- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Most dugtam össze egy laptoppal, le formáztam NTFS-re, mert windows fut a laptopon, 104MB-al írja, olvassa a HDD-t, szóval magával a cuccal nincs gond, ha a PI is ki tudja elvileg hajtani, akkor tényleg valami Driver kompatibilitási dologra tudok csak gondolni.
Meg akartam úszni egy új külső HDD vásárlását, de lehet az lesz mégiscsak a vége, ezért kértem hogy aki tud teszteljen már, és az alapján egy olyan típust fogok venni, amivel garantáltam jó lesz a pi-n is a sebesség. Már ha nem tudom valahogy megoldani ezt a dolgot, bár erre jelenleg nem sok esélyt látok. -
válasz
wassermann #34795 üzenetére
Mondjuk te is meggondolhatod magad később, például mert másik házba szeretnéd tenni a lapot, és nem fér így bele, vagy kiderül, hogy elégtelen a rágyógyított hűtő, és tennél rá nagyobbat/jobbat.
-
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan #34766 üzenetére
Szóval kiderült hogy nem a SAMBA korlátozza a sebességet, hanem maga az USB3 rack és a benne lévő vinyó nem képes többre egyszerűen, eléggé értetlenül állok a dolog előtt, lehet valami driver gond van?
Felismerte alapból az USB HDD-t, nem hiszem hogy itt sok mindent tudnék csinálni.Megtennétek, hogy lefuttatjátok az alábbi írási és olvasási teszteket?
root@pi4:/home/pi#
time dd bs=1024 if=/dev/zero of=/mnt/nas/asd.img count=1M
1048576+0 records in
1048576+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 31.3902 s, 34.2 MB/sroot@pi4:/home/pi#
time dd bs=1024 if=/mnt/nas/asd.img of=/dev/null count=1M
1048576+0 records in
1048576+0 records out
1073741824 bytes (1.1 GB, 1.0 GiB) copied, 28.0721 s, 38.2 MB/sAmint látható nálam a sebesség 34 MB írás, és 38MB olvasás, az "asd.img" fájl elérési útjába nyilván mindenki az USB3-mas hdd-je elérését helyettesítse be.
Ha nektek jóval jobb érték jön ki, mondjuk 80-90MB mint ahogy azt már páran írták, meg tennétek hogy megírjátok a HDD-tek pontos típusát? Lehet rendelek olyat, mert ez így eléggé karcsú ahogy most van.
Esetleges driver kérdésre ha van ötlet, azt is szívesen fogadom, bár nem hiszem hogy itt sok mindent lehetne tenni. -
-
pube111
senior tag
Van egy rpi+LE, amin akadozik a hbogo. Tudom, hogy az addon is problémás, de ugyan ez az LE egy másik sd ről lett másolva, és a donor sd a donor rpi ben nem akad a hbogo. Ezért merült fel, hogy az akadós rpi ben talán rossz a ram. Vagy a video kimenet.
-
pube111
senior tag
Van valami memtest megoldás pi3 ra? Esetleg hdmi test?
-
tatu611088
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy ha rádugok egy ssd-t (usb házban) és úgy indítom a PI4-et akkor nem indul el, próbáltam pendrive-ot is, akkor se, viszont ha egy külsű usb-s winyót dugok rá, akkor bootol (próbáltam mindenféle variációban). Viszont ha menet közben dugom rá, akkor fel tudom mountolni, és tökéletesen használható. Jelenleg SD kártyáról bootolok, és a külső winyón van minden más, a probléma akkor is fenn ált, amikor csak SD kártyáról ment az egész rendszer. Ötlet? -
ludarazs
csendes tag
Tegnap este visszaolvastam a cikkedben, és láss csodát rátaláltam.
Ilyeneket ír:
[2019/09/07 14:14:10] minidlna.c:1074: warn: HTTP listening on port 8200
[2019/09/07 14:14:10] inotify.c:199: warn: WARNING: Inotify max_user_watches [8192] is low or close to the number of used watches [208] and I do not have permission to increase this limit. Please do so manually by writing a higher value into /proc/sys/fs/inotify/max_user_watches.
[2019/09/11 20:56:58] minidlna.c:1034: warn: Starting MiniDLNA version 1.1.6. -
rosejbli
senior tag
válasz
wassermann #34785 üzenetére
Leszedés nem jelent gondot? Vagy sose szedted még le?
-
válasz
PistiSan #34783 üzenetére
Akkor jó.
Engem nem érint egyelőre, mert - még - nincs pi4-em.
Én minden frissítéssel óvatos vagyok, 10-ből 9-szer nem is ok nélkül sajnos (jó példa erre a telefonom, a Samsung utolsó frissítésével egybekötött tervezett avultatása miatt a régebbi telóim sorra váltak használhatatlanná, a mostaninál kihagytam ezt, és milyen jól tettem...). Kizárólag azt frissítem, amivel bajom van, vagy funkcióbővítés miatt, "ami nem romlott el, azt ne javítsd meg" elv mentén. Ezt is megvárnám, míg kijönnek az első cikkek a frissítés jóságáról/hasznosságáról. -
wassermann
Topikgazda
A bordákra és a mindenféle Arctic meg mittomén micsodára visszatérve, én a külön pici bordákra és a "zsírtalanítás plussz egy csepp pillanatragasztó"-ra esküszöm (olcsó : ) A különálló bordák miatt a lap többi komponense is rendesen szellőzik, a minimális vastagságú pillanatragasztó pedig akármilyen hővezetésű, mivel végtelenül vékony, nem igazán van termikus ellenállása.
-
válasz
PistiSan #34779 üzenetére
Hogy Linux-os példát hozzak: Intel GMA945 driver évek óta mikro fagyásokat okoz, és senki nem javítja ki amit "belefejlesztettek". Annó kisérleteztem, hogy valahol 4-es sorozat elején még jó volt (bár már akkor is teleszemetelte a kernel naplót), de nem ált le tőle pár mp-re a rendszer amíg a fault logok elkészülnek. Csak a video=SVIDEO-1:d paraméterrel indítva "orvosolható" a progbléma. Amúgy meg a videókimenet letiltását nem nevezném megoldásnak. Szóval Linux is tud úgy belefejleszteni a dolgokba, hogy öröm nézni.
-
PistiSan
addikt
Pont az a helyzet, hogy a leírás alapján ha megsérül az EEPROM, akkor nincs más dolgod mint egy sima SD kártyára felrakni egy letöltött majd kicsomagolt ZIP fájlt, és bekapcsolni a PI-t, és helyre állítja az EEPROMOT.
Én legalábbis ezt olvastam a frissítés leírásánál, szóval szerintem ezt a részét nagyon jól átgondoltan megcsinálták a PI készítői. -
válasz
rosejbli #34781 üzenetére
"Gondolom ezeket a frissítéseket is letesztelgetik"
A Microsoftnál is "letesztelgetik" őket.
Sokévi tapasztalat mondatja velem: egy kijavitott hibára általában két újonnan beletett hiba szokott jutni. Az alapítvány pedig mostanában nem az alaposságáról híres, lásd type-C csatlakozó körüli mizéria... -
rosejbli
senior tag
Azért ennyire csak nem vészes a helyzet. Gondolom ezeket a frissítéseket is letesztelgetik a foundationnél és csak akkor adják ki.
Természetesen egy microsoft pont beleszarhat, hogy kinek mi baja van egy frissítéstől, mert akkor sem fogják lecserélni őket.Hozzátenném, hogy elég nagy kitartással az eepromot is újra lehet flashelni, viszont ez már elég barkács kategória.
-
PistiSan
addikt
Ebben igazad van, a frissítés sokszor hibát okoz, főleg a win10-nél, de linuxnál szerintem ez nem jellemző a rolling (Arch linux) distrok kivételével, a raspberry fimware frissítése elég komoly dolog, nem véletlen készíti az eszköz gyártója ezeket a frissítéseket, ezért is vettem PI-t, mert itt szoftveres oldalon nem igazán lehet gond.
-
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
zsolt_64 #34772 üzenetére
Arctic (Hővezetés: 6.0 W/mK) márkájú. (drága de minőségi.. gyurma jelegű és mind a két oldala ragad)
Jó lenne tudni a pontos távolságot a Pi 4 és a hűtő között és aszerint venni. Nekem így most 2 mm. (jobb lenne egy ragacsban...)
Itt a vége így marad - ha csak nem jön még egy jobb tipp. -
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Vigyorka #34771 üzenetére
Hát gratulálok, asszem veled értekeztem erről a (qrwa) drága hővezető lapkáról.
Tanulságos, és gondolom, mostmár nem kívánod szétszedni.
Milyen a megvett hőátadó fólia jellege , ragacsos ?, vagy inkább ilyen gyurmaszerű ?
mindkét oldala ragad ?, típusa megnevezése ?
Beültetted a bogarat a fülembe hátha nekem is lejjebb menne a hőmérséklet, csak megvásárolt fólia nélkül nem merem szétszedni...Lehet veszek ilyen 1 mm-est és a pi4-re és a bordára is ragasztok full felületen, lehet hogy az az igazi ? -
Vigyorka
aktív tag
Pi 4 + ajánlott aluház venti nélkül..
1mm-es fóliát vettem. (nem olcsó!!!)
Próbálkoztam - tesztelgettem... (dühöngtem házon kialakított érintkezők nagysága elhelyezkedése nem fedi a valóságot 2019-ben!!! - a mellékelt lapka szintén zenész..)
A hőátadó fóliát a Pi 4 méretihez vágtam és a Pi 4-re tettem fel.
A szerviz programok és Sambán másolással a hőfok 55-56 C.
Az elméretezés miatt arra gondoltam hogy mi van ha a távolságot is így méretezték és felragasztottam még egy fóliát.. (2 fólia egymáson...)
A hőmérséklet 43-45 C -
wassermann
Topikgazda
Zsír vagy ragacs maradék letisztítására, patikában vegyél egy pici üveg sebbenzint!
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Nálatok milyen sebességet produkál a pi4 samba másolásnál?
5400rpm-es 2.5"-os hdd van az usb 3 rackban.
Ext4-el kb 20-30mb-al írt, 50 körül olvasott.
XFS-el kb 31-el ír, 100-110-el olvas.
4GB-os ISO fájlokkal teszteltem,
Nekem egy régi SMB config fájlom lett vissza állítva, lehet az lehet a gond, van valami extra beállítás esetleg samba alatt amivel lehet javítani a sebességen? Ki milyen fájlrendszert használ? az XFS-t láttam ajánlottként amikor ilyen teszteket olvastam. -
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
CoroStar86 #34756 üzenetére
-
ludarazs
csendes tag
Sziasztok !
Az rpi-n lévő filmeket minidlna-n keresztűl nézem a tv-n ami működik is, de egy ideje az újonnan letöltött tartalmak nem jelennek meg a listában. Miért ?
mit csináljak ?
Reboot, meg minidlna újraindítás volt nem jött be.
Köszi -
zsolt_64
senior tag
válasz
CoroStar86 #34748 üzenetére
Most nézem mit linkeltél be , de ez valószínűleg átverés, mert a pi3b+ és pi4 nem stimmel...
Nem véletlen hogy nem mutatják a borda alját
amit linkeltem az biztosan jó.... -
zsolt_64
senior tag
válasz
CoroStar86 #34748 üzenetére
Proci felületét hogyan tudnám megtisztitani a zsirtól?
Fültisztító pálcika + magas (min 80%) alkohol (patika). Bemárt, lecsepegtet, és óvatosan megdörzsölgeted a fémtokot, vigyázva hogy máshoz ne érj. Utána nem összefogdosni
Az ilyen kontakt/tisztító sprékkel is lehet de vigyázz, mert lehet hogy van bennük kenőanyag ami visszamarad, és még roszabb lesz, és nem telibefújni , csak a fültisztítóra..
Ha jó borda kell, keress vissza, belinkeltem aliexpresstől -
Vigyorka
aktív tag
Pi 4-re új eepromot adtak ki...
Bootloader EEPROM is up to date
CURRENT: 2019. szept. 10., kedd, 10:41:50 UTC (1568112110)Első ránézésre 2-3 C - al csökkent a hőmérséklete...
-
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Fecogame #34595 üzenetére
Köszönöm a választ. Végül a 4GB-os mellett döntöttem (ha már lúd, legyen kövér). Proci felületét hogyan tudnám megtisztitani a zsirtól? Miközben telepitettem rá a Kali frissitéseket, kézzel ellenőriztem a hőmérsékletet és borzasztóan felforrósodott (megjegyzem, le is fagyott, talán pont a processzor túlhevülésétől). Az ujjamról rárakódott szennyeződést szeretném letakaritani róla egy későbbi hűtőborda optimális felrakása céljából. Más: rendeltem Amazonról egy armor case-t a Pi 4-hez, de a hűtőmatrica mérete és vastagsága sem megfelelő + a bordán elhelyezett tapaszhelyek sincsenek jó helyen (talán a Pi 3-hoz való kiteket "matricázták át"?). Tudnátok ajánlani egy 100% kompatibilis, hasonló megoldást? A korábban általam kivánt Flirc ház bár jól hűt, de fontos lenne, hogy a Pi 4-en található tűk és portok később kényelmesen hozzáférhetőek legyenek. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
c64fanhun
tag
Hát sajnos ebből nem lesz semmi, úgy szereztem, de nem ad képet.
Pedig ramom votl hozzá 2gb, hdd-t elég olcsón szerezte volna bele és vagy kis "linuxozós" gépnek, vagy kisebb nasnak használtam volna, mert nem fogyaszt semmit, de így kuka... -
azbest
félisten
-
zsolt_64
senior tag
válasz
PistiSan #34741 üzenetére
Jól gondolom, ha meg lesz oldva a későbbiekben a USB boot,
akkor a külső vinyón is létre fog hozni
1 boot és 1 rendszer partíciót a rendszer?
igen, a pi3b+ ilyen, ott a balenaetcherrel közvetlenül rá lehet írni a vinyóra a raspbian-t.
mindenféle sd kártya nélkül prímán elindul, és ráugrik az egész vinyóra.Mondjuk függ a külső usb-s meghajtótól, nem mindegyikkel működik. Nonszensz módon a pi3b+ ba usb3-as külső meghajtót kellett alkalmaznom hogy bootoljon.
Ez a probléma fennálhat későbbiekben a pi4-en is, ezért én már úgyhagyom ahogy van, nem fáj az az 1GB sd kártya ami csücsül a pi4-ben -
zsolt_64
senior tag
válasz
PistiSan #34741 üzenetére
FAT32 a későbbi bootnak -- hát ha gondolod átvariálhatod ha maj megoldják, én lusta vagyok hozzá
1db a rendszernek - nekem is így van
1 swap - Na ezt nem ajánlom. Annak örülök hogy 1 srófra jár az agyunk, de én már ezzel megszívtam. Megoldottam fstab-ba swap partíció, és a dphys service-t ami már nem kellett, azt legyilkoltam. Ennek az lett a következménye hogy rendszeresen mindent kivágott a kernel, elsősorban a transmission-daemon_t, mondván hogy vészesen elfogyott a rampedig akkor volt kb 400MB elfoglalva a memóriából ami 3.4GB volt(512MB videónak lefoglalva).
Itt feljebb kértem segítséget is, nem értettem a dolgot. A vége az lett hogy újrahúztam az egészet, békén hagytam a dphys_t , most 2GB a swap file formátumban.
és 1db adatnak - nekem is így vanJa és ttovábbra is GB-ok vannak szabadon, mégis swappolgat a kernel max 100 MB-ig. A fene se érti
de már nem érdekel... 1 hétvégém ráment
-
PistiSan
addikt
válasz
zsolt_64 #34740 üzenetére
Nem tudok 4TB-nál nagyobb vinyót hozzá adni...... na jó, 1TB lesz rajta, szóval ez mindegy.
Tervem a következő: 1FAT32 a későbbi bootnak, 1db a rendszernek, 1 swap, és 1db adatnak, ez pont 4, annyit meg enged simán létrehozni MBR alatt is, szóval marad az MBR a biztosabb kompatibilitás miatt.
Jól gondolom, ha meg lesz oldva a későbbiekben a USB boot, akkor a külső vinyón is létre fog hozni 1 boot és 1 rendszer partíciót a rendszer? Nincs tapasztalatom, csak feltételezésekbe bocsátkozom.
Amúgy meg át kell gondolni a dolgokat, ha tele lesz adattal, már nem nagyon módosíthatok. -
zsolt_64
senior tag
válasz
PistiSan #34739 üzenetére
A kérdésedre a választ biztosan nem tudom, de gyanítom hogy most mindegy lehet, mert a boot úgyis a sd kártyáról meg (ezt a témát már kiveséztük).
Hogy mi lesz akkor ha a megoldják hogy közvetlenül lehessem bootolni usb3-ról az kérdéses...
De mi az ami az MBR-ben téged korlátoz ? csak kiváncsiságból ? -
PistiSan
addikt
Külső vinyónál van valami megkötés partíciós sémára? Lehet MBR vagy GPT is? Én is át akarom rakni majd a rendszert a vinyóra, de ha lehet már GPT-vel készíteném el a merevlemezt, nincs annyi megkötés mint a MBR-nél, csak nem tudom hogy úgy működne e.
-
törölt tag
Raspberry PI 4 és egy Class 10-es Micro SD van benne. (16GB)
Tegnap tesztelgettem a Rasbiant,és a Dosbox-al elég meggyőző,csak pár játék nem megy vele jól. Rasbian alatt az SSD-t is látja és a sorozataimat is lejátssza. NES emulátor van rá+Atari 2600?
Ha ARMv8-as a gép akkor maga a rendszer miért ARMv7 kernellel fut?
A TV egy 4K LG és csak akkor adja le jól a képet ha futtatom ezt a parancsot: [link]
Gondolom ha lesz rá Berryboot illetve Retropie esetleg W10 ARM64 akkor jobb lesz kicsivel a gép -
zsolt_64
senior tag
válasz
zsolt_64 #34732 üzenetére
Ránézem a neten: 1 magos proc
intel 945gs video ami már a cikk szerint 2008-ban is elavult [link]80 GB merevlemez
nas nak 2019-ben ? Mindez 10 éves vas ami nem tudni mennyit pörgött....
Ja és mit teszel rá windows10 ? ,linux ? mert az xp amivel árulták az felejtős, driverek ?
Szóval csak szivás az egész... -
zsolt_64
senior tag
válasz
c64fanhun #34729 üzenetére
Nem lesz elég a 1080p szaggatásmentes lejátszásához. továbbá nem tudomhogy milyen alaplapi video kártya van hozzá.
Nelem egy at3iont (ez erősebb)volt htpc-nek, ehhez van az alapapon egy nvidia ion integrálva, az elvitte az ilyen 1080p.BluRay.x264.
jellegű filmeket , de már élvezhető sebességű internetezésre alkalmatlan.
torrentezésre/nas alkalmas, de csak akkor ha ingyé van,mert még rá kell költeni. Továbbá vedd figyelembe hogy 10 éves vas... hát szóval inkább nem ajánlott kategória... -
c64fanhun
tag
Nem tudom, lehet kicsit off topic, de szert tettem egy Asus eee box b202-re.
Atom n270 processzor, 2gb ddr2 ra, 4 usb 2, sata, wifi, ethernet, szóval ilyen 10 éves mini pc.
Mit gondoltok neki értelmes használatra? Mennyire lehetne htpc-nek használni, vagy esetleg retrozni kéne vele, torrent szervernek?
Egyenlőre még tesztelni nem tudom, kéne hozzá ágy átalakító (csak dvi van rajt), meg egy normális táp.
Köszi a válaszokat! -
-
törölt tag
Olyan kérdésem lenne hogy adott egy 16GB sd kártya melyen a Libreelec van rajta,és egy ssd szeretnék az usb 3.0 rádugni mert azon vannak a sorozatok,és a Libreelec nagyon lassan bootol,ezen lehet valamit gyorsítani?
-
_q
addikt
Köszi
-
zsolt_64
senior tag
Wassermann egyetértek.
Nekem pilanatnyilag megvan mikettő pi
pi3b+ hivatalos doboz + felragasztható hűtőborda, a doboz fedelét már rá sem raktam 51-60 fok
pi4 egybeborda 51-60 fokA vicc az benne hogy a hivatalos doboz + felragasztható hűtőborda kb ugyanannyiba kerül mit az egybeborda...
-
wassermann
Topikgazda
Ha a Tomshardware mérései helyesek, az látszik, hogy PI3-ak sem fogyasztottak sokkal-sokkal kevesebbet.
Szerintem ez az egész csak egy felkapott valami, amolyan tömeg-pszichózis: sok teljesen új felhasználó most vásárolt PI4-et és a kiolvasott értékektől megijedtek.
Illetve a kereskedőket sem kell félteni: a Pi4 felkapott cikk, ezért megpróbálnak mindent eladni mellé!
Arról ne is beszéljünk, hogy a PI a dobozából kivéve azonnal használható (outofthebox) mindenféle borda nélkül (Beépített hővédelemmel is rendelkezik, így baja nem nagyon lehet) -
_q
addikt
válasz
wassermann #34722 üzenetére
Nem a teljesítmény a kérdés, hanem a túlzott melegedés, ami a Pi3-nál még nem volt annyira komoly mint a 4-nél.
-
_q
addikt
Köszi mindenkinek
Még gondolkodok.
-
_q
addikt
-
_q
addikt
válasz
#07282432 #34709 üzenetére
Visszaolvastam az elmúlt időszakban ki mit tapasztalt és vagy tették fel a firmware-t vagy az nem hozott akkora előrelépést vagy a Pi 4 brutál erős a Pi 3-hoz képest ezért melegszik vagy rossz tervezés.
Lehet érdemesebb Pi 3-at venni mint a Pi 4-el szívni vagy rosszul látom és közel sincs annyira nagy gond? Az, hogy közel 0 terhelés mellett is igen csak meleg, nem túl megnyugtató.
Pi 3 terhelve hány fokos?
-
_q
addikt
válasz
syler123 #34699 üzenetére
Ennyivel erősebb a Pi 4 a 3-hoz képest, hogy még hűtés mellett is elég meleg vagy csak nem volt alapos a tervezés? Ha jól tudom a Pi 3 esetén hűtés nélkül sincs ilyen mértékű melegedés. A hardver meg hiába erős, ha a melegedés korlátokat állít elé.
Gondolkozok a 4-esen, de mivel nem szellőző helyen lenne, tartok a nagy melegedéstől.
-
válasz
zsolt_64 #34703 üzenetére
Te ezt írtad: " x.264_et hardwerből dekódolja"
x264-et nem fogja, mert az egy konvertáló szoftver, nem egy kodek. A kodek neve h264.
És nem, hardveres dekódolás esetén nem fog melegedni egyáltalán. Sőt, a pi4 még h265 esetén sem, mert ha jól tudom azt is tudja hardveresen. -
Van egy épített NAS-om, amin Plex szerver fut.
Gondolkodom hogy veszek még egy RPI 3B-t, melynek azt kellene tudnia, hogy magammal viszem a szülőkhöz, távol a NAS-tól, a PI-t rádugom a netre és a Tv-re majd lejátsza Plex-el a NAS-ról a filmeket.
Mit ajánlotok ennek megoldására?
Libreelec?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garis Komplett PC eladó!/4060Ti/5600G/16GB/500GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest