- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallari
tag
válasz
inferno88 #302 üzenetére
Huhh, na ez a durva. Ázsiában tényleg szélsőségesek tudnak lenni az emberek. Egy Kínával foglalkozó blogon olvcastam, hogy egy magyar srác, aki Pekingben tanult összeszedett egy helyi barátnőt. A lány nagy szerelmében azt találta mondani, hogy olyan boldog, hogy legszívesebben most rögtön meghalna. (!) Teljesen más kultúra, értékrend, motivációk, nem csoda, hogy a nyugati marketinggépezet váratlan reakciókat vált ki. Nem beszélve arról, hogy mennyi ideig el voltak zárva a külvilágtól, úgyhogy most egyszerre próbálják behozni a lemaradást.
-
hallari
tag
"Kína nem jó példa, mert ott szinte minden be van tiltva.
Így kiesik 1,5 milliárd ember. " Ez hatalmas tévedés, Az online játékoknak óriási piaca van Kínában olyannyira, hogy már átnevelő táborok is létesültek, hogy a függőket leszoktassák. Nemrég volt hír is róla valahol, mutatták, hogy pl. jéghideg vízzel öntötték le a delikvenseket. Egy pár hónapja meg egy pár adta el két gyerekét Kínában, hogy fizetni tudják a szenvedélyüket. Szintén rendőrségi ügy lett. Egyébként nem hallottál az elmúlt években ilyen híreket? Egy csomó volt belőlük, pl. mekkora (valódi) pénzekért adják-veszik a kibertérben megnyert cuccokat, meg valami csalásért az egyik kínai fickó a játékostársa fejébe kést szúrt. Kína óriási piac és mivel kritikátlanul veszi át a nyugati cuccokat (mint mi a '80-as években), ezért sokkal jobban ki van szolgáltatva a szélsőségeknek. Szintén pár hónapja volt hír, hogy egy srác az egyik veséjét adta el egy Ipad2-ért. Nem véletlenül hajt rengeteg cég arra a piacra. Még a tiltások ellenére is az "ázsiai lehetőségek hazája". -
hallari
tag
Konzollal főleg nem jársz jobban, mert a Live évente kb. egy húszas + a játékok. Amíg volt Xbox-om évi 60-70et simán el tudtam költeni. Persze ha kikódoltatod, akkor ingyen van a játék, de kivágnak a Live-ról. Tehát a felhőnél a crack-elt cuccok nem játszanak, ott mindent szabályosan kell.
-
hallari
tag
Ennek semmi köze a szorzáshoz, az üzlet nem így működik. Elég csak kis hazánkra gondolni, ahol az emberek jó része szinte mindenből a legolcsóbbat veszi, holott általában az a legalja, és hosszú távon kimutathatóan olcsóbb, ha jobbat veszel drágábban és ritkábban. Lásd egy hónap alatt szétszakadó kínai cipő. De a szükség nagy úr, ha csak annyi pénzed van, akkor annyit tudsz költeni és kész. Kínában ha jól hallottam pár tízezer forint a havi átlagfizetés, úgyhogy új, minőségi gépre a többségnek nyilván nem futja, de ha vesznek egy olcsót (esetleg használtat), és havonta kipengetik a párezer forintos felhő-díjat, akkor AZ Ő SZEMSZÖGÜKBŐL jobban jártak, mintha elköltenének kb. 200.000 Ft-ot egy csúcsgépre, ami számukra nem jobb annyival, mint amennyivel többe kerül. És ismét nem kell messzire menni, ha összehasonlítjuk a német újautó piacot a magyarral, akkor teljesen egyértelmű, hogy mindenki a pénztárcájához igazodóan költ, még akkor is, ha egy pár millióval drágább kocsi nagyságrendekkel kényelmesebb/jobb stb. lenne. Az üzletben a legfontosabb, hogy a havi fix hány százalékát hajlandóak ilyesmire költeni az emberek, ki a célcsoport, hány %-uk költ mennyit stb. Így működik az Xbox live, Steam, WOW, Iphone Appstore, Android Market és a Need for Speed is csatlakozott a World-del a "klub"-hoz. Meg ugye most a Microsoft a Win8 tablet/okostelefon piacra is ezt tervezi. Mindegyik a "perkálj havonta fixen vagy vegyél appot rendszeresen" üzletet erősíti.
-
hallari
tag
Valószínűleg azért nyomják ennyire, mert minél inkább egy név válik ismertté, annál inkább hivatkozási alappá válik, és ez önmagában rang - amit egy-két év múlva akár extraprofitra lehet váltani. Ha minden a számításaik szerint alakul persze. Bár ismerve az emberek kényelmét (és pénztárcáját) ez esélyes. Jobban belegondolva a feltörekvő piacokon (Kína, India, Brazília stb.) jó esélye van. Nincsenek nagy igényeik, viszont sok pénzük sem. Főleg új gépek vásárlására. Havi 5-10 dollár viszont még náluk is megoldható, és mivel csak ez a 3 ország kb. 3 Mrd(!) ember, elképzelhető, hogy mégis sikeres lesz a projekt idővel.
-
hallari
tag
válasz
Depression #262 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez egy hatalmas durranás lesz. A piac beállt, a PC FPS klánok nevetnek a minőségen és a használhatóságon, az egyszerű játékot kedvelőknek ott az ingyenes flash játékok tömkelege, talán a WOW szintű játékok-játékosok lennének hajlandóak váltani, de nekik meg szerintem olcsóbb a mostani. Gondolj bele, azért itt nemcsak egy szervert kell üzemeltetni, hanem egy nagyon komoly számítási teljesítményt kapsz - lényegében amit te nem veszel meg, azt ők veszik meg és üzemeltetik, te pedig lassan kifizeted. Ráadásul sokaknak nincs ínyére ez a havídíjas dolog, jól mutatja a PS2 sikere, ami már 10 éves konstrukció, mégis emberek tízmillióinak tökéletesen megfelel. És ugyanez elmondható az XBOX-PS3-WII vonalról. Az átlag játékosoknak még sokáig jók lesznek ezek a gépek, úgyhogy ez a felhős dolog inkább egy drága (és nem túl gyors) úri huncutság benyomását kelti, semmint egy világtaroló újdonságét. A helye persze meglesz, egy idő után nyilván nyereséget is hoz és szervereket is telepítenek Európába, de ez még 1-2 év. És azért a Sony meg a Microsoft is elő fog rukkolni a saját megoldásával, nem fogják hagyni a piacukat. Akár azt is el tudom képzelni, hogy a válság miatt kitolják az új konzolok megjelenítését, helyette pedig a régieken valósítanak meg felhő alapú konzolos játékokat.
-
hallari
tag
válasz
ErosenZold #247 üzenetére
Legyen, tegyünk még rá 40-et, de abból már gamer egér is kijön.
150-ből ma már olyan gépet építesz, hogy mindent visz fullon. Tudom, mert egy volt munkatársam ilyen gépeket építgetett a szűkös keretéből, két gyerek mellett. Másnak is egyébként. És mindig a legújabb FPS kellett neki full grafikával. A munkahelyre be is hozta a mentett videóit, és még a screen capture-rel is ~60 fps ment!!! 400 ezerből a négyütemű Trabiját cserélte le Suzukira, gépre ő sose költött ennyit.
-
hallari
tag
válasz
attila9988 #248 üzenetére
Ja, nekem is úgy tűnik, hogy egyelőre erre számíthatunk.
-
hallari
tag
válasz
ErosenZold #242 üzenetére
Eddig se kellett. Én tavaly vettem új gépet négymagossal, 1.6 Ghz DDR3 RAM-mal, úgyhogy elég gyors. A VGA csak alaplapi, mert nem vagyok hc gamer. 75.000 volt a cucc. Normális videókarival mondjuk 110, és fut rajta minden. Ezt a pénzt az Xbox live-on egy hc gamer kb. egy év alatt elkölti (csak maga a live ~20 e pénz egy évre + 6-8 játék). Vagyis a Microsoft lényegében a hardware piac jelentős részét lenyúlná. És figyeld meg, még a sötétzöld dumát is be fogják nyomni, hogy ők milyen jók, hiszen nem kell milliárdnyi alkatrészt környezetpusztító módon legyártani, hanem ők OPTIMALIZÁLT TELJESÍTMÉNNYEL kiszolgálják a piacot, a FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS jegyében, MAXIMALIZÁLT FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNNYEL.
-
hallari
tag
A gond csak az lesz, amikor játékot csak így fognak árulni. Miért? Nincs feltört játék. Hosszú távon viszont egy játékgép árának többszörösét is kifizeted a licencre ill. havidíjra (ld. Xbox Live). Nekik ez jó, nekünk kevésbé. Az élmény persze jobb, nem kell mókolni a beállításokkal, kompatibilitással stb., csak tolni kell a dellát bele, minden mást megoldanak Billék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- R_volution médialejátszók
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest