- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
Biztos vagyok benne hogy sokkal könnyebb lesz egyfajta bufferelést vagy gyorsabb adatátviteli eljárást kifejleszteni
Az adatátviteli sebesség most is megvan. A "bufferelés" pedig, bárhogy is gondolod maximum arra lenne jó, hogy az amúgyis magas lag - ami elsősorban nem az adatátviteli sebesség hiánya miatt jelentkezik - még magasabb legyen.
Világmegváltásról szó sincs, még technikai téren sem.50 - és 80 ping között bármilyen online fps-el makulátlanul tudsz már játszani
Ha viszont mid ez már az egér reakcióidejében megvan, az piszkosul zavaró. Sokkal jobban, mint ha esetleg nem tudsz egy fejlövést bevinni, de a játék folyamatosságát érzed, mivel maga a kép a te gépeden jön létre.
Az Internetről meg annyit hogy Épp ma olvastam a HVG-ben hogy Magyarország az élmezőnyben van Mobilszolgáltatás és internetszolgáltatások terén
Kár hogy a gazdaság meg romokban, és a folyamatos életszínvonal zuhanás miatt pár év múlva inkább azon töri majd az ember a fejét, hogy mit egyen a következő nap... persze ez egy másik téma.
Mindenesetre vannak játékok ahol ez jó lehet, és vannak olyanok ahol nem. Ráadásul több a hátránya, mint az előnye. Persze ha te doom 3 -azni akarsz a robotos telefonodon szenvedve, az más kérdés. Akkor nyilván ez az előnyös választás a számodra, mivel máshogy nem oldható meg.
-
attila9988
őstag
válasz
ErosenZold #247 üzenetére
És itt nem az "elfut 30 fps és ez nekem elég" a lényeg...
...hanem hogy elmegy youtube videó minőségben extra laggal, még akkor is ha nem 10 éves a géped, hanem vadi új.
-
attila9988
őstag
Valójában egy mai átlagos pc konfig elvisz mindent. Nem 16xaa, meg 16xaniso ,eééett, de elvisz mindent. A pc alkatrészek is jelentősen olcsóbbak, mint 6-7 évvel ezelőtt. Régi beidegződés a fejekben hogy drága lenne pc -n játszani, és már akkoriban sem volt teljesen igaz, csak egy szűk elvetemült réteg számára, akiknek mindig mindenből a csúcs modell kellett.
ÉS felleg nélkül legalább minden programom használhatom addig, amíg létezik x86 -os cpu..
-
attila9988
őstag
válasz
Seregély #234 üzenetére
Jól látod a helyzetet, csak éppen a totális kontrollt meg is kell valósítani. Az pedig nem olyan egyszerű. Mert bár sok cégnek érdeke hogy minden fellegesítve legyen, legalább annyinak az ellentettje lenne igazán hasznos. A felhasználók esetében is igen nagy a megoszlás ebben a kérdésben.
A felhős jövő csak egy opció a sok közül. És a komolyabb próbálkozásoknál is látszik, hogy a jogvédőktől kezdve, a kormányokon át, egészen a reklám cégekig mindenki a nagyobb befolyás megszerzéséért marja a másikat, ez pedig a felhasználónak is szúrja a szemét. Ott van pl az mp3 tárhelyes balhé remek példának, vagy a kormányok által finanszírozott kémprogramok esete, ami előre vetíti mi is történne ha mindenünket fellegesítenénk.
A net pc ötlete már egyszer megbukott. Megbukhat újra. Az interneten futó szolgáltatás jó dolog lehet bizonyos esetekben, de csak akkor, ha nem kötelező jellegű.
-
attila9988
őstag
válasz
ErosenZold #218 üzenetére
Te még mindig nem érted
Dehogynem. Azt kérdezted miért ne lehetne felhőben játszanom az említett játékokkal... erre én azt kérdeztem miért kellene?
De tényleg.... milyen előnyöm származna belőle?
-
attila9988
őstag
válasz
ErosenZold #213 üzenetére
Miért lenne felesleges?
Miért ne lenne? Egy kaland játék bármin elmegy, még akár egy netbookon is, bár azzal játsszon akinek két anyja van. Egy civ 4 úgyszint.... A ST2 -nél meg nem éppen előnyös ha a kép is a hálóról jön, illetve ha az egér nem pattan oda abban a pillanatban, ahova én akarom. Tudod a lagg a hagyományos multi esetében csak azokra a dolgokra vonatkozik, amiket feltétlenül át kell vinni a neten, nem az egész programra...
Tehát hol lenne itt az előny?
-
attila9988
őstag
válasz
ErosenZold #210 üzenetére
Miért ne játszhatnád?
Az első kettő említettet (melynek egyike egy műfaj volt) játszhatnám, de felesleges... másképp fogalmazva: Miért játszanám?
A harmadik meg a lag miatt az őrületbe kergetne. -
attila9988
őstag
Steam bármikor megteheti hogy kidob egy patch -et a játékra, ami mentesíti a netfüggőségtől. Ezt egy pillanat műve megcsinálni, ráadásul sokkal kisebb a hétköznapi használat során a rizikó, mert a netszakadás nem feltétlenül jelenti hogy egyből kidob a játék.
Nekem leginkább a "vetítsük a játékot a felhasználónak" elvvel van bajom, a rengeteg technikai, és felhasználásbeli probléma miatt.Persze nyilván van ennek is jövője, csak kicsit túl van értékelve a dolog. Olyan ez, mint a "mindent tablet fosokon dogunk csinálni" tipusú jövőkép, ami legalább ekkora marhaság.
-
-
attila9988
őstag
válasz
Depression #195 üzenetére
A silány grafikát meg lehet emlegetni, de én vagyok annyira idős, hogy játszhattam olyan játékokkal, mint pl. a ping-pong fekete-fehér tv-n, és azzal is tök jól elvoltam, és voltam képes 140k-et kiadni egy 8800gtx-ért is. Hidd el, tisztában vagyok a dolgokkal.
Dehát éppen erről beszélek. Aki casual játékos, annak bőségesen van lehetősége most is mulatni az időt, és ő nem is fog fizetni 60$ -t egy felhős autóversenyért. Aki megtenné, annak meg jó eséllyel ez nagyon gagyi megoldás, és inkább vesz a pc -jébe egy 25 000 ft -os vga -t, és kész. Tehát valahogy a célközönség nem egészen tiszta ebben a helyzetben.
Ha meglested volna az oldalt, vagy csak elolvasod az itt lévő kommenteket, láthatod, hogy van örök vásárlási lehetőség is, mellette meg bérleti díj 3-5 napra
Kipróbáltam az onlive -ot, a másikat még nem. Az onlive mindenesetre ócska. Lehet rajta vitatkozni, de ez messze nem olyan mint rendesen játszani. Demók helyett ajánlottam be az egyik családtagnak, aki viszont játékfüggő, nyugodtan hívhatom HC gamer -nek ha már itt ez a megnevezés.... neki még erre sem kellett.... most akkor erre mit mondjak?
Szerintem nagyon gyenge ez a megoldás. Onlive -on még olyan játék is van - meglehetősen borsos áron - ami egy ezer éves pc -n is vígan elfut. A steam -nek semmi félnivalója nincs, ha már online értékesítésről van szó....
Az "örökbe megkapom ha kifizetem" meg azért nem igaz, mert ha becsődöl az onlive, elvesztem a játékom. (Vagy ha napokig áll a szerver, nincs kihez forduljak)
-
attila9988
őstag
válasz
Depression #116 üzenetére
Viszont az a tábor, amit most már én is képviselek, sosem fog kiadni 50-100k Forintot egy videókártyára.
Egyrészt nem is kell ennyit kiadni rá, másrészt ha nem hardware -ért fizetsz, akkor a nagyobb netcsomagér, meg a felhőér fogsz. ÉS a gépedért is, amikor majd tönkremegy. Mindemellett pedig a játékot sem kapod meg.... tök jó üzlet.
Nos, én nem vagyok egy nagy játékos, tehát kb nem érdekel hogy "mi lesz a jövő" ezzel kapcsolatban, illetve kristálygömböm sincs, ezért nem tudom megjósolni mi a jövő. Viszont pár cég eldöntötte hogy megváltja a világot, és majd jól kordában tartja a felhasználóit. (ala netpc... emlékszik valaki?) Hogy aztán ennek milyen előnyei vannak - ha vannak - az egy másik kérdés.
Pár dolog a cikkel kapcsolatban, amit nem értek.
- Pl hogy minek akarna bárki is hangyaf*sznyi kijelzőn tapizva doom 3 -at játszani.... Totálisan értelmetlen vállalkozás. Tech bemutatókon virítani lehet azzal hogy "ilyet is tudunk", de értelme az kb 0. A teljesen eltérő beviteli lehetőségek miatt teljesen eltérő módon működő, és eltérő jellegű programokra van szükség. Ezeket a dolgokat egyszerűen nem lehet összekeverni. (Mondjuk szerintem gépelni sem lehet érintő kijelzőn, ha egyszer nem érzem a gombokat, és az F - J párost is szemmel kell megkeresni, de ez egy másik dolog)- Másodiknak azt nem értem, hogy hogyan is lehetne ezzel normálisan játszani ha egyszer olyan, mint ha youtube videót néznék, annak minden előnyével és hátrányával együtt. A megoldhatatlan lagg, a gagyi minőségű kép, függés a netszolgáltatótól, függés a felhő szolgáltatótól, és cserébe még rosszabb is, végsősoron azonos, vagy magasabb költségekkel számolva. Casual gamereknek meg nem is kell egy ilyen cucc, mert ők a flash játékokkal is elvannak, vagy a steam leárazáson vásárolt kristálypárosítós játékkal, ami elmegy az 5 éves "net edition" laptopon is. Ők mi a fenének fizetnének fps -ért pl....
...és itt jön a lényeg. Az igazi játékosok, akiknek ez az egész koncepció igénytelen, és kevés.
Az igazság az, hogy az egész felhőzés a felhasználók feletti legmagasabb fokú kontroll lehetőségével kecsegtet, ezért rakták mögé az óriási marketing gépezetet is, ami előnyként próbál feltüntetni mindent, ami hátrány. Aki meg beette a marketinget az leírja ide az önigazolás céljából hogy "jó ez így is", nekem "ez is elég", meg "úgyis ez a jövő".
Ettől még nem lesz semmi igazi előnye egy hétköznapi, saját pc -vel szemben.Mindezek ellenére, a játék talán a legkevésbé veszélyes tevékenység a felhővel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R5
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest