Új hozzászólás Aktív témák
-
agabe
addikt
Majd azert kivancsi leszek ugynazon a frekin fog-e menni mindkettoben a chipset, es ram-ban lesz-e elteres (2giga mar kellene szerintem az uj ipad-ekbe).
Ha minden ugyanaz lesz, akkor 4-es ipad-et egy uj mini fogja valtani nalam...eddig is csak azert nem vettem mert (nem kicsit) le volt maradva hardverben ami erosen eszreveheto is volt hasznalat kozben. -
agabe
addikt
válasz
cascada #7637 üzenetére
nem hasonlit androidra.
JB utan total gyarira visszallitani mar csak ujabb szoftver verzio telepitesevel (az aktualis legujabb) lehet, mert JB alatt a keszuleken gyari visszallaitast (az androidos hard reset, vagy wipe-hoz hasonlo nincs...recovery sincs) sem szabad nyomni, mivel utana mar nem indul al a rendszer.
Visszallitas csak iTunes-en keresztul a fentebb irtak szerinti aktualisan legfrisebb sw verziora lehet ipad 4-en, ezert ha most JB-elheto (tehat 6.1.2-nel nem frisebb) szoftver van rajta, akkor ha kesobb szeretned JB mentesse tenni el fog veszni a mostani sw verzio. Soha tobbe nem teheto vissza. -
agabe
addikt
nexus 7 40-ert garival...hasznalt elso verzios (tehat nem az idei FHD) nexus 7 8Gb-os, kulfoldi garis?
Amugy meg valoszinuleg azon buknal a legkevesebbet, mert most is kivaloan mukodik (legjobb androidos tablet), igaz az uj verzio miatt a regebbinek esett az ara, de tovabb mar nem varhato.
8 gigan viszont sok mindent nem lehet tartani (foleg, hogy 4-5 a szabadon hasznalhato belole), de ha az eleg, akkor azzal kevesbbet buksz mint ha most veszel valamelyik retinas ipad-bol...vagy veszel egy hasznalt 2aest olcson...az sem fog sokat veszteni mar az ertekebol es haszhalhato (bar ios7 nem tudom azon mennyire lesz gaz, mivel minin sem az igazi, de 6-os verzioju sw-el jol elvan)(#7576) pescara:
nem erdemes almodozni, uj ios nem tudja atlepni a fizikai hatarokat.
tenyleges hasznalattal sosem lesz ilyen eredmeny.
Valami fut a hatterben akkor is amikor nem hasznalod, es az hozzatesz csomot az idohoz mikozben mivel a kijelzot nem hasznalja sokkal kevesebb akksit eszik.
Egyik ilyen progi a skype, masik (kevesbe sokat porgeto) a facebook chat.
Lehet mas progi is ami ilyet eredmenyez de en a fentieket ismerem. -
agabe
addikt
válasz
bigdady #7041 üzenetére
ket nap alatt max 15-16 ora...foleg net, es youtube nagyn keves nem brutal jatekkal.
Tobbet ne varj.
Ha kevesebbet hasznalod, akkor kijohet egy kicsit tobb is, mert keszenletben is novekszik a hasznalati ido lassacskan, de aza nem valos.
Ha egesz nap unatkozol es nyomkodod, akkor 14-15 orat kibir (aztan neked is aludni kell) es akkor meg 9-10%-on lesz az akksi (jobban lemeriteni nem javallott surun) -
agabe
addikt
válasz
vadászcsiga #6968 üzenetére
chrome nem csinálja...az működik rendesen
-
agabe
addikt
válasz
vadászcsiga #6963 üzenetére
ha a prohardveren belul maradsz, akkor nem lep ki.
Ha belepsz hardveraprora prohardverrol (egy elmentett hirdetesre mondjuk), akkor mar elfelejti...vagy vissza egy topikhoz, akkor is elfelejti.
nomeg neha idegesitoen sokaig tolt be egy oldalt, de ugyanez ervenyes egy visszalepesre is.
Van amikor normal sebessegu, de nem mindig. -
agabe
addikt
erdekes...vannak benne nagyon jok is. megnyitott oldalak aktivak maradnak.pl youtube videot egyikben elinditod, atlepsz masik oldalra ( a korabban megnyitottak kozul), es kozben a youtube lejatszas nem szakad meg.
szep az animacio is ahogy az oldalakat kirepteti.bosszanto, hogy nem jegyzi meg rendesen a jelszavat itt pl, meg balra huzasnal nem mindig megy vissza az elozo oldalra.
Kicsit meg reszelgetik, es nagyon jo lehet. most igeretes mindesetre.
-
agabe
addikt
válasz
bigdady #6917 üzenetére
A minoseg csokkentessel nem foglalkoztam...nekem 4,4 gigas dts hangu mkv-t (720 p) is akadasmentesen viszi (most 10-12 percet direkt neztem, mert mostanaban kissebb avikat szoktam inkabb).
Sokmindentol fugghet...a windowsos pc allapota (lehet, hogy csak a merevlemez), a halozat sebessege, satbilitasa. -
agabe
addikt
tegyetek fel win-es gepre airplayit (airplayit.com asszem ahonna leszedheto) szerver progit ha nincs NAS, abban siman kivalasztani a megosztando mappat. klienst az ipad-re, iphone-ra telepiteni appstore-bol es azzal megy mindenfele...persze nplayer lehet jobb, de kiprobalasra boven eleg. Atlagos 720p-ig mkv-kat akadasmentesn viszi.
-
agabe
addikt
válasz
vadászcsiga #6848 üzenetére
na aze ne essunk meg a vegen katartikus allapotba
jo cucc, tabletek kozul szeintem is a legjobb ami jelenleg kaphato, szeretek vele szorakozni, de csak egy muszaki kutyu. Nem alleejtesre van kitalalva, csak arra, hogy jo legyen hasznalni. -
agabe
addikt
válasz
Ragnar95 #6705 üzenetére
Bongeszobol safari, chrome amiket hasznalok, es mindketto ki-ki lep neha. Igaz van, hogy jopar ablak van megnyitva, de ugyse tarolja mindegyiket, mert egyik-masik regebben megnyitottat ujra is tolti ha ralepek, viszont ez esetben nem memoria gondnak kellene lennie, viszont ugy tunik megis az, es miutan nem csak egy bongeszovel (raadasul eleg kulonbozokkel) teszi ezt ezert valami ios hiba lesz megiscsak.
Ipad 4 ios 6.1.3 (de korabbi 6-os verzioval is ugyanez volt). Nem allando jellegu vagy nagyon suru...de elofordul hetente tobbszor. -
agabe
addikt
válasz
Ragnar95 #6389 üzenetére
Nem art kiprobalni mast elotte, es akkor legalabb tudja az ember melyik jon be
N10 utan mar nem volt mit kiprobalni androidon, es nem volt rossz, de maradtam ipad-en, azota meg (surface nem is erdekel) nem volt nagyon erdemleges lehetoseg.
Azert a nexus7 nagyon el lett talalva es valoszinuleg a mostani FHD verziobol is beszerzek egyet..hordozni meg a mini-nel is jobb, es legalabb kepben van az ember (mar akit erdekel) mindket rendszer aktualis allapotaval. -
agabe
addikt
válasz
Palika71 #6108 üzenetére
Fura, hogy a tok nem kapcsolja ki, de ha mondjuk nincs benne magnes akkor ok. Ezen felul maganak a tabletnek is ki kellene kapcsolnia par perc utan, vagy ha nincs beallitva annak ertelmet nem latom foleg egy nem aktiv tokkal, igy azt mindenkeppen erdemes mondjuk 2 percre tenni.
Ha ez be volt allitva es nem kapcsolt ki, akkor az egy hiba, mert gyari JB nelkuli szoftverrel nem csinalhat ilyet (persze nem tudjuk JB van-e rajta, mert akkor a Cydia-bol feltelepitett progik megkavarhatjak).
Ahogy korabban irtak hosszabb tavon (tobb nap) elofurdulhatna beeges (vagy inkabb ghost jelenseg) 3 ora alatt nem illene...ott valami gond lehet a kijelzovel (rossz szeria) ez megint csak hiba, igy en valoszinuleg vinnem szervizbe ( automatikus kikapcsolas ide vagy oda ) olyan allapotban amikor epp latszik a jelenseg.(#6120) Godlike79:
Hasznald napkozben valahol kulteren, es automatan maxon fog menni a kijelzo (kulonben eleg satnyan latszana)...ez nem baj. -
agabe
addikt
ipad2-rol nem is gondoltam (most olvastam, hogy ipad1-ben is megvolt mar az 5ghz tamogatas ez meg meglepobb), de azzal nem is hasznaltam meg 5Ghz-es routert.
Az akksi ido lehet jobb, de nem probaltam 3-as szeriat mert 2-es utan 4-es jott(#6071) pescara:
Netes radiot hallgatva biztos kijon 22 ora hasznalat is, de azert az nem normal.
4-es 14-15orat bir 3-4 nap alatt ( vagy ha ra vagy kattanva akkor egy nap alatt is hasonlo)
-
agabe
addikt
válasz
0pityesz0 #6056 üzenetére
Ipad 3 erosebb mint 2, de retina miatt sok esetben ipad2 gyorsabban tolt be progikat.
A kisebb ram miatt a progik kozotti valtas mar ipad2-nel lasabb, de akkor is eleg hulyen nezett ki, hogy az ujabb ipad nem mindenben jobb, igy a 4-est vegulis nem artott kiadniuk.
Vannak aprosagok meg (5GHz-es wifi..ez talan a leghasznosabb, lightning, jobb elolapi kamera), de lenyegeben csak egy rancfelvarras volt ez.
Mindenesetre mind a 3-as mind a 4-es verziot ugyanakkor (ipad6 erkezesekor) erdemes valoszinuleg lecserelni az 1giga ram miatt, de ha valki nem birja ki, akkor ipad5-ost is vehet kozben, mert abban is tuti lesz par aprosag ( a design-on kivul) amit fejlesztenek (az erosebb hardver termeszetes lesz). Igaz, ha a 2giga ramot (varhatoan ennyi lesz az ipad5-ben) nezzuk es az ios7-es iranyat a tenyleges multitask-ra, akkor lehet rakenyszeritik a tulajokat a gyorsabb valtasra.
Majd meglatjuk. -
agabe
addikt
válasz
ittakary #6049 üzenetére
ipad 4 IOS 6.1.3- al is tud megakadni-roccenni, vagy egy-egy progi FC-zni , gondolkozni neha.
egy beta allapotu progiban meg el is nezheto. Ha javul is, sajnos akkor sem varhato, hogy minden pillanatban 100%-osan folyamatos legyen. Olyan tablet / szamitogep (vagy akarmi ami osszetett oprendszert futtat es hasznalja az ember rendesen) nem volt, nincs, es nem is lesz. -
agabe
addikt
válasz
majestic #5884 üzenetére
az nem a fuggoseghez kotodik
lehet fuggetleniteni elofizus telokat is 15ezerert t-nel (feltoltosoeket meg 25ezerert), de ha nem fizetik az elofizut akkor az imei-t ugyanugy tiltjak.
Azt sajna nem tudom most fuggetlen-e alapbol minden ipad, de majd a tobbiek megmondjak. -
agabe
addikt
válasz
majestic #5879 üzenetére
Azert ha nagyon fontos a 4G / LTE kepesseg erdemes tisztaban lenni vele, hogy az imei-t akar tilthatjak is, de ha igy is lenne akkor sem rossz ar mert ez a verzio csak wifisen is 240 korul van es mivel a hirdetett(ek) is ujak es aktivalatlanok (van aki 180ezerert kinalja) igy osszessegeben mindenkeppen kedvezo aron juthatsz hozza egy uj 128Gigas iPadhez (ha kell a sok memoria es ki is hasznalod akkor foleg), plusz ha kis szerencsed is van akkor a 4G sem lesz tiltva.
-
-
agabe
addikt
válasz
tomi5244 #5581 üzenetére
December előtt is (ha akarta valaki) már lehetett szerezni N10-et Angliából...igaz nem itthoni, de ha valaki érdeklődik ilyenek iránt, akkor meg lehetett oldani, ráadásul olcsóbb volt mint amennyiért ma lehet itthon hozzájutni.
Volt kipróbáltam (32gigás verzió), és üzemidőben valóban nem olyan jó mint ipad...meg nekem az egészet összevetve (nem mindenben és az appok minőségével nem volt bajom N10-en) ipad jobb, ezért az maradt, de amíg nem próbáltam ki nem tudtam volna megmondani melyik jönne be jobban, így annál akinek csak ipad-je van feltételezések nem érnek sokat. Ő sem tudhatja. -
agabe
addikt
válasz
@matthew@ #5442 üzenetére
az automata beállítja, de te megadhatsz nagyobb, vagy isebb fényerőt akkor is ha automatán van, és azután ahhoz képest kalibrál.
Ha kicsit fényesebbre állítod, akkor fényesebb lesz valamivel sötétben is, de állítja magát a külső fénymennyiség függvényében.
Ez asszem le volt már írva... pl itt meg a környékén. -
agabe
addikt
válasz
szijartg #5416 üzenetére
itt van olyan ami hasonlo mint az ebay-es linken, csak a hatulja atlatszo is lehet (nekem van egy olyanom is), meg nem kell ra varni. itt meg irnak egy olyanrol aminek a hatuljara a smart cover magnesesen rogzul. Ezzel csak az a gond, hogy a samrt cover zsanerjai ugyanugy kifenyesitik a haz oldaso szelet ket pontban mint ahogy szokta is.
A Macally jo, de ami az ebay-en van az a fedoben jobban hasonlit a gyarihoz (4 osztas van rajta, mig a Macally-n csak harom), es a gyari sc kicsit jobbnak tunik osszehajtogataskor. Nem nagy elteres, de lehet, higy az ebay-es is picit jobb ebben.
-
agabe
addikt
volt rola szo korabban, hogy kifenyesiti.
A felvetes jogos...lehet meg kellene kerdezni szervizben, mert erre nem mondhatjak, higy nem rendeltete szeru hasznalat, max azt mondhatjak, hogy nem minosul hibanak. (van akit egyaltalan nem zavar, hiszen a teljes hatlapon nem i lathato csak az also szelenelk ket pontszeru reszen)
Kivancsi vagyok mit mondanak ra....viszont szombat ota nagyon erosen nem fenyesedhetett ki, max mar lathato. -
agabe
addikt
a 30 pines csati sokkal stabilabban tartja. Lightning-tól nem várható el ugyanaz a strapabírás, mivel fizikailag sokkal kisebb, így egy-egy elmozdulásnál sokkal nagyobb erők hatnak a kisebb felületre. Én paráznék ilyenben tartani a tab-ot...persze kompatibilis lehet, de olyan érztetem van a kép alapján, hogy óvatosan kell rátenni, meg leszedni, és közben esetleg tapicskolni még óvatosabban.
-
agabe
addikt
válasz
BroCreSt #5261 üzenetére
Eddig edigital volt az egyik legmegbizhatobb bolt amivel talalkoztam...de ezek szerint a garis ugyintezes nem az erosseguk.
Igaz minden cucc amit arulnak hivatalos garis, es nem is hozzajuk vinnem (1nap utan persze igen megpedig azonnali cserere) ha gond lenne valamivel, de konnyen beszelek Budapesten.
A dologbol a tanulsag, hogy nem szabad hozzajuk vinni gariztatni a dolgokat, hanem a markaszervizbe inkabb...nomeg ilyen 1-2 napon belul nem szabad hagyni, hogy ne azonnal ujat adjanak (masnak is csereltek edigitalban nem is egy keszuleket par napon belul).
Menj be, boritsd rajuk az asztalt amig nem adjak vissza a penzed...ilyen esetekeben mar elvbol nem fogadnek el mas megoldast, es menjenek a fenebe. -
agabe
addikt
+1
a sima wifisekben nincs, azzal csak akkor latsz valamit ha van wifi jel a kozelben.
Ki kell problani, hogy esetleg a telefonrol osztott wifi jel (ami ugye 3-Gn jon a teloba) is tartalmaz-e az ipad szamara kinyerheto infot ahhoz, hogy meg tudja talalni magat a terkepen, de akkor mar (ha egyaltalan mukodik) egyszerubb a telefonnal navigalni -
agabe
addikt
válasz
BroCreSt #5136 üzenetére
ahogy mondtak is...azonnali cseret kellett volna kerni, mert 3 napon belul voltal.
le kell tojni mit mondanak az eladok ha neked van igazad, es raadasul nem kellett volna varnod semennyit (vagy ha nincs raktaron, akkor 1-2 napot), mert edigital jo bolt, csak az ilyen "szemet" alkalmazottakat kell ignoralni. (perzse nekik biztos ki van adva, hogy akit lehet ne engedjenek azonnali cserere, de szorakozzanak massal) -
-
agabe
addikt
válasz
sunahunter #4943 üzenetére
49 ezerert biztos van meg mas baja is...azon kivul, hogy tuti nem garis, es a vilag vegere kell menni erte.
Egy garis ipad3 jelenleg 90-100ezer kozott kelhet el.
90-ert szerintem hamar elviszik, ha meg van ido arulni, akkor a viszonylag sok gari, es szep allapot eseten (jo kepekkel) 100sem lehetetlen vallalkozas...aztan meg ugyis alkudoznak, es esetleg 95-ert valaki elviszi.
Az aprod kicsit mas mint a PH. Ki lehet fogni nagyon jo vetelt is ott, de a nagyon olcsoknal konnyen lehet, hogy raszednek valamivel. Nem olyan ellenorzottek a hirdetok, es nem is lehet utanuk nezni, nagyobb a riziko.
Lattam tegnap felrakott 32gigas ipad2-est 52ezerert...az is siman meger 70-et ha mindene megvan es szep allapotu, igy lehet az is egy szuper vetel, de szerencse kell olyat kifogni ami nem csak olcs, de minden rendben is vele. -
agabe
addikt
válasz
szőröscica #4932 üzenetére
egyértelműen nem lehet rajta beégés.
Ha hetekig folyamatosan ugyanazt a fix képet mutatná sok száz órán át, akkor még el tudom képzelni, hogy lenne valami nyoma (bármelyik lcd be tud égni) node pár óra után az nonszensz.
Ne szégyelj semmit. Edigital küldi vissza apple-nek ahogy te vitted vissza nekik, és majd ők rendezik, bár elég peches vagy, mert ilyesmiről nem igen olvastam még korábban ipad esetében. -
agabe
addikt
válasz
jozsi252 #4898 üzenetére
3 napon belül a polcon lévő dobozos újat kap , persze igaz, hogy csak akkor ha van az üzletben, de ezt meg tudja nézni neten, mert edigitalnak jó a készletjelzése.
Engem nem érdekel igazán a refurb, de van akit igen, és ezért nem árt ha tudja (nem olvas mindenki vissza). -
agabe
addikt
válasz
jozsi252 #4896 üzenetére
Az extreme digital az egyik legjobb itthoni bolt. Minden cuccuk hivatalos garis, es asszem naluk 3napig vissza lehet vinni tenyleg.
Miert menjen apr-be, ha ott refurbished keszuleket kapna?
Edigitalban adnak egy ujat siman...en oda mennek.
Ha valamiert nem adnanak (nem hiszem) akkor mennek apr-be. Nem biztos, hogy ott egybol cserelik, lehet, hogy bevizsgalgatjak...nem lehet tudni.(#4895) joamilestoné:
nem kerdes, hogy ez nem normalis mukodes. ne is gondolkozz rajta. Ezt tuti cserelik. -
agabe
addikt
válasz
szőröscica #4892 üzenetére
Mindenkeppen azonnali csere.
Hol vetted? Ilyen nem fordulhatna elo uj keszuleknel...nem valami kiallitott darab volt esetleg? Ha nem, akkor eleg peches vagy, de a csere nem kerdes.
A 3 napos csere sem mindenhol van, csak ha jo helyen vetted, de ha rendes garis, akkor hivatalos szervizben is cserelik...bar nem tudom ilyen esetben is kell-e varni (mert alapbol kell pl. telonal is par napot), vagy azonnal cserelik. -
agabe
addikt
Jó tudni..mindenhol csak azt mondták eddig mindegyik mindegyikre jó (persze boltban újaknál tényleg nem merül fel...lehet ezért nem is tudják sok helyen)
A régi meglevőkkel kompatibilitás meg ezek szerint vagy van vagy nincs (nekem nem volt gond amit 2-esen használtam az jó lenne a 4-esre is...csak most nem azt használom).
-
agabe
addikt
válasz
Tibee86 #4874 üzenetére
igy néz ki egy idő után a zsanéroknál.
Van sok más cover, vagy tok is, pl. ez és a tok a hátulját is védi.... vagy ez pl.
Van ami átlátszó hátul, de most nem jut eszembe a márkája (pedig nekem is olyan van, és a gyári smart cover-t jelenleg nem használom pont a fényesedés lehetősége miatt).Ezen kívül még természetesen sok más tok is elérhető... kinek mi tetszik.
-
agabe
addikt
válasz
@matthew@ #4746 üzenetére
szallitas meg 55-56 dolcsi..kis szerencsetlenseggel +vam +afa, raadasul jon a [2-es verzio] (nagyobb atviteli sebesseg, kisebb meret) ami 30Mbit/sec sebesseg miatt alkalmas full hd filmek streamelesere is ( a speckoban szereplo 5db full hd stream kicsit nevetseges...persze ha a bitrata gagyi 6Mbit/sec max, akkor belefer...de azzal nem erdemes full HD filmet nezni mozgalmasabb jelenetknel), igy az alap verziot mar nem mondanam jo vetelnek.
-
agabe
addikt
ennyiert macally is van itthon asszem...bar arra is kell varni kicsit, mert webshopban ennyi. Igazabol azert tetszik jobban, mert atlatszo a hatlap, es korben a szelet picit jobban vedi...viszont a kijelzo fedo a Miakai-n 4 osztasos (mint a gyari smart cover), mig a macally-n csak 3...szerintem a 4 (nem azonos meretu) osztas jobb picit...legalabbis amikor a gyari smart covert visszahajtom stabilabban ott marad akkor is amikor nincs epp nekitamasztva, szoval mindkettonek vannak elonyei-hatranyai (macally-nel a kijelzo vedo le is szedheto), de legalabb egyik sem fenyesiti ki a hatlapot mint a gyari zsanerja (fel nem foghatom hogy sikerult elbenazni ezt a reszt a tervezoknek, bar leginkabb valoszinu, hogy csak nem foglalkoztak az apro foltokkal)
-
agabe
addikt
válasz
hengelhof #4683 üzenetére
Ha a 8mm HD-t vetted meg (iPad-ra külön szoktak apook lenni), akkor az nem egyezik a telefonos verzióval feltételezem.
Az IOS tabletes opztimalizálásnak is vannak hátrányai..ilyen androidon nincs, viszont azt gondolom a 8mm-et inkább tableten jó játszani (mint a legtöbb olyan jétékot ami erősen épít a vizuális élményre), telefonon nehézkesebb sokkal. -
agabe
addikt
Az csupan a kijelzes pontossagat (azt sem nagyon) befolyasolhatja, de a mostani Lithium-os akksikat nem jo lemeriteni meg ritkan is tobbet ront az akksi elettertaman mint barmi mas. Nagyon regi beidegzodes meg a Nikkeles akksik korabol (amiknek egyenesen jot tett a teljes lemerites / formazas 12-16 oras toltes), de jo lenne mar teljesen elfelejteni, es ugy hasznalni a mai akksikat ahogy az jo, raadasul a felhasznalonak is kenyelmesebb.
Kiemelve ebbol a cikkbol:
[Ideális felhasználásnak azt tekinthetjük, ha az akkumulátort sosem hagyjuk 25 százalék alá merülni. Mindenképpen kerülni kell a teljes, a gép vészleállásával végződő lemerülést, mert ez károsítja a telepeket, ezzel csökkenti az elettatamot -
agabe
addikt
válasz
tomi5244 #4575 üzenetére
Ez rossz tervezés következménye a gyári smart cover-nél ...már ha egyáltalán érdekli őket, hogy kicsit koptatja a hálap szélét a zsanér.
Ugyanaz az anyag mindkettőnél, így mindkettő kopik amikor hátra van hajtva a smart cover, mert a zsanéron támaszkodik tulajdonképpen a tab ilyenkor (vagy részben).
Nem tudsz vele mit csinálni, mert kifényesedik az alu ház (meg a zsanér is), ezt nem lehet eltüntetni. Előző iPad-omon nekem is ez volt (sőt jobban látszott)
Én már ha smart coverrel használom, akkor (pont emiatt a kopás lehetőség miatt) ragasztok egy vékony öntapadós gumis csíkot arra a részre ahol a zsanérok vannak, ha meg pl. tokban van (maccally-ben most pl. aminek szintén van smart coverhez hasonló képernyővédő része is mágnessel a feloldáshoz / lezáráshoz), akkor nincs ilyen probléma, így a mostani gépen nem látszik semmi a hátulján.
Kicsit "fanatikusan" óvom a behatásoktól, de a tok miatt (átlátszó hátlappal) most teljesen nyugodt vagyok, bár első körben meg kellett tapasztalni, hogy ilyen "probléma" létezik egyáltalán ...van akit baromira nem zavar. -
agabe
addikt
termeszetesen tukorreflexesekrol beszelek en is...also es kozep kategoriaban mar regota sd megy ott is, felsoben meg eltartott egy darabig, de mar ott is attertek (csak meg tamogatjak Cf-et is)...lasd 5D Mark III-at.
A videon amit beszurtal egyreszt latszik, hogy sokaig tart 7-8 kep beimportalasa is, es raadasul a masodik korben importaltak nem is jelennek meg, igy nem tudom mennyire megbizhato a dolog...de egy ilyen atalakitoval az is mukodhet valoban, csak tenyleg elegge ormotlan lehet.
-
agabe
addikt
ezzel gondolom mehet pendrive-rol is ahogy erdoke is irta, ha ugyanaz a struktura mint a gepen...meg van sd kartya olvaso is...ez tutibb, meg fenykepek amugy is alapbol sd kartyara kerulnek a fenykepezeskor is.
(#4564) Kh@oSz:
logikusan igen, de miutan nem probaltam nem tudom biztosra mondani (meg gondom mas sem nagyon, mert akkor mar irta volna , ha epp erre jar)
Ezen kivul a komolyabb gepeknel is az ujabbak mar sd kartyat is hasznalnak. CF mar kufutoban van regota. -
agabe
addikt
válasz
Zodicus #4537 üzenetére
Nem mindenki elfogult
Jelenleg nekem is iPad jon be inkabb mint nexus10, viszont android az utobbi ket evben sokat zarkozott fel, tovabbi ket ev alatt felzarkozhatnak azokon a teruleteken is amiben az apple jelenleg elonyoket nyujt, a hatranyokbol csomo meg nincs meg androidon (masok azert vannak...de ugy gondolom ezek nagy reszet is le tudjak faragni), igy apple-nek is innovalnia kell valamit.
Nekunk felhasznaloknak ez jo. Valoszinuleg nem lenne ipad4 meg, ha android tabletek nem nyomulnanak (elegedetten arulnak az ipad3-ast) az ipad mini-rol nem is beszelve....szoval kell a verseny, mert anelkul ellustulna barmelyik gyarto. -
agabe
addikt
válasz
daneel92 #4525 üzenetére
nem icloud-ot használok, és csak a névjegyeket, naptárat tárolom goolge-ban, és azok visszaállíthatók természetesen.
Szerintem icloud-ból meg minden ami szinkronizálva van...majd ha jön olyan aki használja az megmondja a tutitStabilitást alapból nem rontja, akkor lehet gond ha olyan tweak kerül fel ami nem jól van megírva...vagy túl sok ami nem komálja esetleg egymást, szóval finoman a tweakekkel, és akkor nem lesz gond, nomeg persze felejtősek a tört verziók. Amiért fizetni kell cydia-ban azt meg is kell venni.
Bármi ami tört jobban növeli az esélyét a stabilitás csökenésnek mint egyebek.
-
agabe
addikt
Aki nem szereti az Itunes-t, az tegye fel az Air Playit nevű alkalmazást ...lehet vele streamelni pc-ről, és a másik lehetőség, hogy letölteni gépről az adott file-t amit betettél a pc-n futó alkalmazasba mint megosztott file (vagy mappa)
-
agabe
addikt
dehogynem erosebb a legjobbake...nexus10 pl. igencsak brutal, de a gyengebb optimalizalas miatt erosebb vas kell, hogy ne maradjon le android jelenleg. Hasznaltam is a nexus10-et, es tenyleg bika, de nincs olyan alkalmazas amiben lathato lenne a hardver utosebb mivoltja mondjuk a 4-es ipadhoz kepest, es nalam keparany miatt nem jott be igazan (bongeszesre pl. jobb az ipad keparanya), nomeg android uncsi volt mar.
Ha egyszer eljutnak odaig, hogy hasonlo lesz az optimalizaltsag, akkor ott sem lesznek brutalabb vasak, mert a gyartok nem hulyek, csak most kell meg, de pl. nexus7 eleg jo pelda arra, hogy egy (ma mar) eros kozepes hardveru androidos cucc is igen kivaloan mukodik, es annak optimalizacioval sincs kulonosebb baja, mivel referencia keszulek. nekem ugyan kicsit kicsi (az ipad mini is az szamomra), de ez egyen fuggo merre/hogyan/mire hasznalja valaki tobnyire, de az tuti, hogy amint a csucs androidos teloknal is a hardver erosebb mint iphone5-nel a csucstabletek sem kivetelek...csak ez nem lathato/erezheto felhasznalokent, igy nincs is nagyon ertelme filozni rata melyik jobb hardverben.
Az a jobb amelyik valakinek jobban tetszik,es amelyik tulajdonsagait (szoftverbol fakadokat is) jobban preferalja, es azt is erdemes megvennie. -
agabe
addikt
válasz
@matthew@ #4492 üzenetére
a masodik evre szol, es az elso even belul barmikor megveheted.
ha azt mondta, hogy 2 evre szol, akkor pontatlanul fogalmazod.
ha akkor fizetsz erte amikor a tabletet veszed, akkor vegulis 2ev garid lesz, de mindenkeppen hibasan fogalmazott.5ft a tranzakcios dij vagy ha meg nem vasaroltal akkor proba vasarlas dija (hogy valos-e a szamla) volt, es a 200 ft a valodi 0,9$ levonas amit a bankodtol most vontak le (mindig van egy kis keses)
-
agabe
addikt
válasz
arcsi84 #4489 üzenetére
1) Ipad 4 hardvere időtállóbb mindenképp, én azt venném a helyedben. Már nem arra, hanem a nagyobb (ipad3-mal megjelent) felbontásra van a legtöbb program optimalizálva, csak 1024x768 -ban is tökéletesen fut (ugyanaz a képerány)
2) elvileg igen, bár én még nem próbáltam ki, és telefon töltővel lehet, hogy 8-10 órányit is kell tölteni a teljes feltöltéshez (amúgy a dobozban van töltő
...érdemes azt használni, ha meg viszed valahova akkor kis rátöltésre jók a teló töltők is átalakítóval)
3) alapból nem, bár van átalakító, de az médiafile-okon kívül (abból sem minden) mást nem visz át (Jailbraekelve nem tudom)
4) Mindenképp érdemes kiemelt forgalmazónál venni, mert ott tuti az 1 év apple gari ( és ha az év lejárta alőtt úgy döntesz, akkor bármikor bemész és 20-25ezer ft-ért veszel +1 év garit)
5) Rá. Itunes-on keresztül (Jailbreakelve máshogy is), bár alapból nem minden féle file-t fog másolni, de megoldható, meg vannak progik amivel wifin keresztül is tudsz másolgatni.
6) 2-3 évig jó lesz valószínűleg mindenre ami kijön (2 évig tuti), épp ezért is javasolt inkább ipad4 mint a mini.
-
agabe
addikt
válasz
Zodicus #4483 üzenetére
vans? nevébennem tudok nyilatkozni, de én nem hagyok rá lehetőséget, mert tokban (poetic athmosphere) tartom ami teljesen védi körbe, mivel olvastam már előre a problémát, és nem is akarom próbálgatni
Hiába kopik jobban elméletileg, nekem abból is a fekete jön be ( a tok meg átlátszó, így látszik is, hogy fekete ) -
agabe
addikt
válasz
daneel92 #4467 üzenetére
szubjektiven a feketet, mert nekem az jon be jobban, de minosegi kulonbseg nincs kozottuk (nem ugy mint az iphone5-osoknel).
Nekem pl. jobban belesimul a fekete keret ha nincs tok sotet ott ahol nezem pl. egy film also felso fekete savjaba...ilyen aprosagok, meg tenyleg ranezesre jobban bejon,de sztem azt vedd ami jobban tetszik. -
agabe
addikt
válasz
pescara #4455 üzenetére
csakhogy ez nem csere keszulek volt, hanem vadi uj vasarlas...kb egy honapja (amikor meg nem volt akcios...ennek is orult most utolag haverom, de ez nem nagy durranas).
(#4453) Ragnar95: pedig feltunteti...sajat szememmel lattam.
ott sorakozott par olyan wifi halozat is ami a kozelben sosem volt ( a saturn tunt fel a legjobban), es azota sincs haveromnal termeszetesen. -
agabe
addikt
válasz
Ragnar95 #4450 üzenetére
Istyle-ban, vagy XMS-ben (nem tudom melyikben vette ismerosom) is olyat adtak lezart foliaban ujonnan vasarolva ami mar nem uj volt. Ez abbol derult ki, hogy bekapcsolas, es beallitas utan latszott meg egy darabig nehany a kornyeken nem letezo wifi jel neve is, kozottuk a Saturn is...no ezzel visszavinni elvileg nem lehetett, mert hamarosan ezek eltuntek, de azert durva, hogy az ujkent eladott keszulek mar bizony tuti volt bekapcsolva, es ki tudja mennyit hasznalva.
Haverom visszavitte, kiverte a balhet, es kapott masikat, de az is tuti, hogy azt amit o visszavitt ujra foliazva nemsokara masnak eladtak....es ez egy apr volt nem is zug gsm bolt. -
agabe
addikt
válasz
@matthew@ #4438 üzenetére
hat...nem az a normalis. a szelenek szintben kell lennie az uveggel. ha kijjebb all, akkor tuti nem tokeltesen raktak be, de nem tudom okozhat-e gondot a hasznaltban, max kicsit kenyelmetlen erzes ha ott simitod vegig.
szervizben gondolom javitjak ha beviszed (nem valoszinu, hogy cserelik emiatt az egesz tabletet), de ha nem zavar akkor nem erdemes napokra beadni. -
agabe
addikt
Kicsit vastag (triplázza az alap méretet kb ), de nem lenne rossz, csak szerintem kicsik a billentyűk (igaz ezzel együtt is könnyebben lehet gépelni vele mint nélküle)...végülis néztem, és free shipping-et ír, így 15ezer alatt kijön. (ez még vám és áfa érték alatti ? )
Van aki konkértan használ ilyet ? Nagyon sokat gépelni nem szoktam jellemzően rajta, de állványnak sem utolsó.(#4429) @matthew@:
Jahh ...én már megvettem korábban ...bár nem volt drága, de ha ezt tudom várok kicsit -
agabe
addikt
-
agabe
addikt
válasz
jozsi252 #4412 üzenetére
Szerintem ha kijelző felbontását tovább növelik, akkor azzal azt érik el, hogy még bikább hardver kell, hogy ugyanazt a teljesítményt tudja nyújtani ...vagy megint meglépik azt amit iphone 3GS -> Iphone 4 esetében, hogy a hardver maradt nagyjából ugyanaz, csak a kijelzőt nagyobb felbontásúra cserélték.
Eredmény: iphone4 lassabb lehet egyes esetekben mint 3GS.
Ha ez lenne ipad5 -nél is, akkor inkább ipad4 megmarad ipad6-ig
Ipad4 hardvere elég bika, így nem feltétlen szükséges erősebb több pixelhez, de nagyobb felbontással ugyanaz a soc akkor is jobban terhelődik, jobban merül az akksi, jobban melegszik. Ha meg csak hozzáraknak +1 giga ramot (esetleg csak +512MB-ot), az sem lesz hatalmas előrelépés.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, mert nem véletlen, hogy ipad2 -őt is lehet még kapni, mert (kisebb felbontással ugyan) azon is minden elfut ami most létezik (igaz érződik a különbség 2-es és 4-es között), pedig kettő (vagy másfél) generáció különbség van ipad2 és ipad4 között. Ennél nagyobb ugrást ipad5 -től sem várnék, így viszont nehéz lesz rávenni ipad 4 tulajokat a cserére. -
agabe
addikt
válasz
BroCreSt #4373 üzenetére
en is igy voltam vele amig nem kerult kezembe egy 5-os...aztan meg mar kellett az, egyreszt mert a 3,5col mar kicsi volt (igaz a 4,3 folotti androidosok meg mar tul nagyok voltak nekem), masreszt a gyorsasag kulonbseg nem kicsi.
most meg keves teruleten tunik fel (kulonbozo appokba, beallitasokba torteno belepeskor nem kell masodperceket varni mint 4s-nel), de vannak weboldalak is (keves, de van mar most is) ami 4S -en akad mint allat , 5-oson meg szepen fut.
Az 5-osnel ha fekete, akkor igencsak kell vigyazni a kopas elkerulesere, javasolt egy tok (pl. poethic atmosphere), a feher jol birja, de nekem a fekete jon be jobban (es tokban tartom).
Igaz eleg nagyok aelvarasaim, mert androidbol is csak a csucs kutyuknek megfelelo a sebesseguk szamomra, de gyorsasagban mar a most kaphato androidos csucsok is jobbak mint az iphone 4s (amellett, hogy vannak reszek ahol nem annyira optimalizaltak).
i5-os viszont mar semmilyen teren nem marad el, es ez elvarhato...de logikus is, hogy a masfel eves 4s mar kezd lemaradni, hiszen procija ,gpu-ja gyengebb (nem kicsit) ramja fele akkora mint az 5-ose... erdemes hardverbol is az elerheto legjobbat venni foleg ha csak kb 15% arkulonbseg van, mert tovabb lesz elmezonyben (amellett, hogy a 4s is jo, csak nekem mar lassu...ez nagyban fugg az elvarasoktol is) -
agabe
addikt
válasz
BroCreSt #4361 üzenetére
10 óra aktív használatot bír az akksi simán (akár többet is attól függően milyen világosban milyen fényerővel és mire használod...youtube pl. keveset fogyaszt , játék többet, böngészés sem vészes)
Feltöltés hamarabb megy, de nem nézegettem még (este szoktam rádugni, és reggel lehúzom) pontosan mennyi idő.
Ha sok időd van és ezzel töltöd, akkor egy nap alatt is beletehetsz 10 órát, így este tölteni kell, de ha naponta 4-5 órát használod (az sem kevés) , akkor 2 napig simán elmegy egy töltéssel.Semmit nem kell a töltéssel foglalkozni...ha 100% akkor nem kell tovább, de akár előbb is leveheted, az egyetlen lényeg, hogy lehetőleg rendszeresen ne merítsd le teljesen, sőt leginkább 10% alá ne (én általában 20-30% közötti állásnál már töltőre teszem), mert a teljes lemerülés viseli meg legjobban a li-poly akksikat.
(#4364) pescara:
Na igen az jól tartja, de nem mobilis valóban. -
agabe
addikt
azért fekvőben sokkal stbilabb a smart coverrel.
picit magas a súlypont és kicsi a megtámasztás, és ha véletlenül jobban megmozdul amire leraktad (belerúg valaki figyelemetlenségből az asztalba pl.) akkor simán el tud dőlni...főleg pofával előre, mivel arra nincs támaszték.
Nekem ágyon (simán letéve nem mozgatva) megette, így saját tapasztalatból beszélek, igaz landscape módból is el tudott dőlni egyszer már, pedig az normál helyre téve tényleg stabil...lehet, hogy az ágy túl puha, de valahogy nincs kedvem kipróbálni állítva egy keményebb felülteten otthagyva -
agabe
addikt
kocsival voltam (meg is buntetett a hulye kozteruletes mert olyan jardan alltam ahol a tobbi kocsi is, es az eletben nem hasznalja senki..de mindegy) bar tudom attol meg ihattam volna....de ha piatol nem tudtam volna gepelni, akkor a vezetes sztem az elso oszlopig sikerult volna csak
De mindegy...leszek alkesz
-
agabe
addikt
felalomban ne irjatok sokat
eszre sem vettem termeszetesen hajnalban....a tablet meg reggel ott volt az agyban mellettem, es csodalkoztam is, mert ki szoktam tenni az ejjeli szekrenyre, de arra sem emlekszem hogy megirtam azt a hozzaszolast (nem. nem ittam alkoholt, csak elaludtam).
(#4312) tween:
egyetertek, bar en inkabb rohogtem most visszaolvasva...nekem nem fajt annyira ... muris
(#4316) Zodicus:
inkabb csak sokat ettem trofeaban...biztos az is volt az oka
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest