- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Astroboy #93235 üzenetére
WTF
Nekem ma olyan vitt el eszközt, akinek már két napja megmondtam, hogy nem viszek semmit sehova. Ma reggel hív, hogy "most indulok a cuccért *****ből!"
Igen nagy mákja volt, mert haverék ugyanazzal a vonattal érkeztek, így kivételesen úgyis ott lettem volna a vasútállomáson, tehát elvittem... -
Chaser
legenda
válasz
Astroboy #93181 üzenetére
a vizet vonom ki az oxigénbű' - pontosabban a klíma -
ezért nem büdösödik le többek közt, ha van friss levegő
meg mondjuk nem a saját púúúúúúúúmat szagolom, hanem a finom friss szmoggal megspékelt kinti levegőt : )
tiszta gyuri bácsis lettél vazze :d már indulok is a napba : ) -
Chaser
legenda
válasz
Astroboy #93162 üzenetére
nem lehet, kell azoxgién' : )
megkeresem a fogymérőt és megnézem mennyit eszik ez a mostani csoda, de sokat biztos nemArmagedown
6930p, esetleg 6910p, de ha 8440p lenne akkor is vicc az ár
múltkor piacon látam 6930p-t 15e-ért...egy reakcióm volt..looool
5e ft erős jóindulattal, akkuja ezeknek mind döglött, az idő meg egy kissé eljárt már felettük - amit ér bennük a töltő, hdd és ram, kb annyit érnek - -
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #93065 üzenetére
Akvárium. Emlékszem, mikor kicsi voltam, panelben laktunk, és emiatt nem lehetett semmilyen háziállatom. Illetve anya azt mondta, hogy maximum egy kisebb akvárium lehet, semmi más. Na most pont anyának munkahelyén volt két hatalmas akvárium, tele gyönyörű halakkal (neon halak is voltak), amit mikor vitt magával, úgy alkalmanként 5-10 percet nézegettem, utána valami tartalmasabb elfoglaltság után néztem. Ugyanakkor láttam azt is, hogy mennyit kínlódnak vele ott a kollégái, etetés, levegőkeringetés, ez meg az, és rájöttem, hogy nem csak macerás, de valószínűleg nem is éppen olcsó hobbi. Olyan lett mint a zsiráf : tök jó, tök jó, de otthonra nem kéne.
És ez igazolódott, később az osztálytermünkben is volt egy akvárium, rengeteg meló volt vele. -
Syl
nagyúr
válasz
Astroboy #93074 üzenetére
Én is valahogy így vagyok vele
Egyébként nem olyan vészes a fogyasztása. Amikor darál, vizet melegít, akkor kiugrik 1500-1600 W-ra, de a készenléti fogyasztást nem tudja mérni a ketyere (5W alatt nullát mutat). Összességében egy adag (hosszú) kávé 0,02 kWh
Ha valakit érdekel:
Kamerás NVR, egy HDD-vel, négy PoE kamerával = kb 20 kWh/hó -
Syl
nagyúr
válasz
Astroboy #93069 üzenetére
Bocsi, akkor félreértettem!
(#93071) hcl
Mi addig, amíg össze lehetett vonni, addig mindet a helyi hentesnél költöttük el (igazi házi cuccok).
Én pl. a munkámat laptoppal is egyedül plusz monitorral tudnám elvégezni. Így aztán desktop gép van (mac mini), két monitorral megy egész nap (nem 7/24!) - kb 30 kWh havonta.
A hálózatot (nas, modem, router, switch stb.) nem fogom lelövöldözni, tehát ott újabb havi 30 kWh (lemérve).
Régi hűtőket/fagyasztókat eladom, veszek újat - ezzel kb negyedelni tudom ezt a fogyasztást.
Majd mindent 40 fokon mosunk, ritkábban sütünk (éljen a vajaskenyér!), mosás után irány az udvar, teregetni - a szárítógép off.
Darálós Delonghi kávéfőzőt off, majd őrölt kávét veszünk és rászokunk a balkáni, török főzésreFény az alagút végén (ami remélhetőleg nem egy kamion), maholnap jön a napelemes szakember felmérni a tetőt és amit lesz idejük, már ugranak is neki.
-
Syl
nagyúr
válasz
Astroboy #93065 üzenetére
Úgy kábé mindent mellé lőttél nálunk.
Sütőt nem számolom, mert ezeknél az havonta jó ha egyszer megy - inkább naponta.
reggeltől estig az irodában dolgoznak - ketten is állandó home officeban dolgozunk. Én több mint 6 éve, a lányom a kovid óta.
inkább rendelik a kaját - évente max egyszer.
eszetlenül pazarolnak - Jó lenne ha valaki eljönne és elmagyarázná hol a nagy pazarlás. De az ilyen hetente csak egyszer mossunk, inkább szellőztessük a ruhákat stílusú timmermanságokat kéretik otthon hagyni
Mindent lemértem, optimalizálok ahol lehet, de 210 kWh alá csak akkor tudunk bemenni, ha visszatérünk az 1990-es szintre.(#93064) F.E.K..
Igen, két család, egy kétszintes házban. 170 m2 + pince/garázs.
Energiaügyileg úgy tűnik akkor járnánk jól, ha eladnám a házat és vennék két lakást. De köszi, azt inkább nem. -
-
Chaser
legenda
válasz
Astroboy #93058 üzenetére
klíma nálam is nyitott ablak mellett megy, az oigént saLYnos nem pótolja a klíma - bukó, redőny félig vagy kétharmadig lehúzva -
mindig próbálok nagy hatékonyságú eszközöket venni, de ugye egy villanysűtőnél ilyen leginkább nincs
de ha valami nem kell akkor nem megy, ez független az aktuális energiaáraktól
ezeket a "csökkentett" árakat már több éve is le kellett volna fújni, illetve olyanoknak adni akik tényleg rászorulnak
nem a 3-400nm-es viskóban élőknek pl : )
most jön ki mekkora baromság egy magában több száz w-ot fogyasztó cpu/vga, de ugye 2%-kal gyorsabb mint amelyik a 60%-át fogyasztja : ))) -
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #92762 üzenetére
Ezzel egyetértek, legalább nem csak én vagyok tudatos.
Ha 1+ napnál vagyok távolabb akkor PC természetesen kikapcs. Eleve nincs semmiféle okos eszköz ami standbyban lenne (kivéve a fűtés, de az is csak november-március vonalon), plusz klímám sincs (bár most jövök rá, hogy lassan jó lenne, öregszem, egyre nehezebben bírom a meleget...)
Én most legutóbb 4 napra is mindent is kihúztam rá is pacsáltam egyébként, mert felmerült az igény h a kihúzott routerrel a kihúzott gépet jó lett volna felébreszteni, mert kellett volna valami.. nem lett. Ennyi.
-
mpo
veterán
válasz
Astroboy #92762 üzenetére
Ha pedig egy hétnél hosszabb időre elutazunk, a hűtőn kívül mindent IS kihúzunk - minek 20 féle standby ha senki sincs otthon?
Ha nem otthonról dolgozol, akkor hány órát vagy otthon naponta, amikor szükség van a standby-ra?
Ezt szorozd be az éves munkanapokkal meg a sok eszközzel.
Nálam csak a villanysütő és a hűtő van áram alatt éjszaka.
A légkondi meg akkor megy, ha szükség van rá. -
válasz
Astroboy #92755 üzenetére
Azt már nem olyan valószínű. Meg nem is életszerű.
@Atomantii : Régebbi autóknál is
Illetve a motorháztetőt ne vedd ide, az azért gyenge, mert ha elütnek, akkor ha túl erős, a fejed törik.
@szebe : Nekem ha otthon vagyok, meg a T430, ha nem, vagy alszok, akkor sleep.
A NAS + a virtuálhost is sleep vagy off. A homeszerver meg asszony letöltőgépe megy. -
-
opr
nagyúr
válasz
Astroboy #91921 üzenetére
Van azért még pár, mondjuk a nagy része nyilván ilyen kis picike ország nagyon kis népességgel, de azért bőven van ismertebb is (bár nagyrészt ott is kicsi a népesség, de van ahol nagyon nem). Ilyenek pl Hong Kong, Jamaika, Ciprus, Algéria, Málta, Sri Lanka, Uganda, Maldív szigetek, Nepál, plusz az apró.
Innen csaltam, fejből nekem is ennek a töredéke ment volna: [link]
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Astroboy #91293 üzenetére
E39 amúgy. (2.5L, sorhat szívóbenzin)
@gyulaszu: ha megnézed, akkor éppen mást nem is tudtál volna ott tankolni, le vannak kötve a pisztolyok az oszlopnál. (mivel én eleve ezt szoktam tankolni így ez kevésbé zavart, a limit jobban...)
@szebe : A nagynyomású (kamion, busz, stb.) és a kisnyomású (személyautók, motorok) oszlopok vannak megkülönböztetve. A személyautók többsége 40L-es tankkal van szerelve, egy kamion meg...
-
Top cat
addikt
válasz
Astroboy #91203 üzenetére
Van aki jobban leamortizálta.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Astroboy #88476 üzenetére
", amennyi nolife 3.14csa és jaszkari gyökér éli a kamu életét azon a felületen.
"
Az a nolife arcoktól van, nem a felülettől... Érdekes, az ismerőseimtől nem sok szelfit látok, inkább szakmai (mindenkinek a sajátja) postokat...@koko52 : Az egész internet reklámfelület mostanra, min vagyunk meglepődve...
-
koko52
nagyúr
válasz
Astroboy #88476 üzenetére
Mekkora +1 neked!!! Egy rakás ismerősöm tolja ott a minden happy és társait, közben meg romon a házassága, kapcsolata, anyagilag napról napra élnek. Ez húzza magával a többit, hogy de jó neki és gyorsan le kell utánozni, így gerjesztve a következőt. Szerintem ez alapból nem arról szól amiről kéne és nem is azért indult, hanem hatalmas üzleti fogás, politika, infó gyűjtés, reklám.
-
-
-
-
-
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
Astroboy #88148 üzenetére
Nem vagyok mérges. De ha elvárja valaki, hogy semmire előre utaljak 70+k-t az azért pofátlanság.
Mer ugye bizalom. Persze ennyi erővel lehetne, hogy megkapom, tesztelek és utalok. Ehhez is pont akkora bizalom kell. De ha ezt az opciót leirnám biztos a frász kerülgetné. -
KROK640
nagyúr
válasz
Astroboy #88065 üzenetére
így van, ez tökéletes igaz amit írsz. Ezzel egy átlag Ciprusi is tisztában van, csak leszarja, mert majd úgyis adnak pénzt ... (komolyan így vannak vele)
Mivel jó ideig Cipruson éltem és dolgoztam, és mai napig heti kapcsolatban vagyok olyanokkal akik most is ott élnek - ezért pontosan láttam és látom mi megy ott. Pl a görög oldalon egy életforma a hitelből élés és a mindenkinek tartozás. (a török oldalon meg csak szimplán nyomor van). Egyébként görögöknek vallják magukat mindaddig amíg ez nem negatív, aztán, ahogy rögtön az lenne (lásd pl Görög csőd, amin még Yannis Varoufakis sem tudott érdemben segíteni) kikérik maguknak, hogy ők Ciprusiak és semmi közük görögországhoz (az Enózisz pedig rögtön elsüllyed a téma mocsarában).
Nagyon durva egyébként ami egyéni szinten is megy, az átlag polgár itthon durva adócsalónak számítana.
Mondok két példát :
1. A legtöbb épület ami felépült az elmúlt 20-30 évben papíron mind egy emelettel magasabb mint amilyen valójában. Ennek az az oka, hogy amikor elkészül egy épület akkor ki kell rá fizetni egy helyi adót, ami az ingatlan értékének X %-a. Hogy ezt megkerüljék, az utolsó emelet sosem készül el. (csak a vasalás lóg ki a felső szinten és nyilván lapostető van)2. Amikor valaki felvesz valakit dolgozni, akkor félévig adómenetesen/adókedvezményesen foglalkoztatja az illetőt, vagyis a munkáltatónak sokkal kevesebb járulékot kell fizetni a munkavállaló után mint egyébként. Ezért aztán Cipruson nagyon gyakori az, hogy ha valaki féléve van a munkahelyén, akkor kirúgják és 1 nap múlva, ugyanoda ugyanabba a pozicióba visszaveszik ugyanazt az embert. És ez nem zavar senkit, ez is DAXI. (Daxi a Ciprusi görögben, az a : jól van, remek, rendicsek, oké, oké csak hagyjál - nem összetévesztendő az arab nyelvek Daxijával).
Egyébként a bankok magyar szemmel nézve elképesztően nem biztonságosak, legalábbis Protarasban és Paralimniben. Az igaz, hogy az ajtót belülről csak akkor tudod kinyitni, ha a pénztárnál ülő megnyom egy gombot (ez valamiért nagyon elterjedt megoldás arrafelé), amivel az ajtó rövid ideig belülről is nyitható... de ezzel meg a bankonként 2 kamerával le is van tudva. Protarason pl rendszeresen nyitva volt a hátsó (amúgy egy másik utcára vezető ) ajtó sarkig, szellőztetés címszóval, amit egyébként kamera sem figyelt. A pénzt pedig valami 80-as évek beli hagyományos fa szekrényben tartották. Azt néztem, hogy egy kezdő bankrabló is megtudná csinálni a helyet...
De mesélhetnék arról is, hogy hogyan függ össze a görög lustaság azzal, hogy most náluk a világon az egyik legdrágább a villanyáram és még sok minden mást... (tényleg megkéne már írjam a blogomat)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Kuponkunyeráló
- EA Sports WRC '23
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged