- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
Depression #262 üzenetére
De a grafikánál vegyük figyelembe azt is, hogy pont a kezdő vállalkozásból adódik, hogy kevés a felhasználó. Mire lesz annyi felhasználójuk, hogy legyen pénzük bővítésre, az pont elmehet arra, hogy egyáltalán az újakat kiszolgálják.
Ez a szolgáltatás onnantól tud majd versenyképes grafikát nyújtani, mikortól API nélkül tudnak a szerverekre fejleszteni, de addigra PC-n is beköszönt ez a korszak, szóval szélmalom harc.
Na meg míg tömöríteni kell a képet, nem feltétlenül van számottevő értelme kergetni a konzolokat és a PC-t.
MOD: Azt pedig biztosra merem venni, hogy a cloud játékok ára idővel emelkedni fog. Nem fogják a fejlesztőstúdiók hosszútávon lenyelni az 50%-os részesedést, mikor Ők szerzik a vásárlónak a szórakozást, ha pedig ez az 50% növelésre kerül, akkor nagyon valószínű, hogy a játékok ára konzolos magasságokba emelkedik, mert a Gaikai és a OnLive se él meg a semmiből.
-
leviske
veterán
válasz
ErosenZold #244 üzenetére
Ne nevettess már. Medium grafikát kapsz a cloudban, hova a halálba akarsz akkor 180.000 forintos gépet a játék alá? 45.000-ért már kapsz egy Xbox 360-at, amin fogadni mernék, hogy szebb grafikával lefut.
Maradjunk inkább annyiban, hogy a Te igényeidet kielégíti és majd meglátjuk, hogy tudnak-e annyira haladni a piaccal, hogy ez így is maradjon.
-
leviske
veterán
(#113) ViZion: Ez olyan esetben állja meg a helyét, amikor eleve egy megfelelő hardverrel nem rendelkező felhasználó megszólítása a cél. Ha nekem van hajlandóságom megvenni magamnak a hardvert, akkor nem kell ahhoz gazdasági szakembernek lennem, hogy megítéljem, csak a profitból megy el nekik azzal, hogy rámerőltetik esetleg a felhőt. Szóval én a továbbiakban sem látom, hogy a köd hol jelentene komoly fenyegetést a konzolokkal és PC-kkel szemben, mert a teszt alapján tisztán látszik, hogy az egyetlen ígérgetett előny valójában nem létezik.
(#116) Depression: Igen, így gondolom én is. Bár tény, hogy a netszolgáltatók erősen szűkíteni fogják a megszólítható vásárlóközönséget.
(#115) ronson: Baromira sután jeleztem az előző hozzászólásomban, de nem konkrétan arra reagáltam, amit írtál arty-nak, csak kapcsoltam egy kommentet ahhoz, hogy hiába nem tömörít annyira brutálisan a játék, attól még egyértelmű hátrányokkal jár a rendszer, ami annak fényében szomorú, hogy nagyobb teljesítményt igértek az aktuális kliengépeknél. Ezt már most látszik, hogy csak akkor fogják elérni, ha kifejezetten a szerverek hardveréhez igazított játékokkal fognak előállni, de még akkor is nagy kérdés, hogy egy-egy felhasználóra jut-e majd annyi teljesítmény, amennyit magának megvásárolhatna konzol, vagy PC formájában. (Mert ugye, ha sikerül kiiktatni az API-kat, akkor az az aktuális kliensgépek teljesítményén is látszani fog. Na meg az is kérdés, hogy a szerver megoldások esetében mennyire lehet majd kiiktatni bármilyen köztes felületet.)
-
leviske
veterán
Bocs, hogy külsősként beleszólok, de az egy dolog, hogy nethez tömöríti a képet, de az meg egy másik, hogy ettől még a cikkben látható fotókon vitathatatlanul látszik, hogy nem fut a játék maximális grafikai beállításokon. Innentől hiába van 1Tbps neted, 0,1ms-os ping mellett, akkor se éred el egy konzol, vagy PC színvonalát.
Anno írtam, hogy nem létezik, hogy egy cégnek megérje helyettem megvenni ugyanazt a gépet, csak hogy távolról nyújthassa a szolgáltatást és nagyon úgy tűnik, hogy jól láttam. Ebben a formában mindig hatékonyabb lesz az a felállás, hogy én magamnak megveszem a konzolt, vagy a PC alkatrészeket, mintsem rábízni magam a szolgáltatókra és ebben csak másodlagos az a tény, hogy bizonyos játékokban akár érezhető is a lagg, plusz tömöríti a képet, ha gyenge a netem.
Lehet, hogy rosszul látom, de ez szerintem még hosszú, hosszú évekig csak azoknak jelenthet megoldást, akiknek nincs igénye külön fenntartott játékgépre, de néha játszanának ezzel-azzal. Szóval a jelenlegi konzol és PC játékos közösség mellett próbálnak egy második, nagyobb réteget magában foglaló csoportot megszólítani. Erre is vezethető az is vissza, hogy képesek a kiadók lenyelni, hogy a Gaikai/OnLive lenyeli a játékért fizetett pénz 50%-át. Ezt nem tennék meg, ha a konzolokat, vagy a PC-t akarnák helyettesíteni. (Lásd, konzolok esetében rá van pakolva a játékok árára a Sony/MS részesedése.)
-
leviske
veterán
válasz
bakagaijin #61 üzenetére
Pár lehetséges ok:
1. A dobozolt konzolosokat pont nem érinti a folyamatos gépújítgatás, amire a köd megoldást jelent.
2. Elsősorban PC verziók érhetők el a szolgáltatásokban, ami miatt már csak a gyökeresen más irányítás miatt sincs értelme az összehasonlításnak.
3. Azért nézz meg egy Uncharted 3 trailert... Grafika szempontjából nemigen lett volna több esélye a konzolokkal szemben. És akkor az még szóba se került, hogy nyakunkon a következő generációs konzolok megjelenése.(#63) Maestrohun: Az OnLive és a Gaikai soha nem gyártottak fizikai terméket, azt meg erősen kétlem, hogy az Intel, vagy az AMD kapna részesedést a bevételekből. Szóval nemigazán értem az elképzelésed.
Ami az AMD-nek és Intelnek jól jönne, az esetleg az, hogy több szerverprocesszor fogyna, de hogy ez fedezné-e a desktop piac kiesését hosszútávon, az azért jó kérdés.
Na meg azért arra is kíváncsi volnék, hogy az XFX, Sapphire, Gigabyte, AsRock, MSI, EVGA, etc, hogy birkóznának meg az ebből fakadó bevételkieséssel, mikor még a HP és a Dell sem biztos, hogy tudna időben, megfelelően alkalmazkodni a helyzethez. (Az egy dolog, hogy előállnának kismillió kliensgéppel, de hogy vennék rá a felhasználókat, hogy időről időre váltsanak? Telefonokból se adnának el annyit, ha nem számolhatna a vevő számottevő teljesítménynövekedéssel. Még az Apple is igyekszik évente szintet lépni, pedig nekik talán elég volna, hogy valami új... vagy még annyi se kéne.)
-
leviske
veterán
Röviden szólva tehát a felhő első sorban azoknak lehet ideális jelen pillanatban, akik a Tesco-ban vesznek "Gamer" gépet, vagy a jövőben a telefonjukon akarnak komolyabb grafikát?
Csak mert ebből a képlebutítós dologból én csak azt tudom leszűrni, hogy a rendszer nem a grafika fejlődésére van kihegyezve, ami igazán az új konzolgeneráció színre lépésével jelenthet majd igazán gondot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest