Új hozzászólás Aktív témák
-
balint355
aktív tag
válasz
Canonfan #10955 üzenetére
Ez a gapps jó szokott lenni, nekem nem volt még vele bajom semmilyen ROM-mal
micsu: szerintem ha nincs bajod ezzel a kombóval akkor maradhat, én nem tudok ilyen "csodakombóról", mindenkinek más jött be, nekem pl. a CM12.1 + Xcelerate is jól ment, de valaki az MM ROM-okra és God's kernelre esküszik... Ha nem akarsz ezekkel próbálkozni akkor hagyd így
-
attilav2
őstag
válasz
Canonfan #10951 üzenetére
Van egy gapps ami modulokból áll, van egy alap ami tartalmazza a play-t, és ehhez lehet kiegészítőket felflashelni, amik a rendszerpartícióra telepüpnek, pl chrome gmail youtube, így factory reset után is megmaradnak. Majd linkelem ha hazaértem. Egyébként tudom ajánlani techexhibeo MM AOSP-jét, egyelőre elégedett vagyok vele, elég gyors, és semmi felesleges dolgot nem tartalmaz, még böngésző sincs benne alapból.
-
Roxkex
senior tag
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10845 üzenetére
Nem gondolom hogy "tisztább lenne a képe", egyszerűen csak minden nagyobb picivel. A kijelző felbontása tudod, hogy 1280x720 pixel(312ppi). Ehhez a 320-as beállítás passzol leginkább, az a "Default" is. Ártani szerintem nem árt ha más értéken használod. Én kipróbáltam már 280-n is.
-
Canonfan
senior tag
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10826 üzenetére
tényleg nem tudom mi lehet nálatok a gond, én is az R6-os kernelt használom, gyári zenelejátszóval, mélyhangkiemeléssel és nincs akadás. nem tudom számít-e, de nálam szinte sose fut semmi a háttérben. persze gmail, FB LITE!!!, greenify IGEN, de kb. csak ezek. SDMaid-del, greenify-vel elég jól szemmel tartom a programokat, (főleg hogy mi induljon el állandóan) de nem tudom ez a megoldás-e.
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10823 üzenetére
User szempontjabol kb.: Annyiban, hogy a
alapbol CM-ben nincs fulhallgató-ikon a felso savon ha bedugod
alapbol CM-ben nincs netforgalom visszajelzo a felső savon
MoKee-hoz a kinai helyett google bill. kell, cm-ben aosp bill. van
1-2 pittyegés és csengohang mas
A MoKee-t kinaiak rakjak ossze, a CM-t meg indiaiak, LP eseten mar a CM-t nem fejlesztik, de amugy a MoKee-ba is bekerül szinte minden ami a CM-be is
A MoKee még frissül kicsikét (pl. ma is), a CM november végi és kevésbé stabil
Na még 1: MoKee még mindig nem tudja: feloldás közelségérzékelő figyelésével (ha el van takarva nem tudod feloldani). ez még mindig nem megyOrulok hogy tetszik a masik oldal :-)
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10813 üzenetére
1) A kernel néhány alap beallitasat lehet allitani UKM nelkul is, kernel adiutorral. Arra, hogy ne meruljon annyira + nehany beallitasra eleg UKM nelkul is
2) nekem tök elég a gyari zenelejatszo a beepitett eq-val, V4A meg Dolby akármi cuccok nem kellettek, soha nem is hasznaltam mast, nem merult fel ra igeny. Minden elvarasom teljesiti a gyari zenelejatszo + az fm radio.
3) valamilyen profilok vannak, mindig kikapcsolom, csak egyet hasznalok (miuin sem hasznaltam ki), erre sem volt igenyem
Bocs, ezek nalam nem kellenek -
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10804 üzenetére
Szóval szerintem elég jó a MoKee teljesítmény és akku szempontjából külső kernel nélkül is, MIUI-val összevetve meg főleg, de úgy vettem észre:
- éjszakai merülés kevesebb külső kernellel
- alacsonyabb órajelen is gyorsabb, lag-mentesebb külső kernellel
Mivel viszonylag keveset használom a telót, nem nyomkodom állandóan, de zenét/rádiót pl. sokat hallgatok vele (pl. futás/tekerés közben, és rögzítem a gps útvonalat is), ezért nálam az üzemidő igen fontos. Az órajelet vissza veszem 1190-re, governornak pedig a "smartmax_eps"-t állítom be, és elég jó beállításnak tűnik RÉSZEMRE.
Korábban próbáltam az xcelerate kernelt, de az régi, fagyott/FC-zett/újraindult, úgyhogy dobtam, ez a God's kernel jónak tűnik. Innen leszedheted: [link].
Csak a kernelt telepítem (wipe cache/dalvik kell, de nem okoz veszteséget) + kernel adiutorral finomhangolom. ÉN nem szoktam ezt az UKM-et hozzá telepíteni (de lehet, csak nálam nem jött be). Ha viszont telepíted az UKM-et is, akkor nem a kernel adiutor-ral, hanem a synapse programmal állítható a kernel. -
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10804 üzenetére
Opengapps 5.1-es, pico csomag volt amit probaltal telepiteni? Na mindegy.
Én hasznalok külső kernelt, nalam nem a gyorsaság hanem az akku a szempont, ezért a GOD's kernel R5-t, par napja az R6-t telepitettem: tökéletesen működik. Ha nem allitod el programmal, csak telepited a kernelt, akkor is jobban jarsz, nem kell tartani tole.
Sok örömet az ismerkedeshez, eleinte tenyleg szokatlan lesz, de egyszeruen mukodik minden, gyorsan, kenyelmesen. Persze meg kell szokni mi hol van (nekem a miui lenne szokatlan)de szerintem egyszerű, letisztult. Sokkal nagyobb szabadságot ad a rendszer, és ott vannak a nem kis előnyök is: RDS radio, jó zenelejatszo, eredeti méretben mentő, és jó effekteket tartalmazó képszerkesztő pl. -
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10800 üzenetére
Nagy vonalakban röviden:
Innen szedd le a legfrissebb stabil rilízt: [link]
Van opengapps link is az oldalon.
Itt pedig minden egyben: [link]
Mindenképp TWRP recoveryt telepíts, playből flashify-vel a legegyszerűbb: [link]
Ha fent van a twrp, csinálj egy backup-ot a miuiról, én SD-re szoktam menteni, remekül működik. (nekem is van vagy 6-8 ROM mentve + MIUI ) Utána egy factory reset nem árt, utána mehet a firmware (biztos ami biztos) -> mk-50.1 -> gapps, ( -> esetleg külső kernel), utána wipe cache / dalvik és reboot. Az miui-s oldalon olvashatod részletesebben a dolgokat.
Ja, én a belső tárhelyről szoktam telepíteni, de twrp-ből bárhonnan telepíthetsz tudtommal.
Nekem PISTON3 van, és eddig az összes rommal működött (cm11, cm12.1, cm13, Resurrection, AICP, MoKee, mindennel)
Bocs ha valamit esetleg kihagytam volna -
balint355
aktív tag
válasz
Canonfan #10800 üzenetére
Én minden nem MIUI rom telepítést így csinálok:
0. backup (twrp és/vagy titanium backup)
1. rom (mokee lp), gapps (ezt szoktam használni minden romhoz, értelemszerűen a megfelelő verziójút) és firmware letöltése sd kártyára
2. twrp-ben wipe data, cache, dalvik cache, system (internal storage nem muszáj, én néha azért törlöm azt is)
3. install: firmware, rom és gapps ilyen sorrendben
4. újraindít, örül -
Canonfan
senior tag
válasz
Canonfan #10799 üzenetére
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mit javasoltok, hogy rakjam fel az 5.1-es mokeet MIUI (stabil V7) után, ehhez is kell előtte felrakni a MIUI firmware-t, illetve pontosan mihez kell az?
Ti mit javasoltok, töröljem mindenképp a belső memóriát is jelen esetben, vagy elég a szokásos (data, system, cache) is?
Illetve ha tudnátok linket adni mit és honnan szedjek le, ami kell a "másik oldalhoz" firmware (ha kell) mokee rom, gapps, azt előre is köszönöm szépen!
-
balint355
aktív tag
válasz
Canonfan #10796 üzenetére
Üdv!
Én elég sokáig MIUI-t használtam, abból is a 7-es stabilt. Tetszik is, meg jó is, és én úgy látom hogy a 7-es verzióban már a megbízhatóság és a sebesség is elért egy teljesen használható szintet, viszont néhány dolog nagyon zavar az alapkoncepcióban. Szerintem túl vannak tolva a biztonsági dolgok, pl. ahhoz hogy egy Messenger üzenet értesítését időben megkapjam és még a zárképernyőn is megjelenjen, 4 helyen kell belepiszkálni a beállításokba... (Biztonság appban automatikus indítás és engedélykezelő, a beállításokban meg az értesítéseknél és az akkumulátornál is kell állítgatni, már nem emlékszem pontosan hol) Nagyon vissza vannak fogva a 3rd party alkalmazások, és ez szerintem túlzás, pont az alkalmazások miatt az a neve, hogy OKOStelefon, nem?
Amúgy nagyon bejön a dizájn, az alap alkalmazások is tök jól használhatók, tud pár olyan dolgot gyárilag amit sok rom nem, vagy csak külső alkalmazással, de helyenként túl van bonyolítva.
Aztán pár hete elkapott a "frissebbdroidotakarok" feeling
Amiket kipróbáltam: CM12.1 R31, Mokee LP, Mokee MM, CM13 R14 és R16, Resurrection Remix LP és MM, meg amiket kihagytam
Rájöttem hogy a Mokee-ban és RR-ben lévő extra beállítások (CM-hez képest) nekem tök fölöslegesek, úgyhogy most leragadtam CM13 R16-nál (Az R14 nem jött be, érzésre lassabb és instabilabb volt, a 16-os pár napja megy, eddig jó). Mondjuk 6.0-ban is van ez az engedélykezeléses dolog, de egy kicsit emberbarátabb módon van megoldva, mint MIUI-nál (meg azért az alap androidot az alkalmazások is jobban támogatják, mint a MIUI-t). Amiben mindegyik jobb a MIUI-nál az a memóriakezelés, kevésbé lövik ki a háttérben futó appokat. Az animációk, átmenetek is gördülékenyebbek (maga a rendszer olyan sokkal nem gyorsabb, tehát pl az alkalmazások ugyanolyan gyorsan nyílnak meg MIUI alatt is, csak itt az animációk folyamatosabbak).
Hogy mennyire hiányzik? Először furcsa a puritánabb kinézet, meg a gyári appok is visszafogottabbak, nincs Biztonság ahogy említetted is, de szerintem nincs is rá szükség. 6.0-ban engedélykezelés megvan, vírusirtót meg a többit nem használtam. Más persze, de megszokható, ez se csúnya, inkább máshogy szép.
Hát így röviden ennyi
Próbálgasd szerintem a lehetőségeket, úgy is neked kell eldöntened, melyik tetszik, erre találták ki a TWRP backup funkcióját
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10796 üzenetére
Elég régóta mellőzöm a MIUI-t, és nem hiányzik. Az tetszik hogy "egységes", de nincs az a pénz hogy MIUI-t használjak. Idáig nézegettem, alkalmanként feltettem, talán kicsit hiányzott, de folyton rájövök, hogy a CM sokkal jobban bejön nekem. A MIUI agyon van bonyolítva, és tök felesleges pl. a biztonsági központ nekem. Szerintem a legegyszerűbb dolog is 23x meg van csavarva MIUI-n. Igyekszem minden kínai appot fagyasztani, de valamit nem is lehet...És igen, sokkal kevésbé bírja a teló egy töltéssel MIUI-n.
Most, hogy egy ideje már MoKee LP fut a telón, tökéletesen meg vagyok elégedve a telefonommal, a gyári appokon kívül csak az alábbiakat használom: SDMaid PRO, Greenify. Ezzel a kettővel tökéletesen beállítom a progikat és kész!
Hogy miért CM (MoKee LP)?: mert egyszerű, gyors, tiszta, ésszerű, kiforrott, stabil stb. -
balint355
aktív tag
válasz
Canonfan #10504 üzenetére
Én TWRP-vel tettem fel, advanced wipe alatt ezeket jelöltem be: dalvik cache, cache, system, data és internal storage (ezt mondjuk nem muszáj, de gondoltam takarítok egy kicsit).
Root alapból nincs, az előbb linkelt rootot én legutóbb v6 stabil globalnál használtam, rendben működött, a 7-est még nem rootoltam, lehet nem is fogom. Alapból root csak a fejlesztői multiban és MIUIHU-ban van ha jól tudom.
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10504 üzenetére
Mivel én nem rendesen tettem fel, nem adnék tanácsot a telepítésre.
Mivel előtte is multi v7 volt a telón (dev), meg mivel volt miui backup, meg twrp backup, ezért el kezdtem játszani a stabil telepítésével. Kár nem érhet, ráértem. Úgy tettem fel, mint egy upgrade-et, csak jelen esetben ugye downgrade volt.
Hát, meg is ette meg nem is, ugyanis felment, "működött", a programok és beállítások megvoltak, csak állandóan com.android.org vagy mi FC üzit dobált - nem jött be. Nem baj, sejtettem, csak kipróbáltam. Úgyhogy gyakorlatilag új telepítést csináltam. MiRecovery-t nem nagyon ismerem, paráztam hogy törlöm az adatokat, a backupot... de nem, megmaradt, és az alkalmazásokat (mivel épp nem voltam wifinél), a beállításaimat, sms-eket stb. szépen vissza tudtam állítani a MiBackup-ból.Ez alapján rootoltam a stabil v7-et: root. Az itt található fájlt kell flashelni a MI updaterével. Csak a belső tárhely gyökeréből, és csak update.zip -ként volt hajlandó a MiRecovery bármit is telepíteni... Ezután a root dolgot a SuperSU fogja kezelni. No problem.
Azonban hogy már rootolt lett, fel tudtam tenni a twrp-t flashify (for root users) segítségével... és minden twrp beállítás, backup megmaradt :-) -
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10496 üzenetére
...de hogy a kérdésedre is válaszoljak: ha a stabilból a global olyan mint a 2 heti global béták, akkor számomra egyértelműen multi. (hiába tetszik jobban a fekete háttér a kapcsolóknál/értesítéseknél a globálból.)
2 global bétát próbáltam az utóbbi időben, de nekem a multi jobban bejön (még a miuihu-nál is jobban) -
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10496 üzenetére
Hasonló kérdés fogalmazódott meg bennem is pár napja, úgyhogy ma fel is tettem a stabil v7-t, és most szokjuk egymást.
Elegem lett a CM és a dev.miui heti sz@rságaiból (hol a gps, hol a kamera, hol mobilnet, hol egyéb sz@rakszik, bent ragad, lefagy, stb.). Amire nekem kell a teló, azt ahogy látom megbízhatóan tudja a miui7 stabil multi is. Kész.
Egyelőre befejeztem a játszadozást a romokkal. Remélem semmi komolyabb hiba / hiányosság nem kerül elő. Alá pakoltam a bld9-es xcelerate kernelt (synapse nélkül, csak a kernel és csodás így is) és kész.szerk.: a multiból fagyasztottam a zenelejátszót, a mi* dolgokat és kész.
(persze root és twrp azért visszakerült)
-
attilav2
őstag
válasz
Canonfan #10308 üzenetére
"de első indítás után ment is rá az Xcelerate kernel egyből, mert még az első induláskor eljátszotta azt hogy azt jelezte hogy lemerült az aksi"
Igen nekem is ez volt, de restart után úgy tűnik hogy egyelőre nem csinálja. Gyorsabb mint a stabil global 6.6.2.0, de nem egy szélvész. A zenelejátszóban megint lehet kereseni, de csak az online zeneszolgáltatásban keres
Ott nagyrészt kínai zenék vannak. A stabil 6.6.2.0 alól csináltam backupot a telepített alkalmazásokról a google és a MI fiókról a beépített lehetőséggel. Miuihu v7 alá szépen vissza tudtam tenni. A beállítások menü áttekinthetőbb lett, más változást még nem vettem észre, talán még megemlíthető hogy a korábbi MIUIHU v6-osokhoz képest van némi gyorsulás.
-
balint355
aktív tag
válasz
Canonfan #10299 üzenetére
Szia!
Én most multi 5.9.1-et használok, alapvetően rendben van. Xcelerate kernelt nem használok, V6-on se használtam, arról nem tudok nyilatkozni. A 7-est valamivel gyorsabbnak érzem, sok változás nincs benne a 6-oshoz képest, ami észrevehető: egy kicsit frissített dizájn és az új gyári témák. Annyi javulás történt még, hogy rendbetették a kamera felbontását (eddig a 6-os ROM-okban 7,7MP volt a hátlapi kamera felbontása, most 8, engem ez már régóta zavart
)
Összességében ha nincs bajod a mostani rendszereddel, akkor nem biztos, hogy érdemes frissíteni, nincs benne olyan sok újdonság. Ha meg mégis frissítesz, akkor szerintem a MIUIHU-t tedd fel, ha már úgyis azt használod, abból is van már 5.9.1
-
Upo
addikt
válasz
Canonfan #9915 üzenetére
twrp telepítés: root jogosultság nem árt hozzá, a biztonság alkalmazásban a rendszergazda jogosultságot be kell kapcsolni. A többit már leírtam, a philz helyett a twrp-t válaszd. Állítólag azzal is felmegy, én philz-el csináltam annak idején. Leírás.
Ha ez nem, akkor fastboot-ból is fel lehet rakni, adb-fastboot driver ha fent van és működik akkor csak 1 sor cmd alatt. -
Upo
addikt
válasz
Canonfan #9898 üzenetére
Nem érted. A balika féle ota ami 5.4.24-re frissít azért nem ment fel, mert a gyári recovery volt rajta. Ha lemented az ota zipet akkor recovery-ből fel lehet rakni, kivéve a mi recovery nem tudja feltenni. Nem azt mondtam hogy nem miui romot tegyél fel hanem hogy tedd fel a twrp-t, a felajánlott balika ota frissítés azzal fel fog menni. Utána vissza is teheted a mi recoveryt ha ragaszkodsz hozzá. Akkor lesz a legfrisebb balika féle v6-od. Kár hogy nem rakta ki letöltésre. Én mikor frissítettem szintén elhasalt a mi recovery miatt, bootoltam egy twrp-t, én is kártyán tartottam a fent levő romot, visszatettem twrp alól. Azután lejött az ota és felment gond nélkül twrp-vel. Az OTA zip-et kellett volna lementeni, de nem volt időm keresgélni hogy hova szedte le, pár helyet néztem de nem volt. Aztán frissítettem, az meg törölte a zipet, pedig kiraktam volna a kártyára ha vissza kellene rakni recovery-ből.
-
dioka7
senior tag
válasz
Canonfan #9898 üzenetére
Üdv,
1) a jelenlegi legfrissebb MIUI-nál (magyarul ami utoljára frissült OTA-n) megvan még az hogy melegedésre visszaveszi az órajelet? Mostanában olyan brutál lassú a tel, hogy esetenként 20-30mp-t (!!) várok amikor egy progit bezárok arra, hogy betöltse a lunchert! A teljesítmény menüpontban lehet "profilt" váltani, felraktam max-ra mindent, azóta "csak" 3-5mp-t kell várni. Lehet a baja, hogy sok progi van telepítve? De nem futnak, csak telepítve vannak. Ja, mióta felvettem mindent max-ra azóta nincsenek spontás merülési rohamai a készüléknek, vagyis sokkal tovább bírja.
2) Mostanában észrevettem,hogy az 1-es SIM térereje néha elveszik teljesen (2x fordult elő). Ezt azért furcsállom, mert telenor van mind a 2 slotban, és nincs egyiken sem net, meg ilyesmi. Az egyiken (a kettesen) full térerő, a másikon (az egyesen) meg csak egy "X". Valamint ma amikor hívtak az 1-es SIM-en akkor azt mondta, hogy "a hívott szám az előfizető kérésére nem kapcsolható", de térerő volt. A 2es SIM elérhető volt. Restart után meggyógyult, na de nem mindenki tudja mind a 2 számom, és semmi jelzés nem volt róla, hogy próbálták hívni az 1-est...
Egyre jobban megy el a kedvem a telefontól...Szerk.: Canonfan: nem válasznak szántam, bocs
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Canonfan #9679 üzenetére
Nálam szinte az össze MIUI-val ezt csinálta.
Más:
Resurrection 5.1+XCelerate alatt eddig két hibát talátam.
Az egyik, két SIM esetén, a lock screen-en a 2. kártyára folyamatosan ezt írja fent a status bar-on:
"Nincs szolgáltatás"A másik, hogy hiába állítom át a csengőhangot, nem azt játsza le amikor hívnak.
Ötlet?
Szerk:
Még egy kérdés. Jelenleg az v5.4.1 van fent, tudok frissíteni úgy, hogy csak simán felflashelem recóból a v5.4.2-t? -
Roxkex
senior tag
válasz
Canonfan #9679 üzenetére
Ilyet én is tapasztaltam olykor olykor és iszonyat idegesítő ! De ma újra húztam a romot az 5.4.10-el eddig nem volt gond de ez később derül majd ki igazán , mert a másik romnál is hosszú idő után kezdte el.
Én mindenképpen a powerAMPot tudom javasolni , ha esetleg valami gubanc lesz a gyárimmal akkor mindenképp azt fogom én felrakni
-
-
Roxkex
senior tag
válasz
Canonfan #9557 üzenetére
Jól tetted , hogy felraktad !
Nos , akksiról , most csináltam magamnak egy kis "tesztet" (persze , saját alkalmazási szokásaimnak megfelelően).
2napot stabilan kihozott! (Kb 10-15 percet volt "töltőn" mert másoltam rá és netet osztottam meg telóval gépre kábellel)
Itt van róla egy kis dokumentáció : [link]
Aki esetleg látta a CM11 r23 + Xcelerate kerneles akksi időmet ([link]) az egy kis "hasonlóságot" vehet észre , vár cm11et 12%ig merítettem míg v6-ot csak 22%ig de hasonlóan kijött a 4óra kijelző mind kettőnél és a 2 nap alatt.
CM11 alatt 300-1190mhz-n volt a proci (összes mag) és miui alatt is ugyan így volt beállítva. -
balika011
senior tag
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Canonfan #6248 üzenetére
Szerintem ne spirázd túl
Ha megjön a készülék próbáld meg egyből az OTA frissitést.
Amit amúgyis lement neked a download_rom mappába.
Ha nem megy utána lehet játszani a dolgokkal.A régebbi romokat meg úgyis megtalálod a neten bár nem hiszem, hogy szükséged lesz rá. Pill. ezek vannak a régiek között a hivatalos oldalon:
Version: JHCMIBF36.0
544M
MD5: 5c46bf46996d22f044c9aa3ca083abdd
ChangelogVersion: JHCMIBF35.0
544M
MD5: 164230107c58ea263c002a279b663185
ChangelogVersion: JHCMIBE29.0
555M
MD5: bbeaa5be047a1e7a5aaafcfad9905b38
Changelog
Az OTA ha jól tudom ezt fogja neked lehúzni: [JHCCNBH45.0]Ha kell CWM pedig itt
-
djula
aktív tag
válasz
Canonfan #6248 üzenetére
Igen, wipe user data.
A régi romot felesleges lementeni, egyrészt ha nagyon kéne (de úgyse kell) letölthető netről, másrészt már a 45-ös is hamarosan elavul, kb havonta jön frissítés
Menteni a user adatokat lenne értelme, de ugye új telefonnál ilyen még nincs.
Jó szórakozást hozzá! -
djula
aktív tag
válasz
Canonfan #6229 üzenetére
A miuiandroid.hu-ról a multilang romot javaslom, mert ahhoz van ota frissítés, a miuihu magyarhoz nincs.
Mindegy honnan teszed fel, de előtte nyomj egy full wipe-ot recoveryből. Ez letörli a felmásolt letöltött romot is, úgyhogy utána másold rá, vagy csak wipe data-t és wipe cache-t nyomj.
Gari miatt ne aggódj, bármilyen romot feltehetsz nyugodtan, itt ez gyári feature
Recoveryben ne lepődj meg, 98%-ig gyorsan elszalad, aztán perceket vár. Ez ilyen.
A romok közötti különbség már sokszor le lett írva, de röviden:
en.miui.com -ról az official rom csak kínai és angol nyelvet tartalmaz, nincs benne google play, ebből készül a multilang és a miuihu rom is.
A global romban van google play és több nyelv, de magyar nincs.
A multilang romot a xiaomi.eu csapata csinálja, sok nyelv van benne, play, és ota frissül.
A miuihu a miuiandroid.hu csapat (vagyula) munkája, az eredeti kínai és angol mellett csak magyar nyelv van hozzáadva, nagyon jó rom, csak nincs hozzá ota frissítés sajnos.
Rom felmásoláshoz kábel, vagy ha wifi routered van és a géped is arra van dugva, a telefon fájlkezelőjében van beépített ftp szerver, azt elindítva total commanderrel ftp-n akár felmásolhatod, de én általában közvetlenül a telefonra szoktam letölteni a romot böngészőből -
eFeMeR74
senior tag
válasz
Canonfan #6212 üzenetére
Ne aggodj teljesen jók azok a leirások amiket linkeltél. Bármelyiket felteheted
amelyik szimpi.
Vagy olyan oldalról ahol van MD5 ellenőrző kód amivel letudod ellenőrizni, hogy nem -e sérült a file letöltés közbenPl: RedmiS1_MD5_45_Multirom
Simán mehet usb kábelen keresztűl a belső sdre -
-
stojesz
tag
válasz
Canonfan #6198 üzenetére
Szia,
Látom a másik topikban is vagy. Ott írtam már, de akkor írom itt is. 24-essel jön, nem dob fel OTA frissítést és alapból nem tudsz benne kapcsolni rootot, csak akkor, ha ezt elvégzed.
A 45-ös ROM-ot tettem én rá a miuiandroid.hu-ról és a Wayteq is erre az oldalra hivatkozott, mint frissítési opció.
-
gabe_
őstag
válasz
Canonfan #6189 üzenetére
Én a Myphone Explorert használom - gond nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest