Hirdetés
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Yettel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
gurl
tag
Sziasztok!
Tegnap lettem Nexus 5 tulaj. A telefon 0 perces, 16 Gb-os. Abszolút új vagyok android terén. Ezért érdekelne pár dolog. Milyen must-have appokat ajánlanátok? Stock vagy főzött rom? Akksi idővel kapcsolatban mire számitsak? Mit érdemes kikapcsolni? Illetve érdemes-e fóliáztatni és a kijelzőt, valamint tokból mit ajánlanátok?
Köszönöm előre is,és bocs a zöldfülűségért..
-
mm89
őstag
válasz
Scooter74
üzenetére
Köszi a válaszokat, eddig nekem se volt bajom vele. Érdekes hogy a névjegyek meg a naptárat azt hozza, de semmi mást...olvastam több helyen hogy nem egészen tökéletes a dolog. Valahogy törölni kéne mindent a felhőből és újra, tiszta lappal backupolni, csak nem tudom hogyan kéne.
Gapps: most carbonon ugyanazt használom mint N4-en, mint mondtam nem működött a restore. Pzoley romjánál meg azt raktam fel amit linkelt hozzá. -
Szabo_0
csendes tag
Eredeti usb kábel árat tudtok nekem mondani vagy linkelni? Egyáltalán számít, hogy milyen kábelt használok?
-
slice14
veterán
Csak érdeklődnék hogy az SDK frissítésével, az adb fájlok is frissülnek? Mert úgy néz ki hogy az adb fastboot.zip-es történet nem müxik. Legalábbis Dzseno ertárs nehezen tudta flashelni a cwm-et. Még várom a válaszát hogy tudta végül megoldani. De ha már nem aktuális az adb fastbot, akkor összeállítok egy frisset.
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Nexus 4 -en amikor másik romra mentem, akkor a google fiók automatikusan visszaállította bizonyos adataimat, pl névjegyek, hang beállítások, háttér, wifi kapcsolatok, alkalmazások. Amikor N5 re jöttem ez nem történt meg, gondoltam azért mert másik készülék. Most felraktam a Pzoley féle romot és ez se állítja vissza semmimet... A wifi jelszavak igencsak jól jönnének, de az is hasznos volt, hogy a hangbeállításokat se kellett állítanom, és amíg állítottam azt amit kellett, addig letöltötte az összes általam használt appot. Tudja valaki hogy ez mitől függ? Mármint hogy mit állít vissza és mit nem? Amikor a google fiókba belépek telepítés után, akkor be van pipálva, hogy automatikusan állítsa vissza az adataimat.
Ötlet? -
sir fg
aktív tag
Csak hogy én is megosszam a tapasztalatomat: Nekem szűk egy hete van LTE-m. Korábban szinte mindenhol max térerőm volt 3G-n, az LTE sokkal gyengébb. Ritkán van maxon, amúgy a térerőjelző teljes skáláját szoktam látni. (Főleg beltéren gyengébb. dB-t nem néztem) Mégsem merül érezhetően gyorsabban. Egyébként meg királyság, érezhetően gyorsabban történik minden netes dolog, jobb a válaszidő.
(azt hiszem, nekem 1800MHz-en megy, de nem 100%) -
Garadow
csendes tag
Rendben köszönöm

-
Garadow
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri most 16gb-os nexus 5-öt rendelni gsm boltokból? 85k táján már meg lehet kapni, és arra lennék kíváncsi, hogy így egy év elteltével is megéri még rendelni ha több időre szeretném használni (2 év kb) mert specifikációban pont annyi van benne ami nekem tökéletesen elég, minden tájban, csak nem gond, hogy már majdnem 1 éves? -
Izzé
őstag
válasz
tankraid
üzenetére
A viber a videóhívásos frissítése óta okoz problémákat a kamerában. Vagy lehal, vagy pedig előjön az akksizabáló kamera démon.

Zseblámpa app is okozhat ilyet persze, bár én egy ideje magdi romon vagyok így nincs szükségem rá. Próbálj ki másikat, (szerencsére/sajnos) van miből válogatni. -
xabfx
tag
válasz
tankraid
üzenetére
Nekem is meg szokott halni a kamera benne, minden stock rajta. Rajottem h ha viberen keresztul fotozok akkor utana kivagja a rendszer, viszont ha a kamera appal fotozok es utana tallozom be a kepet akkor okes minden. Nalam a keszulek ebrenlete eleg magas....kikapcsolt kijelzo mellett es nem jovok ra h miert 3x ujraraktam a telefont mar, eleinte nem csinalta ezt...
-
metal01
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nem szemetelem össze a topicot, de ahogy látod twine kollégának is sikerült

-
tankraid
aktív tag
Van viber de utoljára vagy 2 hete frissített vagy mikor amikor bejött az új dizájn is. utána nem volt gond.
zseblámpa app is van de az nem frissített meg fenn van kb. mióta megvan a teló.....szóval nem tudom. már egy csomó fényképezni valóról maradtam le a szar kamera app miatt......
esetleg másik zseblámpa app? tudsz valamit ajánlani?
-
Szabo_0
csendes tag
A repedéses tulajoknak üzenem, hogy nekem gariztatás után a jack dugónál repedt végig a keret.
A kérdésem az volna, hogy kernel cserénél mi a szabályos művelet? Elég egyszerűen kiválasztani majd rátelepíteni az előzőre? -
slice14
veterán
Mit gondoltok az okt. 16-ról, lesz a Nexus 9-en kívül Android L-ünk is?
-
twine
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Linkeltem,, működik

-
tankraid
aktív tag
Kb. ugyan azok a progik vannak vagy fél éve telón. Újabban meg szinte minden indítás után lehal a kamera. Ha ki-be kapcsolom a telefont akkor egy indításig jó. ART-on valamivel jobb de ott is meghal néha..........
...kezd rohadtul idegesíteni. Tud valaki gyógyszert rá? (nincs főzött rom és nem is lesz) -
metal01
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Nem értem mi nem működik? Simán ki tudom másolni a linket és ahová akarom beszúrom.
-
gtome
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy nem lehet valahogy lekapcsolni, hogy google-billentyűzet használata mellett ne rezegjen a telefon minden betűleütésnél? Néha kimarad a rezgés néhány betű erejéig, de alapvetően rezeg és szerintem már mindenhol lekapcsoltam, hogy ne tegye.
Köszi
-
twine
veterán
+(#24254) ollie:

(#24255) Sajtqukac :
én cca 2,5 dollárért rendeltem, ami még mindig nem összeg ráadásul közben vettem eredeti Pressy-t is, amit ugyancsak nem használok...Szóval valójában nálam is mindegy lenne...
CSak pöppet szúrja mégis az oldalam, hogy nem történt semmi...
Én ma írtam nekik hogy WTF?
Kíváncsi leszek mi lesz a válasz....
Persze nagy energiákat nem fordítok erre a 2,5 dollár minuszra...eleve így "rendezkedtem" be e-bay-es rendelésnél is,, hogy kis összeg miatt nem fogok hisztizni...lesz@rom...de most a reggeli Kv -m mellet gondoltam egy rövid egysoros még belefér...
-
siofok
őstag
Nem tudja véletlen valaku,hogy a youtube appban vane rá lehetőség,hogy a videó linket kimásoljam,fórumba beillesztéshez?mintha csináltam volna már,de nem találom :-(
-
Uzi74
senior tag
Én úgy látom a térerő jobban befolyásolja a fogyasztást, mint a használt hálózat. Ha az előbb említett -120 dBm-es helyen kell forgalmaznom adatot 4G-n, akkor csúnyán esik az akkuszint, nem bírja ki nap végéig, délután rá kell töltenem, de ha van térerő, 1-2 óráig hotspotként használva az N5-öt 1Gb adat is bele szokott férni és a nap végéig kitart.
A leginkább az szívja le az akkut, ha elfogyott az adatkeret és 64Kbit-es korlátozással próbál 3G/4G-n forgalmazni a teló. (szerencsére mióta 10GB a havi keretem, ez ritkábban fordul elő
)Amit nem tud az N5 (legalábbis még, elvileg a hardver tudná), az a VoLTE - emiatt ha LTE only-ra állítod a telót, hanghívás nem fog bejönni - mert azt csak GSM/3G-n tud. (szolgáltatónak is kell tudnia a voLTE-t persze, az sem triviális általában - enyém elvileg tudná)
-
twine
veterán
Mennyire eszi az aksit?
Mert mikor megvettem a telefont, pár órán keresztül LTE-n maradt,,és ijesztően zabálta nálam..
De mivel nincs a csomagomban LTE, így nem is használom,,tehát gyakorlati hosszú távú tapasztalatom sincs...
Egy dolgot tudok,amit olvastam,,sajnos az N5-be nem olyan "low voltage" rádió került mint az almás telefonokba,,,
Köszönettel
-
Uzi74
senior tag
válasz
csipuka
üzenetére
Az EU N5 szerencsére támogatja az LTE800-at, nekem napi szinten munkára van fogva (No-ban) és mikor szinte 0 térerőt mutat 4G-n (-123dBm) az 0,6-1Mbit akkor is meg szokott rajta lenni. Ha kikapcsolom a 4G-t az ilyen helyeken általában csak EDGE van, ráadásul full telítve, még egy skype üzenet sem megy át..
Másik esetben meg ha nagyos sűrűn látogatott helyen vagyok 3G fullon, szinte alig jön át pár byte, 4G-n meg van még hely.
Szóval az LTE/LTE800 szerintem a legjobb dolog ami az utóbbi időben történt mobil fronton és nem az elméleti max sebesség miatt
-
csordas11
aktív tag
Érdemes Expansysról N5-öt rendelni vagy jók a gsm boltok? Úgy tudom ott 2 év gyári garit adnak.
-
csipuka
senior tag
Nem vagyok biztos benne, hogy az LTE800-at tamogatja az N5, de mire az elterjed, akkorra ugyis vesz a delikvens uj telot

Addig meg jo lehet, mert 3G-n faszaul megy. En vodas vagyok, annak tavasszal meg nem is volt LTE-je, nem tom azota mi van.
Az uj frekvenciak segithetnek, de kerdes mikorra lesz hasznalhato.
Nehez jovoallo telot venni, en is csak 2-3 evben gondolkodom altalaban. Amikor kijott az N5 egybol megrendeltem, aztan asszonynak is miutan megjott az enyem, es megtapogatta o is. Meg mindig baba a telo, nem tervezem a cseret. -
Uzi74
senior tag
válasz
kevepapa
üzenetére
Ezzel vitatkoznék:
Az LTE legnagyobb előnye nem a sebesség, hanem a lefedettség. Nem központi helyeken, ahol nincs 3G sokszor csak GPRS/edge és LTE van/lesz (LTE800) - központi helyen meg a 3G cellák telítődnek először, míg az LTE szabad
Ezért jóval kisebb itthon a használati értéke a USA nexusnak vagy a O+O-nak -
delon
tag
sziasztok pannonnal lehet még kapni a nexus 5 öt? és az független?
-
BeastMode
őstag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
+1, igazán jöhetne már.
-
Just_Reboot
addikt
válasz
lord.lakli
üzenetére
Nekem mindeggy mi lenne a neve csak jönne már ki. De a Lollipop nekem is szimpibb.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Akkor megint konkrét márka lenne. Nekem szimpibb, ha mezei édességneve van
Aztán majd úgy járunk, mint KitKat-al, mert az is megjelenéskor kapta ezt a nevet. Így aztán semmi sem tuti. -
migabi24
nagyúr
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Nyilván nem adja ki hamarabb a samsung, gondolom nem is szabad neki, de a nyersanyagot már megkaphatta, idő mire elrontják a tw nevezetü szarral
-
dozsabalint
senior tag
válasz
errrtu
üzenetére
Akad, fagy, laggol, mindent csinál, csak működni nem működik. Mellette pedig több erőforrást emészt fel, mint a komplett Android rendszer (A komplett, belakott rendszerem jelenleg 550MB RAM-ot fogyaszt. A Facebook önmagában képes eltűntetni 400MB-t. Semmi baj nem lenne ezzel, mert ram-ból van dögivel, de legalább működne....).
-
Just_Reboot
addikt
válasz
lord.lakli
üzenetére
Így már világos csak a múltkor még az volt hogy Lion lessz.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Lollipoppot már régóta emlegették Goggle-ék. Attól, hogy Nexus-ok kapják meg elsőnek a nagy gyártók is megkapják korábban, hogy saját kacatjaikat bele tudják építeni, hogy utána legyen mit kiszedni a felhasználóknak
Így akár egy Samus is készíthetett ilyen videót. -
dnelb
veterán
válasz
dozsabalint
üzenetére
Én még az ötös verziót használom, azóta már valami 11 felett jár , de mind egyre csak rosszabb lett..

-
Pacy
aktív tag
válasz
dozsabalint
üzenetére
Factory resetet még nem csináltam. Lehet elsőnek akkor megszabadulok a messengertől. Arra gyanakszom plusz még jelei is voltak mint írtam. Amennyiben nem segít akkor jöhet a reset. Köszi a választ!

-
errrtu
aktív tag
válasz
dozsabalint
üzenetére
Teljesen igazad van! Pont ez fogalmazódott meg bennem is olvasva itt és kb. mindenhol a panaszokat. Engem spec. nem érint mert nem használom illetve nem vagyok fészbuksi...
Telefont cserélni ezért (pláne ezt) meg egyenesen felháborító

-
dozsabalint
senior tag
Factory reset? Ilyet bármelyik ócska program okozhat.
(Jah egyébként az október 2-án kiadott androidos facebook app egy nagy rakás ... . Eddig is az volt (gyakorlatilag az egyik legrosszabb androidos alkalmazás), de most még nagyobb az a rakás. Meg kell szabadulni tőle. Valami elképesztő az is, hogy a facebook ekkora hulladékot képes kiadni. Talán az a burkolt cél, hogy senki ne használja? Mert akkor jó irányba haladnak.)
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Rengetegszer csinálja a telefon hogy kikapcsolt képernyő után nem ébred fel. Hívni tudnak de még akkor sem kapcsol be a képernyő. Olyankor legalább 2-3 perc mire használható lesz, de utána is lassúnak tűnik. Valamint Facebook messenger totál használhatatlan. 10 ből 9 szer csak fekete "töltő képernyő" és megáll a tudomány. Rám ír valaki akkor az egész telefon használhatatlanná válik. Volt már valakinek hasonló? Teljesen gyári készülék. Rootolva nincs. Segítsetek ötletekkel pls!
(Ha 14 napon belül vissza küldöm akkor mennyi időn belül kapom vissza a pénzem? Az gyorsíthat az ügyintézésen ha ugyan onnan kérek másik telefont?) -
migabi24
nagyúr
válasz
Just_Reboot
üzenetére
A videót mivel magyarázod?
-
Jadro
veterán
Na most már remélem mindenki tud majd rendesen aludni.
L mint Lollipop -
kromatika
veterán
Köszönöm a válaszokat.
-
Az LTE nem fog neki menni, minden más igen, szerintem.
North America (D820):
GSM: 850/900/1800/1900 MHz
CDMA: Band Class: 0/1/10
WCDMA: Bands: 1/2/4/5/6/8/19
LTE: Bands: 1/2/4/5/17/19/25/26/41Rest of World (D821):
GSM: 850/900/1800/1900 MHz
WCDMA: Bands: 1/2/4/5/6/8
LTE: Bands: 1/3/5/7/8/20 -
kevepapa
aktív tag
Sziasztok! USAbol hoztak nekem egy Nexus 5-öt, ami váltja a 4-et.A töltő csatlakozója természetesen USA szabvány. Kérdés: sima átalakítót vegyek a dugaszhoz (az amerikai adapter jó feszültségen működik?) vagy vegyek egy tetszőleges elektronikai boltban egy sima usbs töltőt?
Előre is köszi a válaszokat!
-
WolfLenny
senior tag
Android L-en a google keyboard gesture nincs magyar?
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
kromatika
üzenetére
Nekem volt s4em, volt nagyobb akksim is ami hamarabb lemerult mint a gyari

Szerintem nem rosszabb a nexus, sot az en felhasznalasi modjaim mellett ez jobb egy hajszalnyit ARTon. S4 et is google edition szoftverrel hasznaltam szoval az sem akadt annyira, viszont ebben jobb a kamera -
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.Van e a topikban itt olyan ember,aki Nexus 5 ,előtt használt Samsung s4 i905-öt?Szeretnék Nexus 5 re váltani,de azt halottam hogy sokkal kevesebb az aksi ideje,mint az s4 -nek.Ha így van,lehet a Nexus 5 be nagyobb kapacitású aksit venni,előre is köszi.
-
Viper26
nagyúr
Wireless töltés esetén mennyire gyakori gond, hogy a teló nem megy deep sleep-be utána?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
- 27% - Konfiguráció G5905 / RX580 / H510 / 16GB 2666Mhz / 1TB SSD / 500W
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- AKCIÓ! ASUS H81M-A H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS TUF Gaming VG27AQ1A IPS Monitor! 2560x1440 / 170Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- MiniITX GAMING PC! Ryzen 7700 / RTX 5070 / B850I / 32GB DDR5 / 2TB NVMe / 750w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nekem működött

Kíváncsi leszek mi lesz a válasz....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)