Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
Aprócska gondom van...
Felmásoltam a DCIM mappába több képet, de csak fájlkezelőből látom őket, a Galériában nem jelennek meg.
Feltettem a Rescan SD Card! appot, de továbbra sem jelennek meg (nincsen ".nomedia" nevű fájl a mappában).
Mit lehet ez ügyben tenni?
-
-
Drizzt
nagyúr
Teljesen mindegy mennyit ir ra az mm. A lenyeg az, hogy a dobozban levo garanciapapiron a matrica vegen 12, vagy 24 szerepel-e. Utobbi esetben 2 Garanciat nyujt ra az Asus. Saturnban is egy evet mondtak, de az a sajat jotallasuk, ami nem ugyanaz, mint az asus garanciaja.
Aksival egyelore en se vagyok elegedett, tf101 jobban birja emlekeim szerint. De lehet par toltes utan meg javulni fog.
-
mimate
csendes tag
Pénteken vettem meg és nagyon elégedett vagyok vele. Viszont figyelmetlen voltam a vásárlásnál, sajnos a MM-ban vásároltam. Ezzel az a baj, hogy ott nincs rá csak 1 év garancia, és ha van vele valami baj és visszaviszed 3 munkanapon belül, akkor nem kapod vissza a pénzed, max levásárolhatod. Szóval ha vki most indulna venni egyet, akkor azt javaslom, hogy az edigitalból tegye. Plusz ott most van kevesebb, mint 7 rugóért 3 év baleseti garancia.
Nézegettem a kijelzőt és a jobb oldalát kivéve az üveglap szintje lejjebb van, mint a perem (érzem, ha odarakom az ujjam), a jobb oldalon viszont egy szintbe van. Nyomogattam és nem recseg, és nem is süllyed meg az üveg, ha lenyomom a jobb oldalon. Szerintetek visszavigyem? Nektek mindenhol ugyanolyan?
Másik: Nem vagyok megelégedve az aksival. 6,5 órája van levéve a töltőről, a kijelző ebből majdnem 4,5 óráig volt bekapcsolva, ebből a 4,5-ből volt egy kicsi Temple Run, de a többiben egy pdf-ből tanultam. Ráadásul a helyszolgáltatások közül egy se volt bekapcsolva és a wifi se végig, kijelző auto fényerőn. Jelenleg 40%on van
-
ackos
csendes tag
Nagyon láma kérdés, de egyszerűen nem találom a megoldást: hol lehet állítani, hogy telepítés után adott alkalmazás ikonja automatikusan megjelenjen e az "asztalon"? ICS-n még kapásból tudtam, de a bab kifogott rajtam.
-
Picco
addikt
válasz
pethYeti #3080 üzenetére
szerintem nem szeria hiba, nekem C8O van es hibatlan a keszulek, se pixelhiba, kijelzo recseges/kiallas, semmi.
mod: az lesz a tuti ha jol kiprobalod/atnezed az elso 3 nap soran, max visszaviszed csereltetni.
lol: uj arckep es szintet is leptem 24 ora alatt, azthittem hogy meg nagyon messze vagyok az addikttol
-
pethYeti
addikt
Akinek recseg egyébként melyik szériája van? C9-re sikerült megoldani?
-
agabe
addikt
Ha picit visszaolvasol megtalalod, es nem kell orankent megkerdezned
, vagy google playben nexus 7 usb szavakra is kijon...
nexus media importer
vagy root utan
stickmount(#3075) Cyrin:
Akkor mar kedvezmennyel nem fogsz tudni venni gondolom. -
agabe
addikt
válasz
pethYeti #3069 üzenetére
Nem problemaznak...meg ha esetleg igen, akkor vasarlas utan meg ott gyorsan ellenorzod nagyjabol, ha gond van rogton vissza a penzt, es masikat kersz, azutan meg 3napig visszaveszik meg ha talalsz rajta valamit az alaposabb atvizsgalasnal otthn (nem kotelezo viaszavenniuk torveny szerint, de megszokott eljaras nagyobb uzletekben, aruhazakban mindenfele termeknel)
Pixelhibara legjonban valami tesztelo progi kell, csak ahhoz akkor a telefonodrol ossz neki netet, allits be egy google accountot, es szedd le a play-rol az lcd test nevu progit. Ha gyors vagy, akkor az egesz nem tobb 2-3percnel atnezessel egyutt, es kozben a tobbi dolgot is meg tudod nezni.(#3071) pethYeti:
Hatarozottan nyomkodd korbe a keret korul mindenhol...ennyi. elvileg nincs egy konkret hely ahol mozog, vagy kiall...tobbfele verzio latott mar napvilagot a hibakat ecsetelo forumokon.(#3068) Cyrin:
Akkor nem vagy szerencses a kutyukkel ... a 8napba meg belefersz igy az nem lenne problema...en felhivnam oket, mert vesziteni semmit nem vesztesz egy telefonalassal -
pethYeti
addikt
"Biztató" hsz-ek után, akkor MM-ben nem fognak problémázni ha megvétel előtt ki akarom venni a dobozból hogy megnézzem többek között a kijelző nem-e mozog meg, hogy nincs pixel hiba?
-
Cyrin
addikt
már kezdem megszokni az ilyen helyzeteket. anno a defy-t megvettem, nem töltött az aksija, egy hétvégét idegeskedtem rajta, hogy vajon tudnak-e akarnak-e újat adni, mert akkor volt nagyon jó áron, és elkapkodták, mint most a nexus-t. a dell laptopommal (latitude 5520) csak annyi baj volt amikor megrendeltem és kihozták, hogy nem bírt lejátszani folyamatosan egy zeneszámot, két pesti utamba került, kicserélték az se tudta, mindenki engem nézett hülyének, hogy ilyen hiba nem létezik, pedig ezek szerint szériahiba volt, de visszaadták a pénzt. most meg ez, ez se olyan hiba amit csak úgy megmutatok és reprodukálom, de most már nyugodt vagyok...
-
agabe
addikt
Uhh.. az halmozottan hatranyos...sem mozognia, sem recsegnie nem szabadna
Az ujraindulas miatt mindenkeppen cserelendo/javitando. Beszeltem mar edigitaloskkal, hogy hogyan allnak a dologhoz?(#3065) ackos:
halott pixelek, es 10db??
az egyreszt nagyon sok, masreszt nem szoktak pixelhibasak lenni ... ez egyaltalan nem jellemzo hiba N7-nel...nekem ez a mostani a masodik keszulekem, es egyiken sem volt/van egy pixelhiba sem. Leginkabb cserelni kellene. -
Cyrin
addikt
Nálam a baloldalánál a felső harmadnál mozog egy kicsit az üveglap, nem áll ki, meg nem is látható hogy mozog, de befelé mozdul el, és eközben recseg. Nem lenne zavaró ha nem pont ott fognám meg.
Tegnap este egész sokáig nem sikerült újraindítást generálnom, erre ma reggel egyből azzal kezdte... -
ackos
csendes tag
Egy hónap várakozás után megérkezett az én gépem is
Kezdem belakni, imádom, nagyon jó. Ami elszomorít, az a halott pixelek száma. Van legalább tíz darab szanaszét a kijelzőn. Átlag használat mellett nem zavaró, de azért észre lehet venni. Másnál is van ilyen gond? Szervíz, vagy "ez ilyen" ?
-
szucsi
őstag
Sziasztok, külső usb-s hdd-t rá lehet valahogy applikálni a készülékre?
Köszi!
-
Edgeri
senior tag
Ha valaki akarja hasznalni az elolapi kamerat fenykepezesre az keressen ra a camera launcher for nexus 7 progira.
-
kisml
tag
találtam egy idegesítő hibát :S
Android 4.1.2-ben ez azért nagy hiba...ja és nem lehet "görgetni" a mappában :S
remélem, hogy hamar javítják...itt a kép:
www.4shared.com/photo/mHfXn36p/Screenshot_2012-10-14-07-53-23.html -
agabe
addikt
Sajnos epp elpakoktam a memkarit valahova a fenykepezobol, ezert csak ilyen satnya kepek vannak, de a lenyeg latszik...az uveglap sikban van a szelevel:
[link]sot a szelen korbe a keret (legalabbis nalam...de egyenletesen mindenhol, es eszrevenni is csak ugy lehet ahogy most direkt nezegettem...tapogatva szinte sikban levonek erzodik) egy szazad millimetert feljebb is van (nem olyan szepen lekerekitett az uveg mint az s3-as....azt tenyleg meg jobb erzes fogdosni, de n7-tel sincs semmi problema)
[link]
[link]Ahogy a tobbiek is mondtak, ha barmennyire kiall, akkor valami nem jo, vinni kell vissza cserebe.
-
Jannn
aktív tag
válasz
Skynet258 #3056 üzenetére
Nekem pl. az nem tetszik a nexus7-ben, hogy az uveglap enyhén magasabb mint a gép, es kézbe véve vágja a kezem... Olyasmi mint az iphone4 uveglapja - az is kényelmetlen. És még az almások rohogtek a gsIII szlogenjen,hogy designed for humans (annak a széle szépen le van kerekítve sehol nem olyan mintha egy életlen kést fognal :-)
-
Skynet258
veterán
Én mindig ezt sulykolom mindenhol, a tesztjeimben is; az egy dolog, hogy nekem tetszik valami, sokaknak tetszhet, viszont mind különbözünk. Érdemes mindent megtapogatni vásárlás előtt, na és persze a lehető legtöbb programot kipróbálni. Lehet másnak más program jön be, mint pl. amiket én használok.
De jól mondod, én csak feldobtam a labdát, mert ez a tablet dolog itthon még sokaknak idegen, és igazából nem is tudják, mire lehet egy ilyet használni. Gondoltam írok egy általános szösszenetet, aztán mindenki leszűri magának, amit hasznosnak ítél.
-
-
vizcsap
tag
válasz
bandras0226 #3047 üzenetére
Nálam is működik de megmondom őszintén, engem idegesít...
-
Blaise
veterán
válasz
Nincs letiltva a kijelző elforgatás?
-
-
Picco
addikt
válasz
nalam mukodik, nemtudom nalad miert nem O.o
-
Már nekem is 4.1.2 van,de a landscape mód valahogy nem akar működni. Gondolom ennek automatikusnak kellene lennie,mert nem találtam erre vonatkozó beállítást. Vagy esetleg az utolsó pillanatban mégis kivették ezt a funkciót?
-
valaki megkapta már a 4.1.2-es frissítést?
-
wion4
csendes tag
Agabe és Picco fórumtársnak köszönöm a tanácsot (@2857, @2858). Sajnos a készülék egy tégla volt. Cserélték.
A jó hír, hogy az Edigitalban azt mondták, hogy még nem volt hasonló hiba a Nexus7-el, pedig viszik mint a cukrot. -
assemble
addikt
Puddle THD le van arazva a hetvegen [link]
Meg a World of Goo is ha valakinek eddig meg kimaradt volna -
agabe
addikt
válasz
Oldman2 #3039 üzenetére
Ps3-hoz altalaban kell meg a siaxys nevu app, es rootolt allaoot, ezzel viszont azutan mindent lehet vezerelni, azt is ami gyarilag ne ism tamogat kontrollert, mert emulalja a kepernyo megfelelo reszeinek tapizasat, csak be kell allitani (le lehet tolteni sok beallitast) egy screenshot alapjan mi hol hogyan mukodjon, es utana mukodik...nekem azert is tetszik, mert wireless modban mukodik, igy nem all fenn a veszely meg veletlenul sem, hgy a bedugott kabellel a tabot lerantom, vagy a csatlakozo megfeszul.
(#3037) Skynet258:
Klassz osszefoglalo, es nagyon jo indito annak aki eloszor vesz kezebe tabletet, sot a regebbi tulajok is nemi betekintest nyernek abba, hogy esetleg mikent lehet meg hasznalni amire nem probaltak.
A lwgjobban az tetszett (amiben nagy igazsag is van, es teljesen eyetertek), hogy probaljunk ki mindent!
Valoban csak ugy lehet rajonni ire tudjuk jol hasznalni ha probalgatuk, mert ellenkezo esetben hetek mulva akar mar a polcon is porosodhat, pedig lehet talalni olyat ami miatt erdemes barinek levennie onnan, de ezt csak tenyleg akkor, ha ezt is, azt is, amazt is kiprobaljuk. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Skynet258 #3037 üzenetére
Köszi mindenki nevében!
A cikkben fedeztem fel a Beach Buggy Blitz-et, annak egyik hozzászólásában írják, hogy "xbox360 vezetékes kontrollerrel is lehet irányítani".
Amit lehet XBOX kontrollerrel, azt lehet PS3 vezetékes kontrollerrel is irányítani? A BT-s kontrollerek nem mennek?
Melyiket érdemes megvenni? Egyáltalán érdemes ilyenbe beruházni?
-
agabe
addikt
válasz
Oldman2 #3035 üzenetére
Biztos tobb is van, en csak a Sktechbook mobile-t vettem meg aminel sajnalom, hogy nincs ilyenem, de meg annyira nem foglalkoztatott a dolog, hogy tenyleg szerezzek egyet.
-
Skynet258
veterán
Összeütöttem egy cikket a Nexus 7-re vonatkozóan - főleg általános, és főként kezdőknek szánom, de hátha más is talál benne innen új dolgokat.
-
assemble
addikt
Pedig szerintem ugyanazok az ado torvenyek vonatkoznak arra is, igy ott is ugyanugy benne kell lennie az arban ha adokoteles a vasarlas, talan ott eleve bruttoban irja ki azert nem vetted eszre, vagy olyan helyrol vettel csak amin nem volt ado. Hogy van-e ado rajta az fugg attol is, hogy te hol vagy, es az elado helyetol is. Itt talalta nemi infot rola.
-
rpeter
csendes tag
Ha valaki keres olcsó tokot, én egy ilyet vettem:
http://viewitem.eim.ebay.hu/NEW-GOOGLE-NEXUS-7-WALLET-LEATHER-CASE-COVER-FREE-STYLUSBlack/290780825782/item?variant0=Black&transId=756757205019
Bepattintós, van mellette hely pár cuccnak is. Nincs ugyan mágneses okosság, viszont adtak stylust és egy ajándék fóliát is, amit nagyon könnyen fel lehet rakni.
Pont ez az aukció már nem él, de van tőlük biztosan ugyanilyen. -
trance89
őstag
én itt vettem szlovákiában, hihetetlen ez az árkülönbség (40-50 €) az itt és MO-on kapható Nexus 7-ek között
nálatok átszámolva a legtöbb helyen 270-280 körül mozog, itt viszont 229-ért van az itteni legnagyobb elektronikai üzletláncban, hozzátenném h mondjuk az edigital-hoz hasonlóan egyáltalán nem olcsó üzlet de bizonyos termékeket néha nagyon olcsón adnak vagy az elsők között árulják:
http://www.nay.sk/google-nexus-by-asus-7-16gb/
tegnapelőtt megláttam az újságukban és másnap meló után már mentem is érte, nem halasztgattam mert viszik mint a cukrot, bár nem is csodálom
már egy ideje gondolkodtam tablet vételén de nagyon jól tettem hogy idáig vártam mert brutális jó, az olcsó 7"-os kínai vacakok emellett tényleg szemétnek számítanak (ebben az árban pedig csak olyanok kaphatók) -
agabe
addikt
Akkor egyeztess az edigitallal, hogy megoldjak-e neked egy az egyben cseret.
Ha nem, akkor ket lehetoseg: 70ezret visszakapsz, majd 80-ert megveszed (ott, vagy mashol), vagy asus szervizbe beviszed ezt, es varsz amig megjavitjak/cserelik.
En remenykednek, hogy edigitallal le lehet boltolni a rafizetes nelkuli cseret, mert ugy lenne a legjobb. -
TOZ
addikt
Nillkin az nillkin. Gyari csomag. Parezer pozitiv (99%-os) ebayes eladotol nyugodtan vegyel (szerintem) nem lesz gondod belole.
Es nem mindegy, hogy 28-29 dodo, vagy 36 plusz posta... De nem akarlak rabeszelni semmire, csak a sajat tapasztalatomat irtam le.
Es ismetlem, ha barmi gond van, ott a Paypal Dispute. (Amitol altalaban jobban felnek, hogy negativra ertekeled oket, igy mindent megtesznek, hogy elegedett legyel.) -
grecki
csendes tag
Nem feltetlen a fizetes miatt, hanem h gagyit adnak...
-
grecki
csendes tag
A heten en is megvettem (edigital), de egyelore nekem meg 4.1.1 van fent.problemat egyelore nem tapasztaltam, knock on wood...:-)
Nillkin bortokot szeretnek venni, de ebyben/amaznban nem feltetlenul bizok, talaltam egy casesss.com nevu oldalt, jonak tunik elso blikkre. van barkinek tapasztalata veluk kapcsolatban?
-
agabe
addikt
Akkor egyre kisebb az esely a szoftveres problemara...ha van olyan progi esetleg amit hasznalsz, es okozhatja akkor az csak ugy derulne ki, ha semmit nem tennel fel...bar ugyanazokat amit esetleg mindenki mas is feltesz foloslegrs letorolni, mert akkor masnal is gondot okozna...nemtom. nincs rajta viragfoldi program? Az meg okozhat esetleg valami gubancot, mert alapbol nem is ehhez a kutyuhoz van az a verzio.
-
FeRkE
őstag
válasz
Oldman2 #3016 üzenetére
Szerintem ez nem (csak) ettől függ, hanem hogy a telót hol használod. Legalábbis a Nexus7em mókolva volt Wallet miatt, floridainak volt elhitetve, és nem kellett fizetnem semmilyen appra adót amikor volt a PLAY akció, míg ugyanazt az appot megvéve barátnőm telójára kellett adót fizetni.
-
Cyrin
addikt
Megvan az első újraindulás 4.1.2 alatt, semmit nem csináltam csak épp ezt a fórumot olvasgattam. Ennyi.
-
Blaise
veterán
Megvettem a tegrás GTA3-at, de rászámolt adót is a kiírt árra, holott amikor tegnap a Nexus Media Importert vettem meg, akkor a kiírt árat fizettem csak. Hogy megy ez?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
lolchief70 #3005 üzenetére
Igen, rootolot készülékre ment fel, úgy ahogy szabadgy a #3007-es hozzászólásban leírta.
-
Picco
addikt
nexus toolkitet(3.4) akkor most le lehet tolteni valahogy? vissza rootolnam a gepet.
vagy van valami mas megoldas? -
agabe
addikt
válasz
cseppelcs #3006 üzenetére
Ez az uj
De kiprobaom mindjart amit szabadgy irt...nem nagy gaz, hogy nincs meg, csak fura, mert telora egy idoben szokott jonni.Megneztem...nalam tovabbra is naprakesz a 4.1.1
Az egesz muvelet reboottal, ujra fellepessel ide befert szerkesztesi idon belul...gyors a masina ez is jelzi.
(#3009) TOZ:
Mar akiFeltehetnem toolkittel, de ota nem jott meg.
-
szabadgy
tag
Nekem se nagyon találta a frissítést hiába nyomkodtam a rendszerfrissítést. Ezért az alábbiakat csináltam.
Nexus 7-et hétfőn /10.08/ Saturn Europarkban vettem.
Minden gyári!4.1.2. frissítés:
1,Beállítások --> Alkalmazások --> Összes alkalmazások /jobbra kell simogatni a képet, hogy elérd/
2, Megkeresed a Google Szolgáltatások keretrendszert. Rányomsz.
3, Adatok törlése. Nálam amikor rányomtam először, akkor nem nullázódott le egyből, hanem maradt pár kbájt. Utána rányomtam még egyszer az adatok törlésére. Utána már 0 kbájt volt.
4. Kapcsold ki és indítsd újra.
5. Ha nem ajánlja fel, akkor bemész a Beállítok --> Táblagépről és rendszerfrissítés.
Én így csináltam mindent tegnap este, és egyből megtalálta, és települt is minden gond nélkül.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
lolchief70 #3000 üzenetére
Én a leírás alapján sikeresen végrehajtottam (a tábla "Edigitalos).
KÖzben rákérdezett, hogy akarom-é visszazárni a bootloadert (No), aztán hogy elveszthetem a Rootolás (kértem javítsa meg), így a végeredmény egy 4.1.2-es rootlot tábla lett/maradt.
Üdv
-
agabe
addikt
válasz
edward2 #2999 üzenetére
Ja...edigitalosok nem frissulnek meg.
Lehet, hgy MM nem is itthonrol szerezte be ?
Elofordult mas esetben hasonlo amirol olvastam (az telefon volt, es egyben kellett fuggetleniteni parszaz darabot), de azert fura lenne ha meg mindig eljatszanak, es csak a beszerzesuk egy resze lenne valoban hazai aztan gyari szam alapjan szervizben derulne ki utolag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest