Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 12T - egytucat
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Nektek mi a tapasztalatotok a 8-as God's kernellel?
Nekem a 7 essel volt olyan gondom hogy csak úgy kikapcsolt időnként a telefon (Mokee LP rommal) ezért visszaraktam a 6-ost azzal nincs gond nálam.
De most gondolkozom hogy tegyek-e egy próbát a 8-assal, ott javították-e ezt, nektek mi a tapasztalatotok?Válaszotokat előre is köszi!
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a Mokee CM12.1 romot és sajnos azt vettem észre, hogy xy időközönként egy kicsit a telefont felébreszti- Az akku kezelőben végig lockscreenben van , a képernyő nem ébreszti a telót ! Viszont xy időközönként van egy kis csík ,hogy mégis ébren van a teló! - Egy teljesen friss rendszeren is ugyan ezt csinálja amire még semmit se raktam fel ! (temasek rom alatt is - jelenleg az van fent!)
Valaki találkozott már ilyennel , vagy esetleg ötletek ,hogy oldjam meg ? :\
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a mokee romot (12.1) MK51.1 (160403) droid 5.1-est.
És amikor jön egy értesítés akkor nem oldja fel a képernyőt és mutatja a lockscreenen.. - Eddig nekem úgy voltIlletve valaki aki használja / használta a Temasek romot , arról mi a véleményetek mennyire stabil ? - Illetve akksi idő milyen ?
Előre is köszi !
-
Hege1234
addikt
válasz
zeno79 #10889 üzenetére
100 alatt tényleg nincs jó kamera mert itt inkább a játékosokra fókuszálnak (csak a belső miatt gondolom)
100 felett meg foglalkoznak a kamera lencséjével is
de ott is ha nincs fény mindegyik elvérzik
persze ez csak az én véleményem...a miuit (két hónapja volt fenn az akkori friss) még mindig kiakassza egy zenelejátszás ugyh abból nem kérek
ezt a kezdetek óta nem tudják megcsinálni.... -
zeno79
őstag
válasz
Hege1234 #10888 üzenetére
Ja, így van. Hiányozni fog hogy nem nyúlhatok annyira bele, viszont épp ezért többé-kevésbé úgy működik ahogy kell. Kicsit elegem lett abból, hogy "ja, most ez azért ilyen, mert ez v. az van fent, a másikban rendben lenne". Szerettem a legtöbbet kihozni belőle, és androidot lehet piszkálni. Ami végleg betette a kaput az a kamera. A kamerán kívül nem volt bajom a telóval (mokee 5.1.1). Nagyon elcseszték a képminőséget, és nem fog javulni a helyzet, úgyhogy váltanom kellett. MIUI-t úgy is leszedném (abból nem kérek többé), akkor miért vennék xiaomi telefont, és sok másikat is néztem, egyik "olcsó" kínai telefon fényképei sem tetszettek, miui-é főleg (borzalmasak), szoftverekről meg nem is beszélve. Olyan telefon kellett, ami jó fényképet csinál, "mindent tud" és nem kell csesztetni a szoftverét. Ilyen meg "olcsó" árfekvésben, androidon nincs! Csak ilyen Honor7 meg LG G4 van, de hát ezek nem 60, hanem 120e. Annyit meg nem adok ki egy telóra. Ezért jónak tűnik ez a jó nagy kijelzős Lumia. Király képeket csinál, mindent tud amit elvárok tőle, szóval csak használni (élvezni) akarom. A kijelző mérete és a minősége sokkal jobb mint a Redmi-é. Gyerekjátéknak, csak "játszadozásnak" tűnik a Redmi 1S a Lumia 640XL mellett.
-
zeno79
őstag
Skacok, tegnaptól a fő telóm immár egy Microsoft Lumia 640 XL dualsim.
Szeretett Redmi 1S-em most asszony próbálgatja, úgyhogy még azért be-benézek. -
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10884 üzenetére
Köszönöm én is a választ, pont ez lett volna a kérdésem nekem is
Akkor még jó ideig maradok a mokee lp-nél már azt mondom hogy csatlakozom a másik oldalhoz és nem raknám vissza a MIUI-t
Bár a mentését meghagyom az sd kártyán, de nagyon tetszik a mokee lp fóleg hogy már megszoktam és belaktam
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy a 7-es god's kernelt próbáltátok már, mi a tapasztalat?
-
zeno79
őstag
válasz
icemad #10883 üzenetére
Mokee MM nighly-t használtam idáig, pont ma untam meg az állandó hibákat. Még nem ajánlom. És a CM-et sem. A legkülönbözőbb apróságok nem működnek. Néha az IGO, néha a gps, mostanság az ébresztés (óra) vacakol, hangrögzítés még mindig nem megy, vagy épp a fénykép koordináták alapján nem hajlandó a (Maps.Me) térképet hozzá nyitni ha azt akarom. Szóval változatos mi nem megy. Nem, nem ajánlom, hacsak nem akarsz szórakozni vele.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Valaki próbálta mostanában az MM romokat? Van már olyan, ami a mindennapi használatra megfelelő?
-
dioka7
senior tag
válasz
icemad #10879 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Régebben egy Nokia E72-t használtam erre, de sajnos elhalálozott, és már újat nem lehet belőle kapni, pedig az jól bírta nagyon. Most ez volt kéznél ezért próbálkoztam ezzel, meg hát a nagyon alap készülékek azt a 990db névjegyet ami van a készülékben nem tudnák lekezelni, vagy legalábbis nagyon lelassulna a készülék. Akkor asszem megpróblok egy BB-t. Még1x ksözönöm
-
zeno79
őstag
válasz
dioka7 #10877 üzenetére
Üzemidő szempontjából semmiképpen sem a MIUI a jó választás!
Ha a leges-legtöbbet akarod kihozni belőle, akkor a CM11 r29 (+ a hozzá való xcelerate kernel) a legjobb, a mai napig!
Nem tudom a Te szokásaiddal mennyit bírna, de sokkal többet, mint a miui, de tény, hogy csak telefonálásra jobb egy butafon. -
dioka7
senior tag
Üdv,
Előszedtem újra a telefonom, MIUI7, van jelenleg rajta. Semmire nem használom a telefont csak és kizárólag telefonálásra, de arra brutálisan, nap 150-200 hívás, 2,5-4 óra beszélgetés. Néha 1-1 e-mailt megnézek, de ez heti szinten 2-3 mail. A telefon akkuja olyan szinten merül, hogy hiába töltöm ahol csak lehetséges (munka közben mozgok a városban), nem bír ki egy napot, tegnap is túlmerült, kikapcsolt, aztán 2A-es töltővel fél óra alatt tért észhez. A készüléken semmilyen program nincsen, teljes gyári visszaállítás után használom. Van valakinek ötlete, hogy milyen ROM kellene rá, hogy kibírjon egy napot, vagy mondjak le a droidos telefonokról ilyen felhasználás mellett, és vegyek egy blackberryt (pl.:Q5) fele kijelzővel, és sokkal jobb akkuidővel?
Powerbank nem opció, nem tudnám hová tenni a kábelt és a plusz kütyüt.
Kösz a tanácsot -
vadkörte
addikt
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Valaki esetleg próbálta már az új romot redmi 1s-re ? (6.3.3-ra gondolok) milyen ? Vannak "kritikus" hibák ? -
zeno79
őstag
válasz
gyattil #10868 üzenetére
TWRP alol megy, az osszes romot tudtam eddig telepiteni vele amit probaltam (és az nem keves)
a 6.3.3 is és a 7.2 stabil is gond nelkul.
rakás telepitett romom van vele lementve
nem tudom miui cserél-e le recovery-t, en nem vettem eszre, maradt a twrp, es a beallitasai is -
gyattil
csendes tag
Próbáltam telepíteni a
MIUIHU V7 6.3.3 ROM ot de hibaüzenettel leáll a telepítés .Milyen recorveryvel érdemes próbálkozni most cwm van a telómon. -
vadkörte
addikt
válasz
balint355 #10860 üzenetére
Kösz, ez megvan/megvolt. Én a God's-ra gondoltam. Sajnos nem jött be. A többi lejjebb.
(#10861) attilav2:
Köszönöm.Időközben megtaláltam, de vissza is kellett állítanom az előző rendszert.
Bár jónak tűnt a God's kernel, de "kinyírta" a Wi-Fi-t. Működött, bekapcsolt, de nem csatlakozott semmihez. TWRP-ből ment vissza az Xcelerate kerneles mentésem. Lehet, hogy itt-ott kehes kicsit, de legalább a telefon minden része működik -
attilav2
őstag
válasz
balint355 #10860 üzenetére
De az Xcelerate fejlesztése befejeződött, benne is van a topic címében: [Updated:SAYONARA]
Utolsó hsz:
kairi_zeroblade
I'd like to present you the last build for Xcelerate..Changelog?? just check my Git..its not hidden..
for the nagging devs, just so your work shines I made this release as derpy as it could..for the users, this has been a regretful decision..I don't want any spotlight on the Dev scene here or anywhere I post..all I want is the user-experience feedback from the people who have used it, In short I just want to help users..
and for the record this build has no Hotplugs and bling crap..I have the source for Qualcomm's proprietary binaries(mpdecision and thermal-engine) and having time to examine the code, I simply found "Gold" and understood deeply how Qualcomm wants things running inside every Snapdragon powered Smartphone(well of course excluding OEM stuff)..
Now down to business grab them here [link]
Sayonara guys!!
-
balint355
aktív tag
válasz
vadkörte #10859 üzenetére
Tudom nem engem kérdeztél, remélem nem haragszol
Úgy néz ki visszaállok a jól bevált CM12.1 + Xcelerate kombóra... CM13 és társai még nincsenek a topon, MIUI-ból feltettem a hivatalos global betat, éjszaka egy laza 20 százalékot merült, rövid úton el is búcsúztunk egymástól
Most így stabilnak tűnik, amit eddig próbáltam minden működik, gyors, akksi jól bírja... Igaz nem kap már frissítéseket, de az nem zavar. Meglátjuk pár nap után mi lesz
-
attilav2
őstag
Felraktam az előző R5-ös (GK_ARMANI_MIUI_04012016_1849.zip) miui God's kernelt, az xda topicban többen is panaszkodtak hogy a hardveres menügomb és a rezgés R6-al nem működik miuin-n. Tarun a következő verzióra (R7) igéri a javítást, ami már coming soon státuszban van.
Az R5 verzióval megy a rezgés és a menü gomb is. A Xcelerate kernel fejlesztése sajnos lezárult. Ha megnézitek a topicját akkor láthatjátok. Így hát érdemes jobban figyelni a God's kernelre! -
attilav2
őstag
válasz
vadkörte #10856 üzenetére
Az xcelerate tel már próbálkoztam miuin is. A memóriával leggazdaságosabban a god's bánik. Sajnos miui alatt nem vált be, cpuid alatt a fülek lapozgatásakor megmerevedett majd újraindult. Tehát a stabilitásával vannak gondok miui alatt. Miui alá külön buildje van a god's kernelnek.
A standard god's kernel mokee 5.1 és cm13 alatt teljesen jó, jelentősen gyorsítja a rendszert. Miui alatt is jelentősen gyorsítja a rendszert csakhát vannak kisebb bugok és az instabilitás. -
vadkörte
addikt
válasz
attilav2 #10855 üzenetére
A Vagyula féle MIUIHU-s ROM-ban a 11a Xcelerate kernellel is megy a rezgés rendesen. Vannak idegesítő kehéi a kernelnek - pl. telepítés után bár jelzi nem veszi a töltést - de ezek sem konzekvensen jönnek elő. Van akiniél jelentkezik, van akinél nem. Nálam előjött. Szerencsére van rá megoldás, ami bevállt.
Tetszik - a ROM is, meg a telefon is, VÉÉÉGRE valódi Xiaomi-m is van, nem csak kókányolt MIUI ROM-om
- mindennapos használatra bőven megfelel, ha MIUI-t akar az ember.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #10838 üzenetére
Nos ma ismét feltettem a stabil multit a god's kernellel. A képernyőgombokat bekapcsolatam, a kapacitív gombokat pedig kikapcsoltam(hogy ne zavarjanak) e leírás szerint: [link] A fájlok módosítását root explorerrel végeztem el mert az ES nem akarta menteni a módosításokat. A rootolást e leírás szerint végeztem el: [link] stabil multin is működik, twrp-vel is.
Mennek a képernyőgombok, így működik a menü gomb god's kernellel. Azonban a rezgés nem megy! Ez is a miui-s god's kernel hibája lehet. Több vibration tester appot próbáltam, és nem megy. TWRP-ben megy, és természetesen a gyári miui kernellel is ment.Szóval aki nem akar kísérletezni az miui alá ne rakja fel a god's kernelt. Legalábbis a stabil multival vannak kicsi de idegesítő hibák. Aztán persze lehet hogy a fejlesztőivel jól megy
Kísérletező kedvűek próbálkozhatnak.
Remélem tarun ad ki új, legalább hibajavító, miui-s buildet. -
attilav2
őstag
Ez az AOSP vonal határozottan jobb mint a CM! A sebességkülönbséget zongorázni lehet az AOSP javára!
Anno a G300-on is így volt, arra dazozzo kiadott egy 4.3 AOSP-t, sebességben ez volt a legjobb mind a gyári mind a CM romokat lekörözte. Csak sajnos újraindulgatott időnként, egy verziót adott ki belőle, továbbiakat nem sajnos. Inkább a CM-re helyezte a hangsúlyt. Ahogy a custom rom fejlesztők nagy többsége. -
attilav2
őstag
válasz
balint355 #10852 üzenetére
Én az opengapps micro-t próbáltam, mokee 5.1-re felment. AOSP 6.0.1-re is látszólag, de "segfaultolt" tőle. Így újra kellett rakni, így inkább a fejlesztő által ajánlott gapps-t tettem fel. Valószínű nálam is felment volna a nano, csak nem akartam már vele kísérletezni, így inkább a fejlesztő által ajánlott gappst tettem fel. A képernyőgombokat a build.prop ban vagy valahol máshol ki lehet kapcsolni, vannak leírások a neten.
-
attilav2
őstag
Találtam egy MM AOSP romot, elég gyors. [link]
Kicsit macerás feltenni mert csak a fejlesztő saját twrp buildjával megy fel ami a topicban linkelve van (twrp-3.0.0-0-armani-for-aosp-caf.img) ezt fastbootban fel kell tenni, utána ebből telepíthető.
Csak a fejlesztő által ajánlott Gapps működik a rom-on! (BaNkS_Dynamic_GApps_6.x.x_2-8-16_12_50) Opengapps-al próbálkoztam, elszállt.
A sok maceráért kárpótolt hogy meglehetősen gyors rom! Root alapból nincsen, de linkelve van a topicban. Ez egy AOSP rom, a nexusokon is ez van. Pure android élmény! Próbáljátok ki! -
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a legújabb MIUIHU v7 romot amely a 5.2.18 as + alá a jól megszokott xCelerate kernelt (10a verzió)..És arra eszméltem fel ,hogy az eddig süllyesztőbe került "Médiaszerver" ismét feltünt és a telefont folyton ébresztgeti .. De érdekes módon csak akkor ha (!) wifi be van kapcsolva (legalábbis eddig)..
Felraktam egy 5.8.27es miuihu v7 romot is de azzal is ugyan ezt csinálja..
Szerintem ez nem rom specifikus ..Valakinek esetleg nincs tippje ,hogy mi lehet ez vagy mit lehetne vele kezdeni ,hogy eltünjön és végre tudjam a telefont használni rendesen ? :\ (mert ugye ez meríti mitn a fene)
Előre is köszi !
másoltam a redmi 1s topikból magamtól
Szerk.: Fent van a telefonon (titanium backup , swiftkey, timely, twist)
-
vadkörte
addikt
Hello guruk!
Érdeklődnék, hogy az új ROM-ból - 6.2.18 - hiányzik az MiTransfer, vagy, csak én vagyok a vakegér, mert nem találom?
Ha tartalmazza, akkor hol lehet, illetve, ha nem, hogy tudom pótolni? -
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10845 üzenetére
Nem gondolom hogy "tisztább lenne a képe", egyszerűen csak minden nagyobb picivel. A kijelző felbontása tudod, hogy 1280x720 pixel(312ppi). Ehhez a 320-as beállítás passzol leginkább, az a "Default" is. Ártani szerintem nem árt ha más értéken használod. Én kipróbáltam már 280-n is.
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Előre is bocs ha off, csak gondoltam megosztom veletek
Szóval aki MIUI után vált nem MIUI romra, és MIUI-n szokta használni az időzített offline módba váltást, annak egy próbát megérhet szerintem az [AutoSetAirPlaneMode] app.
Én például amikor nemrég Mokee-ra váltottam nekem hiányzott mert a telefon az ébresztőm és estére időzítve mindig offline-ba rakom, és nekem zavaró volt a hiánya, mert a romban gyárilag nem találtam ilyen lehetőséget, más appokkal pl Timerriffic meg nem működött. De szerencsére rátaláltam erre az app-ra és itt is ugyanúgy be tudom állítani időzítve hogy mikor kapcsoljon rep. üzemmódba és mikor vissza, már pár napja tesztelem, eddig teszi a dolgát!
Illetve azt szeretném kérdezni tőletek (főleg azoktól akik Mokee romot használnak) hogy láttam a Mokee-ban lehet állítani a kijelző pixelsűrüségét, (én most próbaképp átállítottam az alap 320-ról 360-ra és mintha valamivel tisztább lenne a képe de lehet csak placebo
) hogy ti mit gondoltok érdemes 360-on hagyni, és hogy hosszabb távon lehet ebből gondja pl a kijelzőnek vagy a gpu-nak?
Bármilyen infót előre is köszi!
-
Canonfan
senior tag
válasz
balint355 #10840 üzenetére
Igen, ha most vennék telefont (és nem tartaléknak venném) én is inkább redmi3-at vennék, bár ott zavar a nem kivehető aksi, nem tudom a note széria milyen ilyen téren
Viszont, most, hogy már jól belaktam a mokee lp-t és az AIMP Playerel úgy túnik megoldódott a zene akadás is, igazából nem érzek kimondott okot a cserére.
Játszani nem játszok rajt (csak néha) másra meg simán elég nekem ez a proci, a mokee-val meg meglátjuk mire elég az 1 giga ram
Az is jó hogy van támogatása, ha nem is MIUI oldalról de már most van stabil LP, és van már rá MM is ami majd szintén kiforrja magát és akkor át is térek rá, és ha következő android nem is lenne már rá, az MM és az LP akkor is egy jó darabig elég lesz.Szerencsére itt nem az a helyzet mint az előző telefonomnál (ZTE GrandX IN) ahol sajnos eléggé magára hagyták volt egy gyári ICS és ennyi JB meg volt rá ígérve de abból sem lett semmi a forrást meg nem adták ki külső fejlesztőknek, így váltottam is róla 2 év után bár a hibái ellenére szerettem
-
Canonfan
senior tag
-
vadkörte
addikt
válasz
balint355 #10840 üzenetére
Igen.
Tartalék illetve másodlagos telefonnak vettem bringázáshoz. Oda nem számít a korosság. Egy Huawei Y300-at váltott.
Elsődleges telefonnak most egy Huawei G700-at használok. Ezt még idén le szeretném váltani egy Redmi Note2 Prime-ra, vagy Note 3 Pro-ra. Majd meglátom melyikhez lesz kedvem. ($) -
vadkörte
addikt
Bocs, ez csak egy visszatalálós hsz. ha minden jól megy, ma ideér a Redmi-m, így VÉGRE én is Xiaomi tulaj leszek. (telefon, más Xiaomi cuccom már van)
Ez a topik kicsit élőbbnek tűnik, mint a telefon tesztje alatti.
Ha kérdés lenne úgyis előkerülök. -
attilav2
őstag
Felraktam a Stabil multit(KHCCNCK 7.1.3.0) és mellé a God's kernelt(GK_ARMANI_MIUI_09022016_0153). Szomorúan tapasztaltam hogy a menü gomb nem működik god's kernellel miui alatt!
Így hát felraktam próbaképp az itt is ajánlott stabil mokee 5.1.1-et, s hozzá a standard god's kernelt(GK_ARMANI_09022016_0151). Eddig elég gyors. Az elmúlt napokban CM13 volt fenn god's kernellel de pár nap után belassult, mint általában minden ezen a telón. -
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10830 üzenetére
Sziasztok!
Igen, valóban nagyon érdekes ez az egész zene akadozás probléma, főleg hogy egyik rommal/kernellel csinálja, mással nem...
Nekem pl egyedül a V5-nél nem akadt gyári kernellel, mind V6-nál, mind V7-nál igen volt amikor számonként, illetve számonként többször is. Egyedül a V7 fejlesztői globalnál volt elfogadható mértékű az akadás gyári kernellel emlékeim szerint, a V7 multi stabilnál is nagyon akadt alapból, ott Xcelerate kernel megoldotta a dolgot.
Ezért lepett meg hogy mokee-nál custom kernellel akad a zene...
Tegnap zeno79 írásán felbuzdulva, nekiálltam tesztelni hátha valamit sikerül kitapasztalni. elsősorban a gyári lejátszót próbáltam, pár alkalommal a Morth plalyert is, de mindegyiknél akadt. Kipróbáltam 384 mhz min procival smartmax, smartmax_eps, és interactive governorral is mindegyiknél akadt. Próbáltam "lebutítani" a gyári lejátszót, kikapcsoltam a vizuális hatásokat és az album borítót a zárképernyőn, rögzítettem a memóriában, de eredmény nélkül. Morth Plalyernél meg még rosszabb volt, mert ott nem is indult újra a zene, legalábbis rövid időn belül nem, többet meg nem vártam.
Ezt megelőzőleg az SDM-el és a Grenify-vel a nem létszügséglet appokat leállítottam/kivettem autostartból illetve fagyasztottam, a rendszer responzívabb is lett de a zene továbbra is akadt.Viszont!
Anno a MIUI-s fórumban olvastam, hogy egyik topicban (már nem emlékszem melyikben) valaki ajánlott egy lejátszót amivel neki nem akad a zene, és úgy emlékeztem, hogy az AIMP volt az.
Ki is próbáltam, tegnap interactive governorral és 384 mhz min pocival ment egy kb 15 percet kihangosítva semmi akadás. Ma reggel próbaképp levettem a min frekit 300 mhz-re a governort meg visszaállítottam smartmaxra, és így hallgattam vele melóba menet zenét a buszon, + napközbe is még sétáltam de akkor csak 2-3 szám erejéig és eddig semmi akadás!!Nem akarom elkiabálni, ezért egy nagyon erős kopp-kopp, de holnap melóba menet illetve hazafelé tesztelem jobban és meglátjuk.
-
balint355
aktív tag
válasz
dioka7 #10832 üzenetére
Szia!
CM ROM-ok nem fognak felmenni MiRecovery-vel, jobb ha nem próbálod meg
A TWRP is egy recovery, több mindent tud, mint a MiRecovery (biztonsági mentés/helyreállítás stb.) A legegyszerűbben ezzel a PC-s programmal teheted fel.
Ha fent van, akkor:
0. ROM és hozzá tartozó gapps (Google alkalmazások, itt keresd meg az android verziónak megfelelőt) letöltése, és a firmware
1. BACKUP (jó ha kéznél van...)
2. Wipe -> Advanced wipe: cache, dalvik cache, system, data (minden telepített app törlődik!)
3. Install -> firmware, ROM és gapps
4. Újraindít -
dioka7
senior tag
Üdv,
most egy sokak számára debil kérdés következik, de nem cserélgettem sosem ROMot, így mielőtt téglásítom a készülékem inkább kérdezek.
Az én telefonomon "MI-Recovery 2.0.1" van, valamint jelenleg MIUI 7. Amennyiben ezt szeretném lecserélni CM vagy Mokee ROMok egyikére, akkor:
- leszedem a ROMot, átnevezem update.zip-re és recoveryből install.zip-pel felmegy, vagy
- MI-Recovery-ből ne is próbálkozzak, mert kell a TWRP (amiről nem igazán tudom, hogy mi a csoda az)
- amennyiben kell a TWRP azt hogyan varázsolom fel rá, valamint utána mi a teendőm, hogy maga a ROM is lecserélődjön?Örök hála a segítőknek
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10826 üzenetére
tényleg nem tudom mi lehet nálatok a gond, én is az R6-os kernelt használom, gyári zenelejátszóval, mélyhangkiemeléssel és nincs akadás. nem tudom számít-e, de nálam szinte sose fut semmi a háttérben. persze gmail, FB LITE!!!, greenify IGEN, de kb. csak ezek. SDMaid-del, greenify-vel elég jól szemmel tartom a programokat, (főleg hogy mi induljon el állandóan) de nem tudom ez a megoldás-e.
-
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Eddig változatlanul tetszik a másik oldal, és szerintem egy ideig biztos marad az 5.1-es mokee
Viszont egy olyan problémám lenne, hogy nálam akadozik a zenelejátszás,
pedig God's kernelt használok (R6) és mintha a térerő is ugrálna bár lehet csak pont olyan helyen voltam de az aksigrafikonon többször is voltak 0 térerős részek.
Tegnap próbáltam smartmax, smartmax_eps governorokkal, mindkettővel akadt a zene úgy is hogy kicsit feljebb vettem a min órajelet 300-ról 384-re.
Érdekes módon tegnap miután átállítottam interactive-ra (min proci maradt 384 mh) meghallgattam egybe 7 számot gond nélkül, ma meg hallgattam kicsit és 2-3 számon belül megakadt a zene...Ezért szeretném a tanácsotokat kérni, hogy mit gondoltok, tegyek egy próbát a régebbi, R5-ös God's kernellel, vagy előbb próbáljak ki más zenelejátszót is?
Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10823 üzenetére
User szempontjabol kb.: Annyiban, hogy a
alapbol CM-ben nincs fulhallgató-ikon a felso savon ha bedugod
alapbol CM-ben nincs netforgalom visszajelzo a felső savon
MoKee-hoz a kinai helyett google bill. kell, cm-ben aosp bill. van
1-2 pittyegés és csengohang mas
A MoKee-t kinaiak rakjak ossze, a CM-t meg indiaiak, LP eseten mar a CM-t nem fejlesztik, de amugy a MoKee-ba is bekerül szinte minden ami a CM-be is
A MoKee még frissül kicsikét (pl. ma is), a CM november végi és kevésbé stabil
Na még 1: MoKee még mindig nem tudja: feloldás közelségérzékelő figyelésével (ha el van takarva nem tudod feloldani). ez még mindig nem megyOrulok hogy tetszik a masik oldal :-)
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Miben másabb amúgy a Mokee rom a sima CM-hez képest?
Amúgy én is úgy voltam vele, amikor elkapott a frissebb droidot akarok érzés, hogy a 6-os még elég fejlesztői nekem ezért maradtam a legutolsó LP Mokee-nál, ami eddig tetszik, furcsa volt a MIUI után de már jól belaktam.
De örömteli hogy van 6-os is, és majd azzal is teszek egy próbát, de még nagyon jó nekem az LP ez egyelőre marad, a 6-os majd a jövőben mikor stabilabb lesz
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Ismerősömnek a jack csatlakozója meg halt a Redmi 1S-én és most jelenleg CM11.1 + Xcelerate kernel van fent.
Extreme Digitálnál vették a telefont és vissza szeretné vinni a telefont a kérdés az az lenne ,hogy ha egy MIUIHU v5 stable-t felrakok + eredeti recovery-t akkor nem fognak pattogni szerintetek ?Előre is köszi a válaszokat !
-
zeno79
őstag
válasz
G.Peter #10818 üzenetére
Miui nalam nem jatszik, de a stabillal minden rendben.
Szerintem a minden igenyt kielegito ROM az még Lollipop alapú. A 6osban még nincs teljesen meg minden. Egy naprakész LP terjesztés él még, mégpedig a MoKee kiadasa. Ez sztem elég jó, God's kernellel nalam tokeletesen mukodik. 1 aprosagot vettem eszre csak: mobilnetet néha nem igen akarja kapcsolni, ekkor allitgatom kicsit a 2G/3G kapcsolót és lesz mobilnet.
Amugy sose sz@rta össze magat, vagy nem indult ujra ha fényképeznék pl. Jobban is birja akkuval és porgosebb mint a 6os
Mindig kiprobalom az ujakat, de már meguntam a jatszadozast a ROMokkal, azt akarom h működjön. Jó lesz a 6os, de csak LESZ. (tegnap is 2x ujraindult az R17es, a navi total lemeritette, es a fenykepek sem tetszenek ezért visszatöltöttem a legutolso MoKee LP-t) -
G.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Melyik kernelt+romot ajánljátok ha a stabil működés a legfontosabb? Ne indulgasson újra, ne szarja össze magát beérkező hívásnál, stb. Illetve rendesen kezelje mindkét SIM-et. A teljesítmény és akkuidő kiegyensúlyozott legyen, egyiket se emelném ki.
Korábban elég sokáig CM11-et használtam, aztán a CM12.1 első verzióit próbáltam ki (akkor még nem voltak túl jók), de az újabb romokat sajnos nem ismerem, kb. nyár óta nem foglalkoztam velük.Minden érdekel, CM11, 12.1, 13, MIUI bármelyik verziója, csak a fent leírtaknak feleljen meg.
Köszönöm szépen!
-
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10814 üzenetére
Köszönöm ezúttal is!
Időközben én is felraktam tegnap este a GK-t UKM nélkül, nekem is bőven elég amit a kernel adiutorral lehet állítani, most próbaképp 1497 MH-re állítottam a max frekvenciát, + smartmax governor, aztán használatban majd kiderül hogy így marad-e.
Most, így pár nap használat után nagyon tetszik a Mokee, örülök hogy kipróbáltam!
Egyetértek veled, nagyobb szabadságot ad, és gyors is, igaz azzal kicsit gondban voltam, hogy mit használjak a MIUI-s alkalmazások helyett, de nagyrészt visszatértem azokhoz, amit még az előző telefonomon használtam amin egy tiszta ICS volt mindenféle gyári cucc nélkül.
De így legalább megismertem mi újság a Play áruházbanMost, hogy sokat használtam az utóbbi napokban már nagyrészt meg is szoktam, és tetszik az, hogy letisztultabb, és vannak benne olyan opciók amik a MIUI-ban sincsenek, és olyan is, ami jobban testreszabható mint a MIUI-n, pl értesítési led
Eddig annyit vettem észre negatívumot hogy egyszer volt hogy újraindult a gyári kernellel, de remélem a God's kernellel már nem lesz ilyen.
A Viper4Adroid sajnos nem ment fel twrp-vel (lehet letöltéskor nem volt valami ok, később lehet megpróbálkozok vele) de tegnap kipróbáltam a gyári zenelejátszót, és a gyári EQ-t + a rádiót is, így első hallásra én is elégedett voltam vele, szerintem ha másodikra is így lesz akkor nem keresek mást.
-
attilav2
őstag
Felraktam a god's kernelt sima cm13 alá, eddig határozottan tetszik. Gyorsabb lett, igaz ezek az első benyomások, ma reggel telepítettem, lehet hogy az uptime előrehaladásával lassulni fog. A térerőt is kedvezően befolyásolta. Amíg újszegeden tartózkodtam -70dbm volt átlagosan a térerő. Most itt szőreg végén megint a szokásos -90 decibel körüli. Ha hazaérek és nem felejtem el megírom mekkora a térerő. Egyelőre határozottan jónak tűnik a god's sima cm13 mellett is. A mokee-t nem kedvelem, örülök hogy sima cm-mel is jól megy.
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10813 üzenetére
1) A kernel néhány alap beallitasat lehet allitani UKM nelkul is, kernel adiutorral. Arra, hogy ne meruljon annyira + nehany beallitasra eleg UKM nelkul is
2) nekem tök elég a gyari zenelejatszo a beepitett eq-val, V4A meg Dolby akármi cuccok nem kellettek, soha nem is hasznaltam mast, nem merult fel ra igeny. Minden elvarasom teljesiti a gyari zenelejatszo + az fm radio.
3) valamilyen profilok vannak, mindig kikapcsolom, csak egyet hasznalok (miuin sem hasznaltam ki), erre sem volt igenyem
Bocs, ezek nalam nem kellenek -
Canonfan
senior tag
válasz
zeno79 #10805 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat és az ezúttal is részletes és hasznos infókat!
Külön köszi a kernel linkjét, kész gondolatolvasó vagy, az lett volna a következő kérdésem
Szerintem hétvégén fel is rakom kicsit gyorsan merül most hogy sokat nyomkodom, majd kíváncsi leszek custom kernellel milyen lesz, kevesebb használat mellett, mert én is hasonlóan vagyok mind te, nekem is általában készenlétben van a teló, illetve zenét szoktam hallgatni rajta.
Opengappsból a fullt próbáltam amúgy.
Szóval akkor UKM nélkül is működik rendesen? (mert amúgy nekem sem létszükséglet)
Illetve azt szeretném megkérdezni, hogy mit gondolsz, akkor érdemes adni egy esélyt a gyári zenelejátszónak? Én MIUI alatt morth playert használtam + viper4android (ezt majd itt is fel szeretném rakni a kernel után)
Neked mi a tapasztalatod amúgy, neked sikerült megoldani az időzített profilváltást a mokee romban? Nekem MIUI nál úgy volt mindig is, hogy este átvált offline módba és reggel vissza, de itt nem találtam ilyen lehetőséget, eddig a Timerriffic-el próbáltam beállítani de úgy néz ki nem működik...
-
attilav2
őstag
-
zeno79
őstag
válasz
zeno79 #10805 üzenetére
TIPP: Ízlések és pofonok, de rendszertisztítónak, programok kontrollálására én megvettem az SDMaid Pro programot. Kicsi, pehelysúlyú és nagyon hatékony eszköz. A másik a Greenify. Ezen a kettőn felül nincs szükség másra, ezzel már pont eleget teszel a karbantartásért. NEM kell ide CleanMaster meg 360.... és egyéb totál nulla és csicsa app ami többet árt mint használ!
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10804 üzenetére
Szóval szerintem elég jó a MoKee teljesítmény és akku szempontjából külső kernel nélkül is, MIUI-val összevetve meg főleg, de úgy vettem észre:
- éjszakai merülés kevesebb külső kernellel
- alacsonyabb órajelen is gyorsabb, lag-mentesebb külső kernellel
Mivel viszonylag keveset használom a telót, nem nyomkodom állandóan, de zenét/rádiót pl. sokat hallgatok vele (pl. futás/tekerés közben, és rögzítem a gps útvonalat is), ezért nálam az üzemidő igen fontos. Az órajelet vissza veszem 1190-re, governornak pedig a "smartmax_eps"-t állítom be, és elég jó beállításnak tűnik RÉSZEMRE.
Korábban próbáltam az xcelerate kernelt, de az régi, fagyott/FC-zett/újraindult, úgyhogy dobtam, ez a God's kernel jónak tűnik. Innen leszedheted: [link].
Csak a kernelt telepítem (wipe cache/dalvik kell, de nem okoz veszteséget) + kernel adiutorral finomhangolom. ÉN nem szoktam ezt az UKM-et hozzá telepíteni (de lehet, csak nálam nem jött be). Ha viszont telepíted az UKM-et is, akkor nem a kernel adiutor-ral, hanem a synapse programmal állítható a kernel. -
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10804 üzenetére
Opengapps 5.1-es, pico csomag volt amit probaltal telepiteni? Na mindegy.
Én hasznalok külső kernelt, nalam nem a gyorsaság hanem az akku a szempont, ezért a GOD's kernel R5-t, par napja az R6-t telepitettem: tökéletesen működik. Ha nem allitod el programmal, csak telepited a kernelt, akkor is jobban jarsz, nem kell tartani tole.
Sok örömet az ismerkedeshez, eleinte tenyleg szokatlan lesz, de egyszeruen mukodik minden, gyorsan, kenyelmesen. Persze meg kell szokni mi hol van (nekem a miui lenne szokatlan)de szerintem egyszerű, letisztult. Sokkal nagyobb szabadságot ad a rendszer, és ott vannak a nem kis előnyök is: RDS radio, jó zenelejatszo, eredeti méretben mentő, és jó effekteket tartalmazó képszerkesztő pl. -
Canonfan
senior tag
zeno79 , balint355:
Köszönöm szépen ezúttal is a hasznos válaszotokat!
Ma este fel is raktam az 5.1-es Mokee-ból a legutolsót, (eredetileg hétvégén gondoltam, de nem akartam addig várni
) fel is ment, egyedül a gapps-al voltak gondok, valamiért amit az opengapps-ról töltöttem le nem akarta felrakni a twrp se sd-ről se belső memóriából de szerencsére amit balint355 javasolt az felment
Hát elsőre tényleg furcsa a MIUI után, az már jobban kézre állt, de lehet ez csak megszokás kérdése. Viszont ami tetszik így pár óra után hogy tényleg gyors, és vannak benne szimpatikus feature-ök is.
Úgyhogy most szokjuk egymástAzt szeretném még megkérdezni tőletek, hogy mokee-alá ajánlott custom kernel, és ha igen melyiket javasolnátok?
-
zeno79
őstag
válasz
Canonfan #10800 üzenetére
Nagy vonalakban röviden:
Innen szedd le a legfrissebb stabil rilízt: [link]
Van opengapps link is az oldalon.
Itt pedig minden egyben: [link]
Mindenképp TWRP recoveryt telepíts, playből flashify-vel a legegyszerűbb: [link]
Ha fent van a twrp, csinálj egy backup-ot a miuiról, én SD-re szoktam menteni, remekül működik. (nekem is van vagy 6-8 ROM mentve + MIUI ) Utána egy factory reset nem árt, utána mehet a firmware (biztos ami biztos) -> mk-50.1 -> gapps, ( -> esetleg külső kernel), utána wipe cache / dalvik és reboot. Az miui-s oldalon olvashatod részletesebben a dolgokat.
Ja, én a belső tárhelyről szoktam telepíteni, de twrp-ből bárhonnan telepíthetsz tudtommal.
Nekem PISTON3 van, és eddig az összes rommal működött (cm11, cm12.1, cm13, Resurrection, AICP, MoKee, mindennel)
Bocs ha valamit esetleg kihagytam volna -
balint355
aktív tag
válasz
Canonfan #10800 üzenetére
Én minden nem MIUI rom telepítést így csinálok:
0. backup (twrp és/vagy titanium backup)
1. rom (mokee lp), gapps (ezt szoktam használni minden romhoz, értelemszerűen a megfelelő verziójút) és firmware letöltése sd kártyára
2. twrp-ben wipe data, cache, dalvik cache, system (internal storage nem muszáj, én néha azért törlöm azt is)
3. install: firmware, rom és gapps ilyen sorrendben
4. újraindít, örül
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Huszonkilencezer forintnak megfelelő áron debütálhat a Xiaomi alsó szegmensbe szánt csúcsmobilja.
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- The First Berserker: Khazan
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Nubia Redmagic 9S Pro 5G 12GB/256GB Sleet, Alza, 2 év garival.
- Samsung galaxy A70 128gb független dualsimes okostelefon
- Nubia Redmagic 10 Pro 5G 12GB/256GB , Alza, Shadow, bontatlan
- Eladó Apple S7 plus telefon, kártyafüggetlen Képernyője törött, de működik. Ára: 25.000.-
- 2 darab iphone akciósan 7 és 7 plus
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest