- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zaskar
senior tag
válasz
tomi5244 #6712 üzenetére
Egyszerűen arról van szó, hogy a 2-es képét természetesebbnek érzem. Normál használat mellett - ha nem kell valamit erősen kinagyítani - nem látom semmi előnyét a retinának ebben a méretben. Persze szoktatom magam hozzá, inkább az lepett meg, hogy nálam egyelőre nem okozott olyan nagy ámulatot a mindenki által ajnározott retina, legalábbis az iPad-en. Az i5- ön más a helyzet, ott kisebb a kijelző, jobban kell az éles kép. De bízom benne hogy megszokom, csak legfeljebb több idő kell hozzá, mint másoknak.
-
Hooper
őstag
válasz
tomi5244 #6094 üzenetére
nem sürgős. az árakat követem rendszeresen, mostanában elég nagyokat esik mind2 modell használt ára.
szinte mindent PCn csinálok, ha uton vagyok telefonnal elvagyok. iPad nekem abszolút fun, szóval jóval 100 alatt szeretnék maradni. ipad5 gondolom elég erős kezdő árral fog érkezni.kérdés: ipad retina esetében ha kisebb képet töltök rá (800 - 1600pixel széles) akkor középre igazítva jeleníti meg méret helyesen van a saját felbontásához "nyújta, nagyítja".
fotók prezentálására mondjuk használnám, néha esetleg sos képfeldolgozásra, korrigálásra és továbbítására. Ez utóbbi nem lenne rendszeres, de talán 1-2x jól jöhet..nem árt ha elbírná.
iPhoto a 3ason hogy boldogul nagyobb képekkel (12 vagy akár 14 megapixel).
mondjuk erre nyilván jobb lenne a nagyobb felület és a retina felbontás. -
Ragnar95
félisten
válasz
tomi5244 #5718 üzenetére
WWDC-n mindig iPhone-on szokták demózni az új iOS-t emlékeim szerint
Amúgy egyelőre a beta se jött ki iPadre, az még 1-2hét...
Nekem nagyon bejön, nagyon hiányoztak már az új funkciók (rendes multitasking, control center), az időjárás appból is hiányoltam az animációt, a mozgó ikonok is bejönnek és az appokon belüli dizájn is előnyére változott a legtöbb appnálEgyedül az ikonok lettek csúnyák, de azt is meg lehet majd szokni...
-
agabe
addikt
válasz
tomi5244 #5581 üzenetére
December előtt is (ha akarta valaki) már lehetett szerezni N10-et Angliából...igaz nem itthoni, de ha valaki érdeklődik ilyenek iránt, akkor meg lehetett oldani, ráadásul olcsóbb volt mint amennyiért ma lehet itthon hozzájutni.
Volt kipróbáltam (32gigás verzió), és üzemidőben valóban nem olyan jó mint ipad...meg nekem az egészet összevetve (nem mindenben és az appok minőségével nem volt bajom N10-en) ipad jobb, ezért az maradt, de amíg nem próbáltam ki nem tudtam volna megmondani melyik jönne be jobban, így annál akinek csak ipad-je van feltételezések nem érnek sokat. Ő sem tudhatja. -
Ragnar95
félisten
válasz
tomi5244 #5353 üzenetére
Így.
Stef@n: sajna sok a k@csög ügyintéző/eladó mindenhol, ezzel nem lehet mit tenni, de én a helyedben a főnökének is jelenteném az esetet az eladó nevével együtt + a panaszkönyv jó ötletAmúgy az Apple ügyfélszolgálat valóban nagyon segítőkész, de nem minden ott dolgozó tájékozott, én MacMini gari ügyében hívtam őket és a nő azt se tudta, mi az a világgari, a technikai kollégát kellett megkérdeznie a dologról
-
-
jozsi252
veterán
válasz
tomi5244 #4775 üzenetére
De akkor napközben miért nem lövöd ki őket óránként?
Viccet félretéve semmi értelme, mert azt az Appot úgyis megnyitod mégegyszer, a rendszered nem lesz láthatóan gyorsabb hogyha kilövöd az appokat. Pont így kell működnie amúgy hogy benne van a memóriába az adott app, és egy pillanat alatt megnyílik neked. De ezek tényleg nagyon keveset esznek, nem érdemes lőni őket.
-
agabe
addikt
válasz
tomi5244 #4575 üzenetére
Ez rossz tervezés következménye a gyári smart cover-nél ...már ha egyáltalán érdekli őket, hogy kicsit koptatja a hálap szélét a zsanér.
Ugyanaz az anyag mindkettőnél, így mindkettő kopik amikor hátra van hajtva a smart cover, mert a zsanéron támaszkodik tulajdonképpen a tab ilyenkor (vagy részben).
Nem tudsz vele mit csinálni, mert kifényesedik az alu ház (meg a zsanér is), ezt nem lehet eltüntetni. Előző iPad-omon nekem is ez volt (sőt jobban látszott)
Én már ha smart coverrel használom, akkor (pont emiatt a kopás lehetőség miatt) ragasztok egy vékony öntapadós gumis csíkot arra a részre ahol a zsanérok vannak, ha meg pl. tokban van (maccally-ben most pl. aminek szintén van smart coverhez hasonló képernyővédő része is mágnessel a feloldáshoz / lezáráshoz), akkor nincs ilyen probléma, így a mostani gépen nem látszik semmi a hátulján.
Kicsit "fanatikusan" óvom a behatásoktól, de a tok miatt (átlátszó hátlappal) most teljesen nyugodt vagyok, bár első körben meg kellett tapasztalni, hogy ilyen "probléma" létezik egyáltalán ...van akit baromira nem zavar. -
pescara
aktív tag
válasz
tomi5244 #4575 üzenetére
Nekem olyan van, smart case, amelyiket a negy sarkan kell csak bekattintani es nincs zsaner. Ez nekem bevallt eddig, habar ennek is nagyon kemeny karmok vannak a sarkain, nem ertem, hogy nem karcolja. Ezt en is kerdeztem mar, hogy az idad alu resze festett, vagy az aluminium eredeti szine?
-
@matthew@
őstag
-
erdoke
titán
válasz
tomi5244 #3314 üzenetére
Nálunk a legrégebbi iPad egy 2, ami közel 2 éves (22 hónapos), de egy másik ketteske is 20 hónapos már. A mindennapi használat során nem igazán észrevehető, hogy kevesebbet bírnak, ami azt jelenti, hogy a 8 óra használat még mindig megvan. Pontosabbat nem tudok, nem méricskélem az üzemidejüket.
-
@matthew@
őstag
válasz
tomi5244 #3289 üzenetére
Nos erre az ujjlenyomat dologra nem is gondoltam, viszont teljesen ésszerűa az 5let, legjobb lesz ha bemegyek egy Apple boltba és megnézem mind2-t, gondolom ki lesz állítva mind2 szín, meg ott talán még értenek is hozzá, nem úgy mint MM-ben, ott szomtam okítani az eladókat h mi mire van
-
alba-regia
aktív tag
válasz
tomi5244 #3261 üzenetére
Ugyanilyen routerem van. Gyári legújabb fw van rajta. Eléggé megbízhatatlanul megy nekem rajta DLNA-n (media server) a stream, mivel gyakran nem látja az iPAD. USB-n csatlakoztatott HDD esetében naponta kétszer kellett újraindítani. Valószínűleg nem tudja megfelelően táplálni, ettől akad ki.
Nálad DLNA-n megy a stream, vagy más megoldással?
Tudom, hogy nem ez a megfelelő topic, de kb. ugyanazok az emberek látogatják, mint a kapcsolódó többit. Esetleg van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatosan, hogy Samsung SCX 4300 nyomtató együtt tud-e működni az AirPort Express-szel?
-
megema
őstag
válasz
tomi5244 #3268 üzenetére
Nincs mit! Igen, azért.
Én tervezem megvenni ezt, vagy valamelyik másikat, de az AC-3 mizéria miatt várok. Csak az a baj, hogy mindegyiknek van valami hátránya (azon kívül is). NAS-on tárolom a fotókat is, viszont azokat nem jelenít meg az OPlayer, pedig annak tetszik legjobban a felülete. Az AcePlayer megnyitja azokat is, de ronda a felülete és a magyar fordítása sem az igazi. A BuzzPlayer is kezeli őket (extrém felbontásban is - legalábbis az iPad verzió), de az iPhone-t sikerült már rebootolnia (az iPhone verziónak persze), a felülete sem az igazi, és 576p-t tud csak elvileg. A GoodPlayer-nek sem jön be a felülete, és a képeket sem kezeli... Van más alternatíva, ami SMB-t kezel?
-
megema
őstag
válasz
tomi5244 #3261 üzenetére
De mi a gond? Nem látja egyik sem? OPlayer-nél a legfelső fülön a +-ra kattintás után válaszd a Windows megosztás (SAMBA) opciót, és írd be router IP-jét (alapesetben 192.168.1.1). Ha beállítottál felhasználónevet és jelszót (nem sok értelme van), akkor persze az is kell. Ha ezután se látja, akkor a router a ludas.
Nekem is ugyanilyen routerem van (már nem sokáig szerencsére), de én NAS-t használok mellé. Így gyári szoftverrel még nem próbáltam az USB-s megosztást, de OpenWRT-vel simán ment.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
tomi5244 #3254 üzenetére
Az szép.
Más.
Safarival nektek is szar az MA főoldala? Nekem konkrétan két napos híreket jelez újnak.A Mercury meg hibásan jeleníti meg az oldalt, a felső reklám sávban. És megnéznétek ezt az oldalt nekem [link] itt a jobb oldalt híreknél az utolsó sor a hír boxokban csak félig van megjelenítve.
És ez a FB alkalmazás itt is egy rakás xar, ahogy elnézem, konkrétan van ami commentet el sem küld. Alternatív gondolom nincs. Max a böngészőből használjuk akkor, de remélem ott jó. -
@matthew@
őstag
válasz
tomi5244 #3184 üzenetére
Igazad van akkor nem erőltetem a 2-es verziót, inkább egy 3-as 32GB-t minimum, a szín az számomra nem meghatározó, mind1 h fekete vagy fehér
amúgy mennyire várható a 3-as verzió eltűnése a piacról? Mert gondolom azt már nem gyártja az Apple a ránc felvarott verzió miatt
-
jozsi252
veterán
válasz
tomi5244 #3168 üzenetére
Én úgy gondolom hogy a következők dolgok várhatóak lesznek az iPad 5-nél.
- 4 magos proci
- kijelző szerintem tuti nem lesz nagyobb, jól gondolom hogy jelen átmérő mellett csak duplázni lehet a pixeleket?! Ami azt jelentené hogy 4096x3072 kellene hogy legyen, de ennyi tutira nem lesz.
- új gyártástechnológia, amivel csökkenteni fogják a súlyát, és mélységét?!
- 8 megapixeles kameraEgyszerűen a proci fejlesztésén kívül, meg a súly mélység csökkentésen kívül nem tudnak túl sok mindent kitalálni. iPad 4-be is négy magos grafikus vezérlő van, plussz 5GHz-es wifi modul is benne van.
Szóval nehéz kérdés hogy mit fognak megmutatni magukból Márciusba. De ha szeretnék újra 600$ fölé vinni a részvényeket akkor valami nagyon jó dologgal kell előállniuk.
V.Stryker iPhone-nál nekem is szokott lenni ilyen. Beágyazott videóknál fordul ez elő. Handras blogjába is volt 1 ilyen videója, ami ameddig a főlapon volt, mindig leállt a zenelejátszás.
-
jozsi252
veterán
válasz
tomi5244 #3155 üzenetére
Egy sötét szobába, vedd le teljesen a fényerőt, majd kapcsold be a menübe a szabályzást, majd valami kis lámpával, vagy teló vakujával, vagy bármivel, világítsál bele a fényérzékelőbe. És megfogod látni hogy a kis csúszka elindul-e felfele. Elvileg elkell neki egyből szinte.
-
ferikek
aktív tag
válasz
tomi5244 #3132 üzenetére
minden ok
de jobban teszed ha a számládról kérsz egy hiteles másolatot, amit postán vagy mailen elküldenek neked.. jótállási jegyet is adniuk kellett volna (minimum sajátot), de ha nincs akkor elég a számla. valamelyiknek meg kell lennie, a számla pedig fontosabb
igen, ez a sufnigsm...Nekem kettőy kérdésem lenne: ibooks-ban az ipaden van több pdf fájlom a polcon, de ezek nem jelennek meg más apple eszközön. ez a pdf sajátossága???
a másik h hibáa állítom be h wi-fin keresztül szinkronizálja az ipadet és az iphone a HP gépem itunes ban, nem találja az eszközök között az apple termékei. mi az oka ennnek?köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged