- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
c64fanhun #34729 üzenetére
Nem lesz elég a 1080p szaggatásmentes lejátszásához. továbbá nem tudomhogy milyen alaplapi video kártya van hozzá.
Nelem egy at3iont (ez erősebb)volt htpc-nek, ehhez van az alapapon egy nvidia ion integrálva, az elvitte az ilyen 1080p.BluRay.x264.
jellegű filmeket , de már élvezhető sebességű internetezésre alkalmatlan.
torrentezésre/nas alkalmas, de csak akkor ha ingyé van,mert még rá kell költeni. Továbbá vedd figyelembe hogy 10 éves vas... hát szóval inkább nem ajánlott kategória... -
válasz
c64fanhun #34389 üzenetére
Amire a fél giga RAM kevés lenne, arra már a CPU vagy az usb/lan sebessége is kevés lenne, 2G RAM mellett is. Minden másra pont elég. Hidd el.
Orange meg Banana Pi hardvere jól hangzik papíron, de tudtommal nincs rá rendes szoftvertámogatás, amivel ki tudnád használni. -
válasz
c64fanhun #34379 üzenetére
Szerintem minden fut rajta, ami a zero-t támogatja, csak a ram kiosztást és az overclocking-ot kell megfelelően belőni.
Ha retropie-t teszel rá, érdemes minden emulátort source-ból telepíteni, bin helyett. Amikor a zero-ra telepítettem a cuccokat, sokat kísérleteztem, és például az eszközön fordított vice emulátor minimum másfélszer gyorsabban fut, mint a készre fordítva telepített verzió. Ez igaz volt a pi3-ra fordított emulátorokra is! Gondolom kompatibilitással kapcsolatos oka lehet. -
válasz
c64fanhun #34373 üzenetére
Nekem szerencsére sikerült szereznem egy alaplaphibás példányt, így az én lelkemet nem terheli egy jól működő C64 szétszerelése.
Cserébe csináltam kontrollert a saját billentyűzetéhez (arduino pro micro-ból, saját kóddal, amivel lehetővé tettem még a DOS-os játékok kezelését is, pl. a 4 irányú kurzormozgató billentyűket rámapoltam a @()= gombokra és billentyűkombinációval lehet kiosztást váltani), szóval szerintem jól járt szegény gép.Esetleg ezen az úton is elindulhatsz, keress egy üres házat. A "B" tervem az volt - arra az esetre, ha nem tudok C64 házat szerezni - hogy egy rossz 1541-es floppy házába építem a pi3-at.
-
válasz
c64fanhun #34370 üzenetére
Csak akkor vedd meg, ha tényleg régiségeket gyűjtesz.
Illetve, ha akkumulátorról szeretnéd üzemeltetni, akkor szempont lehet a fogyasztás + usb portok, mert előbbire ott a zero, de ahhoz még kell egy otg kábel+hub. És akkor már egy c64 emulátor is meg fogja ám izzasztani (ha a nick-edből indulok ki, gondolom az egyik emulátor biztosan ez lesz
) legalábbis néhány dolgot ki kell benne kapcsolni, hogy használható legyen.
Ahogy írják, RPi3-at is vehetsz már 10 körül. Én abból csináltam az én C64 emulátoromat és nem bántam meg. Zero-ból pedig egy hordozható változatot csináltam. Előbbi gpio-ira eredeti C64 joystick-okat kötöttem, utóbbira pedig az LCD-t. Mindkettőnél hátrány lehet az eredeti Rpi rövidebb gpio tűsora (26pin). A B+ már 40tűs. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest