- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolmillione
tag
ics theme iestuardo féle felmegy a Marina Romra?
-
-
imi0424
senior tag
-
qltsar
veterán
válasz
Szokenesz #16480 üzenetére
jelenleg 825-ön akad ki nálam, 806-on stabil.
@dkarcsi95: ez azért így erős kijelentés ám
wifi, bt modul? kijelző driver, gombok, memória stb...
Ez kb olyan mintha azt mondanád, egy 1,6 GHz-es AMD-ről, hogy ugyanolyan mint egy Intel 1,6GHz-es processzor.
-
Szokenesz
senior tag
válasz
fcbarca #16465 üzenetére
Nem próbáltam. De nem hinném, mivel kiemelte, hogy a Marinához készült. Meglepődnék, ha azon működne.
Más:
Egyébként van valami oka, hogy mért "csak" 787 MHz-ig lehet húzni? Nekem pl a 806-825MHz is stabil volt Ewra alatt, ennyiben más lenne a 2.3as droid?
quasimidi: Lehet már tudni, hogy a ti kerneletekben meddig lesz majd engedélyezve az OC? -
quasimidi
aktív tag
válasz
loosht #16476 üzenetére
A cyano-s android (és kernel) eléggé meg van hekkelve/patchelve összehasonlítva az eredeti verzióval.
Gyakorlatilag végig kell menni a kernel forráson és megnézni hogy az Alcatel milyen módosításokat végzett az eredetihez képest. Tehát nem elég csak a defconfig alapján leforgatni egy kernelt. Plusz a driverekkel is el kell szöszölni.Magát a cyano-s androidot megintcsak át kell portolni, mert ott meg az envsetup-ot, board-configot kell megcsinálni. Nem lehetetlen, de időigényes munka. Talán a legjobb lehet kiindulni egy olyan cyano-s forrásból ami egy olyan telefonon már működik, amely hardver specifikációja hasonlít az OT990-re. Az, hogy a proci MSM7227 nem elég, ezt mondanom sem kell...
Egyenlőre ez még jövő, de szerintem lesz cyano-port OT990-re.
-
Gabor777
aktív tag
1 órán keresztül próbáltam életet lehelni bele, nem sikerült. Töltőre se reagált. Visszavittem telenor boltba....
-
quasimidi
aktív tag
válasz
imi0424 #16472 üzenetére
Imi0424,
Amikor valaki készít egy ún. Custom Romot (egyedi Rom-ot), akkor általában egy boot.img, recovery.img és egy system.img fájlt generál.
A boot.img-be van 'beleforgatva' a linuxos kernel, ami tartalmazza a telefon összes hardverének a drivereit (pl. ez tartalmazza a overclocking-ot is), bár bevált szokás hogy WLAN (=Wifi) drivert külön készítjük el.
A system.img tartalmazza magát az android rendszert, programokkal, default beállításokkal együtt. A recovery.img-ben pedig a CWM (=ClockWorkMod) recovery partíció van.Az androidos telefonokat általában fastboot alól (is) szokták frissíteni, ami nem jelent mást, mint szimplán egy parancssorral "felprogramozzák" az új ROM image-eket. Az OTU semmi másra nem jó, csak hogy hivatalos (=gyári) romot fel tudj rakni, vagy ha elrontod a telefonodat, akkor még életet tudj lehelni bele. Hozzáteszem, hogy az OTU azért jóval több mindent frissít mint amit fent leírtam.
Még egyszer válaszolva kérdésedre: nem, nem kell OTU majd a frissítéhez - ha már a telefonodon van 2.3-as android.
Tehát az új kernel a boot.img-ben lesz (én magát a "core"-t készítem (zImage) illetve a releváns .ko modulokat), ezt majd Qltsar pajtásom készíti el, mert én lusta vagyok és nem akarok mindenhez érteni. Ezt fogod majd felrakni többek között egy .bat fáj elindításával (ami automatikusan frissíti az adott partíciókat).
Remélem tudtam segíteni, további szép napot neked!
-
-
imi0424
senior tag
ha felteszem a marina lite új oc kernellel akkor ha kijön Qltsar és quasimidi munkálya, azt azután rá lehet rakni otu nélkül?
-
válasz
Gabor777 #16463 üzenetére
Nekem is volt ilyen, a laptop merült le, mert nem dugtam be frissítés közben.
Azt hittem tégla lett belőle, 8-szor próbáltam bekapcsolni és sikerült.
Talán töltőre tettem előtte a telefont, de volt sok akksi kivét is közte.
Hátha...Raqueia:
Ha GB fent volt, utána csak felteszed a QME 1.9 ROM-ot rá a leírás alapján, és kész.
Ennyi, nincs semmi extra. -
Raqueia
tag
Sziasztok! Kakukktojás vagyok, Motorola Defy+-al, de a kollégámnak segítenék élhetőbbé tenni a 990-esét. Ezért kérdeznék, nehogy elfuseráljuk, mert bár Defyn mindent megcsináltam már, azért minden teló más:
Szóval a QME 1.9 a cél, a Qltsar guru bácsi leírása alapján csinálnám. A kérdés, az nem fog e bezavarni, hogy korábban FOTA frissítettük 2.3.4-re? Erre újra rá lehet/kell tolni a Onetouchupgradet?
Azt hiszem a többi érthető...
-
jopont
senior tag
válasz
Gabor777 #16463 üzenetére
Meg szokott hülyülni a program, egymásra ír, meg hasonlók, főleg gyengébb gépen, de attól végig fut, kár volt megszakítanod. Főleg 70% után. De szerintem még attól OTU-val újra tudod kezdeni. Vagy te is rátolod azt a gingerbread upgrade romot, ami a Szerbeknek készült.
-
Gabor777
aktív tag
Üdv mindenkinek. Frissíteni akartam a telefont OTU 1.9.4-el...de mivel lefagyott a program, kiléptem belőle, és a telefont azóta nem tudom bekapcsolni. Recovery mode se működik. Mi a teendő?
-
Szokenesz
senior tag
-
Smylei30
tag
Valaki talalkozott mar olyan hibaval QME romnal hogy a kameran valami csikok jelennek meg? nemtudom pontossan elmagyarazni de paran jelentettek ilyen hibat a masik forumon, esetleg valami otlet h mi lehet ez?
-
Aucor
senior tag
válasz
fcbarca #16450 üzenetére
Úgy kell elképzelni mint az ISO-t Win esetében. Képfájl lényegében. Partícióként képes kezelni a linux. Ezáltal pld. elindítható egy Debian vagy Ubuntu a telón, anélkül, hogy a fájlrendszerben bármi erősebb módosítást végeznénk.
(#16454) Smylei30:
Igen, én már találkoztam ilyennel. Tedd újra. Egyébként stock romon is, nem csak QME-n. -
FireFoxer
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis probléma ismerősöm OT990 firmware upgradelésével. Első sorban normálisan OTU val kezdtük volna feltolni a legújabbat, viszont a frissítés 5%-a körül (mikor még olvassa be az adatokat a telorol) a telefon kikapcsolt és 10% nál meg kiírja az OTU hogy telefon beolvasási hiba. USB-ről lehúzva nem reagál semmire be sem lehet kapcsolni csakis akksi ki-be után. Sokadik próbálkozás után megpróbáltam FOTA-val wifiről frissíteni, szépen le is töltötte majd mikor telepítésnél újraindítja a telót akkor egy android embléma jött be felette egy háromszögben felkiáltójellel (FOTA helyes működés szerint ugye egy androidembléma + dobozból kifele nyíl és a töltésjelző csík). Ezután újraindítottam és folyamatosan a CWM-jön be, bármit csinálok ; rakok fel onnan egy firmware-t vagy tolok egy hard-resetet, semmi nem segit. Van lehetőség arra hogy a CWM-ot eltakarítsam a rendszerből? Esetleg egyéb ötlet ?
-
rbence
senior tag
válasz
al_age #16429 üzenetére
Nekem is ugyanez a bajom vele,de azt hiszem még amikor friss volt a készülék,akkor elment 100%-ra,mert kiírta,hogy akku feltöltve,de pár hónapja nem jó és elég gyorsan merül,egyszer volt olyan,hogy lehúztam töltőről és felment 99%-ra,elég vicces dolgokat produkál a telefon
@imi0424:ezt kipróbálom én is -
al_age
senior tag
-
al_age
senior tag
Körülbelül másfél hete meghülyült a telefonom "fogyasztása".
Minden éjjel töltöttem addig is, de úgy a napi tevékenységet simán bírta (telefonálás, wifi, játék, azt az egy napot tényleg szinte mindenhogy kibírta). Aztán egyik napról a másikra lett durván óránként több, mint 5% akksi mínusz. Gondoltam valamelyik új program eszi. Addig gyári 2.3.4 volt fenn qltsar root-jával, gondoltam kipróbálom az 1.9-es ME-t. Felment szépen, működött. Első nap, már programokkal felszerelve a 11 órás munkaidőm alatt kb. összesen 20%-ot ment le. Na mondom ez igen, lehet még két napot is bírna, de ettől függetlenül úgy voltam, hogy továbbra is ráteszem minden éjjel töltőre. Másnap már ez is átment az akksievő módba. CWM-ben csináltam egy wipe battery stats-ot, azt követő töltés után szintén frankó volt, de a wipe utáni második töltéstől visszaállt az akksigyilkos mód. Mindegy, hogy ki- vagy bekapcsolt állapotban töltöm, qrva gyorsan merül.
Találkozott-e már valaki ilyennel, mi lehet a megoldás?Másik, de kapcsolódó:
Az akksim még sosem volt 100%-os, legjobb esetben 99-ről indul lefele, pedig tényleg egész éjjel töltőn van. Az egészségére is jót ír a rendszer. Ez normális? -
jopont
senior tag
A pipa kivétele megoldja a dolgot, de néhány app felülbírálhatja. Nálam ami tuti bejött, hogy Beállítások/vezeték nélküli kapcsolat/mobilhálózatok/hozzáférési pontok nevei/telenor online menüben a névnél és az apn-nél egy betűt kitörölsz (Telenor Onlin és onlin) ezt később bármikor visszaírod, ha kell a net. Így viszont 100%, hogy nem lesz netforgalmad.
-
dkarcsy95
tag
1
eállítások-Vezeték nélküli kapcsolatok-Mobilhálózatok-Adat engedélyezése mellől vedd ki a pipát
2WM Recovery-be belépsz(hangerő le+bekapcs vagy gépről abd recovery parancsal)és kiválasztod a telepítendő zip-et,Természetesen minden adat törlődik,így szerintem mentsd le a Titanium Bakcup-pal,SMS Backup-al illetve a névjegyeket is mentsd az SD kártyádra
3:MX Player+MX Player Kodek (ARMv6 VFP)-ez nekem eddig bevált.
Jó nyaralást! -
oszy
veterán
Fórumlakók!
Hogyan lehet letiltani az internetkapcsolatokat (kivéve WIFI) a telefonon? Elutazunk, de külföldön nem szeretném, ha bármit letöltene a telefon. A Nokia helyett ezt vinném el, mert netezni ez ideálisabb. De "félek", h létesít olyan kapcsolatot amilyet én nem szeretnék.
A másik. Ha fent van a régebbi ME, azt hogyan frissíthetem az 1.9-re? Eltűnik minden adat frissítés után?
A 3.: videólejátszásra milyen programot ajánlotok?
Köszönöm!
-
imi0424
senior tag
ha majd kijön a Qme az uj kernellel akkor a tobbi verziót dobhatjuk, mint pl az 1.9et ?
mert gondolom az uj kerlel miatt feleslegesek ... -
loosht
senior tag
válasz
quasimidi #16418 üzenetére
Az viszont tény, hogy a 2.2 825MHz-en is legalább 1 nappal tovább bírja, mint a 2.3. Nekem pl. észrevehetetlen a 600MHz és a 825MHz fogyasztása közötti különbség. Lehet, hogy 64 óra helyett 63 óra 10 percet bír, de az már tök mindegy. Egy szó mint száz, nem a frekvencia az, ami itt a legenergiazabálóbb, hanem az optimalizálatlan rendszer.
-
quasimidi
aktív tag
válasz
dkarcsy95 #16417 üzenetére
Innentől kezdve nem szeretnék a témával tovább foglalkozni:
Van különbség egy "Hang-Zwu-Wang" és egy "Duracell" elem között. A logikai reláció érvényes az alcatel vs. akármi akkumulátorokra is. Vagyis: lehet hogy a ZTE akksija kisebb, de jobban bírja a strapát mint az alcatelé mert (itt a titok): *lehet* jobb minőségű. -
quasimidi
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #16414 üzenetére
Overclock = több energia kell az akksiból (ami egyébként is hulladék) vagyis gyorsan merül.
CPU Governor + Overclock = elérni a megfelelő egyensúlyt a megnövekedett teljesítmény (=energia) igény és a terheléselosztás között.Tehát *lesarkítva*: ha OC-t használsz, akkor amikor a telefon teljes sebességen megy (pl. 806 Mhz-en), akkor több energiát igényel mint ha 600Mhz-en menne ergo gyorsabban merül.
Az akksiidő javítására nyilván lesznek optimalizációk, de ne várjatok csodát az alcatel akkumulátorától. Egy LG GT540-ben jobb akksi van mint ebben.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
qltsar #16399 üzenetére
Engem mondjuk annyira nem hoz lázba a telefon tuningolása, de ettől függetlenül nagyon várom az új ROM-ot, hátha gyorsul az új kerneltől, meg javul az akkuidő (nekem legalábbis ezek a legfontosabbak). Ne siessétek el, inkább maradjon meg az eddigi minőség!
És köszönjük a munkátokat! -
lacix76
őstag
Kicsit türelmetlenek itt az emberkék.
Nekik már tegnapra kellett volna az új rom. -
quasimidi
aktív tag
válasz
qltsar #16403 üzenetére
Van még mit javítani a kernelen, kérem a türelmeteket.
Qltsar úrral összekooperálunk egy új romot, új kernellel.
Amint eléri a stabil verziót, publikálni fogom a kernel forrást a github-ra a defconfiggal és egy pici leírással.Smylei30: Jelenleg ezekre a kérdéseidre nem lehet érdemi infót adni. A következő release már egy újabb kernelen fog alapulni, amibe sok javítást raktak, de az még jövő.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest