- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ajánlom mindenkinek az Onlivet-, mert 1 hónap alatt is akkorát fejlődött hogy hihetetlen. 130 játék rengeteg demo, most 5 napig ingyen tolhatod a red factiont és a homefrontot onlie. Nagyon megéri, sokat gyorsult az egész ,szép lett a grafika, szinte nulla lag ,simán ,élvezhetően játszható. Most kellene letesztelni, kár volt lehúzni ezt a szolgáltatást. nézzétek meg megéri!
[onlive] -
CimbiX
aktív tag
Felreertes ne essek: szeretem a PC-met, magam rakom össze, neha huzom, szeretgetem
De nem tudom, hogy meddig lesz erre idöm, ehhez kedvem. Tovabbi elöny, hogy az aramszamlan is sporol az ember- ezt meg nem is szamoltuk bele!
Hogy mennyit fogok fizetni a vegen? Erre az lenne a jo megoldas, ha tovabbra is megvenned a jatekokat (közvetlenül a kiadotol) aztan ott jatszhatnal vele, ahol akarsz. A stream-szolgaltato megnezi, hogy ervenyes-e a jateklicenszed, es ha igen, akkor jöhet a szabad piac: annal jatszol, akinel kevesebbet fizetsz, es/vagy jobb minöseget kapsz.
Ha ezt eleri a technologia, akkor lassan kihalhatnak a PC-k- ill. mas formaban elhetnek tovabb. Sokkal környezetbaratabb is lenne.
-
hallari
tag
válasz
inferno88 #302 üzenetére
Huhh, na ez a durva. Ázsiában tényleg szélsőségesek tudnak lenni az emberek. Egy Kínával foglalkozó blogon olvcastam, hogy egy magyar srác, aki Pekingben tanult összeszedett egy helyi barátnőt. A lány nagy szerelmében azt találta mondani, hogy olyan boldog, hogy legszívesebben most rögtön meghalna. (!) Teljesen más kultúra, értékrend, motivációk, nem csoda, hogy a nyugati marketinggépezet váratlan reakciókat vált ki. Nem beszélve arról, hogy mennyi ideig el voltak zárva a külvilágtól, úgyhogy most egyszerre próbálják behozni a lemaradást.
-
Eyesis
őstag
válasz
TazLeacher #297 üzenetére
arra van ott a konzol
na de nem kötegelek
-
Jack@l
veterán
Kipróbáltam én is, érdekességnek jóü, sőt zseniális ötlet, de a technika mai állása szerint és még jópár éves szemszögből is nem életképes kiváltani még a konzolokat se. Illetve biztos vagyok benne,. hogy egy rohadt olcsó célkonzolt fognak hozzá készíteni, amjit megveszel kb 15e ftből és rádughatod a netre, játszhatsz.
DE a net elég háklis, lassu ilyenhez még, gigabites lannal, ahol alig van egyéb forgalom jó lehet, viszont egy részt a szervereken is jócskán butitottan futhat a grafika, másrészt a videotömörítés pont a szépen kidolgozott és részletes közeli képket mossa nagyon durván össze, amitől egy nagy trutyit kap végül a felhasználó. Rendes élvezhető játékra alkalmatlan ez igy ebben a formában. De pl belekukkantani egy uj játékba tök jó, kb a demo kiadásokat heléyettesítheti butítva jelenleg. (fizetni biztos nem fizetnék érte)
Amire még kíváncsi lennék, hogy mit mávelne a cloud, ha rácuppanna délután több százezer pistike egy uj játékra, mert mikor próbáltam is néha kiirta, hogy várjak, mert tőlünk túl sok felhasználó van...
@Abu: ha jól tudom a thin kliens az a böngészőbe futó alkalmazás(weblap), ezt inkább a smart kategóriába sorolják.
UI: tableten, telefonon crysis 2-zni jó lehet -
netpeti98
addikt
Kipróbálás után azt mondom nem rossz az onlive.
Üdv netpeti98
-
-
ddekany
veterán
(I)"Abbol kiindulva, hogy ketevente ujitok kb. 500 € ertekben hardvert, es 10 €-s havidijjal szamolva: hatarozottan elönyösebb a felhö."(/I)
Abból kiindulva igen, csak egyrészt ki tudja mennyit is fogsz a végén kifizetni havonta ha kipusztították a PC-t mint AAA-s játékplatformot, másrészt valószínűleg akkor is veszel pár évente PC-t/notebook-ot, ha nem játékra kell, és akkor az eltérés máris csak pár évente 150 € (csak hasra, ennyivel olcsóbb a nem-játékos konfiguráció).
-
Suker10
tag
Maguknak nagy piac, de nem a külföldieknek.
Erről beszélek, van egy kis ellentmondás a szövegben, nem? Nem nagyon szoktak szórakozni, ha valamit meg kell szüntetni. Egyébként egy kínai ismerősöm mondta nemrég, hogy náluk minden erőszakos játék be van tiltva. Korábban akartam írni, hogy ezek súlyos függőséget okoznak, ezért képesek fizetni érte. Amire a felhasználó erre rájön... -
Strezi
őstag
Nekem igy hirtelen tetszik az OnLive, jól megy a notimon, amibe egy gyengécske intel grafika van.
Megértem, hogy aki 100 ezreket ruházott be egy gamer pc-be, annak savanyú a szőlő, nekem casual gamer-nek, megfelel, sőt! -
hallari
tag
"Kína nem jó példa, mert ott szinte minden be van tiltva.
Így kiesik 1,5 milliárd ember. " Ez hatalmas tévedés, Az online játékoknak óriási piaca van Kínában olyannyira, hogy már átnevelő táborok is létesültek, hogy a függőket leszoktassák. Nemrég volt hír is róla valahol, mutatták, hogy pl. jéghideg vízzel öntötték le a delikvenseket. Egy pár hónapja meg egy pár adta el két gyerekét Kínában, hogy fizetni tudják a szenvedélyüket. Szintén rendőrségi ügy lett. Egyébként nem hallottál az elmúlt években ilyen híreket? Egy csomó volt belőlük, pl. mekkora (valódi) pénzekért adják-veszik a kibertérben megnyert cuccokat, meg valami csalásért az egyik kínai fickó a játékostársa fejébe kést szúrt. Kína óriási piac és mivel kritikátlanul veszi át a nyugati cuccokat (mint mi a '80-as években), ezért sokkal jobban ki van szolgáltatva a szélsőségeknek. Szintén pár hónapja volt hír, hogy egy srác az egyik veséjét adta el egy Ipad2-ért. Nem véletlenül hajt rengeteg cég arra a piacra. Még a tiltások ellenére is az "ázsiai lehetőségek hazája". -
Aprósólyom
addikt
válasz
fatallerror #64 üzenetére
Ez üzlet. Lehet kicsit érthetetlenül magyaráztam, de a lényegen nem változtat.
(65) leviske: Sok mindent nem értünk, mégis használjuk. A lényeg ebben, hogy a bevétel növekedjen, miközben a kiadás csökken. Ez csak addig lesz érthetetlen, míg konkrétan a felhő mögötti szervereket gyártók nem lépnek be a bizniszbe, hiszen jó pénz lehet benne idővel. A mostani felállásban még nem teljesen világos az üzletpolitika.
-
Ezt ki mondta neked? miért ne akarnék komolyabb játékot kevesebb pénzért egyszerűbb olcsóbb hardveren? ? itt mindenki csak arról beszél hogy a hardver így meg úgy.Biztos vagyok benne, hogy felhőben játszani olcsóbb lesz,mint megvenni egy gamet a boltban vagy letölteni a steamről, mivel bizonyos szinten csak bérled a gamet, használhatod. . Ez lesz ennek az egésznek a kulcsa, arról meg akkor már ne nagyon beszéljünk hogy gépet meg ehhez nem kell újítani. Ha így nézed már is meglátod a felhő lényegét. Olcsóbb eredeti játék + nulla hardver igény,azonos szerveren lehet multizni egy gameval,átláthatóbb tisztább stb. ki fog fejlődni ez a dolog és technikailag is meg oldják a szebb grafikát, plusz több, jobb szervert, ahogy lesz benne elég pénz.Tied a pálya. erről szól ez az egész és ezért lesz jövője.
-
Suker10
tag
Kína nem jó példa, mert ott szinte minden be van tiltva.
Így kiesik 1,5 milliárd ember. Sok országban a havi fizetés nem lenne elég rá.
A Need for Speed bukás volt, ezért is lett teljesen ingyenes, bevételt nem nagyon hoz. Nem hiszem, hogy akik eddig komoly pénzeket kaptak a fejlesztésekért, azok mostantól ingyen megteszik. Az más, ha csak minimális kiegészítéseket kell csinálni, de itt teljesen új játékokról van szó, ami nem olcsó dolog. Ha csak Magyarországot nézzük, akkor itt egy átlagos alkalmazás fejlesztése is rengeteg pénz. Nem látom, hogy miért érné meg a felhő ilyen árak mellett. Azért ott elég magas a fenntartási költség és komoly fejlesztések is kellenek az egyre összetettebb játékok miatt. A hardverek megegyeznek és a komolyabb játékokhoz már szükséges egy, esetleg két videokártya rendelése. Sok haszna van a felhőnek, de játékra nem biztos, hogy jó. -
hallari
tag
Konzollal főleg nem jársz jobban, mert a Live évente kb. egy húszas + a játékok. Amíg volt Xbox-om évi 60-70et simán el tudtam költeni. Persze ha kikódoltatod, akkor ingyen van a játék, de kivágnak a Live-ról. Tehát a felhőnél a crack-elt cuccok nem játszanak, ott mindent szabályosan kell.
-
hallari
tag
Ennek semmi köze a szorzáshoz, az üzlet nem így működik. Elég csak kis hazánkra gondolni, ahol az emberek jó része szinte mindenből a legolcsóbbat veszi, holott általában az a legalja, és hosszú távon kimutathatóan olcsóbb, ha jobbat veszel drágábban és ritkábban. Lásd egy hónap alatt szétszakadó kínai cipő. De a szükség nagy úr, ha csak annyi pénzed van, akkor annyit tudsz költeni és kész. Kínában ha jól hallottam pár tízezer forint a havi átlagfizetés, úgyhogy új, minőségi gépre a többségnek nyilván nem futja, de ha vesznek egy olcsót (esetleg használtat), és havonta kipengetik a párezer forintos felhő-díjat, akkor AZ Ő SZEMSZÖGÜKBŐL jobban jártak, mintha elköltenének kb. 200.000 Ft-ot egy csúcsgépre, ami számukra nem jobb annyival, mint amennyivel többe kerül. És ismét nem kell messzire menni, ha összehasonlítjuk a német újautó piacot a magyarral, akkor teljesen egyértelmű, hogy mindenki a pénztárcájához igazodóan költ, még akkor is, ha egy pár millióval drágább kocsi nagyságrendekkel kényelmesebb/jobb stb. lenne. Az üzletben a legfontosabb, hogy a havi fix hány százalékát hajlandóak ilyesmire költeni az emberek, ki a célcsoport, hány %-uk költ mennyit stb. Így működik az Xbox live, Steam, WOW, Iphone Appstore, Android Market és a Need for Speed is csatlakozott a World-del a "klub"-hoz. Meg ugye most a Microsoft a Win8 tablet/okostelefon piacra is ezt tervezi. Mindegyik a "perkálj havonta fixen vagy vegyél appot rendszeresen" üzletet erősíti.
-
-
-
hallari
tag
Valószínűleg azért nyomják ennyire, mert minél inkább egy név válik ismertté, annál inkább hivatkozási alappá válik, és ez önmagában rang - amit egy-két év múlva akár extraprofitra lehet váltani. Ha minden a számításaik szerint alakul persze. Bár ismerve az emberek kényelmét (és pénztárcáját) ez esélyes. Jobban belegondolva a feltörekvő piacokon (Kína, India, Brazília stb.) jó esélye van. Nincsenek nagy igényeik, viszont sok pénzük sem. Főleg új gépek vásárlására. Havi 5-10 dollár viszont még náluk is megoldható, és mivel csak ez a 3 ország kb. 3 Mrd(!) ember, elképzelhető, hogy mégis sikeres lesz a projekt idővel.
-
decibel
aktív tag
A sebessége sem mindegy (ha kihasználják). Az meg lényegtelen, hogy olcsó. Az a lényeges, hogy nem lesz egységes a memória mérete a különböző konfigokban.
Mindent meg lehet oldani, csak akkor ott tartunk, hogy rengeteg apró részlettel kell órákat nyümmögni, amit senki nem fog bevállalni amikor ott van a konzol, vagy mondjuk egy domináns felhőszolgáltató. --> Hordozható géppel meg simán lehet játszani mondjuk felhőben, ahol ha mindegyik szolgáltató egységes hardvert használ az is simán megoldható, hogy tényleg kikerüljék az apit. -
Depression
veterán
Ezek szerint még nem játszottál ingyenes játékokkal. Hidd el, az ingyenes gagyiért rengetegen fizetnek rendszeresen. Mert az emberek sokkal szívesebben adnak ki pénzt azért, amit szeretnek. Pláne nyugaton. Ingyenes német szerveren játékba bele merek kezdeni. Egy kis fejlődésért több ezer eurót is képesek kidobni. Biztos vagyok benne, hogy az ingyenes felhők is meg fognak jelenni, a flash-nél igényesebb játékokkal.
-
Suker10
tag
válasz
Depression #276 üzenetére
Nem ezt mondom.
Aki nem akar komolyabb játékot, az a felhőért sem fog fizetni. Lehet kis telefonon is játszani, de teljesen más. Az emberek nagy része meg beéri az egyszerűbb játékokkal, ha egyáltalán szüksége van az ilyen jellegű kikapcsolódásra. Az átlagos PC ma már nagyon olcsó, elég ha pl. a 20 évvel ezelőtti árakhoz hasonlítod. Fejleszteni meg mindenhol kell, ha tartani akarod a lépést, de nem is mindenkinek van erre igénye. Jobban örülnék, ha az olyan játékok lennének népszerűek, amelyek a játékos képességeit fejlesztik. -
Suker10
tag
A méretére gondoltál? Az nem mindegy, de ez jelenleg nem is akkora probléma, mivel nagyon olcsó a memória.
5200? Régen volt 1200, 3600, 3800, 4000, 4200. Ma már csak 5400, 7200, 10000, 15000 van.
Számít a sebesség, de ezeket könnyen meg lehet oldani. Egy hordozható gép egyébként sem komoly játékra való, a létező kategória ellenére sem. Aki olyan játékkal játszik, amihez nem kell a nagyobb teljesítmény, az beéri mással is.
Nem fognak többet dolgozni vele, mert lusták. -
decibel
aktív tag
Szerinted mindegy, hogy 2 vagy 8 giga áll rendelkezésre egy játék számára? Vagy hogy ssd-ről fut e játék, esetleg egy 5200-es noti vinyóról?
"Most is lehet felületek nélkül programozni PC-n és mindig is így volt, de lényegesen egyszerűbb vele, mert rengeteg dolgot elfednek, amivel nem kell foglalkozni"
Épp ez a lényeg, manapság a ctrl+c ctrl+v féle portokra is sajnálják az időt, szerinted nyakukba vesznek 4-szer 6-szor annyi munkát mint jelenleg? -
Suker10
tag
Miért kell egyforma memória és háttértár?
Ezt nem értem. A memória sebessége nem sokat számít, a háttértár egy kicsit többet, viszont ezek alig befolyásolják a teljesítményt. Most is lehet felületek nélkül programozni PC-n és mindig is így volt, de lényegesen egyszerűbb vele, mert rengeteg dolgot elfednek, amivel nem kell foglalkozni. -
decibel
aktív tag
"API nélkül tudnak a szerverekre fejleszteni, de addigra PC-n is beköszönt ez a korszak, szóval szélmalom harc."
Mégis hogy lehetne API nélkül fejleszteni pc-re? Max úgy ha lesz EGYFÉLE amd, intel, nv chip ami játékra való, de akkor is háromfelé kell fejleszteni. Márpedig ezekből lesz legalább 2 verzió. Arról nem is beszélve, hogy évente, másfél évente jön az új architektúra. Ilyen soha nem lesz, előbb fognak tömegek játszani felhőben. (Külön adalék, hogy a memória/háttértár mérete, sebessége soha nem lesz egyforma ami megint kompromisszumot igényel)
Ha api nélkül programozható pc-t akarsz, akkor vegyél x360-at.
-
ddekany
veterán
"Benyomom a easy-modot, es elvezem a jatekot, a sztorit, a KENYELMET
"
Számomra játék terén akkor te vagy maga az anti-kriszuts, vagy valami ilyesmi...
Ez az az fajta igény, ami számomra lerombolja az egész játékos világot, de az RPG-ket biztos. 0 kihívás, dögunalom. (El tudok képzelni egy mai RPG-t easy-n...) Ha csak sztorit akarok, akkor egy regény minőségében és időtakarékosságban is jobb...
-
CimbiX
aktív tag
Inkabb a konzolokkal kellett volna összehasonlitani a szolgaltatast- szerintem a celközönseg homogenitasa igy adottabb lenne. Ha pl. Onlive-ra ujit be valaki, akkor eleve nem billenytyüzet-egerrel fog görnyedni egy asztalnal, hanem par meterröl jatszik kenyelmesen a szofajaban ücsörögve a lapteven. En most a huszas evem vegen jarok, es egeszen egy evvel ezelöttig csak PC-n jatszottam, csak klasszikus billenytyüzet-eger kombinacioval. KB. fel eve vettünk egy Box-ot, szoknom kellett a kontrollert, de most mar nem cserelnem le. Olyan jatekot mar PC-re sem veszek azota, amit nem tolhatok kontrollerrel. OK, online lövöldözest mar nem jatszom
Aki probalta a Witcher 2-t pl. kontrollerrel, az talan erteni fogja, hogy miert jo igy.Benyomom a easy-modot, es elvezem a jatekot, a sztorit, a KENYELMET
Ajanlat: legközelebb a konzolokkal hasonlitsatok össze a felhös szolgaltatast, talan egy ar-ertek meres sem lenne rossz, ami figyelembe veszi az elmult evek hardver-aranak valtozasi tendenciait. Ehhez persze az kellene, hogy valamelyk szolgaltato aruljon is jatekokat, amit a felhö-rendszerben jatszani lehet
@Hallari: a szamitasod ott hibas, hogy ök nem minden felhasznalora egy harverkonfiguraciot kell vegyenek, mert nem egyszerre jatszik a nep. Innentöl kezdve ugyanannyi jatekosra kevesebb hardver kell, hogy rendelkezesre alljon- ergo olcsobban kijönnek, es ha JOL csinaljak, es sok a felhasznalo, akkor meg a felhasznalo is olcsobban meguszhatja. Ennek persze elöfeltetele a jo, vagy legalabbis nem roszabb minöseg, mint a vetelytars termekeken (ami NEM a PC^^).
-
hallari
tag
válasz
Depression #262 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez egy hatalmas durranás lesz. A piac beállt, a PC FPS klánok nevetnek a minőségen és a használhatóságon, az egyszerű játékot kedvelőknek ott az ingyenes flash játékok tömkelege, talán a WOW szintű játékok-játékosok lennének hajlandóak váltani, de nekik meg szerintem olcsóbb a mostani. Gondolj bele, azért itt nemcsak egy szervert kell üzemeltetni, hanem egy nagyon komoly számítási teljesítményt kapsz - lényegében amit te nem veszel meg, azt ők veszik meg és üzemeltetik, te pedig lassan kifizeted. Ráadásul sokaknak nincs ínyére ez a havídíjas dolog, jól mutatja a PS2 sikere, ami már 10 éves konstrukció, mégis emberek tízmillióinak tökéletesen megfelel. És ugyanez elmondható az XBOX-PS3-WII vonalról. Az átlag játékosoknak még sokáig jók lesznek ezek a gépek, úgyhogy ez a felhős dolog inkább egy drága (és nem túl gyors) úri huncutság benyomását kelti, semmint egy világtaroló újdonságét. A helye persze meglesz, egy idő után nyilván nyereséget is hoz és szervereket is telepítenek Európába, de ez még 1-2 év. És azért a Sony meg a Microsoft is elő fog rukkolni a saját megoldásával, nem fogják hagyni a piacukat. Akár azt is el tudom képzelni, hogy a válság miatt kitolják az új konzolok megjelenítését, helyette pedig a régieken valósítanak meg felhő alapú konzolos játékokat.
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Depression #266 üzenetére
Így már értem, hogy mire gondoltál.
Szerk.: ha elolvasod a hsz-em, láthatod, engem nem zavart a szóismétlés...
-
Depression
veterán
válasz
TazLeacher #265 üzenetére
És társai-hoz a PC-hez viszonyított magasabb játékár tartozik. (nem tudtam egy mondatba összehozni, hogy ne legyen hatmillió szóismétlés)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Persze. PS3-on nincs havidíj...bár nem tudom, hogy "és társai" alatt mire gondoltál.
Persze, értem én, hogy ez még csak a kezdet. Csak jelenleg elég feszes a piac ahhoz, hogy kezdet egyben a vég is lehessen, ha nem megfelelő ez a kezdet.
-
Psych0
őstag
Elgondolkodtam, hogy vajon a játék fejlesztői forgattak nekik egy speckó buildet, ahol nincsenek a menüben bizonyos opciók?
-
leviske
veterán
válasz
De a grafikánál vegyük figyelembe azt is, hogy pont a kezdő vállalkozásból adódik, hogy kevés a felhasználó. Mire lesz annyi felhasználójuk, hogy legyen pénzük bővítésre, az pont elmehet arra, hogy egyáltalán az újakat kiszolgálják.
Ez a szolgáltatás onnantól tud majd versenyképes grafikát nyújtani, mikortól API nélkül tudnak a szerverekre fejleszteni, de addigra PC-n is beköszönt ez a korszak, szóval szélmalom harc.
Na meg míg tömöríteni kell a képet, nem feltétlenül van számottevő értelme kergetni a konzolokat és a PC-t.
MOD: Azt pedig biztosra merem venni, hogy a cloud játékok ára idővel emelkedni fog. Nem fogják a fejlesztőstúdiók hosszútávon lenyelni az 50%-os részesedést, mikor Ők szerzik a vásárlónak a szórakozást, ha pedig ez az 50% növelésre kerül, akkor nagyon valószínű, hogy a játékok ára konzolos magasságokba emelkedik, mert a Gaikai és a OnLive se él meg a semmiből.
-
Depression
veterán
válasz
TazLeacher #261 üzenetére
Az xbox-szal (és társai) csak az a baj, hogy ugyanúgy van havidíj, és a játékok felára sem kicsi.
Nem, szerintem sem zseniális a cloud, és messze nem tökéletes. De a mostani élményem felért azzal, hogy lássak benne egy leendő versenytársat.A nem maximális grafikát (nem a tömörítést) meg azért értem meg, hisz egy kezdő vállalkozásról van szó, szinte semmi bevétellel, de hatalmas szerverparkkal és költségekkel. Amint beindul itt is a verseny, és már megtérültek a kezdeti hatalmas befektetések, lesz bővítés, és parkerősítés is.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
ErosenZold #260 üzenetére
De egy olyan gép, ami azt a grafot tudja, az sem 180.000 Ft, ezért írta, hogy akkor már inkább XBOX, és az még olcsóbb is, szebb is. Ha meg ragaszkodsz a PC-hez, az sem lesz 180K.
-
leviske
veterán
válasz
ErosenZold #244 üzenetére
Ne nevettess már. Medium grafikát kapsz a cloudban, hova a halálba akarsz akkor 180.000 forintos gépet a játék alá? 45.000-ért már kapsz egy Xbox 360-at, amin fogadni mernék, hogy szebb grafikával lefut.
Maradjunk inkább annyiban, hogy a Te igényeidet kielégíti és majd meglátjuk, hogy tudnak-e annyira haladni a piaccal, hogy ez így is maradjon.
-
Depression
veterán
Pont ezt írtam én is. A metro játszhatatlan. Az egér mozgásnak nagyobb a lagja, fps-re alkalmatlan itthonról. Viszont henteléses játék, mint pl. a LoTR, vagy az az orc-os, vagy akár a rally-s, teljesen jó. Azoknál szinte észrevehetetlen, hogy a világ másik oldalán játszol.
-
Drizzt
nagyúr
Németország már valószínűleg elég lenne. Most néztem. München 700 Km, tehát oda az elméleti legalacsonyabb lehetséges pingünk 4.7ms. Persze ere rájön a routerek feldolgozása miatti latency, nálam a vége pingtest szerint 22 ms. Az már bőven jó lenne valószínűleg. Persze ehhez Usaban kellene kipróbálni az Onlive-ot, de sajnos amikor voltam csak nagyon retek nethez fértem hozzá.
-
Psych0
őstag
Na kipróbáltam, egyből a metro33-mal. egyszóban: sz*r kettőben: nagyon sz*r. A grafika még hagyján, mert konzolokon se jobb, de az irányítás az kegyetlen. már a menüben alig találom el a gombot, a játékban meg használhatatlan. Amerikába kb 150-es ping + render+kódolás. Ezzel a konstrukcióval biztos nem lehet játszani, ha nincs az országban a szerver, tehát itthon kb sose.
-
ddekany
veterán
"50 - és 80 ping között bármilyen online fps-el makulátlanul tudsz már játszani, tapasztalatból tudom mivel ET magyar válogatott voltam és Q. fan is vagyok."
Viszont játék programozó az nem vagy...
Ezek a játékok nagy részben helyben futnak a gépeden. A külvilág dinamikus részeit késleltetve látod, de ott is cselezni szokás, és elfogadja a program ha a te szemszögedből találtál, hiába volt már máshol a másik játékos.
-
ddekany
veterán
válasz
ErosenZold #244 üzenetére
"Én most akarok a jelenben BF3 azni, nem akarok várni."
Mert felizgattak a médiában... amúgy hidd el, nem fontos az most azonnal. És nem kell sokat várni, hogy az annak bőven jó vas ára alacsony legyen. 1-2 év. Mellesleg ha maximalista vagy (minde fullos legyen), akkor a terminálos megoldásnál meg a tömörítés, lag, és az esetleg nem maximumra állított grafika fog zavarni...
-
hallari
tag
válasz
ErosenZold #247 üzenetére
Legyen, tegyünk még rá 40-et, de abból már gamer egér is kijön.
150-ből ma már olyan gépet építesz, hogy mindent visz fullon. Tudom, mert egy volt munkatársam ilyen gépeket építgetett a szűkös keretéből, két gyerek mellett. Másnak is egyébként. És mindig a legújabb FPS kellett neki full grafikával. A munkahelyre be is hozta a mentett videóit, és még a screen capture-rel is ~60 fps ment!!! 400 ezerből a négyütemű Trabiját cserélte le Suzukira, gépre ő sose költött ennyit.
-
hallari
tag
válasz
attila9988 #248 üzenetére
Ja, nekem is úgy tűnik, hogy egyelőre erre számíthatunk.
-
attila9988
őstag
Biztos vagyok benne hogy sokkal könnyebb lesz egyfajta bufferelést vagy gyorsabb adatátviteli eljárást kifejleszteni
Az adatátviteli sebesség most is megvan. A "bufferelés" pedig, bárhogy is gondolod maximum arra lenne jó, hogy az amúgyis magas lag - ami elsősorban nem az adatátviteli sebesség hiánya miatt jelentkezik - még magasabb legyen.
Világmegváltásról szó sincs, még technikai téren sem.50 - és 80 ping között bármilyen online fps-el makulátlanul tudsz már játszani
Ha viszont mid ez már az egér reakcióidejében megvan, az piszkosul zavaró. Sokkal jobban, mint ha esetleg nem tudsz egy fejlövést bevinni, de a játék folyamatosságát érzed, mivel maga a kép a te gépeden jön létre.
Az Internetről meg annyit hogy Épp ma olvastam a HVG-ben hogy Magyarország az élmezőnyben van Mobilszolgáltatás és internetszolgáltatások terén
Kár hogy a gazdaság meg romokban, és a folyamatos életszínvonal zuhanás miatt pár év múlva inkább azon töri majd az ember a fejét, hogy mit egyen a következő nap... persze ez egy másik téma.
Mindenesetre vannak játékok ahol ez jó lehet, és vannak olyanok ahol nem. Ráadásul több a hátránya, mint az előnye. Persze ha te doom 3 -azni akarsz a robotos telefonodon szenvedve, az más kérdés. Akkor nyilván ez az előnyös választás a számodra, mivel máshogy nem oldható meg.
-
Ebben a dologban van fantázia és ahhoz képest hogy gyerekcipőben jár, már most élvezhető és játszható, ami nagyon jó dolog. Biztos vagyok benne hogy sokkal könnyebb lesz egyfajta bufferelést vagy gyorsabb adatátviteli eljárást kifejleszteni és megalkotni ha lesz rá kereslet, már most olvasni erről több fórumon. 50 - és 80 ping között bármilyen online fps-el makulátlanul tudsz már játszani, tapasztalatból tudom mivel ET magyar válogatott voltam és Q. fan is vagyok.
Sokat játszok német szervereken. biztos vagyok benne hogy lesz Európából is könnyen elérhető szerver nem is egy hamarosan, és fejlődni fog a minőség mind grafika mint az adatforgalom terén.
Az Internetről meg annyit hogy Épp ma olvastam a HVG-ben hogy Magyarország az élmezőnyben van Mobilszolgáltatás és internetszolgáltatások terén, nincs miért szégyenkeznünk, jól állunk ilyen téren, szóval biztosak lehetünk benne hogy nálunk nagyobb és játékpiac szempontjából fontosabb országok miatt is meg fogják oldani ezt a dolgot. Sokan itt évtizedekben meg hasonló beszélnek. Ugyan már. 1-2 év múlva ez a dolog már dübörögni fog ezerrel, ezt így gondolom. -
attila9988
őstag
válasz
ErosenZold #247 üzenetére
És itt nem az "elfut 30 fps és ez nekem elég" a lényeg...
...hanem hogy elmegy youtube videó minőségben extra laggal, még akkor is ha nem 10 éves a géped, hanem vadi új.
-
ErosenZold
senior tag
Elfut minden, 1 dolog hogy elfut gyurma grafikával, de egy ember álltalában azért játszik egy játékkal, hogy full grafikán élvezze, lásd BF3.
Konkrétan mintha filmet néznél, csak te vagy a főszereplő. És itt nem az "elfut 30 fps és ez nekem elég" a lényeg, hanem az hogy 10 éves gépen is maxon megy minden mert nem nálad van a vas
-
hallari
tag
válasz
ErosenZold #242 üzenetére
Eddig se kellett. Én tavaly vettem új gépet négymagossal, 1.6 Ghz DDR3 RAM-mal, úgyhogy elég gyors. A VGA csak alaplapi, mert nem vagyok hc gamer. 75.000 volt a cucc. Normális videókarival mondjuk 110, és fut rajta minden. Ezt a pénzt az Xbox live-on egy hc gamer kb. egy év alatt elkölti (csak maga a live ~20 e pénz egy évre + 6-8 játék). Vagyis a Microsoft lényegében a hardware piac jelentős részét lenyúlná. És figyeld meg, még a sötétzöld dumát is be fogják nyomni, hogy ők milyen jók, hiszen nem kell milliárdnyi alkatrészt környezetpusztító módon legyártani, hanem ők OPTIMALIZÁLT TELJESÍTMÉNNYEL kiszolgálják a piacot, a FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS jegyében, MAXIMALIZÁLT FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNNYEL.
-
attila9988
őstag
Valójában egy mai átlagos pc konfig elvisz mindent. Nem 16xaa, meg 16xaniso ,eééett, de elvisz mindent. A pc alkatrészek is jelentősen olcsóbbak, mint 6-7 évvel ezelőtt. Régi beidegződés a fejekben hogy drága lenne pc -n játszani, és már akkoriban sem volt teljesen igaz, csak egy szűk elvetemült réteg számára, akiknek mindig mindenből a csúcs modell kellett.
ÉS felleg nélkül legalább minden programom használhatom addig, amíg létezik x86 -os cpu..
-
ErosenZold
senior tag
Várni lehet, ennyi erővel várjak azért most 10 évet hogy Bf3 azni tudjak mert akkor már olcsó lesz.
Én most akarok a jelenben BF3 azni, nem akarok várni.
Valahogy inkább kifizetek havi mittom én 3000Ft ot azért hogy 5-6 hónapig toljam pl a BF3 al, minthogy vegyek egy tök új gépet (mert az kellene már) 180.000Ft ért amit ha játszani akarok úgyis le kell cserélnem pár év múlva ismét.
-
ddekany
veterán
válasz
ErosenZold #242 üzenetére
A központban kell, amit valahol te fizetsz ki... Igaz, nekik fajlagosan olcsóbb. Csak hát, na, tudjuk milyenek a szolgáltatók, szép lassan beszedik azt többszörösen. A másik, hogy még mindig nem kell 400e-es vasat venni. Főleg ha amúgy is van valami nem-nettop PC-d otthon, az, hogy játékra is jó legyen, nem nagy plusz költség amikor veszed... mondjuk +50e, mert erősebb CPU meg egy videókártya. Persze a Krájzisz nem futna rajta, de ráér akkor nyomni, mikor már pár éve kint van, és úgyis új gépet veszel. De ebben a témában lásd korábban. Gerjesztett igények és pszichés kényszerek... le kell őket küzdeni.
-
attila9988
őstag
válasz
Seregély #234 üzenetére
Jól látod a helyzetet, csak éppen a totális kontrollt meg is kell valósítani. Az pedig nem olyan egyszerű. Mert bár sok cégnek érdeke hogy minden fellegesítve legyen, legalább annyinak az ellentettje lenne igazán hasznos. A felhasználók esetében is igen nagy a megoszlás ebben a kérdésben.
A felhős jövő csak egy opció a sok közül. És a komolyabb próbálkozásoknál is látszik, hogy a jogvédőktől kezdve, a kormányokon át, egészen a reklám cégekig mindenki a nagyobb befolyás megszerzéséért marja a másikat, ez pedig a felhasználónak is szúrja a szemét. Ott van pl az mp3 tárhelyes balhé remek példának, vagy a kormányok által finanszírozott kémprogramok esete, ami előre vetíti mi is történne ha mindenünket fellegesítenénk.
A net pc ötlete már egyszer megbukott. Megbukhat újra. Az interneten futó szolgáltatás jó dolog lehet bizonyos esetekben, de csak akkor, ha nem kötelező jellegű.
-
hallari
tag
A gond csak az lesz, amikor játékot csak így fognak árulni. Miért? Nincs feltört játék. Hosszú távon viszont egy játékgép árának többszörösét is kifizeted a licencre ill. havidíjra (ld. Xbox Live). Nekik ez jó, nekünk kevésbé. Az élmény persze jobb, nem kell mókolni a beállításokkal, kompatibilitással stb., csak tolni kell a dellát bele, minden mást megoldanak Billék.
-
csaabz
őstag
Nagy ötlet, de kell még neki egy kis idő, hogy tökéletesedjen...
-
attila9988
őstag
válasz
ErosenZold #218 üzenetére
Te még mindig nem érted
Dehogynem. Azt kérdezted miért ne lehetne felhőben játszanom az említett játékokkal... erre én azt kérdeztem miért kellene?
De tényleg.... milyen előnyöm származna belőle?
-
NixonHUN
tag
Jópofa elképzelés, idővel hátha felnő ahhoz a szerephez, amire szánják. Egyelőre inkább csak try and forget..
-
Seregély
tag
Nagy valószínűséggel az lesz a "felhősödési" folyamat vége, hogy a TV-kbe lesz beépítve egy egyszerű kliens, amivel tud majd az ember játszani. A játék olyan lesz, mintha csak egy másik csatornára kapcsolna az ember. Munkára ott lesz a szintén felhőre támaszkodó táblagép és ennyi.
Nagyon sok cégnek az az érdeke, hogy így alakuljon a jövő, gyakorlatilag "rendes" számítógépet nem nagyon fog látni az átlagos felhasználó.
Ha belegondolunk, ha valaki ma úgy dönt , elkezd mondjuk programozni hobbi szinten iskolás korban, elolvas néhány könyvet, majd leül a gép elé. Na ez nem lesz. A számítógép olyan lesz, mint most egy atomerőmű. Ritka és nagyon jól örzött létesítményben leszk elzárva. Nagyon szűk lesz az a réteg, akinek lehetőségé lesz megfelelő mélységben megismernie a működését.
Szerintem a felhő elterjedése alapvetően fogja megváltoztatni az informatikát, ahogy ma ismerjük.
Volt egy fejlődés, ami mondjuk a '70-es évek óta tart, aminek a keretében a felhasználók egyre komolyabb eszközökhöz férhettek hozzá. Ez gyakorlatilag meg fog szűnni. -
clayman
aktív tag
válasz
Depression #173 üzenetére
A fő különbség az, hogy a nézésen/célzáson nincs hálózatból fakadó input lag, mivel nem megy át hálózaton. Emiatt pontosan tudsz célozni. Ha ezen input lag van, akkor erre kb. esélyed nincs, mert nemcsak, hogy késik, hanem még be is csap 5 frame erejéig, hogy merre nézel.
Az nagyságrendekkel kevésbé zavaró, és sokkal inkább "agyból korrigálható", ha a szokásos network latency miatt 20 cm-rel mindenki elé kell lőni (mert ez egy fix, kiszámítható faktor), sőt sok játékban van ping-korrekció (predikció). És mivel sokkal kevesebb adatot is kell átküldeni, kevesebb pufferelés kell, így kisebb időbeli overheadja is van.
-
Drizzt
nagyúr
Pici további alátámasztás a pingről:
Elméleti ping minimum optikán Us<->Eur.Őszintén szólva még mindig nem tudom, hogy az Onlive-Gaika szerverek Usaban vannak-e, de az élmény alapján szinte biztosan. Usaból az Onlive nyilván egészen másféle élményt nyújt, mint innen, akár jóval lassabb nettel is. Hiába van 80/25 netem, ha legalább 150ms a pingem a szerverre... Sajna csak tippelni tudok, mert úgy néz ki le van tiltva a ping answer mindkét cégnél. Vagy kéne feltenni valami hálózat monitor programot, ami figyeli a forgalmat, s meg tudja mérni a késleltetést.Viszont pl. Dragon Age 2 így is teljesen élvezhető.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Sony és az MS jogi értelemben birtokolják a konzolos játékokat. Így meg hiába raknak össze a szerver oldalon egy speckó Xbox 360-at. A játék futtatására a jogot úgy sem kapod meg. Ezt látod a szolgáltatásokon is, nincs fenn az összes eddigi PC-s játék. Ehhez szükség van a jogokra.
-
a nem túl sok féle vas csak annyit jelent, hogy vagy radeon, vagy geforce. tehát a fele a potenciális szívás, de attól még ott van. és persze jó, hogy nem gizikének kell háromszor újrahúznia a windowsát (feleslegesen), de ettől még day #0 gaming nem lesz. ha az a cél, hogy a launch körüli nehézségeket elsimítsuk, esetleg kis extra idő árán, akkor tud működni.
a fix HW minden bizonnyal jönni fog, ez abszolút helytálló meglátás, de azt nem gondolom, hogy nagyon hamar. én először csodálkoztam, hogy miért nem konzolos megközelítésű a dolog, lehet, hogy technikai akadálya van. vagy esetleg az exkluzívokhoz ragaszkodó Sony / MS párosnak nem tetszett a gondolat. who knows.
annyi viszont biztos, hogy a PC-s diverzitás nem tetszik senkinek - és hogy őszinte legyek, maximálisan meg is tudom érteni őket... -
Cheesy
őstag
Your bandwidth is not sufficient to stream a high quality experience. Please turn off other Internet-enabled applications or devices and try again.
Your network appears to have significant packet loss at this time. Please try again
Your connection appears to have slowed. Please quit other connected applications or services and try again.
net: T-Home 15/1
Semmi más nem futott csak a firefox. Meg az idle outlook. Amúgy nagy jövője van ittHUN. :/
-
ddekany
veterán
"szerintem a legfrissebb game-ekhez a cloud sem lesz ideális, mert a driver problémák ott is meglesznek"
Hogyha van néhány jelentős szolgáltató nem túl sokféle vassal, akkor valószínűleg több esélyük van ezeket lerendezni a driver ill. játék készítőkkel, mint az átlag felhasználónak. És főleg, ők szívnak vele, nem gizike, ami nagyon nem mindegy.
Nekem amúgy az az egészben a sánta, hogy ez PC-s szoftverekkel megy. Gyanítom ez csak a beetető időszakban lesz így, aztán ha már eléggé elterjedtek, egyre inkább fix hardverre lesz minden írva, mint konzolon. Gondolom sem a szerverek üzemeltetőinek, sem a játékokat íróknak nem fekszik a PC diverzitás...
-
Psych0
őstag
válasz
Depression #222 üzenetére
a diavetítés, meg múzeumlátogatás...
-
szerintem a legfrissebb game-ekhez a cloud sem lesz ideális, mert a driver problémák ott is meglesznek, ráadásul ott az upgrade sem annyira egyszerű.
nekem tetszik ez a cloud gaming elgondolás, de szokás szerint meg kell találni, mire jó és mire kevésbé - nem lesz minden játékhoz megfelelő (minél kevésbé casual egy game, annál kevésbé érdemes cloudozni vele szerintem), és nem is minden típusú játékosnak lesz alkalmas. emellett viszont örömteli, hogy van alternatívája a desktop gamingnek, és a drága HW vásárlásának.
PS: az input lag pedig sztem lecsökkenthető a megfelelő szintre - anandék mérései szerint 100ms körül van a mágikus határ.
-
ddekany
veterán
válasz
ErosenZold #216 üzenetére
"Csakhogy ez eddig is megvolt ha online játszottál.
Tudod ping idő."Egyrészt a mai online játékok nem úgy működnek, mint ezek a terminálos megoldások. Lásd pl. ezt a hozzászólásomat:
[link]Másrészt most azoknál a játékoknál is megjelenne a hálózati lag, amik nem többjátékos játékok.
Nekem továbbra is az a spurim, hogy ha erre ráharapnak a játékkészítők (nincs warez, könnyebb a felhasználóknak kipróbálni a játékokat, stb), akkor majd a játékok stílusa fog igazodni a lag meglétéhez, azaz pl. igazi reflex játékok nem lesznek (meg már amúgy is egyre kevésbé divatosak). Nem is az FPS ami igazán szar lehet laggal, hanem mondjuk egy Limbo szerű játék, vagy egy Solar Wolf.
-
ErosenZold
senior tag
válasz
attila9988 #217 üzenetére
Egy kaland játék bármin elmegy?
Te még mindig nem érted
-
attila9988
őstag
válasz
ErosenZold #213 üzenetére
Miért lenne felesleges?
Miért ne lenne? Egy kaland játék bármin elmegy, még akár egy netbookon is, bár azzal játsszon akinek két anyja van. Egy civ 4 úgyszint.... A ST2 -nél meg nem éppen előnyös ha a kép is a hálóról jön, illetve ha az egér nem pattan oda abban a pillanatban, ahova én akarom. Tudod a lagg a hagyományos multi esetében csak azokra a dolgokra vonatkozik, amiket feltétlenül át kell vinni a neten, nem az egész programra...
Tehát hol lenne itt az előny?
-
ddekany
veterán
válasz
ErosenZold #213 üzenetére
A sávszélesség még mindig nem elég lag ellen... Egy byte oda-vissza küldésénél is van hálózati lag.
-
ddekany
veterán
"de végső soron idetartozik, mert azt feszegeted, hogy egy tudatosabb felhasználói magatartás hogyan tudja aláásni a cloud gaming business case-ét"
PC esetén azért ott van a szopás a beszerzéssel (tudom, Steam... de azért az sem annyi, mintha átváltanál egy másik TV csatornára) telepítéssel és a kompatibilitással. De ami a drága játékos vasat illeti, itt olyanokról van szó, mint hogy pl. most kijön a Elder Scrolls Skyrim, ezért tele lesz vele a média stb, ettől sokan pont azzal akarnak játszani és most (aztán majd szophatnak pár napot, mert jaj nem jók a driverek, jaj összekevertük az O-t a 0-val regisztrációs kódokban, jaj elcsesztük itt-és-ott az egyensúlyt, stb). Mint a kisgyerek, amikor meglátja a világító pónit a kirakatban, és neki azonnal az és csakis az kell, különben jön a toporzékolás. Felnőtteknél ugyanakkor előkerül a pénztárca...
-
ErosenZold
senior tag
válasz
attila9988 #212 üzenetére
Miért lenne felesleges?
Egy 10 éves notebook-on is tudod játszani ill. ha van értelmes sávszéled lagg sincs, hol itt a probléma?
-
attila9988
őstag
válasz
ErosenZold #210 üzenetére
Miért ne játszhatnád?
Az első kettő említettet (melynek egyike egy műfaj volt) játszhatnám, de felesleges... másképp fogalmazva: Miért játszanám?
A harmadik meg a lag miatt az őrületbe kergetne. -
Egon
nagyúr
válasz
Depression #209 üzenetére
Nem tartom kizártnak, hogy a felhőben másfajta játékok lesznek az ászok, mintahogyan a tableteken/mobilokon sem PC szerű játékokat játszunk.
Ott a pont. Nem csak FPS-ből áll a világ.
-
ErosenZold
senior tag
válasz
attila9988 #200 üzenetére
Miért ne játszhatnád?
-
Depression
veterán
Nem ezt az összeget vetem össze. De az itt beillesztett képek sem az olcsó vid.karik minőségét mutatják. Mint ahogy fentebb írták is, 50k körül lehetne venni box-ot is. Annak is szebb a képe.
Viszont azokkal bajlódni kell. Nem tartom kizártnak, hogy a felhőben másfajta játékok lesznek az ászok, mintahogyan a tableteken/mobilokon sem PC szerű játékokat játszunk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért egy COD stílusú játék mindig építeni fog a reflexre, és tekintve az eladásokat nem tudom elképzelni, hogy annyira megváltozik a játékmenet, hogy az lag ne okozzon gondot. Az auto-aim erre megoldás. A konzolon is működik. Nem kell szuperpontosan eltalálnod a fejét, csak a közelébe kell vinni a célkeresztet, és a játék korrigál, ha elég közel volt a lövés. Nyilván analóg karral nem is levárható, hogy valaki auto-aim nélkül ossza a headshot-okat. A PC-n az egér nagyon precíz irányítást tesz lehetővé, így oda nem kell auto-aim, de a felhőben a lag miatt érdemes elgondolkodni rajta, mert lehet, hogy a karakter már nem ott jár, ahova lősz, és így hiába lövöd ki a fejét.
(#172) schwartz: Nem. Komolyan mondtam. A hálózati kommunikáció sosem lesz olyan gyors, mint ami a saját géped tud. Az auto-aim ilyen esetben nagy segítség lehet. Persze feltételezve, hogy a felhő tetszeni fog a népnek. Ha nem fog tetszeni, akkor meg lényegtelen, hogy mi lesz vele.
-
attila9988
őstag
Steam bármikor megteheti hogy kidob egy patch -et a játékra, ami mentesíti a netfüggőségtől. Ezt egy pillanat műve megcsinálni, ráadásul sokkal kisebb a hétköznapi használat során a rizikó, mert a netszakadás nem feltétlenül jelenti hogy egyből kidob a játék.
Nekem leginkább a "vetítsük a játékot a felhasználónak" elvvel van bajom, a rengeteg technikai, és felhasználásbeli probléma miatt.Persze nyilván van ennek is jövője, csak kicsit túl van értékelve a dolog. Olyan ez, mint a "mindent tablet fosokon dogunk csinálni" tipusú jövőkép, ami legalább ekkora marhaság.
-
válasz
attila9988 #197 üzenetére
sztem egy 80/20-as neten már elég szépen mehet, ha elég közel vagy a hubhoz - és akkor esélyes, hogy közel legyél a hubhoz, ha sok hub van. ez az ipar még igencsak a felfutó szakaszában van, lesz ez még sokkal jobb is.
Az "örökbe megkapom ha kifizetem" meg azért nem igaz, mert ha becsődöl az onlive, elvesztem a játékom.
Ez pl. a Steamre is igaz ám! Sőt, ha elterjed az "Internet connection is needed to play this game" típusú görénység, akkor a dobozos játékokra is állni fog.#198 ddekany: de végső soron idetartozik, mert azt feszegeted, hogy egy tudatosabb felhasználói magatartás hogyan tudja aláásni a cloud gaming business case-ét
vagy legalábbis a business case egyes ágait - én pl. simán elképzelhetőnek tartom, hogy az ilyen Crysis 2 típusú rágógumikkal ilyen módon fogok játszani 1-2 éven belül. a jobb, időigényesebb játékokat meg megveszem, amikor lement az áruk, és játszom velük lokálisan. vagy ilyesmi.
-
kazso
tag
válasz
BlackPriest #122 üzenetére
ott nem alternatíva a felhő, ahogy az ország talán 80%-ban sem (nálunk)
De nem csak nálunk. Mindenki azt hiszi, hogy tőlünk nyugatabbra rózsásabb a helyzet és a csapból is 100 Mbit folyik, de ez messze nem így van. Pl. Angliában, ahol most bevezették az OnLive-ot, vannak olyan régiók, ahol egyszerűen nem lehet használni ezt a szolgáltatást, mert annyira gyenge a net szolgáltatás.
-
Eyesis
őstag
Ezt a technikát max akkor tudom elképezlni valamennyire elfogadhatónak, ha irgalmatlan szuper belső hálózaton tanyázik a felhő
Sokmindenre jó a felhő, de a játékokra addig sosem lesz alkalmas, amíg túl nagy a ping és sok a lag, hiszen nem kell ahhoz pro gamernek lenni, hogy zavarjon minket az, ha nyomtuk a gombot, mégsem akkor lőtt, és mire lőtt, már meghaltunk
-
ddekany
veterán
válasz
Depression #195 üzenetére
"voltam képes 140k-et kiadni egy 8800gtx-ért is"
És attól tartok sokan ezt a szélsőséget vetik össze a terminálos megoldás árával... Irreális 100e-t kiadni videókártyáért. A tűréshatár nálam valahol 30e-nél húzódna, ha még fiatal lennék és annyira akarnék játszani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest