- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suker10
tag
válasz
Depression #276 üzenetére
Nem ezt mondom.
Aki nem akar komolyabb játékot, az a felhőért sem fog fizetni. Lehet kis telefonon is játszani, de teljesen más. Az emberek nagy része meg beéri az egyszerűbb játékokkal, ha egyáltalán szüksége van az ilyen jellegű kikapcsolódásra. Az átlagos PC ma már nagyon olcsó, elég ha pl. a 20 évvel ezelőtti árakhoz hasonlítod. Fejleszteni meg mindenhol kell, ha tartani akarod a lépést, de nem is mindenkinek van erre igénye. Jobban örülnék, ha az olyan játékok lennének népszerűek, amelyek a játékos képességeit fejlesztik. -
hallari
tag
válasz
Depression #262 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez egy hatalmas durranás lesz. A piac beállt, a PC FPS klánok nevetnek a minőségen és a használhatóságon, az egyszerű játékot kedvelőknek ott az ingyenes flash játékok tömkelege, talán a WOW szintű játékok-játékosok lennének hajlandóak váltani, de nekik meg szerintem olcsóbb a mostani. Gondolj bele, azért itt nemcsak egy szervert kell üzemeltetni, hanem egy nagyon komoly számítási teljesítményt kapsz - lényegében amit te nem veszel meg, azt ők veszik meg és üzemeltetik, te pedig lassan kifizeted. Ráadásul sokaknak nincs ínyére ez a havídíjas dolog, jól mutatja a PS2 sikere, ami már 10 éves konstrukció, mégis emberek tízmillióinak tökéletesen megfelel. És ugyanez elmondható az XBOX-PS3-WII vonalról. Az átlag játékosoknak még sokáig jók lesznek ezek a gépek, úgyhogy ez a felhős dolog inkább egy drága (és nem túl gyors) úri huncutság benyomását kelti, semmint egy világtaroló újdonságét. A helye persze meglesz, egy idő után nyilván nyereséget is hoz és szervereket is telepítenek Európába, de ez még 1-2 év. És azért a Sony meg a Microsoft is elő fog rukkolni a saját megoldásával, nem fogják hagyni a piacukat. Akár azt is el tudom képzelni, hogy a válság miatt kitolják az új konzolok megjelenítését, helyette pedig a régieken valósítanak meg felhő alapú konzolos játékokat.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Depression #266 üzenetére
Így már értem, hogy mire gondoltál.
Szerk.: ha elolvasod a hsz-em, láthatod, engem nem zavart a szóismétlés...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Persze. PS3-on nincs havidíj...bár nem tudom, hogy "és társai" alatt mire gondoltál.
Persze, értem én, hogy ez még csak a kezdet. Csak jelenleg elég feszes a piac ahhoz, hogy kezdet egyben a vég is lehessen, ha nem megfelelő ez a kezdet.
-
leviske
veterán
válasz
De a grafikánál vegyük figyelembe azt is, hogy pont a kezdő vállalkozásból adódik, hogy kevés a felhasználó. Mire lesz annyi felhasználójuk, hogy legyen pénzük bővítésre, az pont elmehet arra, hogy egyáltalán az újakat kiszolgálják.
Ez a szolgáltatás onnantól tud majd versenyképes grafikát nyújtani, mikortól API nélkül tudnak a szerverekre fejleszteni, de addigra PC-n is beköszönt ez a korszak, szóval szélmalom harc.
Na meg míg tömöríteni kell a képet, nem feltétlenül van számottevő értelme kergetni a konzolokat és a PC-t.
MOD: Azt pedig biztosra merem venni, hogy a cloud játékok ára idővel emelkedni fog. Nem fogják a fejlesztőstúdiók hosszútávon lenyelni az 50%-os részesedést, mikor Ők szerzik a vásárlónak a szórakozást, ha pedig ez az 50% növelésre kerül, akkor nagyon valószínű, hogy a játékok ára konzolos magasságokba emelkedik, mert a Gaikai és a OnLive se él meg a semmiből.
-
clayman
aktív tag
válasz
Depression #173 üzenetére
A fő különbség az, hogy a nézésen/célzáson nincs hálózatból fakadó input lag, mivel nem megy át hálózaton. Emiatt pontosan tudsz célozni. Ha ezen input lag van, akkor erre kb. esélyed nincs, mert nemcsak, hogy késik, hanem még be is csap 5 frame erejéig, hogy merre nézel.
Az nagyságrendekkel kevésbé zavaró, és sokkal inkább "agyból korrigálható", ha a szokásos network latency miatt 20 cm-rel mindenki elé kell lőni (mert ez egy fix, kiszámítható faktor), sőt sok játékban van ping-korrekció (predikció). És mivel sokkal kevesebb adatot is kell átküldeni, kevesebb pufferelés kell, így kisebb időbeli overheadja is van.
-
Psych0
őstag
válasz
Depression #222 üzenetére
a diavetítés, meg múzeumlátogatás...
-
Egon
nagyúr
válasz
Depression #209 üzenetére
Nem tartom kizártnak, hogy a felhőben másfajta játékok lesznek az ászok, mintahogyan a tableteken/mobilokon sem PC szerű játékokat játszunk.
Ott a pont. Nem csak FPS-ből áll a világ.
-
ddekany
veterán
válasz
Depression #195 üzenetére
"voltam képes 140k-et kiadni egy 8800gtx-ért is"
És attól tartok sokan ezt a szélsőséget vetik össze a terminálos megoldás árával... Irreális 100e-t kiadni videókártyáért. A tűréshatár nálam valahol 30e-nél húzódna, ha még fiatal lennék és annyira akarnék játszani.
-
attila9988
őstag
válasz
Depression #195 üzenetére
A silány grafikát meg lehet emlegetni, de én vagyok annyira idős, hogy játszhattam olyan játékokkal, mint pl. a ping-pong fekete-fehér tv-n, és azzal is tök jól elvoltam, és voltam képes 140k-et kiadni egy 8800gtx-ért is. Hidd el, tisztában vagyok a dolgokkal.
Dehát éppen erről beszélek. Aki casual játékos, annak bőségesen van lehetősége most is mulatni az időt, és ő nem is fog fizetni 60$ -t egy felhős autóversenyért. Aki megtenné, annak meg jó eséllyel ez nagyon gagyi megoldás, és inkább vesz a pc -jébe egy 25 000 ft -os vga -t, és kész. Tehát valahogy a célközönség nem egészen tiszta ebben a helyzetben.
Ha meglested volna az oldalt, vagy csak elolvasod az itt lévő kommenteket, láthatod, hogy van örök vásárlási lehetőség is, mellette meg bérleti díj 3-5 napra
Kipróbáltam az onlive -ot, a másikat még nem. Az onlive mindenesetre ócska. Lehet rajta vitatkozni, de ez messze nem olyan mint rendesen játszani. Demók helyett ajánlottam be az egyik családtagnak, aki viszont játékfüggő, nyugodtan hívhatom HC gamer -nek ha már itt ez a megnevezés.... neki még erre sem kellett.... most akkor erre mit mondjak?
Szerintem nagyon gyenge ez a megoldás. Onlive -on még olyan játék is van - meglehetősen borsos áron - ami egy ezer éves pc -n is vígan elfut. A steam -nek semmi félnivalója nincs, ha már online értékesítésről van szó....
Az "örökbe megkapom ha kifizetem" meg azért nem igaz, mert ha becsődöl az onlive, elvesztem a játékom. (Vagy ha napokig áll a szerver, nincs kihez forduljak)
-
attila9988
őstag
válasz
Depression #116 üzenetére
Viszont az a tábor, amit most már én is képviselek, sosem fog kiadni 50-100k Forintot egy videókártyára.
Egyrészt nem is kell ennyit kiadni rá, másrészt ha nem hardware -ért fizetsz, akkor a nagyobb netcsomagér, meg a felhőér fogsz. ÉS a gépedért is, amikor majd tönkremegy. Mindemellett pedig a játékot sem kapod meg.... tök jó üzlet.
Nos, én nem vagyok egy nagy játékos, tehát kb nem érdekel hogy "mi lesz a jövő" ezzel kapcsolatban, illetve kristálygömböm sincs, ezért nem tudom megjósolni mi a jövő. Viszont pár cég eldöntötte hogy megváltja a világot, és majd jól kordában tartja a felhasználóit. (ala netpc... emlékszik valaki?) Hogy aztán ennek milyen előnyei vannak - ha vannak - az egy másik kérdés.
Pár dolog a cikkel kapcsolatban, amit nem értek.
- Pl hogy minek akarna bárki is hangyaf*sznyi kijelzőn tapizva doom 3 -at játszani.... Totálisan értelmetlen vállalkozás. Tech bemutatókon virítani lehet azzal hogy "ilyet is tudunk", de értelme az kb 0. A teljesen eltérő beviteli lehetőségek miatt teljesen eltérő módon működő, és eltérő jellegű programokra van szükség. Ezeket a dolgokat egyszerűen nem lehet összekeverni. (Mondjuk szerintem gépelni sem lehet érintő kijelzőn, ha egyszer nem érzem a gombokat, és az F - J párost is szemmel kell megkeresni, de ez egy másik dolog)- Másodiknak azt nem értem, hogy hogyan is lehetne ezzel normálisan játszani ha egyszer olyan, mint ha youtube videót néznék, annak minden előnyével és hátrányával együtt. A megoldhatatlan lagg, a gagyi minőségű kép, függés a netszolgáltatótól, függés a felhő szolgáltatótól, és cserébe még rosszabb is, végsősoron azonos, vagy magasabb költségekkel számolva. Casual gamereknek meg nem is kell egy ilyen cucc, mert ők a flash játékokkal is elvannak, vagy a steam leárazáson vásárolt kristálypárosítós játékkal, ami elmegy az 5 éves "net edition" laptopon is. Ők mi a fenének fizetnének fps -ért pl....
...és itt jön a lényeg. Az igazi játékosok, akiknek ez az egész koncepció igénytelen, és kevés.
Az igazság az, hogy az egész felhőzés a felhasználók feletti legmagasabb fokú kontroll lehetőségével kecsegtet, ezért rakták mögé az óriási marketing gépezetet is, ami előnyként próbál feltüntetni mindent, ami hátrány. Aki meg beette a marketinget az leírja ide az önigazolás céljából hogy "jó ez így is", nekem "ez is elég", meg "úgyis ez a jövő".
Ettől még nem lesz semmi igazi előnye egy hétköznapi, saját pc -vel szemben.Mindezek ellenére, a játék talán a legkevésbé veszélyes tevékenység a felhővel kapcsolatban.
-
ddekany
veterán
válasz
Persze, hogy mostani multis FPS-ben is megvan a jelenség, de ott jobban el tudják rejteni. Ha megmozdítod az egere, azonnal elfordul a látkép, úgy értem, nincs benne hálózati lag. Ha rákattintasz a fejére a másik játékosnak, akkor igaz hogy eltart egy darabig, amíg beér a szerverre a kattintás ténye, de ott a gép elő fogja kaparni, hogy amikor kattintottál mi volt a monitorodon, és ha akkor ott valakinek a feje volt, akkor azt mint fejlövést fogja regisztrálni, aztán újabb hálózati késleltetéssel megy a fejbelőtt kliensnek, hogy fröccs. Nyilván ebből is adódnak érdekes dolgok, pl. hogy már beugrottál fedezék mögé, és mégis lelőnek, mert 200 ms-el ezelőtt még nem voltál fedezékbe... de egy-egy ilyen pontatlanság messze nem ront annyit a játékmeneten, mint egy állandó lag.
-
7
addikt
válasz
Depression #177 üzenetére
Egyelőre még idehaza nem lehet. Nemrég jöttek Európába, de jelenleg csak a briteknél vezették be rendesen a szolgáltatást.
-
dabadab
titán
válasz
Letezni letezik, ami nem mindegy, az az, hogy mekkora a kesleltetes. Hagyomanyos multinal ezt nagyon alacsonyra le lehet vinni (foleg, ha a szerver is ott van a szobaban a jatekosok mellett), a felhos megoldasnal viszont ezt joval nehezebb megoldani, egyreszt mert sokkal nagyobb adatmennyiseget kell mozgatni, masreszt a szerverek messze vannak.
-
BlackPriest
őstag
válasz
csak ugye pc-t olyat veszel, amilyet akarsz/amire pénzed van. net esetén sok esetben hiába van pénzed, szart kapsz drágán. pl én panelban lakok, digi van, nagyon olcsón nagyon gyors. őseim 1 utcára laknak tőlem kertes házban, tréhóm van nagyon drágán nagyon lassú. ott nem alternatíva a felhő, ahogy az ország talán 80%-ban sem (nálunk)
-
goro1000
aktív tag
válasz
+1
-
ronson
őstag
válasz
Depression #80 üzenetére
Na pont ugyan így vagyok mint te. Mára megelégszek egy olcsóbb, de starpabíróbb üzleti notival is.
Tel Elek: Előfizetni még nem próbáltam, viszont most rá kötöttem a notit a tv-re és szerintem itt min. 1366x768-ban jön a játék.
Gamepaddel nyomtam a DIRT3-at és a Virtua Tennist is rajta. Számomra élvezhető.
Arra viszont figyelni kell, hogy a net kapcsolathoz igazítja a minőséget, így én valszeg a 40/20-as Digi netemmel, a legfullosabb minőséget kapom. Illetve notival mindenképp kábellel kell csatlakozni a, mert még n-es wifivel is szarabbul megy mint kábellel.
A játékok között is lehet különbség, mert a DIRT2 viszont élvezhetetlenül laggol. -
Löncsi
őstag
válasz
Depression #71 üzenetére
Nem tudom, én mikor 1-2 hónapja próbáltam akkor, 800x600 felbontás volt elérhető, próbáltam magasabbra állítani, ekkor instant elment a kép. (remélem nem nyírtam ki a szervergépet.
)
-
BlackPriest
őstag
válasz
Depression #71 üzenetére
nem full hd, de 16:9-es
-
Löncsi
őstag
válasz
Depression #69 üzenetére
Gaikai 800x600-as felbontású tömörített képet ad, fullHD-hoz nincs köze, ahhoz továbbra is erős GPU kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest