárképernyőn, rögzítettem a memóriában, de eredmény nélkül. Morth Plalyernél meg még rosszabb volt, mert ott nem is indult újra a zene, legalábbis rövid időn belül nem, többet meg nem vártam.
Ezt megelőzőleg az SDM-el és a Grenify-vel a nem létszügséglet appokat leállítottam/kivettem autostartból illetve fagyasztottam, a rendszer responzívabb is lett de a zene továbbra is akadt.Viszont!
Anno a MIUI-s fórumban olvastam, hogy egyik topicban (már nem emlékszem melyikben) valaki ajánlott egy lejátszót amivel neki nem akad a zene, és úgy emlékeztem, hogy az AIMP volt az.
Ki is próbáltam, tegnap interactive governorral és 384 mhz min pocival ment egy kb 15 percet kihangosítva semmi akadás. Ma reggel próbaképp levettem a min frekit 300 mhz-re a governort meg visszaállítottam smartmaxra, és így hallgattam vele melóba menet zenét a buszon, + napközbe is még sétáltam de akkor csak 2-3 szám erejéig és eddig semmi akadás!!Nem akarom elkiabálni, ezért egy nagyon erős kopp-kopp, de holnap melóba menet illetve hazafelé tesztelem jobban és meglátjuk.
-
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10814 üzenetére
Köszönöm ezúttal is!
Időközben én is felraktam tegnap este a GK-t UKM nélkül, nekem is bőven elég amit a kernel adiutorral lehet állítani, most próbaképp 1497 MH-re állítottam a max frekvenciát, + smartmax governor, aztán használatban majd kiderül hogy így marad-e.
Most, így pár nap használat után nagyon tetszik a Mokee, örülök hogy kipróbáltam!
Egyetértek veled, nagyobb szabadságot ad, és gyors is, igaz azzal kicsit gondban voltam, hogy mit használjak a MIUI-s alkalmazások helyett, de nagyrészt visszatértem azokhoz, amit még az előző telefonomon használtam amin egy tiszta ICS volt mindenféle gyári cucc nélkül.
De így legalább megismertem mi újság a Play áruházbanMost, hogy sokat használtam az utóbbi napokban már nagyrészt meg is szoktam, és tetszik az, hogy letisztultabb, és vannak benne olyan opciók amik a MIUI-ban sincsenek, és olyan is, ami jobban testreszabható mint a MIUI-n, pl értesítési led
Eddig annyit vettem észre negatívumot hogy egyszer volt hogy újraindult a gyári kernellel, de remélem a God's kernellel már nem lesz ilyen.
A Viper4Adroid sajnos nem ment fel twrp-vel (lehet letöltéskor nem volt valami ok, később lehet megpróbálkozok vele) de tegnap kipróbáltam a gyári zenelejátszót, és a gyári EQ-t + a rádiót is, így első hallásra én is elégedett voltam vele, szerintem ha másodikra is így lesz akkor nem keresek mást.
-
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10805 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat és az ezúttal is részletes és hasznos infókat!
Külön köszi a kernel linkjét, kész gondolatolvasó vagy, az lett volna a következő kérdésem
Szerintem hétvégén fel is rakom kicsit gyorsan merül most hogy sokat nyomkodom, majd kíváncsi leszek custom kernellel milyen lesz, kevesebb használat mellett, mert én is hasonlóan vagyok mind te, nekem is általában készenlétben van a teló, illetve zenét szoktam hallgatni rajta.
Opengappsból a fullt próbáltam amúgy.
Szóval akkor UKM nélkül is működik rendesen? (mert amúgy nekem sem létszükséglet)
Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy mit gondolsz, akkor érdemes adni egy esélyt a gyári zenelejátszónak? Én MIUI alatt morth playert használtam + viper4android (ezt majd itt is fel szeretném rakni a kernel után)
Neked mi a tapasztalatod amúgy, neked sikerült megoldani az időzített profilváltást a mokee romban? Nekem MIUI nál úgy volt mindig is, hogy este átvált offline módba és reggel vissza, de itt nem találtam ilyen lehetőséget, eddig a Timerriffic-el próbáltam beállítani de úgy néz ki nem működik...
-
attilav2
őstag
-
zeno79
őstag
válasz
zeno79 #10805 üzenetére
TIPP: Ízlések és pofonok, de rendszertisztítónak, programok kontrollálására én megvettem az SDMaid Pro programot. Kicsi, pehelysúlyú és nagyon hatékony eszköz. A másik a Greenify. Ezen a kettőn felül nincs szükség másra, ezzel már pont eleget teszel a karbantartásért. NEM kell ide CleanMaster meg 360.... és egyéb totál nulla és csicsa app ami többet árt mint használ!
-
-
kudzso
csendes újonc
válasz
zeno79 #10748 üzenetére
Köszi, igazából arra gondoltam, hogy csak a legnagyobb megahertzet használja a ROM, de egy napi teszt után müködik rendesen, nagy részben DeepSleepben, és 300on mutatja a CPU SPY.
Azért köszi a segítséget, de így nem kell más kernel sem, mint Lollipop alá.
Ott tényleg mindig 1.6ghz-en ment a proci, még billentyűzárban is, amíg nem tettem rá kernelt. -
icemad
nagyúr
válasz
zeno79 #10726 üzenetére
Úgy értem, hogy feldob egy ablakot "A rendszer ui összeomlott" felirattal. Ilyenkor kidob a launcherből a képernyőzárra, ha feloldom, akkor betölti a launchert. Egy darabig jó, azután megint baszakszik.
De már rájöttem mi okozta. Tettem fel cm13-as témát playből. Az kavarta meg.
-
Hege1234
addikt
válasz
zeno79 #10705 üzenetére
én azt sűrűn használom mert úgy csekkolom mennyi pénz van a kártyámon
nekem még olyan nem volt hogy ne működött volna
még mokee és cm alatt is működik
igaz én a mokee 4.4.4 -et használtam csak
az újabbakat nemmiui meg kb 3x volt a telón
de a zenét állandóan kiakasztotta akkor többször is írták hogy javították de a közelébe se jártak így azt soha többette hogyhogy miui-n vagy megint ?
te ajánlottad a CM11 r29-et én azóta azt használom
és tényleg eddig a legjobb akku időben és teljesítménybenhibával nem találkoztam
vagyis 1x igen mikor ujraindítottam
70%-ról 4% -ra esett de megint ujraindítottam és vissza is állt 70%-ra -
Roxkex
senior tag
válasz
zeno79 #10615 üzenetére
A wsm tools ugyan az mint az xposed csak annyi különbséggel , hogy ez "optimalizáltabb" miui romokra.
Mivel régen sok xposed nem volt jó.Célja pedig egy olyan keretrendszert tesz a telódra ami a xposed / wsm modulokat kezeli és ezzel a "gyári" rendszerdet tudod még jobban személyre szabni.
Most egy egyszerű példa. Xposed (/wsm tools) + gravity box modul .. Gravity boxban ki lehet lőni a töltést jelző ledet és be lehet állítani alkalmazásonként külön színekre az értesítő ledet (egy kedvenc mókám!).. És több ilyen finomság van benne..Apropó ha már felhoztuk.
Nagy nehezen sikerült felraknom a xposedet (próbáltam wsm-el is!) és ha felrakom hozzá a gravityboxot akkor bootloop. De ha más modul-t rakok fel akkor meg szimplán csak meghülyül a teló és azt csinálja , hogy kijelzi , hogy tölt de amúgy meg nem tölti a telefont .... :\ - Ez gondolom azért van mert más app process meg lib fájl van a telefonba mint kéne.. Mert ha az 5.8.27es miuihu romot használom akkor tökéletes .. (Mivel ott nem is kell app process és lib fájlt cserélni ..) De jó lenne a legfrisebb rommal használni a modulokat amiket szeretek :3 -
Hege1234
addikt
válasz
zeno79 #10609 üzenetére
ez jól hangzik de ilyen akkuidőnél rohadtul vissza van véve a teljesítmény
így tuti vannak dögivel akadások is
igaz ?vagy adjak neki egy esélyt
(lagg-os romra nem szeretnék áttérni
de ha akadozások nélkül teszi akkor adok egy esélyt a romnak
R29 ? vagy érdemesebb még visszább menni ?) -
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10513 üzenetére
Köszi,
bocsi, valóban említetted, én voltam az aki átsiklott felette...
Egyébként azóta már én is felraktam a stabil multit, eddig nekem is bejön most megpróbáltam visszaállítani az alkalmazásokat MI fiók mentésből rendben megcsinálta, de volt kb 2 óra még mindet leszedte, úgyhogy a továbbiakban a TB-s megoldást használom továbbra is.
Eddig úgy tűnik gyors és stabil, csak két hibát vettem észre de egyik se vészes, az egyik hogy a gyári rendszermentés (gyári kernellel próbáltam csak) 44%-nál megfagy elvileg csinálja a mentést de ha úgy hagyom hosszabb ideig akkor se mozdul tovább 44%-ról, és kényszerítetten kel kilépni belőle.
A másik hogy gyári kernellel akadozott a zene (legalábbis nálam) ezért felraktam a 7-es Xcelerate kernelt azzal eddig semmi gond
Bár szívesen adtam volna esélyt a gyári kernelnek, mert alapjáraton nem volt vele gondom, aksiidő is jó volt számomra, de majd ha lesz OTA frissítés rá akkor kap még esélyt. -
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10497 üzenetére
zeno79, balint355:
Mindkettőtöknek köszönöm a hasznos infókat,
akkor hétvégén felrakom én is a stabil multit
Gondolom viszont a fejlesztői global után mindenképp kell a full wipe, de nem egy tragédia.
Annyit szeretnék még megkérdezni tőletek, hogy a stabil multi V7-et hogy kell rootolni?
Multi romot legutoljára a V5-ben használtam (45-ös és az 50-es) ott bekapcsolható opció volt a root, ami nagyon tetszettEsetleg így van a V7 multinál is, vagy ha nem akkor mi a módja?
Válaszotokat ezúttal is előre is köszi!
-
-
balint355
aktív tag
válasz
zeno79 #10497 üzenetére
Pont ugyanerre jutottam én is, egy darabig abbahagyom a ROM(b)olást, jó ez a stabil multi
Amúgy én gyári kernellel tolom, üzemidő rendben van, nem fagy le, minden működik úgy ahogy kell, meg vagyok elégedve vele.
Canonfan: Próbáltam a global stabilt és a multit is, és a multinál maradtam. Megy az angol, de ha van magyar is, akkor miért ne
Multi vs MIUIHU: a MIUIHU-ban van pár dolog, ami nem annyira jön be. Egy kicsit túl sokat módosítanak sztem a gyári ROM-hoz képest, pl. Xperia billentyűzet, 3 lehetőség az újraindítás menüben stb., nálam ezek valahogy nem illenek bele a MIUI-ba.
-
Roxkex
senior tag
válasz
zeno79 #10402 üzenetére
Miuihu fórumon még nem írtam.
De amúgy lehet , hogy az iskolai wifi a tré mert itthon egész este be volt kapcsolva (+töltőn volt) és egyszer nem dobta le és még reggel is ott volt és jöttek az értesítések.
Iskolába ma reggel játszottam egy pár percet (természetesen csak óra előtt) aztán óra közbe 10perc után ránéztem és le volt dobva..
Itthon most egyenlőre jó - majd kiderül. Meg majd a másik routeren is kipróbálom! -
Roxkex
senior tag
válasz
zeno79 #10399 üzenetére
Hát sajnos nem tudok angolul. De valami olyasmit mondhat amit én ,hogy a lock screen mellett neki is le csatlakozik a wifiről (de maga a wifi bekapcsolva marad!).
És ugye tiszta telepítést szokott scinálni (ahogy én is)...Na már most ugye felraktam a sima cm12.1-et is .. Nem volt jó! Felraktam a 5.8.27 miuihu v7et(eddig semmi ilyet nem tapasztaltam ez alatt!). Semmit se állítgattam csak felraktam beléptem az OS-be és rácsatiztam az akkori (egyetemes) wifire. Kb 10perc mulva feloldom a képernyőt le voltam dobva ...
Láttam , hogy van olyan funkció , hogy "automatikus csatlakozás" ha azt kipipálom akkor (eddig!!) nem dob le. De ugye ez a funkció a többi rom alatt nincs ( vagy legalábbis én nem láttam!).Szerinted ez lehet hardveres gond ? (mert ha az akkor még most el kell küldenem gariba .. mert nov 3ig van kb a xiaomishop hunál) ..
Bár még próbálkozok meg meg nézegetem a romokat - bítva benne , hogy szoftveres bug.Szerk.: Néha láttam a resurection / aicp / cm12.1 romnál , hogy azt írja ki hogy nincs szolgáltatás .. De mégis letudtam kérni a telefonomon levő egyenleget (tehát akkor mégis csak van!?)
Illetve a hálózati jel melleti felkiáltó jel mi szokott lenni L-nél ? -
attilav2
őstag
válasz
zeno79 #10385 üzenetére
Én nem használok xcelerate kernelt. Szerintem a global anélkül is jó.
Már a hivatalos oldalon is kinn van az 5.9.25!
[link]
Ha a böngészőben nem nyitsz 2-nél több tabot, és nem tartasz sok appot a memóriában akkor egész jó a global developer. A vagyula féle miuihu és a xiaomi.eu féle multi romok is developer romok, csak a china developer romra épülnek, ami gyakrabban frissül ezért több hiba van benne, és maradnak benne kínai dolgok a vagyula féle átdolgozás után. A global vonal azért jobb mert egyrészt nemzetközi piacra optimalizált, másrészt kevesebb benne a hiba, azért csak ügyelnek a nemzetközi változatnál hogy súlyos hibák ne legyenek. -
Roxkex
senior tag
válasz
zeno79 #10382 üzenetére
Köszi !
Most felraktam a legfrissebb AICP-t de most is dobálja le a wifit .. :\
Ugye le lockolom a telefont (mert óra van) és óra vége előtt ránézek 1 óra után és azt látom ,hogy nincs rá csatlakozva és a hálózati jelnél is ott van egy felkiáltó jel (tényleg az miért !?). Ugyan ez volt a Resurection romnál is :\Valaki esetleg a WiFi problémát megoldotta valahogy ?
-
attilav2
őstag
válasz
zeno79 #10383 üzenetére
Igen felülírja a stabil global miui-nál a twrp-t ha jön egy OTA frissítés. De fastboot-ból könnyen vissza tudod tenni, és a stabil csak néhány havonta frissül. Igen lassabb a stabil, nekem a 6.6.2.0 global volt fenn utoljára, utána visszatértem a fejlesztői romokra. De azóta van újabb stabil, az lehet jobb. Próbálkozz először a developer global-al, az már miui7 és gyorsabb is a stabilnál. Ráadásul az első indításkor ki tudod választani a magyar nyelvet, bár nagyon részlegesen lesz csak magyar! Utána a locale-nak mindegy mit választasz nincs jelentősége, én az oroszt választottam. A play mellett minden google alkalmazás része a global (előretelepítve kapod többek között: youtube, térkép, stb)romoknak, és a gyári böngésző alapértelmezett keresője a google.
Innen tudod leszedni a global developert és stabilt:
[link]
Ha a developert akarod leszedni akkor a Developer ROM>Full ROM pack
alatti zöld gombra kattints. Full wipe, és ezt is ajánlott twrp alól felrakni, mert a gyári recovery nem küld semmilyen értelmezhető hibaüzenetet ha gond lenne. -
attilav2
őstag
válasz
zeno79 #10379 üzenetére
Próbáld ki a Global stabil vagy a Global developer romot, ha miui kell. Utóbbi is miui7 alapú, de lassabban frissül ezért stabilabb is. A stabil rom még v6 os az elég lassú de azzal sincs gond. Egyetlen hátrány hogy a stabil rom egyáltalán nem, a global developer pedig csak részben magyar. Nekem most global developer van fenn, nagyjából elégedett vagyok vele. A global romoknál külön ki lehet választani a nyelvet és a locale-t, bár ez utóbbi tapasztalatom szerint semmit nem számít, global developer első indításakor kiválasztottam a magyar nyelvet és mivel magyar nem volt az orosz locale-t. A locale beállítást ellenőriztem morelocale2-vel, hu HU volt, és a rendszer részben magyar lett, de nagyrészt maradt angol. A stabil globalnál magyar nyelvet nem tudsz választani, itt rootolás után a morelocale2-vel a custom locale-val állíthatsz hu HU localet. A stabil romon mindenképp át kell állítani a locale-t utólag ezzel az app-al mert különben a lefordított programok is angol nyelvűek lesznek. A redmi 1s global v6 rootolásáról van egy topic az en.miui.com on, most nem tudom belinkelni mert telóról vagyok. Illetve van egy másik módszer is amivel ideiglenes rootot lehet adni a morelocale2 nek adb alól a locale átállításához. Ha jól tudom mind a miuihu mind pedig az eu-s multirom alapja a kínai fejlesztői rom, ami elég pörgős ütemben frissül és főleg a kínai sajátosságokra optimalizálják, megjelennek néha csirkelábas értesítések, stb. Szerintem a global egy stabilabb de ritkábban frissülő vonal.
-
Roxkex
senior tag
válasz
zeno79 #10227 üzenetére
Köszi
Szerintem a GPS miatt nekem is marad a CM11 vagy esetleg vissza MIUIHU-ra mert ezzel a kettővel 10/10es volt a gps és a biciklizés miatt én is rendszeresen használom.
Amúgy , azért szeretem használni a CM11 mellé az xCelerate kernelt (ami eddig nem bootloopolt) mert sokkal jobban beálíthatom a cpu-t és nekem iszonyat jól szokott menni.. Most még próbálgatom és majd kiderül ,hogy megint / még mindig 10 /10-e a cucc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- Hálózatokról alaposan
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged