Hirdetés
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
pusha
tag
válasz
randras_83
üzenetére
Ejj, túl szépnek is hangzott ennyiért gyári garival

-
sir fg
aktív tag
-
slice14
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Öhhhööö....

-
válasz
randras_83
üzenetére
Proxy nem segít.
-
assemble
addikt
Ha valaki tudja, hogy Magyarorszagrol hogy lehet ezt megszerezni, az irhatna rola

Csak proxy/vpn jatszik? -
sir fg
aktív tag
Hopp, pont most nézem, és az enyém is vékonyan el van ott repedve. Szervizben nem volt soha, és eddig csak kicsiket esett (20-40 cm-t nagyon puha szőnyegre). Én se cseréltem soha SIM-et. Úgy látszik, az egy gyemgébb pont. Engem nem zavar nagyon, az biztos, hogy emiatt nem viszem szervizbe.
-
TripleM
tag
Van egy 10 napos telefonom, partneronál vettem. Eddig többször panaszkodtak, hogy nem hallanak telefonálás közben. Van másnak is problémája a mikrofonnal? Van erre megoldás?
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Találkozott már valaki olyan hibábal, hogy a SIM fiók melletti vékony perem eltörött?

A mobil nem esett le, nem érte semmi fizikai behatás. Egy kártyával használom a kezdetektől.
Garanciába cserélik a keretet? -
sir fg
aktív tag
válasz
slice14
üzenetére
Nem! Egy korábbi hsz-ban írtam, hogy mihez kell nekem root jog. Az egyik ilyen alkalmazásként egy "nyomkövető" appot említettem. Krisz nem értette, ezért leírtam picit részletesebben, hogy mit tud az az app. Semmi köze nincs ennek sem a TB-hez, sem a Google-hez. Bocs, ha valahol esetleg félreérthető voltam...
-
sir fg
aktív tag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Amivel elvesztés/lopás esetén távvezérelni, meg bemérni lehet, na.
-
skizzz
csendes tag
válasz
Braca123
üzenetére
Szia!
http://mobilkereskedes.hu/?view=shop&product=85 - itt találtam! Bocsi, nem 91 (már), de tegnap még tényleg annyira volt írva o.O De akkor köszi, maradok lehet az 1 évesnél.
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14
üzenetére
Nem. Az összeset lementettem. Majd kicsomagoltam, kitörörtem az összeset, kivéve egyet, majd visszacsomagoltam. És azt az egyet állítottam vissza (előtte persze töröltem az alkalmazás adatait a telefonon, a beállításokban, hogy lássam, valóban visszaállítja-e).
A Total Commandert használtam a backup és a restore művelethez. Igazából csak kicsit kényelmesebb, mint parancssoron beírni. Viszont vannak egyéb funkciók, pl. logcat letöltése, screenshot készítés, restart, teljes fájlrendszer elérése, stb. Nem próbáltam végig mindet. Egyes funkciókhoz amúgy az ADB Shell a telefonon root jogot kér.bucsupeti: rendben, köszönöm az infót.
Szerk: Akkor nyitva hagyom. Azzal a gondolattal kacérkodtam (vigyázat, a következő sorokban eretnek gondolatok olvashatók), hogy az 5.0 érkeztével visszazárom a bootloadert. Igaz, hogy semmi okom nincs visszazárni, de úgy voltam vele, hogy ha arra sincsen jó okom, hogy nyitva hagyjam, akkor visszazárom. De most már van okom. Nem akarok a megjelenés után még 1, max. 2 hetet várni az OTA rolloutra. Ha lesz factory image, felflashelem. Rootot nem akarok, mert ahogy néztem a SuperSU-t, csak a Titanium Backup, egy nyomkövető app, meg a BetterBatteryStats használja jelenleg. A TB-t kiváltom az ADB backuppal, a többiről meg le tudok mondani. -
bucsupeti
senior tag
válasz
sir fg
üzenetére
Másik kérdés: gyári image flashelése csak nyitott bootloaderrel történhet? Vagy a nyitott bootloader csak a custom romokhoz kell? (Régebbi telefonomon a bootloader nyitás csak a nem Sony által aláírt kernel flasheléséhez kellett.) Másképpen fogalmazva: ha nincs nyitva a bootloader, akkor csakis és kizárólag OTÁ-n lehet frissíteni 5.0-ra, vagy a flash-all.bat használható?
Igen a gyári image flasheléshez először ki kell nyitni a bootloadert és utána lehet flashelni. Egyébként csak OTA frissítés lehetséges.
-
supercharley
tag
Úgy néz ki hogy megoldódik az LTE probléma! A munkatársam XPERIA Z1 készülékében szépen ment az LTE, ezért próba képpen cseréltem SIM-et közte és köztem. Onnantól nálam ment az LTE, nála pedig onnantól nem. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol közölték hogy régi a SIM kártyám, nem LTE képes, cseréltetnem kell(kár hogy tegnap amikor LTE képes díjcsomagra váltottam, akkor ezt nem vették észre).
Megint tanultam valamit, eddig fogalmam sem volt róla hogy a SIM kártya erre is hatással van.
Köszönöm a segítő szándékokat! -
sir fg
aktív tag
válasz
sir fg
üzenetére
Na, teszteltem az Android ADB backupot a Total Commander pluginnal, meg a backup extractorral, és sikeresen vissza tudtam állítani egyetlen alkalmazás adatait. A Total Commanderhez írt ADB plugin egész praktikusnak tűnik.
-
twine
veterán
Azon kívül ,hogy nem szeretnék böngésző vallási beszélgetésbe keveredni,,,
van egy dolphin connect nevű aprócska b@sz az asztali chrome-hoz, amivel ugyanazt éred el, dolphin/chrome böngészővel, mint a chrome/chrome párossal...
Előzmények. stb...
Nexus-4en én Dolphin-t használtam,,,Nexus5-ön a Chrome-ot...
Nekem mindegy ki mit használ, csak a dolphin-ban akartam segíteni, ha esetleg nem ismernéd...
Mert ez "valós időben Szinkronizál",persze kb két gombnyomással muszáj "bütykölni"
-
válasz
supercharley
üzenetére
A Preferált hálózattípus LTE-re van állítva??
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14
üzenetére
Az vagy biza 
Szerintem most a nagy ráérésemben kipróbálom ezt az egészet egy alkalmazáson.
Megjegyzem, erre az egész bohóckodásra nem lenne szükség, ha az appfejlesztők elterjedten használnák a Backup API-t, ami már elvileg az Andriod 2.2 (!) óta elérhető.
Vagy legalább lehetne a fájlrendszerbe beállításokat, játékállásokat, stb. exportálni. Elég soknál szerencsére lehet, de nem mindnél. Na meg hát a TB azért sokkal gyorsabb és biztosabb megoldás, mint egyesével exportálni/importálni a beállíásokat. -
gabro0
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Korábban próbáltam cache-t törölni, alkalmazásadatokat törölni, újratelepíteni, de semmi nem segített. Ha jól emlékszem a 37-es verzió óta ilyen. Akkor le is írtam [link] (a többi probléma megoldódott)
Ja igen, a sima és a béta is ugyanúgy produkálja ezt a jelenséget alapbeállítások mellett is.
-
Srácok, ha jó akkuidőt akartok, akkor ne a Chrome-ot használjátok.
-
noorbertt
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Mi a kulonbseg? FF volt idaig a bongeszom de most probalgatom ezt is,nem rossz
-
slice14
veterán
válasz
sir fg
üzenetére
Az ADB Backup leírásban van egy "Android Backup Extractor", ezzel kel kicsomagolni az .ab fájt. Majd nyisd meg a ..tar-t pl tc-vel és töröld a szükségtelen app adatokat.. Majd csomagold vissza a leírás alapján.
Majd a leszedált .ab-t tallózd be az NRT-vel.
Zseni vagyok. Pont azt írtam le, amit te...
-
sir fg
aktív tag
válasz
slice14
üzenetére
Aha, szóval a Nexus Root Toolkit "Backup" és "Restore" gombja ugyanazokat a lehetőségeket nyújtja, mint ami a cikkben le van írva?
Én azt szeretném, hogy az összes nem-system alkalmazás adatáról készítsek biztonsági mentést, de csak 1-2 alkalmazást állítanék vissza utána (amire éppen szükség van). Erre a Titanium Backup kényelmes megoldás volt, de az 5.0-t root nélkül használnám. Ha jól sejtem, akkor csinálnom kell egy teljes ADB backupot, majd kicsomagolom, kitörlöm, ami nem kell, visszacsomagolom, és az így preparált .ab fájlt kell visszaállítanom.
De maga a backup és a restore az történhet az NRT-vel is, ezek szerint? Illetve a hivatkozott Total Commander pluginnel is? -
skizzz
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem mobilkereskedes.hu-n a Nexus 5 16 GB-s változatot, 80k-ért van, "magyar menüs", semmi buktató, de csak 1 év garival. 91k-ért van 2 év teljeskörű (ez létezhet?) garanciával. Érdemesebb bevállalni, esetleg bármi tapasztalat?
Köszi! -
sir fg
aktív tag
Sziasztok,
az Android ADB backup működik 5.0-n is? A 4.4.4-en készített mentést vissza lehet állítani 5.0-án? Valaki próbálta már?
Másik kérdés: gyári image flashelése csak nyitott bootloaderrel történhet? Vagy a nyitott bootloader csak a custom romokhoz kell? (Régebbi telefonomon a bootloader nyitás csak a nem Sony által aláírt kernel flasheléséhez kellett.) Másképpen fogalmazva: ha nincs nyitva a bootloader, akkor csakis és kizárólag OTÁ-n lehet frissíteni 5.0-ra, vagy a flash-all.bat használható?
(Tudom, hogy hülyeség zárva tartani a bootloadert, tudom, hogy kicsomagolás után mindenki fastboot oem unlock-kal kezd, szóval ennek a leírását megspórolhatjátok
) -
mm89
őstag
válasz
supercharley
üzenetére
Stock 4.4.4 -gyel jó volt?
-
gery2123
őstag
Az is igaz, inkább merüljön 6% mint utána hirtelen 6%. Csak fura, hogy szinte nincs is egyenes vonal az akku használatban. 😁 na de mindegy is.
Eddig úgy látszik, hogy a Franco 66 jó kis cucc. De majd estére kiderül.Scooter74: eddig nem rossz az akku. Este 11-től eddig, 56 perc SOT 75% akku van most. És ez a kijelző LTE - n jött össze. Ha estig húzza akkor jó. 😁
-
Scooter74
őstag
válasz
gery2123
üzenetére
Tegnap este 20,50-től reggel 6,00-ig wifin 5%-t merült a telefon.
A tegnapi nap úgy volt, hogy flashelés után 90%-l indult az akku stat, lett 1óra 30perc kijelzőidő 30 perc telefonálás, Chrome böngészés és 60%-a ment le 18,50-ig az akku és akkor tettem töltőre.
A mai napra kíváncsi leszek! -
slice14
veterán
válasz
supercharley
üzenetére
Van lte a csomagban? Ugye D821?
-
mm89
őstag
válasz
gery2123
üzenetére
Az jobb lenne, ha egész éjszaka nem merülne semmit, aztán pár perc nyomkodás alatt meg leugrana 6% -ot?

Már rájöttem, hogy a százalékos akksi jelzés csak arra jó, hogy idegesítsen. Persze a vége felé jó látni, hogy 10% van-e még vagy már csak 2.
Tegnap pl úgy volt, hogy reggel 6kor vettem le, este 7-kor már csak 40% körül volt, 50 perc SOT. Aztán elkezdtem használni. Net (chrome), játék (clash of clans, boom beach), fb, messenger, telefonálás. Így is összejött 3ó40 perc SOT, aztán 1%nál tettem töltőre.
Szerintem ez teljesen elfogadható...
Amúgy Pzoley féle Lollipop. -
dozsabalint
senior tag
válasz
supercharley
üzenetére
Itt vannak beállítások.
-
supercharley
tag
Megérkezett a Nexus 5-öm, nagyon örülök neki. Mahdi(2.9-final) rom-ot tettem fel ElementalX kernellel. Egy bajom van csak, hogy nem megy az LTE. Edge van csak. Az előfizetésem rendben, mennie kellene a 4G-nek. Preferált hálózattípus az LTE. Az alap APN beállítások vannak(gondolom ezek a rom-ba vannak alőre beállítva). A mellékelt képen látható APN-ek vannak. Gondolom hogy itt nem jó valami. Nincs benne tapasztalatom, mert nálunk még csak a múlt hét óta LTE.

-
gery2123
őstag
válasz
WolfLenny
üzenetére
Ki tudja miért van, majd a végleges verziónál meglátjuk, hogy mi lesz.
Én azt nem értem, hogy egy éjszaka alatt(6 óra) hogy a fenébe merül 6%-ot. Wifi, mibilnet kikapcsolva, energiatakarékos mód bekapcsolva. Stock és Franco kernellel is. 4.4.4 és L alatt is. Nekem ez fura. Pláne úgy, hogy L alatt most alig van fent pár appom. Na de várok a végleges verzióig azért -
WolfLenny
senior tag
Jelenleg 5.0 van fent. Nézve az aksi merülést néha látok olyat mintha picit rátöltöttem volna. De abban 100% biztos vagyok, hogy nem volt töltőn, se USB-n. Tehát egyáltalán nem kaphatott áramot.
Ez mitől lehet? A laptop annyira sugároz, hogy néha picit tölti ha a közelében van?
-
gabro0
őstag
Nektek is megsüti a telót a Chrome? Ha nyitva van egy fül, és nincs letiltva a javascript akkor folyamatosan terheli a CPU-t.
Egyedi eset?

-
Scooter74
őstag
-
Braca123
csendes tag
Sziasztok olvasgattam a fórumot de rengeteg hozzászólás van.
Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy szerintetek mennyire fog visszaesni az Nexus 5-ös ára így hogy a 6tos pár hét múlva hozzánk is elér?Próbáltam nyomozgatni de nem találtam használható infókat.
-
Fkris
őstag
eBay, 5 ezerbe került és 1 hét alatt itt volt, ebben benne volt ugye a 23-ai munkaszüneti nap.GLS hozta házhoz.
Jobban megéri innen, eBayről ill. Amazonról rendelni, olcsóbbak mint a hivatalos oldalon keresztül, pedig a két elötti oldalra is a hivatlos oldal teszi fel.Ki érti ezt?
-
Fkris
őstag
Megjott az Ultra Slim Spiegen feherben, eszmeletlen szep.
De par napja valamit linkelt egy szinten feher, kihajtos, egybolfeloldos tokot, azon is elgondolkodtam....
De hagyom egy darabig ezt a csodat, nagyon selymes a tapintasa, mint a telfonnak maganak!Hybrid utan pedig feludules a vastagsaga, ezt nem is kell mondanom!
-
Scooter74
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
A jó romokat a mega tárhelyemre szoktam menteni wifivel, ugyanis 90%-ban telefonról dolgozom és akármi gubi van elérem, illetve a megánál nincs semmi korlát. A netem az pedig letöltés 4MB/s a feltöltés 1,5MB/s. És csak a linket szoktam bedobni ha valaki kéri.
-
csordas11
aktív tag
válasz
supercharley
üzenetére
Dirty unicorns-t használok code Blue kernellel. Nekem nagyon tetszik. A du fullosan testre szabható, minden extra rendelkezésre áll benne.
-
Scooter74
őstag
Lollopopra Franco r66-s kernel:
Changelog:
New franco.Kernel version for the Nexus 5 - Android Lollipop
* r66
* New! Add underlying support for a feature called Performance Profiles present on the latest franco.Kernel updater BETA 12b377
* Improvement! Updated the modem subsystem for more power savings, specially while on 3G/LTE data
* Improvement! Severely updated SlimBus subsystem (it's a bus that connetcs the baseband and the apps processor to the other peripherals) which will most likely give some extra power savings and obviously tons of fixes
* Improvement! Merged a patch for extra power savings on Audio cases (e.g listening to music)
* Improvement! Merged a patch to improve power usage during Bluetooth usage
* Improvement! My cat improved power savings allowed her to play games and run for longer periods of time before needing a recharge (e.g sleeping) -
sumi4623
tag
Sziasztok!
Leesett a Nexus 5om es betort a kijelzoje :/ nem tudjatok hogy ilyenkor csak eleg lenne az uveget cserelni vag kell az egeszet. Irtunk egy szerviznek ok azt mondtak hogy az egeszet kell cserelni es nekem kell vinni. Esetleg tudtok e szervizet ahol megcsinalnak?
Új hozzászólás Aktív témák
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi 15 5G 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Előzmények. stb...
Az vagy biza
Vagy legalább lehetne a fájlrendszerbe beállításokat, játékállásokat, stb. exportálni. Elég soknál szerencsére lehet, de nem mindnél. Na meg hát a TB azért sokkal gyorsabb és biztosabb megoldás, mint egyesével exportálni/importálni a beállíásokat.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)